• Home
 • »
 • Blog
 • »
 • Waarom investeren in vastgoed aan de Costa del Sol in Spanje?

Waarom investeren in vastgoed aan de Costa del Sol in Spanje?

min leestijd

witte huisjes op heuvel in nerja met middellandse zee in de verte

Wie heeft nog niet gedroomd van een leven in de zon, aan zee en voor weinig geld in Spanje? Investeren in vastgoed aan de Costa del Sol lijkt de ultieme keuze om deze droom waar te maken…

Spanje is groot en biedt diverse aantrekkelijke regio’s om een tweede verblijf te kopen…

Hieronder gaan we dieper in op de troeven van de Costa del Sol als locatie om in vastgoed te beleggen.

U zal ongetwijfeld vaststellen dat er wel degelijke diverse goede redenen zijn om in deze kuststreek te beleggen.

Investeren in vastgoed aan de Costa del Sol: Inleiding

De aangename en gezapige levensstijl van de Costa del Sol in Zuid-Spanje trekt jaarlijks grote aantallen toeristen.

Deze regio van Andalusië heeft een prachtig landschap en biedt een breed scala aan activiteiten die geschikt zijn voor alle leeftijden.

Dus waarom zou u er niet investeren in een woning of appartement die een tweede huis of zelfs een hoofdverblijf aan de Costa del Sol kan worden?

Dit kan trouwens perfect met een hypothecaire lening voor vastgoed aan de Costa del Sol. Doorgaans dient u zelf voor 30% eigen inbreng te zorgen. Lees er alles over via de link hiervoor.

Hieronder geven wij u een aantal goede redenen om onroerend goed te kopen in Spanje aan de Costa del Sol.

Goede redenen om te investeren in vastgoed aan de Costa del Sol

Een regio rijk aan cultuur en erfgoed

alhambra in de zon cultureel erfgoed in granada in spanje

Neem bijvoorbeeld de stad Málaga, een prachtige badplaats die eeuwen geleden door de Feniciërs werd gesticht.

In Málaga kunt u een goed bewaard gebleven Romeins theater, een plein uit de 10de eeuw, het kasteel van Gibralfaro en de magnifieke kathedraal bewonderen.

Aan de Costa del Sol kunt u ook vele archeologische vindplaatsen van Andalusië bezoeken en de geschiedenis van Andalusië ontdekken.

Het Alhambra in Granada, de Giralda in Sevilla of de prachtige moskee in Córdoba zijn must-sees in deze regio bijvoorbeeld.

Als u gepassioneerd bent door kunst en cultuur, is investeren in een accommodatie aan de Costa del Sol een geweldig idee! Dit omdat u al uw vrije tijd kunt besteden aan het ontdekken van nieuwe bezienswaardigheden.

Het Picasso-museum in Málaga is bijvoorbeeld en zeer uitgebreid museum boordevol kunstwerken en informatie over het leven van deze grote en wereldberoemde schilder.

Een reeks activiteiten voor iedereen

Video over activiteiten aan de Costa del Sol

Tekst en uitleg bij de activiteiten aan de Costa del Sol

Of u nu een koppel, gezin, kind of volwassene bent, er zijn enorm veel dingen te doen en goede redenen om de Costa del Sol te bezoeken.

De kustlijn is bezaaid met verschillende prachtige natuurparken, zoals de Sierra de las Nieves, waar u niet alleen van de zon maar ook van de frisse lucht kunt genieten.

Voor degenen die graag luieren op het warme zand heeft deze regio ook vele stranden waar u ten volle kunt ontspannen met zicht op zee.

Wandelliefhebbers kunnen genieten van een wandeling in de bergen, met prachtige uitzichten over het omringende landschap en de Middellandse Zee.

Daarnaast kunt u ook een dagje sightseeing doen en de diverse mooie dorpjes in de regio bezoeken, waar veel van de gevels typisch witgekalkt zijn.

Wat de lokale gastronomie betreft, mag u de traditionele churros niet missen, een werkelijk wereldberoemde Spaanse specialiteit!

Tip: Als u tijdens de Goede Week naar de Costa del Sol gaat, kunt u er de prachtige processies bijwonen die in bijna elk dorp georganiseerd worden.

Een verblijf om de vakantie in door te brengen

Als u verliefd bent geworden op de Costa del Sol en reeds gewend bent om er op vakantie te gaan, dan kan uw eigen verblijf in deze kuststreek de ideale oplossing zijn.

Als u ter plaatse over een eigen woning beschikt, hoeft u niet langer te betalen voor accommodatie, noch in een B&B, noch in een hotel, noch in een Airbnb. Zo kunt u veel geld besparen en vaker genieten van toerisme in Spanje!

