• Home
 • »
 • Blog
 • »
 • Vakantiewoning kopen binnenkort? Ga dan op inspectie ter plaatse!

Vakantiewoning kopen binnenkort? Ga dan op inspectie ter plaatse!

min leestijd

ga op onderzoek ter plaatse vakantiewoning kopen

Een vakantiewoning kopen doe je pas nadat je op inspectie bent geweest ter plaatse. Niemand koopt graag een kat in een zak. Kom dus uit je luie zetel, spring in de wagen of op het vliegtuig en vat de koe bij de horens!

Zelf inspecteren en vaststellingen doen is de enige manier om 100% zeker te zijn. Hieronder leest u tips en tricks om met succes een vakantiewoning aan te kopen van topkwaliteit tegen een eerlijke prijs!

We sluiten onderaan af met enkele interessante aanbiedingen die een vakantiewoning kopen als belegging op passieve wijze mogelijk maken.

Speel Sherlock Holmes en investeer in de toekomst

Er is niets beter dan zelf Sherlock Holmes te spelen ter plaatse. Zo kan je de sfeer opsnuiven in de regio en kan je bovendien met jouw eigen zintuigen vaststellen in welke staat jouw potentiële vakantiewoning zich bevindt!

Op inspectiereis gaan is een goede en verstandige manier om jouw toekomstige vakantiewoning te ontdekken. Je dient dit niet te beschouwen als een kostenpost maar eerder als een slimme investering in de toekomst.

Vroeger in de “goede oude tijden” lokten vele vastgoedmakelaars mensen ter plaatse door ze gratis inspectiereisjes cadeau te doen.

De tijden zijn echter veranderd en gratis inspectiereisjes zijn tegenwoordig onbestaande. Dit is niet noodzakelijk een slecht gegeven voor zowel de verkoper als de koper.

Als koper toon je engagement door een inspectiereis te boeken en zelf te financieren.

Dit heeft dan tot gevolg dat de vastgoedmakelaar(s) in kwestie beseffen dat je ernstig bent. En dit kan leiden tot een professionele dienstverlening die echt wel de moeite waard is! Investeren in een vakantiewoning in het buitenland doet u dus het best na een grondige inspectiereis.

Een website waar u trouwens goedkoop gediend bent en waar u dus speciale deals en lastminutes kunt vinden is: A1 vakantie online vinden

Alvorens je op inspectie gaat

Als potentiële koper dien je eerst altijd zelf jouw eigen onderzoek te voeren. Zoek veel informatie op over de regio die je op het oog hebt en lees veel. Tracht ook de aanwezige makelaars op te zoeken op het internet.

Misschien vind je wel getuigenissen op een of ander online forum.

Na deze initiële onderzoeksfase heb je dan alleszins een beter beeld van de situatie gekregen. En op zo’n moment kan je goed inschatten of een bezoek ter plekke een goede optie is voor jou.

Kanttekening: Overdrijf niet als nieuwe vastgoedbelegger! De grootste misstap van nieuwe vastgoedbeleggers is namelijk te veel hooi op de vork nemen.

Een vroege opgave ten gevolge van informatiestress is dan een logisch gevolg. Vermijd dit en doe het kalm aan, stap per stap!

De sleutel tot succes | Vakantiewoning kopen

Tracht altijd open kaart te spelen met de makelaar of makelaars in kwestie. Stel je gaat op bezoek ter plaatse. Communiceer dan heel duidelijk over de verwachtingen van beide partijen (koper en makelaar). Wie betaalt wat?

Geeft de makelaar jou een compensatie op het gebied van transportkosten (auto en/of vliegtuig en/of openbaar vervoer)? Kan hij/zij accommodatie ter plaatse regelen aan een voordeeltarief?

En wat verwacht de makelaar van jou? Kan je met andere makelaars afspreken wanneer je ter plaatse bent? Tracht met open agenda’s te werken, eerlijkheid duurt het langst.

Trouwens, een makelaar die niet respecteert dat je wat wilt aftasten en jouw opties wilt bekijken heeft het waarschijnlijk toch niet zo goed voor met je. Een vakantiehuis kopen doet u tenslotte beter niet overhaast.

En de dienstverlener moet dit goed begrijpen! De klant is koning, altijd.

