• Home
 • »
 • Commerciële Hypotheek Spanje: Financiering van bedrijfspanden

Commerciële Hypotheek Spanje: Financiering van bedrijfspanden

miniatuur bedrijfspand met hoge schoorsteen tussen handen van man symbool voor commerciële hypotheek voor aankoop bedrijfspand

Wilt u ondernemen in Spanje en er een bedrijfspand kopen? Dan kan de zoektocht naar een geschikte commerciële hypotheek in Spanje in eerste instantie wat overweldigend aanvoelen.

Maar met de juiste begeleiding kan uw zoektocht goed gestroomlijnd worden zodat u de financiering van uw bedrijfspand efficiënt en aan de beste voorwaarden kunt organiseren.

Of u nu uw bestaande bedrijfsactiviteiten in Spanje uitbreidt of voor het eerst een zaak opstart in Spanje en dus als groentje de Spaanse commerciële vastgoedmarkt betreedt, het basisprincipe blijft altijd hetzelfde.

Het is namelijk vooral van cruciaal belang om de voorwaarden en beschikbare commerciële hypotheekopties in Spanje goed te begrijpen.

Inhoudsopgave

Inzicht in het commerciële hypotheekproces in Spanje

man wijst naar kantoorgebouw en andere man maakt berekening op rekenmachine in kader van financiering bedrijfsvastgoed

Hieronder gaan we dieper in op de procedures en vereisten voor het verkrijgen van een hypotheek voor zakelijk onroerend goed in Spanje.

Lees dus zeker en vast aandachtig verder zodat u praktische inzichten krijgt om weloverwogen beslissingen te nemen die uw bedrijf ten goede komen!

Eerste onderzoeksfase

U runt een bedrijf met als einddoelstelling winst maken. Vandaar dat uw doel steeds moet zijn om de beste commerciële hypotheek te vinden aan de laagste kosten.

Begin dus best met het benaderen van potentiële verstrekkers van Spaanse hypotheken om een goed beeld te krijgen van wat er zoal mogelijk is.

Deze oriënterende stap is cruciaal omdat het verder de toon zet voor uw hele aanvraagtraject. U bespreekt namelijk in detail uw activiteiten, uw behoeften en wat u wilt financieren in het kader van uw toekomstplannen.

Bent u volledig overdonderd door het enorme aanbod op de Spaanse vastgoedmarkt?

Geniet van Persoonlijke Begeleiding & Toegang tot Exclusieve Deals!

Vind Uw Gewenste Spaanse Woning met Ons Gratis Advies op Maat

Door in gesprek te gaan ontdekt u specifieke verschilpunten tussen verschillende offertes.

Tip: Maak gebruik van de vrijblijvende HypoScan in Spanje en laat ineens meer dan 20 Spaanse banken een offerte opstellen voor de financiering van uw zakelijk pand in Spanje!

Bedrijfsplan staven en presenteren

Kredietverstrekkers in Spanje willen een inzicht krijgen in uw bedrijf en de financiële gezondheid ervan. Ze willen het risico inschatten en bepalen of u aan al hun criteria voor een zakelijke hypotheek voldoet…

Indien u een hypothecaire lening voor de aankoop van een zakelijk pand wilt verkrijgen, is een goede dossiervorming en een zorgvuldig opgesteld bedrijfsplan essentieel.

Het laat de levensvatbaarheid, uw professionalisme en de toekomstige winstgevendheid van uw bedrijf zien. En dat is cruciaal voor het verkrijgen van een zakelijke hypotheek in Spanje.

Banken die zakelijke hypotheken in Spanje verstrekken, nemen deze documentatie heel nauwkeurig onder de loep. Uw bedrijfsplan moet een gedetailleerde marktanalyse, inkomstenprognoses en operationele strategieën bevatten.

Indien u reeds operationeel bent, zijn de balans en resultatenrekening ook een absolute noodzaak als ondersteunende documentatie.

Deze elementen helpen om potentiële kredietverstrekkers te overtuigen van uw vermogen om de commerciële hypothecaire lening terug te betalen.

