• Home
 • »
 • Landen
 • »
 • Vastgoed kopen in Frankrijk – Populair bij Belgen en Nederlanders

Vastgoed kopen in Frankrijk – Populair bij Belgen en Nederlanders

vastgoed kopen in frankrijk nabij eiffeltoren parijs

Vastgoed kopen in Frankrijk is uiterst populair bij Belgen en Nederlanders. Velen zijn van plan om vastgoed te kopen in Frankrijk of hebben er reeds een eigendom gekocht in het verleden.

vastgoed kopen in frankrijk nabij eiffeltoren parijs

Vastgoed kopen in Frankrijk - Van droom tot werkelijkheid

Een vakantiewoning in Frankrijk verwerven is voor heel wat mensen de ultieme droom. Leven als God in Frankrijk, van fantasie tot werkelijkheid...

Frankrijk is bij voorsprong de populairste vakantiebestemming voor zowel Belgen als Nederlanders!

lavendelveld met prachtige kleuren en geuren franse platteland

Enkele miljoenen Belgen en Nederlanders genieten jaarlijks met volle teugen van hun vakantie in Frankrijk.

Troeven van Frankrijk zijn de uitstekende ligging en bereikbaarheid, het uitstekende klimaat tijdens de zomermaanden en ontzettend veel prachtige plekjes.

veld met strobalen bij zonsondergang op verkenning in frankrijk zoektocht vastgoed

In Frankrijk vind je ook ontelbare plekjes met zon, zee en strand, pittoreske stadjes, prachtige berggebieden, een overheerlijke Franse keuken, de productie van fenomenale lokale topwijnen, enzovoort.

Ook skifanaten komen aan hun trekken in de Franse bergen!

vastgoed kopen in frankrijk in berggebied skigebied chalets

Een eigen chalet dichtbij of in een skigebied klinkt als muziek in de oren voor wintersportliefhebbers!

Kortom, vastgoed aankopen in Frankrijk is voor heel wat Belgen en Nederlanders een aantrekkelijke optie. Het is niet ver en het is toch oh zo'n fantastisch vakantieland.

Frankrijk, land van variatie en opties

Frankrijk is enorm uitgestrekt en biedt dus ook bijzondere mogelijkheden! Dit prachtige land grenst in het westen aan de Atlantische Oceaan en in het zuiden aan de Middellandse Zee.

uitgestrekt strand frankrijk populaire vakantiebestemming belgen en nederlanders

Werkelijk ontelbare kilometers kustlijn tref je er aan. De uitgestrekte stranden bieden fantastische wandel- en ontspanningsmogelijkheden!

Parijs, de stad van de liefde, is de hoofdstad van Frankrijk. Je vindt er natuurlijk ook het wereldbekende bouwwerk de Eiffeltoren, aan de linkeroever van de rivier de Seine:

verwerving frans onroerend goed eiffeltoren parijs frankrijk

Vastgoed in Frankrijk als belegging voor gemengd gebruik

Beleggingsvastgoed zit in de lift nu de intrestpercentages op spaarrekeningen lager dan de inflatie liggen.

Overweegt u om te investeren in onroerend goed in Frankrijk? Dan kan u er goed aan doen om kant-en-klaar beleggingsvastgoed voor gemengd gebruik te kopen. Gemengd gebruik staat voor een combinatie van eigen privé gebruik en verhuur aan gasten.

In zo'n formules kan u rekenen op x aantal weken eigen gebruik per jaar + een verhuurgarantie en afhankelijk van de aanbieding een gegarandeerd minimum rendement per jaar.

Vastgoed te koop in de Limousin streek met rendements­garantie & privé-gebruik

Mét gratis privé-gebruik (4 weken per jaar)

Vanaf 42 500 euro eigen inbreng kan u met behulp van een financiering de volle eigendom verwerven van een recreatiewoning in het luxe Wyndham Halcyon Retreat Golf & Spa Resort.

U kan er rekenen op 4 weken gratis privé gebruik op jaarbasis + een gegarandeerd rendement van minimaal 5% dat opklimt tot 8% in de toekomst.

Interesse? Bekijk deze aanbieding Tweede woning kopen in Frankrijk als belegging in het Wyndham Halcyon Retreat Golf & Spa Resort.

Zoekt u naar zorgeloos en contractueel gewaarborgd rendement, alsook naar gratis zorgeloos privé-gebruik voor een maand (4 weken) per jaar? In de Limousin streek? Hier vindt u het beste van beide werelden!

Zonder gratis privé-gebruik

Het kan ook best zijn dat u niet geïnteresseerd bent in gratis privé-gebruik op jaarbasis. In dit geval kan u ervoor opteren om te beleggen in mede-eigendom in hetzelfde luxe Wyndham Halcyon Retreat Golf & Spa Resort.

Beleggen in deze Franse recreatiewoningen kan al vanaf 17 230 euro. Als belegger geniet u van een onmiddellijk en direct rendement van 5%, dat verder opklimt tot 8% in volgende jaren.

Indien u dat wenst kunt u verblijven in het resort, maar wel tegen betaling (u betaalt dan net zoals betalende gasten het gewone geldende tarief).

Via deze investeringsformule verwerft u een of meerdere fracties van de volle eigendom. In de praktijk wordt de volle eigendom van een studio of appartement opgedeeld in dertien fracties. Elke fractie vertegenwoordigt 1/13e deeltje van de volle eigendom.

Ingewikkelde gevolgen in de praktijk

In de praktijk loopt dit proces van vastgoed kopen in Frankrijk echter niet altijd van een leien dakje... Zo komt er fiscaal gezien wel één en ander bij kijken!

De lokale fiscale wetgeving in Frankrijk en het samenspel ervan met de wetgeving in België en/of Nederland is namelijk een complex geheel.

We bekijken daarom de fiscale implicaties van vastgoed kopen in Frankrijk in detail:

 • Fiscale gevolgen bij het aankopen van het Frans onroerend goed
 • Belastingtechnische gevolgen gedurende het gebruik en genot van het vastgoed
 • Fiscale impact op de verkoop van het pand en de eventuele gerealiseerde meerwaarde
 • Gevolgen van een eventuele schenking en/of vererving van zo'n Franse vakantiewoning

Contacteer ons   ↙ Uw landcode *

  Privacybeleid *