• Home
 • »
 • Blog
 • »
 • Wat te doen met 10000 euro spaargeld? 15 slimme investeringsopties op een rij

Wat te doen met 10000 euro spaargeld? 15 slimme investeringsopties op een rij

min leestijd

wat te doen met 10000 euro spaargeld

Wat te doen met 10000 euro spaargeld om meer rendement te behalen? Het is een vraag die speelt bij iedereen die geld op de bank heeft staan.

De bank beloont je immers niet meer zoals vroeger om je spaargeld op je spaarrekening te houden.

Je bent dus heus niet de enige die zich afvraagt of er geen interessante alternatieven zijn voor de spaarrekening.

Wat zijn zulke andere manieren waarop je je geld kan investeren om je geld toch net iets meer te laten opbrengen dan de waardeloze spaarrentes van tegenwoordig?

Het is niet altijd simpel om te beslissen hoe je je zuurverdiende 10000 euro het best kan investeren.

Daarom bespreken we hieronder Wat te doen met 10000 euro spaargeld: 15 slimme opties die je hopelijk kunnen helpen bij je zoektocht naar een alternatief om je spaargeld anders te investeren.

Wat te doen met 10000 euro spaargeld? 15 slimme investeringsopties op een rij

Inleiding

hoe 10000 euro aan het werk zetten voor hoger rendement opties

Bij kleinere bedragen zoals 100 euro of 1000 euro denk je wellicht niet direct aan investeren, maar eerder aan hoe je dit bedrag kan spenderen.

Om bijvoorbeeld de alledaagse rekeningen te betalen, om te gebruiken voor je favoriete vrijetijdsbesteding, of je zet deze kleinere bedragen opzij als spaargeld.

Na verloop van tijd heb je op die manier misschien wel 10000 euro bijeengespaard. Als je niet specifiek aan het sparen bent voor een nog groter bedrag, dan kan je je afvragen: "Wat te doen met 10000 euro spaargeld?".

Hieronder lees je meer dan tien opties die hopelijk als bron van inspiratie kunnen dienen.

Tip: Als je meer spaargeld ter beschikking hebt, dan zijn er ook andere mogelijkheden. Hiertoe kan je de volgende artikels raadplegen:

Optie 1 - Spaargeld uitlenen

spaargeld uitlenen als alternatieve belegging voor spaarcenten 10000 euro

Wat te doen met 10000 euro spaargeld indien je zelf altijd gedroomd hebt om jouw eigen (kleinschalige) bank op starten?

Als je niet dol bent op aandelen en het onvoorspelbare rendement dat ermee gepaard gaat, dan kan je overwegen om je spaargeld uit te lenen aan iemand die het geld kan gebruiken voor een specifiek doel zoals bijvoorbeeld het opstarten van een zaak of als dringende kortetermijnlening.

Het is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan.

Je moet namelijk heel goed opletten dat je een betrouwbare tegenpartij kiest en je doet maar beter goed je onderzoek omtrent het doel van deze lening opdat je je risico zo goed mogelijk kan inschatten.

Je moet je ook afvragen wat de waarschijnlijkheid is dat deze persoon deze lening op latere datum überhaupt wel zal kunnen terugbetalen.

Iemand kan bijvoorbeeld tegenslag hebben en onverwachte kosten opgelopen hebben waardoor deze persoon dringend geld nodig heeft.

Als deze persoon echter een stabiele job heeft en een goed inkomen en je instinct zegt dat je deze persoon voldoende kan vertrouwen om je kortetermijnlening terug te betalen, dan is er op papier geen probleem.

Op dezelfde manier kan je bijvoorbeeld geld uitlenen aan een ambitieuze zelfstandige die concrete plannen heeft om een eigen zaak op te starten.

Ja, je kan denken "Waarom stapt die dan niet gewoon naar een bank?"

Omdat er enkele voordelen verbonden zijn aan het direct uitlenen van je spaargeld aan een andere partij:

 • Voor de ontlener: Deze manier van lenen is veel flexibeler dan lenen bij een erkende financiële instantie zoals een bank. Er zijn namelijk minder restricties en vereisten mee gemoeid waar de ontlener moet aan voldoen. Dit kan er ook voor zorgen dat het proces sneller verloopt en met minder rompslomp.
 • Voor jou als geldschieter: Er is geen tussenkomst nodig van een derde partij (zoals een bank) die ook wilt verdienen aan deze transactie. Dit resulteert in minder kosten en dus in meer opbrengst voor jou als geldschieter (investeerder).

Opmerking spaargeld uitlenen (Wat te doen met 10000 euro spaargeld)

Let er op dat je dit soort transactie ook vastlegt op papier in de vorm van een contract en niet enkel mondeling omdat je de tegenpartij goed kent.

Op deze manier heb je toch ten minste een bewijs van de transactie en de overeengekomen voorwaarden in het geval dat er toch iets misloopt in de toekomst.

Online aanbieders

Er bestaan ook websites die dit soort diensten aanbieden. Hier kan je dan een account aanmaken als investeerder. Het online platform stelt je dan in contact met een lijst van mogelijke ontleners.

Enkele bekende platformen die Nederlandstalige beleggers aanvaarden zijn:

Uiteraard kan je dan ook een aantal parameters terugvinden zoals terugverdientijd, rendement, soort lening voor welk doel, risico, etc.

Het online platform moet echter ook iets verdienen om deze dienst te verlenen dus verwacht ergens wel een kost hieraan verbonden.

Hoe dan ook, welke weg je ook kiest: ofwel rechtstreeks lenen aan iemand die je kent, ofwel via een online platform aan iemand die je niet kent, het onderliggende principe blijft hetzelfde.

Maar belangrijker: in beide gevallen (Wat te doen met 10000 euro spaargeld? Uitlenen om intrest te genereren!) blijft ook de goede raad geldig dat je op je hoede moet zijn en zelf je onderzoek moet doen opdat je je risico zo veel mogelijk kan beperken.

Lees nog meer tips en voor- en nadelen op beleggen in leningen als alternatieve belegging voor uw spaargeld.

Optie 2 - Investeren op automatische piloot

investeren op automatische piloot zonder stress kopzorgen of verantwoordelijkheden

Wat te doen met 10000 euro spaargeld indien je zelf geen kopzorgen wenst en zorgeloos door het leven wilt blijven gaan?