Een officiële aanvraag indienen

Nadat u alle benodigde documenten hebt voorbereid, kunt u uw aanvraag indienen.

Voeg financiële verklaringen, eigendomsgegevens en persoonlijke informatie toe indien men er om vraagt.

Zet in detail uiteen over welk type zakelijk onroerend goed het gaat: Een loods, een kantoorgebouw, een fabriek, een hotel, een b

Tip: Nauwkeurigheid voorkomt vertragingen en/of afwijzingen in deze fase. Zorg er dus voor dat elk stukje informatie up-to-date is en grondig wordt gecontroleerd voordat u het indient.

Tweede tip:

 • Overweeg om een ervaren hypotheekmakelaar in Spanje in te schakelen om tijd en veel energie uit te sparen.
 • Laat nu gratis uw hypotheek berekenen in Spanje voor de aankoop van uw bedrijfspand (een Nederlandstalige ervaren expert zal meer dan 20 verschillende kredietinstellingen in Spanje met elkaar vergelijken voor u zodat u de beste deal kunt vinden).

Tijdlijn qua goedkeuring van uw aanvraag

Een realistische kijk op de tijdlijn van uw aanvraag helpt bij het nuanceren van uw verwachtingen. Normaal gesproken neemt de goedkeuring van een commerciële hypotheekaanvraag in Spanje 1 à 2 maanden tijd in beslag.

Deze periode stelt een doorsnee Spaanse bank in staat om zowel de aanvrager als het betreffende zakelijk onroerend goed in detail te beoordelen. Voldoende geduld hebben tijdens deze fase is essentieel.

Vereisten qua geschiktheid en documentatie

twee mannen geven elkaar handdruk bij akkoord over commerciële hypotheek voor spaans bedrijfsvastgoed

Kredietgeschiedenis en lopende leningen

Uw zoektocht naar een geschikte commerciële hypotheek in Spanje begint met het begrijpen van de geschiktheidscriteria die van toepassing zijn.

Een sterke kredietgeschiedenis is van het grootste belang en misschien wel de doorslaggevende factor voor een aanvraag.

Kredietverstrekkers bekijken uw financiële gedrag in het verleden om uw betrouwbaarheid in de toekomst te voorspellen.

Een Spaanse bank zal bijvoorbeeld bewijzen van tijdige betalingen en verantwoordelijk kredietbeheer willen zien.

Als u reeds operationeel bent in Spanje en uw bedrijf reeds financiële stormen heeft doorstaan zonder in gebreke te blijven, dan staat u stevig.

Weetje: Indien u reeds lopende kredieten heeft met uw bedrijf, dan is dat op zich zeker en vast geen ramp. Wat vooral belangrijk is, is dat u kunt aantonen dat u op consistente en betrouwbare wijze de lening afbetaalt.

Bedrijfsprestaties oefenen ook invloed uit (indien u reeds operationeel bent)

Spaanse kredietverstrekkers evalueren logischerwijs ook de prestaties van uw bedrijf. Ze willen eigenlijk simpelweg bewijs zien dat uw bedrijf de potentiële zakelijke hypotheek kan afbetalen in de toekomst.

Zorg dus voor gedetailleerde financiële overzichten van ten minste de afgelopen twee jaar.

Deze documenten moeten de winstgevendheid en groeitrends benadrukken zodat kredietverstrekkers zekerder zijn van de stabiliteit van uw onderneming.

Belangrijk weetje: Bepaalde kredietverstrekkers hechten minstens even veel belang aan uw cashflow (waardoor u de in- en uitgaande kasstromen op de zakelijke rekeningen zult moeten overleggen).

Vanzelfsprekend is het belangrijk dat uw bedrijf geen rode cijfers draait, maar onderschat toch ook maar het belang niet van een gezonde cashflow op de rekeningen.

Tip: Laat vrijblijvend meer dan 20 Spaanse kredietverstrekkers met elkaar vergelijken door een Nederlandstalige hypotheekexpert. Dit kan door gebruik te maken van de HypoScan Spanje dienstverlening (dit kan vrijblijvend zonder enige verplichting).

