• Home
  • »
  • Blog
  • »
  • Nieuwbouw in Spanje: Uw slimste investeringskeuze!

Nieuwbouw in Spanje: Uw slimste investeringskeuze!

min leestijd

Witte Nieuwbouw In Spanje Moderne Huizen Met Voetpad En Aangelegde Tropische Plantenzoals Palmbomen En Cactus Gelegen In Torrevieja Costa Blanca

Bent u klaar om nieuwbouw in Spanje links te laten liggen om een nog te renoveren Spaanse casa te kopen en zelf aan de slag te gaan?

Bent u van plan om uw mouwen op te stropen en echt te doe-het-zelven in Spanje? Volledig in lijn met het bekende motto:

Wat je zelf doet, doe je meestal beter. - Roger, klusjesexpert Dobbit TV

Wacht dan toch maar even! Vooraleer u die antieke betegelde trap opklimt om vervolgens wanhopig te proberen die typisch Spaanse balkondeuren weer tot leven te wekken, hebben wij misschien wel een beter idee voor u!

Stel u voor: U wandelt door de deur van uw gloednieuwe woning, de geur van verse verf vult uw neusgaten, er zijn nergens vlekken te bespeuren, er zijn geen krakende trappen, de temperatuur is er perfect geregeld dankzij de klimaatregeling, enzovoort. 

Er zijn gewoon strakke lijnen, een modern interieur en moderne esthetiek aanwezig om van te genieten. 

De sleutel draait moeiteloos in het slot, de deuren zwaaien of schuiven sierlijk en moeiteloos open en de gloednieuwe, nog nooit gebruikte keuken wacht geduldig op uw culinaire meesterwerken (of magnetronmaaltijden, wij oordelen zeker en vast niet...).

Waarom zou u zichzelf met een helse verbouwing opzadelen indien u kunt kiezen voor een moderne, nieuwe woning die u de vrijheid en gemoedsrust biedt op het vlak van onderhoud, duurzaamheid en energieverbruik?

Lees zeker verder om te ontdekken waarom een nieuwbouw immobiliën in Spanje misschien wel de beste keuze is als u op het punt staat om te kiezen uit de verschillende soorten woningen die u kunt kopen in Spanje... 

Nieuwbouw in Spanje: Inleiding

Witte Nieuwbouw In Spanje Moderne Huizen Met Voetpad En Aangelegde Tropische Plantenzoals Palmbomen En Cactus Gelegen In Torrevieja Costa Blanca

U heeft de afweging gemaakt tussen een huis kopen of huren in Spanje en u overweegt om onroerend goed in Spanje te kopen?

U bent dan misschien wel geneigd om naar een bestaande of tweedehands woning te zoeken.

De Spaanse vastgoedmarkt heeft echter meer dan alleen maar oudere woningen te bieden en soms kan het juist voordeliger zijn om voor een nieuwbouw woning te kiezen.

Bent u van plan om vastgoed in Spanje te kopen maar twijfelt u nog tussen nieuwbouw of reeds bestaand vastgoed (doorverkoop)? Sta dan even stil bij de volgende vragen:

  • Wat zijn uw voordelen bij een investering in een nieuwe woning?
  • Welke mogelijkheden en juridische zekerheden kan Spanje u bieden op het vlak van nieuwbouw?

Hieronder formuleren we de antwoorden op deze vragen en presenteren we enkele bijkomende overtuigende redenen om voor een nieuwe woning in Spanje te kiezen!

Nieuwbouw betekent minder werk voor u!

Zakenvrouw Houdt Sleutel In De Hand Van De Instapklare Woning Met Modern Keukendesign Afgewerkt Met Houtaccenten

Bij nieuwbouw is de woning direct bewoonbaar zodra deze wordt opgeleverd.

U hoeft dus geen renovatiewerkzaamheden in te plannen! Het organiseren van uw meubels en de inrichting en het interieur zijn in essentie de enige taken die u te wachten staan.

Bovendien speelt de nieuwbouwmarkt in Spanje in op de vraag en past deze zich aan aan bepaalde nieuwe behoeften die zijn ontstaan tijdens en na de laatste wereldwijde gezondheidscrisis.