Bovendien kunt u dankzij uw eigen verblijfplaats in Spanje een vriendschapsband opbouwen met uw Spaanse buren, die altijd blij zullen zijn u terug te zien.

De kosten van levensonderhoud zijn over het algemeen zeer laag in dit deel van Spanje. Een doorsnee winkelkar kost u bijvoorbeeld gemiddeld 36% minder dan in België of Nederland!

Het klimaat is zeer aangenaam

palmbomen op zandstrand in marbella zonnig warm klimaat aan de costa del sol

Deze kustlijn heeft een toepasselijke naam (Costa del Sol): de zon is er bijna altijd aanwezig! De regio geniet in de praktijk namelijk van ongeveer 300 dagen zon per jaar.

De Costa del Sol heeft dan ook een subtropisch mediterraan klimaat met een gemiddelde temperatuur van 18°C.

Tijdens de zomermaanden kan de hitte oplopen tot 35°C terwijl de temperatuur tijdens de wintermaanden zelden onder de 10°C daalt.

Aan de Costa del Sol heerst dus een aangenaam mild klimaat, ongeacht het seizoen.

Vastgoed kopen aan de Costa del Sol is een investering die snel kan renderen

Zou u graag een woning of appartement kopen aan de Costa del Sol met zeezicht maar kunt u er zelf niet het hele jaar wonen?

Zelf verhuren

Geen nood! Dan kunt u deze makkelijk laten renderen door deze te verhuren wanneer u er zelf niet bent.

Deze fantastische regio trekt het hele jaar door veel toeristen aan waardoor u uw buitenverblijf bijvoorbeeld per week kunt verhuren aan vakantiegangers.

Door uw Spaanse tweede verblijf te verhuren, verdient u niet alleen een mooi bedrag om het pand te onderhouden en/of om de eventuele lening af te betalen.

U krijgt er een bijkomende voldoening door want u weet dat uw tweede verblijf onderhouden wordt en niet wordt overgelaten aan verval.

Dit is vooral het geval indien u een lokale verhuurmakelaar inschakelt die instaat voor de schoonmaak, het onderhoud, enzovoort.

Als er huurders gebruik maken van uw buitenverblijf, gaat uw tweede woning niet achteruit dankzij het periodieke onderhoud.

En komt u dus zelf niet voor onaangename verrassingen te staan als het uw beurt is om er een vakantie door te brengen.

Verhuur uitbesteden

U kan ook een verhuurmakelaar of sleutelbeheerder inschakelen om de verhuur van uw pand in goede banen te leiden.

Dit komt dan wel aan een extra kost (een percentage op de verhuurinkomsten of een vaste prijsafspraak).

De vastgoedprijzen zijn zeer aantrekkelijk

In vergelijking met de immobiliën te koop in Spanje in het algemeen is het vastgoed te koop aan de Costa del Sol bijzonder aantrekkelijk.

De prijzen in de vastgoedsector zijn er namelijk laag in vergelijking met diverse Spaanse grootsteden (zoals Barcelona en Madrid) en in vergelijking met Belgische of Nederlandse badsteden aan de kust bijvoorbeeld.

En dit is veelbelovend voor een goed rendement op uw investering op de middellange tot lange termijn in de vorm van een meerwaarde.

Deze aantrekkelijke tarieven zijn deels te danken aan het feit dat er enorm veel grond aan de Costa del Sol bebouwbaar is (en dus geen landbouwgrond of natuurgebied is).

Dankzij de duizenden wooneenheden (appartementen, penthouses, woningen en villa’s) te koop aan de Costa del Sol is er ook een ruime keuze uit nieuwbouw en reeds bestaande panden, zoals bijvoorbeeld:

Het toerisme is ook bloeiend in dit zonnige deel van Spanje waardoor de waarde van uw nieuwe investering aan de Costa del Sol kan stijgen op de middellange termijn.

Weetje: Als u besluit om vastgoed in dit deel van Andalusië te kopen, profiteert u bovendien van een vrijstelling van Spaanse vermogensbelasting.

Waarom is het zuidwesten van Málaga aantrekkelijk voor investeerders in vastgoed?

zeedijk aan het strand de la carihuela in torremolinos aan de costa del sol in spanje

Momenteel richten de meeste buitenlandse kopers hun pijlen en zoekopdrachten op de regio ten zuidwesten van Málaga, langs de kustlijn.

Of het nu gaat om:

 • De Mijas kustlijn en de aantrekkelijke vastgoedprijzen,
 • Torremolinos en de luchthaven,
 • Estepona en de mooie vissershaven,
 • Fuengirola en haar nachtleven,
 • Marbella en haar prestige, of
 • Benalmádena en de jachthaven, enzovoort.

Al deze mooie badplaatsen aan de Costa del Sol trekken steeds meer kopers aan. Maar waarom is dat dan precies?

