• Home
 • »
 • Blog
 • »
 • Investeren in vakantiewoningen: Tips, aandachtspunten, te vermijden fouten + Aanbod

Investeren in vakantiewoningen: Tips, aandachtspunten, te vermijden fouten + Aanbod

min leestijd

investeren in vakantiewoningen voor gemengd gebruik eigen privé gebruik ontspanning plus verhuur

Op zoek naar een handleiding voor het investeren in vakantiewoningen? Op deze pagina kan u een pak tips, aandachtspunten en te vermijden fouten lezen.

Zo bent u beter gewapend om slim en doordacht te beleggen in recreatiewoningen in binnen- en buitenland.

U krijgt op deze pagina ook een overzicht van interessante aanbiedingen van vakantiewoningen als vastgoedbelegging.

Inhoudsopgave

Inleiding | Investeren in vakantiewoningen

Er zijn veel redenen waarom beleggen in recreatief vastgoed of vakantiehuizen in de lift zit:

 • om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur,
 • als oplossing om de drukte, vervuiling, criminaliteit en verkeerschaos van de stad voor eventjes te ontvluchten,
 • vanwege pensioenplannen om extra pensioeninkomsten met vastgoed te verdienen,
 • als onderdeel van een plan om te rentenieren met vastgoed en vervroegd op pensioen te gaan,
 • vanuit investeringsperspectief met een lange beleggingshorizon,
 • om simpelweg terug één te worden met Moeder Natuur,
 • als manier om te gaan genieten van bepaalde specifieke hobby’s en sportactiviteiten (denk aan paardrijden, vissen, vliegvissen, fotografie, golfen, enzovoort).

Er zijn vele soorten vakantiewoningen in binnen- en buitenland te koop, van knusse huisjes verborgen in de bossen tot chalets bovenop een berg met de mooiste uitzichten.

Van luxe appartementen aan de golfbaan tot houten cottages aan het meer in een gezellig vakantiepark of op het uitgestrekte platteland.

In elk geval is het kopen van recreatief vastgoed of vakantiehuizen niet hetzelfde als een normaal huis in een dorp of stad kopen. Er zijn een pak doorslaggevende factoren die u in overweging moet nemen.

Denk bijvoorbeeld aan simpele zaken zoals onderhoudstaken (dakgoten, tuin, zwembad, rioleringen, de oprit, enzovoort). Maar ook uw visie, mentaliteit en levensstijl moet u in overweging nemen.

Bent u eenmaal ter plaatse voor een grondige inspectie? Dan is het is cruciaal om uw ogen en oren open te houden. Durf veel vragen te stellen voordat u de belegging in een vakantiewoning echt concretiseert.

Investeren in vakantiewoningen op het platteland

aankopen vakantiewoning met of zonder zwembad belangrijke keuze

Een vakantiewoning kopen in een plattelandsomgeving zit in de lift, zowel in binnen- als buitenland. Enkele oorzaken hiervan zijn de volgende:

Toegankelijkere vastgoedprijzen

Nu de kosten van het kopen van vastgoed in veel steden explosief stijgen, kunnen veel mensen het zich niet meer veroorloven om in de stad te wonen.

Zij verplaatsen zich dan ook massaal naar dorpen en het platteland voor beter betaalbare huisvesting.

Ook vakantiewoningen op het platteland doen het goed om dezelfde redenen. U krijgt er meer waar voor uw geld.

Jobflexibiliteit (telewerk) en werkzekerheid

Andere vastgoedinvesteerders in vakantiewoningen op het platteland zijn “stadsmigranten”.

Dit zijn zowel jonge families als gepensioneerden die de ratrace en het stedelijke leven achter zich willen laten op momenten dat het eventjes nodig is.

In een vakantiewoning op het rustig gelegen platteland kan men dan tot rust komen en even ontspannen in een landelijke omgeving.

Werkzekerheid en de toename van mensen die van thuis werken, zorgt ervoor dat werknemers meer dan alleen een weekendje weg kunnen krijgen van de baas.

Nieuwe technologie staat werknemers toe om te telewerken via het internet en mobiele telefonie. Hierdoor hoeven werknemers niet van 9 tot 5, vijf dagen per week, op kantoor te zijn.

Indien u dan een telewerkdag op vrijdag inplant, dan kan u eigenlijk al vanuit het vakantiehuisje werken om ’s avonds direct ter plaatse naar vakantie- en ontspanningsmodus te schakelen.

Omwille van gezondheidsredenen

Een recreatiewoning als belegging voor uw welzijn en gezondheid. Waarom niet? Werkgerelateerde stress komt helaas meer en meer voor. De maatschappij van vandaag is veeleisend en er wordt dikwijls heel veel verwacht.

