• Home
  • »
  • Blog
  • »
  • Beste Griekse eilanden om een vakantiewoning te kopen: Tips

Beste Griekse eilanden om een vakantiewoning te kopen: Tips

min leestijd

beste griekse eilanden om vakantiewoning te kopen overzicht

Wat zijn de beste Griekse eilanden om een vakantiewoning te kopen voor privégebruik en/of verhuur?

Op deze pagina krijgt u een handig overzicht van mogelijke opties.

Grieks (vakantie)vastgoed biedt in bepaalde gevallen interessante voorwaarden voor particuliere beleggers die op zoek zijn naar een buitenverblijf te koop in Griekenland…

Investeren in een vakantiewoning kan op verschillende Griekse eilanden bijzonder verrijkend zijn.

Voor het beschikbare beleggingsvastgoed in Griekenland verwijzen we u naar deze pagina.

Mooiste Griekse eilanden om een vakantiewoning te kopen

mooiste griekse eilanden om vakantiehuis te kopen tips

Vastgoed kopen in Griekenland kan uw leven ingrijpend wijzigen, op positieve wijze.

Het kan om onroerend goed op het Grieks vasteland gaan, maar evenzeer om vastgoed op een van de duizenden Griekse eilanden…

Hieronder krijgt u een overzicht van enkele van de beste Griekse eilanden om te investeren in een buitenverblijf:

Samos

samos eiland prachtig eiland voor tweede woning

Het eiland Samos is een prachtige Griekse parel en onderdeel van de noordoostelijke Egeïsche eilanden.

Dit is de perfecte locatie indien u een nieuwe of bijzondere ervaring met de Griekse eilanden nastreeft. Samos geeft namelijk een goed idee van hoe de Grieken echt leven.

Samos heeft verscheidene mooie archeologische plaatsen te bieden.

Maar dit eiland is en blijft het meest befaamd vanwege de uitstekende stranden en de overvloedige mogelijkheden om er te wandelen, te fietsen en te windsurfen.

Samos is met andere woorden aantrekkelijk voor toeristen die een gezonde balans tussen cultuur en natuur nastreven, in een fantastisch klimaat en zonder massatoerisme.

Interesse in dit eiland? Check dan ook zeker en vast onze pagina die gaat over de voordelen van vastgoed kopen op Samos.

Twee weetjes over Samos

  1. Samos is de beste Griekse oversteekplaats voor wie Efeze wil bezoeken vanaf de Griekse eilanden. Efeze is een oude Ionische havenstad en een van de belangrijkste archeologische sites in Klein-Azië (in de provincie İzmir in Turkije).
  2. De uitvinder van de stelling van Pythagoras, de filosoof en wiskundige Pythagoras, werd geboren op het eiland Samos (als zoon van een welgestelde handelaar).

Hydra

hydra unieke vakantiebestemming zonder wagens

Het eiland Hydra is een van de meest schilderachtige Griekse eilanden en behoort tot de Saronische eilanden gelegen in de Golf van Egina (ook gekend als de Saronische Golf).

Hydra is gezegend met mooie stenen herenhuizen en een charmante atmosfeer.

Verschillende pittoreske haventjes, smalle steegjes, kerken, kleine winkeltjes en traditionele tavernes met verse visgerechten vervolledigen het plaatje.

Op het eiland Hydra ziet u geen wagens! Iedereen beweegt er zich te voet, met de fiets, per boot over het water of met ezels over het eiland.

Dit autoverbod zorgt voor een charmante sfeer en zorgt ervoor dat Hydra een van de meest serene bestemmingen in de buurt van Athene is.

Interessant weetje: Het eiland Hydra werd als één van de eerste Griekse eilanden ontdekt, nog vóór de eilanden Mykonos en Santorini.

Kreta: Grootste van de Griekse eilanden

kreta baai van souda unieke locatie om vakantiehuis te kopen

Kreta is het grootste eiland van alle Griekse eilanden en het op vier na grootste eiland in de gehele Middellandse Zee.

