• Home
  • »
  • Blog
  • »
  • Woning in verhuurde staat kopen: 6 tips + Aanbiedingen van beleggingsvastgoed

Woning in verhuurde staat kopen: 6 tips + Aanbiedingen van beleggingsvastgoed

min leestijd

woning in verhuurde staat kopen beleggen in tastbare activa en bakstenen

Succesvolle vastgoedbeleggers doen dingen op een bepaalde manier zodanig dat ze er financieel veel beter van worden. Een woning in verhuurde staat kopen om er vervolgens maandelijks passieve inkomsten mee te verdienen is hier een illustratie van.

Terwijl minder succesvolle vastgoedbeleggers de dingen anders (blijven) doen en over het algemeen veel meer moeite hebben om er goed aan te verdienen.

Als je doet wat de meest succesvolle investeerders doen, word je op termijn één van hen. Als je dat niet doet, dan word je niet één van hen en zal je er financieel niet echt op vooruit gaan.

Dus laten we eens kijken naar zes simpele redenen waarom de meeste mensen nooit rijk zullen worden van beleggingsvastgoed voor verhuur. En hoe we ervoor kunnen zorgen dat je wel vermogender wordt met verhuurd vastgoed kopen.

We sluiten onderaan deze pagina af met enkele interessante aanbiedingen van woningen in verhuurde staat die te koop zijn als vastgoedbelegging.

Zes tips: Woning in verhuurde staat kopen als investering

De kat uit de boom kijken is niet de oplossing

De meeste mensen wachten te lang om te beginnen. Dit is bizar want eigenlijk kunnen de meesten onder ons niet wachten om financieel onafhankelijk te worden.

Toch zijn ze bereid om de start uit te stellen, wat de weg naar financieel succes langer maakt.

Veel investeerders wachten tot alles perfect is voordat ze aan de slag gaan. Ze wachten op het juiste moment in de vastgoedcyclus, de juiste eigenschappen, de juiste economische omgeving, de juiste privésituatie en/of de juiste rente.

Dat betekent dat ze in realiteit gewoon nooit op gang komen en nooit een woning in verhuurde staat kopen (want uitstel is afstel bij hen).

Hoe langer je wacht om met je investering in vastgoed te beginnen, hoe langer het duurt voordat je het geld, het succes en de vrijheid krijgt die je verlangt.

Het kost tijd om echte rijkdom te laten groeien daar de kracht van samengestelde intrest zich pas echt laat zien op de lange termijn.

Je moet begrijpen dat de timing nooit perfect zal zijn. En dat je nooit alle informatie zult hebben die je wilt.

Je moet het vertrouwen ontwikkelen om een investeringsbeslissing te nemen, op basis van je kennis die voldoende is en het besef dat je de rest onderweg zult leren.

Laat je niet verlammen door angst

Angst weerhoudt velen van ons ervan om te krijgen wat we willen. Vooral als het gaat om geld en dit geldt voor de meerderheid van de bevolking.

Wees eerlijk tegen jezelf en tel eens het aantal keren dat je door angst geen actie hebt kunnen ondernemen. En dat je hierdoor een financiële kans hebt gemist.

Vaak voorkomende angsten bij beginnende vastgoedbeleggers

Op het gebied van vastgoedbeleggingen houdt angst heel veel investeerders tegen. Sommigen vrezen meer schulden op te lopen. Anderen vrezen voor een totale mislukking.

En sommigen hebben zelfs een angst voor succes (ze vragen zich af of hun vrienden uit jaloezie niet zullen afknappen op hun financieel succes…).

Succesvolle beleggers hebben geleerd om hun angsten om te zetten in drijfveren en zich niet te richten op de mogelijke negatieve gevolgen.

Zet angst om in positieve actie

Ze gebruiken angst om zichzelf te dwingen tot positieve actie. In plaats van toe te staan dat de angst voor schulden hen ervan weerhoudt om een woning te kopen, gebruiken ze de angst voor stilstand op het vlak van hun investeringen als motivatiebron.

Ze gebruiken de angst om de rest van hun leven vast te zitten in hun job, zonder de financiële onafhankelijkheid waarnaar ze zo hard verlangen. Ze gebruiken die angst om hen te motiveren om de uitdaging van een vastgoedbelegging aan te gaan.

Net als een rivier kan angst overbrugd worden. De rivier van de angst is slechts zo diep en zo breed als je zelf toelaat.

En als je die rivier van angst eenmaal bent overgestoken en het succes aan de andere kant hebt ervaren, kijk je meestal terug en vraag je je af waarom je ooit bang was.

