• Home
  • »
  • Blog
  • »
  • Waarom stabiele beleggingen in vastgoed saai moeten zijn

Waarom stabiele beleggingen in vastgoed saai moeten zijn

min leestijd

man met baardje steunt met hoofd op hand uit verveling symbool voor waarom stabiele beleggingen in vastgoed saai moeten zijn

In een wereld waar snelheid en sensatie vaak centraal staan, nodigen we u uit voor een moment van deugddoende reflectie over de waarde van het concept saai beleggingsvastgoed.

Heeft u zich ooit al eens afgevraagd waarom de meest succesvolle vastgoedinvesteerders vaak de rustigste zijn?

“Waarom stabiele beleggingen in vastgoed saai moeten zijn” is meer dan een titel, het is een verstandige filosofie!

Hieronder gaan we dieper in op de kunst van het ‘saaie’ beleggen in onroerend goed.

We onthullen waarom consistentie en stabiliteit de stille helden zijn achter blijvend financieel succes.

En we doen tevens uit de doeken hoe een koop-en-hou-strategie u kan behoeden voor de wispelturigheid van de vastgoedmarkten.

Lees verder en doe vervolgens ook uw voordeel met saaie vastgoedbeleggingen!

Waarom stabiele beleggingen in vastgoed saai moeten zijn: Inleiding

man met baardje steunt met hoofd op hand uit verveling symbool voor waarom stabiele beleggingen in vastgoed saai moeten zijn

In vastgoed beleggen is saai!

Ja, en dan?! Als het uw kapitaal kan beschermen en doen groeien op waardevaste wijze, wat is dan het probleem?

Terwijl de wereld om u heen continu op zoek gaat naar de volgende grote sensatie, nodigen we u uit om de kracht van geduld, vertrouwen en voorspelbaarheid te omarmen!

Want soms is het meest revolutionaire dat u kunt doen, kiezen voor het beproefde, ietwat saaie!

Bent u klaar om de mythe te doorbreken dat opwinding en euforie gelijk staan aan financieel succes?

Lees zeker en vast verder en ontdek waarom saai, zeker in de context van beleggingspanden, soms het beste beleid is.

Elf redenen waarom beleggen in saai vastgoed verstandig is

man die met miniatuurwoningen op schaakbord speelt verwijzing naar schaakspel dat door velen als saai wordt bestempeld

Consistentie en stabiliteit vormen een betrouwbare basis

Echte rijkdom opbouwen met vastgoed is een proces dat tijd en geduld vergt.

Voor vastgoedbeleggers betekent dit dat hun vermogen groeit, zelfs terwijl ze slapen. Maar het vergt wel jaren geduld…

Het valt op dat de vermogende individuen vaak kiezen voor beleggingen die betrouwbaar en consistent zijn, zelfs als deze gepaard gaan met bescheiden rendementen (in vergelijking met de aandelenmarkt bijvoorbeeld).

Hoewel risico’s nemen af en toe acceptabel is mits een degelijk en verantwoord beheer, is het niet raadzaam om enkel te streven naar risicovolle beleggingen waarvoor hogere rendementen beloofd worden.

De meeste vermogende individuen worden zelden snel rijk, integendeel zelfs! Het is een proces dat tijd vergt.

Voor vastgoedbeleggingen is het raadzaam om voor specifieke vastgoedmarkten te kiezen die bekend staan om hun stabiliteit, betrouwbaarheid en consistentie.

Defensief beleggen in vastgoed op de juiste locatie, dat is wat u op de lange termijn een mooi vermogen kan opleveren!

Het stelt u niet alleen in staat om de prestaties van uw beleggingsportefeuille beter te voorspellen, maar een dergelijke strategie beschermt u ook beter tegen marktvolatiliteit tijdens economisch onzekere tijden.

Een koop en hou strategie is onfeilbaar

Wat zijn “spannende” beleggingen? En waarom zou u een euforisch gevoel nastreven in het kader van investeren in vastgoed?

Het kan zijn dat u zich aangetrokken voelt tot strategieën zoals daghandel van aandelen, speculeren op cryptomunten of snel huizen of appartementen kopen en verkopen…

Maar… Vergeet niet dat beleggen vergelijkbaar is met autorijden!

Hoe sneller u gaat, hoe minder tijd u heeft om op defensieve wijze te reageren. Met een gematigd tempo daarentegen kunt u beter anticiperen en adequater reageren op bepaalde gevaren.

Met een koop-en-hou-strategie voor vastgoed voor verhuur vermijdt u de noodzaak om continu beleggingsbeslissingen te moeten nemen.

