• Home
  • »
  • Blog
  • »
  • Pluspunten van de Costa del Sol: Topbestemming in Europa

Pluspunten van de Costa del Sol: Topbestemming in Europa

min leestijd

pluspunten van de costa del sol nerja kustlijn met palmbomen en gebergte topbestemming in spanje

Met meer dan 280 dagen zon per jaar verdient de Costa del Sol haar naam (vrij vertaald “zonnekust”) ten volle. De gunstige locatie van deze streek is een van de grootste pluspunten van de Costa del Sol!

Deze kustlijn van +/- 150 kilometer loopt langs de provincie Málaga, van La Línea de la Concepción tot Nerja.

De Costa del Sol staat bekend om haar ideale klimaat het hele jaar door, lange uitgestrekte stranden, idyllische blauwe zeeën en topbestemmingen zoals Marbella, Torremolinos en Nerja.

De fantastische Spaanse sfeer, de heerlijke gastronomie en de prachtige stranden maken het plaatje verder af.

Al deze zaken zorgen ervoor dat dit stukje Spaanse kust gelegen aan de Middellandse Zee een van de populairste toeristische bestemmingen in Europa is.

Pluspunten van de Costa del Sol: Inleiding

De Costa del Sol was een van de allereerste bestemmingen in Spanje die waar de zon en het strand centraal kwamen te staan.

Dit heeft bijgevolg veel sporen nagelaten op het vlak van de urbanisatie van deze kuststreek… Aan vastgoed te koop in Spanje is er geen gebrek met andere woorden!

Maar als u de toeristische kant van de zaak even buiten beschouwing laat, is het nog steeds mogelijk om hier een wat meer afgelegen hoekje in het paradijs te vinden.

Belangrijkste blikvangers in een notendop

Aan de Costa del Sol is het mogelijk om sporen en overblijfselen van de Moorse aanwezigheid in de provincie Málaga te traceren.

Houdt u van kunst en cultuur? Dan is er ook goed nieuws!

U kunt zich hier compleet onderdompelen in de geboorteplaats van de wereldberoemde schilder Picasso en u kunt hier tevens genieten van een ruim aanbod aan musea.

Aan de Costa del Sol kunt u ook de pracht van de stad Ronda ontdekken alsook de dolmens van Antequera, die door de UNESCO tot werelderfgoed zijn verklaard.

Op sportief gebied staan golf, mountainbiken, zeilen, zwemmen, watersporten (zoals windsurfen), snorkelen en diepzeeduiken ook op het menu van mogelijkheden in deze streek.

Bovendien kunt u op gastronomisch gebied echt wel met volle teugen genieten van talloze specialiteiten van de streek.

Hieronder stellen wij u nog meer pluspunten voor van deze bestemming, die steeds populairder wordt… Lang leve de Costa del Sol!

De Costa del Sol biedt het hele jaar door een aangenaam klimaat

aangenaam klimaat met milde winter en herfst kustlijn nerja overgoten met zonlicht gezien vanop balcon de europa

Zoals gezegd is deze streek gezegend met een uiterst gunstige locatie en een bijzonder groot aantal zonnige dagen per jaar.

En veel zonneschijn betekent natuurlijk een aangenaam levenstempo en een goede vrolijke Spaanse sfeer!

Over het algemeen kan u er in de zomer wel bedwelmd worden door een heet klimaat dat aan het tropische grenst…

Maar u zal er ook verrast worden door de mildheid van de herfst en de winter die er daadwerkelijk tot de zachtste van Europa behoren.

De lente is trouwens ook altijd een goede tijd om de Costa del Sol te bezoeken.

Deze kust is rijk aan historisch erfgoed

Wist u dat Picasso de lieveling van Spanje is? Als u naar Málaga trekt, is dit de perfecte gelegenheid om u onder te dompelen in de geboorteplaats van deze grote schilder.

Tip: Hoewel dit een flauw weetje was, kan u ons ander artikel bekijken voor meer weetjes over Spanje die u misschien nog niet wist.

Daarnaast kunt u er ook meerdere interessante musea ontdekken, zoals het Carmen Thyssen museum, het Centre Pompidou en het gloednieuwe Russische museum, het Sint-Petersburg Museum.

Als u een reis naar de Costa del Sol maakt, raden wij u een bezoek aan Ronda en Antequera aan.

Dit zijn twee van de belangrijkste toeristische bestemmingen die een rijkdom aan barokke en renaissance-architectuur bieden.

Als de Costa del Sol gaat bezoeken, kunt u ook de dolmens van Antequera gaan bekijken, die sinds 2016 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staan.

De vele pueblos blancos (typische witte dorpen) in het binnenland stellen u tevens in staat om het Arabische erfgoed van deze streek, dat zijn stedelijke sporen heeft nagelaten, te herontdekken.

alcazaba paleisachtige vesting in málaga costa del sol rijk aan historisch erfgoed en culturele bezienswaardigheden

Denk bijvoorbeeld aan het Alcazaba (zie foto hierboven), een paleisachtige vesting in Málaga die in de periode van het door de moslims geregeerde Al-Andalus gebouwd werd.

