• Home
 • »
 • Vastgoed
 • »
 • Appartement kopen in Duitsland als zorgeloze belegging met zekerheid

Appartement kopen in Duitsland als zorgeloze belegging met zekerheid

Een appartement kopen in Duitsland is met deze beleggingsopportuniteit in Noordrijn-Westfalen nog nooit zo interessant geweest. U geniet namelijk van een contractueel gewaarborgde verhuurgarantie en u verwerft de volle eigendom van een opbrengsteigendom.

Genieten van een handenvrije opbrengsteigendom in dé groeiende economie van Europa. Dat is waar deze zorgeloze belegging voor staat.

Samenvatting van deze vastgoed­belegging

 • Als belegger koopt u de volle eigendom (geen erfpacht, opstalrecht, aandelen of obligaties)
 • Huurgarantie (leegstand en wanbetaling zijn voor rekening van de promotor)
 • Gratis beheer (gratis syndicus en rentmeesterschap)
 • 5,5 à 6,5% jaarlijks rendement op geïnvesteerd eigen vermogen (dit is exclusief eventuele meerwaarde bij latere verkoop)
 • Hoger rendement mogelijk indien u deels gaat lenen voor een opbrengsteigendom
 • Aantrekkelijk meerwaardepotentieel
 • Vanaf 50 000 euro zonder hypothecaire lening
 • Volledig Nederlandstalige begeleiding (inclusief Nederlandstalige notaris)

Voordeel van deze beleggings­mogelijkheid

Handenvrij en zonder zorgen

Als belegger word je 100% eigenaar van zo'n gerenoveerd en verhuurd appartement. Van erfpacht- of opstalconstructies is hier dus geen sprake!

Je kan bovendien genieten van twee unieke garanties gedurende de eerste vier jaar:

 • Huurgarantie (leegstand voor rekening van de promotor)
 • Gratis beheer (gratis syndicus)

Als investeerder in zo'n Duitse opbrengsteigendom heb je dus geen zorgen. Het beheer van jouw opbrengsteigendom laat je over aan een gespecialiseerd bedrijf ter plaatse. En maandelijks ontvang je gewoon de huuropbrengsten op jouw bankrekening.

Als belegger heb je dus totaal geen last van de volgende zaken:

 • Onderhoud
 • Kosten en schade eigen aan huurder
 • Leegstand
 • Administratie
 • Inning van de huurgelden

Rendement en huurgarantie - Appartement kopen in Duitsland

De opbrengsteigendommen verkrijgbaar via deze aanbieding hebben de volgende kenmerken:

 • 5,5 à 6,5% jaarlijks rendement op geïnvesteerd eigen vermogen
 • 4 jaar huurgarantie
 • 4 jaar gratis syndicus

Minimum te investeren bedrag

Zo'n appartement kopen in Duitsland? De prijzen starten al vanaf 50 000 euro.

Afhankelijk van de exacte regio en de gewenste eigenschappen van de opbrengsteigendom kan deze prijs fluctueren tussen 50 000 en 100 000 euro per opbrengstflat.

Duits vastgoed is toegankelijk en je kan dus de volle eigendom van een opbrengstappartement verwerven vanaf zo'n bedrag.

Dit betekent ook dat je geen hypothecaire lening hoeft aan te gaan.

Dit kan interessant zijn voor mensen die genoeg eigen vermogen hebben (minimum 50 000 euro) of mensen die niet graag intresten betalen aan de bank.

Financiële hefboom voor meer rendement inzake een appartement kopen in Duitsland

Wenst u het rendement op uw geïnvesteerde eigen middelen te maximaliseren? Dan is het niet verstandig om het volledige aankoopbedrag zelf te financieren. Het is slimmer om op zoek te gaan naar een hypothecaire lening voor een opbrengsteigendom.

Door het aankoopbedrag deels te gaan voldoen met behulp van geleend geld, dat heel goedkoop is momenteel, strijkt u het jaarlijks rendement op zak met slechts een beperkte eigen inbreng.

Een illustratie van het hefboomeffect leest u via de link hiervoor. Ok, u heeft een lening lopen, maar u kan ze cashflowpositief krijgen door een voldoende lange looptijd te combineren met een voldoende hoge eigen inbreng.

