• Home
 • »
 • Vastgoed
 • »
 • Appartementsgebouw in Berlijn als belegging via crowdfundingplatform

Appartementsgebouw in Berlijn als belegging via crowdfundingplatform

 • €500 (minimaal)
 • 6% jaarlijks rendement
 • Flat, Huis
 • Te koop enkel voor verhuur
 • Scheiblerstraße 3, 12437 Berlin, Duitsland

De ontwikkelaar van dit project investeert in de renovatie van dit pand, waardoor dit appartementsgebouw in Berlijn als belegging kan beschouwd worden. Het appartementsgebouw is compleet verhuurd (100% bezettingsgraad) en de ontwikkelaar is eigenaar van het pand.

De appartementen, de zolder en de lift dienen gerenoveerd te worden. Vervolgens zullen de appartementen voor residentiële verhuur afzonderlijk verkocht worden. De ontwikkelaar verwacht een omzet van 5 630 000 euro uit de verkoop.

Om de renovaties vlot rond te krijgen, zal de ontwikkelaar beroep doen op mezzaninefinanciering ten belope van 625 000 euro. En particuliere beleggers kunnen hierop intekenen en genieten van 6% jaarlijks rendement. Ontdek er hieronder alles over!

Samenvatting | Appartements­gebouw in Berlijn als belegging

 • 6% interest per jaar
 • Interesten worden zesmaandelijks uitbetaald (2 keer per jaar)
 • Looptijd van de investering: 12 maanden (en optioneel verlengbaar met nog eens 6 maanden)
 • Geen verdoken kosten voor particuliere beleggers en dus een rendement dat écht netto is:
  • Geen managementkosten
  • Geen premium- of dossierkosten
 • Appartementsgebouw op toplocatie in Berlijn dat gerenoveerd wordt
 • 1 032 verhuurbare vierkante meter

Vier redenen om te beleggen in dit appartements­gebouw in Berlijn

Aantrekkelijke locatie

Dit appartementsgebouw is gelegen in Treptow-Köpenick in het district Berlin-Baumschulenweg. Diverse ontwikkelingen en grotere infrastructuurwerken in deze regio zullen een positief effect hebben op deze locatie.

De nu nog relatief lage vastgoedprijzen zullen naar verwachting opmerkelijk stijgen.

Mooi interest­percentage

De interestvoet van 6% per jaar is een mooi jaarlijks rendement voor bestaande residentiële opbrengsteigendommen. Een bijkomend pluspunt is de zesmaandelijkse uitbetaling ervan.

Interessant weetje: De ontwikkelaar wordt beboet indien deze de investering vervroegd opzegt of beëindigt.

In zo'n geval zal u 7 maanden na de start van de mezzaninelening recht hebben op een eenmalige terugbetaling van uw kapitaal + afgesproken interest + 2% bonusinterest per jaar (gebaseerd op elke maand dat de lening niet meer werd opgenomen door de ontwikkelaar).

Dus de bonusinterest wordt pro rata toegekend in zo'n geval. In elk geval, u krijgt als particuliere belegger een hoger jaarlijks rendement in zo'n scenario.

Twee ingebouwde zekerheden

Dit appartementsgebouw in Berlijn als belegging biedt twee verschillende zekerheden voor beleggers die hier hun geld beleggen in vastgoed.

Ten eerste heeft de ontlener de toekomstige winsten uit de verkoop van het appartementsgebouw, alsook de huidige verhuurinkomsten (gebouw is volcontinu voor 100% verhuurd momenteel), toegewezen aan een onafhankelijke derde partij.

Deze toewijzing van toekomstige geldstromen werd contractueel vastgelegd. Dit garandeert beleggers dat er geen winsten uit het project naar de ontwikkelaar kunnen vloeien indien er nog investeerder geld moeten terugkrijgen via de mezzaninefinanciering.

Met andere woorden, de beleggers in de mezzaninelening krijgen hun geïnvesteerd kapitaal + interest eerst uitbetaald. Eens de volledige mezzaninelening terugbetaald is, kan de ontwikkelaar aanspraak maken op de fondsen.

Ten tweede werd contractueel vastgelegd dat de ontwikkelaar geen verdere financieringen zal aangaan voor de renovatie van hetzelfde appartementsgebouw.

Korte termijn beleggingshorizon voor dit appartements­gebouw in Berlijn als belegging

Met een geplande looptijd van 12 maanden zal het renovatieproject van dit appartementsgebouw afgerond worden binnen een heel acceptabele termijn.

Zelfs met de optioneel verlengbare periode van 6 maanden zou de totale looptijd nog steeds maar 18 maanden bedragen.

Dit maakt het gemakkelijk voor beleggers om de risico's en potentiële negatieve beïnvloedingsfactoren beter in te kunnen schatten.

Details van dit appartements­gebouw in Berlijn als belegging

 • Project: Renovatie appartementsgebouw
 • Gebruik: Residentieel
 • Bewoonbare oppervlakte: 1 032 m²
 • Bezettingsgraad: Volledig (100% verhuurd)
 • Locatie: Scheiblerstraße 3, 12437 Berlin, Duitsland
 • Doel qua op te halen kapitaal via crowdfunding: 625 000 euro
 • Minimale looptijd: 12 maanden
 • Terugbetaling: Uw kapitaal wordt terugbetaald uit fondsen afkomstig uit de verkoop van het gerenoveerd appartementsgebouw
 • Betalingen van interesten: Iedere 6 maand

Waarom Berlijn een interessante locatie is

Voor Duits investeringsvastgoed is Berlijn, de hoofdstad van Duitsland, zeker en vast het overwegen waard. Berlijn blijft namelijk een van de meest dynamische steden in Duitsland.

