• Home
 • »
 • Vastgoed
 • »
 • Duurzaam beleggen in vastgoed in de Brusselse rand: Unieke kans

Duurzaam beleggen in vastgoed in de Brusselse rand: Unieke kans

 • €250.000 (Vanaf prijs excl. kosten)
 • Aanzienlijk meerwaardepotentieel
 • Flat
 • Te koop voor verhuur en privé
 • Diegem, Brusselse rand, België

Bent u op zoek naar een winstgevende investering in vastgoed? Dan is duurzaam beleggen in vastgoed in de Brusselse rand met deze energiezuinige nieuwbouwappartementen voor verhuur een slimme keuze!

Deze energiezuinige residentie ligt in de rand van de sterk groeiende metropool Brussel, waardoor u als eigenaar kunt rekenen op een stijgende huurdersvraag (van goed verdienende werknemers, lobbyisten en internationale zakenmensen).

Dit dankzij de vele internationale organisaties, multinationals en KMO’s die zich vlakbij in de regio bevinden, waaronder ook diverse Europese instellingen en de NAVO.

Daarnaast zorgen de bekende luchthaven Brussels Airport en de nabijheid van maar liefst een tiental moderne bedrijvenzones voor nog meer aantrekkingskracht.

Bent u klaar om uw spaargeld te investeren in vastgoed op een plaats waar de huurdersvraag groter is dan het aanbod van kwalitatief hoogstaande woongelegenheid? Lees dan zeker en vast verder over deze unieke kans!

Inhoudsopgave

Duurzaam beleggen in vastgoed in de Brusselse rand: Samenvatting

 • Bijna-energieneutrale appartementen (BEN) te koop die compleet toekomstbestendig zijn qua opgelegde energienormen van de overheid.
 • Huurders kunnen tot maar liefst 70% aan energiekosten uitsparen dankzij het innovatief Litobox systeem voor elektriciteit, verwarming, afkoeling en warm water versus klassieke verwarmingssystemen.
 • Kwalitatief hoogstaande wooneenheden gelegen op een toplocatie in een groene zone van een kleine 2 hectare in de Brusselse rand:
  • Uitzonderlijk goed gelegen in de Brusselse rand met veel groen en rust en allerlei voorzieningen vlakbij (supermarkten, horeca, ziekenhuizen, scholen, sportfaciliteiten, dokters, vrijetijdsvoorzieningen, bedrijvenzones, enzovoort).
  • Voor Brussel en de Brusselse rand gelegen op een bijzonder interessante locatie. Deze appartementen zijn vlot bereikbaar met de wagen, het openbaar vervoer en de fiets en het is er rustig leven zonder de drukte van de stad.
  • Prachtige inplanting van deze nieuwbouw residentie tussen diverse bedrijvenzones met duizenden kapitaalkrachtige werknemers en expats (een fantastisch huurpubliek).
 • Verschillende soorten nieuwbouwappartementen (inclusief parkeerplaats) verkrijgbaar aan scherpe prijzen:
  • Appartementen te koop vanaf 250 000 euro excl. kosten (vraag vrijblijvend meer info aan om de meest recente prijslijst en beschikbaarheden te vernemen)
  • Conservatieve financiële hefboom vereist van +/- 150 000 euro eigen inbreng om een lening mee af te sluiten zonder overdreven hefboomwerking:
   • Dit kan ook een afgeloste woning zijn waarop dan een nieuwe hypotheek wordt gevestigd
   • Of het kan opgebouwd kapitaal in een groepsverzekering of aanvullend pensioenspaarplan zijn
 • Een aantrekkelijk verhuurrendement is hier absoluut en handenvrij haalbaar:
  • Indrukwekkend track record van bezettingsgraden van soortgelijke projecten in de buurt door de professionele verhuurdienst met schaalvoordelen
  • Inclusief zorgeloze en professionele beheer- en verhuurservice indien u dat wenst om de bezettingsgraad van uw opbrengsteigendom te maximaliseren
  • Vraag vrijblijvend meer info aan voor die historische cijfers qua bezettingsgraden en rendementen in de buurt
  • Unieke beleggingsopportuniteit dankzij de schaarste aan dergelijke nieuwe energie-efficiënte appartementen die enorm gegeerd zijn bij het kapitaalkrachtige huurderspubliek in Brussel en omstreken!
 • Hoogwaardige afwerking van de appartementen en integratie van moderne en energiezuinige technologieën en huishoudapparaten van topkwaliteit (A-merken) (privé parking is ook beschikbaar)
 • Gesubsidieerde korting van 50% op de jaarlijks verschuldigde onroerende voorheffing gedurende een periode van 5 jaar dankzij de energiezuinige status als BEN-appartementen met een E-peil van 20
 • Complete Nederlandstalige begeleiding van A tot Z beschikbaar

