• Home
 • »
 • Blog
 • »
 • Welk gebied in Spanje kiezen voor een investering in vastgoed?

Welk gebied in Spanje kiezen voor een investering in vastgoed?

min leestijd

ronde toren die uitkijkt op huizen en bootjes in baai en kliffen in tossa de mar aan de costa brava

Hebt u er ooit al aan gedacht om uw pensioen onder de zon door te brengen en in Spaans vastgoed te investeren? Maar welk gebied in Spanje kiezen in de praktijk zonder later spijt te krijgen?

Misschien heeft Spanje altijd al die speciale aantrekkingskracht op u uitgeoefend maar weet u niet goed waar u uw koffers moet neerzetten…

In dit artikel gaan we dieper in op diverse gebieden in Spanje die in aanmerking komen voor een vastgoedaankoop.

Welk gebied in Spanje kiezen? Inleiding

Steeds meer buitenlandse kopers zoals Nederlanders en Belgen investeren in onroerend goed in Spanje.

Als u ook geïnteresseerd bent in uw eigen stekje onder de Spaanse zon, kan dit artikel u vast en zeker helpen!

Hieronder krijgt u enkele handige tips om uw bestemming te kiezen in Spanje (ook gekend als het Iberisch schiereiland) zodat u met een gerust hart kunt investeren (tip: lees zeker en vast ook de volgende tips tegen hitte in Spanje).

Tip: Eerst vastgoed huren in Spanje en pas later kopen kan een interessante strategie zijn om uw financieel risico te beperken! U schakelt dan een versnelling hoger wanneer u reeds enkele maanden ter plaatste in Spanje woont als huurder.

Grote steden, aan zee of gewoon in kleinere afgelegen dorpen van de Costa del Sol of de andere kuststreken, enzovoort. Hier volgen enkele ideeën:

Een woning kopen aan de Atlantische kust in Spanje

Wanneer u denkt aan investeren in Spanje, denkt u niet vaak aan vastgoed kopen aan de Atlantische kust (in plaats van aan de Middellandse Zee).

En toch kunnen in deze regio van Spanje zeer interessante vastgoedtransacties gedaan worden.

Bent u volledig overdonderd door het enorme aanbod op de Spaanse vastgoedmarkt?

Geniet van Persoonlijke Begeleiding & Toegang tot Exclusieve Deals!

Vind Uw Gewenste Spaanse Woning met Ons Gratis Advies op Maat

Vind de Beste Hypotheek met Onze Vergelijker van 20+ Spaanse Banken

Welk gebied in Spanje kiezen aan de Atlantische Oceaan?

la concha strand aan de atlantische oceaan in san sebastian in spanje

Het noorden van Spanje loont zeker de moeite. Denk bijvoorbeeld aan Galicië, waar de prijzen veel lager zijn dan in de meeste andere regio’s van Spanje.

En ook de stad San Sebastian is het overwegen waard. San Sebastian is gelegen aan de Franse grens en is zeer aantrekkelijk en populair bij veel buitenlanders.

Natuurlijk is het klimaat in deze Spaanse streek anders dan in de rest van Spanje en zult u er iets minder zon en wat meer regen zien.

In elk geval: Door te investeren in deze regio, behoudt u alle voordelen van het investeren in vastgoed in Spanje en dat tegen een lagere prijs dan elders in Spanje .

Voorts bevindt u zich toch ook wel dichter bij België en Nederland, vergeleken met bijvoorbeeld het zuiden van Spanje (zoals Málaga en Sevilla bijvoorbeeld).

Topbestemmingen van Alicante tot Valencia

modern gebouw met helderblauw water ontworpen door architect calatrava in valencia

De provincie Alicante in het zuiden van Spanje is de bestemming bij uitstek voor investeringen in Spanje.

Maar waarom dit deel van Spanje dan zo in trek bij buitenlanders? Simpelweg omdat de regio veel voordelen te bieden heeft:

 • Ten eerste is het in dit Spaans gebied het hele jaar door zonnig
 • Ten tweede kunt u onroerend goed in Spanje kopen in alle mogelijke types en groottes en vooral tegen zeer betaalbare prijzen
 • Tenslotte is er ook een overvloed aan vastgoed te koop in de steden Valencia en Alicante zodat u er gemakkelijk een woning of appartement kunt vinden die bij u past (lees in elk geval ook het overzicht van de belangrijkste stappen om vastgoed in Spanje te kopen) .