Als je je spaargeld wil investeren op een manier waarbij je zelf niks hoeft te doen, dan kan je op zoek gaan naar fondsen of portfolio's die beheerd worden door een betrouwbare partij of financiële instantie.

Op deze manier belegt u in verschillende financiële instrumenten, mogelijks uit verschillende industrieën zodoende een gediversifieerd portfolio te hebben.

Diversificatie betekent namelijk dat je je risico kan verlagen.

Doordat je het beheer overlaat aan een andere partij betekent dit wel dat je niet het hoogste rendement zal behalen omdat de beheerder natuurlijk ook moet betaald worden.

In ruil kan jij wel je spaargeld beleggen zonder kopzorgen en zonder veel moeite.

De kans dat je opbrengst op deze manier hoger is dan de spaarrente moet je dan zelf bekijken en onderzoeken.

De beheerder van dit soort financiële instrumenten kan je hierover meer informatie verschaffen, zoals bijvoorbeeld historische data.

Dat wil zeggen dat je kan navragen wat het gemiddelde rendement was van een bepaald fonds of portfolio tijdens voorbije jaren om een idee te krijgen van wat er mogelijk is.

Let er wel op dat historische prestaties geen garantie zijn voor dezelfde of betere prestaties in de toekomst.

Er zijn erkende financiële instanties die dit soort beleggingsproducten aanbieden.

Beleggingsfondsen

Tegenwoordig kan u bijzonder vlot en vanaf een klein instapbedrag investeren in beleggingsfondsen.

Wat te doen met 100000 euro spaargeld?

Hieronder volgt een overzicht van een interessant online platform om zelf te handelen in beleggingsfondsen alsook van enkele aanbiedingen van vastgoedfondsen waarin u kunt beleggen. Laat u inspireren!

Interessant online platform om zelf te handelen in beleggingsfondsen

Zelf succesvol beleggen in beleggingsfondsen begint bij het zoeken van een gebruiksvriendelijk Nederlandstalig online platform.

En een dergelijk handig online handelsplatform bestaat!

Via Saxo Bank kan u nu als particuliere belegger in meer dan 3 600 verschillende beleggingsfondsen van gerenommeerde fondsenbeheerders beleggen.

Enkele kenmerken van dit gebruiksvriendelijk online handelsplatform van beleggingsfondsen:

 • Handige zoekfunctie om zelf op zoek te gaan naar beleggingsfondsen. In het Saxo Bank handelsplatform kunt u heel eenvoudig filteren op basis van allerlei parameters zoals specifieke effecten, fondsbeheerders, beoordelingen, etc.
 • Er zijn diverse fundamentele en technische analysetools beschikbaar. Deze stellen u in staat om goed gefundeerde beleggingsbeslissingen te maken.
 • Interessante functionaliteiten om uw prestaties te meten en analyseren. Zo kan u uw strategie bijsturen indien nodig. Het platform bevordert de analyse van uw rendementsprestaties, de kosten en uw prestatiegeschiedenis.

Twee interessante vastgoedfondsen

Vanaf 189 euro eenmalige inleg
 • Investeren kan vanaf 189 euro - Lage verplichting qua te beleggen kapitaal
 • Aantrekkelijk alternatief voor uw spaargeld met mooi passief rendement (in 2019 bedroeg het bruto dividend meer dan 6%)
 • Het fonds focust op vermogensgroei en beleggen op lange termijn
 • Stabiel rendement door spreiding over 6 verschillende sectoren, commercieel vastgoed in meer dan 10 landen
 • Maandelijks potentieel dividend en automatische herbelegging van dividenden mogelijk
 • Handenvrij beleggen met begeleiding door professionals die uw geld beheren
Vanaf 100 euro per maand (of eenmalig 2 500 euro)
 • Beleggen kan vanaf 100 euro per maand (of 2 500 euro eenmalig)
 • Interessante spreiding over diverse sectoren
 • Lokaal fonds met specialisatie in commercieel vastgoed in Nederland
 • Aantrekkelijk rendement: 6% voorschotdividend op jaarbasis, en mogelijks meer want: prognose voor eerste 7 jaar: 8,1% op jaarbasis
 • Interessante passieve belegging
 • Onder toezicht van AFM en volgens richtlijnen van AIFMD

Cryptomunten

Deze sector zit nog in de kinderschoenen en heeft dus nog veel groei in petto.

Er zijn echter ook nog veel onzekerheden en er doen verhalen de ronde over fraude etc.

Zoals gewoonlijk moet je dus wel degelijk zelf je onderzoek doen alvorens je zou investeren in zo'n portfolio.

Wat te doen met 10000 euro spaargeld? Geef je zuurverdiende spaarcenten alleszins niet zomaar aan een beheerder die je niet kent maar die je wel veel belooft.

Niks is zeker in dit wereldje en de waarde van deze cryptomunten kan heel sterk fluctueren.

Een goeie raad bij het investeren in cryptomunten is dat je niet meer hoeft te investeren dan je je kan veroorloven om te verliezen.

Met andere woorden, wees bereid om je totale geïnvesteerde bedrag te verliezen zonder dat je aanspraak kan maken op terugbetaling.

Dit lijkt inderdaad een bijzonder risicovolle belegging, maar het potentiële rendement dat hier tegenover staat kan ervoor zorgen dat je dit wel de moeite waard gaat vinden.

Platformen om cryptovaluta te kopen en verkopen

Wenst u te handelen in Bitcoin, Ethereum, Zcash, Litecoin of andere cryptovaluta?

Dan kan u een account aanmaken op Gemini. Dit is een digitaal handelsplatform voor digitale activa, ontwikkeld door de bekende Winklevoss tweeling.

De grootste voordelen van het Gemini handelsplatform zijn de volgende:

 • Grote focus op veiligheid en vertrouwen
 • Snel toegang tot de cryptomarkt
 • Handige handelsfuncties voor zowel professionals als beginners
 • Toonaangevende veiligheid bij de opslag van crypto's

Een alternatief voor Gemini is het online handelsplatform Coinbase (een gebruiksvriendelijk en goed beveiligd platform om zelf te handelen in allerlei cryptovaluta).

Los van cryptovaluta en beleggingsfondsen kan je ook altijd opteren voor bepaalde vastgoedbeleggingen op automatische piloot.