Op het eiland Kreta kan men de overblijfselen van schitterende beschavingen bewonderen.

Bovendien biedt Kreta ook een wonderbaarlijk mooie natuur, inclusief vruchtbare valleien, prachtige stranden om te ontspannen en te genieten, indrukwekkende berglandschappen met bijhorende steile kloven, enzovoort.

Ook qua lokale keuken biedt Kreta het beste van de Griekse keuken.

Het is een waar plezier om mee te genieten van de rijke gastronomische cultuur van dit eiland.

Kreta is een (kleine) wereld op zich die wemelt van pracht en praal.

De rijke geschiedenis en de expressieve en vriendelijke plaatselijke bevolking zorgen voor een unieke sfeer en gezelligheid.

Santorini

santorini klassiek sfeerbeeld prachtige locatie griekenland

Santorini eiland behoort tot de Cycladen en is zonder discussie een van de meest spectaculaire eilanden ter wereld.

De straten van de stadjes Fira en Oia zijn uitgehouwen in de wand van een hoge kraterklif aan de westelijke zijde van het eiland.

Beide stadjes bieden prachtige uitzichten over de ronde krater die achterbleef na een vulkaanuitbarsting en nu gevuld is met het diepblauwe water van de Egeïsche Zee.

De archeologische site van Akrotiri biedt er tevens een unieke blik op het leven van de Minoïsche beschaving (dankzij taferelen bevroren in de tijd door de uitbarsting uit het verleden).

Op het eiland Santorini is het ook mogelijk om een feestje te bouwen dankzij het bruisende nachtleven van het stadje Fira.

Tip: Vermijd Santorini indien u niet houdt van extreem populaire (en overvolle) zomer vakantiebestemmingen in de Egeïsche Zee…

Skyros

skyros eiland uniek pareltje van sporaden eilandengroep

Skyros eiland, ook gekend als Skiros, is misschien wel het minst populaire eiland van de Sporaden eilandengroep.

Maar het is wel een van de mooiste eilanden van deze archipel, een echt Grieks onbedorven pareltje.

Skyros is relatief onbekend en het minst toeristisch ontwikkelde eiland van de Sporaden eilandengroep.

Dat betekent dat het een paradijselijke bestemming is voor wie van ongerepte natuur, afzondering en ontspanning houdt.

Skyros is nog niet aangetast door hordes internationale toeristen en is een van die Griekse eilanden met een uniek karakter en bijzondere tradities.

Denk aan kronkelige wegen, een aantal kleinere dorpjes, diverse afgelegen stranden, één hoofdplaats en enkele plaatselijke oude legendes.

Het eiland Skyros biedt verlaten stranden om gezellig te luieren zonder massatoerisme, traditionele architectuur en een goed netwerk van prachtige wandelpaden.

Kortom, dit eiland bezit een unieke schoonheid en charme waardoor het misschien wel het meest uitzonderlijke eiland van de Noordelijke Sporaden is.

Bovendien is Skyros een goede uitvalsbasis om te eilandhoppen naar de nabijgelegen eilanden van de Noordelijke Sporaden zoals Skiathos, Evia, Skopelos, Alonissos, enzovoort.

Syros

syros eiland onderdeel cycladen mooi grieks eiland

Syros behoort tot de eilandengroep Cycladen, in de Egeïsche zee. Syros is misschien niet zo populair als de naburige eilanden Mykonos, Santorini en Paros, maar daarin ligt meteen ook de charme van dit eiland.

Met het mooie Cycladische landschap zonder te overheersende toeristische drukte, is Syros een uitstekende keuze voor iedereen die op de Griekse eilanden wenst te ontspannen en tot rust wenst te komen.

Syros is een relatief klein eiland met een dynamische, kosmopolitische hoofdstad.

U treft er ook florerende badplaatsen aan en een indrukwekkend mooie landbouwstreek, diverse archeologische overblijfselen alsook ongerepte stranden zonder hordes toeristen.

