• Home
 • »
 • Vastgoed
 • »
 • Duits appartementsgebouw als investering met rendementsgarantie in Heinsberg

Duits appartementsgebouw als investering met rendementsgarantie in Heinsberg

 • €384.744 Te investeren kapitaal
 • 10,90% rendement per jaar
 • Flat, Flatgebouw
 • Te koop enkel voor verhuur
 • 52525 Heinsberg, Duitsland

Dit Duits appartementsgebouw als investering betreft 5 appartementen die in pakketvorm te koop zijn voor een zorgeloze verhuur. 

Deze Duitse opbrengsteigendommen vlakbij de Nederlandse grens zijn te koop in Heinsberg, op slechts 800 meter van het stadscentrum en staan garant voor 100% zorgeloosheid.

Zo kan u als nieuwe eigenaar rekenen op een 10-jarige contractueel gewaarborgde verhuurgarantie alsook op een 10 jaar lange all-in service op het vlak van beheer, onderhoud, verhuur en rentmeesterschap.

Als investeerder kunt u deze 5 appartementen in pakketvorm aanschaffen en genieten van een unieke hoeveelheidskorting op de originele prijs (wat een opkikker voor uw rendement betekent).

Qua rendement op uw geïnvesteerde eigen middelen kan u op de middellange termijn (een periode van 10 jaar) rekenen op +/- 10,90% rendement per jaar.

Dit rendement is aantrekkelijk hoog dankzij de hoeveelheidskorting, de gunstige evolutie van de vastgoedprijzen in deze streek en de mogelijkheid om te lenen via een lokale Duitse bank.

Ontdek hieronder alle details van deze 5 opbrengsteigendommen te koop in Heinsberg en aarzel zeker en vast niet om vrijblijvend meer details op te vragen indien u interesse heeft.

Inhoudsopgave

Samenvatting van dit Duits appartements­gebouw als investering met 5 wooneenheden

 • Kleinschalig Duits appartementsgebouw als investering met 12 appartementen waarvan er 5 appartementen in pakketvorm te koop zijn inclusief hoeveelheidskorting
 • U verwerft de volle eigendom van de appartementen via notariële akte en er wordt dus niet gewerkt met constructies rond erfpacht, opstalrecht, aandelen, leningen, obligaties, enzovoort.
 • Het is mogelijk om 80 à 100% van de aankoopprijs te financieren met een Duitse lening om optimaal gebruik te maken van een financiële hefboom (afhankelijk van uw situatie). Hoe groter uw hefboom, hoe meer rendement op uw eigen middelen u boekt.
 • Concreet is dit pakket van 5 appartementen te koop vanaf een eigen inbreng van +/- 384 744 euro (aangevuld met een Duitse financiering, u kan rekenen op de hulp van een team van experts om het beste en goedkoopste krediet te vinden voor uw situatie!).
 • Het bijkomend voordeel hiervan is de beperkte initieel vereiste kapitaalinleg:
  • Slechts +/- 238 355 euro te investeren eigen kapitaal op het moment van aankoop
  • De rest van de eigen inbreng verloopt gespreid via periodieke kapitaalaflossingen. Reken op een kapitaalaflossing inclusief alle bijkomende kosten van +/- 14 639 euro per jaar gedurende een periode van 10 jaar (+/- 146 389 euro na 10 jaar)
 • Het rendement bedraagt +/- 10,90% per jaar (berekend over uw eigen inbreng van +/- 384 744 euro en bekeken op een beleggingshorizon van 10 jaar).
 • U kan rekenen op zorgeloze contractueel gegarandeerde huurinkomsten voor een periode van 10 jaar (verlengbaar indien gewenst).
 • Volledige ontzorgingsformule inclusief verhuurservice, beheerservice en volledig gratis rentmeesterschap (perfect voor Nederlanders en Belgen die op een afstand wonen)
 • Goed onderhouden flatgebouw (regelmatig gerenoveerd pand, voor het laatst grootschalig gerenoveerd in het jaar 2012) 
 • Het pakket van 5 appartementen bevat 3 grotere en 2 kleinere appartementen:
  • Twee kleinere appartementen (2 x 58,4 m² bewoonbare oppervlakte) met een ruime slaapkamer, een kleine kinderkamer en een compacte woonkamer en een uitgeruste keuken en badkamer.
  • Drie grotere appartementen (1 x 94 m² en 2 x 97 m²) met 2 ruime slaapkamers, een woonkamer uit 2 delen (een living en een eetkamer) en een ruime uitgeruste keuken en badkamer.
 • Gelegen op een uitstekende locatie, vlakbij het lokale recreatiegebied en op slechts 800 meter wandelafstand van het stadscentrum van Heinsberg met veel horecazaken, winkels, supermarkten en tevens een ziekenhuis.
 • Voor de aanschaf van dit pakket van 5 appartementen voor verhuur kan u rekenen op professionele Nederlandstalige begeleiding van A tot Z. Vraag dus gerust vrijblijvend meer informatie aan om alle details te weten te komen!

