• Home
 • »
 • Blog
 • »
 • Hoe 500 000 euro beleggen? 20 beleggingsstrategieën om te overwegen

Hoe 500 000 euro beleggen? 20 beleggingsstrategieën om te overwegen

min leestijd

wat te doen met 500000 euro investeringsopties

Wat te doen met 500 000 euro? En hoe kan u deze 500 000 euro beleggen om er op een stabiele wijze geld en rendement mee te verdienen?

Wel, indien u over een half miljoen euro te beleggen kapitaal beschikt, zijn de mogelijkheden om geld te verdienen eindeloos...

Hieronder kunt u zich dus laten inspireren door enkele interessante opties om uw kapitaal gespreid te beleggen. Veel leesplezier!

Inhoudsopgave

Hoe 500 000 euro beleggen: Voorwoord

Hoe meer geld u kunt beleggen, hoe meer geld u kunt verdienen. Geld maakt geld als het ware.

Maar alleen al het hoge aantal beschikbare opties kan u doen afvragen wat u nu precies met uw geld moet doen...

Het antwoord op deze vraag hangt in eerste instantie af van wat u met beleggen wilt bereiken. Vermogensbescherming? Vermogensgroei? Defensief of agressief? Financiële onafhankelijkheid via passieve recurrente inkomsten?

In tweede instantie hangt het antwoord ook af van uw parate kennis over de mogelijkheden op de markt.

In dit kader van oriënterend onderzoek naar beleggingsmogelijkheden is er goed nieuws!

Hieronder kan u namelijk een interessant overzicht van mogelijke beleggingsstrategieën vinden om uw geld te laten opbrengen.

Wat te doen met 500 000 euro: Investeringsopties

hoe 500000 euro beleggen beleggingsstrategieën om te overwegen

Bent u klaar om uw geld voor u te laten werken? En kan u 500 000 euro beleggen of zelfs nog meer spaargeld?

Dan kan u hieronder enkele van de beste investeringsmogelijkheden bekijken die u kunt aanboren met een half miljoen euro of meer:

Los al uw openstaande schulden af

dure lopende kredietvormen aflossen is goede investering 500 000 euro beleggen

In sommige gevallen zijn schulden acceptabel. Als u bijvoorbeeld een eigen kredietkaart hebt en die maandelijks gebruikt, kunt u een persoonlijke kredietgeschiedenis opbouwen.

Indien u steeds correct heeft afbetaald, kan uw betrouwbaar afbetalingsgedrag later nog van pas komen. Dit wordt namelijk onder de loep genomen indien u een lening zou aanvragen.

Bijvoorbeeld als u van plan bent om een huis te te kopen (deels met een lening), een auto te kopen via een financiering of een lening aan te gaan voor andere redenen.

Maar... Er bestaan natuurlijk ook slechte schulden. Dit zijn dure kredietvormen en openstaande schulden die financieel slopend zijn waardoor u geregeld betalingsachterstanden kunt oplopen wegens te zwaar.

Dit met alle gevolgen van dien zoals deurwaarders die beslag willen leggen op uw bezittingen of zelfs een mogelijke veroordeling met loonbeslag.

Minder financiële stress

Over het algemeen moeten dit soort schulden, of het nu dure consumentenkredieten zijn of overweldigende kredietkaartschulden, onmiddellijk aangepakt worden.

Beschikt u dus ineens over 500 000 euro of meer? Bijvoorbeeld als erfgenaam van een erfenis of ten gevolge van de verkoop van vastgoed of uw bedrijf? Los dan in elk geval dure lopende kredieten direct en volledig af.

Zo kunt u een situatie creëren met minder financiële stress en zonder achterstallige rekeningen.

Opgelet: Met een half miljoen euro ter beschikking kan men gemakkelijk lopende kredieten uit het oog te verliezen of zelfs vergeten.

Waardoor u dat kapitaal misschien investeert en/of spendeert aan andere zaken... Maak deze fout dus liever niet en geef eerst voorrang aan het aflossen van openstaande, dure kredietvormen.

Snoeien om te groeien

Openstaande schulden aflossen is misschien wel de belangrijkste eerste stap van uw investeringsplan.

Door dure kredietvormen uit het verleden af te lossen, creëert u extra mogelijkheden voor vermogensgroei:

 1. Door openstaande schulden af te lossen, zorgt u ervoor dat alle inkomsten die u met uw activa en beleggingen verdient naar uw vermogen stromen en niet langer naar de aflossing van openstaande schulden.
 2. Bovendien creëert u een gunstigere lasten/inkomsten verhouding op uw persoonlijke naam (waardoor u vlotter een interessante hefboomfinanciering kunt afsluiten om te investeren in onroerend goed voor verhuur bijvoorbeeld of waardoor u vlotter een bedrijfskrediet kunt afsluiten waarvoor u persoonlijk garant staat).

Naast dure kredietvormen zoals een consumentenkrediet kunt u ook overwegen om andere types schulden af te lossen (een hypothecaire lening of autofinanciering bijvoorbeeld).

Maak er een punt van om dure openstaande kredieten zo snel mogelijk af te betalen. Zo kunnen deze lasten niet langer een negatieve invloed op uw leven hebben.

Opgelet: Zoek goed uit of er geen verdoken kosten opduiken indien u vervroegd zou aflossen (vaak vastgelegd in een boeteclausule in de kleine lettertjes).

Dergelijke boetes kunnen het vervroegd afbetalen van een lening financieel minder interessant maken.

Doe een grote persoonlijke investering die zal lonen

doe persoonlijke investering die zal lonen op middellange tot lange termijn 500 000 euro beleggen

De meeste mensen beschouwen investeringen in zichzelf zelden als investeringen die kunnen bijdragen tot groei.

Maar indien u in de juiste zaken of dingen investeert, kan u vaak een hogere levenskwaliteit ervaren en/of nieuwe vaardigheden en kennis ontwikkelen.

Een investering in uzelf die u helpt groeien in zowel uw persoonlijke als beroepsleven. Is dat niet een investering die de moeite waard is?

Maar hoe ziet een dergelijke persoonlijke investering er precies uit? Hier zijn een paar ideeën die u kunt bekijken om inspiratie op te doen voor uw persoonlijke situatie en leven:

 • Uw eerste appartement of huis kopen of verhuizen naar een betere plek
 • Investeren in nieuwe trainingstoestellen voor thuis of in een lidmaatschap van een fitnessclub zodat u fit en energiek kunt blijven
 • Op zoek gaan naar een personal coach die u kan helpen bepaalde delen van uw leven te structureren en te verbeteren
 • Beleggen in een nieuwe wagen waarmee u zich efficiënter/comfortabeler kunt verplaatsen
 • Investeren in nieuwe kantoormaterialen die uw productiviteit op het werk verhogen
 • Passief beleggen in vastgoed voor extra maandelijkse inkomsten (die u meer vrijheid opleveren)
 • Een bepaald deel van uw woning renoveren dat u helpt om meer georganiseerd en geconcentreerd te blijven

Bovenstaande ideeën kunnen u helpen enig inzicht te krijgen in welke soorten aankopen goede en waardevolle investeringen zijn (versus frivole, impulsieve aankopen zonder echte meerwaarde).

Onthoud in elk geval dat wanneer u de beslissing neemt om voor uzelf te zorgen, dit een positieve invloed heeft op alle gebieden van uw leven.

Als u iets vindt of ontdekt waardoor u zich gelukkiger voelt en dat u tevens dichter bij uw levensdoelen brengt, wees dan niet bang om die investering in uzelf te maken.

U moet natuurlijk niet overdrijven (spendeer dus niet al uw centen)!

Betaal voor uw eigen studies of die van uw kinderen

investeren in studies en opleidingen voor uzelf of kinderen kan slimme belegging zijn

Studeren kan een vrij dure onderneming zijn (inschrijvingsgeld, cursusmateriaal, tijd en energie zijn de zwaarste kostencomponenten).

