• Home
  • »
  • Blog
  • »
  • Hoe de juiste verhuurservice kiezen voor uw vastgoedbelegging in het buitenland

Hoe de juiste verhuurservice kiezen voor uw vastgoedbelegging in het buitenland

min leestijd

hoe juiste team van ontwikkelaar kiezen voor samenwerking wanneer u goede vastgoedmarkt heeft gevonden

Heeft u reeds gekocht of staat u op het punt om te beleggen in onroerend goed voor verhuur in het buitenland? Dan is de juiste verhuurservice kiezen van cruciaal belang om zorgeloos rendement te verdienen op uw geïnvesteerde eigen middelen.

Praat gerust met ervaringsdeskundigen en particuliere beleggers die reeds vastgoed in het buitenland bezitten. In 99% van de gevallen zal u de volgende boodschap te horen krijgen:

Het juiste team en de beste verhuurservice selecteren is, vooral indien u investeert in buitenlands beleggingsvastgoed, heel belangrijk.

Het kan best zijn dat u in de loop der jaren veel ervaring heeft opgebouwd in uw lokale vastgoedmarkt. Als actieve vastgoedverhuurder of als passieve vastgoedbelegger.

In elk geval, het is een ander verhaal wanneer het om de aankoop van buitenlandse vastgoedinvesteringen gaat.

Het maakt niet uit in welk land of op welk continent u gaat investeren in onroerend goed, u dient in elk geval niet op uzelf te rekenen voor het onderhoud, het beheer en de verhuur.

U dient een geschikte en professionele lokale verhuurservice te vinden die alle essentiële taken voor u regelt en zich bekommert om uw belangen als eigenaar.

Streef passieve inkomsten na met uw investerings­plan

streef passieve inkomsten na met uw financieel plan en vermijd hierdoor kopzorgen en stress van zelf huisbaas spelen

Wat is een slim ondernemingsplan om te investeren in buitenlands vastgoed?

Daar u er fysiek niet altijd snel kunt zijn, is het vooral verstandig om voor uw buitenlands onroerend goed te rekenen op het talent en de tijd van andere professionals ter plaatse.

Gebruik de skills en aanwezigheid van anderen als een hefboom om een passief inkomen op te bouwen.

Passief geld verdienen met verhuren van vastgoed is vooral voor buitenlands onroerend goed dé manier om op haalbare wijze een vastgoedportefeuille op te bouwen.

Dit geldt trouwens ook voor investeringsvastgoed dat u in de buurt van uw woonplaats zou kopen.

De tijd, energie en kennis van anderen gebruiken als hefboom is dé manier om een mooi rendement te boeken zonder zelf als huisbaas te functioneren.

Het enige wat u wel beter zelf doet, is de initiële analyse en het uitvoeren van een grondige due diligence, al dan niet bijgestaan door een lokale jurist of advocaat.

Bent u als beginnende vastgoedbelegger nog op zoek naar de juiste strategie om vastgoed in het buitenland te kopen?

Lees dan zeker en vast de pagina actief of passief investeren in vastgoed, wat past het best bij mijn profiel?

Zorgeloos passief rendement versus stressvol actief verhuren

zorgeloos passief rendement versus stressvol actief verhuren groot verschil voor particuliere beleggers

Als particuliere belegger heeft u andere zaken en taken te doen die voorrang genieten.

Denk aan uw professionele carrière, uw gezinsleven, uw liefdesleven, hobby’s, vakanties, enzovoort. Ook uw gezondheid dient altijd op de eerste plaats te komen.

Kortom, indien u al een drukke job en dito gezinsleven heeft, dan is zelf een pand kopen om te verhuren niet de beste optie. Het komt met stress en kopzorgen, dikwijls op ongepaste momenten.

Los van het praktische luik is het beheren van opbrengsteigendommen in het buitenland hoogstwaarschijnlijk ook iets waar u niet veel van uw schaarse vrije tijd wenst in te investeren.