Appartement kopen in Duitsland is fiscaal interessant

Duitsland heeft een interessante vastgoedfiscaliteit. Als buitenlandse rijksinwoner kan je er onder bepaalde voorwaarden ook van genieten! Een goed rendement dat gunstig belast wordt. Wat wens je nog meer?

Voor een duidelijk overzicht van de Duitse vastgoedfiscaliteit en de gevolgen ervan voor zowel Belgische als Nederlandse rijksinwoners verwijzen we je graag naar onze specifieke pagina.

Pluspunten van deze Duitse vastgoed­ontwikkelaar

De promotor van deze vastgoedbeleggingen is een professionele Duitse groep van drie bedrijven. Deze bedrijven zijn op en top professioneel en hebben een uitgebreid netwerk in Duitsland.

Deze drie Duitse bedrijven hebben elk hun specifieke expertise:

 1. Een aannemings- en renovatiebedrijf,
 2. Een vastgoedontwikkelaar, syndicus en rentmeester, en
 3. Een planning- en architectenbureau

Deze Duitse bedrijven hebben allen jaren ervaring in hun specifieke vastgoedbranche. Kortom, in zee gaan met deze groep van bedrijven zorgt ervoor dat je kan genieten van een ongezien niveau van service en professionaliteit.

Hierdoor worden er heel gemakkelijk huurders gevonden en wordt jouw appartement dus professioneel beheerd.

Met andere woorden, dit bedrijf doet veel meer dan alleen maar appartementsblokken opleveren en verkopen. Ze staan ook garant voor het beheer en de uitbating!

Via deze promotor kan je dus beleggen in een Duits appartement zonder dat je zelf huisbaas moet spelen!

Een appartement kopen in Duitsland en zorgeloos je graantje meepikken van de Duitse groei in Noordrijn-Westfalen is dus mogelijk!

Deelstaat Noordrijn-Westfalen: Zorgeloze stabiliteit

Noordrijn-Westfalen is een regio in Duitsland die hard groeit. De vastgoedprijzen en de prijzen van een appartement zijn er nog betaalbaar. Vanaf +/- 50 000 euro kan je al een appartement kopen in Duitsland als opbrengstpand.

Zorgeloos een appartement kopen in Duitsland

Je wordt 100% eigenaar van deze gerenoveerde en verhuurde appartementen in de deelstaat Noordrijn-Westfalen.

De Duitse projectontwikkelaar biedt 4 jaar lang een huurgarantie alsook 4 jaar lang gratis beheer (syndicus).

Als belegger heb je dus geen zorgen. Je hoeft je niets aan te trekken van administratie, het innen van de huurgelden, leegstand, kosten en schade eigen aan de huurder. Bovendien zijn er mogelijkheden om een verzekering te onderschrijven tegen niet-betaling en schade door de huurder.

Stabiliteit van Duits vastgoed

Beleggingsappartementen in Noordrijn-Westfalen bieden stabiliteit.

Deze Duitse deelstaat grenst aan België en Nederland en is het industriële hart van Duitsland met ongeveer 18 miljoen inwoners. Noordrijn-Westfalen is goed voor meer dan 20 procent van het Bruto Binnenlands Product van Duitsland.

Het Ruhrgebied is de grootste metropool in Europa met veel werkgelegenheid, wat zorgt voor een groot huurderspotentieel. Bovendien stijgt het aantal huishoudens sneller dan het aantal beschikbare woningen.

Potentiële meerwaarde dankzij gunstige aankoopprijs

De prijzen van het Duitse residentiële vastgoed zijn jaren nauwelijks gestegen, uitgenomen in de grootste steden.

Sinds enkele jaren is er onder invloed van enkele structurele parameters echter een inhaalbeweging aan de gang. Deze inhaalbeweging resulteert in een waardegroei.

Momenteel kent Duitsland nog één van de laagste prijzen per vierkante meter in West-Europa. Het stijgingspotentieel is dus nog aanwezig.

De Duitse economie groeit als kool en is de drijvende kracht op het Europese continent. Economisch gezien is er geen betere locatie om in te investeren.

Iedereen weet wat de effecten van een groeiende economie zijn op allerlei industrieën, inclusief de vastgoedmarkt! Geen dalende maar opwaartse trend van de vastgoedprijzen is het gevolg!

Een appartement kopen in Duitsland biedt dus grote kansen op een substantiële meerwaarde in de toekomst. De Duitse economie heeft namelijk de wind in de zeilen.

