• Home
 • »
 • Vastgoed
 • »
 • Investeren in rusthuiskamers in België – Gesubsidieerd met zekerheid!

Investeren in rusthuiskamers in België – Gesubsidieerd met zekerheid!

 • €190.000 (min. eigen middelen)
 • 3% gewaarborgd rendement
 • Rusthuiskamer
 • Te koop enkel voor verhuur
 • België

Wie staat er te springen om te investeren in rusthuiskamers in België? In een opbrengsteigendom die deel uitmaakt van een onsexy ding dat onaangename gedachten oproept?

Dit onsexy ding kennen we ook als bejaardentehuis, verzorgingshuis, rustoord, woonzorgcentrum, bejaardenhome of rusthuis. Waar talloze hulpbehoevende oudjes de eindfase van een hopelijk prachtig leven beleven…

Toch lees je best rustig verder indien je op zoek bent naar een zeker en goed renderend alternatief voor jouw verlieslatende spaarrekening!

Zo’n saaie plaats als een erkend rusthuis biedt namelijk stevige voordelen waar spannendere vastgoedbeleggingen nooit aan kunnen tippen! Bijgevolg wordt een saaie plaats zoals een rusthuis plots de vruchtbare bodem voor jouw spaarcenten…

Deze vastgoedbelegging maakt deel uit van een ruim aanbod gesubsidieerde vastgoedbeleggingen in België.

Samenvatting van deze beleggingsmogelijkheid

 • Vereiste eigen middelen: 190 000 euro
 • 3% GEWAARBORGD rendement
 • Verhuurinkomsten maandelijks uitbetaald
 • Focus op zekerheid en een stressvrije investering

Details van deze beleggingsopportuniteit

Hieronder lees je alles over deze zeldzame beleggingsopportuniteit met gewaarborgd rendement.

Investeren in rusthuiskamers in België was zelden zo interessant vanuit beleggersperspectief!

Publiek geheim

Vergrijzing, langer leven met z’n allen, een omgekeerde bevolkingspiramide, een sterk groeiende niet-beroepsactieve bevolking, gebrek aan zorgvastgoed, enzovoort. Allemaal niets nieuws onder de zon…

Maar wat voor de meesten wel compleet nieuwe info is, is dat investeren in rusthuiskamers mede dankzij subsidies bijzonder interessant kan zijn!

We spreken over subsidies omdat het om tegemoetkomingen van de overheid gaat. Het doel? Investeringen in dit type zorgvastgoed stimuleren. Fiscale stimuli van overheidswege dus! En plots spits je als hevig belaste Belg direct de oren…

Beleggen in erkende woonzorgkamers kan aanzienlijke fiscale voordelen opleveren. Voordelen die je met “klassiek vastgoed” zoals een appartement of een studio om te verhuren niet kan behalen!

Subsidies die je rendement opkrikken

Aangezien de rusthuiskamers van deze beleggingsopportuniteit erkend worden door de overheid, kan je genieten van subsidies (fiscale drijfveren).

En exact deze subsidies hebben een positieve impact op het rendement van jouw rusthuisbelegging!

Met deze erkende rusthuiskamers kan je jouw voordeel doen op verschillende vlakken:

 • Vrijstelling van onroerende voorheffing. Op deze erkende rusthuiskamers ben je geen jaarlijkse onroerende voorheffing verschuldigd.
 • Verlaagd en voordeliger btw-tarief. Op deze erkende rusthuiskamers ben je slechts 12% btw verschuldigd in plaats van het normale tarief van 21%.

Rendement van deze rusthuiskamers

 • Gewaarborgd rendement van 3%.
 • Geen verrassingen of verdoken kosten aangezien alle onderhouds- en beheerskosten ten laste van de uitbater zijn.
 • Als belegger heb je geen last van leegstand. De uitbater draagt en dekt dit leegstandsrisico. Je bent zeker van jouw maandelijkse inkomsten en rendement als investeerder in deze woonzorgkamers!
 • Als belegger in deze erkende rusthuiskamers kan je genieten van onmiddellijk rendement. Geen nodeloze vertragingen of nog te ontwikkelen vastgoed. Van zodra je de akte ondertekent, begint jouw spaargeld voor je te werken!
 • Gewaarborgde en geïndexeerde verhuurinkomsten. Je bent zeker van een gegarandeerd maandelijks inkomen. Investeren in rusthuiskamers van deze aanbieding is dus een zorgeloos alternatief voor jouw waardeloze én verlieslatende spaarboekje (inflatie hoger dan intresten).

