• Home
  • »
  • Blog
  • »
  • Is de ontwikkelaar zelf eigenaar en beheerder van het investeringsvastgoed?

Is de ontwikkelaar zelf eigenaar en beheerder van het investeringsvastgoed?

min leestijd

is de ontwikkelaar zelf eigenaar en beheerder van het investeringsvastgoed belangrijk criterium

Als een ontwikkelaar zelf eigenaar en beheerder is van te koop aangeboden opbrengstvastgoed, dan biedt dit perspectieven voor particuliere spaarders en investeerders.

Dergelijke ondernemingen houden namelijk zelf de touwtjes in handen en zijn niet aangewezen op externe partijen.

Ze nemen op alle vlakken hun verantwoordelijkheid en hebben vrijwel alles zelf in handen.

Met andere woorden, een dergelijke zakelijk georiënteerde ontwikkelaar van beleggingsvastgoed laat niets aan het toeval over en zoekt nooit excuses.

Lees hieronder waarom een ontwikkelaar zelf skin in the game dient te hebben en wat voor voordelen dit biedt aan particuliere beleggers.

Als een ontwikkelaar zelf eigenaar en beheerder is: Voordelen

Praat met om het even welke ervaren vastgoedbelegger over hoe u kan investeren in vastgoed… De boodschap zal steeds dezelfde zijn.

Investeerders behalen het grootste financieel succes als ze met vastgoedontwikkelaars werken die ALLES zelf bezitten (alvorens te verkopen) en alle opbrengsteigendommen ook zelf beheren.

Dergelijke bedrijven besteden niets uit en schakelen geen derde partijen in om bepaalde diensten te verlenen. Outsourcing is uit den boze.

Ze handelen alles intern af volgens de regels van de kunst en zijn op die manier in staat om kort op de bal te spelen.

Een partij met een dergelijke mentaliteit biedt natuurlijk grote voordelen! Men zoekt geen excuses en werkt hands-on, net zoals het moet. Van uitstelgedrag is doorgaans geen sprake.

Denk bijvoorbeeld aan de volgende zaken en taken in eigen intern beheer:

Zelf aankopen (specifieke aankoopdienst)

Een ontwikkelaar die zelf gronden, panden en opbrengsteigendommen koopt voor verhuur, dat is een partij met skin in the game.

Het vergt aanzienlijke middelen en investeringen om investeringsvastgoed te ontwikkelen. Hierbij maakt het niet uit of het om een renovatie, reconversie of nieuwbouw gaat.

Cruciaal is de financiële overgave en commitment van de promotor. Zit deze partij zelf stevig geïnvesteerd in het project? Indien dit het geval is, dan is dit een goed teken voor een particuliere belegger.

De reden: de promotor heeft er alle financieel belang bij om er een kwalitatief hoogstaand succes van te maken.

Om er ten eerste het geïnvesteerde kapitaal mee te recupereren en om bovendien nog een winstmarge te behalen en tegelijkertijd klanten tevreden te maken.

Zelf bouwen en/of renoveren

ontwikkelaar dient zelf nieuwbouw of renovatie te organiseren en beheer en verhuur te verzorgen

Als particuliere belegger onderzoekt u graag of de promotor in kwestie zelf verantwoordelijk is voor de technische aspecten van de bouw en de oplevering.

Met andere woorden, is er een intern team aanwezig (architecten, ingenieurs, interieurontwerpers, bouwteam(s), veiligheidscoördinator, enzovoort) dat instaat voor de uitvoering en oplevering van de werken?

Of het nu om het renoveren van onroerend goed gaat, of eerder om een nieuwbouw van A tot Z, het maakt niet uit.

Zelf verkopen (via interne commerciële afdeling)

Het is interessant om in zee te gaan met een ontwikkelaar die een interne commerciële dienst heeft.

Zo een commercieel team is doorgaans heel goed op de hoogte van alles, tot in de kleinste details.

Indien een promotor zelf instaat voor de verkoop van de zelf ontwikkelde en gefinancierde beleggingspanden, dan zal u kunnen rekenen op de beste service.

U heeft namelijk niet met een tussenpersoon te maken en dat biedt aanzienlijke voordelen.

Dikwijls verleent zo een intern commercieel team ook een all-in bijstand qua financieren van vastgoed, het opmaken van een financieel plan op maat, rendementssimulaties inclusief gebruik van een financiële hefboom, advies qua successieplanning, enzovoort.

