• Home
 • »
 • Blog
 • »
 • Vastgoed kopen in Duitsland in Noordrijn-Westfalen: Aantrekkelijke investeringslocatie

Vastgoed kopen in Duitsland in Noordrijn-Westfalen: Aantrekkelijke investeringslocatie

min leestijd

vastgoed kopen in duitsland noordrijn westfalen als aantrekkelijke investeringslocatie voor vastgoed voor verhuur

Vastgoed kopen in Duitsland in Noordrijn-Westfalen?

Deze investeringslocatie met karakteristieken zoals meerwaardepotentieel, waardevastheid en hoge bezettingsgraden is absoluut het overwegen waard!

Waardevast beleggen in vastgoed met mooi rendement kan hier perfect.

Als economische motor van Duitsland biedt deze dichtbevolkte en economisch bloeiende regio unieke voordelen voor particuliere vastgoedbeleggers die op zoek zijn naar Duits investeringsvastgoed met een aantrekkelijk rendement.

Ontdek hieronder waarom Duitsland en meer specifiek Noordrijn-Westfalen een interessante locatie is om er uw spaargeld te parkeren in onroerend goed…

U krijgt ook een overzicht van aanbiedingen van passief beleggingsvastgoed te koop in Noordrijn-Westfalen met passieve eigenschappen en een mooi, gewaarborgd rendement.

[VIDEO] Samenvatting Vastgoed kopen in Duitsland in Noordrijn-WestfalenDuitsland: Veilige haven om spaargeld te parkeren

duitsland veilige haven om geld te parkeren in opbrengstvastgoed

Waar ergens in Duitsland kan u momenteel investeren in vastgoed voor verhuur met een mooi jaarlijks netto rendement?

Deze vraag wordt vaak gesteld door nieuwe vastgoedbeleggers op de Duitse investeringsmarkt.

Duits onroerend goed als belegging wordt meer en meer als een soort A-merk beschouwd op de internationale vastgoedmarkt.

Dit is vrij logisch daar deze aantrekkingskracht zijn oorsprong vindt in de Duitse stabiele economie en de status van Duitsland als veilige haven.

Vooral buitenlandse investeerders houden van Duitsland als bestemming om er spaargeld te parkeren in vastgoed.

Maar natuurlijk zijn er zoals in elke lokale vastgoedmarkt bepaalde regio’s en streken in Duitsland die dat tikkeltje extra bieden qua rendement en meerwaardepotentieel.

Met andere woorden, als Nederlandse of Belgische belegger dient u te weten te komen waar u precies moet zoeken naar Duits investeringsvastgoed.

Duitsland: waar de huurmarkt koning is!

Er bestaat qua locatie geen gouden regel of bestemming inzake vastgoed kopen in Duitsland als investering.

Ter info: Er bestaat wel een andere gouden regel qua strategie en due diligence: Vermijd Duits schrootvastgoed!

Waar dient u te investeren in Duits vastgoed? Het is een vraag die niet eenduidig te beantwoorden valt daar de Duitse vastgoedmarkt reusachtig en divers is en bovendien in continue verandering is.

Maar indien in vastgoed beleggen in Duitsland aan een hoog rendement uw doel is, dan zal u automatisch bij één specifieke Duitse deelstaat belanden: Noordrijn-Westfalen (waarover hieronder meer diepgaande info alsook een overzicht van aanbiedingen van passief investeringsvastgoed met aantrekkelijk rendement.

Beste investeringslocaties: Vastgoed kopen in Duitsland in Noordrijn-Westfalen

beste investeringslocaties in duitsland voor investeringsvastgoed keulen noordrijn westfalen

Om succesvol geld te verdienen met Duits beleggingsvastgoed, hoeft u helemaal niet te focussen op Berlijn, Munchen, Frankfurt, Hamburg, Keulen (foto hierboven) of andere A-steden.

Voor een gezonde mix van verhuurrendement en een mooi potentieel op winst bij een latere verkoop bent u beter met een underdog locatie in een zogenaamde B- of C-stad.