Bovendien kan het nog duurder uitvallen indien u hiervoor een lening dient aan te gaan.

Gelukkig hebt u met 500 000 euro vrij te beleggen kapitaal een streepje voor en voldoende financiële ademruimte!

Misschien wilt u zich wel bijscholen om een beter diploma te behalen en op die manier hogerop te klimmen bij uw huidige werkgever. Of misschien wenst u zich bij te scholen om daarna een nieuwe functie te zoeken bij een andere firma.

Het kan ook zijn dat u een carrière als zelfstandige ondernemer nastreeft. En dat u zich dus wenst bij te scholen in het aantrekken en converteren van nieuwe klanten voor uw eigen activiteiten.

De beslissing om (opnieuw) te gaan studeren, terug te gaan naar de hogeschool of universiteit of het volgen van een online cursus is een geweldige manier om in uzelf en uw toekomstige winstgevendheid te investeren.

Misschien wilt u een of meerdere certificeringscursussen volgen om uw cv (curriculum vitae) nog wat meer glans te geven en uw geleverde prestaties die extra meerwaarde te geven.

Als u al gestudeerd hebt en reeds een gezin hebt, is een ander goed idee om in de toekomst van uw kinderen te investeren (dit is effectief een onderdeel van duurzaam beleggen als dertiger).

Er bestaan diverse types spaarplannen om geld op een rekening te storten waarmee later het inschrijvingsgeld van uw kind(eren) mee kan betaald worden.

Samengevat: Of u nu zelf een opleiding wilt volgen, de studies van uw kind wilt financieren of beide gedaan wilt krijgen, u kunt dit absoluut waarmaken en een deeltje van de 500 000 euro beleggen in opleiding.

Sluit een levensverzekering af

levensverzekering afsluiten interessante belegging in kader van successieplanning

Sterven, de dood, een plots overlijden,... Het einde van ons leven is een onderwerp dat we liever vermijden... Toch is de dood een absolute zekerheid.

Het zou dus pure nalatigheid zijn indien u met 500 000 euro vrij beschikbaar kapitaal niet zou nadenken over uw successieplanning.

Een levensverzekering afsluiten kan bijvoorbeeld een interessante investering zijn om uw gezin goed voor te bereiden op de toekomst.

Levensverzekeringen worden vaak over het hoofd gezien maar zijn wel degelijk interessante vehikels om financiële problemen voor achterblijvende gezinsleden te vermijden.

Dergelijke verzekeringscontracten zijn namelijk bedoeld om uw gezin toegang te geven tot fondsen die ze nodig hebben om zichzelf te onderhouden in het geval van uw overlijden.

Maar opgelet: Niet alle levensverzekeringen zijn hetzelfde... Goed vergelijken en juist kiezen is de boodschap want het kan het verschil betekenen tussen een goede en een slechte investering.

Laat u dus goed begeleiden door een professional met ervaring en kennis van zaken.

Zorg voor een stevig noodfonds

noodfonds met liquide middelen aanleggen is cruciaal om problemen op te lossen in kader van 500 000 euro beleggen

De COVID-19 coronavirus pandemie heeft aangetoond dat zekerheid en stabiliteit nooit gegarandeerd zijn.

Hoe comfortabel men zich op een bepaald ogenblik ook voelt, het gevaar loert altijd om de hoek. Er is altijd een kans dat er iets kan gebeuren dat ernstige problemen kan veroorzaken.

Bijvoorbeeld: Werknemers hebben vaak een vals gevoel van veiligheid via stabiele stortingen van hun salaris op de rekening.

Men maakt zich vaak geen zorgen in de wetenschap dat men een vast inkomen heeft om de rekeningen te betalen. Maar is er natuurlijk geen enkele garantie dat uw baan 100% veilig is.

Vanzelfsprekend is dit niet bedoeld om ontmoedigend te zijn. Het is eerder bedoeld om te wijzen op de noodzaak van een noodfonds.

De meeste mensen beschikken niet over de budgettaire ruimte om extra uitgaven te bekostigen in geval van nood.

En indien men wel een reservepotje heeft aangelegd, is er meestal een grens aan hoeveel men kan uitgeven aan onverwachte uitgaven.

Een goede zet met 500 000 euro beschikbaar kapitaal is het aanleggen van een eigen noodfonds voordat u actief gaat beleggen.

Een financiële buffer voor noodgevallen aanleggen is eenvoudig.

U bekijkt hoeveel u maandelijks uitgeeft en vervolgens denkt u na over een scenario waarbij u plots zonder inkomsten valt. U dient zelf te beslissen hoeveel maanden u wilt kunnen overbruggen met uw noodfonds.

Dit geld kan u dan op een spaarrekening storten of investeren in een ander spaarproduct dat steeds toegang geeft tot uw liquide middelen (eventuele interesten zijn een bonus maar niet de essentie).

En bestaat er een kans dat er niets gebeurt en het noodlot niet toeslaat? En dat u het geld in uw noodfonds niet moet aanspreken? Absoluut!

Maar mocht er toch iets gebeuren, dan zult u zichzelf dankbaar zijn dat u dit extra geld steeds ter beschikking heeft om uw basisbehoeften te financieren.

Koop individuele aandelen of investeer in fondsen

individuele aandelen kopen of investeren in fondsen met 500000 euro kapitaal

Hierboven behandelden we enkele essentiële persoonlijke investeringen.

Maar nu is het tijd om enkele klassieke investeringsideeën en -vehikels te bekijken die interessant kunnen zijn in het kader van uw vermogensopbouw.

Een van de eerste en belangrijkste investeringsmogelijkheden zijn aandelen!

De eerste optie is om te beleggen in individuele aandelen.

Door te kiezen voor een belegging in individuele aandelen krijgt u volledige controle over uw aandelenportefeuille. Er is keuze uit diverse types aandelen, waaronder:

 • Dividendaandelen (aandelen met een goed track record qua uitbetaling van een jaarlijks dividend zodat u periodiek dividenden kunt ontvangen van het door u gekozen bedrijf), en
 • Groeiaandelen (aandelen die op de middellange termijn een mooie waardestijging kunnen opleveren, waardoor u kunt verkopen met een meerwaarde).

Maar hoe moet u nu precies beginnen met beleggen in aandelen (of aandelenfondsen)?

Wel, het is eigenlijk veel eenvoudiger dan het lijkt. Om te beginnen met handelen in individuele aandelen, hoeft u alleen maar een account/rekening aan te maken bij een online effectenmakelaar.

Aan het eind van deze sectie krijgt u een paar platformen van hoge kwaliteit gepresenteerd waar u zich kunt aanmelden als particuliere belegger!

Wat te doen met 500 000 euro indien u niet vies bent van wat beursrisico? Een deel van uw kapitaal beleggen in individuele aandelen kan dan een goed idee zijn.

Bent u daarentegen geen fan van volatiliteit en wilt u beleggen zonder risico?

Dan kunt u overwegen om uw geld in fondsen te beleggen voor extra diversificatie.

Beleggingsfondsen dekken zich in tegen risico's door de gehele portefeuille in beheer te diversifiëren over een groep van verschillende effecten in plaats van slechts één soort effect te kopen.

Natuurlijk bestaan er verschillende soorten fondsen waaruit u kunt kiezen. En deze keuze kan uiteindelijk wel een grote rol spelen in uw beleggingstraject.

Enkele van de verschillende types beleggingsfondsen waarin u kunt beleggen zijn:

Hefboomfondsen: Risicovol 500 000 euro beleggen

Hefboomfondsen (ook gekend als hedgefondsen) zijn meestal uitsluitend voor erkende beleggers toegankelijk.

Dit komt doordat de beleggingsstrategieën van deze fondsen grotere risico's met zich mee kunnen brengen.

De risicovolle aanpak is bedoeld om degenen met kapitaal te helpen hun vermogen doeltreffender te laten groeien.

