• Home
  • »
  • Landen
  • »
  • Grenada: Het kruideneiland van de Caraïben

Grenada: Het kruideneiland van de Caraïben

grenada kruideneiland caraiben wereldwijd leven

Grenada is een ongerepte eilandengroep in de Caraïben met een heel onderscheidende schoonheid en charme. Het landschap is er gezegend met tropische heuvelachtige gebieden, regenwoud, watervallen en uitgestrekte witte zandstranden. Het landschap is er even gevarieerd als mooi!

Het eiland Grenada is het hoofdeiland van de archipel Grenada en ligt in het zuidelijk gedeelte van de Caraïben.

Grenada staat bekend als het kruideneiland van de Caraïben en de reden ligt voor de hand... Er worden namelijk heel wat kruiden geproduceerd op het eiland.

Natuurlijke schoonheid van Grenada

grenada kruideneiland caraiben wereldwijd leven

Deze eilandengroep biedt ontzettend veel natuurlijke schoonheid en dit zowel boven als onder het water. Hier kan je vaststellen wat termen als ongerept en exotisch echt betekenen!

In Grenada kan je ook diverse plantages bezoeken. Je hebt er ook toffe watervallen, bergpieken, verborgen grotten, kratermeren, een schitterende onderwaterwereld ideaal om te snorkelen en te duiken en wilde riviertjes die het mogelijk maken om er op te 'tuben' met plastic banden:

Tropisch regenwoud versiert de eilanden. De natuur is er ongerept en hagelwitte stranden en schitterende baaien zijn er de standaard.

Hier heb je geen last van duizenden toeristen die de stranden overspoelen. De stranden behoren zonder twijfel tot de mooiste ter wereld. Ze zijn idyllisch met wit of goud zand, ze zijn gezegend met prachtige palmbomen en af en toe kan je kruidachtige geuren waarnemen tijdens het ontspannen.

Naast het wonderbaarlijke landschap biedt deze archipel ook cultuur, plezier en vriendelijkheid. Het authentieke Caraïbische leven dat er heerst maakt van deze eilandengroep de perfecte plaats om te leven, te werken en te ontspannen.

Schitterende zonsondergangen zijn er dagelijkse kost en zijn uiteraard bevorderlijk voor de romantiek!

Geografie en klimaat

De eilandengroep Grenada heeft een totale oppervlakte van 344 vierkante kilometer. Deze archipel bestaat uit drie 'belangrijke' eilanden:

  • Hoofdeiland Grenada
  • Zustereiland Carriacou
  • Zustereiland Petite Martinique

Elk eiland is bloedmooi en beschikt over een rijke geschiedenis, veel historische bezienswaardigheden, verse culinaire hoogstandjes enzovoort.

Carriacou is bereikbaar met de ferry die vertrekt vanuit Saint George's, de hoofdstad van deze eilandengroep:

Carriacou ligt op een afstand van +/- 90 minuten varen.

Grenada ligt dichtbij de evenaar en heeft hierdoor een tropisch klimaat met temperaturen die variëren tussen 23 en 28 graden Celsius. Je kan er vaak genieten van een deugddoend briesje dat voor verkoeling zorgt!

Geschiedenis en cultuur

Grenada werd oorspronkelijk bewoond door Carib-indianen die migreerden van het Zuid-Amerikaanse vasteland.

Het eiland was oorspronkelijk gekend als  "Camerhougue" tot Christopher Columbus het eiland hernoemde naar "Concepcion Island" tijdens zijn bezoek in het jaar 1498.

Opeenvolgende Spaanse kapiteins vonden dat de natuur van deze eilandengroep enorm goed op de groene bergachtige landschappen van Andalusië leek. Hierdoor hernoemden ze deze archipel naar de stad Granada (een stad in Andalusië in het Zuid-Oosten van Spanje.

Grenada heeft een koloniaal verleden en was een Franse en Britse kolonie in het verleden. Deze eilandengroep werd onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk op 7 februari 1974.

De bevolking van deze eilandengroep is goed opgeleid en een groot aandeel van de bevolking kan er lezen of schrijven. De universiteit St. George's leidt jaarlijks meer dan 6000 studenten op uit meer dan 140 landen wereldwijd.

De ontluikende toerismesector is een recent fenomeen. Grenada is nog steeds ongerept en biedt ontzettend veel opportuniteiten voor investeerders.

We maakten ook een overzicht van leuke weetjes over deze eilandengroep!

Contacteer ons

    Privacybeleid *