Eigendomstype van deze belegging

Investeren in deze specifieke erkende rusthuiskamers levert je de volle eigendom op.

En dit is een groot voordeel van deze beleggingsopportuniteit in vergelijking met bepaalde andere aanbiedingen in België.

Dankzij deze specifieke aanbieding koop je een rusthuiskamer als belegging en je wordt er de volle eigenaar van. Hier dus geen verbloemde constructies gebaseerd op het recht van opstal bijvoorbeeld!

Minimum vereiste eigen middelen

Investeren in rusthuiskamers is ideaal voor iedereen die een eigen vermogen van 190 000 euro of meer heeft.

Dit bedrag van +/- 190 000 euro is een all-in bedrag om onaangename verrassingen achteraf te vermijden. Met andere woorden, ook de btw en de notariskosten worden gedekt met dit investeringsbedrag.

Je verwerft de volle eigendom van de rusthuiskamer en sluit vervolgens een erfpachtovereenkomst af met de uitbater voor de uitbating ervan. Wegens deze erfpachtovereenkomst kan je geen hypothecaire lening bekomen bij een financiële instelling om zo’n rusthuiskamer (deels) te financieren.

Deze belegging is dus ideaal voor mensen met minimaal 190 000 euro eigen middelen en die dus geen hypothecaire lening hoeven af te sluiten voor de (gedeeltelijke) financiering van zo’n rusthuiskamer.

Wens je liever gebruik te maken van een hefboom op jouw eigen vermogen? En dus deels te financieren met een (hypothecaire) lening? Overweeg dan enkele andere types beleggingsvastgoed waarmee je ook kunt profiteren van fiscale stimuli en subsidies:

Voor wie is deze belegging interessant?

Deze aanbieding met erkende rusthuiskamers is ideaal voor:

 • Mensen die vaststellen dat hun geld op de bank niets meer opbrengt (en zelfs verlies oplevert omdat de inflatie hoger is dan de rente). De verhuurprijzen worden geïndexeerd in de toekomst. Deze rusthuiskamers zijn dus een inflatiebestendig alternatief voor het spaarboekje.
 • Beleggers die zelf niets te maken willen hebben met onderhoud en verhuur van vastgoed. Deze rusthuiskamers worden uitgebaat door een professionele uitbater met een track record om u tegen te zeggen. Dit is met andere woorden een handenvrije en zorgeloze belegging. Je krijgt jouw gegarandeerde inkomsten gewoon maandelijks op jouw bankrekening gestort.
 • Mensen die hun vermogen willen spreiden en diversifiëren en bovendien enkel willen investeren in toplocaties in België.
 • Diegenen die zich laten leiden door statistieken. De toenemende vergrijzing van de bevolking en het tekort aan rusthuiskamers zijn twee goede redenen om toe te slaan nu het nog kan!

Fiscale tip – Successieplanning

Deze tip is van toepassing voor alle mensen met kinderen (dertigers die willen beleggen bijvoorbeeld) en/of kleinkinderen die overwegen om te investeren in rusthuiskamers zoals deze in deze aanbieding.

Je kan persoonlijke begeleiding en een plan op maat krijgen om direct slim te investeren op het gebied van successierechten.

Zo kan je bijvoorbeeld opteren voor een gesplitste aankoop van deze erkende rusthuiskamers. Je koopt dan samen met jouw kinderen en/of kleinkinderen aan. Op deze manier kan je jouw nalatenschap optimaal gaan regelen!

Vraag meer details aan

Aarzel niet om meer informatie aan te vragen. Dit aanbod is slechts geldig zolang de voorraad erkende rusthuiskamers op enkele toplocaties strekt.

Om te kunnen investeren in rusthuiskamers aan de voorwaarden hierboven vermeld, dien je dus snel te handelen.

Locatie

Adres: België

Vul het formulier hieronder in om meer informatie aan te vragen

  Privacybeleid *