5 appartementen in Duits flatgebouw als investering in Heinsberg: Inleiding

De stad Heinsberg ligt in het westen van de deelstaat Noordrijn-Westfalen, direct aan de grens met Nederland.

Bloeiende stad vlakbij de Nederlandse grens

Als districtshoofdstad van het gelijknamige district biedt Heinsberg zijn meer dan 40 000 inwoners en de inwoners van de hele regio uitgebreide diensten en infrastructuur aan.

Economisch gezien rust het district Heinsberg op verschillende economische pijlers en het zijn voornamelijk de bedrijven in de productie-, industrie- en handelssector die domineren.

Videopresentatie over het district Heinsberg

Bekijk zeker en vast de volgende officiële presentatievideo afkomstig van het Kreis Heinsberg voor een goede impressie van deze streek vlakbij Nederland:

Naast zijn eigen sterke punten profiteert Heinsberg natuurlijk ook van de nabijheid van diverse andere Duitse grote steden zoals Mönchengladbach, Düsseldorf, Aken alsook van de nabijheid van het nabijgelegen Nederland.

Rustig en ontspannen wonen voor de inwoners

Heinsberg is gezegend met een levendig stadscentrum inclusief een rustige voetgangerszone en een ruim aanbod aan parkeerplaatsen.

Deze goed gebalanceerde mix qua transport en bereikbaarheid biedt inwoners en bezoekers van de stad Heinsberg een ontspannen en comfortabele winkelervaring.

Volgens de filosofie van de stad Heinsberg hoort daar ook gratis internet in openbare ruimtes bij.

Daarnaast wordt er ook veel aandacht besteed aan groene energie en het gradueel uitfaseren van voertuigen met een verbrandingsmotor in de stad.

Met andere woorden, e-mobiliteit staat centraal en is erg belangrijk in Heinsberg met vrij veel oplaadpunten voor zowel wagens als fietsen.

Uniek recreatiedomein vlakbij

En last but not least presenteert Heinsberg zich tevens als een groene stad met veel natuur.

Het absolute hoogtepunt op het vlak van natuur is de voormalige steengroevevijver "Lago Laprello" (zie hieronder voor meer informatie over dit recreatiegebied).

Videovoorstelling van Lago Laprello

Het recreatiegebied Lago Laprello ligt op wandelafstand van het stadscentrum van Heinsberg en biedt aantrekkelijke, quasi natuurlijke zandstranden met diverse zwemplaatsen aan in en aan de steengroevevijver.

Bezoekers kunnen er ook diverse speeltuinen en een boothuis vinden. Daarnaast zijn er verschillende clubs gevestigd en worden er ook vele culturele evenementen georganiseerd, wat goed is voor het lokale vrijetijdsaanbod. 

De stad Heinsberg biedt dus een perfect evenwicht tussen werk, vrije tijd en ontspanning voor inwoners (en dus ook voor huurders van deze appartementen in dit Duits appartementsgebouw als investering).

Weetje: De stad Heinsberg noemt zichzelf de stad van de ontmoetingen.