Niet alleen de vastgoedmarkt van A-steden zit in stijgende lijn

De Duitse vastgoedmarkt is meer dan alleen de onroerend goed markt van de grote A-steden. Concreet zijn er een kleine 100 andere Duitse steden die beschouwd worden als B- of C-stad.

Ook de regios rond deze B- en C-steden spelen een rol van betekenis qua economisch draagvlak, jobcreatie en woonplaats voor honderdduizenden werknemers, werkende gezinnen en gepensioneerden.

In het merendeel van de gevallen biedt een dergelijke B- of C-locatie toegang tot tienduizenden of zelfs meer dan honderdduizend inwoners.

Wat dus vrij substantieel is qua huurdersmarkt en vanuit het standpunt van een vastgoedbelegger qua afzetmarkt.

Beleggingspanden in Duitsland op dergelijke locaties bieden enorme voordelen ten opzichte van de rest van Duitsland (en bij uitbreiding ook ten opzichte van Nederland en België).

Dergelijke Duitse underdog locaties bieden investeringsalternatieven die de voordelen van de stabiele Duitse vastgoedmarkt combineren met betaalbare vastgoedprijzen en aantrekkelijke opbrengsten en rendementen.

Kleinere steden en regios worden blootgesteld aan minder hevige prijsschommelingen dan de A-steden.

Bovendien bieden de B- en C-locaties op de Duitse vastgoedmarkt een significant betere verhouding risico/rendement.

Dit komt doordat ze ten opzichte van A-locaties ofwel hogere rendementen opleveren voor hetzelfde risico, ofwel omdat ze gelijkaardige rendementen opleveren maar dan met minder risico.

Wat zijn de beste investeringslocaties in Duitsland?

vastgoed kopen in düsseldorf duitsland als belegging voor huurinkomsten en kapitaalappreciatie

Zoals hierboven vermeld, biedt vooral de deelstaat Noordrijn-Westfalen bijzonder interessante voordelen voor particuliere vastgoedbeleggers.

De Duitse vastgoedmarkt is vanzelfsprekend veel groter dan Noordrijn-Westfalen alleen…

Maar deze deelstaat heeft nu eenmaal enkele unieke troeven die geen enkele andere regio of deelstaat in Duitsland kan voorleggen.

Vastgoed kopen in het Ruhrgebied kan financieel interessant zijn als belegging.

Hieronder leest u alles over de financiële voordelen van vastgoed kopen in Duitsland in Noordrijn-Westfalen:

Noordrijn-Westfalen als investeringslocatie voor vastgoedbeleggers

Noordrijn-Westfalen is het economisch hart van Duitsland, een land dat beschouwd wordt als de economische motor van Europa.

Met andere woorden, Noordrijn-Westfalen is een extreem belangrijke economische regio in Duitsland (én in de gehele Europese Unie).

Beleggen in vastgoed in Duitsland is in deze regio bijgevolg enorm interessant.

Als economisch hart van Duitsland zorgt deze regio voor een enorme tewerkstelling en tevens voor een grote vraag naar kwaliteitsvolle wooneenheden.

En het is exact deze stabiele en groeiende vraag naar kwaliteitsvolle woningen en appartementen te huur die interessant is voor investeerders.

Economische motor van Duitsland

noordrijn westfalen economische motor van duitsland skyline van duisburg

Noordrijn-Westfalen is de belangrijkste economische regio van Duitsland.

Deze deelstaat functioneert ook als magneet voor buitenlandse bedrijven die op zoek zijn naar een goede uitvalsbasis in Duitsland en Europa.

Het is in Noordrijn-Westfalen dat u het kloppende hart van de Duitse economie aantreft.

Beschouw deze deelstaat gerust als de locomotief van Duitsland, dé regio die de Duitse kar trekt (de skyline van Duisburg op de foto hierboven geeft hier een impressie van)!

Deze deelstaat, perfect gelegen in het centrum van Europa, biedt aan investeerders een interessante locatie om hun zakelijke activiteiten te doen groeien.

