• Home
  • »
  • Blog
  • »
  • Passief inkomen met vastgoed verdienen? Voordelen + Aanbiedingen

Passief inkomen met vastgoed verdienen? Voordelen + Aanbiedingen

min leestijd

passief inkomen met vastgoed verdienen via verhuurgarantie alternatief voor spaarrekening

Waarom moet u kiezen voor een handenvrije belegging in bakstenen? Omdat passief inkomen met vastgoed verdienen wel degelijk mogelijk is!

Inderdaad, beleggen in vastgoed kan zonder dat u zelf moet instaan voor het beheer, management, onderhoud en de verhuur van uw opbrengsteigendom(men).

Op deze pagina ontdekt u enkele goede redenen om voor handenvrij beleggingsvastgoed te opteren.

Als kers op de taart krijgt u een overzicht van mogelijks interessante aanbiedingen zorgeloos vastgoed waarmee u passief inkomen kunt verdienen.

Passief versus actief investeren in vastgoed

Het kopen van vastgoed als investering kan twee vormen aannemen:

  • Ten eerste kan u zelf huisbaas worden, waar natuurlijk veel verantwoordelijkheden en stress bij komen kijken.
  • Ten tweede kan u ook een professionele uitbater / verhuurbedrijf in dienst nemen die alles van A tot Z voor u regelt.

Deze verantwoordelijkheden kunnen een groot deel van uw tijd innemen. En vooraleer u het goed beseft, wordt u overdonderd door allerlei grote en kleine tot banale problemen met uw opbrengstvastgoed.

In dit artikel leggen we uit waarom het niet per se beter is om zelf de rol van huisbaas te vertolken.

Actief versus passief investeren in vastgoed is een keuze die u niet te licht moet opvatten aangezien het beheer van opbrengstvastgoed heel veel tijd kan opslorpen. Bijkomende stress en frustraties zijn dan ook nooit ver weg.

Bekijk in deze context ook zeker en vast de specifieke pagina Passieve vastgoedbelegger of actieve vastgoedverhuurder: Welk type vastgoedinvesteerder bent u?

Voordelen van passief inkomen met vastgoed

Hieronder volgen enkele redenen waarom passief inkomen met vastgoed verdienen een goed idee is. Via een zorgeloze opbrengsteigendom met verhuurgarantie kan u genieten van tal van voordelen…

Vermijd (onverwachtse) doe-het-zelf klussen

De meeste vastgoedinvesteerders hebben drukke professionele carrières (ze moeten immers hun te beleggen kapitaal ergens vandaan halen!).

De kans is groot dat ze geen tijd, energie en middelen hebben om vastgoed te kopen dat niet direct verhuurbaar is.

Want een pand waar nog werk aan is, dat vereist dikwijls meerdere maanden opknapwerken en een renovatie- en opfrissingsbudget van duizenden euro’s.

Een kant-en-klare opbrengsteigendom daarentegen kan vanaf dag 1 rendement opleveren dankzij onmiddellijke verhuur.

Reparaties en onderhoudswerkzaamheden zijn een ander probleem, met name als u niet in de buurt van uw net aangeschafte opbrengstvastgoed woont. Daarbovenop komt de component stress en ongerustheid…

Huurders kunnen u lastigvallen met kleine probleempjes op de meest ongewenste momenten. Inderdaad, ook om 23u ’s avonds of tijdens die gezellige familienamiddag op zondag…

Een lang verhaal kort: Een huurder die een kapotte kraan of wasmachine meldt, kan het best onmiddellijk door professionals geholpen worden.

Door passief te beleggen in kant-en-klaar beleggingsvastgoed, kan u rekenen op een complete dienstverlening door het beheersbedrijf.

Met andere woorden, uw huurder(s) wordt professioneel en snel geholpen en u als eigenaar bent af van alle kopzorgen en stress.

