Mini lening aanvragen voor consumenten – Overzicht van kredietverstrekkers

mini lening aanvragen overzicht kredietverstrekkers met en zonder BKR toetsing Nederland

Een mini lening aanvragen voor het financieren van de renovatie van uw huis/appartement, een droomvakantie, verhuisplannen, studietrajecten, schuldcentralisatie, het aankopen van een wagen, motor, jetski of boot, onverwachtse rekeningen die een streep door de rekening zijn (zoals een acute operatie van uw hond of kat), een huwelijk, een medische ingreep of een ander persoonlijk doel?

Het is mogelijk bij diverse (online) aanbieders van mini leningen.

Hieronder komt u alles te weten over de rentevoeten en voorwaarden die kunnen variëren en die afhankelijk zijn van parameters zoals uw kredietscore (en/of andere parameters).

Vergelijk de aanbiedingen van mini leningen van verschillende kredietverstrekkers. Leer hieronder alles over mini leningen voor particulieren.

Inleiding - Mini lening afsluiten voor parti­culieren

Wanneer u geld nodig heeft, of het nu gaat om het dekken van een grote uitgave of om het consolideren van uw schuld, kan een mini lening aangaan een haalbare optie zijn.

In de meeste gevallen gaat het om een ongedekte persoonlijke lening, wat een lening is met een vaste rente die niet wordt gedekt door een onderpand en welke wordt terugbetaald in maandelijkse termijnen gedurende een specifieke periode, meestal een looptijd van één tot vijf jaar.

De intrestpercentages op particuliere mini leningen variëren afhankelijk van het type kredietverstrekker en uw kredietwaardigheid.

Kredietverstrekkers kijken onder meer naar uw kredietscore, kredietrapport en schuld/inkomstenverhouding.

Opmerking: Voor minileningen bestaan er ook enkele aanbieders die geen rekening houden met uw kredietscore. Met andere woorden, deze hechten geen belang aan uw BKR (Bureau Krediet Registratie) score.

U kunt een persoonlijke lening krijgen van een aantal grote banken, kredietbedrijven en online kredietverstrekkers.

Deze laatste categorie biedt in bepaalde gevallen de meest interessante voorwaarden (zoals wanneer u snel wenst te lenen zonder BKR toetsing).

Wat is de beste mini lening voor parti­culieren?

De beste mini lening voor particulieren helpt u bij het bereiken van een financieel doel, of het nu gaat om het betalen van onverwachtse uitgaven of het financieren van een te groot uitgevallen uitgave.

Louter financieel gesproken is de mini lening met het laagste jaarlijkse rentepercentage de goedkoopste en meestal de beste keuze.

Maar andere kenmerken, waaronder geen verdoken (administratie)kosten, zachte (of zelfs geen) kredietcontroles en de vraag of kredietverstrekkers rechtstreeks eventuele schuldeisers van u betalen als u uw schuld consolideert, onderscheiden sommige minileningen.

Wij adviseren u in elk geval om meerdere kredietverstrekkers te vergelijken voordat u een keuze maakt. Daarnaast is het ook altijd handig om uw kredietscore te ontdekken.

Kredietgeschie­denis (BKR toetsing) speelt SOMS een rol

Minilening met BKR toetsing af­sluiten

Particuliere kredietnemers (ontleners) met een uitstekende reputatie en trackrecord krijgen meestal de laagste rentetarieven en de grootste leningen toegekend.

Ze hebben ook de ruimste mogelijkheden als het gaat om het onderhandelen over de meest interessante mini lening qua rentetarieven.

Indien u in het verleden steeds alle openstaande schulden correct heeft afbetaald, dan is het dus in elk geval interessant om een mini lening af te sluiten MET BKR toetsing.

Onderaan deze pagina leest u waar u zoal kunt aankloppen voor een minilening met BKR toetsing.

Minilening zonder BKR toetsing af­sluiten

Potentiële ontleners met een gemiddelde tot slechte kredietscore moeten misschien wat meer moeite doen en een hoger tarief betalen om een mini lening te kunnen afsluiten.

Met andere woorden, zelfs indien u in het verleden niet al uw afbetalingsverplichtingen heeft kunnen nakomen, is het vaak wel mogelijk om nog een mini lening af te sluiten.