Er wonen in Noordrijn-Westfalen een kleine 18 miljoen inwoners. Dit betekent dat deze deelstaat het meeste inwoners telt van alle 16 deelstaten in Duitsland.

Maar wat vooral illustreert hoe belangrijk Noordrijn-Westfalen is, is de bijdrage van meer dan 20% tot het totale Duitse Bruto Nationaal Product.

Vanzelfsprekend wordt vastgoed kopen in Duitsland in Noordrijn-Westfalen dan heel interessant.

Gigantische huurdersmarkt in Noordrijn-Westfalen

haven dortmund in noordrijn westfalen gigantische huurdersmarkt interessant om te beleggen in vastgoed

Slimme investeerders die Duits vastgoed kopen als belegging, die gaan vooral voor goed renderend Duits vastgoed als investering op locaties waar er voldoende inwoners met een hoge koopkracht wonen.

Een stabiele en hoge koopkracht is wat u kunt vinden in Noordrijn-Westfalen daar deze deelstaat de motor van de Duitse economie is.

Deze regio is een echte magneet voor hardwerkende professionals die op zoek zijn naar een mooie toekomst en dito verloning.

Vier interessante weetjes in het kader van vastgoed kopen in Duitsland in Noordrijn-Westfalen als belegging:

 • Düsseldorf is de hoofdstad van de deelstaat Noordrijn-Westfalen.
 • Er wonen maar liefst 160 miljoen mensen in en rond Düsseldorf (binnen een straal van +/- 515 kilometer), wat gelijk staat aan meer dan een kwart van alle Europeanen samen. Voor een bedrijf is deze regio dé ideale uitvalsbasis om miljoenen klanten met koopkracht te bedienen inclusief aanvaardbare en haalbare transportafstanden.
 • 4 van de 10 grootste steden in Duitsland liggen in Noordrijn-Westfalen. Het gaat om hoofdstad Düsseldorf, Keulen, Dortmund (zie foto hierboven) en Essen.
 • De Rijn-Ruhr metropoolregio, het grootste grootstedelijk gebied op het Europese continent, is ook een onderdeel van Noordrijn-Westfalen.

Noordrijn-Westfalen is met andere woorden dé economische hotspot van Duitsland en Europa.

En waar de economie het goed doet, doet de vastgoedmarkt het over het algemeen ook goed! De Duitse vastgoedmarkt is in deze deelstaat geen uitzondering, integendeel.

Dankzij de economische bedrijvigheid in de regio wonen er maar liefst 18 miljoen inwoners in Noordrijn-Westfalen.

Het is de deelstaat met het grootste aantal inwoners van Duitsland, wat voor een groot en stabiel huurderspubliek zorgt.

Weetje: Qua oppervlakte is Noordrijn-Westfalen de vierde grootste deelstaat van Duitsland.

Enorme investeringen uit binnen- en buitenland

Noordrijn-Westfalen is de uitvalsbasis van talloze internationale industriële bedrijven:

 • Een kleine 30% van alle buitenlandse investeringen in Duitsland vindt plaats in Noordrijn-Westfalen.
 • Een kleine 20 000 internationale ondernemingen hebben zich reeds in deze deelstaat gevestigd.

Ook duizenden kleinere ondernemingen zijn er actief, vaak als marktleider of toonaangevend bedrijf in hun sector of niche.

Maar liefst 25% van alle marktleiders uit alle sectoren in Duitsland is met het hoofdkantoor in Noordrijn-Westfalen gevestigd.

Straffer nog, 40% van de grootste Duitse bedrijven (op basis van omzet) zijn in deze deelstaat gevestigd. Denk bijvoorbeeld aan bedrijven zoals Deutsche Post, Henkel, Bayer, Deutsche Telekom en Bertelsmann.

In vastgoed beleggen in Duitsland in Noordrijn-Westfalen betekent dus dat u ook kunt verhuren aan de duizenden expats en Duitsers die er werken aan een aantrekkelijk en marktconform salaris.