Ontdek de verbazingwekkende discrepantie tussen vraag en aanbod in Brussel en de Brusselse rand: Profiteer van de groeiende huurdersmarkt!

zandloper met staafdiagram en pijl die omhoog gaat in context van bevolkingsgroei die groter is dan groei van nieuwe woningen in brussel door vergunningsproblematiek

Deze unieke onroerend goed opportuniteit in de Brusselse rand bouwt op enkele cruciale en verbazingwekkende Brusselse statistieken voor vastgoedinvesteerders die op zoek zijn naar een interessante investeringsopportuniteit voor verhuur.

Het aantal uitgereikte bouwvergunningen in het Brusselse groeit namelijk helemaal niet snel genoeg mee met de bevolkingsgroei in Brussel.

Concreet speelt er zich het volgende af in Brussel en de Brusselse rand qua bevolkingsgroei en de uitgereikte bouwvergunningen voor nieuwbouwprojecten:

 • Stevig dalende trend van de uitgereikte bouwvergunningen in Brussel en de Brusselse rand. Er is met andere woorden sprake van een ernstige vergunningsproblematiek. Ter illustratie: Waar er in het jaar 2005 nog meer dan 200 bouwvergunningen werden uitgereikt, worden er tegenwoordig nog geen 90 bouwvergunningen per jaar toegekend in Brussel en de Brusselse rand.
 • En dit terwijl de officiële overheidsstatistieken een sterk stijgende bevolkingsgroei aantonen voor Brussel en de Brusselse rand. Zo wordt er een bevolkingsgroei van meer dan 50% verwacht tegen het jaar 2040 (u leest het goed!) bovenop de meer recente bevolkingsgroei van +/- 26% die plaatsvond tijdens de periode tussen het jaar 2000 en het jaar 2023 in Brussel en de Brusselse rand.
 • Dit zijn werkelijk verbazingwekkende cijfers die de discrepantie tussen enerzijds de huurdersvraag in Brussel en de Brusselse rand en anderzijds het aanbod van degelijke nieuwbouwappartementen te koop en te huur aantonen.
 • Weetje: De productieachterstand van nieuwbouw appartementen in de Brusselse rand en Brussel zelf om de bevolkingsgroei bij te houden, bedraagt naar schatting reeds meer dan 10 jaar (door de continue daling van het aantal uitgereikte bouwvergunningen enerzijds en de continue groei van de bevolking anderzijds).
 • Verstandige beleggers begrijpen dat er door het spel van vraag en aanbod dus een mooi meerwaardepotentieel kan ontstaan op de middellange termijn met deze appartementen (bovenop de stabiele en continue huurdersvraag).

Duurzame en toekomstbestendige vastgoedbelegging

Investeer in nieuwbouw met een gerust hart

gouden spaarvarken met kroontje op op berg euromunten symbool voor woningnood in brussel als beleggingsopportuniteit

Sensaties, emoties, vriendschappen, liefde, ervaringen en indrukken geven enorm veel betekenis aan ons leven en verrijken ons.

Zeker niet alles draait om geld! Maar toch is geld belangrijk en verstandig en verantwoord omgaan met uw kapitaal als een goede huisvader is cruciaal om aan vermogensopbouw te doen.

Deze BEN-appartementen bieden een unieke opportuniteit om uw spaargeld te parkeren en beleggen zonder zorgen en op een waardevaste manier.