Gelegen in Heinsberg: Stad met meerwaarde­potentieel

Korte samenvatting van de locatie van dit Duits appartemensgebouw als investering

 • Dit appartementsgebouw is gelegen in een rustige, centrale woonwijk en alles wat belangrijk is, kunnen huurders in het stadscentrum vinden dat op +/- 800 meter wandelafstand ligt.
 • Heinsberg is het belangrijkste centrum van het Heinsberg district en is de meest westelijk gelegen stad van heel Duitsland. De stad en het district Heinsberg oefenen een grote aantrekkingskracht uit tot in Nederland.
 • Gelegen op een perfecte toplocatie tussen het stadscentrum van Heinsberg en het lokale recreatiegebied Lago Laprello.

Infographic met voorzieningen op wandelafstand van dit appartementsgebouw te Heinsberg

infographic van voorzieningen in de buurt van het appartementsgebouw op wandelafstand in heinsberg

Transportverbindingen en bereikbaarheid

Met de wagen

Heinsberg ligt +/- 30 kilometer ten westen van Mönchengladbach en +/- 40 kilometer ten noorden van Aken, direct aan de Nederlandse grens (op +/- 10 kilometer van de Nederlandse grens om precies te zijn). 

De stad Heinsberg is zeer goed bereikbaar. De rijkswegen 56 en 221 verbinden Heinsberg met de omliggende regio's in alle vier de windrichtingen. 

Ook de snelweg A46 begint ten zuiden van de stad. De rit naar Mönchengladbach duurt ongeveer 30 minuten en Düsseldorf kan men in +/- 45 minuten bereiken met de wagen.

Huurders van deze appartementen kunnen hier dus perfect rustig wonen, op een acceptabele en haalbare afstand van hun werkgever in Mönchengladbach, Aken of zelfs Düsseldorf.

Met de trein

Op diverse plaatsen in Heinsberg bevinden er zich treinhaltes aan de spoorlijn Lindern-Heinsberg.

De regionale trein 33 passeert hier om het uur en de treinreis naar Aken duurt minder dan 60 minuten.

Met een overstap kan men Mönchengladbach bereiken in minder dan 40 minuten.

Dit betekent dat huurders van deze appartement met een sprekend gemak de trein kunnen nemen naar de grotere steden in de buurt indien ze daar beroepsactief zijn.

Busvervoer in Heinsberg zelf

Het openbaar vervoer in Heinsberg bestaat uit een zeer goed ontwikkeld binnenstedelijk en regionaal busnetwerk.

De bus nemen in Heinsberg is een fluitje van een cent en dat is een groot pluspunt voor hurende gezinnen met kinderen die naar school gaan in Heinsberg zelf bijvoorbeeld.

Topligging van dit Duits appartements­gebouw als investering in Heinsberg

De appartementen en dit gebouw bevinden zich in een rustige zijstraat van een woonwijk.

Deze typisch Duitse woonwijk wordt gekenmerkt door vrijstaande huizen en kleinere appartementsgebouwen (laagbouw).

Dankzij de centrale ligging is het in de praktijk een van de beste woonwijken van de stad Heinsberg.

Concreet liggen de appartementen op wandelafstand van het recreatiegebied Lago Laprello en van het stadscentrum.

Het is ongeveer 5 à 6 minuten wandelen naar Lago Laprello, de voormalige steengroevevijver en het huidige recreatiegebied.

En de voetgangerszone in het stadscentrum van Heinsberg ligt op slechts 10 minuten wandelafstand ongeveer.

Video van de stad Heinsberg gezien vanop de fiets 

Bekijk zeker en vast de volgende video die gemaakt werd met een GoPro op de fiets tijdens een fietsritje in Heinsberg:

Er bevinden zich ook 4 supermarkten, diverse buurtwinkels, boetiekjes, horecazaken zoals restaurants, scholen en een lokaal ziekenhuis binnen een straal van ongeveer een kilometer rond de appartementen! 

Het dichtstbijzijnde treinstation ligt op minder dan 10 minuten wandelafstand van deze residentie. En een autorit naar de dichtstbijzijnde op- en afrit van de A46 duurt ook slechts +/- 10 minuten.