Moderne infrastructuur in Noordrijn-Westfalen

moderne infrastructuur in noordrijn westfalen bloeiende haven van duisburg

Noordrijn-Westfalen is gezegend met een uitstekende infrastructuur, wat meteen verklaart waarom deze deelstaat zo populair is bij zowel binnen- als buitenlandse bedrijven.

Er is een geïntegreerd transport voorzien met de Rijn alsook met de haven van Duisburg (zie foto hierboven). De haven van Duisburg is de grootste binnenhaven van Europa.

Daarnaast zijn er in Noordrijn-Westfalen maar liefst 6 luchthavens operationeel.

En ook qua transport over het land is deze deelstaat enorm goed uitgerust. De deelstaat Noordrijn-Westfalen is namelijk ook gezegend met het dichtste spoorwegnetwerk én dichtste wegennet van Duitsland.

Kennishub in Duitsland

De kenniseconomie draait op volle toeren en research en development en technologische innovatie zijn van groot belang voor Noordrijn-Westfalen.

Er zijn meer dan 100 technologische centra en onderzoeksinstituten in Noordrijn-Westfalen gevestigd.

Dit betekent dat deze deelstaat fantastische opportuniteiten biedt qua kennisdelen en het ontwikkelen van technologie.

Ook qua opleiding en hoger onderwijs staat deze deelstaat op eenzame en ongeziene hoogte.

Jaarlijks studeren er een kleine 800 000 studenten in de instellingen van het hoger onderwijs.

De status van Noordrijn-Westfalen als kenniscentrum werkt enorm aantrekkelijk voor bedrijven uit alle sectoren.

Zij zijn hierdoor zeker dat ze goedgeschoolde werknemers lokaal kunnen rekruteren en tewerkstellen, vaak in de digitale economie.

Beleggen en investeren in Duits onroerend goed in Noordrijn-Westfalen betekent dus meesurfen op de lokale kenniseconomie!

Populair bij digitale bedrijven

Noordrijn-Westfalen is een deelstaat die er alles aan doet om buitenlandse bedrijven aan te trekken.

Deze deelstaat overtroeft momenteel alle andere deelstaten op het vlak van het aantal gevestigde digitale bedrijven.

Daarbovenop heerst er een innovatieve cultuur, wat betekent dat Noordrijn-Westfalen zelf ook actieve stappen zet om alles zo goed mogelijk te digitaliseren.

Innovatie en technologie worden er omarmd en men tracht om deze in de volledige waardeketen te integreren.

Dit biedt talloze opportuniteiten voor digitaal georiënteerde bedrijven.

Bijkomende voordelen van vastgoed kopen in Duitsland in Noordrijn-Westfalen

Vastgoed kopen in Duitsland in Noordrijn-Westfalen om uw pensioen te financieren

vastgoed kopen in noordrijn westfalen als vorm van pensioensparen voor extra inkomsten uit verhuur stad keulen

Duitsland is momenteel een van de enige landen in Europa waar werkelijk alle belangrijke factoren aanwezig zijn om succesvol te investeren in vastgoed, al dan niet met financiële hefboom (zie hieronder).

Met succesvol geld beleggen in vastgoed in Duitsland wordt het volgende bedoeld:

 • Aanspraak maken op een realistische vermogensgroei op de lange termijn
 • Jaarlijks een positief cash surplus verdienen na afrek van alle kosten (cashflowpositieve belegging)
 • Optioneel indien u deels met een lening financiert: Een toename van de waarde van de door u geïnvesteerde eigen middelen door de huurder de lening te laten aflossen (u gebruikt de huurinkomsten om de lasten van de lening af te lossen). Op de lange termijn bent u 100% eigenaar van het pand, met een beperkte eigen inbreng in het begin van het beleggingstraject.

In de meeste andere landen in Europa zijn de bovenstaande drie kenmerken nooit of te nimmer samen beschikbaar of toegankelijk voor particuliere investeerders.

Zoals u ziet is dergelijk Duits investeringsvastgoed geknipt voor mensen die willen waardebeleggen in vastgoed en tevens de regels van defensief beleggen in vastgoed willen respecteren.