Optie 3 - Spaargeld verhuizen

spaargeld verhuizen naar deposito spaarrekeningen van buitenlandse banken met hoger rendement

Wat te doen met 10000 euro spaargeld indien je enkel en alleen wilt beleggen via een klassiek spaarboekje?

Als je helemaal geen zin hebt in het nemen van meer risico dan nodig, dan kan je ook bij de gewone spaarrekening blijven en vrede nemen met een lage spaarrente op een spaarrekening.

Het voordeel is dat je spaargeld beheerd wordt door een erkende financiële instantie en dat je spaargeld dan mogelijks ook beschermd wordt door een garantiestelsel.

Dit betekent dat je verzekerd wordt dat je je spaargeld terugkrijgt in het geval de bank zou failliet verklaard worden.

Geniet van depositogarantiestelsel

Dit heet een depositogarantiestelsel en kan bijvoorbeeld 100.000 euro per rekeninghouder en per bank garanderen.

Dit dient geverifieerd te worden per bank die je gaat vergelijken of deze wel degelijk dit soort garantie aanbieden en welke limieten er precies opgelegd worden.

Hiertoe kan je gaan shoppen op zoek naar een bank met de meest interessante spaarrentes.

Mogelijks wijst je onderzoek je dan in de richting van een online bank die hogere rentes kan bieden dan een traditionele bank.

Verwacht hier echter geen wonderen, de spaarrente zal nog steeds vrij laag zijn.

Maar als je dit soort belegging verkiest met weinig risico dan kan je ten minste wel even op zoek gaan naar een andere bank dan die waar je spaargeld momenteel vertoeft.

Misschien kan je wel een procentje beter doen elders.

Conclusie: Wat te doen met 10000 euro spaargeld in de digitale tijden van vandaag? Goed vergelijken!

Er bestaan bijvoorbeeld internetbanken die hogere rendementen bieden dan de traditionelere spelers:

Banken met aantrekkelijke intrestpercentages op deposito spaarrekeningen

Online vergelijkingswebsite voor intrestpercentages op Europees niveau

 • Raisin - Europese online spaarmarktplaats

Optie 4 - Vastgoed

met 10000 euro in vastgoed beleggen diverse opties beschikbaar

Investeren in vastgoed is historisch gezien zonder twijfel een goede investering.

Enerzijds zijn er de doemdenkers die van mening zijn dat de huizenmarkt op instorten staat, dat het te gevaarlijk geworden is, dat het een zeepbel is, dat je niet meer de rendementen van vroeger kan verwachten etc.

Anderzijds blijft huisvesting een basisnood van mensen aangezien iedereen onderdak nodig heeft en dat altijd zo zal zijn.

Hierdoor kan je van mening zijn dat het een investering is met weinig risico omdat er altijd mensen zullen zijn die onderdak nodig hebben.

Investeren in vastgoed of niet? Of investeren in vastgoed iets is voor jou of niet, dat is een beslissing die je zelf moet maken...

Vergis u ook niet: Zelf huisbaas worden is niet noodzakelijk, u kan even goed beslissen om 100% passief te beleggen in vastgoed.

Maar even iets anders:

Wat te doen met 10000 euro spaargeld in de vastgoedwereld?

Het is namelijk toch te weinig om een lening mee te verkrijgen van de bank om er dan vastgoed mee te kopen?

Dat klopt maar dat betekent niet dat je niet kan investeren in onroerend goed op een andere manier.

Tegenwoordig kan je namelijk ook een deel van een stuk vastgoed kopen. Zie het als een taart waarvan jij eigenaar wordt van een stukje van die taart.

Je moet dan inderdaad de eigendom delen met anderen en je hebt niet alles voor het zeggen maar je kan wel investeren in vastgoed en er op deze alternatieve manier ook een beter rendement van halen dan de klassieke spaarrekening.

Bovenstaande uitleg is slechts een vereenvoudigde versie van het principe.

In realiteit kan het zijn dat je eigenlijk belegt in een soort vastgoedfonds (check Synvest en Corum hieromtrent) waarin eigenlijk meerdere stukken vastgoed in ondergebracht zijn.

Ook kan het zijn dat je als investeerder nooit te weten komt welke stukken vastgoed je nu precies een aandeel van hebt.

aanbiedingen vastgoed als investering onder de 17500 euro investeringskapitaal

Een bijkomend voordeel van dit soort investering is dat je je geld kan opdelen en als het ware op verschillende paarden (stukken vastgoed) kan wedden die zich bevinden op verschillende locaties en die verschillende rendementen genereren.

Op die manier kan je zorgen voor diversificatie waardoor je risico verlaagd wordt. Natuurlijk blijf je wel nog steeds in dezelfde industrie, nl. vastgoed.

Als de hele huizenmarkt 'instort', dan is het waarschijnlijk dat alle eigendommen een vergelijkbare waardedaling zullen ondervinden.

Om dit te vermijden kan je proberen investeren in vastgoed in verschillende landen.

Twee voorbeelden van vastgoedfondsen met een mooi rendement en een interessante spreiding met lage instapdrempels zijn de volgende:

De kans dat de huizenmarkt in 5 landen tegelijkertijd in elkaar zakt, is namelijk kleiner dan wanneer je je beperkt tot eenzelfde land en de huizenmarkt van net dat land gaat kopje onder...

aanbod beleggingsvastgoed met zekere huurinkomsten en beheer en rentmeesterschap te koop

Aanbiedingen voor grotere budgetten

€89.400 Minimale Eigen Inbreng

8 à 9% Netto: Ongeëvenaard

€107.350 Startkapitaal

€1.060 Netto Inkomsten / Maand

Flat

Te koop voor verhuur en privé

Punta Prima, Alicante, Spanje

€100.000 (min. eigen middelen)

5 à 6% gegarandeerd rendement

Gesubsidieerd vastgoed, Huis

Te koop enkel voor verhuur

Vlaanderen, België

€83.000 Eigen Inbreng

Tot 9% Rendement

Flat

Te koop voor verhuur en privé

Benijófar, Alicante, Spanje

€78.200 Startkapitaal

€760 Netto Inkomsten / Maand

Flat

Te koop voor verhuur en privé

San Miguel de Salinas, Alicante, Spanje

€50.000 minimale investering

Tot 6% Rendement Gegarandeerd

Gesubsidieerd vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Kortrijk, België

Aanbiedingen voor kleinere budgetten

€1.000 min. te beleggen kapitaal

Rente per kwartaal uitbetaald

Serviceflat, Zorgvastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

€100 minimum per maand

8,1% rendementsprognose

Commercieel vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

€1.000 minimaal bedrag

Tot 7,5% rendement

Huis, Maatschappelijk verantwoord vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

Optie 5 - Word doe-het-zelver in de aandelenmarkt

zelf beleggen in aandelen en aandelen verhandelen online voor meer rendement

Wat te doen met 10000 euro spaargeld indien je altijd gedroomd hebt van een carrière als trader op Wall Street of in The City (Londen)?