Het aantal inwoners alsook de economische groei is al jarenlang aan het stijgen. Hierdoor stijgt natuurlijk ook de vraag naar leefruimte en residentieel vastgoed van een bepaald hedendaags niveau.

De officiële voorspellingen voor de inwonersaantallen van Berlijn voor de periode tussen 2020 en 2030 tonen aan dat de bevolking van Berlijn jaarlijks +/- 7,5% zal stijgen.

Een stijgende vraag betekent de ultieme huurdersmarkt en dus is een opbrengsteigendom kopen voor verhuur er stabiel en beschikbaar met mooi rendement.

Wie is de ontwikkelaar van dit appartements­gebouw in Berlijn als belegging?

Als particuliere belegger kan u hier investeren in vastgoed door geld uit te lenen aan de ontwikkelaar van dit appartementsgebouw. Deze wenst concreet een bedrag van 625 000 euro te lenen op de private markt om de noodzakelijke renovaties uit te voeren.

Het gaat dus om een mezzaninelening die wordt uitgegeven door 237 GmbH & Co. Vermögensverwaltung KG. Deze werkvennootschap wordt gewaarborgd door Stream Real Estate S.A.

Stream Real Estate S.A. werd opgericht om institutionele investeerders en vermogende personen een brede toegang tot de vastgoedmarkt te verschaffen, alsook om meer structuur en professioneel management te garanderen.

De Duitse dochteronderneming projektWERT GmbH (vroeger STREAM Real Estate Services GmbH) is verantwoordelijk voor alle eigendomsspecifieke taken (beheer, onderhoud, verhuur, enzovoort).

Ervaren vastgoedprofessionals zorgen voor een actief beheer van de vastgoedinvesteringen om duurzame waardecreatie te bewerkstelligen.

Hoe verloopt de investering in de praktijk?

Digitaal in Duits vastgoed beleggen via iFunded

iFunded is de toonaangevende crowdfundingwebsite voor residentieel vastgoed in Duitsland.

Ze hebben een zeer mooie interface en alle informatie wordt goed gepresenteerd in het Duits en Engels. Ze staan open voor investeerders uit heel Europa (zowel particulieren als vennootschappen) en aanmelden is zeer eenvoudig.

iFunded biedt twee soorten beleggingen:

 1. Obligaties, en
 2. Achtergestelde leningen (ook gekend als mezzaninefinanciering)

Obligaties behoren tot de beleggingscategorie van effecten onder de Duitse wet effectenhandel (Wertpapierhandelsgesetz, WpHG), waarin crediteurenrechten, in het bijzonder rente en terugbetaling van geleend geld, worden beschermd.

Een achtergestelde lening is een openstaande schuld die ondergeschikt is aan leningen toegekend door preferente schuldeisers.

Dergelijke achtergestelde leningen worden gereguleerd door de Duitse wet investeringsvoorziening (Vermögensanlagengesetz, VermAnIG).

Account aanmaken en verificatie van identiteit

Bezoek de website van iFunded en registreer om een account aan te maken. U dient vervolgens te bevestigen via een sms-code alsook door te klikken op een link in een e-mail die u ontvangt.

Na het invullen van uw persoonlijke gegevens zoals geboortedatum en -plaats, dient u ook uw adres in te vullen.

In de laatste fase dient u de Ken Uw Klant procedure te vervolledigen. Dit kan u via pc doen tijdens een videochatsessie OF via uw smartphone door een app te downloaden.

Om geverifieerd te worden, kan u de Deutsche Post-app downloaden (de link hiervoor vindt u gemakkelijk in uw account in iFunded) en vervolgens een videochat via de applicatie inplannen.

Een medewerker van Deutsche Post belt u vervolgens en maakt een foto van u en uw internationaal paspoort of identiteitskaart om de verificatieprocedure te voltooien.

Het is momenteel een van de snelste en meest eenvoudige manieren voor de verificatie van uw identiteit. In die zin voldoet het platform aan de Duitse normen van professionaliteit en een georganiseerde manier van werken.

Weetjes over deze investerings­methode

De minimale investering is 500 euro en het maximum bedraagt 10 000 euro als zijnde een particuliere belegger.

De rendementen kunnen oplopen tot 7% per jaar, wat uitstekend is als u rekening houdt met het lage risicoprofiel van de Duitse vastgoedmarkt.

De investering wordt terugbetaald aan het einde van de investeringsperiode, die van project tot project varieert.

De rente wordt in de loop van het jaar uitbetaald (de frequentie ervan hangt af van project tot project). In het geval van dit appartementsgebouw in Berlijn als belegging wordt de rente elke zes maanden uitbetaald.

Ander beleggings­vastgoed te koop in Duitsland

Extra info over Duitsland

Galerij

Locatie

Adres: Scheiblerstraße 3, 12437 Berlin, Duitsland

Vul het formulier hieronder in om meer informatie aan te vragen   ↙ Uw landcode *

  Privacybeleid *