Spaanse projectontwikkelaars leggen tegenwoordig wat meer de nadruk op ruime, open woonruimtes met veel natuurlijk licht en ook op voleoden buitenruimte, zoals een tuin, terras of balkon.

Hierdoor is het nieuwbouw aanbod van vastgoed in Spanje zeer aantrekkelijk voor kopers die specifiek naar deze kenmerken zoeken in bepaalde streken:

Nieuwbouw aanbod in Spanje

€191.300
2 slpk.
2 badk.
€245.000
3 slpk.
2 badk.
Appartement
Vera, Almería, Spanje

Een nieuwe woning kopen is een duurzame investering

Deskundig Pictogram Op Het Scherm Met Energie-Efficiëntieclassificatie En Isolatieprestaties Voor Eco-Woning

Nieuwbouwwoningen bieden niet alleen veel comfort en moderniteit maar ook duurzaamheid op de lange termijn.

De locatie en de oriëntatie ten opzichte van de zon van nieuwbouwprojecten is vaak goed doordacht en de gebouwde woonwijken, residenties en urbanisaties hebben vaak veel potentieel.

Daarnaast worden nieuwe woningen en appartementen in Spanje ook ontworpen met de huidige en toekomstige milieu-uitdagingen in het achterhoofd.

Het kopen van een nieuwe woning betekent dus een besparing op energie, nu en in de toekomst!

Nieuwe gebouwen in Spanje voldoen aan de nieuwste normen, zijn gebouwd met de meest moderne materialen en kunnen uitgerust zijn met intuïtief te gebruiken domotica-technologie. 

Al deze moderne factoren met aandacht voor de toekomst hebben een positief effect op de toekomstige waarde van uw nog te kopen nieuwbouw vastgoed...

Nieuwbouw en de invloed op het milieu

Nieuwbouwprojecten in Spanje hebben een aanzienlijke focus op milieuvriendelijk bouwen.

Of het nu gaat om energie-efficiënte ontwerpen, de integratie van hernieuwbare energiebronnen of het gebruik van duurzame bouwmaterialen, kiezen voor nieuwbouw wordt er beschouwd als een goede manier zijn om bij te dragen aan milieubewustzijn en duurzaamheid.

Projectontwikkeling en stadsvernieuwing

Veel nieuwbouwprojecten in Spanje maken deel uit van grootschaligere stadsvernieuwingsplannen.

Dit betekent dat u niet alleen investeert in een nieuwe woning of appartement maar ook indirect bijdraagt aan de heropleving, uitbreiding en modernisering van steden en (landelijke) regio's.

Off-plan kopen in Spanje: Stap in de toekomst van vastgoed

Misschien is een van de meest intrigerende en veelbelovende vormen van nieuwbouw in Spanje het zogenaamde 'off-plan', ook gekend als 'op plan', kopen. 

Het 'off-plan' kopen van een huis in Spanje betekent dat u besluit om te investeren in Spanje in een woning voordat deze gebouwd is, gebaseerd op het plan van de ontwikkelaar

Het klinkt voor sommigen misschien een beetje als het kopen van een kat in een zak, maar er zijn wel degelijk talloze voordelen aan verbonden.

Dankzij het off-plan vastgoed kopen in Spanje kunt u uw nieuwe woning tot in de kleinste details personaliseren

Van de vloer- en muurbekleding tot de keukenapparatuur, het sanitair en de ingebouwde klimaatregeling, werkelijk alles kan compleet naar uw wensen worden aangepast. 

Het is bijna alsof u zelf de architect van uw droomhuis in Spanje bent.

Daarnaast kunnen off-plan woningen en appartementen vaak worden gekocht tegen een lagere prijs dan al nieuw gebouwde eigendommen die er reeds staan.

Ontwikkelaars bieden meestal aantrekkelijke prijzen aan om de initiële verkoopfase te stimuleren en de bouw te financieren.

Dit betekent dat u, terwijl de bouw vordert, al een aanzienlijke meerwaarde kunt opbouwen doordat de waarde van uw eigendom in de loop van de tijd (dus tijdens de opbouw) stijgt.

