• Home
  • »
  • Landen
  • »
  • Duitsland – De stabiele motor van de Europese Unie met unieke voordelen!

Duitsland – De stabiele motor van de Europese Unie met unieke voordelen!

duitsland de economische kracht en motor van de europese unie

Duitsland is een natie met speciaal DNA. Een veerkrachtig land met een economie om U tegen te zeggen.

De Duitse manier van handelen is een voorbeeld voor vele andere Europese landen die niet hetzelfde rapport kunnen voorleggen.

De Duitsers houden momenteel de EU samen, als sterkste economie en dus als economisch hart van de Europese Unie.

Net die economie, met stabiliteit en kracht als voornaamste uitgangspunten, biedt een aantal unieke voordelen voor particuliere beleggers uit België en Nederland.

De Duitse vastgoedmarkt bijvoorbeeld is een sterk groeiend en bloeiend onderdeel van het economisch weefsel. 

Meerwaarde­potentieel op middellange termijn is hoog

duitsland als economie waar vastgoed meerwaardepotentieel en kapitaalsgroei biedtIn diverse Duitse steden en regio's zit het vastgoed in een stijgende trend qua jaarlijkse waardetoename.

Beleggen in onroerend goed in Duitsland kan dus een aantrekkelijk rendement opleveren dat gevormd wordt door (1) maandelijkse huurinkomsten en (2) een meerwaarde na een verkoop na verloop van tijd.

Dit betekent dat u als investeerder kunt gaan speculeren op een meerwaarde en kapitaalsgroei op middellange en lange termijn.

Beleggen in Duits vastgoed is dus kiezen voor harde groei en betrouwbaarheid, met mogelijks een interessante kapitaalsgroei op middellange termijn.

Vooral vastgoed kopen in Duitsland in Noordrijn-Westfalen is heel interessant voor particuliere vastgoedbeleggers dankzij een aantal belangrijke troeven. 

De deelstaat Noordrijn-Westfalen biedt uitzonderlijke opportuniteiten qua waardegroei.

Maar speculeren op een meerwaarde is gevaarlijk. Een financieel plan opstellen met alleen een focus op meerwaarde is geen strategie waarop u kunt bouwen.

Positieve maandelijkse cashflow is gemakkelijk haalbaar

duitsland ideale vastgoedmarkt voor passieve maandelijkse inkomsten voor pensioenjarenHet is interessanter om te focussen op een maandelijks terugkerende inkomende kasstroom die positief is na aftrek van alle kosten (aflossingen en interestbetalingen van leningen, kosten, onderhoud, belastingen, enzovoort).

Duitsland heeft een echte huurdersmarkt

En op dat laatste gebied biedt Duitsland unieke voordelen. De Duitsers zijn anders dan Belgen en Nederlanders.

Dit betekent dat een doorsnee Duitser zich niet noodzakelijk aangetrokken voelt tot het bezitten van een eigen woning. De Duitse vastgoedmarkt is dus een vrij sterke en stabiele huurdersmarkt.

En dit gegeven maakt het bijzonder interessant om Duitse beleggingspanden te overwegen als middel om extra pensioeninkomsten met vastgoed te bewerkstelligen, of zelfs om te rentenieren met vastgoed en vervroegd op pensioen te gaan.

Lees er alles over op onze speciale pagina die handelt over zelf pensioen opbouwen met vastgoed in Duitsland.

Unieke beleggingsalternatief

Duits vastgoed kan met andere woorden een uniek investeringsalternatief zijn voor andere beleggingsproducten die ook jaarlijks passieve inkomsten opleveren.

Daarnaast kan u in bepaalde locaties in Duitsland, zoals in Hamburg, Duits vastgoed als investering met zekere huurinkomsten vinden ook!

Dus in een dergelijk scenario kan u als eigenaar terugvallen op een contractueel gewaarborgde verhuurgarantie.