Vereiste documenten om een aanvraag in te dienen

Voor een succesvolle aanvraag voor een zakelijke hypotheek in Spanje is een uitgebreide lijst met documenten nodig. Dit omvat onder andere de volgende zaken:

 • Financiële overzichten (zakelijke bankrekeningen, balansen, resultatenrekeningen, langlopende contracten met klanten die recurrente inkomsten aantonen, enzovoort),
 • Identiteitsbewijzen van de uiteindelijke begunstigden (gekend als UBO’s in het Engels),
 • Gegevens over het pand dat dient te worden aangekocht voor de zakelijke activiteiten,
 • Certificaten die relevant zijn voor het pand, enzovoort.

Zorg ervoor dat al deze documenten correct en actueel zijn en dat de status van uw bedrijf accuraat wordt weergeven.

Doel van de zakelijke investering

Het doel achter de aankoop van commercieel onroerend goed in Spanje heeft een aanzienlijke invloed op de documentatievereisten die op u van toepassing zullen zijn.

Als u bijvoorbeeld uw bestaand bedrijf wilt uitbreiden, dient u zich voor te bereiden op extra papierwerk met uitbreidingsplannen en verwachte rendementen.

Omgekeerd vereist de aankoop van een pand voor het innen van passieve huurinkomsten gedetailleerde projecties van potentiële huurinkomsten (en de bezettingsgraden waarop die gebaseerd zijn – Werk met meerdere scenario’s).

Overzicht van commerciële hypotheekvormen in Spanje

tien op elkaar gestapelde blokjes met percentages op symbool voor types hypotheekvormen voor commercieel vastgoed

Zakelijke hypotheken met vaste rentevoet

Commerciële hypotheken met een vaste rentevoet voor de financiering van bedrijfsvastgoed bieden voornamelijk voorspelbaarheid qua aflossingen. Ze vergrendelen uw rentetarief voor de hele duur van de lening.

Dit betekent dat uw maandelijkse betalingen hetzelfde blijven, ongeacht de marktschommelingen van de rentevoet. Dat is uw probleem niet met een vaste rentevoet.

Voor bedrijven met een duidelijk financieel stappenplan kan dit voordelig en veilig zijn. Het maakt het qua budgettering en financiële planning op de lange termijn een pak gemakkelijker.

Wenst u te weten te komen wat voor vaste rentevoet u kunt krijgen bij diverse Spaanse banken voor een commerciële hypotheek? Vraag dan vrijblijvend een vergelijkende berekening en simulatie aan, op maat gemaakt door een Nederlandstalige hypotheekexpert in Spanje.

Kanttekening: Als de rente echter daalt nadat u de hypotheek hebt afgesloten, kunt u uiteindelijk meer betalen dan mensen met een hypotheek met variabele rente.

Commerciële hypotheken met variabele rentevoet

Zakelijke hypotheken met een variabele rente fluctueren qua rentevoet mee met de marktrente.

Dit kan lagere betalingen betekenen tijdens perioden met lagere rentes, maar ook hogere interestkosten als de rente stijgt in vergelijking met een vaste rentevoet.

Een zakelijke hypotheek met variabele rentevoet is vooral geschikt voor bedrijven die financiële flexibiliteit aankunnen en zich kunnen aanpassen aan veranderende kosten.

Dergelijke hypotheken worden in Spanje hier en daar ook toegekend zonder een boeteclausule voor een vervroegde aflossing.

Dit biedt dan natuurlijk meer vrijheid om eventueel financieel voordelig te herfinancieren of om de zakelijke hypotheek vervroegd af te lossen als dit cashflowmatig steek zou houden.

Aflossingsvrije commerciële hypotheken (alleen rente)

Een aflossingsvrije hypotheek via een Spaanse bank houdt in dat u alleen het rentegedeelte betaalt aan de kredietinstelling. Dit kan de uitgaven op korte termijn aanzienlijk verlagen en uw cashflowbeheer aanzienlijk verbeteren.

