• Home
  • »
  • Landen
  • »
  • Saint Kitts en Nevis: Twee eilanden, één paradijs

Saint Kitts en Nevis: Twee eilanden, één paradijs

saint kitts en nevis uitzicht over saint kitts vanop nevis wereldwijd leven
saint kitts en nevis uitzicht over saint kitts vanop nevis wereldwijd leven
Image used under license from Wanderlusters.com

Saint Kitts en Nevis is een Caraïbische eilandnatie die ook gekend staat als “Twee eilanden - Één paradijs”.

Het zijn twee vulkanische eilanden met grote pieken in het midden die begroeid zijn door tropisch regenwoud. Het terrein vlakt af vanaf deze pieken naar de kustlijn toe, waar het merendeel van de bevolking leeft.

Saint Kitts is het hoofdeiland en je treft er ook de hoofdstad aan: Basseterre.

De twee eilanden hebben verscheidene rivieren die vanuit de bergen naar beneden stromen en de eilanden van drinkwater voorzien.

Het eiland Saint Kitts (ook bekend als Saint Christopher eiland) is gescheiden van het eiland Nevis door een ondiep kanaal van slechts 3 kilometer breed.

Deze eilanden waren een van de eerste Caraïbische eilanden die gekoloniseerd werden door Europese bezetters. Vandaar dat er vandaag een gevarieerde cultuur aanwezig is met sterke invloeden van de Fransen en de Britten.

Sinds de onafhankelijkheid werd bereikt in 1983 zijn ze de jongste soevereine staat van het Amerikaanse continent. De eilanden zijn wel nog steeds lid van de Commonwealth of Nations.

Economie van Saint Kitts en Nevis

De lokale economie was vroeger vooral afhankelijk van suikerproductie en de export ervan. In het jaar 2005 werd beslist om het suikerbedrijf, in handen van de overheid, stop te zetten. Deze beslissing kwam er omwille van stijgende productiekosten en lagere internationale marktprijzen.

Sindsdien heeft de overheid de landbouwsector zoveel mogelijk gediversifieerd om het land minder afhankelijk te maken van de suikerindustrie.

Vandaag bestaat de economie van Saint Kitts en Nevis vooral uit toerisme, landbouw en export-georiënteerde productie.

Deze evolutie wordt ook duidelijk wanneer je een treinritje maakt in Saint Kitts. De oude spoorlijn die destijds gebruikt werd om de oogst (suikerriet) te transporteren werd omgetoverd tot een toeristische attractie.

Deelnemen aan deze treinexcursie is ideaal om het eiland Saint Kitts te verkennen!

De eilandnatie is ook wereldberoemd omwille van het investeringsprogramma dat er wordt aangeboden. Mits een investering in de lokale economie worden gezinnen de nationaliteit van Saint Kitts en Nevis toegekend.

Voor Belgen en Nederlanders is dit geen must omdat zij reeds een gunstig paspoort bezitten om mee te reizen. Echter, investeerders uit het verre Oosten, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika kunnen hier wel een ernstig voordeel uithalen.

Abstractie makend van het paspoort dat je er kan krijgen mits te investeren, biedt Saint Kitts en Nevis nog enkele andere voordelen! Er wordt namelijk geen personenbelasting geheven (net zoals in Monaco) en er bestaan geen successierechten of vermogensbelastingen!

Meer informatie over Saint Kitts en Nevis

Contacteer ons

    Privacybeleid *