• Home
 • »
 • Blog
 • »
 • Langeafstandbeleggen in vastgoed buiten de landsgrenzen: Inzichten

Langeafstandbeleggen in vastgoed buiten de landsgrenzen: Inzichten

min leestijd

langeafstandsbeleggen in vastgoed buiten de landsgrenzen inzichten

Langeafstandbeleggen in vastgoed, ook gekend als investeren in onroerend goed van op lange afstand, is een niche en specialisatie op zich.

De belegger die zijn angsten voor het onbekende overwint, accelereert vaker wel dan niet met investeringsvastgoed in het buitenland.

Mits de juiste aanpak, strategie en selectietechnieken, kan het juiste investeringsobject in het buitenland een betrouwbare én zeer rendabele belegging zijn.

Ontdek hieronder de ingesteldheid van een langeafstandbelegger en enkele inzichten over het kopen en beheren van beleggingspanden in het buitenland.

Plaatselijk investeren versus langeafstandbeleggen in vastgoed in het buitenland

plaatselijk investeren onder de kerktoren versus buiten de landsgrenzen in vastgoed beleggen

Veel van de concepten en strategieën inzake slim in vastgoed investeren worden ook gebruikt door ondernemers die een bedrijf runnen.

Of het nu gaat om het vinden van interessante koopjes, het opknappen van eigendommen of het beheren van verhuurpanden, het maakt niet uit…

De grondbeginselen van onroerend goed als belegging veranderen niet, ongeacht waar u koopt, in binnen- of buitenland.

Het verschil tussen in vastgoed investeren buiten de landsgrenzen en plaatselijk investeren onder de kerktoren zit bijna geheel tussen onze twee oren.

Als u in het buitenland beleggen benadert als iets moeilijk, riskant en zenuwslopend, dan is de kans groot dat deze verwachtingen zich echt zullen manifesteren in de praktijk.

Natuurlijk biedt investeringsvastgoed voor verhuur op zich al genoeg uitdagingen dat het hele investeringsproces op een gegeven ogenblik overweldigend kan aanvoelen.

Maar… Tracht even een objectieve blik te werpen op het werk dat nodig is om met succes buiten de landsgrenzen te investeren versus plaatselijk investeren.

Dan wordt al snel duidelijk dat de twee investeringsopties en -processen vrijwel identiek zijn.

Het probleem met in onroerend goed investeren buiten de nationale grenzen zit dus vooral in onze (soms vrij bekrompen) geest en in onze emotionele reactie erop.

Met andere woorden, het probleem zit niet in de investeringspiste of -proces zelf.

Wooneenheden kopen in het buitenland om te verhuren verschilt in essentie niet van lokaal wooneenheden kopen voor verhuur.

Uitbesteden van taken is de oplossing: Wees geen controlfreak

uitbesteden van taken is de sleutel tot succes bij buitenlandse vastgoedinvesteringen wees geen controlfreak

Heeft u schrik van de verantwoordelijkheden en het takenpakket die gepaard gaan met een eerste beleggingspand kopen?

Dan hoeft u investeringsvastgoed nog niet te schrappen als alternatieve beleggingsvorm.

Gezien de stijgende vraag naar beleggingsvastgoed als passieve belegging, is er een groot ecosysteem ontstaan van dienstverleners in de vastgoedsector.

Het is met andere woorden perfect mogelijk om passief te beleggen in vastgoed zonder kopzorgen of stress.

Dit kan dankzij een gestroomlijnde en professionele dienst na verkoop (inclusief beheer, verhuur, onderhoud, verhuurgarantie, enzovoort) van diverse ontwikkelaars van beleggingsvastgoed.

Passief beleggen als noodzaak bij langeafstandbeleggen in vastgoed

Indien u beleggingspanden in het buitenland overweegt, dan wordt u eigenlijk gedwongen om het passief te gaan organiseren.

Dit is natuurlijk een voordeel want u haalt uzelf uit het proces van beheren en verhuren. Zo kan het gehele proces zo efficiënt mogelijk verlopen.

Weetje: Sommige vastgoedinvesteerders verprutsen hun belegging door te veel zelf te willen doen.

Ze verliezen hierbij hun geïnvesteerde uren uit het oog terwijl de kostprijs hiervan in mindering moet worden gebracht van het bruto rendement om het netto rendement te berekenen.

Wanneer onze innerlijke controlfreak de belegging domineert, wordt het al snel minder efficiënt en effectief dan mogelijk.

Alles zelf willen doen zorgt voor een lager werkelijk netto rendement (indien u de waarde van de geïnvesteerde uren in mindering brengt van de bruto huurinkomsten).

Bovendien kan het gaan wegen op uw mentale gezondheid en is de kans op een burn-out door stress en frustraties veel groter.

Kies voor uitbesteding van taken

De beste investeerders, het maakt niet uit in welke niche ze actief zijn, concentreren zich op datgene waar zij extreem goed in zijn.

De rest van de taken en verantwoordelijkheden laten ze over aan anderen die het goed genoeg, minstens even goed of beter kunnen.

