• Home
 • »
 • Blog
 • »
 • Tweede huis in Spanje kopen of niet? 7 goede redenen om het te doen!

Tweede huis in Spanje kopen of niet? 7 goede redenen om het te doen!

min leestijd

tweede huis in spanje kopen of niet goede redenen om het te doen

Een buitenverblijf kopen in Spanje of niet? Een tweede huis in Spanje kopen en investeren in Spaans vastgoed kan wel degelijk een goed idee zijn…

Indien u het goed aanpakt, gaat het om een waardevaste belegging met meerwaardepotentieel.

Bovendien kan een tweede verblijf in Spanje ook nog eens vakantieplezier opleveren tijdens alle seizoenen van het jaar.

Hieronder leest u zeven goede redenen om te investeren in een tweede woning in Spanje.

Als afsluiter krijgt u ook een overzicht van interessant Spaans vastgoed te koop. Het gaat om Spaans onroerend goed aan een fantastische verhouding prijs/kwaliteit.

Zowel appartementen, penthouses, woningen en opbrengsteigendommen staan in de kijker.

Een eigen huis en plek onder de zon: Tweede huis in Spanje kopen

huis kopen in spanje waar op letten locatie belangrijk valencia spanje uitzicht kasteel paus luna

Een tweede huis in Spanje kopen kan ervoor zorgen dat u over een fantastisch toevluchtoord beschikt. En dat gegeven is geld waard tegenwoordig!

Ten gevolge van de COVID-19 pandemie werd telewerken bijvoorbeeld eerder de norm dan de uitzondering. Hierdoor werd de thuisomgeving van een pak werknemers ineens ook een werkplek…

De scheiding tussen werk en privé werd ineens heel vaag, wat bizarre en gemengde gevoelens opwekt…

Een thuisomgeving is met andere woorden niet langer een plek om alleen uit te rusten en te genieten van het gezin.

Integendeel, de thuisomgeving is voor veel professionals over de hele wereld het epicentrum van hun professionele carrière geworden.

Corona pandemie creëerde schokeffect

De wereldwijde schok die Corona veroorzaakt heeft, heeft ook een invloed op hoe mensen hun vrije tijd willen gaan beleven.

Er wordt verwacht dat deze evolutie naar telewerk permanent zal zijn daar het grote voordelen oplevert voor mensen die normaliter veel tijd verliezen met pendelen tussen de plaats van tewerkstelling en hun woonplaats.

Gezien deze wijzigende werkomstandigheden en veranderende verhoudingen tussen werk en privé, is een tweede huis een ideale optie voor diegenen die nu geïnteresseerd zijn in een alternatieve plek om tot rust te komen (en eventueel vanop afstand te werken).

En welk land is het vakantieland bij uitstek voor een tweede huis? Inderdaad, Spanje!

Tweede huis in Spanje kopen: Interessante koopjes beschikbaar

wereldbekende la seu kathedraal gotische stijl op mallorca eiland spanje

Tegenwoordig, en grotendeels ten gevolge van de Coronacrisis, zijn er koopjes te doen op de Spaanse vastgoedmarkt.

Volgens diverse sectororganisaties in Spanje zijn er kortingen tot 20% van toepassing op de markt van residentieel vastgoed in Spanje.

De gemiddelde korting op de vraagprijs voor transacties tussen particulieren bedraagt bijvoorbeeld een kleine 10 procent na onderhandelingen tussen de particuliere verkoper en koper.

De huidige marktsituatie maakt van deze periode een ideaal moment om een tweede huis in Spanje aan te schaffen.

Zeven voordelen van een tweede huis in Spanje kopen

voordelen tweede thuis in spanje kopen calpe costa blanca

U heeft zich misschien al afgevraagd waarom Spanje zo immens populair is bij zowel Belgen als Nederlanders voor de aankoop van een tweede woning…

Er bestaan talloze goede redenen om voor een buitenverblijf in Spanje te kiezen.

Hieronder leest u 7 goede redenen waarom het opportuun kan zijn om een tweede woning in Spanje te kopen, zowel op de korte als de lange termijn:

Ontspanning in een veilig toevluchtsoord

zon zee strand malaga costa del sol spanje fantastisch toevluchtsoord voor tweede verblijf

Met de juiste tweede woning in Spanje bent u zeker van ontspanning, rust en fantastische vakanties.

Een tweede huis in Spanje kopen waar u kunt genieten van een welverdiende grote vakantie of een kortere vakantieperiode of verlengd weekend… Dat klinkt als muziek in de oren, is het niet?