Kenmerken van dit Duits appartementsgebouw als investering met 5 appartementen te koop

 • Prijs van de 5 appartementen: Op aanvraag
 • Hoeveelheidskorting: Ja (op aanvraag)
 • Bouwjaar: Gebouwd in 1962
 • Laatste grootschalige renovatie: 2012
 • Type vastgoed: Residentieel
 • Staat: Goed onderhouden flatgebouw (regelmatig gerenoveerd)
 • Aantal wooneenheden in het gebouw: 12
 • Totale woonoppervlakte van de 12 appartementen: Meer dan 920 m²
 • Status van de 12 appartementen: Verhuurd
 • Aantal appartementen te koop als pakket: 5
 • Bewoonbare oppervlakte per appartement: 58 tot 97 m² per appartement
 • Omgeving: Op slechts 800 meter van het stadscentrum van Heinsberg in Duitsland
 • Kelderruimte: Ja, aanwezig
 • Private kelderruimte per appartement: Ja, aanwezig
 • Verwarming: Centrale verwarming op olie (volledig gerenoveerd in 1999)
 • Aantal woonlagen: 3
 • Ramen: Geïsoleerde kunststoframen
 • Energiecertificaat: Ja
 • Parkeerplaatsen: Ja

Details van de 5 appartementen te koop in pakketvorm

duits appartementsgebouw als investering in heinsberg vlakbij nederland met 5 appartementen te koop inclusief verhuurgarantie

Kenmerken van de appartementen in een notendop

 • Centraal gelegen in de stad Heinsberg. Dichtbij het stadscentrum (op nog geen kilometer wandelafstand) en vlakbij de natuur. 
 • Het stadscentrum van Heinsberg ligt op +/- 800 meter wandelafstand. Uw huurders kunnen er een ruim aanbod van winkels, horecazaken, artsen, vrije beroepen en een gemeentelijk ziekenhuis vinden.
 • Vanaf dit kleinschalig Duits appartementsgebouw is het ongeveer 6 minuutjes wandelen tot aan het recreatiegebied Lago Laprello
 • Perfecte uitvalbasis voor mensen (huurders) met een job bij een werkgever uit:
  • Sittard en Roermond (op +/- 20 kilometer afstand)
  • Mönchengladbach (+/- 30 kilometer afstand)
  • Aken (op +/- 35 à 40 kilometer afstand)
  • Maastricht (+/- 53 kilometer afstand)
  • Düsseldorf (+/- 60 kilometer afstand)
  • Genk (+/- 60 kilometer afstand)
 • Toestellen en uitrusting in de appartementen:
  • Privatieve kelderruimte per appartement
  • Hoogwaardige wand- en vloerbekleding in elk appartement, ook in de badkamers
  • Balkon bij de meeste appartementen
  • Badkamer met alle sanitaire voorzieningen én inval van natuurlijk daglicht
  • Elk appartement is aangesloten op de centrale verwarming

Uitgebreide omschrijving van de appartementen te koop voor verhuur

Dit regelmatig gerenoveerd en goed onderhouden flatgebouw is een interessante investeringsopportuniteit voor Nederlanders en Belgen.

Oppervlaktes en indeling van de appartementen te koop

render van grondplan die twee types appartementen te koop weergeeft qua inrichting en opdeling in flatgebouw

De 5 appartementen zijn tijdloos ingericht en verstandig en doordacht ingedeeld qua plattegrond en inrichting.

Dit appartementengebouw bestaat in totaal uit 12 appartementen, gespreid over drie verdiepingen met woonruimtes tussen een kleine 60 en een kleine 100 vierkante meter. Hiervan zijn er zoals eerder gesteld 5 in pakketvorm te koop.

De indeling van deze 5 appartementen die in pakket te koop zijn, varieert van tweeënhalf tot vier kamers:

 • Twee appartementen hebben een bewoonbare oppervlakte van 58,4 m² en bestaan uit een ruime slaapkamer, een kleine kinderkamer en een compacte woonkamer en een keuken en badkamer.
 • Drie appartementen met een bewoonbare oppervlakte van respectievelijk 94 en 2 x 97 m² met 2 ruime slaapkamers, een woonkamer uit 2 delen (een living en een eetkamer) en een ruimere keuken en badkamer.