Enkele van de grootste hedgefondsen ter wereld zijn Bridgewater Associates, Renaissance Technologies, Man Group, AQR Capital Management, Two Sigma Investments, Millennium Management, Elliott Management, BlackRock, Citadel Advisors, Davidson Kempner Capital Management, enzovoort.

Passief beheerde fondsen (ETF's)

diversifieer deel van kapitaal in beleggingsfondsen of etfs beleggen met 500000 euro

ETF's (ook gekend als indextrackers) zijn passief beheerde beleggingsfondsen die op basis van computergestuurde algoritmes een onderliggende beursindex volgen.

Dit soort fondsen zijn vlot toegankelijk voor particuliere beleggers die willen beginnen met indexbeleggen.

Net zoals voor individuele aandelen, kunt u beleggen in Exchange-Traded Funds via diverse online beleggingsplatformen.

Actief beheerde beleggingsfondsen

Actief beheerde beleggingsfondsen zijn fondsen die werken met het investeringskapitaal van duizenden beleggers.

Ze worden professioneel beheerd om klanten een maximaal rendement tegen een minimaal risico te bieden.

Dit dankzij de ervaring en analyse van echte professionals en specialisten (en niet via een geautomatiseerde robot).

Deze beleggingsoptie is iets duurder vanwege de beheerskosten en de erelonen. Maar het is nog steeds een uitstekende optie voor de meeste beleggers.

Dankzij het innovatieve en goed beveiligde Saxo Bank platform kan u zelf in beleggingsfondsen beleggen.

Tip qua 500 000 euro beleggen via een beleggingsfonds: Een ernstige en professionele fondsbeheerder met een goed track record qua prestaties en beheer is Carmignac (meer info op de Belgische en Nederlandse website).

U kan snel en eenvoudig beleggen in diverse beleggingsfondsen van fondsbeheerder Carmignac via het Saxo Bank handelsplatform voor doe-het-zelf beleggers.

Opgelet: Beleggen in beleggingsfondsen is risicovol, u kan uw kapitaal verliezen.

Vastgoedfondsen

Gelooft u in vastgoed als investering maar is actief beheren en verhuren van onroerend goed niets voor u? 

En wenst u tegelijkertijd een grote spreiding over diverse types vastgoed (commercieel vastgoed en residentieel vastgoed) en over verschillende regio's en landen?

Dan is investeren in vastgoedfondsen en een deel van de beschikbare 500 000 euro beleggen hoogstwaarschijnlijk de beste oplossing!

Dergelijke vastgoedfondsen beleggen op een professionele wijze in vastgoed. Ze genereren rendement op uw investering via inkomsten uit verhuur en uit meerwaarde na verkoop.

Vastgoedfonds in de kijker
 • Beleggen kan vanaf 2 500 euro eenmalig of 100 euro per maand via het Synvest vastgoedfonds met aantrekkelijk geprojecteerd rendement, vooral interessant voor Nederlandse beleggers (wegens fiscale redenen is dit voor Belgen minder interessant)

Online platformen om zelf te handelen

Welke handelsplatformen zijn geweldig om te investeren in individuele aandelen of ETF's?

Als u klaar bent om op eigen houtje met de bovenstaande ideeën aan de slag te gaan, kan u bij de volgende gerenommeerde online effectenmakelaars terecht:

 • eToro - Een steengoed online handelsplatform met hele scherpe handelstarieven voor particuliere beleggers - U kan ook andere beleggers hun handelsgedrag bekijken via het ingebouwde sociale platform (Opgelet, uw vermogen loopt risico en er kunnen andere kosten van toepassing zijn)
 • Freedom24 - Een gebruiksvriendelijk en veilig tradingplatform met meer dan 1 miljoen financiële producten ter beschikking. Dit platform biedt ook periodiek toegang tot Europese en Amerikaanse beurslanceringen (IPO's).

Zodra u een account heeft geopend, bent u klaar om te beginnen met het selecteren van de aandelen, ETF's, opties en futures die het meest zinvol zijn voor uw beleggingsprofiel en -strategie!

Kwalitatieve info over aandelen

Kennis is macht

Als belegger kan u nooit genoeg weten.

Het kan dus interessant en financieel lonend zijn om een abonnement te nemen op een professioneel informatiekanaal over aandelen en de beurzen.

Investeer in de toekomst met opties en futures

investeren in opties en futures met 500000 euro te beleggen kapitaal

Er zijn bepaalde financiële instrumenten die weinig aandacht krijgen in de beleggingswereld. Een goed voorbeeld hiervan zijn instrumenten zoals opties en futures (termijncontracten).

Dit soort financiële producten geeft u de mogelijkheid om te profiteren van strategieën zoals short gaan op de markt (speculeren op een neerwaartse prijsbeweging).

Het inherente risico van deze speculatieve financiële producten betekent dus ook dat u veel geld kunt verliezen...

Maar met een te investeren kapitaal van 500 000 euro zal een beetje experimenteren hier en daar geen grote deuk in uw totale vermogen slaan.

Hoe werken opties en futures precies?

Opties: 500 000 euro beleggen

Opties zijn contracten die u de mogelijkheid (maar niet de verplichting) bieden om een bepaald aandeel in de toekomst aan te kopen of te verkopen.

Zodra u dit contract ondertekent, betaalt u een premie en ontvangt u een uitoefenprijs voor dat aandeel.

Bijvoorbeeld: U plaatst een calloptie om over 3 maanden x aantal aandelen te kopen tegen een bepaalde uitoefenprijs.

Als u het contract ondertekend heeft en de koers van het aandeel in kwestie is in dat tijdsbestek gestegen, dan kunt u het aandeel toch tegen de eerder vastgelegde uitoefenprijs kopen. 

Deze werd 3 maanden eerder vastgelegd aan lagere prijzen (waardoor u dus winst kunt maken want u kunt aankopen onder de huidige marktprijs).

Opmerking: Het mes snijdt langs twee kanten:

 • Mocht de markt tegen uw analyse ingaan en de prijs van het aandeel in kwestie klapt in elkaar, dan verliest u centen.
 • U kunt zich in dat geval uit het contract terugtrekken (het gaat om een optie dus u hoeft de aandelen niet te kopen uiteindelijk).
 • Maar u verliest dan wel de betaalde premie voor de plaatsing van de calloptie.

Zelf online beleggen in opties: Interessante platformen

Wenst u een deel van uw vermogen te beleggen in opties? Geen probleem!

Dit is mogelijk via de volgende online handelsplatformen (geschikt voor doe-het-zelf beleggers):

Futures

Futures of termijncontracten daarentegen zijn verplichte overeenkomsten.

In tegenstelling tot opties moet u zich bij futures wel houden aan de actie waartoe u zich verbonden heeft toen u uw futurescontract ondertekende. Dit houdt dus grote risico's in.

Dankzij futures kunt u met een hefboom koersbewegingen anticiperen.

Dit soort termijncontracten is over het algemeen voorbehouden aan sectoren waar particulieren grondstoffen kopen en verwachten dat de prijs zal stijgen.

Als zij een futurescontract kopen, kunnen zij geld besparen door de prijs van de grondstoffen reeds overeen te komen voor een aankoop in de toekomst.

Op die manier kunnen zijn de grondstoffen/goederen later kopen tegen een prijs die lager ligt dan de marktprijs (in de veronderstelling dat de geanticipeerde prijsstijging in de tussentijd plaatsvond).

Online investeren in futures: Geschikte handelsplaatsen

 • Via het eToro handelsplatform kan u handelen in futurescontracten van grondstoffen zoals katoen, nikkel, palladium, suiker, aluminium, enzovoort (CFD's zijn complexe instrumenten met een hoog risico op geldverlies. Ga na of u begrijpt hoe CFD's werken en overweeg of u zich het hoge risico op verlies van uw geld kunt veroorloven).
 • Freedom24 (groot, betrouwbaar handelsplatform met een grote internationale dekking)
 • Saxo Bank (Via dit handig handelsplatform voor particuliere beleggers heeft u toegang tot meer dan 200 futures die aandelenindices, energie, metalen, landbouw en aandelenkoersen dekken).
 • Disclaimer: Futures zijn beleggingsproducten met hoog risico en zijn dus louter en alleen geschikt voor ervaren beleggers.
 • Opgelet: Met futures beleggingen kunt u meer dan uw inleg verliezen.