Dergelijke “bulletleningen” zijn vooral nuttig voor bedrijven die zich richten op groei- of renovatieprojecten waarbij de onmiddellijke beschikbaarheid van contant geld cruciaal is.

Opgelet: Het is echter van vitaal belang om rekening te houden met:

 1. De vereiste om het totaal ontleend kapitaalbedrag ineens terug te betalen op einddatum van de looptijd, of
 2. Hogere betalingen zodra een bepaalde inloopperiode voorbij is (vanaf dat moment begint u dan ook kapitaal terug te betalen)

De manier waarop de voorwaarden gestructureerd worden, hangt af van bank tot bank.

Bent u wel geïnteresseerd naar een zakelijke aflossingsvrije hypotheek voor uw Spaans bedrijf? Laat dan een hypotheekberekening op maat van uw situatie en wensen opstellen (er worden meer dan 20 Spaanse kredietverstrekkers met elkaar vergeleken voor u!).

Gespecialiseerde hypothecaire kredieten voor specifieke niches

Er zijn diverse Spaanse banken op de markt die gespecialiseerde hypotheekproducten aanbieden die speciaal ontworpen zijn voor specifieke sectoren of hele specifieke soorten zakelijk onroerend goed.

Deze op maat gemaakte nichefinancieringen houden rekening met de unieke behoeften en risico’s van verschillende sectoren op het vlak van bedrijfsvastgoed.

Van hotels tot industriële complexen en grote opslagruimtes, het vinden van een hypotheek die perfect aansluit bij uw bedrijfsactiviteiten kan grote en relevante voordelen opleveren.

Dergelijk maatwerk zorgt ervoor dat de vastgoedfinanciering de groei van uw bedrijf effectief ondersteunt (in plaats van boycot).

De Spaanse bankensector en toekomstige ontwikkelingen

iemand houdt rood dak boven rood percentagesymbool verwijzing naar fluctuerende leningvoorwaarden

Overheidsregelingen en stimuli

Spanje biedt bepaalde door de overheid gesteunde stimuleringsmaatregelen om uw aankoop van commercieel vastgoed te ondersteunen.

Deze stimuli zijn uiteraard niet voor iedereen bedoeld en dienen vooral om de financiële lasten te verlichten en de economische groei te bevorderen.

Als bedrijfsleider kunt u in heel specifieke gevallen profiteren van speciale voorwaarden voor bedrijven.

Het is vanzelfsprekend opportuun om deze opties te onderzoeken omdat ze uw investeringsrisico mee kunnen verlagen.

Trends van de bancaire sector in Spanje

Inzicht in de huidige markttrends van de bankensector is van vitaal belang voor het verkrijgen van gunstige leningsvoorwaarden.

Economische schommelingen kunnen de toegankelijkheid van zakelijke leningen en de voorwaarden van de kredietverstrekkers positief of negatief beïnvloeden. Dat is trouwens ook het geval in Nederland en België.

Een bloeiende vastgoedmarkt kan er bijvoorbeeld toe leiden dat banken in Spanje iets strengere eisen vooropstellen vanwege de toegenomen vraag.

Omgekeerd kunnen kredietverstrekkers tijdens rustigere periodes (iets) aantrekkelijkere voorwaarden bieden om investeringen aan te moedigen en te stimuleren.

Kredietverstrekkers en rentetarieven vergelijken

man in zwart maatpak met staafdiagram en percentages boven rechterhandpalm vergelijking van rentevoeten commerciële hypotheken

Aanbiedingen van banken

Er zijn in de praktijk tientallen verschillende kredietinstellingen die commerciële hypotheken in Spanje aanbieden.

Zij bieden verschillende rentetarieven op basis van hun inschatting van het risico en de marktomstandigheden. Het is cruciaal om deze aanbiedingen zorgvuldig met elkaar te vergelijken.

Tip: Maak nu gebruik van de vrijblijvende HypoScan in Spanje en laat een Nederlandstalige ervaren hypotheekexpert, gevestigd in Spanje, tientallen banken voor u met elkaar vergelijken!