Investeren in opbrengstpanden buiten de landsgrenzen dwingt u om ook die mentaliteit van een ondernemer aan te nemen.

Daar u niet vlakbij woont, dient u zich te focussen op het opbouwen van een betrouwbaar team en degelijke processen.

U laat dan de operationele kant van de zaak over aan een professionele lokale dienstverlener.

En indien u goed zoekt, kunt u bovendien genieten van zekere huurinkomsten via een contractueel gewaarborgde verhuurgarantie.

Maak objectieve kostenvergelijking

Nog niet overtuigd? Kleef een uurtarief op uw tijd. Bepaal hoeveel uw tijd waard is op uurbasis.

Vergelijk dit uurtarief vervolgens met het uurtarief van de potentiële dienstverlener die lokaal actief is.

In vele gevallen kunt u rekenen op een lokale professional die (veel) goedkoper is dan uzelf.

U maakt hierdoor uw gelimiteerde, schaarse en kostbare tijd vrij om te focussen op zaken die u goed kan (zoals due diligence en het uitzoeken van de meest interessante vastgoeddeals).

Door op deze manier objectief en rationeel te beleggen in vastgoed, maximaliseert u uw rendement.

Tip: Respecteer uw tijd. Het is het enige schaarse actief in de wereld dat u niet kunt terugkrijgen of vermenigvuldigen.

Conclusie: Schakel een dienstverlener in indien deze goedkoper is dan uzelf. Bereken uw persoonlijke kost eenvoudig door uw te investeren uren te vermenigvuldigen met uw persoonlijk uurtarief.

In vele gevallen zal u constateren dat alles zelf doen compleet nutteloos, kortzichtig en niet verstandig is.

Toegang tot zinvolle vastgoeddeals qua cashflow en rendement

koop vastgoeddeals die zinvol zijn qua cashflow en rendement dankzij langeafstandsbeleggen in vastgoed

Langeafstandbeleggen in vastgoed in het buitenland biedt twee grote voordelen:

 1. Omwille van geografische redenen bent u verplicht om het beheer uit te besteden (het uitbesteden van standaardtaken behoort tot de denkwijze van topinvesteerders)
 2. U kunt uw zuurverdiende centen investeren in projecten en locaties die steek houden. U bent met andere woorden vogelvrij om een beleggingspand te kopen daar waar het echt zinvol is qua cashflow, rendement, fiscaliteit én meerwaardepotentieel.

Neem afscheid van de kerktorenmentaliteit

De wereld globaliseert aan sneltreintempo. Aan u dus de keuze:

Blijven vastklampen aan de lokale aanbieder(s) of uw blik verruimen en ook even over de grenzen heen kijken om goed te kunnen vergelijken?

Hoeveel particuliere beleggers met een echte kerktorenmentaliteit verspillen hun tijd en energie niet met het zoeken naar opbrengsteigendommen louter en alleen bij hen in de buurt?

Vanzelfsprekend is het zoeken naar een koopje in de buurt gemakkelijk en in de comfortzone. Maar…

Hoe groot is de kans dat het een oerdegelijke deal is in vergelijking met de talloze andere opties in het buitenland?

Inderdaad, investeren in het buitenland biedt u de mogelijkheid om een beleggingspand te kopen waar het echt goed en interessant kopen is.

Het kan wel degelijk uw kansen op financieel succes verhogen indien u veelbelovende locaties zoekt die voldoen aan de voorwaarden van een goed beleggingspand.

Langeafstandbeleggen in vastgoed in het buitenland kan bijzonder interessant zijn, op de juiste locatie, aan de juiste scherpe prijs en met een positieve cashflow en veelbelovend meerwaardepotentieel. Eventueel in combinatie met een hefboomfinanciering.

Toegang tot cashflowrijke, groeiende locaties

bouw portefeuille van beleggingspanden op in cashflowrijke groeiende locaties voor jarenlang toprendement

Qua investeren in beleggingspanden is het advies simpel: Ga jagen waar er wild zit. Dit advies is ook van toepassing op het uitbrengen van een bod.

Als de vastgoedprijzen in een bepaalde regio niet interessant zijn ten opzichte van de cashflow, dient u geen biedingen te blijven doen.

Ga uw geluk elders zoeken, in een regio waar de vastgoedprijzen wél nog zinvol zijn.

Wanneer u het vertrouwen opbouwt om quasi overal te investeren, zal dit een zeer reële mogelijkheid voor u worden.

Tracht bijvoorbeeld om eigendommen te kopen in gebieden die bekend staan om hun goede cashflow.

En tracht eventueel om waarde toe te voegen aan de eigendommen die u koopt via doelgerichte verbeteringswerken.

Investeren in onroerend goed werkt quasi overal op dezelfde manier. De grondbeginselen zijn dezelfde, het proces is hetzelfde en het nettorendement komt op dezelfde wijze tot stand.

Wanneer u de praktijk, de processen en de verschillende taken begrijpt, maakt het werkelijk niet uit waar uw beleggingspand staat. Het proces qua aankoop, beheer, verhuur, onderhoud en eventuele verkoop verandert niet.