Dergelijk doe-het-zelf beleggingsavontuur in onroerend goed slorpt massaal veel tijd en energie op. En dikwijls voor een vrij mager rendement na aftrek van alle (verdoken) kosten zoals uw persoonlijk geïnvesteerde vrije tijd en uren.

Het is daarom van cruciaal belang, en al zeker in de context van buitenlands onroerend goed kopen, om te opteren voor een steengoede verhuurmakelaar/rentmeester op locatie.

Indien u gaat investeren in vastgoed in het buitenland, wenst u eigenlijk gewoon de best mogelijke verhuurservice in te schakelen.

Dergelijke verhuurservice dient op een professioneel team te kunnen steunen voor de diverse luiken van vastgoedbeheer en -verhuur.

De juiste verhuurservice kiezen komt neer op het juiste team van medewerkers identificeren en selecteren.

Juiste verhuur­service kiezen? Streef zekere inkomsten na

zekere inkomsten op passieve wijze verdienen dankzij contractuele verhuurgarantie juiste verhuurservice kiezen

Zoals hierboven gesteld, gaat u ter plaatse op zoek naar het beste team dat u kunt vinden. Enkel door lokaal kennis te maken met diverse bedrijven kunt u de juiste verhuurservice kiezen.

In de meerderheid van de gevallen is de beste keuze een ontwikkelaar van sleutel-op-de-deur beleggingsvastgoed die een service van A tot Z verzorgt.

Met andere woorden, dit zijn gevestigde waardes in de lokale vastgoedmarkt met een ruime expertise en trackrecord.

Goed gebalanceerd team biedt grote voordelen

Bovendien levert zo een partij vaak een holistische aanpak, van A tot Z.

Wat u als particuliere investeerder een pak gemoedsrust biedt daar u kunt rekenen op een professioneel kader en een goed gebalanceerd team van medewerkers.

U kunt er als investeerder dus niet alleen bij terecht voor de aankoop van een buitenlands beleggingspand, maar ook voor het beheer, het onderhoud, de verhuur en in bepaalde gevallen zelfs voor contractueel gewaarborgde huurinkomsten in het buitenland.

Bij voorkeur gaat u in zee met een ervaren vastgoedontwikkelaar die sleutel-op-de-deur beleggingsvastgoed inclusief rentmeesterschap oplevert.

Dit kan eventueel ook in combinatie met extra troeven zoals een bepaalde vorm van verhuurgarantie.

Zekerheid en veiligheid als troeven met verhuurgarantie

Dit is interessant voor beleggers die beginnen met vastgoed en die op zoek zijn naar een spaaralternatief voor hun spaargeld.

Beleggen in vastgoed met verhuurgarantie betekent dat u als eigenaar van de opbrengsteigendom complete zekerheid en veiligheid hebt qua huurinkomsten en jaarlijks rendement.

Maar het is evenzeer interessant voor diegenen die al een opbrengsteigendom bezitten en de nefaste invloed van leegstand, wanbetaling en schade op het rendement reeds ervaren hebben.

Verhuurgaranties komen in diverse vormen en vallen ruwweg drie types te onderscheiden:

De waarde van zo’n verhuurgarantie valt zowel op financieel als mentaal vlak niet te onderschatten wanneer het gaat over investeren in vastgoed voor verhuur.

Een verhuurgarantie is absoluut een meerwaarde indien u in zee gaat met een correcte en professionele ontwikkelaar.

Want een verhuurgarantie is maar zo sterk (of zo zwak) als de partij die garant staat en de waarborg en zekerheid biedt…

Begrijpt het team de wensen van particuliere beleggers?

medewerkers van ontwikkelaar dienen beleggers te begrijpen om goede dienstverlening te kunnen verzorgen

Om te weten te komen of een bepaalde ontwikkelaar uit het juiste hout gesneden is, dient u de juiste vragen te stellen.

En vervolgens dient u ook zelf de correcte antwoorden te formuleren.

Staan particuliere beleggers centraal?