Uw dagelijkse beleggingservaring zal een pak eenvoudiger zijn omdat er minder variabelen zijn die uw succes kunnen beïnvloeden.

U hoeft zich ook niet langer zorgen te maken over het timen van de markt (dit is een illusie!) of het najagen van kortstondige beleggingskansen (hypes).

Focus op de waarde op lange termijn: Saai maar slim

zakenman in maatpak houdt tablet vast waaruit staafdiagrammen en stijgende groene grafiek komen knipoog naar focus op waarde op lange termijn

Het ware potentieel van vastgoed wordt vaak pas over langere periodes gerealiseerd.

Tracht steeds abstractie te maken van korte termijn schommelingen!

Terwijl sommige beleggers misschien worden verleid door snelle winsten, focust saai beleggen in vastgoed eerder op de intrinsieke waarde van een eigendom op de lange termijn.

Focus op panden die hun waarde kunnen behouden. Een uitstekende locatie (locatie locatie locatie!) in een stabiele markt is hierbij van groot belang! Enkel op die manier kan u een stabiel rendement behalen op de lange termijn.

Elke beslissing moet fundamenteel gegrond zijn

Bij het beleggen in vastgoed voor verhuur moet u precies weten wat u krijgt. Door goed uw huiswerk te maken, bouwt u vertrouwen op en vermindert u uw onzekerheidsgevoel.

Idealiter heeft u voorafgaand aan de aankoop dus grondig uw onderzoek en due diligence gedaan en de cijfers objectief geanalyseerd.

Een gouden raad: Financiële verrassingen moet u vermijden als de pest!

Anders gesteld: Soms is “saai” niet het minder aantrekkelijke tegenovergestelde van “spannend”, maar wel het aantrekkelijkere tegenovergestelde van “stresserend”.

Uw vastgoedportefeuille beheren moet werkbaar blijven en mag absoluut geen bron van zorgen worden.

Beslissen met vertrouwen over welke vastgoedbelegging u gaat doen, betekent dat u uw huiswerk grondig gemaakt heeft. U weet plus minus wat u kunt verwachten en u heeft zoveel mogelijk externe factoren en variabelen overwogen om uw risico’s te minimaliseren.

Een goede passieve vastgoedbelegging zorgt voor rust

Als passieve belegger in vastgoed wilt u liever geen dringende situaties ervaren die uw directe aandacht vereisen.

Als alles soepel en vlot verloopt, al dan niet in samenwerking met een professionele vastgoedbeheerder, merkt u in de praktijk nauwelijks dat u belegt in onroerend goed voor verhuur.

En hoewel passief beleggen in vastgoed nooit voor de volle 100% handenvrij kan verlopen, kan het verhuur- en beheerproces wel degelijk als een goed geoliede machine functioneren.

Richtlijn: U streeft er in de eerste plaats naar om passief vermogen op te bouwen. Met andere woorden, uw vastgoedbeleggingen mogen u ’s nachts niet wakker houden!

U vertrouwt op beproefde strategieën en niet op gevoelens

vier zwarte pijltjes die richting roos wijzen symbolische weergave van strategieën die sinds jaar en dag werken

De beste beleggers vertrouwen op strategieën die sinds jaar en dag werken. Ze zijn dus in feite niet op zoek naar innovatie, nieuwe methodes of “vernieuwing”.

Hun prioriteit is gewoon doen wat bewezen effectief is. Dit betekent dus ook dat het warm water heruitvinden hen niet interesseert.

En dat is misschien niet echt spannend, maar het werkt wel op financieel vlak!

Saai legt u geen windeieren en dat is uiteindelijk wat telt. Goede beleggingen in vastgoed vragen niet om opwinding maar wel om inzicht en veel geduld.

Nogal wat beginnende beleggers vinden het moeilijk om hun beleggingen met een langere beleggingshorizon te benaderen.

Ze missen doorgaans de maturiteit en het geduld om hun vermogen te laten groeien door de tijd zijn werk te laten doen.

Tracht deze fout dus zelf niet te maken!

Voorspelbaarheid van huurinkomsten dankzij saai maar zeker vastgoed

Een van de grootste voordelen van het saaiere type vastgoedbeleggingen is de voorspelbaarheid van de huurinkomsten.

Vastgoed, vooral in stabiele markten zoals Nederland en België, biedt vaak een gestage en betrouwbare stroom van stabiele huurinkomsten.