Beleggingspanden in Duitsland kunnen helpen om uw oude dag te financieren!

De residentiële vastgoedmarkt is er enorm stabiel en kan echt wel een meerwaarde betekenen voor uw persoonlijk pensioenplan!

Wenst u nog meer informatie over hoe u beleggingspanden kunt gebruiken als vorm van pensioensparen? Dan verwijzen we graag naar de volgende pagina’s:

Aantrekkelijke financieringsmogelijkheden voor buitenlandse investeerders

stadshal dortmund moderne architectuur noordrijn westfalen zit in de lift

Duits vastgoed kopen om te verhuren kan door gebruik te maken van leverage.

Dit betekent dat u als investeerder de aankoopprijs deels financiert met een lening voor een opbrengsteigendom, wat extra rendement oplevert via het financiële hefboomeffect.

Lenen voor een opbrengsteigendom kan grote voordelen bieden, zeker indien het gaat om een doordachte en slimme financiering die perfect aansluit bij een financieel plan op maat van uw situatie en verlangens.

Met lening vastgoed kopen in Duitsland in Noordrijn-Westfalen

Als Belg of Nederlander kan u op twee manieren lenen om een opbrengsteigendom in Duitsland aan te kopen.

Lenen bij een Nederlandse of Belgische bank

Bent u woonachtig en belastingplichtig in Nederland of België?

Dan kan u lenen bij een lokale bank onder bepaalde voorwaarden (verhouding loon-lasten, beschikbaar onderpand, leeftijd, aard en bedrag van inkomsten, gewenste looptijd van de lening, enzovoort). Aarzel niet om contact op te nemen voor meer informatie.

In elk geval, het is belangrijk om te begrijpen dat er veel mogelijk is en dat het niet noodzakelijk om een hypothecaire lening moet gaan.

Vergeet dus zeker en vast niet de diverse alternatieve financieringsmethodes voor vastgoed zoals:

Lenen bij een lokale Duitse bank

Wat velen niet weten, is dat het ook mogelijk is om lokaal te lenen bij een Duitse bank.

Dit kan door in zee te gaan met een lokale projectontwikkelaar die u van A tot Z kan begeleiden, inclusief fiscaliteit en financiering.

Bekijk in deze context zeker en vast het aanbod van vastgoedbeleggingen in Noordrijn-Westfalen onderaan deze pagina.

Het gaat om opportuniteiten om passief te beleggen in vastgoed, waarbij het bovendien mogelijk is om lokaal te lenen via een kredietverstrekker die de opbrengsteigendom(men) als onderpand neemt.

Als buitenlandse investeerder kunt u met andere woorden lokaal lenen bij een Duitse bank om vastgoed te kopen voor verhuur (en dit is ook het geval indien u wilt een nieuwbouwappartement kopen om te verhuren in Duitsland met behulp van een lokale lening met maximaal 20% eigen inbreng).

U kunt als buitenlandse investeerder dus ook aanspraak maken op de aantrekkelijke financieringsvoorwaarden van Duitse banken.

De vereiste eigen inbreng blijft vrij beperkt en u kunt genieten van lage, vaste interestpercentages voor een hypothecaire lening met een looptijd van bijvoorbeeld 10 jaar.

Door in zee te gaan met een Duitse bank kan u in vele gevallen uw rendement maximaliseren.

De oorzaak van de lokale gunstige voorwaarden ligt in het feit dat een dergelijke Duitse kredietverstrekker het pand in kwestie als onderpand kan nemen (in tegenstelling tot een Belgische of Nederlandse bank die dat niet kan met Duits vastgoed).

In vastgoed beleggen in Duitsland kan met een financiële hefboom en zonder kopzorgen of stress indien u met de juiste partner in zee gaat.

Vastgoed te koop met lening in Duitsland

Het aanbod van Duits beleggingsvastgoed onderaan deze pagina komt bijvoorbeeld met een complete ontzorging op het gebied van financiering.