Voor zo’n mini lening zonder BKR toetsing zal u dan wel vrede moeten nemen met iets duurdere afbetalingsvoorwaarden.

Sommige online kredietverstrekkers richten namelijk specifiek op kredietnemers met een lage kredietwaardigheid (hier staat tegenover dat de rentetarieven wat hoger liggen).

Onderaan deze pagina leest u waar u moet aankloppen voor direct geld lenen zonder BKR toetsing.

Tips voor het af­sluiten van de goed­koopste mini lening

 • Het genieten van een regelmatig inkomen (beroepsinkomen), het hebben van lage tot geen openstaande schulden en een lange, gezonde kredietgeschiedenis van tijdige afbetalingen zal uw kansen om te worden goedgekeurd voor het afsluiten van een mini lening aanzienlijk verbeteren.
 • Een mini lening aanvragen doet u het best door verschillende opties met elkaar te vergelijken. Rentevoeten op mini leningen voor particulieren kunnen in bepaalde instanties vrij goed meevallen maar durven nogal uiteen te lopen tussen kredietverstrekkers onderling.
 • Opgelet: Geld leden kost ook geld en indien u in aanmerking komt voor 0% rente op een kredietkaart – en indien u het saldo binnen de promotieperiode kunt aflossen - dan bent u beter af met de kredietkaart.
 • Bereken leningsafbetalingen tegen verschillende rentetarieven en ontleende bedragen, zodat u een idee heeft van wat u kunt verwachten als u start met vergelijken.
 • Als u een slechte kredietgeschiedenis heeft (niet-afgeloste openstaande schulden), zoek dan eventueel een medeondertekenaar (iemand die garant staat). Samen met een medeondertekenaar kunt u op zijn of haar kredietwaardigheid steunen en mogelijks een beter tarief uit de brand slepen.
 • Overweeg een gewaarborgde mini lening af te sluiten indien dit tot de mogelijkheden behoort. Het in onderpand geven van een auto, spaarrekening, opgebouwd pensioenkapitaal of andere activa kan u soms een lager en scherper tarief opleveren.
 • Als u tijd heeft, doe dan wat u kan om uw kredietscore op te krikken en op te poetsen. Hoe hoger uw kredietscore, hoe beter uw kansen om in aanmerking te komen voor een persoonlijke minilening en het toegekend krijgen van een meer betaalbaar rentetarief.
 • Beoordeel uw algemene financiële welzijn op objectieve wijze. Particuliere mini leningen werken het beste als onderdeel van een evenwichtig financieel plan. Leen bijvoorbeeld geld om de schuld te consolideren als het betekent dat u sneller uit de schulden komt. Maar leen niet als het alleen maar de financiële druk verhoogt. Als uw huidige financiële schuld overweldigend is, onderzoek dan uw schuldverlichtingsmogelijkheden.

Minileningen ver­gelij­ken van meer­dere krediet­verstrekkers

Indien u besluit dat een persoonlijke mini lening aanvragen de beste oplossing is voor u, vergelijk dan altijd de tarieven van meerdere kredietverstrekkers.

De minilening met het laagste jaarlijkse intrestpercentage is de goedkoopste (abstractie makend van eventuele andere verdoken kosten) - en daarom meestal de beste keuze.

Tip! Bij de meeste kredietverstrekkers kunt u eenvoudig online een aanvraag indienen om dan doorgaans binnen de 24 uur een voorstel op maat te krijgen.

Zo krijgt u snel en eenvoudig de rentetarieven te zien zonder dat dit geld kost en zonder dat dit invloed heeft op uw kredietscore.

Het loont dus zeker en vast de moeite om eens rond te kijken om te kijken wat de markt van kredietverstrekkers te bieden heeft!

Overzicht van aanbieders van mini leningen

Met aanbiedingen en simulaties van meerdere kredietverstrekkers in de hand kan u een goede, geïnformeerde beslissing maken.

Vergelijk dus de aanbiedingen na het aanvragen van een mini lening en let ook op de volgende zaken die kunnen verschillen:

 • Het te ontlenen bedrag waarop u aanspraak kan maken,
 • De vereiste maandelijkse terugbetalingen (of is een doorlopend krediet mogelijk?),
 • Het toepasselijke rentetarief op de mini lening,
 • Unieke eigenschappen zoals flexibele betalingsopties en/of bijstand door middel van een directe betaling aan reeds bestaande schuldeisers van u indien u uw schuld consolideert.

