• Home
 • »
 • Blog
 • »
 • Verhuurde woning kopen voor meer rendement – Ook het buitenland lonkt…

Verhuurde woning kopen voor meer rendement – Ook het buitenland lonkt…

min leestijd

verhuurde woning kopen in buitenland voordelen en nadelen van dit type vastgoedinvestering

Een verhuurde woning kopen om te beleggen met uw spaargeld… Eventueel in een andere streek of een ander land.

Op deze pagina ontdekt u de voor- en nadelen ervan plus enkele interessante aanbiedingen onderaan.

Stel dat u uw eerste vastgoedinvestering een paar jaar geleden bij u in de buurt heeft gedaan.

Het was een gezinswoning die u wat opfriste en momenteel nog steeds verhuurt om wat extra geld bij te verdienen.

Natuurlijk waren er een paar moeilijkheden tijdens het proces, maar over het algemeen heeft deze investering goed uitgepakt voor u.

Nu begint het te kriebelen om een tweede vastgoedinvestering in dezelfde buurt te doen. Het enige probleem is dat de vastgoedprijzen reeds gevoelig gestegen zijn.

Hierdoor begint u zich af te vragen of u misschien ergens anders moet gaan kijken voor uw volgende vastgoedbelegging?

Het kan best intimiderend zijn om een huisbaas op lange afstand te moeten zijn, vooral als u een beginner bent in de vastgoedsector.

Dat is dan ook de reden waarom u de voor- en nadelen van langeafstandverhuren moet afwegen.

Voordelen van verhuurde woning kopen en verhuren op lange afstand

Investeren in een vastgoedunit die reeds cashflow genereert, biedt enkele unieke voordelen aan particuliere beleggers.

De mogelijkheid om aankopen te doen op beter betaalbare markten

Vastgoed in markten vlak buiten centrumlocaties hoeft doorgaans niet zo duur te zijn als vastgoed gelegen op de vooraanstaande A-locaties.

Daarnaast is er in zo’n regio’s ook wat minder concurrentie van andere verhuurders.

Dit gezegd zijnde, kunnen de geldende maandelijkse huurbedragen nog steeds hoog uitvallen op zo’n alternatieve locaties (wat positief is voor u als beleggende verhuurder).

Buitenlandse vastgoedinvesteringen kopen op zo’n alternatieve locaties kan dus wel opportuniteiten bieden!

En indien u het goed aanpakt en opteert voor sleutel-op-de-deur beleggingsvastgoed, dan kan u een passieve inkomstenstroom met het vastgoed genereren en uw eigen vermogen verder opbouwen.

Vastgoed als een strategie voor de lange termijn

Sommige investeerders kiezen ervoor om in vastgoed te investeren in een gebied waar zij op dit moment niet leven, maar misschien later wel oud willen worden.

Zij zouden bijvoorbeeld vastgoed in de buurt van hun ouders kopen als ze met de gedachte spelen om later eventueel wat dichter bij ma en pa te gaan wonen.

Veel investeerders denken op ongeveer dezelfde wijze als zij vastgoed willen aanschaffen voor recreatieve doeleinden of eerder als stekje voor de oude dag, zoals aan de Belgische of Nederlandse kust, in Frankrijk of in Spanje.

Indien zo’n panden in de tussentijd verhuurd kunnen worden, dan kunnen dergelijke particuliere investeerders van beide walletjes eten.

Enerzijds zetten ze hun spaargeld aan het werk om de inflatie te verslaan en anderzijds houden ze alle pistes open (als ze er later willen gaan wonen, dan kan dat altijd).

Belastingvoordelen voor investeren in vastgoed

Men kan zeggen wat men wil over Donald Trump in zijn rol als president van de Verenigde Staten… Maar toen de New York Times een kopie van zijn belastingaangifte van 1995 publiceerde, zette dat de harde realiteit in de kijker!

Vastgoedinvesteerders kunnen de belastingwetten op diverse manieren in hun voordeel gebruiken. Dat is niet anders voor Belgen en Nederlanders.

De voorzieningen waar Trump, een stinkend rijke vastgoedmiljardair, destijds gebruik van maakte, verschillen niet echt van de huidige fiscale stimuli die gelden voor particuliere vastgoedbeleggers in België en Nederland.