Uw persoonlijke privé stek onder de Spaanse zon in uw eigen veilige en comfortabele omgeving. Het is een aantrekkelijke en goede optie niet heel ver van huis.

Vaak is er zelfs nieuwbouw te koop aan strakke, eerlijke prijzen en met alle voorzieningen en comfort.

In die zin biedt een tweede huis in Spanje een welgekomen verandering van omgeving ten opzichte van uw hoofdverblijfplaats.

U kunt er een ontspannend toevluchtsoord van maken waar u geheel tot rust komt. Dit mede dankzij het aangename klimaat in Spanje en de ontspannen houding en mentaliteit van de doorsnee Spanjaard.

Als gestresseerde Belg of Nederlander merkt u er direct het verschil qua mentaliteit. Om tot rust te komen is het een heerlijke bestemming.

Weetje: Een hotelkamer kopen in Spanje als belegging met recht op eigen gebruik is ook mogelijk! Investeren in Spaans hotelvastgoed kan dus financieel rendement én rendement in natura (eigen gebruik) opleveren.

Toegang tot alle hotelfaciliteiten is een enorm groot voordeel en voor bepaalde types beleggers is dit een bijzonder interessante vastgoedbelegging!

Op korte vliegafstand aan lage kostprijs

Spanje biedt een fantastisch klimaat met enorm wat zonne-uren.

Voor Belgen en Nederlanders die het met veel minder zon moeten stellen, is dat natuurlijk een groot pluspunt.

Maar wat een even groot pluspunt is van een tweede huis in Spanje kopen, is de toegankelijke locatie van Spanje ten opzichte van België en Nederland.

Met het vliegtuig staat u er op enkele uren, wat natuurlijk grote voordelen biedt ten opzichte van verder gelegen bestemmingen.

Dankzij de opkomst en populariteit van lagekostenluchtvaartmaatschappijen (Ryanair is er een van) kunt u tegenwoordig voor nog geen 100 euro heen en terug vliegen.

Voor dat geld kunt u het zelf niet doen met de wagen indien u rekening houdt met brandstof, slijtage en bepaalde tolwegen.

Kortom, Spanje is qua bereikbaarheid absoluut een interessante optie! Niet te ver en bijzonder goedkoop te bereiken dankzij de prijsvechters onder de vliegmaatschappijen.

Ruim aanbod en scherpe deals beschikbaar

tweede woning in spanje kopen verstandig of niet cibeles fontein madrid hoofdstad spanje

Spanje biedt goede mogelijkheden qua beschikbaar vastgoed te koop, zowel qua reeds bestaand als qua nieuwbouw vastgoed.

En een ruim aanbod op de vastgoedmarkt, dat is positief voor u als potentiële koper.

Het zorgt ervoor dat u veel keuze heeft en rustig kunt ontdekken wat u wel en niet aanspreekt. Bovendien zit u hierdoor ook in een goede onderhandelingspositie als geïnteresseerde koper.

De vastgoedsector in quasi elk Europees land (en ook in Spanje) heeft enkele kwartalen vertraging opgelopen door de recente gezondheidscrisis.

Maar zoals steeds levert een crisis ook opportuniteiten en interessante mogelijkheden op.

Sommige verkopers (particulieren én vastgoedontwikkelaars) kiezen er namelijk voor om residentieel (nieuwbouw) vastgoed te verkopen aan bijzonder scherpe prijzen.

Ze doen dit om diverse redenen zoals het verkrijgen van meer liquiditeit of om meer blootstelling te creëren aan bepaalde andere activa.

In de praktijk is dit interessant en voordelig voor potentiële kopers van Spaans vastgoed.

Een dergelijke situatie op de vastgoedmarkt zorgt namelijk voor een betere onderhandelingspositie om aantrekkelijk onroerend goed te verwerven tegen scherpe, eerlijke en betaalbare prijzen.

Spaans vastgoed kan functioneren als investeringsvastgoed

tweede huis in malaga in spanje kopen andalusie

Een tweede huis in Spanje is een investering die een degelijk rendement kan opleveren.

Een tweede woning kan een welgekomen verandering van omgeving bieden en tevens een aangename plaats vormen om er uw vakantie door te brengen. U kunt er zelfs telewerken indien gewenst.

Met andere woorden, investeren in een Spaans buitenverblijf kan op twee manieren een mooi rendement opleveren:

 1. Een rendement in natura dankzij permanent en ongelimiteerd eigen gebruik en genot, en/of
 2. Een verhuurrendement uit de verhuur tijdens periodes dat u zelf geen gebruik maakt van uw Spaanse tweede huis.