Deze appartementen zijn bereikbaar via 2 aparte ingangen.

Keuken en badkamer met natuurlijke lichtinval 

Naast de woon- en slaapkamers beschikken alle appartementen ook over een keuken en een badkamer met natuurlijk daglicht en een comfortabel en modern douchebad, lavabo, wastafelmeubel, enzovoort.

Dankzij de doordachte indeling kan de oppervlakte van alle kamers uitstekend gebruikt worden.

Weetje: Sommige van de appartementen hebben een bijkomend apart toilet voor gasten.

Vloeren, muren en deuren 

Met hun eigentijdse inrichting en design voldoen deze 2-slaapkamerappartementen aan alle eisen van de huidige en toekomstige huurders.

Terwijl de vloeren in de woonkamers bedekt zijn met laminaat, zijn de gangen, keukens en badkamers betegeld.

De binnendeuren van de appartementen zijn van hout. Bovendien hebben acht van de twaalf appartementen een eigen uitgang met balkon.

Weetje: Alle appartementen zijn momenteel verhuurd (wat een goede indicatie is van het verhuurpotentieel en de bezettingsgraad, los van uw 10-jarige verhuurgarantie die contractueel vastgelegd is).

Overzicht van de uitgevoerde renovatie- en opfrissingswerken van dit Duits appartementsgebouw als investering

Het gebouw werd gebouwd in het 1962 en dankzij diverse renovatiemaatregelen en een consequent en professioneel onderhoud verkeert het pand in onberispelijke staat.

Zo werden er de afgelopen jaren geïsoleerde kunststoframen geplaatst. Daarnaast werden de entree en trappenhuizen opnieuw ingericht en opgefrist. 

Meest recentelijk werd de gehele gevel van het pand in het jaar 2012 geïsoleerd en opnieuw bepleisterd.

Het pand is uitgerust met een kelder en biedt dus een ruime privé kelderruimte per appartement, evenals opbergmogelijkheden voor fietsen en/of kinderwagens.

Weetje: Deze kelder herbergt ook de centrale verwarming op olie, die gloednieuw geïnstalleerd werd in het jaar 1999 en die het hele huis probleemloos van warmte voorziet tijdens de koudere maanden.

Financiële details van dit Duits appartementsgebouw als investering

hoek van gerenoveerd kamerverhuurpand in duitsland met 5 wooneenheden te koop met gegarandeerde huurinkomsten te heinsberg
 • Veel lagere financiële instapdrempel dan soortgelijk opbrengstvastgoed in België en Nederland.
 • Mogelijkheid om gebruik te maken van 80 tot 100% financiering bij een Duitse kredietinstelling (volledige begeleiding hiervoor is een onderdeel van de dienstverlening van deze bouwpromotor) om het rendement op uw eigen middelen te maximaliseren.
 • Uw pakket van 5 verhuurappartementen wordt professioneel beheerd en onderhouden door de bouwpromotor die u als buitenlandse investeerder compleet ontzorgt.
 • Uw huurinkomsten worden contractueel gegarandeerd voor een periode van 10 jaar.
 • Deze verhuurgarantie wordt gewaarborgd door de bouwpromotor die financieel stabiel en gezond is. Het bekendste Duitse onafhankelijke kredietbureau Schufa stelt dat de kans dat deze bouwpromotor insolvabel wordt en failliet gaat minder dan 0,3% bedraagt.
 • Tijdens de 10-jarige verhuurperiode worden uw 5 verhuurpanden periodiek opgefrist en gerenoveerd op de kosten van de bouwpromotor. Na afloop van de 10-jarige verhuurperiode zullen de appartementen in de oorspronkelijke staat vrijkomen om ze te verkopen of opnieuw verder te verhuren (zelf of opnieuw via een 10-jarige verhuurgarantie).
 • Leegstand, schade en wanbetaling zijn uw zorg niet. U kunt namelijk genieten van contractueel gegarandeerde huurinkomsten die maandelijks op uw bankrekening worden uitbetaald.
 • Jaarlijks rendement van +/- 10,90% berekend over uw persoonlijk geïnvesteerd kapitaal.