Vastgoedinkomsten worden gewoon gunstiger belast dan inkomsten uit arbeid (lonen, weddes, inkomsten als zelfstandige, etc.)

De mogelijkheid om betaalde interesten op een hypothecaire of bullet lening af te kunnen trekken van het belastbaar inkomen en jaarlijks afschrijvingen te kunnen doen, maakt het aanschaffen van investeringsvastgoed extreem aantrekkelijk.

Zelfs een eventuele verkoop in de toekomst kan een belastingvrije meerwaarde opleveren, afhankelijk van de periode dat het vastgoed in uw bezit was en wat u gaat doen met de opbrengsten (er hangt misschien een herinvesteringsverplichting aan vast).

Bent u Belg of Nederlander? Consulteer een fiscalist inzake deze materie om belastingen te besparen op vastgoedinkomsten.

Cashflowvoordelen en instant rendement

Verhuurde woningen kopen als belegging levert een niet te onderschatten voordeel op: Instant rendement op uw geïnvesteerde spaarkapitaal.

Als u huivert van spaargeld dat ‘slaapt’ en niet aan het werk is voor u, dan is dit the way to go.

Gaat u het andere pad op, dan zit u vaak met enorme vertragingen tot het moment dat u de eerste huur op de bankrekening ziet verschijnen.

Denk aan renovaties, wettelijke verplichtingen, toeleveranciers en aannemers met vertraging, onvoorziene omstandigheden, verzekeringen afsluiten, het zoeken, screenen en selecteren van huurders, enzovoort.

Een opbrengsteigendom kopen die al verhuurd is, is dus eigenlijk een shortcut naar instant rendement op de vastgoedmarkt.

Interesseert deze snelle rendementspiste u wel?

Consulteer dan zeker en vast ook de volgende pagina’s omtrent dit onderwerp:

Mogelijkheid om verhuurgarantie te verkrijgen – Verhuurde woning kopen

Indien u dat wenst, kunt u een aanbieding selecteren waarbij u investeert in verhuurvastgoed met gewaarborgde verhuurinkomsten.

Dit heet men in het vakjargon een ‘verhuurgarantie’ en deze wordt aangeboden door diverse makelaars, promotoren én overheden in binnen- en buitenland.

Met andere woorden, een verhuurde woning kopen met gewaarborgde huurinkomsten achteraf is mogelijk!

Concreet bestaan er diverse types verhuurgarantie en het is belangrijk dat u goed onderzoekt wat de gewaarborgde opbrengsten juist betekenen.

U kan grosso modo kiezen uit drie types verhuurgarantie:

 1. Bronzen verhuurgarantie
 2. Zilveren verhuurgarantie
 3. Gouden verhuurgarantie

Omdat een vastgoedinvestering met bijhorende gewaarborgde verhuurinkomsten nogal wat kenmerken van een spaarboekje vertoont, is het belangrijk om dit type vastgoedbelegging verder te onderzoeken.

Vooral indien u op zoek bent naar een belegging met gewaarborgd rendement.

Voor nog meer diepgaande informatie verwijzen we graag naar de volgende pagina’s over vastgoed met zekere inkomsten en rendement:

Nadelen van verhuurde woning kopen en verhuren op lange afstand

Minder vertrouwd zijn met de lokale markt

Laten we eerlijk zijn: we kennen onze eigen vastgoedmarkt, de woningmarkt in onze achtertuin, beter dan elke andere markt.

We weten wat een gelijkaardige woning of flat momenteel kost in de regio, hoeveel de onroerend goed belastingen in de buurt bedragen, hoeveel we te huur kunnen krijgen voor een flat of kleine gezinswoning, wat voor huurders er zich zoal in de buurt komen vestigen, enzovoort.

Maar in een andere markt verhuurd vastgoed kopen? Eventueel in het buitenland vastgoed kopen voor verhuur?

Daar weten we het allemaal niet zo zeker wegens onbekend terrein! Terwijl de locatie van een beleggingspand natuurlijk cruciaal is en blijft! Lees er alles over op Hoe een fantastische investeringsmarkt voor vastgoed kiezen: Richtlijnen.

Als particuliere vastgoedbelegger kan uw wel onderzoek doen en uw huiswerk maken, maar dat is toch niet hetzelfde als er wonen en misschien decennialang de lokale huizenmarkt zien evolueren.