En hier zit het addertje onder het gras. De enige mensen die dit echt beseffen zijn diegenen die de rivier zijn overgestoken en aan de andere kant staan. Geld en succes leven dus aan de andere kant van de angst.

Wacht niet tot wanneer je alle wijsheid in pacht hebt

De angst niet genoeg te weten verhindert sommige investeerders om aan de slag te gaan. Maar het ironische hier is dat hoe meer je leert, hoe meer je leert dat je het niet weet.

Als je eenmaal begint met het aanleren van een aantal basis beleggingsconcepten, realiseer je je plotseling dat er nog veel meer dingen over beleggen of onroerend goed zijn die je niet begrijpt.

Dat is de kennisparadox. Hoe meer je leert, hoe meer je beseft dat je nog een pak andere zaken niet begrijpt en weet. De valkuil hier is dat veel investeerders denken dat nog meer studeren de manier is om aan deze paradox te ontsnappen.

Ze schakelen dus nog een versnelling hoger en lezen nog meer boeken, gaan naar meer seminaries, luisteren naar meer podcasts en kijken naar meer series en Dvd’s over de materie.

De uitweg voor deze vicieuze kenniscirkel is simpel. Erken dat je niet alles weet en aanvaard dat je ook nooit alles zult weten. Maar dat je wel genoeg weet om aan de slag te gaan met investeren in vastgoed zoals een woning in verhuurde staat kopen.

Je zult gaandeweg meer leren als je je bestaande kennis toepast in de echte wereld, terwijl je eventuele fouten en uitdagingen overleeft en corrigeert.

Focus op passieve inkomsten met verhuurd vastgoed

waarom verhuurde staat panden kopen goed idee is voor meer rendement op spaargeld

Het is belangrijk om te beseffen dat niet alle inkomsten gelijk zijn. Sommige inkomstenbronnen zijn actief terwijl andere inkomstenstromen passief zijn.

Actieve inkomsten zijn bijvoorbeeld een salaris dat je ontvangt voor het uitoefenen van een job voor een werkgever. Je werkt en in ruil hiervoor krijg je dan een loon uitbetaald, en dat is het dan.

Een passief inkomen daarentegen is wanneer je één keer werkt, maar steeds opnieuw inkomsten blijft ontvangen in de toekomst van dat oorspronkelijk werk dat je niet meer doet.

Dé manier om rijk te worden is om een passief inkomen op te bouwen, of je nu werknemer bent of niet.

Zou het niet fijn zijn om honderden keren betaald te worden voor elk uur dat je werkt?

Dat is namelijk wat er met vastgoedbeleggers gebeurt. In eerste instantie werken ze lang en hard. Ze sparen zo snel mogelijk een bepaald kapitaal bij elkaar en gebruiken dit, dikwijls in combinatie met een financiële hefboom, om te investeren in een eigendom.

En om zo min mogelijk werk te hebben en zo snel mogelijk rendement te behalen, is een woning in verhuurde staat kopen één van hun favoriete types beleggingsvastgoed.

Het is vanaf dit moment dat hun geld voor hén begint te werken en het “passief” een goed investeringsrendement blijft opleveren in de vorm van kapitaalgroei en huurinkomsten.

Vermogende mensen weten dat ze hun spaarcenten voor hen moeten laten werken in de plaats van nog een tweede job te zoeken als bijverdienste.

Om het simpel te zeggen:

Als je geen geld verdient terwijl je slaapt, kan je nooit rijk worden!

Gebruik systemen om geld te verdienen met vastgoed

Een systeem om geld te verdienen is iets dat de emotie uit je investeringsbeslissingen haalt en de resultaten beter herhaalbaar maakt. Zo’n systeem maakt het dus mogelijk om bepaalde investeringsresultaten schaalbaar te maken.

Van zodra je een bewezen systeem voor het verdienen van geld hebt, is er eigenlijk geen limiet aan het geld dat je kunt verdienen (behalve dan de beperkingen die je jezelf oplegt).

Toegepast op de vastgoedsector is zo’n systeem dikwijls een gezonde buy and hold strategie. Waarbij er laag gekocht wordt en waarbij er een deftige kans is op een meerwaarde op de lange termijn.

Het gaat dus om vastgoedinvesteringen met potentieel voor een waardestijging.

Vastgoedbeleggers die op deze manier beleggen, investeren in snelgroeiend vastgoed in gebieden en regio’s die zich in de groeifase van de vastgoedcyclus bevinden.