Redenen waarom Heinsberg aantrekkelijk is voor Nederlandse vastgoedbeleggers

De stad Heinsberg ligt in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, vlakbij de Nederlandse grens.

Hieronder volgt een inspirerend overzicht van verschillende redenen waarom Heinsberg aantrekkelijk is voor Nederlandse vastgoedverhuurders:

Nederland is vlakbij (zekerheidsgevoel)

De ligging vlak aan de grens met Nederland is een van de redenen waarom Heinsberg aantrekkelijk is voor Nederlanders die er in Duits investeringsvastgoed voor verhuur willen beleggen.

De stad Heinsberg ligt dicht bij de Nederlandse grens (op +/- 10 kilometer afstand) waardoor deze vlot en gemakkelijk bereikbaar is voor Nederlandse vastgoedbeleggers.

Dit betekent tevens ook dat bepaalde Nederlanders die in de grensstreek werken, geïnteresseerd kunnen zijn in het huren van appartementen en woningen in Heinsberg.

Wat extra gunstig kan zijn voor vastgoedbeleggers in deze stad.

Lagere vastgoedprijzen in Duitsland

De vastgoedprijzen van residentieel vastgoed zijn in Heinsberg over het algemeen lager dan in veel regio's van Nederland.

Hierdoor is het voor Nederlandse (en Belgische) beleggers betaalbaarder om in Heinsberg een appartement of in dit geval een pakket van 5 appartementen voor verhuur te kopen.

Met minder geld (384 744 euro gespreid over 10 jaar om precies te zijn), in combinatie met een Duitse lening, kan u meer fysiek vastgoed in volle eigendom verwerven (5 appartementen in dit geval).

Lagere instapdrempel bij aankoop

De aankoopkosten van dit Duits appartementsgebouw als investering (het pakket van 5 appartementen) vallen in totaliteit veel lager uit dan de aankoopkosten voor soortgelijke appartementen in België of Nederland.

Afhankelijk van hoe u de berekening maakt, komt u al gauw uit op een initieel te beleggen bedrag dat 30 à 50% lager uitvalt dan wanneer men hetzelfde aantal units zou kopen in Nederland of België.

Gezien de evolutie van de lokale vastgoedprijzen, betekent dit ook dat u met dit type Duits vastgoed 2 keer zo snel uw aankoopkosten terugverdiend hebt!

En dat u dus 2 keer zo snel aan een pure meerwaarde met uw Duits vastgoed zit (huidige waarde minus aankoopwaarde minus aankoopkosten).

Vraag gerust meer informatie aan om de specifieke details van deze redenering en stelling te bespreken en ontdekken!

Sterke lokale huurvraag in Heinsberg + Grafiek van evolutie van verhuurprijzen in Heinsberg

evolutie van aankoopprijzen en verhuurprijzen van residentieel vastgoed in heinsberg vlakbij nederland in noordrijn-westfalen

Bron: Meine Erste Immobilie

Heinsberg heeft een groeiende bevolking en een sterke huurvraag. Een kleine 65% van de bevolking huurt er (dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld België waar de meerderheid van de bevolking een echte baksteen in de maag heeft).

De ingeburgerde mentaliteit van de Duitsers dat huren OK is, ook in deze streek, klinkt vanzelfsprekend als muziek in de oren voor vastgoedbeleggers uit Nederland (en België).

Interessant weetje: De verhuurprijzen in deze streek zitten in een mooie stijgende lijn (zie grafiek hierboven), wat betekent dat dit pakket van 5 appartementen voor verhuur een inflatiebestendige investering is.

Heinsberg kan u beschouwen als een stedelijk gebied met een groeiende bevolking en een bloeiende economie (als onderdeel van het stevig groeiende Noordrijn-Westfalen).

Dit levert Belgische en Nederlandse kopers van Duits vastgoed voor verhuur in deze regio dus een gestage stroom van potentiële huurders en een betrouwbare bron van huurinkomsten op.

Kortom, Heinsberg beschikt over een stabiele huurmarkt waardoor het een aantrekkelijke locatie is voor een investering in een kamerverhuurpand zoals dit appartementsgebouw.