Weetje: Syros is de bakermat van de rembetika, een vorm van Griekse traditionele muziek die gekenmerkt wordt door eenvoudige en aanstekelijke ritmes.

Rhodos

rhodos kustlijn onderdeel dodekanesos archipel

Het eiland Rhodos behoort tot de Dodekanesos eilandengroep. Samen met Kos wordt Rhodos beschouwd als de grote eilanden van de Dodekanesos.

Rhodos combineert een kosmopolitische sfeer met middeleeuwse architectuur op een unieke manier!

Een natuurlijk en puur landschap, pittoreske dorpen, imposante gebouwen, en oude steden worden er gecombineerd met uitstekende restaurants, fantastische stranden, modeboetieks en een bruisend nachtleven.

Het belangrijkste monument van het eiland is de oude stad van Rhodos, Rhodos-Stad, welke opgenomen is op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Deze stad is een van de best bewaarde middeleeuwse steden van Europa. De Ridderstraat, het Paleis van de Grootmeester en het Venetiaanse kasteel zijn er de meest bekende bezienswaardigheden.

Kortom, het eiland Rhodos heeft alles wat men maar wensen kan: Verbluffende oude en middeleeuwse ruïnes, een verbluffend goede gastronomie, spectaculaire stranden en een uitzonderlijk bruisend nachtleven.

Het enige nadeel is dat iedereen Rhodos kent…

Tinos: Bedevaartsoord van de Griekse eilanden

tinos eiland bedevaartsoord voor gelovigen

Tinos eiland ligt aan de noordkant van de Cycladen eilandengroep en kan beschouwd worden als een van de meest betoverende Griekse eilanden.

Dit eiland staat bekend als bedevaartsoord van de Griekse eilanden vanwege de kerk Panagia Evangelistria (Megalochari).

Deze kerk kan beschouwd worden als het spirituele hart van de Griekse eilanden daar ze jaarlijks duizenden gelovigen aantrekt die verlangen naar genezing.

Afgezien van de religieuze rol die Tinos speelt, biedt dit charmante eiland natuurlijk ook talloze andere bezienswaardigheden en een unieke sfeer.

Denk aan verrassend mooie pittoreske dorpjes, prachtige duiventillen, unieke lokale stenen huizen, prachtige velden die ommuurd zijn door mooie stenen grensmuren, het marmeren dorp Pirgos, pleintjes, kerken, mooie zandstranden en prachtige architectuur.

Voor wat betreft activiteiten biedt Tinos een groot aanbod aan mogelijkheden (zoals diverse types watersporten, festivals, wijnproeverijen, onvergetelijke trektochten, yoga, winkelen, enzovoort).

Corfu

corfu romantisch onderdeel van ionische eilandengroep griekse eilanden

Het eiland Corfu behoort tot de 14 Ionische Eilanden die voor de Griekse westkust liggen.

Corfu heeft een prachtige weelderige vegetatie (groene heuvels), een nog vrij klassiek binnenland met typische herenhuizen en is tevens gezegend met een ongerepte kustlijn.

Corfu is een van de meest romantische eilanden van de Ionische eilandengroep dankzij de idyllische stranden en de unieke cultuur (interessante musea) en sfeer.

Dit eiland heeft talloze unieke oude bezienswaardigheden en een vintage uitstraling (genre 19e eeuw) met invloeden van de Engelsen, Fransen en Venetianen.

In Corfu-Stad druipt er een nostalgische charme van de muren.

U kunt er door prachtige, gezellige geplaveide steegjes wandelen, u kunt er diverse musea bezoeken, u kan er de Liston promenade en het Spianada plein bezoeken, enzovoort.

Daarnaast wordt Corfu gekenmerkt door een stevige dosis internationale cultuur en een bloeiende toeristische sector, wat minder interessant is voor mensen die op zoek zijn naar rust, spiritualiteit en ontspanning op kleine schaal.

Chios

chios eiland windmolens uniek grieks eiland vlakbij turkije

Chios is het vijfde grootste Grieks eiland qua oppervlakte en is onderdeel van de oostelijke Egeïsche eilanden aan de oostelijke kant van de Egeïsche Zee.