Zo’n professionele uitbater neemt alle zorgen uit uw handen als eigenaar en lost alles zelf op (onderhoud, herstellingen, problemen, enzovoort).

Vastgoed verhuren aan geschikte huurders uitbesteden

Het vinden van een geschikte huurder voor uw opbrengstvastgoed kan relatief gemakkelijk verlopen gezien de enorme vraag naar vastgoed. Wat u echter niet wilt als eigenaar, is een ‘slechte’ huurder.

Voorbeelden van slechte huurders zijn luidruchtige huurders, huurders die hun huur niet op tijd (of niet) betalen, huurders die uw vast meubilair of vloerbedekking of meubels beschadigen, enzovoort.

Kortom, een slechte huurder is precies wat elke huisbaas  wenst te vermijden. Goede selectieprocessen zijn dus van belang om goede huurders te vinden die zich aan alle regels houden.

Vanzelfsprekend kan een passieve investering in vastgoed ook op dit gebied enorm ontlastend werken!

Indien u opteert voor een opbrengsteigendom met verhuurgarantie, kan u als eigenaar bijvoorbeeld zorgeloos op beide oren slapen.

U kan rekenen op maandelijks gewaarborgde inkomsten (en bijhorend rendement).

De verhuur van het pand zelf wordt geregeld door de promotor of uitbater.

Passief inkomen met vastgoed verdienen is dus wel degelijk mogelijk… Als en slechts als u de juiste beslissing maakt qua verkrijgbare verhuurgaranties.

Periodes van leegstand zijn niet uw zorg – Passief inkomen met vastgoed

Een periode van leegstand is de periode waarin uw opbrengsteigendom niet verhuurd en onbewoond is. Bijvoorbeeld omdat uw huurder beslist heeft om te vertrekken.

Huisbazen krijgen hier af en toe mee te maken en zo’n leegstandsperiode heeft effect op het nettorendement op jaarbasis.

De meeste doe-het-zelf vastgoedinvesteerders houden hier rekening mee in hun financieel plan.

Daarnaast zijn er natuurlijk ook de bijkomende kopzorgen en stress die opduiken wanneer een huurder (halsoverkop) vertrekt.

Zelfs indien u een verbrekingsvergoeding kan genieten, zal u toch moeten zorgen voor een nieuwe huurder en dit liefst zo snel mogelijk.

Een manier om alle negatieve effecten van leegstand te vermijden, is door te investeren in beleggingsvastgoed met verhuurgarantie.

In bepaalde instanties kan u dan met 100% zekerheid maandelijks van uw huurinkomsten genieten.

passief inkomen met vastgoed opstrijken via beleggingsvastgoed met gewaarborgde huurinkomsten alternatief voor spaarvarken

Met andere woorden, u ontvangt dan een bepaald bedrag aan huur per maand (eventueel geïndexeerd naar de toekomst toe).

Dit staat dan ook gelijk met een gewaarborgd huurinkomen alsook een gewaarborgd rendement op uw investering.

In combinatie met een (hypothecaire) lening kan u via het hefboomeffect van vastgoed dan een maximaal gewaarborgd rendement op uw geïnvesteerde eigen middelen behalen!

Het grootste voordeel naast een gewaarborgd rendement is natuurlijk de eliminatie van kopzorgen en stress door leegstand.

U blijft als eigenaar van zo’n opbrengsteigendom met verhuurgarantie hoe dan ook uw contractueel gegarandeerde maandelijkse huur opstrijken.

Beleggen in eender welke locatie, wereldwijd, is mogelijk

Indien u ervoor kiest om een doe-het-zelf huisbaas te worden, neemt u alle bijkomende verantwoordelijkheden voor eigen rekening.

In zo’n scenario is het erg handig om in de buurt van uw opbrengsteigendom te wonen.