Gunstige huurrendementen en aantrekkelijk meerwaardepotentieel + Grafiek van evolutie van vastgoedprijzen in Heinsberg

evolutie van aankoopprijzen en verhuurprijzen van residentieel vastgoed in heinsberg vlakbij nederland in noordrijn-westfalen

Bron: Meine Erste Immobilie

Door de lagere vastgoedprijzen in Heinsberg (en de relatief hoge maandelijkse huurinkomsten) kunnen beleggers in vergelijking met veel streken in Nederland hogere huurrendementen behalen. 

Bovendien is dit Duits vastgoed ook minder oververhit dan in Nederland. Op de middellange termijn is een meerwaarde dus zeker en vast niet uitgesloten.

Bekijk de bovenstaande grafiek die de evolutie van de vastgoedprijzen in Heinsberg weergeeft en u zult zien wat we bedoelen!

Kortom, Heinsberg-stad is een aantrekkelijke optie voor Nederlanders die op zoek zijn naar een investering met een sterk potentieel rendement, niet te ver van huis.

En via deze 5 appartementen kan u zelfs profiteren van contractueel gegarandeerde huurinkomsten voor een periode van 10 jaar.

De bouwpromotor staat borg en kan een sterke financiële positie voorleggen (onafhankelijk geverifieerd).

De stabiele Duitse vastgoedmarkt

Duitsland heeft een stabiele en goed gereguleerde vastgoedmarkt, gecombineerd met een stabiel wetgevend en fiscaal kader.

Dit biedt beleggers uit binnen- en buitenland meer zekerheid in vergelijking met andere landen...

Onnodig om in detail te gaan maar het is langzaam maar zeker duidelijk adat de gouden jaren voor vastgoedverhuurders in België en Nederland achter de rug liggen.

(Toekomstige) Ingrepen door de wetgever vormen een reële bedreiging voor het nettorendement van Belgische en Nederlandse opbrengsteigendommen alsook voor de waardevastheid ervan.

Duitsland is dus een bijzonder aantrekkelijk en vooral stabieler alternatief voor Nederlandse (en Belgische) beleggers die vragen hebben bij de (in)stabiliteit van de Nederlandse en/of Belgische vastgoedmarkt...

Lokale bedrijven die voor werkgelegenheid zorgen

Interessant weetje: Heinsberg is als stad ook de thuisbasis van verschillende grote werkgevers, die voor een gestage stroom van potentiële huurders zorgen.

Enkele voorbeelden van dergelijke werkgevers in Heinsberg zijn de volgende bedrijven:

 • Eggerath GmbH & Co KG (producent van houten meubilair).
 • Edgetech Europe GmbH (productie van kosteneffectieve, hoogwaardige systemen met afstandhouders voor isolatieglas voor energie-efficiënte woningen).
 • Alliander Netz Heinsberg GmbH (nutsbedrijf voor elektrische voorzieningen, bekend voor elektrische dienstverlening en voorzieningen voor publieke straatverlichting).
 • DHL: Dit wereldbekende en internationale logistieke bedrijf heeft een belangrijke en groeiende logistieke hub in het Heinsberg gebied en biedt veel werkgelegenheid in de logistieke sector voor de inwoners van het district en de stad Heinsberg.

Goede infrastructuur en voorzieningen in Heinsberg

Heinsberg is goed verbonden met grote steden in de regio, waaronder Düsseldorf, Mönchengladbach, Keulen en Maastricht.

De stad heeft ook een ruim scala aan voorzieningen te bieden, waaronder winkels, supermarkten, restaurants, cafés en culturele bezienswaardigheden, waardoor de stad voor huurders in elk geval een bijzonder aantrekkelijke plek is om te wonen in Duitsland.

Cultuur en geschiedenis in Heinsberg

Heinsberg heeft wel wat te bieden op het vlak van cultuur en recreatie...