Opties en futures als belegging: Conclusie

500 000 euro beleggen? Opties en futures zijn beide riskante financiële producten! Wees dus voorzichtig en gebruik hier niet uw gehele vermogen voor.

Maar als u de tijd neemt om te begrijpen hoe ze werken en eveneens over wat analytische vaardigheden beschikt, kunnen ze misschien wel een plaatsje in uw beleggingsportefeuille krijgen.

Veilige beleggingen voor starters: Mogelijkheden

veilige beleggingen voor starters met 500 000 euro tips en inspiratie

Met een investeringsbudget van 500 000 euro of meer kan u beleggingen met een lager rendement omarmen in plaats van vermijden.

In feite kunt u zich met sommige van de veiligere beleggingsopties tegen risico's indekken.

Op deze manier kan u een deel van uw geld beschermen tegen meer volatiele investeringsopties die uw startkapitaal kunnen laten groeien of doen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Maar wat zijn nu veiligere beleggingsideeën waarvan u zou kunnen overwegen om ze aan uw beleggingsportefeuille toe te voegen?

Wat kan u het beste doen met uw geld in deze context? Een paar veilige beleggingsopties om u op weg te helpen zijn de volgende:

Obligaties

Obligaties, meestal staatsobligaties, zijn leningen die u aan de overheid of bedrijven geeft in ruil voor rente op het uitgeleende bedrag.

Bedrijfsobligaties bestaan ook en zijn een andere optie die vergelijkbare voordelen biedt. Het enige verschil is dat een bedrijf uw geld leent en aanwendt in plaats van een overheid.

Obligaties kunnen een veilige manier zijn om uw geld te laten groeien in de loop van enkele decennia. Maar dit betekent niet dat er geen gevaren om de hoek loeren!

Het is van cruciaal belang dat u de rentetarieven van obligaties goed bestudeert. Deze rentevoeten moeten op zijn minst gelijke tred kunnen houden met de inflatie.

Anders kunnen obligaties schadelijk zijn voor uw vermogen als ze het inflatiepercentage niet op zijn minst compenseren.

Eén verkeerde belegging in obligaties met te lage rentevoeten en u zou wel eens met minder vermogen en koopkracht (uitholling van uw fortuin door inflatie) kunnen eindigen dan waarmee u begon.

Online beleggen in obligaties: Opties

Preferente aandelen

koop preferente aandelen met voorrang op uitbetaling van dividend

Een preferent aandeel is een aandeel dat u consistente dividendrendementen oplevert en u in een betere positie plaatst dan gewone aandeelhouders.

Anders gesteld bieden preferente aandelen het recht op een vast dividend dat uitbetaald wordt vóór een eventuele dividenduitkering van alle andere aandelen.

Het vast dividend is een vast percentage dat berekend wordt over de nominale waarde van het aandeel.

Het enige risico van preferente aandelen is dat u het dividend toch nog kan mislopen indien de onderneming in vieze papieren zit en verlies draait.

Nog een bijkomend voordeel van preferente aandelen is dat ze bij de ontbinding/liquidatie van een onderneming vóór de andere aandelen worden terugbetaald.

Tip: Bezoek het online handelsplatform DEGIRO of eToro om te handelen in talloze aandelen zonder dat het platform een extreem hoge commissie aanrekent. Opmerking: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen. Uw vermogen loopt risico. Voor wat betreft eToro: Nul commissie betekent dat er geen brokerkosten in rekening worden gebracht bij het openen of sluiten van een positie. Dit geldt niet voor short-posities (verkopen) of posities met een hefboom. Er kunnen andere kosten van toepassing zijn).

Edelmetalen: 500 000 euro beleggen

Wat te doen met 500 000 euro? Opteer om een deel van uw geld in schaarse edelmetalen te investeren!

Metalen zoals goud, zilver, en titanium zijn altijd een geweldige manier geweest om uw geld te parkeren in een voorwerp dat in de loop van de tijd niet veel waarde verliest.

Direct in fysieke edelmetalen

Toch kan beleggen in fysieke edelmetalen lastig zijn.

Edele metalen zijn minder liquide dan beleggingen zoals aandelen en zijn meer bedoeld als vehikel om waarde vast te houden dan een traditionele belegging.

Raadpleeg een deskundige op dit gebied of doe zelf voldoende onderzoek voordat u fysieke edelmetalen aan uw vermogensportefeuille gaat toevoegen.

Indirect via mijnaandelen of een tracker

U kan ook indirect in edelmetalen beleggen en dit op digitale wijze. Met andere woorden, zonder te maken te krijgen met het fysieke edelmetaal zelf en zonder zelf het edelmetaal te bezitten.

Concreet kan u beleggen in mijnaandelen (denk aan goudmijnaandelen als bekendste voorbeeld maar het kan ook in andere soorten mijnbedrijven) of in een CFD (Contract For Difference) van goud, zilver, enzovoort.

Voor beide indirecte manieren om in edelmetalen te beleggen is eToro een interessant en betrouwbaar online handelsplatform gezien de enorm goede voorwaarden (0% commissie) voor particuliere beleggers (Uw kapitaal loopt risico. Nul commissie betekent dat er geen brokerkosten in rekening worden gebracht bij het openen of sluiten van een positie. Dit geldt niet voor short-posities (verkopen) of posities met een hefboom. Er kunnen andere kosten van toepassing zijn).

Bekijk ook het Freedom24 online handelsplatform om indirect in edelmetalen te beleggen. Opgelet: Uw kapitaal loopt gevaar bij dergelijke beleggingen.

Depositocertificaten

beleg in deposito certificaten met vaste looptijd hogere rente

Depositocertificaten zijn een type kasbon die interessanter zijn dan de traditionele spaarrekening aangezien de rentevoet ervan hoger is.

Het zijn door een bank uitgegeven schuldbewijzen waarop u als particuliere belegger kunt intekenen.

U leent met andere woorden geld uit aan een bank en in ruil krijgt u hiervoor een rente uitbetaald.

Er zijn talloze van deze financiële instrumenten op de markt en er zit veel verschil op de beschikbare rentevoeten en looptijdovereenkomsten.

Het is dus belangrijk dat u uw onderzoek doet om te zien welke opties goed bij uw behoeften en beleggingshorizon passen.

Platform om te beleggen in depositocertificaten

Via het volgende online platform krijgt u een overzicht van diverse beschikbare depositocertificaten als belegging, in binnen- en buitenland:

 • Raisin platform met keuze uit diverse opties, vanaf 500 euro eigen inleg, volledig online te regelen, diverse looptijden beschikbaar

Kanttekening inzake 500 000 euro beleggen

Risico omarmen is noodzakelijk als u uw vermogen wilt laten groeien. Te veel risico kan er echter toe leiden dat u een groot deel van uw geld verliest.

Dek u dus in tegen risico's en neem enkele van de bovenstaande beleggingen op in uw strategie.

Start uw eigen bedrijf of bijverdienste: 500 000 euro beleggen

start of koop een bedrijf of begin een bijverdienste voor extra inkomsten

Ondernemingen en extra nevenactiviteiten voor een bijverdienste zijn uitstekende investeringen omdat ze een aanzienlijk en constant inkomen kunnen opleveren.

Spaargeld investeren in het juiste bedrijf kan bovendien een aanzienlijke jaarlijkse ROI opleveren. Ervaren investeerders slagen er vaak in om 10 à 15% per jaar rendement te boeken op hun investering in bedrijven.

Als u een bedrijf begint of overneemt, kunt u het zelfs door iemand anders laten beheren. Om op die manier vrij passief de vruchten van uw initiële investering te blijven plukken lang nadat u zelf het initiële werk heeft verricht.