De sociale druk op sociale media doet hier ook geen goed aan (de perceptie wordt gecreëerd dat het allemaal beter is elders)…

Investeren in een vakantiewoning kan helpen om volledig tot rust te komen. U kan er bijvoorbeeld alle gsm- en internetverkeer even stopzetten.

Een tweede huis kopen in het buitenland kan dus perfect zijn om volledig tot rust te komen en het hectische leven even achterwege te laten.

Vakantiewoning kopen als weekendverblijf

Tijdens het weekend even de sleur doorbreken. Door een bezoekje te brengen aan de vakantiewoning…

De verbeterde transportmogelijkheden en de toegang tot snelwegen in plattelandsgebieden heeft er ook tot geleid dat het investeren in recreatief vastgoed een stuk aantrekkelijker is geworden dan vroeger.

Ook de nabijheid van stations, hogesnelheidstreinen zoals de TGV en luchthavens is een belangrijk gegeven.

De democratisering van het reizen en de dalende kost van transport is een zegen voor investeerders in vakantiewoningen in binnen- en buitenland.

Investeren in vakantiewoningen als pensioenspaarformule

Bent u vrij begaan met uw oude dag en uw financiële onafhankelijkheid tijdens uw pensioenjaren? Dan kan het zijn dat u ontevreden bent met het rendement dat u momenteel krijgt op uw pensioenspaarplan…

Wist u dat uw opgespaarde kapitaal in een pensioenspaarplan liquide kunt maken om er beleggingsvastgoed zoals vakantiewoningen mee te financieren?

Op die manier kan u een veel hoger rendement behalen op uw eigen middelen.

Tenminste, indien u belegt in de juiste vakantiewoning met verhuurgarantie.

Beleggen in vastgoed met verhuurgarantie biedt enkele bijzonder interessante voordelen qua risico en rendement.

Dikwijls kan u er jaarlijks ook zelf een aantal weken gebruik van maken, tegen verlaagd tarief of gratis. Wat in de praktijk dus een extra rendement is in de vorm van een voordeel in natura.

Lees er nog meer info over op de volgende pagina’s die handelen over vastgoed als pensioenspaarplan:

Dit is afhankelijk van de promotor in kwestie maar is natuurlijk mooi meegenomen als bonusrendement en kers op de taart bovenop de mooie rendementen!

Aanbiedingen vakantievastgoed om zorgeloos extra pensioeninkomsten mee te verdienen

€89.400 Minimale Eigen Inbreng

8 à 9% Netto: Ongeëvenaard

€78.200 Startkapitaal

€760 Netto Inkomsten / Maand

Flat

Te koop voor verhuur en privé

San Miguel de Salinas, Alicante, Spanje

Beleggen in vakantiewoningen als alternatief voor een spaarrekening

investeren in vakantiewoningen kan op diverse locaties zoals in skigebieden

Tegenwoordig brengt een klassieke spaarrekening helaas niet veel meer op. Een vakantiewoning kopen in Frankrijk met verhuurgarantie kan dan een beleggingsalternatief vormen!

En wanneer de inflatie in rekening wordt gebracht, blijkt eigenlijk dat het gewoon verlieslatend is om geld op de bank te laten staan.

Dit omwille van de inflatie die hoger is dan het interestpercentage dat u krijgt, waardoor u bijgevolg jaarlijks aan koopkracht verliest.

In zo’n vervelende situatie bent u hoogstwaarschijnlijk op zoek naar beleggingsalternatieven. Bij voorkeur beleggingsalternatieven met laag en beperkt risico.

Deze kan u vinden in de niche beleggen in recreatief vastgoed indien u opteert voor vakantiewoningen met verhuurgarantie.

De financiële beloning op de lange termijn speelt zeker en vast een rol, ongeacht de reden van aanschaf, bijvoorbeeld als vrijetijdsbesteding of als investering.

Vanzelfsprekend zijn vakantiewoningen als pure opbrengsteigendom (voor verhuur) of als vakantiehuis voor gemengd gebruik (eigen gebruik + verhuur) het meest interessant qua rendement op uw belegging. Hieronder enkele illustraties:

Aanbod vakantiewoningen

€89.400 Minimale Eigen Inbreng

8 à 9% Netto: Ongeëvenaard

€78.200 Startkapitaal

€760 Netto Inkomsten / Maand

Flat

Te koop voor verhuur en privé

San Miguel de Salinas, Alicante, Spanje

Waarde en prijskaartje van vakantiewoning als investering

Het kopen van vastgoed buiten de stad kan risicovoller zijn dan het kopen van vastgoed in de stad, gezien het feit dat de waardering van vastgoed op het platteland ook afhangt van specifieke ontwikkelingen in dat plattelandsgebied.

