• Home
  • »
  • Landen
  • »
  • Malta: Culturele toerismehub in de Middellandse Zee

Malta: Culturele toerismehub in de Middellandse Zee

horizon en skyline van valletta hoofstad van malta

horizon en skyline van valletta hoofstad van malta

Malta is een kleine eilandengroep in het midden van de Middellandse Zee en bestaat uit de zonnige vakantie-eilanden Malta, Gozo, Comino en de onbewoonde eilanden Filfla, Cominotto en St. Paul’s Islands.

Het eiland Malta is het hoofdeiland van de archipel en is een charmant, aantrekkelijk en zonnig vakantie-eiland dat net onder Italië ligt.

malta rotsachtige kustlijnen en karaktervolle baaien wereldwijd leven

Het eiland wordt gekenmerkt door een uitzonderlijk landschap van ruige, rotsachtige kustlijnen en mooie, karaktervolle baaien.

Het eiland Malta heeft een intrigerend en fascinerend verleden met een rijk en gevarieerd cultureel en architecturaal erfgoed.

malta oud kolonie verenigd koninkrijk valletta zicht op grand harbour

De Britten koloniseerden de Maltese archipel gedurende meer dan twee eeuwen en hierdoor is Engels, naast Maltees, een van de twee officiële landstalen. Ook Frans en Italiaans worden courant gesproken op de eilanden.

In de hoofdstad Valletta, welke integraal op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, vallen er vele prachtige, culturele bouwwerken te bezichtigen.

Zowel cultuur- als natuurliefhebbers komen er aan hun trekken. Je hebt er namelijk een ruim aanbod van musea en prachtige gebouwen, zoals de nationale bibliotheek in het hartje van deze ministad:

nationale bibliotheek van malta op het republic plein in valletta

Daarnaast zijn er ook een aantal prachtige tuinen aanwezig welke bovendien schitterende uitzichten bieden! Een eerste voorbeeld zijn de Upper Barrakka Gardens. Deze tuinen bieden een fantastisch uitzicht over de Grand Harbour en The Three Cities:

malta valletta upper barrakka gardens zicht op de three cities

Van zodra je door het poortje stapt en deze tuin met twee niveaus binnenwandelt, waan je jezelf in een andere wereld.

Naast rustgevende bankjes, adembenemende uitzichten, rustgevende bomen, deugddoende schaduw, een verfrissende bar en een verkoelende fontein heb je er ook de impressionante Saluting Battery welke uitkijkt op de Grand Harbour:

saluting battery in upper barrakka gardens met zicht op grand harbour valletta malta

Hier kan je tweemaal daags een fantastische show met kanonschoten aanschouwen!

Verderop, meer richting het uiteinde van de landtong, bevinden zich ook de Lower Barrakka Gardens. Ook hier kan je terecht voor een pauze op een bankje tussen bomen, planten, standbeelden en tempels!

lower barrakka gardens malta valletta griekse tempel standbeeld sir alexander ball

Vanzelfsprekend word je hier ook verwend met waanzinnige uitzichten! Zo heb je er een zeer goed zicht op het monument van de gesneuvelde soldaat:

monument van de gesneuvelde soldaat naast de siege bel in valletta in malta

De skyline van Valletta, de hoofdstad van Malta, is ook uniek in de wereld:

malta met hoofdstad valletta catamaran haven van marsamxett wereldwijd leven

In deze prachtige stad, welke gebouwd is op een landtong, druipt een eeuwenoude geschiedenis van de muren. Hier kan je gerust langs de grote poort binnenwandelen om jezelf vervolgens onder te dompelen in een unieke stad!

stadspoort valletta cultuur unieke stad malta

De huizen zijn er voorzien van typische prachtige houten balkonnetjes in allerlei kleuren:

malta huizen met houten balkons in allerlei kleuren

De prachtige St. John's Co-Cathedral (vrij vertaald de Sint-Janscokathedraal) is het absolute pronkstuk van de stad. De pracht en praal in deze kathedraal is gewoon van onschatbare waarde.

Naast cultuur is het natuurlijk ook steeds mogelijk om voor een terrasje te kiezen ergens in de stad of beneden aan de Grand Harbour.

Zo is het Valletta Waterfront met de gevels met verschillende vrolijke kleuren een leuke plaats voor een drankje en een hapje! Je hebt er ook zicht op plezierbootjes en de haven!

valletta waterfront hapje en drankje in valletta malta

Naast Malta bieden ook de zustereilanden Gozo (bewoonbaar) en Comino (onbewoonbaar) een wereld van mogelijkheden!

Meer informatie over Malta

Contacteer ons

    Privacybeleid *