Tweede huis in Spanje kopen en als opbrengsteigendom inzetten

Investeren in vastgoed voor verhuur in Spanje kan zorgeloos indien u samenwerkt met een professioneel verhuurkantoor.

Indien u uw pand verhuurt of laat verhuren door een lokale verhuurmakelaar, dan kan het jaarlijks een mooi nettorendement opleveren.

Op de middellange tot lange termijn kan een eigendom op een goede locatie ook een meerwaarde opleveren bij een latere verkoop.

Ondanks de komst van de Corona pandemie, blijft verhuren een goede optie uw Spaans vastgoed te doen renderen. Zo kan u met de periodieke verhuurinkomsten bijvoorbeeld al uw vaste kosten dekken.

Aantrekkelijk netto rendement via Spaanse verhuur

De Nationale Bank van Spanje liet in vrij recent onderzoek optekenen dat het gemiddeld bruto rendement uit verhuur in volle coronacrisis +/- 3,75% bedroeg.

Het jaar voordien, toen er nog geen sprake was van de zware COVID-19 pandemie, bedroeg het gemiddeld bruto rendement uit de verhuur 3,9%.

Het rendement uit verhuur op de residentiële vastgoedmarkt in Spanje onderging dus maar een hele beperkte correctie ten gevolge van de Corona crisis.

Een tweede huis in Spanje kopen voor verhuur blijkt dus een crisisbestendige vastgoedinvestering te zijn.

Daarnaast is het als particuliere vastgoedbelegger ook belangrijk om rekening te houden met de versnelde digitalisering die COVID-19 heeft teweeggebracht qua telewerken (werken vanop afstand).

Een feit dat maakt dat velen (Spanjaarden en buitenlanders) overwegen om permanent (of voor langere periodes) te gaan wonen in aantrekkelijke Spaanse gebieden.

Hierdoor stijgt de vraag naar kwalitatief hoogstaande huurwoningen en -appartementen in die gebieden.

Wat op zijn beurt interessant is indien u als eigenaar een pand in Spanje wenst te verhuren als opbrengsteigendom.

Passief beleggen in Spaans vastgoed voor verhuur is ook mogelijk

Investeren in vastgoed in Spanje kan vrij zorgeloos en passief verlopen indien u in zee gaat met een lokale partner die functioneert als verhuurmakelaar en rentmeester.

Passief beleggen in vastgoed in Spanje is op deze manier perfect mogelijk. Probeer niet om zelf huisbaas te spelen vanop een afstand (dat is een gegarandeerde flop).

Vanzelfsprekend zal uw uiteindelijk netto rendement wel lager uitvallen daar u een marktconforme vergoeding dient te betalen voor de verhuur- en beheerdiensten.

Aantrekkelijke levenskost (voeding en drank)

Leven als God in Frankrijk, iedereen kent deze uitdrukking… Maar wat dan gezegd over Spanje?

Spanje biedt een unieke mix van aangenaam klimaat, veel zon, een prachtige natuur, veel cultuur, een ontspannen mentaliteit en fantastische culinaire hoogstandjes en dranken.

Wat nog beter is, is de algemene kost van het levensonderhoud!

Vooral indien u slim inspeelt op de restaurants en bars die zich richten op locals en Spanjaarden, kan u enorm interessante deals doen!

Uit eten gaan op restaurant kost een fractie van wat het in België of Nederland kost via een dergelijke strategie.

Ook op de wekelijkse markten kunt u verse groenten en fruit op de kop tikken voor enorm scherpe prijzen.

Dus ook wie zelf graag kookt, kan dit doen met verse lokale producten die qua kostprijs ver onder de Nederlandse en Belgische kostprijs liggen.

Persoonlijke begeleiding en aandacht staan centraal

haven van puerto banus met plezierboten en witte huizen marbella spanje

Vastgoed kopen in Spanje, dat betekent vaak dat u met volle teugen kunt genieten van dienstverlening op maat.

Gaat u in zee met de juiste lokale partner die bij voorkeur Nederlandstalig is, dan staat persoonlijke aandacht centraal.

Men neemt uitgebreid de tijd om te weten te komen wat u zoekt en wenst en verlangt. Een tweede huis in Spanje kopen hoeft dus geen eenzame opdracht te zijn!

En u krijgt voldoende tijd om bezichtigingen ter plaatse te regelen met begeleiding van A tot Z.

Bovendien krijgt u ook ruim de tijd om effectief beslissingen te nemen.

In Spanje, zowel tijdens de vakantiemaanden als erbuiten, verloopt alles wat trager dan in België of Nederland.