Zo kan u kort op de bal spelen als er iets verkeerd gaat en kan u heel snel ter plaatse zijn. Dichtbij uw opbrengstvastgoed wonen is een echte plus indien u zelf de rol van huisbaas wilt gaan vervullen.

De keerzijde van de medaille is bijgevolg wel dat u vrij gelimiteerd zit qua investeringsmogelijkheden op het gebied van locatie. Als huisbaas wenst u vooral in uw eigen buurt in vastgoed te investeren.

De kans is dus vrij groot dat het vastgoed dat zich net om de hoek bevindt, niet gezegend is met de best mogelijke locatie.

Investeert u in opbrengstvastgoed met verhuurgarantie, gegarandeerde inkomsten en zorgeloos beheer?

Dan kunt u uw zoektocht  naar geschikt beleggingsvastgoed uitbreiden naar het hele land (of zelfs naar het buitenland).

Hierdoor kunt u de beste plekken gaan uitzoeken om te investeren in vastgoed, los van waar u als belegger zelf woont.

Tenslotte zal de bouwpromotor en/of professionele uitbater alles beheren en uitbaten ter plaatse.

Hierdoor hoeft u niet zelf naar uw vastgoed om te kijken qua verhuur en onderhoud.

Periodiek ontvangt u gewoon de gewaarborgde huurinkomsten waardoor u zeker bent van uw rendement op uw geïnvesteerde spaargeld.

Huurachterstand en wanbetaling afstoten als probleem

Het hebben van een goede huurder neemt veel stress weg van het beheren van uw eigen vastgoed als huisbaas.

Maar zelfs de fijnste en beste huurder kan wel eens te laat zijn met betalen van de huur of het zelfs vergeten.

Of er kan sprake zijn van een technisch probleem waardoor de automatische bankoverschrijving niet is doorgegaan.

Als huisbaas heeft u, naast uw professionele bezigheden en gezinsleven, een beperkt aantal uren vrij om de rol als huisbaas te vervullen.

De hele tijd slecht betalende huurders achter de veren zitten, is waarschijnlijk wel het laatste waarop u zit te wachten. Huur innen oogt gemakkelijk maar in de praktijk is er dikwijls wel wat frustratie mee gemoeid.

Door te beleggen in kant-en-klaar gemeubileerd opbrengstvastgoed met uitbatingscontract kan het gelukkig anders!

Een professionele uitbater garandeert u in zo’n geval namelijk periodiek een bepaald bedrag aan huurinkomsten.

Dus stel dat er een huurder in uw opbrengstpand verblijft die te laat is met huur betalen, dan zal u dit als eigenaar niet voelen.

U ontvangt uw huur periodiek netjes op uw bankrekening, uitbetaald door de professionele uitbater. En de wanbetalende huurder is het probleem van de uitbater.

Hierdoor zal de professionele uitbater de huurder(s) flink achterna zitten. In een geval van wanbetaling dient zo’n uitbater de huur namelijk uit eigen zak voor te schieten aan u.

Het is dan aan de uitbater zelf om ervoor te zorgen dat de huurder effectief de huur betaalt.

Ideaal dus om als particuliere vastgoedbelegger te genieten van beleggingsvastgoed. En dit zonder geconfronteerd te worden met de vervelende zaken zoals huurachterstand en wanbetaling.

Uitbesteding van juridische zaken en geschillen

Laten we eerlijk zijn: De meeste van ons zijn geen juridische deskundigen als het gaat om het kopen, verhuren en verkopen van vastgoed.

Er wordt steeds meer regelgeving inzake (renovatie van) vastgoed vanuit de regeringen geïmplementeerd. Een diepgaande kennis over deze zaken wordt dus steeds belangrijker.

Een gerenommeerde professionele bouwpromotor en dito uitbater zal zich altijd aan de wet houden. En bijgevolg de lokale regelgeving voor wat betreft uw beleggingsvastgoed respecteren.

Een goed voorbeeld is een scenario waarbij u als huisbaas wenst af te geraken van een slecht betalende huurder.