Zelf beheren van de opbrengstpanden (via interne verhuurdienst)

vermijd kopzorgen kies voor ontzorging via vaste contactpersoon bij ontwikkelaar passief investeren in vastgoed

Last but not least, dergelijke ontwikkelaars van kant-en-klaar beleggingsvastgoed ontzorgen u volledig qua beheer.

Met andere woorden, u kan op hen rekenen om uw pand voor verhuur te beheren (verhuren, onderhoud, plaatsbeschrijvingen uitvoeren, ontvangen van huurgelden, reparaties uitvoeren, enz.).

Indien u een drukke carrière heeft, of vaak op zakenreis gaat of gewoon een druk gezinsleven heeft, dan begrijpt u direct waarom zo een all-in verhuurservice wordt aangeboden.

Ook in het kader van investeren in vastgoed in het buitenland is dit natuurlijk bijzonder interessant. De te overbruggen afstand maakt het quasi onmogelijk om kort op de bal te spelen.

Een promotor selecteren die weet wat het beheer van opbrengsteigendommen inhoudt, dat is wat u wenst in de context van buitenlandse vastgoedbeleggingen kopen.

U heeft dikwijls niet de tijd en energie om dit er nog bij te nemen. Zelf als huisbaas functioneren kan helemaal niet onderschat worden.

En de geïnvesteerde eigen uren en energie dient u eigenlijk in mindering te brengen van uw rendement.

Immers, time is money dus de doe-het-zelf aanpak kost tijd, en dus ook geld (en rendement).

Doordachte strategie zonder uitbesteding – Ontwikkelaar zelf eigenaar en beheerder

wat is leeftijd en ervaring van eigenaars en oprichters van bouwpromotor

Indien u lokale, nationale en internationale literatuur over beleggingsvastgoed leest, dan zult u hoogstwaarschijnlijk een patroon ontdekken.

Succesvolle ontwikkelaars van sleutel-op-de-deur investeringsvastgoed, in binnen- en buitenland, onderscheiden zich van de middelmatige aanbieders op het gebied van aanpak en strategie.

Een belangrijke factor die middelmatige ontwikkelaars onderscheidt van de echt uitzonderlijke ontwikkelaars van investeringsvastgoed, is de leeftijd en de ervaring van de eigenaars opgedaan buiten de vastgoedsector.

U kunt het direct zien en voelen wanneer een ontwikkelaar echt zakendoen begrijpt.

Bijvoorbeeld omdat ze geen cruciale taken en departementen uitbesteden aan externe dienstverleners of leveranciers.

Ze besteden tijd, energie en geld aan het samenstellen en opbouwen van betrouwbare teams in alle departementen en vakgebieden van het bedrijf.

Dit is een heel belangrijk gegeven voor een particuliere belegger die misschien in een andere provincie of land woont.

Vastgoed kopen in het buitenland en meer specifiek een buitenlands beleggingspand kopen over de grenzen heen, dat vergt een lokale professionele ondersteuning.

Vast aanspreekpunt binnen de organisatie

ontwikkelaar zelf eigenaar en beheerder met voldoende professionele medewerkers en schaalvoordelen met compleet intern beheer zonder uitbesteden

Het zorgt voor gemoedsrust om te weten dat u een vast aanspreekpunt krijgt toegewezen voor uw opbrengsteigendom bijvoorbeeld.

Een vast aanspreekpunt ter beschikking krijgen is een groot pluspunt, versus geconfronteerd worden met een bedrijf waar u 3 of 4 verschillende contacten heeft.

De persoon in kwestie is dan uw enige aanspreekpunt voor alles wat zich afspeelt gedurende het aankoopproces van het vastgoed én het beheer van het beleggingsobject.

Kies voor een promotor met voldoende professionele medewerkers en schaalvoordelen, inclusief een compleet intern systeem voor de verhuur en het beheer zonder uitbesteding.

En geloof het of niet maar dit gegeven zal u helpen om geld te verdienen met het verhuren van vastgoed. Waarom? Omdat u geen tijd moeten besteden aan het opvolgen van talloze mensen.

U gaat geen extra verplaatsingen moeten maken of veel extra energie moeten verspillen. Alles verloopt gestroomlijnd waardoor u veel minder tijd verspilt.