Weetje: Banken vragen meestal om een gedetailleerd schattingsverslag van het zakelijk onroerend goed dat u wilt kopen. Dit helpt hen bij het bepalen van een geschikte LTV-ratio (loan-to-value) die een aanzienlijke invloed heeft op uw rentetarief.

Een lagere LTV-ratio (een lagere quotiteit, wat een hogere eigen inbreng betekent) resulteert vaak in gunstigere rentetarieven omdat het een lager risico voor de kredietverstrekker vertegenwoordigt.

Niet-bancaire kredietverstrekkers

Niet-bancaire financiële instellingen bieden alternatieve financieringsmogelijkheden in Spanje.

Zij kunnen flexibelere financieringsvoorwaarden bieden of hogere LTV-ratio’s accepteren, maar dat is dan wel tegen (veel) hogere rentetarieven.

Deze kredietverstrekkers zijn misschien meer bereid om te onderhandelen over de voorwaarden, vooral als u sterke borgstellers hebt of een aanzienlijk eigen vermogen in andere activa dat als onderpand kan dienen.

Aanbiedingen van dergelijke nichespelers moeten echter zorgvuldig worden bekeken omdat ze extra kosten of toeslagen met zich kunnen meebrengen die niet direct duidelijk zijn.

Renteschommelingen: Opgelet

Renteschommelingen kunnen na verloop van tijd een grote invloed hebben op uw aflossingen indien u voor een variabele rentevoet kiest.

Hypotheken met een vaste rente vergrendelen uw rente, wat stabiliteit biedt ongeacht de veranderingen op de markt.

Omgekeerd kunnen hypotheken met een variabele rente lager beginnen, maar ongewenst stijgen, wat een negatieve invloed heeft op uw budgettering.

Als u begrijpt hoe deze tarieven werken en ze vergelijkt tussen verschillende kredietverstrekkers, vindt u in elk geval de meest kosteneffectieve optie voor uw situatie.

Tip: Kijk verder dan alleen de hoofdcijfers en bedenk hoe potentiële tariefwijzigingen uw aflossingen op de lange termijn kunnen beïnvloeden.

Tweede tip: Consulteer een Nederlandstalige onafhankelijke hypotheekmakelaar die voor u de beste hypotheekoptie in Spanje kan vinden!

Vergoedingen en mogelijke kosten in kaart brengen

man houdt stapel papier vast met op voorpagina algemene voorwaarden in het Engels van commerciële hypotheek

Dossierkosten

Bij het afsluiten van een commerciële hypotheek in Spanje krijgt u te maken met verschillende kosten. De afsluitkosten springen er doorgaans wat uit.

Deze worden door kredietverstrekkers in rekening gebracht voor het afsluiten van de hypotheek.

Deze kunnen uw initiële kosten aanzienlijk beïnvloeden en het is dus cruciaal om deze in uw budgetteringsplannen op te nemen.

Taxatiekosten (Schattingskosten)

Een andere kostenpost waarmee u rekening moet houden, zijn de taxatiekosten.

Spaanse banken vereisen een taxatie van het zakelijk onroerend goed om de waarde ervan te bepalen voordat ze uw commerciële hypotheek effectief goedkeuren.

Dit zorgt ervoor dat het leenbedrag overeenkomt met een percentage van de waarde van het onroerend goed. De kosten variëren afhankelijk van de grootte en het type van het zakelijk onroerend goed.

Juridische kosten

Juridische kosten spelen ook een belangrijke rol in uw financiële planning.

Deze kosten omvatten de diensten van advocaten/juristen die ervoor zorgen dat alle juridische aspecten van het hypotheekproces correct worden afgehandeld.

Deze kosten kunnen sterk variëren dus het is verstandig om meerdere offertes aan te vragen.

Kosten van een mogelijke vervroegde aflossing

Flexibiliteit qua beheer van uw commerciële hypotheek brengt doorgaans extra kosten met zich mee.