Hier kunnen uw huurders namelijk tot rust komen in een groene oase met gemeenschappelijke tuinen (een kleine 2 hectare). Bovendien zijn er zeer goede verkeersverbindingen beschikbaar voor wagens, fietsen en het openbaar vervoer.

Daarnaast zijn alle faciliteiten die u van een grootstad kunt verwachten vlakbij.

Met andere woorden, hier een nieuw appartement kopen om te verhuren betekent investeren op een plek waar alle belangrijke aspecten en elementen in balans zijn.

Alle ingrediënten zijn aanwezig om er dus een winstgevende (jaarlijks verhuurrendement, eventueel aangevuld met een mooie meerwaarde na verloop van tijd) belegging van te maken.

Deze exclusieve en energiezuinige appartementen voldoen helemaal aan de energienormen van de toekomst.

Dit betekent dat u hier geen vervelende renovatiekosten zult hebben ten gevolge van opgelegde renovatie- en energienormen door de overheid…

Speciale woonbeleving voor huurders

Huurders van een modern appartement in deze residentie kunnen genieten van een fantastische balans tussen rust in het groen en de drukte van de stad.

Met dit vastgoed kunt u uw huurders een kleinschalige residentie met gemeenschappelijke tuinen aanbieden voor een kwaliteitsvol en ontspannen leven in de Brusselse rand.

Hier vinden huurders echt een perfecte combinatie van stedelijke activiteiten enerzijds en ontspanning en vrije tijd anderzijds.

In de nabije omgeving zijn er tientallen supermarkten en winkels aanwezig en er zijn tevens tientallen cafés en restaurants in de buurt.

Bewoners van uw opbrengsteigendom in dit project kunnen dus op ieder moment van de dag boodschappen doen, iets gaan eten of drinken en zich gaan ontspannen in de nabije omgeving.

Of ze nu een gezellige avond willen doorbrengen of wat cultuur willen opsnuiven, binnen een straal van enkele honderden meters vinden ze alles wat ze nodig hebben.

Weetje: In de buurt van deze nieuwbouwresidentie bevinden zich ook een aantal monumenten die van cultureel belang zijn voor Diegem en de Brusselse rand.

Cultuurliefhebbers kunnen ook terecht in het lokale cultuurcentrum, waar men zich kan onderdompelen in de geschiedenis en cultuur van de stad.

Duurzaam beleggen in vastgoed in de Brusselse rand in een groene zone

Of uw toekomstige huurders nu op zijn naar een groen rustig plekje net buiten de stad, of eerder naar een gezellige plaats vlakbij het werk in een bedrijvenzone, deze plaats in Diegem is aantrekkelijk voor heel wat mensen.

Hier treffen huurders een schaarse, groene residentie aan met gemeenschappelijke tuinen op een terrein van maar liefst +/- 2 hectare.

Gezien de laagbouw van de gebouwen in combinatie met het gazon, de bomen en de struiken heerst hier een rustgevend gevoel.

Het is de perfecte plaats om de dagdagelijkse stress en frustraties te vergeten en om tot rust te komen.

Hier kunnen huurders rustig en comfortabel leven in de groene Brusselse rand, vlakbij hun werk en dichtbij het centrum van Brussel. Extra aantrekkelijk is dat het gaat om Bijna-Energieneutrale (BEN) appartementen!

Op 2,8 hectare grondgebied (waarvan een groot deel park is, en met gemeenschappelijke tuinen, biedt deze energiezuinige nieuwbouwresidentie in de Brusselse rand werkelijk alles voor een ontspannen en verzorgde woonbeleving.

Daarnaast liggen ook het prachtige Park van Tervuren en het unieke Zoniënwoud op slechts een steenworp afstand. Op deze magische plekken vol natuurpracht kan men helemaal tot rust komen.

Door hier in vastgoed voor verhuur te beleggen, kan u uw huurders een unieke kans bieden om goed te leven in een appartement waarin u zelf ook zou kunnen en willen leven!

De ligging van deze wooneenheden in een pareltje van een groene zone in de Brusselse rand maakt het helemaal af!

Perfecte locatie in de Brusselse rand in Diegem

Door duurzaam te beleggen in vastgoed in de Brusselse rand in deze residentie, trekt u huurders aan die willen profiteren van een rustgevende omgeving in het groen, inclusief alle voordelen van de stad Brussel op slechts een steenworp afstand.