Nog een ander voordeel is dat deze regio gemakkelijk bereikbaar is vanuit België en Nederland en dit zowel per vliegtuig (zowel Valencia als Alicante zijn de thuisbasis van een internationale luchthaven) als per spoor of over de weg.

Murcia met de Costa Cálida als kustlijn: Welk gebied in Spanje kiezen?

Potentiële kopers van Spaans vastgoed die op zoek zijn naar een scherp geprijsd vastgoedkoopje, kunnen zeker en vast de streek Murcia overwegen.

Tekst en uitleg over Murcia als vastgoedlocatie

Deze provincie ligt tussen de provincies Valencia (hierboven beschreven) en Andalusië (hieronder beschreven) en staat bekend om zijn wijn- en olijfolieproductie.

Murcia is ook een belangrijke fruit- en bloementeeltregio in Spanje. Murcia is vlot bereikbaar dankzij de internationale luchthaven Aeropuerto Internacional Región de Murcia.

Deze moderne luchthaven werd begin 2019 officieel geopend ter vervanging van de luchthaven Murcia – San Javier.

Ter info: Transfers van deze luchthaven naar het stadscentrum van Murcia duren gemiddeld minder dan 30 minuten.

Weetje: De landelijke gemeenschappen in het binnenland van Spanje bieden de laagste prijzen per vierkante meter en Murcia is zo een landelijk opkomend gebied met veel ontwikkelingspotentieel.

Video over de activiteiten in Murcia

Er zijn ook enorm veel activiteiten te doen in Murcia – Laat u inspireren door de volgende video:Welk gebied in Spanje kiezen in Murcia voor een tweede woning?

In de provincie Murcia bevindt er zich onder andere een zoutwaterlagune aan de kust, de Mar Menor.

En Murcia is tevens gezegend met iets meer dan 245 kilometer relatief onontdekte stranden. Deze kuststrook, gekend als de Costa Cálida. is vrij vertaald de warme kust van Spanje.

Deze streek kreeg deze naam toegekend vanwege de warme zeewatertemperatuur in vergelijking met andere Spaanse badplaatsen aan de Middellandse Zee.

Murcia is ook beroemd om zijn tapas, welke vooral prominent aanwezig zijn in de prachtige badplaatsen Cartagena, San Pedro del Pinatar, La Manga del Mar Menor, Mazarron en Mil Palmeras.

En met meer dan 3000 zonuren per jaar kan Murcia misschien wel uw droomlocatie zijn voor een authentieke levenservaring.

Hier kan u nog traditioneel leven gedurende het hele jaar zonder de enorme toeristische drukte van andere populairdere kuststreken in Spanje.

Vastgoed te koop aan de Costa Cálida: Aanbod

Costa Blanca: Opportuniteit voor kortetermijnverhuur investeringen

Ontdek de ongeëvenaarde charme en financiële opportuniteiten van de Costa Blanca, een regio die zich uitstrekt langs de idyllische oostkust van Spanje.

Met haar adembenemende landschappen, van gouden stranden tot indrukwekkende bergketens, vormt de Costa Blanca een aantrekkelijke bestemming voor toeristen uit de hele wereld (inclusief binnenlandse toeristen).

Deze populariteit maakt het een uitstekende keuze voor investeerders die geïnteresseerd zijn in de vastgoedmarkt voor kortetermijnverhuur.

Deze is op bepaalde locaties bijzonder stabiel met een aantrekkelijk verhuurrendement!