Tip: Tracht uw vastgoedportefeuille op te bouwen door te kopen in kasstroomrijke, groeiende en waardevaste buurten waar u nog jaren de vruchten van zult plukken.

Zorg dat u niet de belegger bent die met oogkleppen oploopt. Benader beleggingspanden met een internationale mindset en neem afscheid van de kerktorenmentaliteit.

Denk niet dat u alleen maar kunt investeren vlakbij uw woonplaats maar bouw de kennis, vaardigheden en het vermogen op om overal te investeren in vastgoed voor verhuur.

Grondbeginselen van beleggingsvastgoed zijn wereldwijd identiek

investeren in onroerend goed is proces dat wereldwijd min of meer hetzelfde verloopt en werkt

Kredietverstrekkers, vastgoedbeheerders en bouw- en renovatiebedrijven kunt u overal vinden, in het binnen- en buitenland, in verschillende steden en in verschillende provincies.

De grondbeginselen van beleggen in vastgoed zijn overal dezelfde. Onroerend goed is en blijft onroerend goed.

De prijzen van vastgoed fluctueren, de vastgoedmarkten ondergaan cyclische bewegingen, enzovoort. Maar het investeringsproces is altijd hetzelfde.

Laat het feit dat u op een dure locatie woont geen excuus worden om u ervan te weerhouden om in vastgoed te beleggen.

Wonen op een dure plaats met een vrij hoge levenskost is zelfs vaak een enorme zegen omdat de lonen er doorgaans vrij hoog zijn (lees er meer over op onze pagina locatie, locatie, locatie).

Uw koopkracht kan dus hoog zijn via de strategie van langeafstandbeleggen in vastgoed in het buitenland.

Tegelijkertijd maakt de technologie (en het internet) de wereld elke dag kleiner en kleiner.

We leven momenteel in een tijd waarin informatie gemakkelijk binnen enkele seconden beschikbaar is.

De meeste particuliere beleggers profiteren daar echter onvoldoende of zelfs helemaal niet van. Tracht in elk geval geen deel te worden van dat statistisch gegeven!

Langeafstandbeleggen in vastgoed via het internet

Het is belangrijk om even stil te staan bij de kracht van het internet.

De moderne technologie biedt u alle middelen om om uw doelstellingen als vastgoedbelegger te bereiken:

 • Er zijn talloze ontwikkelaars en agenten die zoeken naar particuliere beleggers die op zoek zijn naar een geschikt beleggingspand
 • Overal kan u aannemers vinden om voor u aan het werk te gaan.
 • In quasi elke streek kan u een professionele en gedreven vastgoedbeheerder vinden die uw pand(en) kan beheren, verhuren en onderhouden.
 • Samengevat: Eender waar kan u professionele partners vinden (via het internet of lokaal ter plaatse) om operationele taken aan uit te besteden.

Laat de mensen die het het andere werk voor u willen doen, het andere operationele werk doen.

Via deze strategie kunt u zich bezighouden met uw voornaamste taak als investeerder: Op vastgoeddeals jagen, eigendommen kopen en scherpe financieringen onderhandelen.

Indien u start met internationaal denken, zult u snel merken dat investeren in onroerend goed een stuk leuker kan worden.

Bovendien: Vastgoedmarkten zijn altijd in beweging. Op een gegeven moment zal het gebied waar u momenteel woont weer betaalbaarder worden. En dan zult u waarschijnlijk in staat zijn om daar aan een scherpe prijs te kopen. Tenminste, indien u dan nog zin hebt om daar te kopen…

Voorbeelden van vastgoed waarin u kan beleggen vanop afstand

Aanbiedingen voor grotere budgetten

€89.400 Minimale Eigen Inbreng

8 à 9% Netto: Ongeëvenaard

€107.350 Startkapitaal

€1.060 Netto Inkomsten / Maand

Flat

Te koop voor verhuur en privé

Punta Prima, Alicante, Spanje

€100.000 (min. eigen middelen)

5 à 6% gegarandeerd rendement

Gesubsidieerd vastgoed, Huis

Te koop enkel voor verhuur

Vlaanderen, België

€83.000 Eigen Inbreng

Tot 9% Rendement

Flat

Te koop voor verhuur en privé

Benijófar, Alicante, Spanje

€78.200 Startkapitaal

€760 Netto Inkomsten / Maand

Flat

Te koop voor verhuur en privé

San Miguel de Salinas, Alicante, Spanje

€50.000 minimale investering

Tot 6% Rendement Gegarandeerd

Gesubsidieerd vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Kortrijk, België

Aanbiedingen voor kleinere budgetten

€1.000 min. te beleggen kapitaal

Rente per kwartaal uitbetaald

Serviceflat, Zorgvastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

€100 minimum per maand

8,1% rendementsprognose

Commercieel vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

€1.000 minimaal bedrag

Tot 7,5% rendement

Huis, Maatschappelijk verantwoord vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

Gerelateerde Artikelen:

Contacteer ons

  Privacybeleid *