Ze kopen ze voor een hele scherpe prijs en voegen vervolgens zelf waarde toe door renovatie of herontwikkeling.

Dergelijke investeerders verkopen zo’n eigendommen zelden of nooit. Wat ze wel doen is gebruik maken van een financiële hefboom.

Dankzij de waardestijging van dergelijk onroerend goed neemt het eigen vermogen in hun onroerendgoedportefeuille toe.

En dit stijgend eigen vermogen gebruiken ze als hefboom en onderpand om (een) bijkomende lening(en) af te sluiten om nog meer onroerend goed als investering te verwerven.

Oefen geduld uit met verhuurinvesteringen

Warren Buffett zei ooit het volgende:

Rijkdom is de overdracht van geld van de ongeduldige naar de geduldige individuen.

Om een succesvolle vastgoedinvesteerder te worden, is er veel geduld en doorzettingsvermogen nodig. Je moet dus niet alleen aan de slag gaan, maar je moet verder gaan en doorzetten wanneer het doorsnee individu al lang de handdoek in de ring heeft gegooid.

Residentieel vastgoed bijvoorbeeld is een investering voor de lange termijn. Het is geen magische methode om snel stinkend rijk te worden.

Toch speculeren veel beleggers in plaats van te investeren. Ze zoeken naar die “grote deal” die hen een jackpot zal opleveren op een korte periode.

Over het algemeen komen dit soort vastgoeddeals zelden voor. En als je er dan toch één vindt, zijn deze speculatief van aard en risicovoller.

De lange termijn is de sleutel tot succes

Het probleem voor veel beleggers is dat de succesvolle strategie van kopen en in portfolio houden nogal eentonig kan zijn. En vaak kan het aanvoelen als een langzame manier om rijker te worden.

Maar een succesvolle vastgoedbelegging is nu eenmaal een zaak voor de langere termijn.

Veel beleggers zoeken naar de laatste rage of proberen de volgende trekpleister of speculatieve groeigebieden te vinden. Andere investeerders overwegen dan weer andere soorten investeringen met potentieel hogere rendementen.

Wanneer je in de verleiding komt om dit te doen, moet je jezelf eraan herinneren dat onroerend goed de nummer één “multimiljonair maker” op de lange termijn is geweest door de geschiedenis heen.

Je hoeft dus niet te zoeken naar de nieuwste rages of de nieuwste speculatieve regio’s als je je eigen kapitaalgroei creëert.

Dit kan je bereiken door het kopen van een goede woning tegen een eerlijke, scherpe prijs en door er vervolgens waarde aan toe te voegen door middel van renovaties, opknapwerken of herontwikkelingen. Door dit te doen, produceer je je eigen vermogensgroei.

Aanbiedingen van woningen te koop, waaronder vastgoed in verhuurde staat

Op zoek naar een woning of appartement die in verhuurde staat te koop is? Waarvan u de volle eigenaar kunt verwerven en waarmee u instant rendement kunt behalen op uw spaarcenten?

Dan zijn enkele van de volgende aanbiedingen van verhuurinvesteringen met onmiddellijk rendement zeker en vast het onderzoeken waard… Passief beleggen in vastgoed kan in binnen- en buitenland:

Aanbiedingen voor grotere budgetten

€89.400 Minimale Eigen Inbreng

8 à 9% Netto: Ongeëvenaard

€107.350 Startkapitaal

€1.060 Netto Inkomsten / Maand

Flat

Te koop voor verhuur en privé

Punta Prima, Alicante, Spanje

€100.000 (min. eigen middelen)

5 à 6% gegarandeerd rendement

Gesubsidieerd vastgoed, Huis

Te koop enkel voor verhuur

Vlaanderen, België

€83.000 Eigen Inbreng

Tot 9% Rendement

Flat

Te koop voor verhuur en privé

Benijófar, Alicante, Spanje

€78.200 Startkapitaal

€760 Netto Inkomsten / Maand

Flat

Te koop voor verhuur en privé

San Miguel de Salinas, Alicante, Spanje

€50.000 minimale investering

Tot 6% Rendement Gegarandeerd

Gesubsidieerd vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Kortrijk, België

Aanbiedingen voor kleinere budgetten

€1.000 min. te beleggen kapitaal

Rente per kwartaal uitbetaald

Serviceflat, Zorgvastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

€100 minimum per maand

8,1% rendementsprognose

Commercieel vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

€1.000 minimaal bedrag

Tot 7,5% rendement

Huis, Maatschappelijk verantwoord vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

Contacteer ons

    Privacybeleid *