Vastgoed te koop aan de Costa Blanca

€89.400 Minimale Eigen Inbreng

8 à 9% Netto: Ongeëvenaard

€107.350 Startkapitaal

€1.060 Netto Inkomsten / Maand

Flat

Te koop voor verhuur en privé

Punta Prima, Alicante, Spanje

€83.000 Eigen Inbreng

Tot 9% Rendement

Flat

Te koop voor verhuur en privé

Benijófar, Alicante, Spanje

€249.000 Vanaf Prijs

Betaalbare Topkwaliteit

Flat

Te koop voor verhuur en privé

03140 Guardamar del Segura, Alicante, Spanje

€459.000 Vanaf Prijs

Flats met Exclusief Zeezicht

Flat

Te koop voor verhuur en privé

Punta Prima, Alicante, Spanje

€280.000 Vanaf Prijs

A-Locatie vlakbij Middellandse Zee

Flat

Te koop voor verhuur en privé

Punta Prima, Alicante, Spanje

Beleggingsopportuniteiten tot 9% rendement per jaar

Bekijk de aanbieding investeren in vastgoed in Spanje en ontdek hoe u kunt profiteren van een aantrekkelijk rendement en privégenot aan de Costa Blanca.

Troeven van de Costa Blanca voor beleggers

De Costa Blanca is gezegend met een benijdenswaardig klimaat (met meer dan 300 zonnige dagen per jaar) en met een aantrekkelijk cultureel erfgoed dat zowel ontspanning als avontuur biedt.

Van het bruisende nachtleven in steden zoals Alicante en Benidorm tot de serene schoonheid van de kleinere dorpjes zoals Punta Prima, Benijófar en Pilar de la Horadada…

Dit gebied biedt een ontzettend interessante diversiteit aan ervaringen en outdoor activiteiten zoals golf en watersport (met het hele jaar door een continue stroom aan bezoekers tot gevolg).

Investeerders kunnen aan de Costa Blanca profiteren van de voortdurende vraag naar accommodaties die voor korte termijn te huur zijn, aangedreven door het groeiende toerisme en de trend van ‘workations’, waarbij professionals op zoek zijn naar inspirerende locaties om te werken en tegelijkertijd te genieten van een vakantieomgeving.

Dit, gecombineerd met de stabiele vastgoedmarkt en de ondersteunende lokale overheden die investeringen en toerisme bevorderen (waaronder verhuurlicenties toekennen), zorgt ervoor dat de Costa Blanca een ongeëvenaarde investeringslocatie is in Spanje!

Hoge bezettingsgraad

Door te investeren in vastgoed aan de Costa Blanca kunt u mee profiteren van een verhuurmarkt met een hoge bezettingsgraad, aantrekkelijke huurprijzen en een sterk potentieel voor waardevermeerdering van het vastgoed.

Of u nu kiest voor een luxe villa, een gezellig appartement in de buurt van het strand of een traditionelere bungalow of woning, uw investering kan wel degelijk groeien in deze dynamische en groeiende regio.

Dit is hét moment om de vruchten te plukken van een weloverwogen investering in deze begeerde Spaanse kustregio.

Wilt u het hele jaar door zon? Kies voor Andalusië

De regio Andalusië in Spanje is ook goed bereikbaar per vliegtuig en biedt heel veel zonneschijn.

Dit gebied ligt namelijk in het uiterste zuiden van Spanje en is simpelweg de zonnigste regio van Europa.

Daardoor kunt u er genieten van een ongelooflijke levenskwaliteit en een klimaat met een heel zachte winter.

Wees er u echter wel van bewust dat u er tijdens de zomermaanden dan ook enkele hittegolven kan meemaken.

Deze regio biedt opmerkelijke landschappen, kleine witte dorpjes en een unieke geschiedenis en culturele rijkdom waar u nog echt de Spaanse manier van leven kunt ervaren.

Hier kunt u echt van het leven genieten, mede dankzij de fantastische Andalusische keuken en de lokale dranken, dit alles aan democratische prijzen.

Waarom niet investeren in de Canarische Eilanden of de Balearen?

landkaart van de canarische eilanden en madeira welk gebied in spanje kiezen voor tweede woning

Andere populaire bestemmingen voor buitenlandse investeerders op de Spaanse vastgoedmarkt zijn de Canarische Eilanden en de Balearen.

Velen kiezen ervoor om te investeren in Palma de Mallorca of Santa Cruz de Tenerife als tweede thuis of als pensioenbestemming.

Hoewel de prijzen er wat hoger zijn en deze bestemmingen enkel makkelijk per vliegtuig bereikbaar zijn, is de levenskwaliteit er zeer goed.

Op de Canarische Eilanden bijvoorbeeld heeft u bijna geen winter en kunt u praktisch het hele jaar door zwemmen.