Off-plan kopen in Spanje is niet zonder risico's, maar met een grondig onderzoek en de juiste juridische ondersteuning (door een lokale Spaanse advocaat bijvoorbeeld) kan het een spannende en potentieel zeer lonende manier zijn om te investeren in Spaans vastgoed.

Omring u met de juiste experts om onaangename verrassingen te voorkomen

Succesvol Multiraciaal Zakenteam In Overleg Rond Een Tafel In Een Moderne Directiekamer

Net als bij elk vastgoedproject is het belangrijk om de markt goed te bestuderen en u te omringen met betrouwbare experts.

Zij kunnen u de best mogelijke ondersteuning bieden bij het kiezen van het juiste vastgoedproject en uw Spaanse projectontwikkelaar.

Goed om te weten: Tijdens het aankoopproces van Spaans onroerend goed is het raadzaam om gebruik te maken van de diensten van een advocaat die gespecialiseerd is in vastgoed.

Zo kunt u er zeker van zijn dat het contract en de clausules correct en niet in uw nadeel worden opgesteld.

Overweeg ook om beroep te doen op een ervaren makelaar in Spanje die weet welke projectontwikkelaars u beter links laat liggen en welke partijen wel betrouwbaar zijn...

Maatwerk voorzien van technologie en domotica

Met nieuwbouw heeft u vaak de mogelijkheid om bepaalde aspecten van het ontwerp te beïnvloeden zodat het eindresultaat volledig aan uw wensen voldoet.

Van de indeling van de ruimtes tot de afwerkingen en de lichtarmaturen, nieuwbouw biedt u meer vrijheid om uw droomhuis te creëren.

Een van de vele weetjes over Spanje en de nieuwbouwwoningen die u er kunt kopen: Ze zijn vaak voorzien van de nieuwste technologieën, van slimme huisautomatisering tot state-of-the-art beveiligingssystemen.

Voor nieuwbouw kiezen in Spanje betekent dus dat u kunt genieten van modern comfort en efficiëntie vanaf het moment dat u uw nieuwe huis of appartement betreedt.

Garanties bij het kopen van een nieuwe woning in Spanje

Krijtbord Op Een Houten Achtergrond Een Concept Voor De Bescherming Van Consumentenrechten

Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning in Spanje kunt u genieten van ruwweg 3 verschillende garanties, vastgelegd in de Ley 38/1999, de 5 de noviembre, de Ordenación de la Edificación:

Garantie voor afwerkingsfouten (voor een periode van 1 jaar)

Met een garantie voor afwerkingsfouten wordt verwezen naar garanties die de koper beschermen tegen problemen of gebreken die kunnen optreden met betrekking tot de afwerking van de woning.

Dit kunnen zaken zijn zoals problemen met het schilderwerk, de tegelwerkzaamheden, het sanitair, de elektriciteit, de vloeren, de deuren, de ramen, inbouwkasten, lichtarmaturen, enzovoort.

Als er binnen het eerste jaar na de oplevering van de woning dergelijke problemen optreden met deze aspecten van de afwerking, is de ontwikkelaar of bouwer verplicht deze te repareren of te vervangen onder deze garantie.

Dit biedt kopers van nieuwe woningen en appartementen in Spanje een mate van bescherming en gemoedsrust omdat ze weten dat eventuele problemen die vroeg in de levensduur van de woning ontstaan, zullen worden aangepakt.

Garantie voor bouwelementen (voor een periode van 3 jaar)

Met "bouwelementen" wordt verwezen naar de essentiële onderdelen van een gebouw die de structurele integriteit ervan garanderen.

Dit kunnen elementen zijn zoals de fundering, dragende muren, daken, balken, kolommen, vloeren en andere belangrijke componenten die nodig zijn om het gebouw veilig en stabiel te houden.

Een garantie voor bouwelementen betekent dat als er binnen een bepaalde periode (in dit geval drie jaar) problemen ontstaan met deze structurele componenten, de ontwikkelaar of bouwer verplicht is deze te repareren of te vervangen.