Dan ben je eerder een uitzondering want de meeste mensen blijken te verkiezen om hun geld te beleggen in erkende fondsen en kant-en-klare beleggingsproducten dankzij het lage risico en het handenvrije beheer.

Heb je echter wel wat vrije tijd en zit je er niet mee in om deze te besteden aan vele uren studie en training?

Dan kan je overwegen om een online account te openen die je in staat stelt om zelf online aandelen te kopen en te verkopen.

Zo zit je zelf aan het stuur van jouw persoonlijke aandelenbeleggingen...

Online platformen om zelf aandelen te verhandelen

Sta je wel open voor wat meer risico? Dan kan je dus zelf beleggen in een portfolio van aandelen via een online handelsplatform.

De volgende twee platformen behoren tot de top van de top qua functionaliteiten, lage transactiekosten en transparante voorwaarden:

eToro

 • Vanaf 200 euro kan u op eToro aandelen, CFD's, ETF's, grondstoffen zoals olie, valutaparen, indices, enzovoort kopen
 • Dit is een vooraanstaand en wereldbekend platform met miljoenen gebruikers in meer dan 100 landen
 • Transparante transactiekosten (geen verdoken kosten) zijn een van de sterktes
 • Gebruiksvriendelijk voor doe-het-zelvers (handig voor beginners én gevorderden)
 • Sociale online arena, perfect om te zien hoe andere traders handelen (volledig transparant)
 • Disclaimer: 68% van de particuliere beleggersrekeningen verliest geld bij het handelen in CFD's bij deze aanbieder. U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD's werken en of u zich het grote risico kunt permitteren om uw geld te verliezen.

Freedom24

 • Via Freedom24 kan u handelen en beleggen in +/- 1 000 000 financiële instrumenten.
 • U kan er tegen scherpe voorwaarden handelen in aandelen op de belangrijkste Amerikaanse, Europese en Aziatische beurzen.
 • Transparante transactiekosten en voorwaarden zonder dat u last krijgt van vervelende verdoken kosten
 • Gebruiksvriendelijke interface die geschikt is voor zowel beginners als professionals
 • Gratis demo account beschikbaar om het platform kosteloos en zonder risico te leren kennen
 • Volledig gereguleerd platform met een uitmuntende klantendienst

Tip qua nettomarge

Er zijn verschillende online platformen beschikbaar (zie hierboven voor 2 aanraders) waar je je kan aanmelden en die ook een heleboel documentatie als opleiding voorzien om je op weg te helpen.

Dit gaat wel gepaard met procentuele kosten telkens je aan- of verkoopt. Deze kosten zijn inherent aan zo'n soort platformen maar zijn doorgaans vrij laag.

Simpel uitgelegd: je probeert een aandeel aan te kopen aan een lage prijs in de verwachting dat de waarde van dit aandeel zal stijgen.

Wanneer de waarde van het aandeel gestegen is en je beslist om te verkopen, dan moet je er ook voor zorgen dat je winst hoog genoeg is om ook de kosten van het platform te dekken.

Nederlandstalig beleggingsmagazine van aandelen met hoog potentieel

beleggingsrapporten kooptips aandelen met groot potentieel op middellange termijn

Wat te doen met 10000 euro spaargeld? Zelf de nieuwe Warren Buffett proberen spelen is mogelijk sinds de komst van het internet!

Het klinkt makkelijk maar er komt heel wat bij kijken. Hoe dan ook, het is zeker mogelijk om hier een lucratieve hobby van te maken.

Zo kan je de taak van onderzoek en research verlichten door in te schrijven op een kwalitatief hoogstaand beursmagazine.

Modern alternatief: Handelen in crypto

Een modern alternatief voor traditionele aandelen zijn cryptomunten.

Twee goede handelsplatform hiervoor zijn Coinbase en Gemini.

Hier komt zo mogelijk nog meer bij kijken omdat de sector nog zo onderontwikkeld is en er is ook meer risico mee gemoeid.

Investeren in bedrijven via Investeerders.nl

De website Investeerders.nl richt zich op het informeren over alternatieve investeringsmogelijkheden zoals crowdfunding, crypto, vastgoed, peer-to-peer en specifieke aandelen.

Deze website biedt informatie over het financieren van startups met durfkapitaal, investeren in crowdfunding-projecten, crypto's, vastgoedfinancieringen en andere beleggingsopties voor particuliere investeerders.

Daarnaast worden er nieuwsberichten gepubliceerd over relevante gebeurtenissen in de investeringswereld.

Optie 6 - Stel zelf je fonds samen

zelf fonds samenstellen is mogelijk via online platform

Wat te doen met 10000 euro als je altijd al hebt gedroomd van het oprichten van een eigen beleggingsfonds?

Het mag dan wel een buitenbeentje zijn, het is leuk om even mee te delen dat je ook je eigen fonds kan samenstellen om in te investeren.

Dit fonds zou u zelfs kunnen baseren op een mandje van diverse cryptovaluta via Gemini of Coinbase.

Let er wel op dat deze website niet verantwoordelijk kan gesteld worden voor eventuele verliezen.

Dit geldt trouwens ook voor alle andere investeringsopties in dit en alle andere artikels en pagina's op deze website - lees onze disclaimer hieromtrent.

Optie 7 - Investeer in een mentor

investeer in een mentor en in jezelf voor groei en om financiële onafhankelijkheid te bereiken

Wanneer we het hebben over geld verdienen met beleggen, dan denken we in het algemeen aan geld investeren in allerlei waardevolle zaken waarvan we hopen dat die op latere termijn meer geld waard zijn.

De beste investering die je echter kan maken is een investering in jezelf.

Investeren in zelfontwikkeling is belangrijk

Alles wat je kan doen om je kennis en vaardigheden te verbeteren, waardoor je jezelf in staat stelt om beter te leven of meer geld te verdienen, is een echte topinvestering.