Denk aan taken zoals:

 • De juiste documenten en applicatieformulieren invullen en aan de kredietverstrekker bezorgen
 • Financieel plan voor de opbrengsteigendom(men) opmaken
 • Voorwaarden en tarieven van de lening onderhandelen met de bank (vaak aan heel voordelige voorwaarden gezien de vaste werkrelatie tussen bouwheer en kredietverstrekker)
 • Medewerkers van kredietverstrekker te woord staan bij vragen om inlichtingen
 • Constant paraat staan om documenten te verzamelen, te coördineren met andere professionals zoals de bouwpromotor, de rentmeester, de notaris, de bank, enzovoort

Aandachtspunten voor investeringsvastgoed in Noordrijn-Westfalen

aandachtspunten vastgoed kopen in duitsland als belegging noordrijn westfalen skyline dortmund

Een tweede woning in Duitsland als vastgoedbelegging kopen?

Hou dan rekening met het feit dat u hoogstwaarschijnlijk niet in de buurt van de opbrengsteigendom(men) gaat wonen.

Het kan dus vanuit strategisch oogpunt slim en verstandig zijn om te kiezen voor passief beleggen in vastgoed.

Huis verhuren in Duitsland kan handenvrij

Beleggen in onroerend goed in Duitsland is mogelijk zonder stress en kopzorgen als buitenlandse investeerder.

Via een all-in dienstenpakket van de bouwpromotor, inclusief verhuurservice, en eventueel ook inclusief verhuurgarantie, kan u zonder kopzorgen en stress door het leven als eigenaar van het Duits onroerend goed.

Bekijk hieronder het aanbod van passieve beleggingsopportuniteiten in Noordrijn-Westfalen.

Complete ontzorging staat centraal bij het hele aanbod, inclusief begeleiding qua financieel plan en financiering (indien gewenst).

Er wordt tevens een verhuurgarantie geboden, wat zekerheid biedt qua jaarlijks rendement!

Passief investeringsvastgoed te koop: Vastgoed kopen in Duitsland in Noordrijn-Westfalen

Neem eens een kijkje op deze overzichtspagina met beleggingsvastgoed in Noordrijn-Westfalen.

Tip: Bekijk ook dit appartementsgebouw te koop voor verhuur in Noordrijn-Westfalen in Heinsberg vlakbij de Nederlandse grens!

Bent u overigens misschien ook wel geïnteresseerd in beleggingspanden die zich op andere locaties in Duitsland bevinden? Dan verdienen de onderstaande aanbiedingen zeker even uw aandacht!

Aanbiedingen voor grotere budgetten

€89.400 Minimale Eigen Inbreng

8 à 9% Netto: Ongeëvenaard

€107.350 Startkapitaal

€1.060 Netto Inkomsten / Maand

Flat

Te koop voor verhuur en privé

Punta Prima, Alicante, Spanje

€100.000 (min. eigen middelen)

5 à 6% gegarandeerd rendement

Gesubsidieerd vastgoed, Huis

Te koop enkel voor verhuur

Vlaanderen, België

€83.000 Eigen Inbreng

Tot 9% Rendement

Flat

Te koop voor verhuur en privé

Benijófar, Alicante, Spanje

€78.200 Startkapitaal

€760 Netto Inkomsten / Maand

Flat

Te koop voor verhuur en privé

San Miguel de Salinas, Alicante, Spanje

€50.000 minimale investering

Tot 6% Rendement Gegarandeerd

Gesubsidieerd vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Kortrijk, België

Aanbiedingen voor kleinere budgetten

€1.000 min. te beleggen kapitaal

Rente per kwartaal uitbetaald

Serviceflat, Zorgvastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

€100 minimum per maand

8,1% rendementsprognose

Commercieel vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

€1.000 minimaal bedrag

Tot 7,5% rendement

Huis, Maatschappelijk verantwoord vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

Andere info over Duits vastgoed kopen

Over beleggen en investeren in Duits onroerend goed kan veel geschreven en verteld worden.

Ontdek er nog meer over op de volgende pagina’s:

Gerelateerde Artikelen:

Contacteer ons

  Privacybeleid *