Dat kan investeerders in vastgoed voor verhuur ongemakkelijk maken. Van een passief inkomen uit vastgoed is namelijk geen sprake.

Deze zorgen en stress kan u buitenspel zetten door te opteren voor een vastgoedbelegging inclusief verhuurgarantie en inclusief beheer en onderhoud zonder zorgen (zie aanbiedingen).

Nog op te bouwen netwerk van dienstverleners

Als we vastgoed als investering in onze eigen buurt zouden kopen, weten we precies wie we moeten opbellen voor een hypotheek, voor een herstelling, voor een passende verzekering, voor het vinden van een geschikte huurder, voor het onderhouden van het dak, enzovoort.

Ons netwerk van dienstverleners en betrouwbare contactpersonen is in onze eigen thuismarkt veel groter dan op een andere markt.

Dit blijft zelfs zo nadat je hebt geïnvesteerd in vastgoed in een andere buurt of ander land.

Als er iets mis gaat, zal u wellicht het internet of het lokale telefoonboek moeten raadplegen om een loodgieter of elektricien te vinden en dan moeten we ook maar hopen dat het om een betrouwbare dienstverlener gaat.

In elk geval: u kan dit allemaal vermijden door te gaan voor aanbiedingen van sleutel-op-de-deur beleggingsvastgoed inclusief onderhoud en inclusief gewaarborgde huurinkomsten.

Zo belegt u in vastgoed zonder zelf huisbaas te zijn! Opbrengsteigendommen beheren in het buitenland kan dus absoluut ook op passieve wijze.

Dagelijkse afhankelijkheid van anderen

verhuurd vastgoed kopen in buitenland voordelen en nadelen van dit soort verhuurinvestering

Een verhuurde woning kopen om direct rendement te behalen op uw belegging kan interessant zijn (zelfs indien het uw eerste eigendom zou zijn en u zelf blijft huren). En ook streken of landen waar u zelf niet woont komen in aanmerking.

Alles staat of valt echter met een betrouwbare lokale partner.

Stel dat u na een aantal jaren besluit om uw opbrengsteigendom te gaan inspecteren en u treft een bouwval zoals op de foto aan… Dat zou balen zijn, niet?

Als particulier vanop afstand beleggen in vastgoed betekent dat u de dagelijkse taken en het beheer uit handen geeft.

U kan niet eventjes 5 minuten langskomen of passeren met de wagen en kijken hoe het met uw vastgoed gaat als u toevallig naar huis gaat.

Als u vrienden of familie in de buurt heeft wonen, kunt u hen misschien wel vragen om huurders te zoeken, de huur te innen of langs te gaan als er reparaties nodig zijn.

Echter, de meeste professionele vastgoedbeleggers weten dat de meest betrouwbare manier om verhuurvastgoed te beheren als u ver weg woont, het inhuren van een professionele vastgoedbeheerder is.

Twee opties om een pand te kopen en te verhuren

En als particuliere vastgoedbelegger heeft u twee opties om een pand te kopen en het te verhuren:

 • U koopt zelf een pand en maakt het verhuurbaar. Vervolgens schakelt u een rentmeester in om het pand te gaan verhuren. Zo’n partner kost wel wat waardoor uw uiteindelijk jaarlijks rendement slinkt. U dient de kost hiervan goed te becijferen om te kijken hoeveel alles kost en wat het rendement zal zijn. Dit is de doe-het-zelf piste waarbij u het beheer en onderhoud aan een lokale rentmeester overlaat.
 • Maar u kan ook passief beleggen in vastgoed en in zee gaan met de juiste ontwikkelaar van sleutel-op-de-deur opbrengstvastgoed. Dergelijk investeringsvastgoed is verhuurbaar of reeds verhuurd en komt dikwijls met een verhuurgarantie en gewaarborgd rendement. Dit kan in bepaalde gevallen een netto rendement zijn na aftrek van de beheers- en onderhoudskosten (lees: kosten van de rentmeester zitten er al in verwerkt). Dit is handenvrij investeren in vastgoed voor verhuur waarbij u als belegger zo weinig mogelijk stress en kopzorgen ervaart om alles verhuurd te krijgen en te houden!