Hieronder kan u een overzicht vinden van twee soorten geldverstrekkers van mini leningen: (1) Kredietverstrekkers van mini leningen met BKR toetsing en (2) kredietverstrekkers zonder BKR toetsing.

Aanbieders van mini leningen zonder BKR toetsing

Heeft u een negatieve BKR registratie maar heeft u toch echt dringend geld nodig en wenst u dus snel geld te lenen via een flexibele mini lening?

Goed nieuws, het is wel degelijk mogelijk!

Een mini lening aanvragen zonder BKR toetsing is mogelijk bij verschillende kredietverstrekkers:

Mini leningen tot 1500 euro

 • Looptijd: 30 – 62 dagen
 • Mogelijk om hele kleine bedragen (met een plafond van 1500 euro) te lenen
 • Simpel en vlot online een mini lening aanvragen is mogelijk bij deze partij
 • U ontvangt een voorstel binnen de 24 uur
 • Interesse en wenst u meer info? Doe uw online aanvraag en kom snel te weten of u een flexibele mini lening kan afsluiten!
 • Opgelet: Geld lenen kost ook geld

Mini leningen vanaf 100 euro

 • Mini leningen vanaf 100 euro
 • Maximale looptijd: +/- 2 maanden
 • Vlotte online applicatie mogelijk en heel snelle opvolging
 • Interesse? Vul het online applicatieformulier in voor een minilening in en kom snel te weten wat er mogelijk is!
 • Opgelet: Geld lenen kost ook geld

Kredietverstrekkers van mini leningen met BKR toetsing

Optie 1

Een mini lening met BKR toetsing aanvragen is ook mogelijk en biedt via deze aanbieder de volgende voordelen:

 • Mede dankzij de BKR check krijgt u redelijk scherpe rentetarieven aangeboden
 • U krijgt begeleiding om de meest voordelige mini lening te vinden!
 • Een offerte volgt doorgaans reeds binnen de 24 uur na uw aanvraag.
 • Een BKR-check is van toepassing
 • Interesse? Vul het aanvraagformulier in en ontvang een offerte op maat voor een mini lening binnen de 24 uur
 • Opgelet: Geld lenen kost ook geld

Optie 2

Heeft u nood aan een bedrag tussen de 5 000 en de 25 000 euro? Dan kan u mits een positieve BKR-toetsing terecht bij de volgende aanbieder.

U kan er een persoonlijke kleine lening afsluiten zonder papierwerk en alles valt online aan te vragen (inclusief het uploaden van documenten en het digitaal ondertekenen).

Deze aanbieder beschikt over een AFM vergunning en staat onder het toezicht van de Autoriteit Financiele Markten (AFM) en heeft een vergunning voor het aanbieden van kredieten.

Extra troeven van deze kredietverstrekker:

 • Transparantie voorop met heldere voorwaarden
 • 14 dagen bedenktijd, geen verborgen kosten en altijd boetevrij extra aflossen
 • Vriendelijke klantenservice (via telefoon en/of e-mail)
 • Hier leent u geld zonder de tussenkomst van een traditionele bank (uw lening wordt verstrekt door particulieren en bedrijven). Hierdoor geniet u een vaste lage rente!

Andere infor­matie over leningen

Kredietverstrekkers van zakelijke le­ningen

Bent u op zoek naar zakelijke lening voor uw bedrijf?

Lees dan 25 tips en een overzicht van de beste en scherpste online kredietverstrekkers op de overzichtspagina Bedrijfskrediet aanvragen - Tips en overzicht aanbieders.

Verstrekkers van (hypo­the­caire) leningen voor tweede wo­ningen

Op zoek naar steengoede tips om de scherpste hypothecaire lening op de kop te tikken?

En wenst u direct een overzicht te krijgen van de scherpste hypotheektarieven in België en Nederland?

Bezoek dan nu Lening tweede woning: Aanbieders, procedures en inzichten.

Leningen als be­leggings­product

Interesse om uw kapitaal te diversifiëren en een deel ervan uit te lenen tegen een mooi interestpercentage?

Bekijk dan beleggen in leningen - Voor- en nadelen + overzicht van beleggingsplatformen.

Contacteer ons

  Privacybeleid *