Dankzij zowel de Haachtsesteenweg als de Woluwelaan zijn bewoners/huurders binnen enkele minuten verbonden met de Brusselse Ring, de E40 en de luchthaven Brussels Airport, wat reizen heel gemakkelijk en eenvoudig maakt.

Bovendien is er ook een treinstation vlakbij en zijn er ook tientallen bushaltes op slechts een paar minuten afstand voor wie liever met het openbaar vervoer reist.

Weetje: Dankzij de vele supermarkten en winkels in de directe omgeving is alles wat uw huurders nodig hebben dichtbij.

Niet onbelangrijk voor gezinnen met kinderen: Er zijn +/- 10 scholen operationeel in en rondom Diegem, wat uw huurders de zekerheid biedt dat ze zeker en vast een geschikte school voor hun kinderen kunnen vinden die niet te ver is.

Bovendien zijn er qua gezondheidszorg diverse ziekenhuizen (een zestal) aanwezig binnen een straal van 10 kilometer. Met andere woorden, medische hulp is steeds dichtbij.

Duurzame belegging in onroerend goed met toekomstperspectieven

hand die euromunten op bergje gooit met groene planten op symbool voor duurzaam beleggen in vastgoed dat energiezuinig is

Hier kan u een appartement verhuren aan huurders die willen genieten van de combinatie van betaalbare woningen in het groen, met alle voordelen van Brussel binnen handbereik.

De locatie is ideaal want bewoners genieten er van snelle autoverbindingen, een afstand van slechts 5 kilometer tot Brussels Airport en de nabijheid van diverse bedrijvenzones en het treinstation van Diegem.

Bovendien bevinden er zich op wandelafstand ook diverse supermarkten en is de regio gezegend met een tiental scholen voor kinderen.

Weetje: Indien er ooit onverwachts medische hulp vereist zou zijn, kunnen bewoners altijd snel en efficiënt terecht bij een van de 6 ziekenhuizen binnen een straal van 10 kilometer.

Hier kunt u een wijze investering maken en tegelijkertijd aan uw huurders de kans geven om energiezuinig te wonen in de groene, gezellige Brusselse rand.

Ook dichtbij het centrum van Brussel

Investeren in onroerend goed in dit nieuwbouwproject betekent dat u investeert in de ultieme balans tussen groen wonen en de dynamiek van de bruisende Brusselse stad.

Bewoners staan op +/- 15 minuten in het centrum van Brussel, waar ze met volle teugen kunnen genieten van de bezienswaardigheden, monumenten, ontspanningsmogelijkheden en allerlei steegjes, pleinen en parken.

Met meer dan 100 000 bedrijven, meer dan 6 500 horecazaken, +/- 250 monumenten en ongeveer 120 musea biedt Brussel als stad een onvergetelijke ervaring voor uw huurders.

Kenmerken en sterke punten van deze nieuwe appartementen

rode miniatuurwoning tussen allerlei witte miniatuurwoningen beste belegging is bijna energieneutrale woning in brussel

Gelegen in groene zone van Brusselse rand

In deze residentie kunnen uw huurders wonen en leven in een parkzone van een kleine 2 hectare.

Dit betekent weg van alle grijze beton in het centrum van Brussel en omgeven zijn door planten, bomen, gazon, waterpartijen, enzovoort.

Er worden diverse collectieve tuinen voorzien die dienen als natuurlijke cocon waar men eenvoudig kan tot rust komen na een stressvolle dag op het werk.

Deze vrij uitgestrekte groenzones in combinatie met de status als Bijna-Energieneutraal zijn een unieke mogelijkheid om duurzaam te investeren (als belegger) en tevens om duurzaam te wonen (voor uw huurders).

Kwaliteit en moderne technologie staan centraal

Investeren in deze duurzame appartementen is de perfecte oplossing voor potentiële investeerders die op zoek zijn naar een waardevaste, lucratieve en zorgeloze verhuuropportuniteit.