Wat te doen met 10000 euro spaargeld indien je ervan droomt om een nieuw project te starten maar je jezelf tegenhoudt?

Bijvoorbeeld omdat je denkt dat je niet voldoende relevante ervaring hebt waarop je kan steunen om dit nieuwe project tot een goed einde te brengen?

In de plaats van je droom uit te stellen om eerst de nodige ervaring op te doen - of erger nog - in de plaats van je droom op te geven omdat je niet in jezelf gelooft, kan je gewoon op zoek gaan naar een geschikte mentor.

Betaal voor de kennis van een expert

Een geschikte mentor vinden is van goudwaarde. Deze expert kan je de kneepjes van het vak aanleren en kan je tevens behoeden voor eventuele beginnersfouten.

Op deze manier hoef je het warm water niet opnieuw uit te vinden en kan je heel wat tijd, frustratie en geld besparen.

Want je kan in de leer gaan bij een rolmodel die reeds precies doet wat jij van plan bent.

Hierdoor kan jij met een vliegende start en met heel wat meer zelfvertrouwen aan de slag gaan.

Interessante online mentors

Er zijn trouwens ook verschillende online coaching programma's beschikbaar waardoor je een mentor kan vinden in quasi elke industrie en sector.

In de sector van het online ondernemen is de volgende Nederlandstalige mentor uw tijd, geld en energie waard:

 • Bas Urlings
  • Nederlandstalige ondernemer met vele jaren ervaring in de internationale e-commerce sector
  • Werd diverse malen bekroond voor zijn groeiprestaties (winnaar van de Crossborder Award en de Gazelle Award in 2018)
  •  Gespecialiseerd in het verkopen van producten op Amazon (realiseerde zelf reeds miljoenen euro's aan omzet via Amazon en beheerst het platform van oprichter Jeff Bezos compleet)
  • Volg vrijblijvend zijn gratis online training over producten verkopen via Amazon. Hierin wordt aandacht besteed aan de juiste producten selecteren, de succesfactoren om een winstgevend merk op te bouwen en aan slimme automatisatie.

Andere praktijkexperts ook mogelijk

Je hoeft het echter niet altijd online te zoeken. Ken je iemand in je omgeving die een echt voorbeeld is voor jou?

Stap dan op deze persoon af of maak een afspraak en vraag of je bij hem of haar in de leer kan gaan en dat je hen hiervoor wilt vergoeden. Wie niet waagt, niet wint.

Optie 8 - Behaal een certificaat

behaal certificaten via bijscholing voor hoger loon of betere vergoedingen als dienstverlener

Een andere manier van investeren in jezelf is op zoek gaan naar mogelijke certificaten die je kan behalen.

Wat je carrière ook moge zijn, het kan geen kwaad om te investeren in je zakelijke zichtbaarheid en geloofwaardigheid.

Hierdoor stijgt de gewilligheid van potentiële klanten om met jou samen te werken.

Ook hier kan je online op zoek gaan naar eventuele bijscholingscursussen of je kan navragen bij het centrum voor volwassenenonderwijs in je buurt wat de mogelijkheden zijn in jouw geval.

Je kan ook leren van je concurrenten of collega's: welke certificaten bezorgen hen meer geloofwaardigheid of net dat ietsje meer t.o.v. de concurrentie?

Zoek uit wat je mogelijkheden zijn en investeer wat geld en tijd opdat jij je ook beter zou kunnen onderscheiden van de concurrentie.

Bijt je af en toe in het zand op professioneel vlak? Omdat je bepaalde certificaten (die op hun beurt bijvoorbeeld financiële stimuli voor uw klanten betekenen) mist?

Dan valt het antwoord op de vraag "Wat te doen met 10000 euro spaargeld?" heel gemakkelijk te formuleren: Werk je concurrentiële achterstand weg en investeer in de nodige geloofsbrieven en certificaten!

Ben je actief in de digitale dienstverlening?

Dan kan het bijvoorbeeld interessant zijn om een opleiding te volgen bij Google om zodoende een of meerdere Google Ads-certificeringen te behalen.

Dit zijn vooraanstaande en geloofwaardige certificeringen die jouw kennis qua marketing via Google aantonen.

Optie 9 - Terug naar school

volg een opleiding verrijk jezelf voor betere toekomst en financiele onafhankelijkheid

Heb je het gevoel dat je niet meer verder kan groeien in je loopbaan? Dan is het misschien tijd voor iets nieuws.

Met 10000 euro zal je misschien niet voldoende hebben om een diploma te behalen aan een topuniversiteit maar er zijn zeker mogelijkheden.

Ga desnoods op zoek naar minder prestigieuze universiteiten of hogescholen en kijk wat deze te bieden hebben.

Vele onderwijsinstanties bieden hoger onderwijs voor volwassenen als afstandsonderwijs. Dit betekent gewoon dat je veel zelfstudie kan doen en niet elke dag naar school moet.

Op deze manier kan je je huidige job blijven uitoefenen overdag terwijl je 's avonds studeert of de avondles bijwoont.

Enerzijds moet je je er echter wel van bewust zijn dat dit heel wat doorzettingsvermogen en wilskracht vergt.

Het is namelijk niet vanzelfsprekend om na een dag hard werken ook nog eens op de schoolbanken te gaan zitten. De inspanning die van jou verwacht zal worden, valt niet te onderschatten.

Anderzijds ben je wel helemaal vrij om je leven opnieuw in handen te gaan nemen en een ommezwaai te maken.

Je huidige loopbaan wordt misschien zelfs bedreigd door de opkomst van nieuwe technologieën.

Een investering in een nieuwe, veelbelovende loopbaan kan je toekomst opnieuw veiligstellen en dit aan een beter salaris!

Optie 10 - Online cursussen

investeer in online cursus training begeleiding door expert is geld waard

Vertik je het simpelweg om opnieuw op de schoolbanken te gaan zitten om te luisteren naar een praatjesmaker of om je tijd te gaan verspillen in een klaslokaal op het einde van een lange werkdag?

Of kan je onmogelijk verplichte lesuren inpassen in je drukke huidige leven?

Dan kan je natuurlijk ook gewoon op zoek gaan naar een online cursus waarbij al het lesmateriaal wordt aangeleverd via het internet en waarbij het examen mogelijks ook online wordt afgenomen.