Het is van cruciaal belang dat de medewerkers van de projectontwikkelaar van investeringsvastgoed particuliere investeerders begrijpen.

Dit betekent dat het team van de vastgoedpromotor in staat moet zijn om de manier van denken en het gedachtenpatroon van een doorsnee belegger te begrijpen.

Wat we hiermee bedoelen is eigenlijk het volgende: Zijn de medewerkers van de ontwikkelaar zelf vastgoedbelegger (in het buitenland)?

Hebben ze met andere woorden ervaring als particuliere belegger in onroerend goed. En kennen ze de probleempunten en kopzorgen die met een (buitenlandse) vastgoedbelegging kunnen gepaard gaan?

Geef voorrang aan ervarings­deskundigen bij juiste verhuur­service kiezen

U wenst absoluut een team te selecteren dat bestaat uit verschillende ervarings­deskundigen.

Over welke karakteristieken moet iemand beschikken om écht te begrijpen en te weten wat particuliere vastgoed­investeerders willen?

Wel, het moet iemand zijn die zelf al wat watertjes doorzwommen heeft.

Bij voorkeur selecteert u voor de verhuurservice een team van diverse profielen met pakken ervaring als particuliere belegger in vastgoed.

Opteer dus voor een goed gebalanceerd team van medewerkers waarvan diverse medewerkers zelf in vastgoed beleggen.

Dat is belangrijk omdat u op die manier zeker bent dat ze reeds plus- en minpunten ervaren hebben.

En dat ze reeds diverse problemen hebben moeten oplossen en dus heel goed weten welke fouten er kunnen vermeden worden.

Met andere woorden, door op het juiste team terug te vallen qua beheer en verhuur, kunt u een pak beginnersfouten en grote fouten vermijden.

Praktijkervaring is belangrijk in het kader van de juiste verhuurservice kiezen

Nu, in de context van investeren in vastgoed in het buitenland, komt er nog een extra dimensie bij…

Tracht een team te zoeken waarvan de medewerkers reeds ervaring hebben met geld beleggen in buitenlands vastgoed.

Met andere woorden, bestaat het team uit medewerkers die zelf al in het buitenland geïnvesteerd hebben? Indien dit het geval is, dan is dit heel positief. Waarom?

Omdat ze zelf al aan de andere kant van de onderhandelingstafel hebben gezeten. Ze hebben met andere woorden zelf al ervaring opgedaan als particuliere belegger.

Dit betekent dat ze zelf al zaken en dienstverlening hebben ervaren waarvan bepaalde zaken zeker en vast voor verbetering vatbaar waren.

En in zo’n geval is de kans groot dat dergelijke profielen hun eigen dienstverlening voor hun klanten zullen bijsturen.

Om ervoor te zorgen dat eigen klanten de mindere kanten van de dienstverlening die ze zelf hebben ervaren, nooit hoeven te ervaren.

Een goede en betrouwbare ontwikkelaar van beleggingsvastgoed, dat is een partij met medewerkers die weten wat er omgaat in het hoofd van een belegger.

U wenst een team te vinden dat begrijpt wat voor particuliere vastgoedbeleggers echt belangrijk is.

De juiste verhuurservice kiezen kan alleen door een team te vinden dat begrijpt wat beleggers wakker houdt ’s nachts.

Dat team dient dus ook te begrijpen welke zaken investeerders op hun gemak stelt om ze op die manier een zorgeloze ervaring en complete ontzorging te garanderen.

Van wie is het onroerend goed dat het team verkoopt?

juiste verhuurservice kiezen koop vastgoed in buitenland van ontwikkelaar die zelf eigenaar is van de opbrengsteigendommen

Tijdens uw onderzoeksfase is het ook belangrijk om uit te zoeken van wie het investeringsvastgoed is dat te koop wordt aangeboden.

Als u gaat beleggen in buitenlands vastgoed voor verhuur, dient u zichzelf te beschermen tegen oplichters en cowboys.