Beleggingstip: In Stellingen, een groen en rustig district van Hamburg, is er nieuw gebouwd onroerend goed in Duitsland als belegging te koop met unieke garanties voor investeerders. Concreet is het een vastgoedbelegging inclusief een contractueel vastgelegde verhuurgarantie, op een echte toplocatie en op 15 minuutjes van het centrum van Hamburg, echt investeringsvastgoed met een Triple-A locatie!

Tip: In de grotere stadsregio van Hamburg bevinden zich diverse districten en steden met een groot meerwaardepotentieel.

In deze periferie van Hamburg kan u met andere woorden uw kapitaal zien aangroeien op de middellange termijn, bijvoorbeeld door een nieuw appartement te kopen en te verhuren vlakbij Hamburg in Norderstedt, inclusief een verhuurgarantie en gratis rentmeesterschap!

Let op voor slechte actoren in Duitsland

Duitsland is een vrije markteconomie. Tal van spelers zijn er actief. In het vastgoed betekent dit dus dat er allerlei soorten promotoren en vermogensplanners op de markt actief zijn.

En zoals steeds valt een fractie van de aanbieders in de categorie cowboys...

Bent u een particuliere vastgoedbelegger en bent u geïnteresseerd in Duits investeringsvastgoed (zoals een nieuwbouwappartement te koop voor verhuur in Noord-Duitsland?)?

Dan dient u in elk geval de volgende pagina aandachtig lezen. U komt er tips en tricks te weten over hoe u Duits schrootvastgoed kunt identificeren en vermijden.

Een degelijke due diligence bij particulier beleggen in vastgoed is namelijk noodzakelijk om met de juiste partner in zee te gaan.

Hou rekening met de procedures van Duitsland

Elk land in de Europese Unie hanteert specifieke procedures en regels om de verwerving van vastgoed mogelijk te maken.

Alvorens uw handtekening te zetten is het daarom belangrijk om u goed in te lichten zodanig dat u realistische verwachtingen heeft over de procedures en de tijdshorizon.

Lees er in de context van Duitsland alles over op de pagina die handelt over de aankoopprocedure van Duits vastgoed met een praktisch overzicht van de diverse stappen.

Integreer belastingen en kosten in uw financieel plan

Om slim te investeren in vastgoed in Duitsland, dient u een doordacht financieel plan op te stellen.

Dit betekent dat u dus ook heel goed moet nadenken over de impact van belastingen en opgelegde kosten op uw bruto rendement.

Om uiteindelijk een netto rendement te simuleren na belastingen en andere verplichte kosten op Duits grondgebied.

Lees er alle details over op investeren in Duits vastgoed: Overzicht van alle lokale belastingen en kosten.

Daarnaast is het natuurlijk ook altijd handig om de impact van zo'n Duitse opbrengsteigendom te bekijken op uw aanslagbiljet in de personenbelasting in Nederland of België.

Duits kant-en-klaar beleggingsvastgoed met verhuurgarantie

U kan investeren in Duitse beleggingspanden op diverse manieren (actief of passief) en in verschillende types residentieel vastgoed voor verhuur.

Zo kan u opteren voor een studio, een appartement met 1, 2 of 3 slaapkamers, een woning of eerder voor een Duits flatgebouw te koop waarin u een pakket appartementen aankoopt met hoeveelheidskorting.

In elk geval, het kan de ultieme alternatieve vastgoedbelegging zijn om uw vastgoedportefeuille mee te diversifiëren.

Als buitenlandse belegger (bijvoorbeeld wanneer u woonachtig bent in België of Nederland), kan het interessant zijn om een passieve vastgoedbelegging te zoeken.

En bij voorkeur een investering die komt met een aantal zekerheden. Beleggen in vastgoed met verhuurgarantie is zo'n manier om met garanties te investeren in vastgoed.

Op deze pagina krijgt u een overzicht van enkele 100% passieve Duitse vastgoedbeleggingen met rendementsgaranties.

Contacteer ons

    Privacybeleid *