Klimaat van Saint Kitts en Nevis: Droog en nat seizoen

klimaat van saint kitts en nevis wereldwijd leven
klimaat van saint kitts en nevis wereldwijd leven
 Image used under license from Wanderlusters.com

Het klimaat van Saint Kitts en Nevis is tropisch en aangenaam. De prachtige hagelwitte stranden en het altijd aangename warme zeewater zorgen ervoor dat deze eilandnatie aantrekkelijk is voor toeristen en renteniers.

Zonnebaden, zwemmen, snorkelen, fietsen, wandelen, zeilen, het maakt niet echt uit. Hier kom je gegarandeerd aan je trekken zonder last te hebben van typisch grijs weer...

Temperaturen in Saint Kitts en Nevis

De gemiddelde luchttemperatuur in Saint Kitts en Nevis bedraagt 27 graden Celsius in de wintermaanden en 31 tot 32 graden Celsius in de zomermaanden. 's Nachts koelen de temperaturen af tot plus minus 23 à 24 graden Celsius.

Het zeewater rond de eilanden heeft een minimumtemperatuur van 26 graden Celsius in de maanden januari, februari en maart.

Deze temperatuur loopt op tot 29 à 30 graden Celsius tijdens de maanden september en oktober.

Klimaat van Saint Kitts en Nevis

Saint Kitts en Nevis kennen een droog en een nat seizoen. Het natte seizoen loopt van mei tot en met oktober en gedurende deze periode zijn er gemiddeld maximum 13 dagen zonder neerslag op maandbasis.

Het klimaat van Saint Kitts en Nevis wordt ook gekenmerkt door stuwingsregens die zo typisch zijn voor tropische, bergachtige zones. Hierdoor is de gemiddelde jaarlijkse hoeveelheid neerslag veel groter aan de loefzijde van de bergen dan langs de westelijke kustgebieden.

Saint Kitts en Nevis kunnen last hebben van het orkaanseizoen (grote golven van enkele meters), wat loopt van juni tot en met november.

Bijkomende informatie over Saint Kitts en Nevis

Ben je op zoek naar nog meer informatie over Saint Kitts en Nevis? Bekijk dan zeker ook de volgende pagina's:

Algemene informatie

Vastgoed aankopen in Saint Kitts en Nevis: Procedure en belastingen

Rentenieren in Saint Kitts en Nevis door te investeren

Weetjes over Saint Kitts en Nevis

 Gratis Engelstalige reisgids over Nevis: Helpful Nevis travel guide

Contacteer ons

    Privacybeleid *