Dit staat in scherp contrast met meer volatiele beleggingen zoals dividendaandelen waarvan de rendementen sterk kunnen fluctueren.

Bovendien is waardevast investeringsvastgoed op de juiste locatie minder afhankelijk van marktschommelingen en economische onzekerheid!

Waar aandelenmarkten doorgaans onderhevig kunnen zijn aan abrupte marktschokken door wereldwijde gebeurtenissen, blijft de vastgoedmarkt vaak stabieler en minder volatiel (wat resulteert in meer voorspelbare inkomsten).

Minder emotionele besluitvorming

Uw emoties zijn uw grootste vijand op het vlak van geld beleggen in onroerend goed!

Uw gevoelens kunnen helaas leiden tot ondoordachte en impulsieve beleggingsbeslissingen. Tracht ze steeds uit te schakelen als het om investeren in vastgoed gaat!

Tip: Maak financiële beleggingsbeslissingen die op ‘saaie’ feiten en cijfers gebaseerd zijn en niet op een mogelijks tijdelijke hype.

Een methodische en saaie benadering van beleggen in vastgoed betekent dat u beslissingen neemt op basis van grondig onderzoek, feitelijke gegevens en historische prestaties.

U mag zich met andere woorden nooit laten misleiden door tijdelijke markthypes, te mooie verhaaltjes of sensationele nieuwsberichten.

Tip: Tracht steeds een rationele en weloverwogen benadering te volgen! Zo kan u het risico van een impulsieve aankoop tot een minimum beperken!

Minder stress en minder tijdsbesteding

man in grijs maatpak zit in zen houding zonder stress op bureau dankzij passieve beleggingsstrategie in vastgoed

Een saaie, passieve beleggingsstrategie in onroerend goed kan zowel tijd als mentale energie besparen.

Indien u het vastgoedbeheer uitbesteedt, bent u zelf niet verantwoordelijk voor de dagelijkse opvolging!

In tegenstelling tot actievere beleggingsvormen, zoals dagelijks handelen in aandelen, vereist een klassieke vastgoedbelegging vaak minder constante aandacht en monitoring.

Gemoedsrust is een groot voordeel van een degelijke, passieve vastgoedbelegging!

Tracht uw vastgoedinvesteringen steeds te baseren op degelijk onderzoek en een langetermijnstrategie. Zo kunt u met een gerust hart slapen ’s nachts, wetende dat uw vermogen traag (en saai) maar gestaag groeit.

Vastgoed als veilige haven en bescherming tegen inflatie

In een onzekere economie kan vastgoed dienen als een buffer en indekking tegen inflatie.

Terwijl sommige beleggingsalternatieven hun waarde kunnen verliezen in tijden van economische onzekerheid of hoge inflatie, is vastgoed eerder een veilige haven!

Vastgoed heeft historisch gezien altijd gediend als een manier om op stabiele wijze waarde op te slaan. Bovendien kan u de huurinkomsten indexeren, waardoor deze gelijke tred houden met de inflatie.

Dit betekent dat u als belegger dankzij deze indexering van huurinkomsten beschermd bent tegen de eroderende en schadelijke effecten van inflatie.

In plaats van te streven naar snelle en mogelijk onhoudbare winsten, moet het vooral uw doel zijn om gestaag en duurzaam vermogen op te bouwen op de lange termijn.

Moet passief beleggen in vastgoed ooit spannend zijn?

vergrootglas dat rode roos met pijl in toont symbool voor specifieke beleggingsdoelen bepalen los van saai of spannend gevoel

Als uw vastgoedportefeuille gebouwd is op een solide basis, één die betrouwbaar, voorspelbaar en ja, zelfs een tikkeltje saai is, creëert u de stabiliteit en middelen die nodig zijn om van een financieel succes te kunnen spreken!

Beweren dat beleggen niet spannend mag zijn, is verkeerd. Het mag wel degelijk uw passie triggeren!

Maar die opwinding zou vooral moeten voortkomen uit trots op uw goede processen en het streven naar uitmuntendheid en niet uit trots op het nemen van (onverantwoorde) risico’s.

Weetje: Wat voor u saai is, is misschien spannend voor een ander!

U moet zelf uw risicotolerantie bepalen, uw specifieke beleggingsdoelen vaststellen en ook uw capaciteit inschatten om te beleggen en eventueel verder op te schalen.

Beleggen in vastgoed gaat vooral over het opbouwen van betrouwbare en blijvende rijkdom over de tijd. En dat kan weliswaar eentonig zijn maar het is nog steeds effectief!