Met dat in gedachten zijn er zoveel uitstekende bedrijfsideeën dat het moeilijk kan zijn om iets te vinden dat bij u past.

Laten we dus even kijken naar een paar overwegingen die u kunnen helpen bij het vinden van het juiste bedrijfsmodel. Tevens zullen we een aantal voorbeelden bekijken om u op weg te helpen.

Wat zijn uw huidige vaardigheden?

Verschillende bedrijfsmodellen vereisen verschillende vaardigheden om ze effectief en efficiënt operationeel te beheren.

Als u bijvoorbeeld uitgebreide ervaring hebt met het leiden van een bedrijf, kunt u deze vaardigheden gemakkelijk inzetten om in zeer weinig tijd een bedrijf op te bouwen of over te nemen.

Als u echter hele specifieke vaardigheden heeft, zoals software ontwikkelen of marketing campagnes voeren, kunt u uw eigen freelance bedrijf beginnen.

Of u kan een product of dienst ontwikkelen dat u kunt verpakken en verkopen.

Als u moeite hebt om op het juiste bedrijfsidee te komen, kan het eerlijk analyseren van uw vaardigheden u al een heel eind op weg helpen om de juiste optie te vinden.

Waar bent u gepassioneerd over of geïnteresseerd in?

denk na over bedrijfsmodel dat u ligt en aansluit bij uw visie en wensen

Begin met een evaluatie van uw passies en interesses.

Vervolgens kan u van daaruit een stappenplan ontwikkelen, wat een geweldige manier kan zijn om uw ideale bedrijfsmodel met gemak te vinden.

Zodra u uw passies en interesses hebt geïdentificeerd, is het 'gewoon' een kwestie van uitzoeken hoe u deze kunt omzetten in een product of dienst en mensen ervan overtuigen om u ervoor te betalen.

Hoeveel tijd heeft u om aan uw bedrijf te besteden?

De hoeveelheid tijd die u aan uw gewenste bedrijfsmodel kunt besteden, speelt een grote rol in welke keuzes u kunt overwegen.

Als u niet veel tijd aan uw onderneming wilt besteden, dan is een bijverdienste opstarten wellicht een betere optie.

Denk aan het uitvoeren van kleine projecten in onderaanneming voor anderen (versus het grotere risico van het opstarten van een eigen bakstenen bedrijfslocatie).

500 000 euro beleggen zonder van nul te moeten beginnen? Een bestaand bedrijf overnemen dat reeds draait kan ook een goede optie zijn in dat geval.

Hoeveel bent u bereid te investeren?

welke fractie van 500000 euro kapitaal aanwenden voor investering in bedrijf

Hoe meer geld u bereid bent in een bedrijf te investeren, hoe meer opties u ter beschikking heeft.

U zou bijvoorbeeld een digitaal bedrijf van thuis uit kunnen opstarten. 

Denk aan het lanceren van uw eigen online bedrijf, een blog, een webshop, een affiliate marketing bedrijf, een Amazon dropshipping kanaal, een podcast, een online training/cursus, een influencer kanaal via YouTube of Pinterest, enzovoort.

Het kost relatief weinig geld en het kan heel lucratief zijn als u een uitgebreid bedrijfsplan maakt, de nodige tijd en geld in opleidingen investeert, enzovoort.

Vanzelfsprekend kunt u ook opteren voor een ietwat klassieker bedrijfsmodel.

Zo kan u overwegen om een franchising opportuniteit te benutten waardoor u direct kunt meesurfen op de reputatie en merksterkte van een bestaand en bewezen concept.

Kan u 500 000 euro beleggen en overweegt u om een deel ervan in een bedrijf te beleggen? Trek dan zeker en vast genoeg tijd uit om uit te zoeken wat uw investeringsbudget is en waarvoor dat geld gebruikt kan worden.

Investeer in cryptomunten en blockchain

geld beleggen in cryptocurrency en blockchain diversificatie 500 000 euro beleggen

Tegenwoordig is het moeilijk om genuanceerd en geloofwaardig over beleggen te schrijven zonder cryptomunten te vermelden.

Cryptomunten (ook gekend als crypto of cryptocurrencies) zijn een levensvatbare investeringsmogelijkheid geworden.

Ze zijn bovendien beschikbaar voor iedereen (ook de kleine garnaal) die wil gaan investeren in een gedecentraliseerde financiële wereld.

De bekendste cryptomunt is vast en zeker Bitcoin. Bitcoin is een gedecentraliseerde cryptomunt die werkt op een zogenaamde blockchain en het onderstaande B symbool heeft:.

bitcoin gelimiteerd tot 21 miljoen coins versus euro die ongelimiteerd bijgedrukt wordt

In plaats van dat u uw geld moet opslaan op een bankrekening, wordt Bitcoin bewaard in software die bekend staat als wallets.

Elke gebruiker die Bitcoin bezit, heeft volledige controle over hoe zijn geld wordt uitgegeven en overgemaakt.

Dit betekent dat niemand plotseling uw portemonnee kan sluiten of bevriezen zonder uw toestemming (versus het klassieke bancaire systeem).

Bovendien wordt elke transactie geregistreerd en kunnen deze gegevens niet worden gewijzigd. Dit betekent dat u elke transactie kunt zien en raadplegen die ooit op het netwerk heeft plaatsgevonden.

Deze semi-anonimiteit en het gedecentraliseerde model is wat Bitcoin zo populair en waardevol heeft gemaakt in de loop der jaren.

Natuurlijk bestaan er ook nog een heleboel andere cryptomunten, de zogenaamde altcoins (het zijn er honderden).

Ethereum, Cardano, Litecoin en Zcash zijn voorbeelden van enkele andere cryptomunten die u misschien reeds kent.

kies uit coins met proof of work of proof of stake als model

Samen met de belangrijkste cryptomunten die de markt domineren, bestaan er honderden andere cryptomunten die ook een deel van de markt opeisen.

Opgelet: Deze markt is beperkt tot niet gereguleerd en u dient dus absoluut uw huiswerk te maken alvorens u zou gaan beleggen in cryptomunten.

Opgelet: Investeren in Bitcoin en andere cryptomunten kan net zo verwoestend zijn als het lonend is voor uw vermogen.

handel zelf in cryptomunten via marktplaatsen online en via smartphone applicatie 500 000 euro beleggen

Conclusie: Kan u 500 000 euro beleggen?

Dan kan u een beperkt deeltje van uw kapitaal blootstellen aan de cryptomarkten (1 à 3% bijvoorbeeld van uw vrij te investeren kapitaal).

Als u klaar bent om erin te duiken, kunt u gebruiksvriendelijk beginnen door een account aan te maken bij een van de twee grote online handelsplatformen voor crypto: Gemini en/of Coinbase.

Leen geld uit aan bedrijven en particulieren

geld uitlenen aan particulieren en bedrijven voor beter rendement dan spaarrekening

Als u een half miljoen euro kunt investeren, kan u heel eenvoudig diversifiëren en aan risicospreiding doen.

Met een dergelijk kapitaal ter beschikking kunt u gemakkelijk een bepaald bedrag uitlenen aan een particulier of onderneming. 

Om er vervolgens een aantrekkelijk rendement mee te verdienen in de vorm van interesten op de leningsovereenkomst.

Geld beleggen in leningen verstrekt aan individuen of bedrijven kan een uitstekende investeringsactiviteit zijn.

De rentevoeten kunnen namelijk hoger zijn dan die van klassieke spaarproducten zoals een spaarrekening. Vanzelfsprekend brengt het concept van geld uitlenen wel risico's met zich mee.

Over het algemeen kunnen personen die op zoek zijn naar peer-to-peer leenmogelijkheden geen toegang krijgen tot persoonlijke leningen via traditionele kanalen (zoals via een bank).