Indien u dit tegenwoordig te bruusk doet zonder de wetgeving te respecteren, is de kans groot dat u ernstige problemen zal krijgen.

Indien u als huisbaas bepaalde regels overtreedt, zelfs zonder dat u het beseft, zult u wellicht een negatief effect ervaren op uw rendement.

U zal namelijk gedwongen worden om juridische kosten te betalen. En u zal misschien zelfs boetes moeten ophoesten…

Als u investeert in sleutel-op-de-deur beleggingsvastgoed met gewaarborgde huurinkomsten, kan u alle juridische rompslomp aan professionals overlaten.

U kunt alle juridische zaken kosteloos uitbesteden aan de uitbatende firma. En u zult er als eigenaar geen last van hebben, ook financieel niet.

Opportuniteitskost van zelf huisbaas zijn is groot

Veel particuliere beleggers vinden dat ze wel betere dingen te doen hebben dan hun eigen beleggingsvastgoed beheren.

Vergeet zeker en vast de opportuniteitskosten niet van zelf huisbaas zijn.

Des te meer tijd u bespaart door een professioneel bedrijf in te schakelen om alle dagelijkse taken uit te voeren, des te meer tijd u zelf zult hebben om onderzoek te doen naar de beste locaties en plekken om in vastgoed te investeren.

Hierdoor zult u normaliter beter investeren en op de lange termijn een hoger rendement behalen.

Door de investeren in opbrengstvastgoed waaraan een professionele uitbater gekoppeld zit, kan u veel tijdswinst boeken. En time is money!

Een belangrijk onderdeel van investeren in vastgoed is het beheer van dag tot dag van uw vastgoed.

Zorgeloos opbrengstvastgoed met gewaarborgde huurinkomsten kan in deze context al uw wensen van passief beleggen in vastgoed vervullen.

Onderschat het dagelijks beheer niet

Hoe u uw vastgoed beheert, zal voor een groot deel bepalen hoe uw vastgoed op de lange termijn presteert en hoe winstgevend uw investering wordt.

Dat is waarom handenvrij beleggingsvastgoed inclusief zorgeloze verhuurmogelijkheden het overwegen waard is!

Een passief inkomen met vastgoed verdienen kan hierdoor realiteit worden (in de plaats van een droom te blijven).

Passief beleggen in vastgoed kost veel minder tijd en energie dan de traditionele manier van actief in vastgoed beleggen en zelf huisbaas zijn.

U kan zich in zo’n scenario bovendien beter concentreren op uw job en gezin, wat een bijkomende plus is qua work/life balans.

Ongeacht of u nu een beginnende investeerder of een ervaren belegger bent, u zult complete rust ervaren als u de tijd neemt om een dergelijke verhuurinvestering te selecteren zonder gedoe.

U hoeft zich over niks zorgen te maken! U kiest zelf waar u wilt investeren en met welk bedrag qua inbreng van eigen middelen, al dan niet aangevuld met een (hypothecaire of bullet) lening voor de financiering.

Al de rest laat u over aan de bouwpromotor en de uitbater.

Zo hoeft u zich als passieve vastgoedbelegger niet bezig te houden met vervelend papierwerk, regelgeving, onderhoud, verzekeringen, contracten, het zoeken en screenen van huurders, enzovoort.

Het vinden van een perfecte partner, die werkelijk voor alles zorgt dat kadert binnen het beheer van uw beleggingsvastgoed, is cruciaal.

Onderaan deze pagina kan u een overzicht vinden van zo’n aantal zorgeloze vastgoedaanbiedingen.

Succesvolle vastgoedinvesteringen hoeven niet moeilijk of risicovol te zijn

Of u nu aan uw eerste investering wilt beginnen, of uw huidige vastgoedportfolio wilt uitbreiden…

U kunt vrij eenvoudig uw vastgoedinvesteringsdoelen behalen op het vlak van passief inkomen met vastgoed verdienen.

