Vastgoed in Saint Kitts en Nevis: Aankoopprocedure en kosten

vastgoed in saint kitts en nevis aankoopprocedure en belastingen wereldwijd leven
vastgoed in saint kitts en nevis aankoopprocedure en belastingen wereldwijd leven
Image used under license from Wanderlusters.com

Wat zijn de procedures en de kosten wanneer je vastgoed in Saint Kitts en Nevis wilt aankopen? Hier vind je een overzicht van de aankoopprocedure en de daaraan verbonden kosten.

Aankoop­procedure en belastingen vastgoed in Saint Kitts en Nevis

Buitenlanders kunnen vastgoed aankopen op beide eilanden (Saint Kitts en Nevis) indien ze in het bezit zijn van een licentie (Alien Land Holding License).

De kostprijs van deze licentie hangt af van de aankoopprijs van het vastgoed in kwestie. Concreet bedraagt de kostprijs van deze licentie 10 procent van de aankoopprijs.

De lokale overheid maakt ook uitzonderingen voor kopers van bepaald vastgoed die deze licentie aan sterk verminderde prijs kunnen krijgen.

Er is ook een vrijstelling van toepassing op deze licentieverplichting. Je hebt geen licentie nodig indien je vastgoed aankoopt dat cumulatief voldoet aan de volgende voorwaarden:

 • Gelegen op maximum 80,9 are of 8 090 vierkante meter, en
 • Gelegen op het Zuid-Oostelijke schiereiland (gebied van St. George en het gebied van Basseterre, reikend van de buitengrens van de Frigate Bay tot de buitengrenzen van Nag's Head en Scotch Bonnet).

Als eigenaar van vastgoed in Saint Kitts en Nevis dien je een jaarlijkse belasting op jouw onroerend goed te betalen.

Deze jaarlijkse vastgoedtaks varieert tussen 0,156 en 0,3 procent van de marktwaarde van het vastgoed in kwestie, afhankelijk van de ligging (op Saint Kitts of op Nevis) en de bestemming ervan (commercieel, residentieel of accommodatie).

Het Four Seasons vastgoed is een uitzondering op de regel, hier betaal je slechts een kleine, vaste belasting per jaar.

Zegelrecht bij de verkoop van onroerend goed

Tot slot dien je ook rekening te houden met een zegelrecht verschuldigd bij de verkoop van vastgoed.

Afhankelijk van de ligging (Saint Kitts of Nevis) en de bestemming van het vastgoed (commercieel, residentieel of accommodatie) is de verkoper 2 tot 18,5 procent zegelrecht verschuldigd.

Dit zegelrecht wordt berekend op basis van het hoogste van de volgende twee bedragen:

 • Het verkoopbedrag van het vastgoed, of
 • De waarde van het vastgoed zoals geschat door een expert-schatter

Het vastgoed aankopen met een lokale vennootschap kan. Je kan dan de aandelen van deze vennootschap verkopen. Er is hier echter ook zegelrecht op verschuldigd.

Dit zegelrecht op de verkoop van aandelen bedraagt standaard twee procent op het hoogste van de volgende twee bedragen:

 • De verkoopwaarde van de aandelen, of
 • De geschatte waarde door een expert-schatter

Er zit ook een addertje onder het gras voor diegenen die denken dat ze via een vennootschap het zegelrecht kunnen drukken!

Indien een lokale vennootschap lokaal vastgoed bezit dat qua waarde meer bedraagt dan 50 procent van de totale activa van de vennootschap, dan wordt het zegelrecht berekend volgens de normale zegelrechten die verschuldigd zijn op de verkoop van vastgoed (2 - 18,5 procent).

Er is ook goed nieuws: Voor speciale projecten knijpt de overheid een oogje dicht en worden speciale tarieven gegund zoals van toepassing op het Four Seasons vastgoed op Nevis eiland.

Redenen om te investeren in vastgoed in Saint Kitts en Nevis

 • Goed uitgedokterd investeringsprogramma dat reis- en fiscale voordelen oplevert voor diegenen die investeren in Saint Kitts en Nevis. Via het investeringsprogramma van Saint Kitts en Nevis kunnen buitenlanders staatsburgerschap verwerven van deze eilandnatie. Hiervoor dient men wel minimum USD 400 000 te investeren in specifiek daarvoor ontwikkelde vastgoedprojecten.
 • Vrijstelling van personenbelasting, meerwaardebelasting, successierechten en schenkingsrechten voor diegenen die er rijksinwoner worden.
 • Bloeiende vastgoedsector die ondersteund wordt door het investeringsprogramma. Een zeer degelijk aanbod van luxueuze woningen, appartementen en hotelsuites van hoge kwaliteit is beschikbaar.
 • Interessante geschiedenis omwille van het koloniale verleden van deze eilandnatie.
 • Groeiende toerismesector die potentiële inkomsten kan opleveren voor investeerders die besluiten om hun vastgoed te verhuren.
 • Directe internationale vluchten naar de luchthaven van Saint Kitts vanuit de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Er zijn ook vluchten naar Nevis via San Juan (Puerto Rico) of Sint Maarten.
 • In Saint Kitts en Nevis tref je naast prachtige witte zandstranden ook vele hotels en resorts, spas, restaurants golfterreinen, jachthavens en uitstekende plekken om te duiken, snorkelen en zeilen aan.
 • Ook natuurliefhebbers komen hier aan hun trekken met het tropisch regenwoud, de stratovulkanen, watervallen, prachtige kolonionale plantages uit het verleden en de botanische tuinen.

Andere info over Saint Kitts en Nevis

Algemene informatie

Klimaat van St. Kitts en Nevis

Rentenieren in Saint Kitts en Nevis door te investeren

Weetjes over Saint Kitts en Nevis

Contacteer ons

  Privacybeleid *