Dit kan betekenen dat het om een kredietnemer met verhoogd risico gaat die mogelijks de schuld niet kan/wil terugbetalen. Geld uitlenen aan particulieren komt dus met een risico op wanbetaling...

Diverse online leenplatformen bieden u echter de mogelijkheid om kandidaten voor een lening te rangschikken op basis van filtercriteria.

via peer to peer leenplatform online kan u eenvoudig geld uitlenen tegen aantrekkelijke voorwaarden

Online P2P leenplatformen

Enkele interessante online peer-to-peer leenplatforms waar u welkom bent om te investeren in geldleningen zijn de volgende:

 • IUVO (terugkoopgarantie beschikbaar)
 • Mintos (terugkoopgarantie beschikbaar)
 • Fast Invest (terugkoopgarantie én geldteruggarantie beschikbaar)
 • Lender & Spender (Nederlandse kredietnemers, bescherming opgebouwd vermogen beschikbaar)

Geld verdienen met kapitaal uitlenen kan dus via diverse online platformen.

Welk peer-to-peer leningplatform u ook selecteert, doe in elk geval uw best om de kosten en baten van geld uitlenen goed te begrijpen.

Peer-to-peer investeren biedt mogelijkheden maar het is ook niet de heilige graal. Voer dus een grondige due diligence uit alvorens u geld gaat uitlenen via een platform.

Profiteer van belastingvoordelen bij schenking aan goed doel

schenking aan goed doel kan fiscale voordelen opleveren

Een deel van uw investeringstaak is zoeken naar manieren om uw vermogen te behouden. Niet alles draait dus rond vermogen opbouwen en geld doen groeien.

Daarnaast bestaan er ook liefdadigheidsschenkingen. Dit zijn donaties aan goede doelen om hun werk en activiteiten te ondersteunen.

Heeft u bijvoorbeeld 500 000 euro ter beschikking om te beleggen?

Waarom zou u dan niet iets goeds doen voor uw gemeenschap en de wereld om u heen met een fractie van dat kapitaal?

Schenkingen aan liefdadigheidsinstellingen kunnen in bepaalde gevallen een belastingvoordeel opleveren.

Twijfelt u? Praat met uw financieel adviseur of boekhouder om meer te weten te komen over hoe schenken aan een goed doel ook u ten goede kan komen en hoe u nu en in de toekomst efficiënt kunt schenken.

Koop vastgoed om te flippen

vastgoed flippen met meerwaarde is ook optie om geld te verdienen met vastgoed

Sommige soorten investeringen zijn alleen beschikbaar voor mensen met ruim voldoende te investeren kapitaal. Onroerend goed is hier een goede illustratie van.

Hoewel mensen met minder geld deze investeringsmarkt kunnen aanboren met behulp van vastgoedfondsen (zoals Synvest) of crowdfunding projecten, zijn deze investeringsmogelijkheden niet hetzelfde als de volle eigendom van een pand verwerven.

Wanneer u echter met 500 000 euro of meer begint, wordt investeren in onroerend goed een veel realistischere en aantrekkelijkere mogelijkheid.

Zelfs in landen waar de levenskosten vrij hoog liggen, kunt u met 500 000 euro al een heel eind komen op het vlak van beleggingspanden.

Zo kan u bijvoorbeeld een tweede huis kopen, het renoveren en met winst verkopen.

juiste investeringsvastgoed selecteren met waardevaste eigenschappen en verhuurgarantie is aangeraden 500 000 euro beleggen

In deze context van huizen flippen, is het belangrijk om zo scherp mogelijk aan te kopen, het liefst onder de marktwaarde. Dit is een belangrijke vereiste om defensief in vastgoed te beleggen.

Daarnaast is het belangrijk om een pand te selecteren dat als (boven)gemiddeld kan beschouwd worden in die specifieke buurt qua faciliteiten en voorzieningen.

Verlies ook zeker en vast de gouden regel van geld beleggen in vastgoed niet uit het oog: De juiste locatie selecteren is cruciaal.

Spaargeld beleggen zonder risico in onroerend goed is dus mogelijk met vastgoed op de juiste locatie, in de juiste investeringsmarkt en aan de juiste voorwaarden.

Indien u er dan ook nog in slaagt om slim te renoveren, dan is winst maken met vastgoed via de realisatie van een netto meerwaarde zeker mogelijk.

Investeer in vastgoed om te verhuren: 500 000 euro beleggen

Een pand kopen om te verhuren kan interessant zijn om een extra passief inkomen met vastgoed te verdienen.

Met een vrij te investeren kapitaal van een half miljoen euro kan u eenvoudig een opbrengsteigendom kopen, al dan niet in combinatie met een hefboomfinanciering om een maximaal rendement te behalen.

Ziet u het wat groter en meer op de lange termijn? Dan kan u ook overwegen om een vastgoedportefeuille op te bouwen die continu extra inkomsten genereert.

Continue stroom van extra inkomsten 

Met een dergelijk portfolio van opbrengsteigendommen kan u dan consistent geld verdienen met vastgoed in de vorm van huurinkomsten. En op termijn is rentenieren met het vastgoed dan misschien ook wel een optie.

Onroerend goed kopen en het verhuren aan mensen die een woning of appartement nodig hebben om in te wonen... Het is sinds jaar en dag een betrouwbare manier om extra inkomsten te verdienen.

Zowel zelfstandigen en werknemers beschouwen vastgoed voor verhuur ook als een ideale tool om extra pensioeninkomsten te verzekeren.

Met de juiste strategie kan het kopen en verhuren van een woning een rendabele investeringsmogelijkheid zijn.

U dient met andere woorden op de juiste locatie te investeren, waar er een sterke vraag naar huurpanden heerst.

500 000 euro beleggen in vastgoed voor verhuur? Tracht te focussen op duurzaamheid, kwaliteit en een goede locatie, volledig in lijn met de filosofie van waardebeleggen in onroerend goed.

Actief beleggen in vastgoed: Stress en kopzorgen

vastgoed kopen om te verhuren zonder stress opties voor particulieren

Daarnaast dient u heel goed na te denken over uw persoonlijke verlangens en wensen. Heeft u zin in bijkomende verantwoordelijkheden en taken, bovenop uw gezinsleven en job?

Wat is een goede vastgoedbelegging? Het antwoord op deze vraag is voor iedereen verschillend.

Investeringsvastgoed kopen op de juiste locatie is één zaak. Maar het beheer ervan en de verantwoordelijkheden als eigenaar/verhuurder vallen niet te onderschatten.

Zelf als huisbaas optreden kan een goede optie zijn indien u graag de touwtjes in handen heeft of oprecht denkt alles beter te weten en kunnen.

In alle andere gevallen kan passief investeren in vastgoed voor verhuur de betere zet zijn.

Actief of passief investeren in onroerend goed met 500 000 euro beschikbaar kapitaal? Lees verder om uw horizon te verruimen...

Passief investeren in vastgoed: Varianten mogelijk

passief geld investeren in opbrengsteigendom is interessant als investeringsalternatief

Passief beleggen in vastgoed is mogelijk op verschillende manieren:

Verhuurmakelaar aanstellen

De eerste manier om handenvrij in vastgoed voor verhuur te beleggen, is door een professionele verhuurmakelaar aan te stellen.

Deze partij beheert uw vastgoed, handelt alle operationele taken af en staat in voor het innen van de huurgelden.

In ruil voor deze dienstverlening en verhuurservice betaalt u een ereloon.

Investeren met verhuurgarantie

De tweede manier om zorgeloos en passief te beleggen in vastgoed, is door sleutel-op-de-deur beleggingsvastgoed inclusief verhuurgarantie te kopen.

Dit is investeringsvastgoed met een passieve verhuurformule waarbij u als eigenaar kunt genieten van de professionele diensten van een verhuurmakelaar, plus een bijkomende garantie qua verhuur.

