• Home
  • »
  • Blog
  • »
  • Wat vakantieplanning en vastgoedinvesteringen gemeen hebben

Wat vakantieplanning en vastgoedinvesteringen gemeen hebben

min leestijd

man in kostuum duidt weg aan in doolhof conceptuele weergave van vakantieplanning en doelen bereiken

Qua vakantieplanning laten de meeste mensen weinig tot niets aan het toeval over...

U bereidt zich grondig voor op die langverwachte en welverdiende vakantie. Kaarten, e-books, accommodatie, vliegtickets, uitstapjes, activiteiten, de pittoreske plekken die u wilt bezoeken, geschikt schoeisel en kledij - alles is zorgvuldig gepland.

Maar wat als we u vertellen dat uw strategie voor vastgoedinvesteringen dezelfde principes kan (en moet) volgen als die zorgvuldige vakantieplanning?

Vastgoed en vakantie: het zijn twee woorden die u misschien niet zo snel met elkaar zou associëren... Maar in werkelijkheid hebben ze veel met elkaar gemeen.

Inderdaad, u heeft het goed begrepen! En het is niet eens zo verrassend als u denkt aan de intensieve planning en energie die beiden vereisen, toch?

Kortom, de planning voor uw droomvakantie zou eigenlijk ook de planning voor uw vastgoedbeleggingen moeten zijn.

We horen u het volgende denken: "Hoe dan?". Wel, hieronder leggen we het graag in detail uit...

Waarom vastgoedbeleggingen net zo spannend kunnen zijn als het plannen van uw vakantie: Inleiding

vrouw in rood kleedje ontspant in stijlvolle hangmat op tropisch eiland bora bora in frans polynesië vakantieplanning belangrijk voor dergelijke prachtbestemming

In dit verhelderende artikel laten we zien hoe de logica die u gebruikt bij het plannen van uw droomvakantie verrassend gelijk is aan de strategieën die succesvolle, ervaren vastgoedbeleggers hanteren.

We bespreken enkele boeiende inzichten die niet alleen verrijkend werken maar ook uw perspectief op vastgoedbeleggingen radicaal kunnen veranderen.

Dus laten we nu ontdekken hoe beleggingsvastgoed en vakanties op een verrassende wijze samenkomen!

En misschien wordt uw volgende vakantie in Frans-Polynesië (op de foto hierboven), Spanje of Griekenland uiteindelijk wel gesponsord door de opbrengsten van uw vastgoedportefeuille?

Het uiteindelijke doel voor ogen houden is cruciaal

miniatuurhuisje met drie torentjes euromunten naast die groeien doel bepalen van vastgoedbelegging net zoals bij vakantieplanning

Wanneer u een vakantie plant, start u meestal met het einddoel in gedachten: Uw droombestemming.

Dit kan een zonnige bestemming zijn tijdens de grijze herfst zoals Egypte of Kaapverdië, of het is misschien wel een fantastische kersttrip naar New York, Parijs of Londen.

Of het kan misschien wel een toffe skivakantie zijn in Oostenrijk of Frankrijk die u voor ogen heeft?

Voor uw vastgoedbeleggingen zou dit niet anders mogen zijn: Uw doel bepalen is cruciaal!

Denk dus goed na alvorens u effectief gaat investeren in vastgoed en stel zelf vast waar u naartoe wilt en wat u wilt bereiken:

Door vanaf het begin uw einddoel helder voor ogen te houden en vast te leggen, kunt u de juiste stappen zetten om uiteindelijk uw persoonlijke doelen te bereiken!

Wie wordt de expert die u gaat begeleiden?

houten miniatuurwoningen op berekeningen met expert op achtergrond die berekeningen maakt

Beroep doen op een ervaren, betrouwbare professional is de snelste en veiligste manier om uw doel / bestemming te bereiken.

Gaat op u vakantie naar een ver land? Dan zou u toch ook geen vliegtuig, trein of schip richting uw bestemming besturen zonder de juiste kennis, opleiding en ervaring?

Bij vastgoedbeleggingen geldt hetzelfde principe. Laat een vastgoedexpert uw gids zijn tijdens dit spannend investeringsavontuur.

Een dergelijke ervaren vastgoedprofessional heeft reeds een beproefde strategie ontwikkeld en zal u behoeden voor veelgemaakte beginnersfouten.

Vertrouw dus op een professional, iemand die al talloze malen de reis heeft gemaakt die u voor uzelf voor ogen heeft.

Vergeet het volgende oude gezegde niet in deze context:

Als u de slimste persoon in de kamer bent, bevindt u zich in de verkeerde kamer.

Deze uitspraak benadrukt het belang van uzelf omringen met mensen die u kunnen uitdagen, onderwijzen en inspireren om te groeien en succes te behalen met investeringsvastgoed.

Kies het juiste vervoermiddel

man in kostuum duidt weg aan in doolhof conceptuele weergave van vakantieplanning en doelen bereiken

Bij het kiezen van uw vervoermiddel naar uw droombestemming opteert u voor het snelste en gemakkelijkste transportmiddel aan een eerlijke prijs, toch?

Hetzelfde principe zou ook moeten gelden voor uw vastgoedbeleggingen. U moet het juiste "vervoermiddel", oftewel het juiste beleggingspand, kiezen dat u sneller en efficiënter naar uw einddoel brengt.

Maar waar begint u? Gaat u voor waardegroei, cashflow, commercieel, industrieel of residentieel vastgoed? Welk soort opbrengsteigendom dient u te kopen?

Om rijkdom te creëren en vermogen op te bouwen, zult u op termijn een aantal panden voor verhuur moeten verzamelen.