Het enige wat u hoeft te doen indien u een vraag of probleem heeft, is contact opnemen met uw vaste contactpersoon via telefoon of e-mail. En de rest volgt automatisch.

En een dergelijk niveau van ontzorging is de basis van doordacht passief beleggen in vastgoed.

Ontdek er nog meer over op actief of passief beleggen in vastgoed en op passieve inkomsten verdienen met vastgoed.

Dé belangrijkste vraag die u moet stellen als de ontwik­kelaar zelf eige­naar en be­heerder is

grootste fout als vastgoedbelegger in het verleden plus levenslessen en oplossingen hiervoor

Er is één vraag die u absoluut moet stellen aan elk bedrijf dat sleutel-op-de-deur beleggingsvastgoed verkoopt en beheert. En dit alvorens u er effectief zaken mee doet.

De vraag die elke particuliere vastgoedbelegger moet stellen aan een ontwikkelaar van sleutel-op-de-deur investeringsvastgoed, is de volgende:

Wat was uw grootste fout als vastgoedinvesteerder en wat heeft u geleerd?

Wat u zoekt in een ontwikkelaar als eigenschap, is op de eerste plaats eerlijkheid en transparantie.

U wilt een zakelijke partner met de juiste medewerkers, mensen die fouten en verbeteringspunten kunnen communiceren zonder scrupules.

De medewerkers moeten met andere woorden kunnen vertellen over de fouten die intern en door zichzelf in de privésfeer werden gemaakt.

Wenst u namelijk succesvol te worden met geld beleggen in vastgoed voor verhuur, dan dient u te begrijpen dat falen geen slechte zaak is.

Integendeel, een betrouwbare ontwikkelaar is een partij die ervaring heeft en reeds enkele lessen heeft geleerd uit de praktijk.

Gemaakte fouten zijn de beste leerschool

ontwikkelaar moet gemaakte fouten uit verleden kunnen toegeven open communicatie en transparantie zijn belangrijk

U zoekt mensen met ervaring in de sector. Daarnaast is het belangrijk om te weten te komen of de drijvende krachten achter het bedrijf redelijke mensen met zakeninstinct zijn.

Doorgaans hebben dergelijke profielen ook minder succesvolle zaken ondernomen in het verleden. En belangrijker, doorgaans hebben ze ook uit die fouten geleerd om beter te doen in de toekomst.

Zij zijn degenen die u kunnen vertellen wanneer ze hebben gefaald, waarom precies en hoe het hun succes mee gevormd heeft tot op de dag van vandaag.

Zoek naar professionals die zelfbewust zijn en uit hun fouten van het verleden hebben geleerd.

Het is cruciaal om in zee te gaan met een partij die accepteert waar het is fout gelopen in het verleden, en die deze fouten nooit meer wenst te herhalen.

En nog belangrijker, zo een partij zal er ook alles aan doen om ervoor te zorgen dat u als particuliere belegger niet dezelfde fouten maakt.

Als investeerder dient u op zoek te gaan naar een beetje eerlijkheid en openheid bij de medewerkers van de vastgoedontwikkelaar in kwestie.

Zoek naar transparantie en open communicatie

teams met ervaring en deskundige medewerkers zijn cruciaal voor goede verhuurservice

Als iemand u vertelt dat hij/zij nooit een fout heeft gemaakt bij het investeren in vastgoed, is het aan u om te oordelen of u deze persoon wenst te geloven. U moet in staat zijn om te beslissen of dat een eerlijke en open reactie is, of net niet.

Het is werkelijk van goudwaarde indien de vastgoedontwikkelaar (een medewerker) u daadwerkelijk open en bloot kan vertellen over de gemaakte fouten uit het verleden.

Indien zo een partij u eerlijk vertelt: “Hier zijn de fouten die we hebben gemaakt in het verleden:”, en vervolgens overgaat tot een opsomming, loop dan vooral NIET weg en blijf aandachtig luisteren.

Want weet u wat zo een partij u nog meer kan vertellen? Onder andere het volgende:

  • “Hier is de oplossing die we hebben gevonden om die fout niet meer te maken”
  • “Hier is hoe wij bescherming bieden en voorkomen dat beleggers dezelfde fouten zouden maken”

Kortom, in dialoog gaan en communiceren over de minder succesvolle zaken uit het verleden is een geweldige manier om het karakter en de integriteit van een potentiële zakenpartner te kunnen beoordelen.