Redenen om ten zuidwesten van Málaga te beleggen in vastgoed

De redenen zijn heel divers en uiteenlopend, maar hieronder volgen er drie:

 1. Ten eerste: mond-tot-mondreclame. Veel kopers zullen meestal willen investeren in een gebied in Spanje dat ze kennen of omdat vrienden of familie er reeds hebben gekocht.
 2. Ten tweede: De infrastructuur. De meeste steden ten zuidwesten van Málaga zijn redelijk goed bereikbaar met het openbaar vervoer.
 3. En ten derde zijn er het hele jaar door activiteiten te doen:
  • Dit deel van de kust leeft niet alleen ’s zomers maar ook tijdens de andere seizoenen.
  • Steden als Torremolinos en Benalmádena bijvoorbeeld zijn omgetoverd tot gezellige woonwijken voor gezinnen die in Málaga werken.

Maar hoe zit het met de kustlijn ten oosten van Málaga?

witte huisjes op heuvel in nerja met middellandse zee in de verte

De 100 kilometer kustlijn tussen Málaga en Motril (en oosten van Málaga) zijn veel minder bekend bij het grote publiek.

Er zijn daar echter ook een aantal zeer interessante plaatsen waar steeds meer buitenlandse kopers interesse in tonen.

Redenen om ten oosten van Málaga te investeren in vastgoed

Hier zijn enkele goede redenen om te investeren in het oostelijke deel van Málaga:

 1. Ten eerste: De prijzen zijn er nog aantrekkelijker! In Torre del Mar bijvoorbeeld is het mogelijk om voor ongeveer  € 100 à 1200/m² te kopen tegenover ongeveer € 2500 à 2750/m² in heel Málaga!
 2. Ten tweede: Deze regio is gezegend met werkelijk unieke landschappen in Andalusië. Denk aan ongerepte bergen die direct overgaan in een transparante blauwe zee en een kustlijn die ongerepter en niet zo verstedelijkt is.
 3. Tot slot: Deze streek is vlot toegankelijk. De kustsnelweg A7 bedient namelijk alle steden aan de kust van Málaga tot Motril en laat u tevens genieten van het spectaculaire landschap rondom!

Voorbeelden van enkele parels van de Costa del Sol aan de “Este” (oostelijke) kant!

Torre del Mar

Dit is een geweldige Spaanse badplaats waar het nooit saai is!

Torre del Mar heeft alle belangrijke ingrediënten voor een goede vakantie:

 • Winkels, boetiekjes en supermarkten,
 • Een bruisend nachtleven en
 • Een prachtige promenade langs het water van de Middellandse Zee

El Morche / Torrox Costa

Deze plaats is in alle opzichten interessant om er een tweede verblijf op de kop te tikken.

Hier vindt u een zeer mooie kustlijn en niet al te imposante woningen, wat voor een goed compromis zorgt tussen activiteiten enerzijds en rust en ontspanning anderzijds.

Het residentieel vastgoed in deze streek is doorgaans te koop aan zeer aantrekkelijke prijzen (en het aankoopproces van Spaans vastgoed is tevens eenvoudig te begrijpen).

Rincón de la Victoria

wandelpad langs de kliffen met uitzicht over de middellandse zee in rincon de la victoria

Deze stad is de nieuwe “slaapstad” van Málaga en is dé alternatieve uitvalsbasis voor mensen die in Málaga werken bijvoorbeeld.

Steeds meer jonge stellen investeren er namelijk om te profiteren van veel aantrekkelijkere prijzen per vierkante meter dan in Málaga zelf.

Nerja

De stad Nerja is vooral bekend om het “Balkon van Europa“.

Dit is een toeristische attractie die u niet mag missen en die een adembenemend uitzicht biedt op de charmante baaien en het elegante stadscentrum van Nerja.

Investeren in vastgoed aan de Costa del Sol: Conclusie

Er zijn diverse goede redenen om te investeren in vastgoed aan de Costa del Sol.

Of het nu gaat om het aangename klimaat, de aantrekkelijke vastgoedprijzen of de talloze activiteiten het hele jaar door…

Al deze redenen kunnen u overtuigen om een woning of appartement te kopen in Spanje in deze prachtige en aantrekkelijke regio.

Hoewel de regio ten oosten van Málaga nog vrij onbekend is bij het grote publiek, heeft deze specifieke streek toch ook heel wat te bieden.

Tot slot: Of u nu een tweede huis in Spanje wilt kopen als buitenverblijf of uw pensioen in Spanje wilt voorbereiden…

Doordacht investeren in Spaans vastgoed aan de Costa del Sol zal zelden geldverspilling zijn!

Vastgoed te koop in Spanje: Aanbiedingen

Contacteer ons

  Privacybeleid *