Zo kan je alles op je eigen ritme verteren en het examen doen wanneer jij er klaar voor bent.

Wat te doen met 10000 euro spaargeld indien je leergierig bent en nog een extra diploma op zak wilt steken?

Overweeg online afstandsonderwijs en steek die extra titel en erkenning op zak. Het kan je zowel financieel als qua vakkennis alleen maar beter maken!

Let op: zelfstudie is echter niet voor iedereen weggelegd, sommige mensen presteren nu eenmaal beter dankzij de sociale controle van een klaslokaal.

Het vergt ook discipline om jezelf te dwingen om te studeren in je vrije tijd in de plaats van voor de gemakkelijke weg te kiezen en gewoonweg een hele avond tv-series te bingewatchen.

Tot slot nog een tip: Met de huidige internetrevolutie lijkt het erop dat een carrière in IT best wel toekomst heeft.

Tips qua online geld leren verdienen

Dus wat te doen met 10000 euro spaargeld indien je online geld wilt leren verdienen bijvoorbeeld?

Bekijk dan zeker en vast even de volgende waardevolle Nederlandstalige trainingen om online te leren ondernemen:

Schuim eventueel ook Google af en zoek naar een waardevolle online cursus van een persoon of bedrijf met goeie online reputatie en reviews.

Optie 11 - Start je eigen zaak

start een eigen bedrijf voor extra inkomsten en beter rendement op spaarcenten

Wat te doen met 10000 euro spaargeld indien je al je hele leven lang droomt en fantaseert over zelf een zaak leiden als zaakvoerder?

Dan kan je gerust overwegen om kleinschalig, startend vanuit bijberoep, een eigen zaak op te starten.

Dit is opnieuw een voorbeeld van investeren in jezelf. Door je eigen zaak te starten kan je maximaal profiteren van je eigen kennis en vaardigheden.

Dit verhoogt je kansen om meer te verdienen dan je huidige loon als werknemer.

De opbrengsten kunnen fenomenaal zijn waardoor een eigen zaak starten de beste beslissing van je leven zou kunnen zijn.

Bloed, zweet en tranen...

Het is echter niet allemaal rooskleurig, laat je niet zomaar misleiden door de mogelijks hogere opbrengsten. Het is zeker mogelijk om succesvol te worden en veel geld te verdienen met je eigen zaak.

Maar het zal eerst bloed, zweet en tranen kosten alvorens je hiervan kan genieten.

Dit is een langetermijninvestering en zal dus niet op een paar weken of maanden geklaard zijn. Je eigen baas zijn klinkt aanlokkelijk maar is niet voor iedereen weggelegd.

De continue onzekerheid alleen al kan je de das omdoen en doen terugkrabbelen naar een veilige job als werknemer.

Aan het einde van de maand wacht namelijk geen loon dat stipt op je rekening wordt gestort.

Je kan moeilijk vooruit plannen omdat je mogelijks niet op voorhand zal weten of je binnen x aantal tijd wel nog voldoende geld zal hebben om je huur te betalen of om voeding te kopen.

Het is geen lachertje, laat dat duidelijk zijn.

Maar als je voldoende discipline, wilskracht, doorzettingsvermogen en gezond verstand hebt, dan kan je zeker goed van start gaan. Met 10000 euro kan je ook al wat doen om klein te starten.

Oh, je moet best ook een beetje gek zijn om je eigen zaak te beginnen.

Je zal namelijk tegen de stroom ingaan en je misschien wel dagelijks gaan afvragen waar je mee bezig bent en niet zeker zijn of je het einde van de maand wel zal halen.

Maar als je er na hard werken en veel zwoegen uiteindelijk in slaagt om je eigen succesvolle zaak uit de grond te stampen, dan zal deze investering het zeker en vast waard geweest zijn.

Investeer voor terugkerende inkomsten

Nog een laatste opmerking over deze optie:

Wanneer je je spaargeld zou aanwenden voor eender welke andere traditionele investering, dan doe je dit in de hoop dat deze investering op een later tijdstip meer waard zal zijn dan je er origineel hebt ingestopt.

Wanneer je echter je spaargeld zou aanwenden om je eigen zaak te starten, dan hoop je niet zomaar op een goede opbrengst op een bepaald moment in de toekomst. Je doet dit om een inkomen op te bouwen waar je de rest van je leven van zal kunnen genieten. Dit is meer waard dan eender welke andere traditionele investering die je kan maken.

Interessante online training om eigen zaak op te starten

Ben je momenteel werknemer en wens je uit de traditionele 9 tot 5 mentaliteit te breken?

Dan is de van 9 tot 5 naar vrijheid online cursus mogelijks een interessante investering voor jou.

Je kan risicoloos investeren in deze online training (ben je niet tevreden, dan krijg je jouw centen terug).

Concreet leer je talloze tricks, vaardigheden en inzichten om van start te gaan met je eigen online bedrijf.

Als zelfstandige online freelancer heb je dan de vrijheid om te werken waar en wanneer jij dat zelf wilt.

Optie 12 - Begin een blog

start met bloggen voor extra inkomsten durf investeren in opleiding en software

Wat te doen met 10000 euro spaargeld indien je een vlotte pen hebt?

Betaal met tijd in plaats van met geld

Deze blogoptie kan een slimme investering zijn waarvoor je niet eens 10 000 euro investeringskapitaal nodig hebt.

Denk na over welke onderwerpen jij meer kennis hebt dan de gemiddelde persoon en je kan er een blog over schrijven.

Het kan een algemeen onderwerp zijn zoals technologie, vastgoed, zaken doen, mode, of eender welke andere hobby waarin je geïnteresseerd bent.

Dit is dan ook meteen de beste tip die je hierover kan krijgen:

Kies een onderwerp dat je ook oprecht interesseert en waar je gepassioneerd over kan schrijven of praten.

Naast wat geld zal je namelijk heel wat meer tijd moeten investeren om je blog op een bepaald niveau te krijgen.

Een acceptabel niveau waarop je wat aandacht begint te krijgen van je volgers of hordes bezoekers via de zoekmachines.

Zolang je maar gepassioneerd kan zijn en blijven en zolang je informatieve en bruikbare informatie kan leveren over dit onderwerp zit je goed.

Het zal natuurlijk niet zomaar van een leien dakje lopen. Je zal nieuwe zaken moeten aanleren...