Weetjes:

  • Het huidige Alcazaba complex werd in de 11e eeuw gebouwd en werd tot en met de 14e eeuw meermaals aangepast en herbouwd.
  • Het is een van de best bewaarde alcazaba’s van Spanje.

Langs de hele Costa del Sol vindt u ook diverse forten, torens en overblijfselen van wallen, die allen getuigen van de bijzondere plaats die deze kust innam bij de herovering en de verdediging van het grondgebied.

De Costa del Sol biedt een verscheidenheid aan smaken (voor elk wat wils)

Een reis naar deze kust is een uitstekende gelegenheid om de heerlijke wijnen van Málaga te ontdekken, hetzij door ze te proeven, hetzij door enkele bodega’s te bezoeken.

Een ander emblematisch product van deze streek is ongetwijfeld de extra olijfolie van eerste persing.

Deze lokale olijfolie van topkwaliteit kunt u in quasi alle tapasbars of restaurants proeven want ze past bij zowat alle gastronomische genoegens.

U kunt bijvoorbeeld niet naar de Costa del Sol gaan zonder de “espetos” te proeven.

Dat zijn verse kleine gegrilde sardientjes die op een houten stokje worden gespiesd en boven een open vuur worden klaargemaakt.

Een andere specialiteit van de Andalusische keuken is porra antequerana, een typische koude soep uit Andalusië.

Gevarieerde activiteiten en adembenemende landschappen

sierra de las nieves natuurpark adembenemend mooie landschappen costa del sol mooi wandelgebied

Omdat het een betrekkelijk klein gebied is, biedt de Costa del Sol een grote verscheidenheid aan landschappen.

De kustlijn bestaat inderdaad uit grote zandstranden, maar ook uit kleine, wildere baaien met adembenemend mooie rotspartijen en steile wanden.

De lange zandstroken zijn een paradijs voor ontspanning, maar ook om te duiken en om de plaatselijke gebruiken te ontdekken zoals de traditionele visvangst of catamarantochten langs de kust.

Maar wetende dat de afstanden vrij kort zijn, is het gemakkelijk om ook eens naar de Sierras te gaan. Dat zijn bergen die de Costa del Sol omringen en waar prachtige pueblos blancos (dorpen met witte huizen) liggen.

Er is ook het natuurpark Sierra de Las Nieves (zie foto hierboven) dat ideaal is om te wandelen, paard te rijden, te mountainbiken en voor ecotoerisme in het algemeen.

Op cultureel vlak zijn er vele festivals en tradities

Een van de bekendste feesten in Málaga (maar ook in veel dorpen in de streek) is de “Semana Santa”, vrij vertaald de “Heilige Week”, een feest dat mensen van alle leeftijden bijeenbrengt.

In Málaga, zoals in de rest van Andalusië, zijn de ferias het andere hoogtepunt van het feestseizoen (een volle week feesten).

Weetje: stierengevechten maken ook deel uit van dit evenement, vooral in Ronda dan dat de bakermat is van het moderne stierenvechten.

En laten we de flamenco niet vergeten die tijdens vele avonden en zwoele nachten het tempo bepaalt!

Het festivalleven gaat echter verder dan folklore alleen… Met het Spaans Filmfestival van Málaga bijvoorbeeld, dat op dit gebied steeds meer een referentiepunt wordt.

Het concept festival krijgt ook een meer nachtelijke dimensie in verschillende andere badplaatsen, zoals Marbella of Torremolinos, die opwindende avonden bieden.

Pluspunten van de Costa del Sol: Conclusie

troeven van de costa del sol tropische palmbomen en klimaat conclusie

De Costa del Sol is een streek in Spanje met een zonnig klimaat gedurende een groot deel van het jaar (dus in Spanje wonen is in deze streek echt genieten geblazen).

Deze streek biedt niet alleen vele uitgestrekte zandstranden, maar ook de mogelijkheid om bergachtige landschappen te ontdekken, die wat meer in het binnenland liggen.

Omdat deze streek aan zee ligt, de Middellandse Zee om precies te zijn, is het duidelijk dat de gastronomie van deze streek om vis draait, en dan vooral om sardines.

Tenslotte biedt de Costa del Sol een verscheidenheid aan activiteiten voor alle leeftijden en voor alle smaken, van luieren op het strand tot golf spelen, van musea bezoeken in Málaga tot shoppen in Marbella.

Kortom, al deze pluspunten van de Costa del Sol zorgen ervoor dat deze streek een echte magneet voor Belgen en Nederlanders is die willen investeren in vastgoed aan de Costa del Sol in Spanje!

Aanbod Spaans vastgoed te koop

€191.300
2 slpk.
2 badk.
€245.000
3 slpk.
2 badk.
Appartement
Vera, Almería, Spanje

Gerelateerde Artikelen:

Contacteer ons

    Privacybeleid *