Verhuurde woning kopen & verhuren vanop afstand afstand: 7 succestips

Vastgoed kopen en verhuren vanop lange afstand is niet altijd even gemakkelijk…

Maar als dat de weg is die u wilt inslaan, zijn er een paar dingen waarmee u rekening dient te houden!

Spring niet blind in een nieuwe markt

Verhuurd vastgoed kopen op onbekend terrein? Doe uw onderzoek al vroeg in het proces en bestudeer concurrenten en alternatieven op de markt en regio die u voor ogen heeft.

U wilt er zeker van zijn dat u niet teveel betaalt voor uw toekomstige opbrengstvastgoed en dat de huur die de verkoper nu vraagt marktconform is en later nog steeds kan worden gevraagd.

Ga indien mogelijk ook gewoon langs ter plaatse om kennis te maken met de bouwpromotor of met de verkoper in geval u voor een doe-het-zelf investering gaat.

Bestudeer de staat van het vastgoed grondig

Het heeft geen enkele zin om met de oogkleppen op een kat in een zak te kopen.

Door uw vastgoed te gaan inspecteren, zelfs al is het gelegen in een ander land, zal u erachter komen hoe het er echt voor staat.

U kan dan checken wat de kwaliteit van de gebruikte materialen is indien u investeert in kant-en-klaar vastgoed.

Maar u kan even goed vaststellen welke reparaties u zelf nog zal moeten (laten) uitvoeren indien u voor een doe-het-zelf vastgoedbelegging opteert.

Let wel op: Als u een opknaphuis koopt in een markt die voor u onbekend is, kan dat voor grote problemen zorgen als u niet over het juiste netwerk van dienstverleners beschikt.

Een buitenlands pand als belegging kopen in een streek waar u zelf niet woonachtig bent, is totaal anders dan het kopen van vastgoed in de buurt.

In dit laatste geval heeft u het voordeel dat u eens in de zoveel tijd eens kan langsgaan voor een check en controle.

Vind goede huurders (na verhuurde woning kopen)

Iedereen die op lange afstand verhuurt, weet dat het hebben van goede huurders essentieel is.

Lastige huurders die u zelfs lastigvallen voor een barstje in het hout van het parket in de hoek van de kamer, of huurders die hun huur nooit op tijd betalen, kunnen het beheren van vastgoed een stuk moeilijker maken.

Is zelf een verhuurde woning kopen uw doel? Of bent u reeds een doe-het-zelf vastgoedbelegger vanop afstand?

Dan kan het de moeite waard zijn om iets te zakken qua huurprijs indien u op die manier die fijne, betrouwbare huurders nog langer aan u kunt binden.

Anderzijds kunt u beslissen om u helemaal niet in te laten met dit soort zaken.

In dit geval opteert u dan voor een kant-en-klare opbrengsteigendom inclusief verhuurgarantie en beheerservice (zie enkele aanbiedingen onderaan deze pagina).

Automatiseer bepaalde processen om tijd te besparen

Verhuurd vastgoed kopen en de processen automatiseren… Dat klinkt handig en relaxed! Maar hoe doet u het in de praktijk?

Hoe kan u de huurbetalingen en vernieuwingen van de huurcontracten automatiseren?

Bent u doe-het-zelver, dan kan u uw huurder vragen/opleggen om de maandelijkse huurbetaling via incasso in te stellen (automatische betaling via domiciliëring).

Daarnaast kan u eventueel ook een vastgoedbeheer software overwegen. Dit kan handig zijn indien u vrij grootschalig opereert.

U kan dan volledig gecentraliseerd een overzicht bewaren van te vernieuwen huurcontracten, onderhoudsverzoeken van huurders en de status ervan, een overzicht van de achterstallige huur (via koppeling aan uw bankrekening), enzovoort.

Bent u eerder de handenvrije vastgoedbelegger die geen stress wenst te ervaren van uw opbrengsteigendommen beheren? Dan kan u alles automatiseren door gewoon alles uit te besteden.

In de praktijk investeert u dan in een kant-en-klare opbrengsteigendommen met één of andere vorm van verhuurgarantie.

Voor details over alle mogelijkheden kan u onderaan deze pagina een kijkje nemen voor een overzicht van de mogelijkheden.