Denk aan je eigen blog (in essentie een website) bouwen en onderhouden, goede teksten schrijven, afbeeldingen bewerken, video's indien je opteert voor YouTube, zoekmachine optimalisatie (SEO), enzovoort.

Hoe geld verdienen met een blog

Het onderliggende principe van extra inkomsten verdienen met een blog is als volgt:

Blog oprichten en website bouwen

Je begint een kanaal (hetzij een blog of bv. een YouTube of ander sociale mediakanaal) waar je waardevolle informatie deelt over je onderwerp naar keuze.

Het wereldwijd meest gebruikte Content Management Systeem om zelf een blog te bouwen is WordPress.

Tip: Wens je een vliegende start te nemen op dit gebied? Zonder een zak geld te betalen aan een peperdure websitebouwer?

Investeer dan in een Nederlandstalige VIP WordPress bouwen opleiding. Hierin leer je van A tot Z hoe je zelf een WordPress website bouwt.

Bouwen, content opdrijven en groeien

Als je kwaliteitsvolle informatie verschaft die het delen waard is of waar voldoende vraag naar is (via de zoekmachines zoals Google), dan gaan je bezoekersaantallen en aantal volgers stijgen mettertijd.

Als alles goed gaat, heb je vroeg of laat een stabiele stroom maandelijkse bezoekers via de zoekmachines of via sociale media.

Wat te doen met 10000 euro spaargeld? Via deze piste investeer je in een blog die op termijn een digitale opbrengsteigendom wordt en maandelijks geld in het laatje brengt!

Opgelet: Teksten en content online gooien zonder na te denken over zoekmachineoptimalisatie is onverstandig.

Overweeg dus om te investeren in een Nederlandstalige SEO cursus.

Hoger scoren in Google hoeft niet super ingewikkeld te zijn als je het stappenplan uit deze online training volgt. Leer alle ins- en outs van SEO en laat je website hoger scoren in Google!

Inkomstenkanalen aanboren

Naargelang je groeit, ga je op zoek naar opties om je blog of kanaal te verzilveren of monetizen.

Dit kan zijn in de vorm van advertenties op je blog of op je YouTube kanaal.

Of je kan op zoek gaan naar zogenaamde affiliate partners wiens producten of diensten jij promoot en daarvoor een procentuele of vaste vergoeding krijgt.

Je kan ook je eigen producten of diensten promoten. De precieze manier waarop je munt slaat uit je kanaal doet er niet toe, je bent hier helemaal vrij in.

Een groot voordeel zijn de lage opstartkosten, perfect voor een beperkt opstartkapitaal van maximaal 10 000 euro bijvoorbeeld.

Het belangrijkste om te onthouden is dat jij door te bloggen of vloggen zo veel mogelijk mensen bereikt.

Eens je de aandacht hebt getrokken van deze mensen, is het aan jou om een manier te vinden om deze aandacht om te zetten in een verloning op je bankrekening.

Win-win creëren is de sleutel

Maar dan probeer ik geld af te troggelen van mijn trouwe publiek? 

Niet noodzakelijk van hen, het geld kan ook afkomstig zijn van zakenpartners zoals adverteerders of andere affiliate partners zoals hierboven uitgelegd.

Maar ja, je kan zeker ook geld verdienen aan je trouwe publiek.

Dit kan zo simpel zijn als donaties accepteren via PayPal bijvoorbeeld.

Jij investeert tenslotte tijd en moeite in je kanaal om je publiek te voorzien van interessante en bruikbare informatie die ze helemaal gratis krijgen van jou.

Je zou versteld staan van het aantal mensen die maar al te graag iets terug zouden doen om jou te helpen als wederdienst.

Filmpjes in plaats van teksten

Schrijven, maar ik haat schrijven? Of je bent niet goed met woorden of verhaaltjes verzinnen? Spelling is misschien je sterkste niet?

Wat denk je dan van een YouTube kanaal starten?

Dit is in principe ook een blog maar dan in een ander formaat, geen tekstformaat maar wel een videoformaat.

Tip: De Nederlandstalige online training Cash Cow Academy kan in dit opzicht een belangrijke rol spelen.

In deze cursus leer je hoe je via YouTube extra inkomsten kunt verdienen. Waar, wanneer en met welk onderwerp? Dat kies je zelf.

Er wordt gefocust op automatisatie, de creatie van continue inkomsten via één video en de identificatie van winstgevende nichemarkten.

Bovendien leer je ook hoe je videomateriaal kunt maken en bedenken zonder zelf je gezicht te laten zien.

Er wordt tevens aandacht besteed aan de technische optimalisatie van YouTube video's.

Optie 13 - Lanceer een podcast

podcast beginnen voor extra inkomsten en meer ROI op spaarkapitaal

Wat te doen met 10000 euro spaargeld indien je een aangename stem hebt en van sociale gesproken interactie met andere mensen houdt?

Overweeg dan om een persoonlijke podcast uit de grond te stampen!

Een podcast is in principe hetzelfde als de blog als investeringsoptie, waarbij de blog niet in tekstformaat is maar in audioformaat (geluid).

Je kan het zien als je eigen radioshow die je - net zoals een blog of ander sociale mediakanaal - kan monetizen (ten gelde maken) op verschillende manieren.

Het voordeel van een podcast is dat je deze ook kan promoten via andere websites of podcast apps waardoor je meer mensen kan bereiken.

Het voordeel voor je publiek is dat ze naar je bruikbare informatie kunnen luisteren en deze niet hoeven te lezen.

Niet iedereen verwerkt namelijk informatie op dezelfde manier. Sommigen verkiezen tekst, anderen video, anderen verkiezen audio.

Sommige mensen hebben het simpelweg te druk in het dagelijks leven dat ze geen tijd hebben om veel te lezen of video's te kijken.

Het kan echter wel zijn dat deze mensen activiteiten doen in hun dagelijkse leven die gecombineerd kunnen worden met het luisteren naar iets ongerelateerd, jouw podcast in dit geval.

Denk aan lange autoritten die de bestuurder kan gebruiken om jouw podcast te beluisteren!

Denk aan het autorijden of pendelen met bus of trein, of fitnessen. Je lichaam voert een taak of inspanning uit maar je brein heeft eigenlijk weinig om handen.

Dit is jouw podcast publiek die deze verloren tijd liever omzet in tijd goed gespendeerd door te luisteren naar een interessante podcast waarin ze geïnteresseerd zijn.