Dergelijke ontwikkelaars communiceren open en eerlijk en beantwoorden uw vraag als volgt:

Dit is wat we minder goed hebben gedaan in het verleden en dit is hoe we garanderen dat het niet meer zal gebeuren. Dit waren de fouten en dit zijn de oplossingen.

Aanbod passief investeringsvastgoed te koop – Ontwikkelaar zelf eigenaar en beheerder

vastgoedontwikkelaar die alles zelf bezit voor verkoop en zelf beheert biedt kansen op financieel succes

Beleggen op de beurs kan vrij passief verlopen. Maar vanzelfsprekend is het risicovol en volatiel.

Zoekt u een andere manier om passief uw spaargeld te beleggen? Zonder al dat risico, zonder kopzorgen en ook op passieve wijze?

Dan is een opbrengsteigendom kopen via een ontwikkelaar met all-in verhuurservice dé oplossing. En hecht u ook belang aan een zeker rendement?

Dan dient u te gaan focussen op de ontwikkelaars die nog een stapje verder gaan en een verhuurgarantie aanbieden voor hun aanbod beleggingspanden.

Beleggen in onroerend goed met verhuurgarantie biedt het beste van beide werelden:

  1. U kan een beleggingspand kopen inclusief complete verhuur- en beheerservice zonder zorgen, én
  2. U kan genieten van contractueel gewaarborgde huurinkomsten en/of rendement (afhankelijk van de aanbieder in kwestie)

Tip: Vastgoed kopen en verhuren zonder zorgen kan via diverse types investeringsvastgoed:

Aanbiedingen voor grotere budgetten

€89.400 Minimale Eigen Inbreng

8 à 9% Netto: Ongeëvenaard

€107.350 Startkapitaal

€1.060 Netto Inkomsten / Maand

Flat

Te koop voor verhuur en privé

Punta Prima, Alicante, Spanje

€100.000 (min. eigen middelen)

5 à 6% gegarandeerd rendement

Gesubsidieerd vastgoed, Huis

Te koop enkel voor verhuur

Vlaanderen, België

€83.000 Eigen Inbreng

Tot 9% Rendement

Flat

Te koop voor verhuur en privé

Benijófar, Alicante, Spanje

€78.200 Startkapitaal

€760 Netto Inkomsten / Maand

Flat

Te koop voor verhuur en privé

San Miguel de Salinas, Alicante, Spanje

€50.000 minimale investering

Tot 6% Rendement Gegarandeerd

Gesubsidieerd vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Kortrijk, België

Aanbiedingen voor kleinere budgetten

€1.000 min. te beleggen kapitaal

Rente per kwartaal uitbetaald

Serviceflat, Zorgvastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

€100 minimum per maand

8,1% rendementsprognose

Commercieel vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

€1.000 minimaal bedrag

Tot 7,5% rendement

Huis, Maatschappelijk verantwoord vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

Conclusie – Als een ontwikkelaar zelf eigenaar en beheerder is:

ontwikkelaar zelf eigenaar en beheerder zonder uitbesteding is goed teken voor beleggers

Vragen naar de gemaakte fouten uit het verleden is een heel belangrijk onderwerp dat u absoluut dient aan te kaarten als investeerder.

Het leidt tot een gesprek en een kans om echt een vertrouwensrelatie op te bouwen met de ontwikkelaar van de opbrengsteigendommen voor verhuur.

Indien u de juiste ontwikkelaar van beleggingsvastgoed wenst te selecteren, dan moet u deze moeilijke vragen kunnen stellen om vervolgens te luisteren naar de antwoorden die ze u geven.

En vergeet in elk geval ook niet dat een promotor met de exploitatie van het opbrengstvastgoed in eigen beheer heel wat perspectieven biedt.

Zo een partij kan snel schakelen en kort op de bal spelen. En dat is exact wat u wenst wanneer u gaat investeren in vastgoed voor verhuur.

Zorgeloos, passief en met zekerheid. Het zijn belangrijke karakteristieken voor een particuliere belegger op zoek naar de juiste vastgoedbelegging.

Andere artikels uit deze reeks

Gerelateerde Artikelen:

Contacteer ons

    Privacybeleid *