U dient uw vastgoedportefeuille met andere woorden op de lange termijn te laten aangroeien (in vastgoed beleggen is een marathon en geen sprint) om uw vermogen te kunnen maximaliseren.

Het juiste type vastgoed voor verhuur is het pand dat u het snelst naar uw einddoel brengt.

Net zoals u geen auto zou kiezen om van het Verenigd Koninkrijk naar Amerika te rijden, maar wel een vliegtuig om te vliegen, dient u ook geen opbrengsteigendom van 1% netto rendement per jaar te kiezen.

Dit is dan vooral het geval indien rendementsmaximalisatie uw doel is en er andere opties op de markt zijn met een veel hoger rendement!

Maak voortdurend koerscorrecties

man houdt dominoblokje recht om catastrofe met huis te vermijden koerscorrecties maken is belangrijk voor succes

Zelfs met de beste planning moet u onderweg soms aanpassingen doen aan uw initiële planning.

Vliegtuigen wijken bijvoorbeeld soms af van hun koers en de piloot moet dan wat corrigeren.

Treinen (en ook vliegtuigen) lopen vertraging op wat dan gevolgen kan hebben voor aansluitende verbindingen of bepaalde accommodatie... Wat dan wel improvisatie en stressbestendigheid vergt om een oplossing te vinden...

Met vastgoedbeleggingen is dat niet anders! Het is van vitaal belang dat u uw vastgoedbeleggingen regelmatig evalueert op objectieve wijze en indien nodig bijstuurt.

Houd uw resultaten nauwlettend in de gaten en maak waar nodig aanpassingen indien uw doelstellingen niet bereikt worden.

Het is bijvoorbeeld veel te laat om pas na 6 jaar te beseffen dat u een ondermaats presterende opbrengsteigendom had moeten verkopen om een ander interessanter verhuurpand aan te schaffen met meer potentieel.

Geduld is belangrijk bij vastgoedbeleggingen én vakantieplanning

Vastgoedbeleggingen en vakantieplanning hebben beide één cruciaal ingrediënt gemeen: Geduld.

Net zoals u maanden, zo niet jaren, vooruit plant voor die droomvakantie, vraagt investeren in onroerend goed ook om geduld en een lange termijn visie.

Vraag het aan iedere ervaren vastgoedbelegger: Het is een langzame en gestage weg naar succes. En net als bij de voorbereidingen voor uw vakantie kan ook de weg richting uw einddoel bij vastgoedbeleggingen opwindend en interessant zijn...

Het belang van flexibiliteit

winkelkar vol miniatuurhuisjes symbool voor flexibel blijven op vlak van vastgoedinvesteringen

Flexibiliteit is een waardevolle vaardigheid bij het plannen van een vakantie, want niet alles verloopt altijd volgens plan.

Iedereen heeft wel al eens een bijzonder zuur scenario meegemaakt op vakantie...

Die topactiviteit die niet kan doorgaan omwille van hels stormweer, dat bezoek aan dat toprestaurant dat u op het laatste moment moest afblazen omwille van acute buikgriep, die valpartij met de fiets die u in het lokale ziekenhuis deed belanden, het openbaar vervoer dat u in de steek liet waardoor u hopeloos te laat bent voor een belangrijke voorstelling, enzovoort...

Dit is eveneens van toepassing op vastgoedbeleggingen!

Zich kunnen aanpassen aan wijzigende marktomstandigheden is wat de grote vastgoedbeleggers van de middelmatige onderscheidt...

De marktcondities kunnen veranderen door externe factoren, er kunnen onverwachte onderhoudskosten opduiken, plots kunnen uw huurders met de noorderzon verdwijnen, uw opbrengsteigendom kan plots in vuur opgaan, of uw persoonlijke financiële situatie kan ineens een pak instabieler worden indien u uw job verliest...

Door steeds flexibel te zijn en bereid te zijn om uw strategie met uw beleggingsvastgoed aan te passen, kunt u beter inspelen op deze veranderingen en uw einddoel blijven nastreven.

Niets mag taboe zijn, ook niet het verkopen van een pand indien uw cashsituatie dit vereist en omdat u op vrij korte termijn het kapitaal nodig heeft! Flexibiliteit is troef!

Vakantieplanning en vastgoedbeleggingen: Slotwoord over de gelijkaardige principes

Verrassend genoeg delen vakantieplanning en vastgoedinvesteringen meer dan alleen stressvolle besluitvormingsprocessen.

Ze vragen beiden om een heldere beeldvorming van uw eindbestemming en einddoel.

Bovendien vergen ze beiden ook het vertrouwen in een ervaren gids, de juiste keuze van 'vervoermiddel' en regelmatige tussentijdse analyses om ervoor te zorgen dat u op koers blijft.

Als u uw vastgoedavontuur plant net zoals u die onvergetelijke vakantie naar het tropische Bali of het bruisende New York hebt gepland, zou u wel eens kunnen vaststellen dat uw eindbestemming en doel niet alleen sneller wordt bereikt, maar dat de reis en het avontuur zelf ook een stuk plezieriger wordt.

Dus de volgende keer dat u zich over uw volgende vastgoedinvestering buigt, dient u zich in te beelden dat u de perfecte vakantie gaat uitstippelen.

Het zal uw investeringservaring een stuk aangenamer maken en het zal ook leiden tot meer doordachte en effectieve beslissingen.

En of u nu op het punt staat om te investeren in uw eerste verhuurpand of uw vijfde opbrengsteigendom, het avontuur wacht u gegarandeerd op.

Neem dus uw investeringskompas bij de hand en ga ervoor! Een vastgoedbelegging doen kan net zo spannend zijn als uw volgende vakantie voorbereiden!

Gerelateerde Artikelen:

Contacteer ons

    Privacybeleid *