Dankzij de unieke balans tussen binnen- en buitenruimte, kwalitatief hoogstaande materialen en de nieuwste duurzame technologieën, bieden deze BEN-appartementen tal van aantrekkelijke voordelen voor huurders.

Met grote terrassen, een volledig ingerichte keuken inclusief oerdegelijke AEG-inbouwapparaten, keramische tegels en stijlvolle greeploze keukendeuren, ziet iedere potentiële huurder direct het hoge en aantrekkelijke afwerkingsniveau van deze wooneenheden.

De badkamers zijn voorzien van een mooie, energiezuinige inloopdouche en de klimaatregeling bestaat uit vloerverwarming en allerlei andere componenten (zie hieronder).

Daarnaast zijn er ook diverse laadstations voor elektrische wagens en e-bikes aanwezig op de site.

Er werd tevens gedacht aan handige facility lockers voor contactloze leveringen van pakketjes (gezien de drukke levensstijl van de meeste mensen die in Brussel werken).

Kortom, als belegger in vastgoed kunt u hier een energiezuinige opbrengsteigendom op een toplocatie op de kop tikken, in een groene omgeving vlakbij het Brussels bedrijfsleven.

Volledig conform de strenge klimaateisen

doorschijnend spaarvarken met groene planeet in symbool voor duurzaam beleggen in vastgoed in brussel dat energiezuinig en nieuw is

Opgelet: De strenge klimaateisen van de overheid zijn een belangrijke factor om in rekening te nemen bij het investeren in vastgoed voor verhuur.

Dit komt doordat verhuurders tegenwoordig gedwongen worden om energetische aanpassingen door te voeren aan oudere verhuurpanden.

Doen ze dit niet, dan krijgen ze geen geldig EPC-certificaat toegekend (wat een vereiste is om het pand te kunnen verhuren).

Concreet: Tegenwoordig bent u verplicht om een reeds bestaand pand na 5 jaar te renoveren om het energiezuiniger te maken.

Dit betekent veel onvoorziene kosten slikken (renoveren komt altijd met financiële verrassingen) die op uw verhuurrendement wegen.

Het vervelende is dat u gedwongen wordt om dergelijke renovaties door te voeren. Indien u het vertikt, krijgt u geen geldig EPC-certificaat meer toegekend en kunt u dus gewoon het pand niet meer verhuren!

Daarom een gouden raad: Investeer alleen in energiezuinige opbrengsteigendommen zoals deze van dit project om onvoorziene renovatiekosten, stress en frustraties te vermijden.

Energiekosten voor huurders worden geminimaliseerd

professionele rentmeester die houten huisje en sleutels vasthoudt symbool voor all in verhuurservice zonder zorgen voor beleggers

Het feit dat huurders in een dergelijk BEN-appartement kunnen leven, heeft een gigantische impact op hun energiefactuur!

De kosten van energie liggen in deze BEN-appartementen tot maar liefst 70% lager dan in oudere appartementen die minder energie-efficiënt zijn.

De duurzaamheidsstandaarden van vandaag én morgen (meer bepaald de doelstellingen van 2050) worden ruimschoots gerespecteerd met deze moderne Bijna-Energieneutrale appartementen,

Dit is een enorm pluspunt en maakt dergelijke huurappartementen heel gewild op de Brusselse huurmarkt.

Energiezuinige appartementen zoals deze zijn enorm in trek bij het kapitaalkrachtige huurderspubliek in Brussel en de Brusselse rand (zeker gezien de energieprijzen van de laatste jaren).

Weetje: Dankzij optimale isolatie van deze BEN-appartementen (bijna-energieneutrale panden) neemt de energiefactuur én de jaarlijks te betalen onroerende voorheffing een scherpe duik naar beneden.

Dankzij de behaalde E20-norm betaalt u gedurende de eerste 5 jaar slechts 50% van de normaal verschuldigde roerende voorheffing.

Door deze hoge standaarden en de heersende vergunningsproblematiek in Brussel en de Brusselse rand, zal uw BEN-appartement veel waardevaster zijn en kan dit zelfs in waarde toenemen gezien de toenemende vraag naar energiezuinige woningen door de groeiende bevolking in de streek.