Investeren in onroerend goed met verhuurgarantie biedt verschillende voordelen zoals:

 • Professionele begeleiding van A tot Z
 • Toegang tot een consistent inkomen (bepaalde types verhuurgarantie dekken u volledig in tegen wanbetaling en leegstand), en
 • Minder kopzorgen en stress qua beheer en het oplossen van problemen

Met een vrij te besteden kapitaal van pakweg een half miljoen euro, is opbrengsteigendommen beheren niet iets waar iedereen zich mee wil inlaten.

Een opbrengsteigendom die met een bepaalde vorm van verhuurgarantie komt, kan voor zulke profielen dus zeker interessant zijn.

Beleggingsvastgoed te koop met garanties: 500 000 euro beleggen

500000 euro beleggen in onroerend goed voor stabiele huurinkomsten

De volgende beleggingsopportuniteiten bieden de mogelijkheid om de grote voordelen van vastgoedbezit te ervaren.

Zonder met de nadelen ervan te maken te krijgen (zoals het beheer en het onderhoud van de eigendommen zelf).

Ontdek hieronder drie verschillende formules (de bronzen, zilveren en gouden verhuurgarantie) en laat u inspireren:

Investeringsvastgoed met bronzen verhuurgarantie

Via deze formule van sleutel-op-de-deur beleggingsvastgoed kan u als belegger rekenen op de dienstverlening van een professionele verhuurmakelaar.

Deze partij zet zich in om de bezettingsgraad van uw pand te maximaliseren en om het pand te onderhouden en beheren.

Voor deze dienstverlening van A tot Z wordt een marktconforme vergoeding aangerekend.

Opbrengstvastgoed met zilveren verhuurgarantie

Dit zijn opbrengsteigendommen inclusief zorgeloze verhuurservice en inclusief een  contractueel bepaalde verhuurgarantie.

Hierdoor hebben leegstand, schade en wanbetaling geen enkele invloed op uw maandelijkse inkomsten.

Beleggingsvastgoed met gouden verhuurgarantie

Er is ook beleggingsvastgoed te koop met een verhuurgarantie die gewaarborgd wordt door de overheid.

De contractuele waarborgen worden door de lokale overheid gegeven wat voor minder risico zorgt.

Elke maand ontvangt u de huurinkomsten (schade, leegstand of wanbetaling hebben geen impact op uw huurinkomsten).

Met andere woorden, maandelijks ontvangt u de huurinkomsten zonder financiële kopzorgen.

Aanbiedingen voor grotere budgetten

€89.400 Minimale Eigen Inbreng

8 à 9% Netto: Ongeëvenaard

€107.350 Startkapitaal

€1.060 Netto Inkomsten / Maand

Flat

Te koop voor verhuur en privé

Punta Prima, Alicante, Spanje

€100.000 (min. eigen middelen)

5 à 6% gegarandeerd rendement

Gesubsidieerd vastgoed, Huis

Te koop enkel voor verhuur

Vlaanderen, België

€83.000 Eigen Inbreng

Tot 9% Rendement

Flat

Te koop voor verhuur en privé

Benijófar, Alicante, Spanje

€78.200 Startkapitaal

€760 Netto Inkomsten / Maand

Flat

Te koop voor verhuur en privé

San Miguel de Salinas, Alicante, Spanje

€50.000 minimale investering

Tot 6% Rendement Gegarandeerd

Gesubsidieerd vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Kortrijk, België

Aanbiedingen voor kleinere budgetten

€1.000 min. te beleggen kapitaal

Rente per kwartaal uitbetaald

Serviceflat, Zorgvastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

€100 minimum per maand

8,1% rendementsprognose

Commercieel vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

€1.000 minimaal bedrag

Tot 7,5% rendement

Huis, Maatschappelijk verantwoord vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

Niet-conventionele manieren om geld te investeren

zoektocht naar alternatieve manieren om half miljoen euro te investeren

Hoe meer spaargeld u ter beschikking heeft, hoe creatiever u ermee kunt omgaan.

Er bestaan ontzettend veel manieren om uw geld te beleggen om meer rendement te verdienen (the sky is the limit, u doet wat u zelf wilt).

Zet wat tijd opzij om een paar creatieve ideeën op te schrijven en bekijk hoe u kunt profiteren van een systeem of een kans die anderen misschien nog niet hebben aangeboord!

Flip of verkoop voorwerpen

flip voorwerpen spullen en ruimte als bron van rendement op kapitaal

Vastgoed is één manier om geld te verdienen met flippen (aankopen, opknappen en verkopen).

Maar het is een feit dat u ditzelfde principe op bijna alles kunt toepassen.

Stel dat u een grote passie hebt voor kunst, antiek of vintage mode.

Met 500 000 euro ter beschikking kunt u probleemloos gaan rondkijken bij boedelverkopen of online verkopen.

Vaak kunt u artikelen aan spotprijzen vinden. Om die artikelen dan voor hun echte waarde terug te verkopen om winst te maken.

investering in producten of materiaal die via deeleconomie kunnen verhuurd worden interessant 500 000 euro beleggen

Goederen flippen wordt over het algemeen aanbevolen voor wie een zakenidee nodig heeft dat weinig kost om te kunnen beginnen.

Maar het aan- en verkopen van goederen kan ook een zeer lucratief zakenidee zijn op grotere schaal.

Dit is vooral het geval als u over de nodige middelen beschikt om een nieuwe onderneming op te starten, te bevoorraden en alles op de markt te brengen.

Verdien geld aan de deeleconomie: 500 000 euro investeren

Dit gezegd zijnde, hoeft u niet altijd dingen te kopen met de bedoeling ze vervolgens te verkopen.

Zo kan u ook spullen, gereedschap of ruimte kopen met de bedoeling om deze te verhuren.

Er bestaan een heleboel items (waaronder ook ruimtes) die u voor geld kunt verhuren aan andere particulieren.

Als u er dus genoeg vraag naar hebt, betekent dat voortdurend een passief inkomen opstrijken.

online platformen om geld te verdienen met verhuren en verkopen

Enkele ideeën om u op weg te helpen met investeren in de deeleconomie zijn de volgende:

 • Investeer in een huis of extra ruimte in uw huis en verhuur het integraal of een gedeelte via een peer-to-peer verhuurplatform zoals Airbnb.
 • Help mensen die op zoek zijn naar waterpret via het verhuren van uw boot of zeiljacht via Barqo, Tubber, Click&Boat, enzovoort.
 • Gearbooker maakt het mogelijk om camera's, audio- en filmapparatuur, drones, opname apparatuur, muziekinstrumenten, enzovoort te verhuren. Als u apparatuur hebt die in goede staat is en u wilt wat extra inkomsten verdienen, overweeg dan om deze spullen via dit online platform aan andere particulieren te verhuren.
 • Het online platform MotoShare helpt motorrijders die hun motorfiets zelden gebruiken en stelt hen in staat om hun tweewielers te verhuren.
 • U kunt gemakkelijk extra standplaatsen voor voertuigen verhuren, zoals parkeerplaatsen, stoepranden, of zelfs opritten met online platforms zoals Mobypark en Parkpnp.
 • Veel ongebruikte kleding kan worden weggegooid of gedoneerd. Sommige duurdere kledingstukken kosten echter veel geld en u bent misschien niet bereid om designerkleding zomaar weg te geven. In plaats daarvan kunt u zich wenden tot platformen zoals Vinted en The Next Closet om iemand anders deze outfits te laten dragen en zo een beetje extra geld te verdienen.
 • Campers zijn een geweldige manier om de natuur in te trekken, maar veel mensen kopen ze om ze vervolgens op de oprit te laten staan. Gelukkig kunt u uw camper nu ook verhuren aan andere particulieren via het interessante online huur- en verhuurplatform Camptoo.
 • Als u geen extra motorfiets maar wel een of meerdere fietsen heeft die al een tijdje het daglicht niet meer hebben gezien, kunt u uw ongebruikte fietsen aan anderen verhuren via online verhuurplatformen zoals Listnride.
 • Als u niet graag hebt dat iemand de ongebruikte ruimte in uw huis inneemt als bewoner, kunt u die ruimte in de plaats daarvan verhuren als extra opslagruimte.
 • Help kampeerders de perfecte plek te vinden om te kamperen door uw lap grond, terrein, boomhut, enzovoort op een online platform zoals Campspace te plaatsen en te verhuren.
 • Een wagen bezitten kan geweldig zijn tenzij hij continu stof staat te vergaren. Verhuur hem aan mensen die een voertuig nodig hebben (zo recupereer je nog een deel van de vaste kosten) via een autodeelplatform zoals Getaround, SnappCar, enzovoort.