U dient dus in elk geval te weten te komen of het team opbrengsteigendommen verkoopt die reeds in het bezit zijn van de ontwikkelaar.

Schaalvoordelen zijn belangrijk – Juiste verhuur­service kiezen

U wenst in geen geval in zee te gaan met een partij zonder schaalvoordelen die beleggingsvastgoed verkoopt als loutere bijverdienste via een commissiesysteem…

Neen, u wenst in zee te gaan met een partij die het volledige proces van A tot Z zelf beheert.

Dit dient dus een partij te zijn die u kan begeleiden met de volledige aankoopprocedure, met het beheer van de opbrengsteigendommen alsook met allerlei problemen achteraf (verhuur, onderhoud, enzovoort).

Ontwikkelaar dient zelf skin in the game te hebben

De ontwikkelaar van het beleggingsvastgoed dient dus ook eigenaar te zijn van de beleggingspanden die te koop worden aangeboden.

Waarom precies vraagt u zich misschien af? Omdat deze partij in dergelijk scenario zelf de renovatie of nieuwbouw ervan heeft georganiseerd en gefinancierd.

U wenst te kopen van een bedrijf dat vastgoed beheert en verkoopt waarvan het zelf eigenaar, ontwikkelaar en geldschieter is.

Op deze manier bent u zeker dat de ontwikkelaar de volledige controle over de eigendommen heeft en dat de medewerkers de details van elk pand kennen.

Zo verliest u minder tijd en energie en kan u direct antwoorden krijgen op uw doelgerichte vragen, afkomstig van de bron zonder tussenpersonen.

Indien u een partij vindt die zelf eigenaar is van de grond en de opbrengstpanden, dan kan u concluderen dat deze ontwikkelaar ervan overtuigd is dat dit goede opbrengsteigendommen zijn.

De ontwikkelaar heeft namelijk zelf eigen geld, energie en tijd geïnvesteerd in de opbrengstpanden.

En indien de opbrengsteigendom goed genoeg is voor de vastgoedportefeuille van de ontwikkelaar, dan is deze mogelijks ook goed genoeg voor uw persoonlijk vastgoedportfolio!

Een ontwikkelaar die zelf voldoende skin in the game heeft, zowel op het gebied van geïnvesteerd kapitaal als op het vlak van geïnvesteerde energie… Dat is doorgaans een potentiële partij om zaken mee te doen.

Dit is een handig en logisch selectiecriterium voor particuliere beleggers om opbrengsteigendommen te analyseren.

Beschikbaar buitenlands onroerend goed als belegging

Aanbiedingen voor grotere budgetten

€89.400 Minimale Eigen Inbreng

8 à 9% Netto: Ongeëvenaard

€107.350 Startkapitaal

€1.060 Netto Inkomsten / Maand

Flat

Te koop voor verhuur en privé

Punta Prima, Alicante, Spanje

€100.000 (min. eigen middelen)

5 à 6% gegarandeerd rendement

Gesubsidieerd vastgoed, Huis

Te koop enkel voor verhuur

Vlaanderen, België

€83.000 Eigen Inbreng

Tot 9% Rendement

Flat

Te koop voor verhuur en privé

Benijófar, Alicante, Spanje

€78.200 Startkapitaal

€760 Netto Inkomsten / Maand

Flat

Te koop voor verhuur en privé

San Miguel de Salinas, Alicante, Spanje

€50.000 minimale investering

Tot 6% Rendement Gegarandeerd

Gesubsidieerd vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Kortrijk, België

Aanbiedingen voor kleinere budgetten

€1.000 min. te beleggen kapitaal

Rente per kwartaal uitbetaald

Serviceflat, Zorgvastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

€100 minimum per maand

8,1% rendementsprognose

Commercieel vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

€1.000 minimaal bedrag

Tot 7,5% rendement

Huis, Maatschappelijk verantwoord vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

Andere artikels uit deze reeks over buitenlands investerings­vastgoed

Gerelateerde Artikelen:

Contacteer ons

    Privacybeleid *