De makkelijkste manier om een podcast te gelde te maken is door gewoonweg om donaties te vragen van je luisteraars.

Deze kan je zelfs op maandelijkse basis mogelijk maken, zodat je trouwe doelpubliek maandelijks een klein bedrag sponsort om jou te bedanken voor je inspanningen om deze waardevolle podcast aan hen te bezorgen.

Vijf euro per maand mag dan niet veel lijken als donatie, maar vergeet niet dat vele kleine bedragen ook voor een groot (of ten minste aanzienlijk) bedrag kunnen zorgen.

Wat te doen met 10000 euro spaargeld? Wel, door dit bedrag te investeren in een persoonlijke online radioshow (podcast), kan je op de lange termijn een echte cashflowmachine ontwikkelen die maandelijks een pak geld oplevert!

Ook bij podcasts ben je helemaal vrij in het kiezen van de verschillende mogelijkheden om je kanaal ten gelde te maken.

Niks houdt je trouwens tegen om verschillende soorten inkomsten mogelijk te maken.

Zo kan je bv. naast het accepteren van donaties ook je eigen producten of diensten promoten of die van een andere partij in ruil voor een vergoeding.

Optie 14 - Herverkoop producten via Amazon

investeer in producten om online te verkopen via amazon groot bereik

Wat te doen met 10000 euro spaargeld indien je handig bent online en een neus hebt voor zaken? Heb jij een verdoken talent om echte koopjes te vinden via het internet?

Heb je er al eens over nagedacht om deze producten - die jij aan een spotprijs hebt kunnen vinden - terug door te verkopen met winst?

Dit is mogelijk dankzij grote webshops zoals Amazon (Engelstalig) of Bol.com (Nederlandstalig) die je toelaten om jouw producten te verkopen via hun platform.

Deze webshopgiganten kunnen zelfs alles van A tot Z voor je afhandelen. Van bestelling tot verpakking en verzending en dienst na verkoop.

Natuurlijk moet je een deel van je winst aan hen afstaan, maar in ruil krijg je wel een handenvrije dienstverlening die je in staat stelt om je eigen producten te verkopen.

Het is wellicht een van de makkelijkste manieren om een online zaak te starten.

Uiteraard komt er ook hier heel wat onderzoek bij kijken en zal niet alles van een leien dakje lopen. Maar als het makkelijk zou zijn dan zou iedereen het doen.

Een eigen zaak starten is nu eenmaal niet eenvoudig maar het wordt je alvast heel wat makkelijker gemaakt via deze weg.

Wat te doen met 10000 euro spaargeld? Investeer in samples van een aantal leveranciers uit China bijvoorbeeld.

In een latere fase kan je een grotere bestelling plaatsen en deze eventueel laten dropshippen via de fulfillment service van Amazon en/of Bol, zo heb je zelf geen last van afhandeling, distributie en transport.

Waardevolle opleidingen over verkopen via Amazon

Wens je tijd, geld en energie te steken in producten verkopen via Amazon?

Dan kan het verstandig zijn om in de leer te gaan bij een Nederlandstalige ervaringsdeskundige. Concreet kan je jouw kansen op succes maximaliseren door een cursus te volgen bij de volgende vakexperts:

 • Nederlander Marco Coninx is een expert op het vlak van dropshippen via Amazon
 • En ook Nederlander Bas Urlings is een ervaringsdeskundige qua geld verdienen met producten verkopen via Amazon

Optie 15 - Los je schulden af

openstaande schulden aflossen met spaarkapitaal kan interessant zijn

Wat te doen met 10000 euro spaargeld indien je nog schulden hebt lopen?

Dan is het aflossen van deze schulden de meest risicovrije manier om 10000 euro te investeren (of eender welk ander bedrag) met een gegarandeerd rendement.

Als je namelijk ergens een lopende schuld hebt - hetzij in de vorm van een lening bij de bank of andere partij, hetzij omdat je in het rood staat met je kredietkaart - dan komt dit namelijk met een kost voor jou zijnde de interest die je moet betalen op dit verschuldigde bedrag.

Door het aflossen van je schulden kom je niet enkel je financiële verplichtingen na, je zet er ook je interest mee om naar rendement op je 'investering'.

Bekijk het zo: stel dat je een bedrag verschuldigd bent van 10000 euro waarop je jaarlijks 5% interest moet betalen.

Nee, dit betekent niet dat je na het aflossen van deze schuld plots die 5% interest jaarlijks op je bankrekening gestort zal krijgen.

Maar dit betekent wel dat je niet langer jaarlijks die 5% interest zal moeten ophoesten, wat dus eigenlijk wel op hetzelfde neerkomt als je er zo over nadenkt.

Conclusie | Wat te doen met 10000 euro spaargeld

hoe bedrag van 10000 euro slim investeren voor mooi rendement conclusie

Wees niet ontmoedigd omdat je 'slechts' 10000 euro ter beschikking hebt.

De bovenstaande opties hebben je hopelijk duidelijk gemaakt dat er wel degelijk ook enkele interessante creatieve mogelijkheden bestaan om een 'beperkt' investeringsbedrag van 10000 euro slim aan te wenden.

Je kan je spaargeld beleggen op een van bovenstaande manieren om het verder te doen groeien, of je kan je 10000 euro zelfs opsplitsen om meer dan een van bovenstaande opties te proberen (ook dat is diversificatie).

Wat te doen met 10000 euro spaargeld? Zeker en vast niet gaan zweven!

Gebruik je gezond verstand, doe je eigen onderzoek en veel succes ermee! Neem genoeg tijd om alles goed te wikken en te wegen!

Wees zeker ook op je hoede voor frauduleuze investeringsmogelijkheden op het internet. Er doet heel wat de ronde vandaag de dag.

Een simpele vuistregel om je hierbij te helpen is: Als het te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het waarschijnlijk ook zo.

Als je je dus ergens niet helemaal goed bij voelt, blijf er dan gewoon af.

Er zijn voldoende mogelijkheden om je spaargeld verstandig en veilig te beleggen.

Om zelf een antwoord te bieden op de vraag Wat te doen met 10000 euro spaargeld? kan het ook interessant zijn om nog wat geschiedenis op te frissen zoals die van onze huidige Europese munt, de euro.

Gerelateerde Artikelen:

Contacteer ons

  Privacybeleid *