Vandaar dat beide regio’s u de mogelijkheid bieden om er te genieten van een geweldig pensioen in Spanje.

Op de koop toe bieden de Balearen en de Canarische Eilanden ook vrij voorspelbare huurinkomsten indien u zou beslissen om uw tweede woning het hele jaar door of af en toe te verhuren.

Op het eiland Mallorca bijvoorbeeld, zoals trouwens op alle Balearen, kan men het hele jaar door rekenen op toeristen en expats.

Wat natuurlijk gunstig is voor investeerders in de lokale vastgoedmarkt die hun rendement grotendeels uit verhuurinkomsten halen.

De Costa Brava: Paradijs niet zo ver van huis

ronde toren die uitkijkt op huizen en bootjes in baai en kliffen in tossa de mar aan de costa brava mooi gebied om te kiezen

Wilt u op een ontspannen manier van uw pensioen genieten met de Spaanse manier van leven?

En wilt u tegelijk ook van de financiële voordelen van Spanje genieten terwijl u relatief dicht bij België of Nederland bent?

Dan hebben we goed nieuws! De Costa Brava kan u dit compromis en deze unieke balans van voordelen bieden.

Dit kustgebied in Spanje ligt namelijk bijna aan de Franse grens en is bereikbaar per auto, trein of vliegtuig.

Het is in feite de ideale bestemming om een tweede woning in Spanje te kopen en af en toe een aangename vakantie door te brengen aan de Middellandse Zee.

U zal het zich niet beklagen als u kiest voor de Costa Brava om er te genieten van het goedkopere leven in Spanje.

Bovendien kan een investering in vastgoed aan de Costa Brava ook bijzonder interessant zijn voor uw portemonnee…

Investeren in grote steden zoals Barcelona of Madrid

sagrada familia basiliek in barcelona ontworpen door gaudi prachtig bouwwerk unesco werelderfgoed

Investeren en wonen in Spanje betekent niet noodzakelijkerwijs onroerend goed kopen aan de kust. U kunt er ook voor kiezen om een appartement of woning aan te kopen in een van deze 2 grote Spaanse steden.

Het klopt dat de vastgoedprijzen in Madrid en Barcelona veel hoger zijn dan in de rest van Spanje.

Maar daartegenover staat wel dat u uw investering sneller kan terugverdienen, vooral als u er een huis of appartement koopt met de bedoeling om het te verhuren.

Dit is een van de redenen waarom beide steden behoren tot de top 5 beste Spaanse steden om vastgoed te kopen.

Welk gebied in Spanje kiezen voor een waardevaste vastgoedinvestering?

Madrid en Barcelona zijn 2 grote Spaanse steden die jaarlijks een groot aantal bezoekers en nieuwe investeerders aantrekken.

Waardevast beleggen in vastgoed op toplocaties in Spanje met een minimaal risico op kapitaalsverlies is dus absoluut mogelijk in deze 2 grootsteden.

Barcelona en Madrid zijn bovendien ook twee zeer dynamische delen van Spanje en kunnen echt een ideale bestemming zijn als u naar Spanje wilt expatriëren en werken.

Welk gebied in Spanje kiezen? Conclusie

Met een overvloed aan zon trekt Spanje continu nieuwe buitenlandse investeerders aan.

Het land is goed bereikbaar met de wagen, per spoor of met het vliegtuig en biedt u de mogelijkheid om in een warmer land te wonen en toch relatief dicht bij huis te blijven.

Bovendien heeft u een ruime keuze aan immo te koop in Spanje, of deze panden zich nu bevinden in grote steden, op een eiland, in het binnenland of aan zee… Er is aanbod genoeg.

Spanje biedt heel wat voordelen, ongeacht het gebied en voor eender welk doel, zoals voor emigratiedoelstellingen, pensioneren in het buitenland of voor een zuivere vastgoedinvestering voor het rendement.

Gerelateerde Artikelen:

Contacteer ons

  Privacybeleid *

  Bent u volledig overdonderd door het enorme aanbod op de Spaanse vastgoedmarkt?

  Geniet van Persoonlijke Begeleiding & Toegang tot Exclusieve Deals!