Historische plaatsen in Heinsberg

 • De Sankt Gangolf kerk: Een Romaanse kerk die dateert uit de 12e eeuw met een opvallende toren die de skyline van de stad domineert.
 • De burcht- en kerkheuvel: De heren van adel van Heinsberg bouwen hier tijdens de middeleeuwen hun uitvalsbasis en adellijke zetel. De burcht bood bescherming en aldus ontwikkelde er zich al snel een nederzetting, een markt en zelfs een stad. Tegenwoordig vindt u op deze plaats ook een ruim en levendig stadspark met een historische flair.

Begas museum in Heinsberg: Video

Een museum met een permanente exhibitie over de bekende kunstenaarsfamilie Begas:

Festivals en evenementen

De stad Heinsberg besteedt veel energie en aandacht aan lokale evenementen en cultuur.

U vindt de meest actuele evenementenkalender van de stad Heisberg via deze link.

Recreatiemogelijkheden: Video over het prachtige Heinsberg

Naturpark Schwalm-Nette

Het Schwalm-Nette Naturpark is een schitterend natuurgebied in de buurt van Heinsberg van maar liefst 435 vierkante kilometer met wandel- en fietspaden en talloze mogelijkheden om vogels te observeren en van de Duitse natuur te genieten.

Lago Laprello

Lago Laprello is een populaire recreatieve bestemming in Heinsberg.

Het is in essentie een populair meer/zwemvijver waar bezoekers van diverse recreatieve activiteiten kunnen genieten, waaronder zwemmen, varen, vissen en wandelen.

Er is ook een zandstrand waar bezoekers kunnen ontspannen en ontspannen van de zon kunnen genieten.

Interessant weetje: Het meer wordt omgeven door een groot natuurgebied.

Lago Laprello is een populaire plek voor de lokale bevolking en bezoekers, vooral tijdens de zomermaanden wanneer het warm weer is.

Het ligt op wandelafstand van deze residentie met verhuurappartementen te koop! Dit betekent dat uw huurders volop kunnen genieten van dit prachtig recreatiedomein!

Aantrekkelijk potentieel voor kapitaalgroei

evolutie van aankoopprijzen en verhuurprijzen van residentieel vastgoed in heinsberg vlakbij nederland in noordrijn-westfalen

Bron: Meine Erste Immobilie

Hoewel huurrendement de belangrijkste reden kan zijn om te investeren in Duitse beleggingspanden zoals deze 5 appartementen, gaat het om meer dan dit!

Er is ook het potentieel voor vermogensgroei op de lange termijn met dit Duits vastgoed.

Want als de vastgoedmarkt in Heinsberg blijft groeien, kunt u als eigenaar mogelijks profiteren van vermogenswinst wanneer u het vastgoed uiteindelijk terug verkoopt.

Tip: Verkopen doet u best na het verstrijken van een periode van 10 jaar (zo steekt u de winst volledig belastingvrij op zak!).

De nabijheid van Nederland, de lagere Duitse vastgoedprijzen, een sterke en stabiele huurdersmarkt en de gunstige huurrendementen zorgen ervoor dat Heinsberg aantrekkelijke investeringslocatie is voor Nederlandse vastgoedbeleggers. 

Interesse in dit Duits appartements­gebouw als investering? Vraag meer info aan

Heeft u interesse in dit pakket van 5 appartementen te koop en overweegt u dit Duits appartementsgebouw als investering? 

Aarzel dan geen seconde en vraag vrijblijvend meer informatie aan over de lokale financieringsmogelijkheden en -vereisten, de details over de 10-jarige verhuurgarantie, de details qua hoeveelheidskorting, de all-in verhuurservice, het beheer, het gratis rentmeesterschap en onderhoud, enzovoort.

Zo zijn alle prijzen, grondplannen en details van dit pakket van 5 appartementen op aanvraag verkrijgbaar.

U kan tevens ook rekenen op een volledig Nederlandstalige professionele begeleiding van A tot Z, inclusief een bezichtiging ter plaatse, hulp bij het vinden van de goedkoopste Duitse financiering en een offerte en rendementssimulatie op maat van uw wensen en situatie.

Galerij

Grondplannen

Locatie

Adres: 52525 Heinsberg, Duitsland

Kom vrijblijvend de prijzen, financieringsmogelijkheden en rendementen te weten van dit pakket van 5 appartementen


  Privacybeleid *