Kosten voor een vervroegde aflossing kunnen van toepassing zijn als u besluit om te herfinancieren of uw lening eerder dan afgesproken af te lossen.

Deze kosten beschermen kredietverstrekkers tegen gederfde rente-inkomsten (en kunnen uw financiële wendbaarheid beperken).

Verborgen kosten

Pas op voor mogelijke verborgen kosten die de uiteindelijke totale kosten kunnen opdrijven. Lees de voorwaarden altijd zorgvuldig na en vraag om opheldering over onduidelijke punten.

Rechtstreeks contact opnemen met kredietverstrekkers of beroep doen op een gespecialiseerde Nederlandstalige hypotheekmakelaar in Spanje kan waardevolle informatie opleveren en helpen om vervelende verrassingen te voorkomen.

Tips voor een succesvolle financiering van commercieel onroerend goed

felgele brandende lamp symbool voor beste tips voor commerciële hypotheek vinden in Spanje

Financiële gezondheid illustreren

Het is cruciaal om een helder inzicht in de financiële gezondheid van uw bedrijf te verwerven.

Voordat u kredietverstrekkers benadert, moet u de jaarrekening en balans van uw bedrijf uitgebreid analyseren en beoordelen. Dit omvat het bekijken van winst- en verliesrekeningen, balansen en kasstroomoverzichten.

Het helpt om precies te weten en in te schatten wat u zich kunt veroorloven. Deze kennis versterkt uw onderhandelingspositie met banken en andere financiële instellingen in Spanje.

Professioneel advies inwinnen

Professioneel advies inwinnen voor een financiering van bedrijfsvastgoed in Spanje is belangrijk.

Financiële adviseurs of hypotheekmakelaars die gespecialiseerd zijn in commercieel vastgoed in Spanje kunnen specifieke inzichten van onschatbare waarde bieden. Zij begrijpen de markttrends, de praktische invulling én de regelgeving.

Deze professionals kunnen u door het aanvraagproces begeleiden waardoor uw kansen op succes toenemen. Ze hebben ook netwerken die gunstigere voorwaarden of tarieven kunnen bieden dan u zelf zou kunnen vinden.

Indien u dit wel aanspreekt, raden wij u aan om vrijblijvend een hypotheekberekening aan te vragen waarin men direct meer dan 20 Spaanse banken met elkaar vergelijkt voor uw aanvraag!

Kredietwaardigheid

Het verbeteren van uw kredietwaardigheid is essentieel voordat u een zakelijke hypotheek aanvraagt.

Begin met ervoor te zorgen dat alle bestaande leningen en kredietfaciliteiten goed beheerd worden. Tijdige betalingen hebben een positieve invloed op uw kredietdossier. Zorg ervoor dat u op geen enkele zwarte lijst staat met uw bedrijf.

Richt u ook op het verbeteren van de bedrijfsprestaties aangezien dit een directe invloed heeft op hoe kredietverstrekkers uw risiconiveau zien.

Hogere winsten en sterke kasstromen maken van uw bedrijf een aantrekkelijkere kredietnemer!

Slotopmerkingen over hypotheken voor bedrijfsvastgoed in Spanje

man in pak met bankbiljetten bedrijfspand en dalend percentage boven handpalm

Voor bepaalde bedrijven en ondernemers in Spanje is een commerciële hypotheek afsluiten een (hele) belangrijke stap voor de uitbouw van de zakelijke activiteiten.

We gingen hierboven daarom specifiek in op het hypotheekproces, de criteria om in aanmerking te komen voor een financiering, het vergelijken van kredietverstrekkers en het in rekening nemen van alle kosten (inclusief mogelijks verdoken kosten).

Uw kennis van deze zaken is van cruciaal belang om weloverwogen beslissingen te kunnen nemen die in overeenstemming zijn met de financiële doelen van uw bedrijf.

Vergeet niet dat een grondige voorbereiding en diepgaande kennis van uw bedrijf de sleutel zijn tot het verkrijgen van gunstige financieringsvoorwaarden.