Plan regelmatig onderhoud in

Als u vanop afstand verhuurt, is het handig om iemand uit de buurt te vinden die uw belangen kan behartigen.

Dit geldt ook op het vlak van onderhoud en klusjes uitvoeren zoals het gras maaien, de haag snoeien, het ventilatiesysteem onderhouden, de airco checken, onderhouden en controleren, sneeuw scheppen tijdens winterperiodes, het sanitair behandelen tegen kalkaanslag en eventueel het zout van de waterverzachter aanvullen om de levensduur van het sanitair te verlengen, etc.

Zoek dus een local die dit allemaal kan opvangen. Dit kan een vriend zijn, maar ook familie of een vertrouwde klusjesman.

Maar in alle eerlijkheid raden wij aan om het volgende te doen…

Schakel een professionele vastgoedbeheerder in

Ja, het kost elke maand extra geld en dit tast uw rendement aan. Maar gezien alle kopzorgen en stress die u kunt vermijden, is het zeker en vast de investering waard.

U kunt met een professional in zee gaan waardoor u verlost bent van alle dagelijkse klusjes, het onderhoud en alle andere miserie die een huisbaas dient op te vangen.

Lees er meer over op de pagina Ontwikkelaars van sleutel-op-de-deur beleggingsvastgoed selecteren met all-in verhuurservice en rentmeesterschap.

Hierdoor kunt u toch nog met een gerust hart opbrengstvastgoed bezitten in een ander landsdeel of land. Zorgeloos en zeker, zonder stress of kopzorgen.

Doe periodiek een verrassingscontrole – Verhuurde woning kopen

Probeer er een gewoonte van te maken om uw verhuurvastgoed, ook al is het vrij ver van u vandaan, elk jaar te bezoeken.

Zelfs met de beste vastgoedbeheerder onder de arm moet u niet vergeten dat het een grote investering is (geweest).

Een tweede paar ogen kan écht geen kwaad en zo kan u na elk blitzbezoek met een gerust gevoel huiswaarts keren.

Toezicht houden op uw verhuurvastgoed vanop afstand kan vrij moeilijk zijn, maar het is te doen – en het wordt eenvoudiger naarmate de tijd verstrijkt.

Vooral als u meer vastgoed koopt in dezelfde langeafstandsmarkt en dus meer ervaring krijgt qua aandachtspunten, enzovoort.

Zo lang u dus maar voorbereid bent op noodgevallen, kan verhuren vanop afstand een prachtige toevoeging aan uw vastgoedportfolio zijn.

Aanbiedingen sleutel-op-de-deur verhuurvastgoed

Interesse in een vastgoedbelegging die garant staat voor zorgeloos verhuren vanop afstand met gewaarborgde verhuurinkomsten?

Dan zijn volgende aanbiedingen met zorgeloze verhuurformule en verhuurservice zeker en vast uw tijd en aandacht waard:

Aanbiedingen voor grotere budgetten

€89.400 Minimale Eigen Inbreng

8 à 9% Netto: Ongeëvenaard

€107.350 Startkapitaal

€1.060 Netto Inkomsten / Maand

Flat

Te koop voor verhuur en privé

Punta Prima, Alicante, Spanje

€100.000 (min. eigen middelen)

5 à 6% gegarandeerd rendement

Gesubsidieerd vastgoed, Huis

Te koop enkel voor verhuur

Vlaanderen, België

€83.000 Eigen Inbreng

Tot 9% Rendement

Flat

Te koop voor verhuur en privé

Benijófar, Alicante, Spanje

€78.200 Startkapitaal

€760 Netto Inkomsten / Maand

Flat

Te koop voor verhuur en privé

San Miguel de Salinas, Alicante, Spanje

€50.000 minimale investering

Tot 6% Rendement Gegarandeerd

Gesubsidieerd vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Kortrijk, België

Aanbiedingen voor kleinere budgetten

€1.000 min. te beleggen kapitaal

Rente per kwartaal uitbetaald

Serviceflat, Zorgvastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

€100 minimum per maand

8,1% rendementsprognose

Commercieel vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

€1.000 minimaal bedrag

Tot 7,5% rendement

Huis, Maatschappelijk verantwoord vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

Gerelateerde Artikelen:

Contacteer ons

  Privacybeleid *