Ter info: De Duitse vastgoedprijzen stegen met +/- 5 procent in 2014. Alle prognoses en inschattingen wijzen op een voortzetting van deze stijgende trend.

Experts verwachten dat de prijs van vastgoed in Duitsland de komende jaren jaarlijks gemiddeld 3 procent zal toenemen.

Mooie huuropbrengsten van zo'n flat

Duitsland is hét huurland bij uitstek. Met nationaal gezien meer huurders dan eigenaars is het land uniek in Europa. Bovendien zijn er in Noordrijn-Westfalen meer kandidaat-huurders dan beschikbare woningen.

De residentiële huurmarkt is gefragmenteerd en daardoor relatief stabiel.

Duitsland kent hogere gemiddelde huurprijzen dan in de meeste Europese landen. Nu kan je hier investeren in gerenoveerde appartementen met een huurrendement van minimaal 5,5% per jaar.

Lokale expertise - Appartement kopen in Duitsland

Na renovatie en optimalisatie van het huurpotentieel worden de appartementen of gebouwen aangeboden aan vastgoedinvesteerders.

Als belegger kan je rekenen op een dienstverlening van A tot Z, volledig in het Nederlands.

Deze Duitse vastgoedgroep is een partner voor:

 • Het beheer van het vastgoed en de huurders,
 • Inning en verzekering van jouw huurinkomsten,
 • Onderhoud van jouw beleggingspand, enzovoort.

De begeleiding verloopt in uw moedertaal (Nederlands) en dit zorgt voor de afwezigheid van eventuele taalbarrières.

Hierdoor kan u als aankoper van een of meerdere opbrengstappartementen in Duitsland volop genieten van de opbrengsten van uw appartement.

Zonder zorgen genieten als belegger want het beheer en de verhuur worden verzorgd door de Duitse partner.

Bovendien geniet u de eerste vier jaar van een huurgarantie en gratis syndicus. Gegarandeerd zorgeloos rendement! Plus een eventuele rendementsboost bij latere verkoop en de potentiële realisatie van een meerwaarde.

Baksteen in de maag geldt minder voor Duitsers

Stel je koopt een appartement als opbrengsteigendom. Dan wens je zeker te zijn dat de eventuele leegstand tot een minimum herleid wordt. Als investeerder wens je een optimale bezettingsgraad na te streven, bij voorkeur een bezettingsgraad van 100%.

Vanuit dit perspectief is Duitsland bijzonder interessant voor beleggers. Duitsers hebben veel minder "een baksteen in de maag"... In tegenstelling tot de Belgen bijvoorbeeld willen Duitsers niet ten koste van veel (of alles) een eigen huis of appartement bezitten.

Alle cijfers en statistieken tonen aan dat er een significant verschil bestaat tussen Duitsland enerzijds en Nederland en België anderzijds op dat gebied.

Duitsers vinden huren niet mis. En dat biedt opportuniteiten voor investeerders die een appartement kopen in Duitsland om te verhuren.

Over de grenzen durven kijken kan je rendement op je spaarcenten ernstig opkrikken!

Ter illustratie: In België huurt naar schatting 30 procent van de totale bevolking terwijl dit in Duitsland maar liefst 60 procent is.

Meer info | Appartement kopen in Duitsland

Correcte informatie, contact van mens tot mens en een hands-on werkwijze kenmerken deze Duitse vastgoedpromotor.

Via een verkennend gesprek kan je de vastgoedopportuniteiten en hun werkwijze leren kennen. Alles start met een goed gesprek waarin vooral geluisterd wordt naar u, de potentiële belegger.

Deze kwalitatieve residentiële appartementen in Duitsland zijn het beleggingsalternatief bij uitstek.

De eerste vier jaar geniet je van een huurgarantie en 5,5 à 6,5% rendement op uw geïnvesteerd eigen vermogen.

Aarzel niet en vraag een verkennend gesprek aan.

Nog meer informatie over vastgoed in Duitsland

Bezoek gerust ook eens de volgende pagina's voor nog meer Duitse vastgoedinfo:

Andere beleggingen in Duitsland met lage instapdrempel

Vastgoed te koop in Duitsland op gebouwniveau

Locatie

Adres: Duitsland

Vul het formulier hieronder in om meer informatie aan te vragen   ↙ Uw landcode *

  Privacybeleid *