Dit eiland ligt net zoals Samos vlakbij de Turkse kusten. Er is dus ook een ferryroute die Chios met Turkije (haven Cesme) verbindt.

Dit eiland wordt getypeerd door prachtige middeleeuwse dorpjes zoals Olympi en Pyrgi.

Deze unieke vintage dorpjes onderscheiden zich van andere Griekse dorpen door hun uitzonderlijke architectuur en vestingachtige opbouw.

De traditionele huizen van Chios zijn werkelijk iets speciaal. De gevels van deze klassieke woningen zijn versierd met speciale motieven (zwart-wit).

Bovendien zijn deze dorpjes ingedeeld door talloze smalle steegjes die een labyrintachtig en gevoel creëren.

Los van de architectuur biedt Chios ook wonderbaarlijk mooie stranden (Mavra Volia is het beste strand aan de zuidelijkste kant van Chios) en schilderachtige landschappen.

Het eiland Chios is absoluut een aanrader indien u massatoerisme wenst te vermijden zonder in te boeten aan natuurpracht of authenticiteit.

De ontspannen sfeer, de schilderachtige kustdorpjes met heerlijke tavernes, de plaatselijke gastvrijheid, de knusse badplaatsjes en de natuurlijke schoonheid maken van Chios een populaire bestemming voor gezinsvakanties!

Sifnos: Culinaire hotspot van de Griekse eilanden

sifnos eiland vissersdorp cheronissos klassieke witgekalkte woningen prachtige natuur

Sifnos ligt aan de westkant van de Cycladen archipel en wordt beschouwd als het Griekse eiland met de beste en lekkerste keuken dankzij de bloeiende culinaire scène die er leeft.

Verder is het eiland Sifnos gezegend met een typische Cycladische sfeer. U treft er prachtige witgekalkte woningen, duiventillen en kapelletjes aan, alsook betoverende zandstranden!

Sifnos is bovendien een groen eiland met prachtige natuurlandschappen, ravijnen, heuvels, bergtoppen, hellingen en afgelegen stranden.

Opgelet: Sifnos is populair tijdens de zomermaanden en wordt dan vaak overspoeld door Grieken afkomstig uit Athene.

Vakantiewoningen op andere locaties

€89.400 Minimale Eigen Inbreng

8 à 9% Netto: Ongeëvenaard

€78.200 Startkapitaal

€760 Netto Inkomsten / Maand

Flat

Te koop voor verhuur en privé

San Miguel de Salinas, Alicante, Spanje

Andere opties om te beleggen in vastgoed

Aanbiedingen voor grotere budgetten

€89.400 Minimale Eigen Inbreng

8 à 9% Netto: Ongeëvenaard

€107.350 Startkapitaal

€1.060 Netto Inkomsten / Maand

Flat

Te koop voor verhuur en privé

Punta Prima, Alicante, Spanje

€100.000 (min. eigen middelen)

5 à 6% gegarandeerd rendement

Gesubsidieerd vastgoed, Huis

Te koop enkel voor verhuur

Vlaanderen, België

€83.000 Eigen Inbreng

Tot 9% Rendement

Flat

Te koop voor verhuur en privé

Benijófar, Alicante, Spanje

€78.200 Startkapitaal

€760 Netto Inkomsten / Maand

Flat

Te koop voor verhuur en privé

San Miguel de Salinas, Alicante, Spanje

€50.000 minimale investering

Tot 6% Rendement Gegarandeerd

Gesubsidieerd vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Kortrijk, België

Aanbiedingen voor kleinere budgetten

€1.000 min. te beleggen kapitaal

Rente per kwartaal uitbetaald

Serviceflat, Zorgvastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

€100 minimum per maand

8,1% rendementsprognose

Commercieel vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

€1.000 minimaal bedrag

Tot 7,5% rendement

Huis, Maatschappelijk verantwoord vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

Gerelateerde Artikelen:

Contacteer ons

    Privacybeleid *