Talloze bouwpromotoren en uitbaters uit binnen- en buitenland bieden hun diensten aan aan de “efficiënte vastgoedinvesteerder”.

Ideaal voor de efficiënte vastgoedbelegger

Dit is een belegger die het liefst passief inkomen met zijn vastgoed wil opstrijken, zonder het gedoe en de stress van renoveren, verhuren en het zelf beheren van een opbrengsteigendom.

En zorgeloze vastgoedinvesteringen in volle eigendom met gewaarborgde huurinkomsten zijn dus perfect voor zo’n type beleggers.

Ze nemen al het werk uit handen van de investeerder en verlagen het risico door u vastgoed aan te bieden dat al gerenoveerd, gemeubileerd en verhuurd is.

Met andere woorden, dergelijke bouwpromotoren maken het mogelijk om als particulier te genieten van een passieve inkomstenstroom binnen de vastgoedsector.

De juiste man op de juiste plaats

Waarom zou u een versleten pand kopen om het te slopen, te strippen, te (laten) renoveren? En om er vervolgens zelf huurders voor te zoeken en het zelf te beheren?

In de wetenschap dat er ook professionele bedrijven bestaan die al dat minder leuke en tijdverslindende werk voor u doen?

Schoenmaker, blijf bij je leest.

Als leek kan het verstandig zijn om u niet in te laten met zaken waarvan u geen verstand heeft. Door in zee te gaan met een professionele ontwikkelaar kan u een pak stress, miserie en beginnersfouten vermijden.

Professionals weten de beste markten te vinden en de beste buurten te identificeren.

Ze werken met een nauwkeurig uitgezocht netwerk van partners om u stevige opbrengsten te garanderen en tegelijkertijd toch kwaliteit te blijven bieden qua gebruikte bouwmaterialen, sanitair, meubilair en afwerking.

Ze hebben de neiging om zich te richten op nichemarkten met sterk groeiende economieën of sectoren, alsook op vastgoed in stabiele buurten waar een pak mensen met een fatsoenlijke inkomstenstroom woonachtig zijn.

Dus, als u een particuliere belegger bent die op zoek is naar een betrouwbare passieve inkomstenstroom zonder al het gedoe waar een huisbaas mee geconfronteerd wordt, dan zijn handenvrije vastgoedinvesteringen de perfecte keuze voor u.

Aanbiedingen die passief inkomen met vastgoed mogelijk maken

Aanbiedingen voor grotere budgetten

€89.400 Minimale Eigen Inbreng

8 à 9% Netto: Ongeëvenaard

€107.350 Startkapitaal

€1.060 Netto Inkomsten / Maand

Flat

Te koop voor verhuur en privé

Punta Prima, Alicante, Spanje

€100.000 (min. eigen middelen)

5 à 6% gegarandeerd rendement

Gesubsidieerd vastgoed, Huis

Te koop enkel voor verhuur

Vlaanderen, België

€83.000 Eigen Inbreng

Tot 9% Rendement

Flat

Te koop voor verhuur en privé

Benijófar, Alicante, Spanje

€78.200 Startkapitaal

€760 Netto Inkomsten / Maand

Flat

Te koop voor verhuur en privé

San Miguel de Salinas, Alicante, Spanje

€50.000 minimale investering

Tot 6% Rendement Gegarandeerd

Gesubsidieerd vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Kortrijk, België

Aanbiedingen voor kleinere budgetten

€1.000 min. te beleggen kapitaal

Rente per kwartaal uitbetaald

Serviceflat, Zorgvastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

€100 minimum per maand

8,1% rendementsprognose

Commercieel vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

€1.000 minimaal bedrag

Tot 7,5% rendement

Huis, Maatschappelijk verantwoord vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

Gerelateerde Artikelen:

Contacteer ons

    Privacybeleid *