Als potentiële vastgoedinvesteerder heeft u dus voldoende tijd om de Spaanse vastgoedmarkt grondig te verkennen en tientallen woningen en appartementen te bezoeken.

Maak handig gebruik van deze oriëntatiefase want in combinatie met de juiste Nederlandstalige partner ter plaatse kunt u genieten van persoonlijke aandacht en begeleiding op maat van uw wensen en budget.

Indien u beschikt over ruim voldoende tijd en flexibiliteit, dan betekent dit dat u van meer persoonlijke aandacht kunt genieten.

En dat stelt u in staat om uiteindelijk meer doordachte beslissingen te nemen.

Interessante voorwaarden om Spaans vastgoed te financieren

Een tweede huis in Spanje kopen kan tegenwoordig met behulp van een voordelige financiering.

Geïnteresseerde kopers uit België en Nederland kunnen met andere woorden profiteren van scherpe voorwaarden bij het aanvragen van een (hypothecaire) lening voor Spaans vastgoed.

Vandaar dat het ook vanuit financieringsperspectief een interessant moment is om te beleggen in vastgoed in Spanje.

Er zijn aantrekkelijke rentevoeten verkrijgbaar voor de financiering van vastgoed in Spanje.

Lees nog meer diepgaande informatie over financieringsmethodes van vastgoed in Spanje op de volgende pagina’s:

Wenst u een offerte op maat voor de aankoop van uw Spaanse droomaankoop?

Aarzel niet en vraag vrijblijvend meer info en een offerte op maat aan via het contactformulier. Uw aanvraag wordt spoedig behandeld.

Tweede huis in Spanje kopen? Aanbiedingen interessant vastgoed te koop in Spanje

Appartementen te koop in Spanje

 • Nieuwbouw appartementen aan Costa del Sol te koop met zicht op zee en de bergen:
  • Vanaf 325 000 euro
  • Gelegen vlakbij het strand
  • Elk appartement komt met een privé garage en een privé bergingsruimte (ondergronds)
  • Bebouwde oppervlakte: 100 à 120 m²
  • Inclusief toegang tot gemeenschappelijke tuinen, zwembaden en club voor ontspanning, activiteiten en evenementen
 • Appartement te koop met zeezicht aan Costa del Sol:
  • Appartementen met 2 of 3 slaapkamers te koop
  • Vanaf 278 000 euro
  • Op wandelafstand van het centrum van Cancelada
  • Met grote terrassen met prachtig zeezicht
  • Inclusief privé garage en privé berging
  • Nieuwbouw project met hoogstaande afwerking
  • Gemeenschappelijk zwembad met ligstoelen, parasols, enzovoort.
 • Appartement in Spanje kopen aan de Costa Cálida in Mar de Cristal (in Cartagena te Murcia):
  • Vanaf 182 500 euro inclusief kosten
  • Nieuwbouw inclusief afwerking en toestellen (alleen nog losstaand meubilair en huisraad zelf te financieren)
  • Twee slaapkamers en twee badkamers
  • Open keuken met privé terras
  • Gemeenschappelijk zwembad en tuin
  • Met berging en privé parkeerplaats
  • Op wandelafstand van zowel de Mar Menor als de Middellandse Zee
 • Nieuwbouw appartement in Spanje te koop met privacy en veel licht aan de Costa Cálida:
  • Vanaf 211 000 euro inclusief kosten
  • Nieuwbouw hoekappartement met veel privacy en natuurlijk licht
  • Drie slaapkamers en twee badkamers
  • Mooie open keuken, kookeiland en privé terras
  • Toegang tot de gemeenschappelijke tuin en zwembad
  • Inclusief ondergrondse parkeerplaats en bergingsruimte
  • Fantastische verhouding prijs/kwaliteit op een toplocatie in klimaatparadijs Costa Cálida

Penthouses te koop in Spanje

 • Penthouses te koop in Spanje op 500 meter van zee (Costa Cálida in Zuidoost-Spanje):
  • Vanaf 200 000 euro inclusief kosten
  • Keuze uit twee types penthouses: Met 2 of 3 slaapkamers
  • Inclusief twee ingerichte badkamers en open keuken met kookeiland
  • Nieuwbouw inclusief afwerking en toestellen
  • Met dakterras en balkon dat uitkijkt op de gemeenschappelijke tuin en het zwembad
  • Inclusief privé parkeerplaats en berging ondergronds
  • Vlakbij de zee, kleinschalig, zonder massatoerisme