Voordelen van zelf organiseren

Wil je geen verantwoording afleggen aan een bepaalde makelaar die misschien een deel van de kosten van jouw inspectiereis draagt? Organiseer jouw inspectiereis dan gewoon zelf. Dit is vooral een optie indien je de regio in kwestie al redelijk goed kent.

Je kan dan gaan en staan waar je wilt zonder iemand tegen de schenen te schoppen. Je hebt dan ook totale vrijheid inzake planning en indeling van jouw agenda. Je kan dan ook afspraken maken met verschillende agenten.

Een vakantiewoning kopen wordt op deze manier een avontuur dat je volledig zelf bepaalt.

Voordelen van een begeleide inspectiereis

Een inspectiebezoek georganiseerd door een makelaar heeft ook zijn voordelen. Vooral indien je de regio in kwestie nog niet zo goed kent of indien je niet genoeg tijd hebt om de hele regio zelf te ontdekken.

In zo’n situatie kan een makelaar zeker een meerwaarde bieden tijdens een bezoek ter plaatse. Je kan dan sneller eigendommen identificeren die passen bij jouw behoeftes en verlangens, wat investeren in vakantiewoningen uiteindelijk minder risicovol maakt.

Een vakantiewoning kopen is op deze manier minder stresserend. Je kan terugvallen op de ervaring van een lokale inwoner die je dan snel en efficiënt de leuke en geheime plekjes kan tonen.

Het ABC van een waardevol inspectiebezoek | Vakantiewoning kopen

Op inspectiereis gaan en een vakantiewoning kopen doe je het best op een gebalanceerde manier. Je hoeft helemaal niet van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat op weg te zijn om een recordaantal eigendommen te bezoeken.

Opteer voor een gebalanceerd inspectiebezoek. Traditioneel bestaat dit uit de volgende stappen (in deze chronologische volgorde):

 • In de eerste fase ontmoet je de makelaar. Deze zal zichzelf trachten te verkopen als de geknipte persoon.
 • In een tweede fase zal de makelaar jou wegwijs maken in de regio. Dit is het moment waarop je al dan niet verliefd wordt op de streek.
 • In de derde en laatste fase zal de makelaar samen met jou de eigendommen bezichtigen. Het vastgoed komt dus in de laatste fase van een goed inspectiebezoek.

Enkele tips om het maximum uit jouw inspectie te halen

Tracht sowieso het maximum uit een bezoek ter plaatse te halen. Het is doodzonde om op de terugweg naar huis vast te stellen dat je nog bepaalde belangrijke vragen hebt die je nog zou willen gesteld hebben.

Doe dus altijd een grondig onderzoek voordat je op inspectiereis trekt. Noteer de vragen die je wilt stellen en neem ze mee op de trip als leidraad.

Het grafisch geheugen van mensen is sterk ontwikkeld. Neem dus veel foto’s tijdens de trip. Dit zal je helpen om achteraf jouw geheugen op te frissen en om herinneringen en gevoelens op te roepen.

Ideaal als naslagwerk en hulpmiddel indien u op het punt staat om te investeren in een buitenlandse vakantiewoning.

Vergeet ook niet om veel foto’s te nemen van de eigendommen die je bezoekt. Eens je terug thuis bent wordt het namelijk moeilijk om de grootte van de wasplaats te checken of het zicht vanop het balkon…

Aanbod beleggingsvastgoed met begeleide inspectiereizen

Heeft u wel interesse in een vastgoedbelegging in het buitenland maar weet u niet goed waar te beginnen? Worstelt u met vragen zoals:

Wel, waarom geen vastgoed aankopen in volle eigendom en met eigenschappen van een bankrekening, compleet zorgeloos maar wel met een toprendement? Met andere woorden, waarom niet passief in vastgoed beleggen?

Kies een zekere vastgoedbelegging met gegarandeerd rendement

Wist u dat u niet zelf de rol van huisbaas hoeft te vervullen om succesvol te investeren in vastgoed? Door te beleggen in het juiste project met de juiste promotor en uitbater kan u in bepaalde instanties genieten van een zeker jaarlijks rendement.

Anders gesteld, het is mogelijk om te beleggen in vastgoed met verhuurgarantie en gewaarborgd jaarlijks rendement.

Een voorbeeld van zo’n uniek project in het buitenland waar u opbrengsteigendommen kunt kopen met verhuurgarantie, is het Wyndham Halcyon Retreat Golf & Spa Resort in de Limousin streek te Frankrijk.