Vooruitstrevend en energie-efficiënt Litobox concept

mannenhand met potgrond en klein plantje in links en grote sterke boom rechts in context van spaargeld doen groeien met passiefbouw

De gebouwen van dit nieuwbouwproject wordt uitgerust met de Litobox L7, welke op het dak van de nieuwe gebouwen komt te staan.

Per 6 appartementen wordt een Litobox L7 voorzien die tot 700 m² woonoppervlakte kan voorzien van energie, verwarming, afkoeling en warm water.

Wat is een Litobox systeem?

energiesysteem litobox l7 op dak van energiezuinige nieuwbouwwoningen in brusselse rand duurzame belegging

Een Litobox bevat elk onderdeel dat u nodig heeft om het appartement te verwarmen, te koelen en sanitair warm water te maken.

Het systeem combineert een ventilatiesysteem dat een perfecte luchtkwaliteit garandeert, een regenwaterzuiveringssysteem, de binnencomponenten voor een fotovoltaïsche installatie en een elektrisch schakelbord met internetapparatuur.

Een Litobox is in feite een geprefabriceerde technische kamer waarin alle opslag- en productiefaciliteiten voor de technische installaties zit.

Er wordt ter plaatse ook groene energie geproduceerd met zonnepanelen op de daken van de gebouwen.

Overtollige zonne-energie die niet direct gebruikt kan worden door de bewoners, wordt niet terug op het net gestoken, Deze overtollige energie wordt daarentegen direct lokaal opgeslaan in een batterij.

Concreet wordt de overtollige energie opgeslaan in de vorm van warmte in een buffervat.

Videovoorstelling van het Litobox systeem

https://youtu.be/RblwVvY0ZG8

Bijkomende weetjes over de Litobox

 • De verwarming geschiedt op basis van een warmtepomp die ook buiten staat.
 • Er zit een ventilatiesysteem C in de Litobox, alsook een omvormer voor de zonnepanelen.
 • Regenwater wordt gerecupereerd en gefilterd en het wordt gebruikt om toiletten mee te spoelen.
 • De Litobox functioneert als een product as a service. Dit betekent dat het topkwaliteit en duurzaam is (en dit betekent bijgevolg geminimaliseerde gemeenschappelijke kosten op de middellange termijn voor eigenaars).
 • Er zit ook een batterijpakket in verwerkt om de opslag en het gebruik van (zonne)energie te optimaliseren en dag en nacht voor alle nutsvoorzieningen van de individuele appartementen te zorgen.

Componenten van de L7 Litobox

litobox l7 binnenin met warmtepomp batterij connectie voor zonnepanelen en filter voor regenwater zelfvoorzienend systeem

De bovenstaande afbeelding geeft een L7 Litobox systeem weer, wat de volgende onderdelen bevat:

 • Warmtepomp van 16kW + een controller
 • Zonnepanelen op het dak + een thermisch systeem
 • Omvormer voor de zonnepanelen op het dak
 • Elektrisch schakelbord
 • Buffervat van 1000 liter waarin overtollige energie wordt opgeslaan in de vorm van warmte
 • Batterijsysteem met een capaciteit van 10kWh
 • Filtersysteem voor het regenwater
 • Collectief distributiesysteem

Veelgestelde vragen over deze schaarse opbrengsteigendommen met meerwaardepotentieel in de Brusselse rand

Waarom zien beleggers brood in de woningnood in Brussel en de Brusselse rand?

zandloper met paars zand en eurobiljetten ernaast in context van geld verdienen aan eeuwige vergunningsproblematiek in brussel en brusselse rand

De Brusselse vastgoedmarkt is interessant dankzij de gigantische vergunningsproblematiek die er heerst sinds jaren.

De vergunningsproblematiek en bijgevolg de schaarste aan goede nieuwbouwappartementen zijn interessant voor beleggers, zeker omdat de bevolking stevig toeneemt.

Met andere woorden, de vraag naar energiezuinige nieuwbouw appartementen te huur stijgt, terwijl het aanbod van dergelijke wooneenheden niet snel genoeg meestijgt door te weinig uitgereikte bouwvergunningen.