Investeren om te verhuren is altijd een beetje een gok. Want u weet niet zeker of mensen die spullen wel genoeg gaan willen huren en of er in uw omgeving wel echt voldoende vraag naar is.

Maak wat tijd vrij om de platforms hierboven vermeld te onderzoeken. Zo kunt u zien of dit iets is wat u verder wilt nastreven als investeerder.

Investeer in een broodnodige vakantie

investeer geld in broodnodige vakantie om batterijen op te laden goede investering

Werkt u hard? Heeft u het gevoel dat u opbrandt en toe bent aan een pauze? Neem er dan een!

Burn-out is een heel reëel probleem en maar weinig mensen doen wat ze nodig hebben om er even tussenuit te knijpen en zichzelf nieuwe energie te geven.

Gebruik een deel van uw beschikbare 500 000 euro om het perfecte uitje te plannen en u los te koppelen van uw werk en andere grote bronnen van stress.

Hoewel dit misschien niet echt een goede besteding van uw geld lijkt, zult u de waarde van uw beslissing inzien wanneer u terugkeert naar de dagelijkse sleur en een verbetering voelt qua innerlijke energie, betrokkenheid en stemming.

Creëer passieve inkomstenstromen: 500 000 euro beleggen

creëer passieve inkomstenbronnen in context van 500 000 euro beleggen

Passieve inkomsten kunnen sterk variëren van investering tot investering en van opportuniteit tot opportuniteit.

Zo kan u het ontvangen van kleine bedragen aan rente op uw spaargeld beschouwen als een passief inkomen.

Maar ook het ontvangen van dividenden als eigenaar van bepaalde dividendaandelen kan beschouwd worden als een passief inkomen verdienen.

De omvang van het passief inkomen dat u kunt verdienen met beleggingen kan variëren van gering tot zeer omvangrijk.

In deze sectie willen we het hebben over passieve inkomstenstromen die vooraf iets meer werk vereisen maar die na verloop van tijd wel behoorlijk kunnen renderen.

Rentenieren met 500 000 euro kan op deze manier werkelijkheid worden.

bepaalde alternatieve investeringsformules kunnen bron van extra pensioeninkomsten zijn

Sommige passieve inkomstenstromen vereisen alleen kapitaal om ze op gang te krijgen. Andere vereisen tijd en moeite.

Wat dat laatste betreft zijn er tal van goede manieren om een product te ontwikkelen dat keer op keer verkoopt.

Zodra deze producten ontwikkeld zijn, is het slechts een kwestie van ze op de markt te brengen.

De gegenereerde omzet uit de verkopen kan u gebruiken om verder te investeren in uw onderneming en/of om uw maandelijkse uitgaven te dekken.

500 000 euro spaargeld beleggen zonder risico spreiding over diverse passieve inkomstenbronnen

Maar welke soorten producten kunt u passief verkopen? Hier zijn een paar ideeën:

 • Het maken, promoten en verkopen van uw eigen online cursus
 • Uw eigen muziek schrijven en promoten
 • Video's opnemen voor YouTube en je lijst met abonnees uitbreiden (leer de kneepjes van het vak via de volgende interessante cursus Geld verdienen met YouTube)
 • Ontwerpen maken en deze verkopen via een print-on-demand platform zoals Zazzle, RedBubble, Shirtee of Spreadshirt
 • Het schrijven en zelf uitgeven van uw eigen e-boek via een platform als Amazon Kindle Direct Publishing

Dit soort passieve investeringsideeën vergen misschien wat meer van uw tijd maar kunnen wel aanzienlijke inkomsten opleveren.

Als u erin slaagt om een sterk merk te ontwikkelen dat zich onderscheidt van de rest, kan elk van deze ideeën regelmatig extra inkomsten opleveren.

Een pluspunt is bovendien dat al deze ideeën van thuis kunnen worden geregeld!

Bestudeer alternatieve beleggingen zoals kunst, grond, wijn, enz.

alternatieve beleggingen zoals edelmetalen grondstoffen wijn om deel van 500 000 euro beleggen

Veel van de traditionele beleggingsopties zoals spaarrekeningen en beursgenoteerde aandelen worden beschouwd als mainstream omdat ze gereguleerd worden door een overheidsinstantie.

Er bestaan echter tal van beleggingsmogelijkheden die buiten deze klassieke beleggingsopties vallen.

Deze alternatieven kunnen u ook helpen om uw vermogensportefeuille te diversifiëren en uw vermogen te laten groeien.

500 000 euro beleggen op alternatieve wijze? Enkele interessante alternatieve beleggingsideeën zijn onder meer:

 • Het kopen van kunst of andere verzamelobjecten
 • Investeren in intellectuele eigendomsrechten of zelfs muziekroyalties via online platformen zoals SongVest
 • Het opbouwen van een portefeuille van veelbelovende wijnen die u later met winst kunt verkopen via platforms zoals Vinovest
 • Openbare verkoop van een onroerend goed of vennootschapsgoederen (afkomstig uit een faillissement)
 • Investeren in landbouwgrond via AcreTrader

Zowat alles wat buiten de categorie van traditionele beleggingen valt, wordt beschouwd als een alternatieve belegging (daarom vindt u hier ook zoveel concepten).

Hoe 500 000 euro investeren? Duik dieper in alternatieve beleggingsideeën en kijk of er een bij zit die u misschien aanspreekt om een deeltje van uw kapitaal aan toe te wijzen.

Conclusie | Hoe 500 000 euro beleggen?

conclusie hoe 500 000 euro beleggen geld laten opbrengen

Vraagt u zich af wat u kan doen met 500 000 euro voor meer rendement? Waar wacht u nog op? Begin nu met investeren op basis van de info hierboven!

500 000 euro investeringskapitaal kan het voor sommige beleggers moeilijk maken om uit te zoeken wat zij met hun geld moeten doen.

Heeft u moeite om uw opties te begrijpen of weet u gewoon niet waar u moet beginnen?

Gebruik dan de gids hierboven om te zien wat andere beleggers doen met hetzelfde beleggingskapitaal!

Laat u inspireren en ontdek hoe u een beleggingsportefeuille kunt samenstellen die speciaal op uw behoeften is afgestemd!

Geld laten opbrengen via beleggingen: Extra info

rentenieren met 500000 euro kan door te beleggen in de juiste activa

Gaat u 500 000 euro beleggen en bent u nog niet verzadigd qua inspiratie opdoen?

Geen probleem! Via de volgende pagina's kan u nog ontelbare andere beleggingsideeën vinden voor specifieke bedragen spaargeld.

Klik op de links hieronder (op de onderlijnde woorden) voor meer gedetailleerde informatie:

 • Hoe zorgeloos 1000 euro beleggen zonder veel risico
 • Hoe u 5000 euro kunt beleggen voor een goed rendement
 • 10 000 euro beleggen: Hoe investeren met een klein kapitaal? Inspiratie
 • Hoe 20 000 euro beleggen op een defensieve wijze zonder roekeloos te zijn
 • Wat kun je doen met 50.000 euro: Een overzicht van interessante opties
 • 100 000 euro investeren: Inspiratie om extra passieve inkomsten te creëren
 • Hoe 250 000 euro investeren voor een zorgeloos en beter rendement
 • Wat te doen met 1 miljoen euro in de context van beleggen zonder risico

Gerelateerde Artikelen:

Contacteer ons

  Privacybeleid *