Zoals vermeld kan u als potentiële belegger genieten van een topservice, inclusief financiële planning, hulp en begeleiding met de financiering in zowel België als Nederland, begeleide inspectiereis ter plaatse in de Limousin streek, enzovoort:

Frankrijk als bestemming | Vakantiewoning kopen voor gemengd gebruik (privé + verhuur)

In dit luxe resort in de Limousin streek vindt u luxe studio’s en appartementen te koop voor gemengd gebruik.

Dit betekent dat u privé kunt gebruik maken van de eigendom en dat u voor de rest van de tijd kunt genieten van gegarandeerde inkomsten in de vorm van een jaarlijks gegarandeerd minimumrendement van 5%, berekend over de aankoopprijs van de opbrengsteigendom.

U geniet bovendien ook van twee bonussen:

 1. Vier weken gratis persoonlijk gebruik per jaar, in zowel hoog- als laagseizoen
 2. Optioneel in te roepen wederverkoopgarantie: Verkopen aan minimaal 125% of 150% na respectievelijk 5 of 10 jaar.

Neem de tijd om de specifieke voorwaarden van deze unieke beleggingsopportuniteit in Franse recreatiewoningen te ontdekken. U zal er geen spijt van krijgen.

En vergeet niet: Voor een prikje (dat achteraf terugbetaald wordt indien u koopt) kan u op inspectiereis gaan in dit fantastisch Wyndham Halcyon Retreat luxe resort.

Italië als bestemming – Vakantiewoning kopen

In de prachtige Abruzzen vlakbij de Adriatische Zee kan u eigenaar worden van een appartement of vakantiewoning in een kleinschalige residentie. De heuvellocatie is fantastisch en het gaat om nieuwbouw.

Het voordeel van dit vakantievastgoed in Oost-Italië is dat u kunt genieten van twee opties:

 • Puur persoonlijk privé gebruik zonder verhuur
 • Gemengd gebruik (gratis privé gebruik + verhuur via zorgeloze verhuurservice, in welk geval u kunt rekenen op 5% bruto rendement per jaar, contractueel vastgelegd)

Montenegro voor een investering in vakantievastgoed

Wist u dat Montenegro stevig in de lift zit? Het is een groeiland met fantastische fauna en flora. Momenteel is er de opportuniteit om de eigendom te verwerven van luxueus afgewerkte studio’s en appartementen in Tivat.

Tivat ligt op 10 minuten van de internationale luchthaven. De residentie werd gebouwd op een heuvellocatie, met zicht op de bergen en fantastische uitzichten over de Adriatische Zee. Er heerst een fantastisch klimaat en ook aan cultuur is er helemaal geen gebrek!

Als particulier beleggen in vastgoed kan in deze residentie via twee systemen:

 1. Alleen gebruik maken van de eigendom en niet verhuren
 2. Zelf 6 weken per jaar gratis gebruiken van de eigendom en de rest van de tijd uw eigendom laten opnemen in het verhuurprogramma van short lets door de residentie (in dit geval kan u een mooi bruto jaarlijks verhuurrendement opstrijken)

Luxe vakantiewoningen op het eiland Samos, Griekenland

Bent u een fan van de Griekse eilanden, net zoals tienduizenden andere mensen op deze planeet? Dan ziet u ongetwijfeld de meerwaarde wel in van uitzonderlijk goed gelegen vakantiewoningen op het eiland Samos met uitzicht over de Egeïsche Zee.

Een vakantiehuis kopen op Samos in dit Hera Bay Luxury Resort biedt unieke voordelen, zoals recht op gratis weken eigen gebruik op jaarbasis + een contractueel gewaarborgd rendement (dat geregeld wordt via het verhuurprogramma van het resort).

Een vakantiewoning kopen in Griekenland is hier mogelijk in een luxueuze en bijzonder groene omgeving. De perfecte bestemming voor mensen die houden van natuur, fauna, flora en watersporten zoals duiken en zeilen. Cultureel heeft Griekenland en Samos ook wel een pak te bieden trouwens!

Extra info over vakantiewoning kopen in het buitenland

Gerelateerde Artikelen:

Contacteer ons   ↙ Uw landcode *

  Privacybeleid *