Daar de vraag naar nieuwe, energiezuinige appartementen stijgt, en het aanbod ervan achterblijft, stijgen de prijzen van dergelijke panden (en ook de huuropbrengsten stijgen mee) door het spel van vraag en aanbod.

Dit kan leiden tot een hoger rendement voor u als belegger, vooral wanneer er sprake is van een sterk groeiende stad of regio met een toenemende vraag naar woningen (zoals in Brussel het geval is).

Dit aantrekkelijk rendement komt tot stand door een hoge bezettingsgraad (weinig tot geen leegstand), stijgende huurinkomsten en een potentieel aanzienlijke meerwaarde op het pand op de middellange termijn.

Is dit wel een ethisch en maatschappelijk verantwoorde vastgoedbelegging voor verhuur?

Hieronder volgen 9 redenen waarom dit wel degelijk een ethisch en maatschappelijk verantwoorde, duurzame vastgoedbelegging is:

 1. Lokale woningmarkt verbeteren: Beleggen in vastgoed voor verhuur in de Brusselse regio waar er woningnood heerst, draagt bij aan de verbetering van de lokale woningmarkt door de creatie van meer aanbod van energiezuinige woningen voor huurders.
 2. Verbeterde leefomgeving in Brusselse rand: Beleggen in dit vastgoed in deze regio verbetert ook de leefomgeving voor de lokale bevolking (mooie gebouwen, mooie gemeenschappelijke tuinen, meer lokale consumptie in winkels en horeca, enzovoort).
 3. Goed voor de werkgelegenheid: De bouw van deze BEN-appartementen biedt extra werkgelegenheid aan lokale architecten, bedrijven, aannemers, werknemers en talloze leveranciers.
 4. Verbetering van de lokale economie: Door bij te dragen aan de groei van de lokale woningmarkt in de Brusselse rand en de verbetering van de leefomgeving, kan de lokale economie een stevige boost krijgen.
 5. Ondersteuning van het sociaal beleid: Beleggen in vastgoed in Brussel waar een woningtekort heerst, is sociaal wel degelijk verantwoord omdat het meer mensen de kans biedt om toch een modern, energiezuinig en betaalbaar appartement te kunnen huren,
 6. Betaalbare woningvoorziening: Beleggen in dit nieuw Bijna-Energieneutraal vastgoed voor verhuur kan helpen om toch voldoende betaalbare woningen aan te bieden aan mensen die actief zijn in de hoofdstad.
 7. Verbetering van de woningkwaliteit: Door een investering te doen in nieuw vastgoed voor verhuur kunnen meer huurders omschakelen van oudere, ongezonde, energie verbruikende of onveilige woningen naar nieuwe, veiligere, comfortabelere en energiezuinigere woningen.
 8. Duurzaamheid: Bij het bouwen van nieuwe appartementen is het mogelijk om te voldoen aan hoge energie- en duurzaamheidseisen, zoals het gebruik van duurzame materialen en het respecteren van energie-efficiëntienormen, wat bijdraagt aan een verantwoorde en duurzame samenleving met respect voor het milieu.
 9. Verbetering van de infrastructuur: Nieuwbouw residenties zoals deze kunnen ook leiden tot een aanzienlijke verbetering van de lokale infrastructuur zoals openbare ruimtes, vervoersverbindingen en diverse voorzieningen voor de bewoners.

Waarom kampt Brussel en de Brusselse rand met een vergunningsproblematiek voor nieuwbouw appartementen?

Er zijn verschillende redenen waarom Brussel met een vergunningsproblematiek voor nieuwe appartementen kampt:

 • Regulering: Brussel heeft zeer strikte regels en wetten voor het bouwen van nieuwe appartementen waardoor het verkrijgen van vergunningen tijdrovend en moeilijk kan zijn. Een doorlooptijd van 4 jaar of langer na beroepsprocedures is tegenwoordig eerder de regel dan de uitzondering
 • Bezorgdheid om de stedelijke structuur: De stad wil haar unieke architecturale stijl en historische waarden behouden, en daarom worden nieuwbouwprojecten enigszins beperkt.
 • Focus op de levenskwaliteit: Brussel wil de levenskwaliteit van haar inwoners garanderen en verbeteren door groene ruimtes en openbare voorzieningen te integreren op een doordachte wijze. Logischerwijs heeft deze visie een impact op de goedkeuring van bouwaanvragen.
 • Schaarste aan bouwlocaties: Brussel en ook de Brusselse rand is een compacte regio met een beperkt aantal bouwlocaties (welke trouwens vaak gebruikt worden voor andere doeleinden zoals parken en openbare ruimtes).
 • Monumentenzorg: Brussel heeft een rijk cultureel historisch erfgoed en is gezegend met veel monumenten die zorgvuldig moeten worden onderhouden en beschermd. Ook deze factoor heeft een impact op de goed- en afkeuring van vergunningsaanvragen.

Door de bovenstaande en andere redenen kampen Brussel en de Brusselse rand met een vergunningsproblematiek voor nieuwe appartementen en is het voor ontwikkelaars moeilijk en tijdrovend om vergunningen te verkrijgen voor hun projecten.

Waarom is dit een aantrekkelijke opportuniteit voor vastgoedbeleggers?

groeiende torentjes euromunten met miniatuurhuis naast symbool voor meerwaarde opbouwen met brussels vastgoed

Dankzij de Brusselse vastgoedmarkt op twee snelheden:

 1. Een sterk stijgende bevolking de komende decennia, in combinatie met
 2. Te weinig uitgereikte bouwvergunningen voor nieuwbouwprojecten

Een snel stijgende vraag en een te traag stijgend aanbod, dat is de natte droom voor vastgoedbeleggers.

Er heerst momenteel een grote nood aan energiezuinige, betaalbare en kwalitatieve woningen in de Brusselse rand en Brussel. Dit resulteert in een stijgende vraag en dus stijgende prijzen en huuropbrengsten voor dit type appartementen.

Vastgoedbeleggers die op de hoogte zijn van deze vergunningsproblematiek en schaarste aan woningen, kunnen hierdoor een unieke kans grijpen om winst te maken door in dit soort huurdersmarkt te investeren.

Te weinig vergunningen voor nieuwbouwprojecten in combinatie met een stijgende bevolking zijn het ultieme scenario voor Belgische vastgoedbeleggers,

Dit project maakt duurzaam beleggen in vastgoed in de Brusselse rand mogelijk aan een scherpe prijs, en het biedt tevens de kans om een aantrekkelijk rendement te realiseren via stijgende huuropbrengsten en een potentiële meerwaarde.

Interesse? Wees er snel bij, vraag nu de meest recente informatie en beschikbaarheden op en investeer.

Hoe komt het dat Brussel een kapitaalkrachtige huurdersmarkt heeft?

In Brussel is een hoge concentratie internationale organisaties en groeiende multinationals aanwezig. Deze trekken enorm veel gekwalificeerde high potentials en internationale zakenmensen aan.

Dit heeft tot gevolg dat de gemiddelde huurder in deze regio een hoger dan gemiddeld salaris verdient. Wat de mogelijkheid biedt om aantrekkelijke huurinkomsten te verdienen aan dit huurpubliek.

Tip: U kunt gebruik maken van een professionele verhuurservice om uw opbrengsteigendom zorgeloos en handenvrij te verhuren.

Weetje: Brussel staat in de top 5 van Europa’s belangrijkste zakensteden en deze regio is zonder enige discussie de ideale uitvalsbasis voor al wie carrière wil maken in deze metropool.

Met ruim 3 000 multinationals, Brussels Airport en 9 grote bedrijvenparken in de buurt is er ook volop werkgelegenheid.

Bovendien is Brussel de hoofdstad van België en van Europa en tevens het speelterrein voor talloze internationale instellingen zoals de NAVO.

Interesse? Aarzel dan niet om vrijblijvend meer info aan te vragen. Profiteer nu van de enorme vraag naar comfortabele, energiezuinige woningen van deze internationale profielen en bouw aan uw vermogen.

Galerij

Locatie

Adres: Diegem, Brusselse rand, België

Kom vrijblijvend de prijzen te weten van de nog beschikbare BEN-appartementen (inclusief brochure)


  Privacybeleid *