Dit is een vorm van consumentenbescherming in Spanje die kopers van nieuwe woningen verzekert dat hun nieuwe woning veilig en duurzaam gebouwd is en dat eventuele structurele problemen die vroeg in de levensduur van het gebouw ontstaan, zullen worden aangepakt op kosten van de bouwheer.

Structurele 10-jarige garantie

De tienjarige aansprakelijkheidsgarantie van nieuwbouw in Spanje, ook wel een structurele garantie genoemd, is een wettelijke vereiste in Spanje en vele andere landen voor nieuwe woningen.

Deze garantie dekt ernstige structurele problemen die het gebouw kunnen beïnvloeden. Voorbeelden van dergelijke problemen zijn bijvoorbeeld funderingsfouten, ernstige dakproblemen, scheuren in de muren of andere kwesties die de veiligheid en stabiliteit van het gebouw in gevaar brengen.

Dit betekent dat als een dergelijk probleem zich binnen 10 jaar na de voltooiing van de bouw voordoet, de ontwikkelaar of bouwer verantwoordelijk is voor het repareren van het probleem of het vergoeden van de kosten van de reparatie.

De clausules in het koopcontract dienen procedures en termijnen te specificeren voor het indienen van claims onder deze garantie als de ontwikkelaar zijn beloften niet nakomt.

Deze 10-jarige garantie, samen met de garanties die afwerkingsfouten en bouwelementen dekken, biedt kopers van nieuwe woningen in Spanje een hoge mate van bescherming tegen mogelijke gebreken en problemen met hun nieuwe woning.

Onderhoud en garanties van nieuwbouw

Nieuwbouwwoningen in Spanje komen met aanzienlijke garanties (zie hierboven).

Dit betekent dat u, in het onwaarschijnlijke geval van problemen met de constructie of installaties, vrij goed gedekt bent.

Bovendien vergen nieuwe woningen aanzienlijk minder onderhoud dan oudere eigendommen, wat zowel tijd als geld bespaart!

Tip: Dit maakt nieuwbouwwoningen in Spanje ook heel geschikt om te verhuren zonder u zorgen te hoeven maken om eventuele wanbetaling dankzij een huurverzuimverzekering in Spanje.

Nieuwbouw in Spanje als vastgoedbelegging: Slotwoord

Investeren in Spanje in een nieuwe woning biedt verschillende voordelen zoals de gebruikte materialen, de geboden garanties en de ruimere bewoonbare oppervlaktes met buitenfaciliteiten.

Wees echter alert op minder betrouwbare projectontwikkelaars. Het is sterk aangeraden om u te laten bijstaan door de juiste mensen voordat u effectief aan een aankoopproces begint.

Van de voordelen van minder onderhoud en minder verbruik tot de garanties van duurzame investeringen, nieuwbouw in Spanje biedt tal van voordelen. 

Maar laten we het hier niet gewoon bij laten. Laten we als afsluiter ook even de diepere kwesties rond nieuwbouw in overweging nemen!

Is nieuwbouw echt gewoon een kwestie van comfort en gemak of is er meer aan de hand? 

Is het niet ook een manier om actief deel te nemen aan de toekomst van een land dat de afgelopen decennia zoveel heeft geïnvesteerd in stadsvernieuwing en duurzaamheid?

En wat betekent het voor u om te kiezen voor nieuwbouw?

Is het gewoon een persoonlijke investering of is het ook een investering in de toekomst van een gemeenschap, een stad, een land?

Het kiezen voor nieuwbouw is niet alleen een keuze voor een fris, nieuw huis.

Het is een keuze voor een frisse, nieuwe start. Het is een keuze voor een toekomst die nog moet worden geschreven.

Er rest u momenteel nog één vraag om te beantwoorden:

Bent u klaar om de pen op te pakken en uw eigen verhaal te schrijven in de gloednieuwe pagina's van uw nog onbeschreven boek over uw Spaanse (nieuwbouw) casa? 

En dat is een vraag die alleen u kunt beantwoorden...

Gerelateerde Artikelen:

Contacteer ons

    Privacybeleid *