Hoe minder stress en opwinding u associeert met uw beleggingen in onroerend goed, hoe meer ruimte en vrijheid u heeft om u te concentreren op uw gezin, vrijetijdsbesteding, carrière en andere ambities.

Dus voor uw eigen bestwil: Laat beleggen in vastgoed saai zijn.

Enkele interessante vastgoedbeleggingen: Overzicht

Aanbiedingen voor grotere budgetten

€89.400 Minimale Eigen Inbreng

8 à 9% Netto: Ongeëvenaard

€107.350 Startkapitaal

€1.060 Netto Inkomsten / Maand

Flat

Te koop voor verhuur en privé

Punta Prima, Alicante, Spanje

€100.000 (min. eigen middelen)

5 à 6% gegarandeerd rendement

Gesubsidieerd vastgoed, Huis

Te koop enkel voor verhuur

Vlaanderen, België

€83.000 Eigen Inbreng

Tot 9% Rendement

Flat

Te koop voor verhuur en privé

Benijófar, Alicante, Spanje

€78.200 Startkapitaal

€760 Netto Inkomsten / Maand

Flat

Te koop voor verhuur en privé

San Miguel de Salinas, Alicante, Spanje

€50.000 minimale investering

Tot 6% Rendement Gegarandeerd

Gesubsidieerd vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Kortrijk, België

Aanbiedingen voor kleinere budgetten

€1.000 min. te beleggen kapitaal

Rente per kwartaal uitbetaald

Serviceflat, Zorgvastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

€100 minimum per maand

8,1% rendementsprognose

Commercieel vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

€1.000 minimaal bedrag

Tot 7,5% rendement

Huis, Maatschappelijk verantwoord vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

Veelgestelde vragen over stabiele vastgoedbeleggingen met hoog saaiheidsgehalte

Waarom worden stabiele beleggingen vaak beschouwd als een ‘saaie bedoening’?

Stabiele beleggingen, zoals vastgoed in bepaalde waardevaste markten, worden vaak als een ‘saaie bedoening’ bestempeld.

Dit komt doordat ze niet de snelle en hoge rendementen bieden die sommige andere risicovollere beleggingen wel kunnen bieden.

Echter, wat ze missen in opwinding, maken ze goed op het vlak van consistentie en betrouwbaarheid (wat op de lange termijn vaak een pak voordeliger is).

Wanneer is beleggen interessant als het om saai vastgoed gaat?

Beleggen in vastgoed wordt interessant wanneer men de waarde ziet in langetermijnrendementen en stabiliteit.

Hoewel het misschien niet de dagelijkse opwinding biedt van sommige andere beleggingsvormen, biedt het een solide basis voor vermogensopbouw en bescherming tegen marktvolatiliteit.

Zijn ‘saaie’ vastgoedbeleggingen ook veilige beleggingen?

klein huisje met ketting en slot rond in context van veilige beleggingen die saai kunnen zijn

Over het algemeen worden saaie vastgoedbeleggingen vaak gezien als veilige beleggingen omdat ze minder vatbaar zijn voor plotselinge marktschommelingen.

Door te focussen op de waarde op de lange termijn en de stabiliteit, bieden deze beleggingen een bescherming tegen de volatiliteit die soms wordt geassocieerd met aandelenmarkten bijvoorbeeld.

Tip: Beleggen in vastgoed met verhuurgarantie kan een interessante, veilige investeringsoptie zijn!

Hoe kan ik beleggen zonder om te kijken naar mijn vastgoedportefeuille?

Beleggen zonder omkijken naar uw investeringsvastgoed is mogelijk door te kiezen voor passieve beleggingsstrategieën.

Denk aan een eenvoudige koop-en-hou-strategie in combinatie met een professionele vastgoedbeheerder in stabiele vastgoedmarkten bijvoorbeeld.

Door te investeren in betrouwbare en voorspelbare markten en eventueel gebruik te maken van vastgoedbeheerdiensten, kunt u genieten van de voordelen van uw belegging zonder de dagelijkse zorgen ervan.

Hoe kan ik het verschil zien tussen een stabiele belegging en een die saai is zonder potentieel?

Een stabiele belegging biedt consistentie en voorspelbaarheid in rendementen, terwijl een belegging die saai is zonder duidelijk potentieel geen significante groei of rendement biedt.

Het is essentieel om grondig onderzoek te doen, markttrends te analyseren en, indien mogelijk, advies in te winnen van experts om het onderscheid te maken.

Gerelateerde Artikelen:

Contacteer ons

    Privacybeleid *