Het is van essentieel belang om dit met toewijding en met de steun van financiële experts te benaderen die advies op maat kunnen geven op basis van uw specifieke omstandigheden.

Overweeg dus zeker en vast om contact op te nemen met een financieel adviseur die gespecialiseerd is in commerciële hypotheken in Spanje. Een dergelijke professional kan u al de nodige inzichten verschaffen die uw kansen op succes aanzienlijk vergroten.

Veelgestelde vragen inzake zakelijke hypotheken in Spanje

iemand die letters FAQ op blad legt symbool voor veelgestelde vragen over commerciële hypotheken in Spanje

Wat is een commerciële hypotheek in Spanje?

Een commerciële hypotheek in Spanje verwijst naar een hypothecaire lening met als onderpand commercieel onroerend goed, bedoeld voor zakelijke doeleinden in plaats van persoonlijk gebruik.

Een dergelijke zakelijke hypotheek kan de aankoop, ontwikkeling of herfinanciering van commercieel vastgoed betreffen.

Wie komt in aanmerking voor een commerciële hypothecaire lening in Spanje?

Om in aanmerking te komen voor een commerciële hypotheek in Spanje moet de kredietnemer een rechtspersoon of eenmanszaak zijn met bewijs van inkomsten, kredietwaardigheid en soms extra beschikbaar onroerend goed om als onderpand te gebruiken.

Uitvoerige documentatie zoals financiële verklaringen en plannen van het bedrijf kunnen ook nodig zijn (zie hierboven voor meer diepgaande informatie hieromtrent).

Welke soorten zakelijke hypotheken zijn er verkrijgbaar in Spanje?

In Spanje zijn er verschillende soorten commerciële hypotheken verkrijgbaar, waaronder leningen voor de aankoop van onroerend goed, beleggingshypotheken in Spanje voor bedrijven, ontwikkelingsfinanciering en herfinancieringsopties.

Elk type dient verschillende zakelijke behoeften en investeringsstrategieën.

Hoe vergelijkt men kredietverstrekkers en rentetarieven voor Spaanse commerciële hypotheken?

Het vergelijken van kredietverstrekkers in Spanje houdt in dat u hun rentetarieven, voorwaarden, kleine lettertjes, kosten en reputatie op het gebied van klantenservice onderzoekt.

Het is essentieel om meerdere kredietverstrekkers in Spanje te onderzoeken om het meest interessante aanbod te vinden dat aan uw specifieke financieringsbehoeften voldoet.

Tip: Maak vrijblijvend gebruik van de HypoScan Spanje service waarbij een Nederlandstalige hypotheekexpert vanuit Spanje meer dan 20 Spaanse kredietinstellingen met elkaar vergelijkt voor uw specifiek dossier.

Welke kosten kan ik verwachten bij het afsluiten van een commerciële hypotheek in Spanje?

De kosten voor het afsluiten van een commerciële hypotheek in Spanje kunnen onder andere bestaan uit aanvraagkosten, taxatiekosten, juridische kosten en afsluitkosten.

Deze verschillen van bank tot bank en moeten vooraf besproken worden indien u geen vervelende financiële verrassingen wilt in de toekomst.

Heeft u tips voor een succesvolle financiering via een Spaanse commerciële hypotheek?

Zorg ervoor dat uw documentatie in orde is en zorg voor een uitvoerig, transparant, goed onderbouwd dossier.

Bereid indien nodig een diepgaand bedrijfsplan voor en overweeg advies in te winnen bij financiële adviseurs of makelaars met ervaring in de Spaanse vastgoedmarkt.

Tip: Vraag vrijblijvend een oriënterende hypotheekberekening aan voor uw Spaanse commerciële hypotheek en ontvang langs deze weg reeds een eerste inzicht in de mogelijkheden en opportuniteiten om uw profiel nog te verbeteren…

Contacteer ons

  Privacybeleid *

  Bent u volledig overdonderd door het enorme aanbod op de Spaanse vastgoedmarkt?

  Geniet van Persoonlijke Begeleiding & Toegang tot Exclusieve Deals!