Woningen te koop in Spanje

 • Huis te koop in Spanje met zwembad en tuin (met privacy want privé) aan de Mar Menor lagune:
  • Vanaf 455 000 euro inclusief kosten
  • Met drie slaapkamers en vier volledig ingerichte badkamers
  • Prachtig zwembad met geïntegreerde waterval voor de ultieme verfrissing
  • Met eigen tuin en privé parkeerplaats
  • Op wandelafstand van winkels en op fietsafstand van de dijk, boulevard, het strand en de Mar Menor
 • Huis te koop aan de Costa del Sol met privé zwembad en tuin:
  • Prachtig ontwerp en design
  • Prijs: Vanaf 682 000 euro voor nieuwbouw woning (te koop in volle eigendom)
  • Gelegen in Manilva vlakbij het strand
  • 3 slaapkamers en 2 badkamers
  • Inclusief privé zwembad en tuin
  • Bebouwde oppervlakte: +/- 135 m²
  • Vlakbij het centrum en alle voorzieningen
  • Weetje: Compleet Nederlandstalige begeleiding beschikbaar van A tot Z

Villa’s te koop in Spanje

 • Spaanse villa te koop (nieuwbouw) met aparte bovenverdieping, privé zwembad en tuin aan de Costa Cálida:
  • Prijs: +/- 353 500 euro inclusief kosten
  • 3 slaapkamers + 2 badkamers
  • Open keuken met strak design
  • Privé tuin en zwembad
  • Apart toegankelijke bovenverdieping met buitentrap
  • Privé parkeerplaats en volledig ommuurd
  • Onklopbare verhouding prijs/kwaliteit
 • Villa te koop in Spanje met privé zwembad aan de Costa Cálida in Murcia:
  • Vanaf 410 000 euro inclusief kosten
  • Ingericht met drie slaapkamers (capaciteit voor zes personen)
  • Met twee volledig uitgeruste badkamers (inclusief sanitair en opbergruimte)
  • Open keuken met kookeiland en duurzame toestellen van topkwaliteit
  • Lichtrijke woonkamer met schuifdeuren naar het terras, zwembad en tuin
  • Met eigen privé tuin en privé zwembad, voor de ultieme rust en ontspanning zonder nieuwsgierige buren
  • Op wandelafstand van het strand en de zee (Mar Menor lagune)
 • Villa aan Costa del Sol met zeezicht te koop voor 8 personen inclusief privé zwembad
  • Luxe villa te koop in volle eigendom vanaf 1 675 000 euro
  • Unieke locatie op een heuvel tussen Manilva en Sotogrande
  • Met 4 slaapkamers en 4 badkamers, afgewerkt met hoogwaardige materialen
  • Oppervlakte grond: Vanaf 1450 m²
  • Met gloednieuw privé zwembad en tuin
  • Inclusief panoramisch zeezicht
  • Ruime terrassen zowel op gelijkvloers als boven aan de slaapkamers (voor de ultieme mediterrane levensstijl)
  • Strakke moderne keuken en lichtrijke, uitnodigende woonkamer met alle moderne voorzieningen
 • Nieuwbouw villa te koop in Manilva met 4 slaapkamers
  • Gelegen op een prachtige heuvel met de Middellandse Zee in de verte (uitzicht is uniek)
  • Nieuwbouw villa te koop vanaf 1 388 000 euro (in volle eigendom)
  • Vlakbij de gemeente Manilva aan de Costa del So
  • Afwerking en inrichting op maat is mogelijk in samenspraak met de ontwikkelaar
  • Met prachtige privé tuin en magnifiek privé zwembad
  • Met complete Nederlandstalige begeleiding op maat

Investeringsvastgoed te koop in Spanje met verhuurgarantie

 • Appartement te koop aan de Costa del Sol in golfresort met zekere huurinkomsten:
  • Vanaf 40 000 euro eigen inbreng (aangevuld met lening)
  • 5% netto rendement per jaar voor de eerste 3 jaar, vervolgens winstdeling uit de operationele winst (met gegarandeerde minimaal rendement per jaar)
  • Ingericht met 2 slaapkamers en 2 badkamers
  • Groot, aangenaam terras met uitzichten over de golf en de heuvels van Andalusië
  • Toegang tot alle faciliteiten en voorzieningen van het viersterrenhotel (een golfhotel) met zwembaden, restaurants, de golfbaan met 18 holes, enzovoort
  • Op 5 minuten van het strand met de shuttle service van het hotel

Gerelateerde Artikelen:

Contacteer ons   ↙ Uw landcode *

  Privacybeleid *