Zoek een bloeiende regio met opwaarts potentieel om te investeren in vakantiewoningen

Zij die alleen een plek willen hebben om een weekendje weg te zijn, zullen misschien niet letten op de waarde van het land…

Maar als u recreatief vastgoed wilt kopen als een investering, moet u eigenlijk op zoek gaan naar een regio die snel groeit, nog steeds in ontwikkeling is en ook bezig is met het aanleggen van nieuwe transportverbindingen.

Kijk daarnaast ook uit naar gebieden met stijgende populaties en een toenemende werkgelegenheidsgraad. Vergeet ook niet om te zoeken naar gebieden die speciale voordelen bieden op het gebied van ontspanning, vrij tijd en levensstijl.

In het algemeen zijn recreatief vastgoed en vakantiewoningen die zich bevinden in gebieden dichtbij de stad de beste investeringen.

Met dichtbij wordt bedoeld op maximaal 3 à 4 uren van de dichtstbijzijnde transporthub (dikwijls een stad met station en luchthaven).

Een recreatiewoning als belegging aan de waterkant is wellicht het meest wenselijk, maar dit is ook vaak het duurst. Vergeet dus zeker niet om ook recreatief vastgoed in overweging te nemen dat niet vlakbij het water ligt.

Want ook dit type vakantiewoning kan even goed geweldige uitzichten bieden en zal tegelijkertijd met een lager prijskaartje en meer privacy komen.

Faciliteiten en voorzieningen beïnvloeden ook de prijs

nieuwbouw vakantiewoning strak wit gebouw of renovatie impact op rendement

Vergeet ook niet dat de nabijheid van allerlei faciliteiten en voorzieningen ook een invloed heeft op de waarde van een vakantiewoning.

 • Zijn er kleinere winkels of zelfs winkelcentra in de buurt?
 • Wat betreft ziekte en ongevallen: Zijn er medische faciliteiten in de buurt om een medisch noodgeval te kunnen opvangen?
 • Kunnen bezoekers van de streek aan hun trekken komen qua ontspanning en recreatieve faciliteiten?
 • Is er cultuur en geschiedenis in de regio om te bezichtigen?
 • Zijn er veel bezienswaardigheden in de streek?
 • Is het mogelijk om te gaan shoppen (vooral voor de dames heel belangrijk) in een nabijgelegen stad(je)?
 • Enzovoort

Hoe meer recreatieve activiteiten en faciliteiten er in de buurt mogelijk en beschikbaar zijn, des te meer de vakantiewoningen in deze streek waard zijn.

Investeren in vakantiewoningen om te verhuren

Quasi iedere vakantiewoning kan huurinkomsten opleveren. De vraag is: Welke prijs betaalt u ervoor? En beschouw deze ‘prijs’ maar dubbelzinnig.

Ten eerste zal de aankoopprijs op een of andere manier gecorreleerd zijn met de actuele huurprijzen in de buurt. Noem het een verdiscontering en een berekening van de waarde van het pand door de huidige waarde van de toekomstige binnenkomende kasstromen in rekening te brengen.

Ten tweede betaalt u met verhuren ook steeds een prijs op privé-vlak. Heeft u zin om huisbaas te spelen? Heeft u hier de tijd en energie voor?

Hoe gaat u voor voldoende promotie zorgen? En gaat u wel in staat zijn om een deftig nettorendement te behalen zonder een deftig netwerk van afnemers?

Alternatief: Investeren in vakantiewoningen voor gemengd gebruik

Een zorgeloos alternatief voor het investeren in vakantiewoningen om te verhuren, zijn vakantiewoningen voor gemengd gebruik.

Investeren in recreatiewoningen van dit type zorgt ervoor dat u zelf gebruik kunt maken van de eigendom maar dat de focus toch hoofdzakelijk op het rendement ligt!

Met andere woorden, u kan genieten van een compleet zorgeloze opbrengsteigendom in een vakantiepark of luxe resort in zo’n geval.

Jaarlijks strijkt u uw huurinkomsten op, gegarandeerd, en kan u bovendien ook privé gebruik maken van uw eigendom.

Dit privé-gebruik kan op verschillende manieren geregeld worden: aan een verlaagd tarief, direct in aftrek van uw huurinkomsten of GRATIS.

Alles hangt af van de aanbieder in kwestie dus goed vergelijken is de sleutel tot het vinden van de beste deal!

Een vakantiewoning als belegging bestaat, en indien u goed uitkijkt, kan u er jarenlang privé en financieel plezier van hebben!

Beleggen in verhuurwoningen met verhuurgarantie in het buitenland is mogelijk, inclusief gratis weken eigen gebruik.

Hieronder krijgt u enkele interessante investeringsopties te zien:

Investeren in vakantiewoningen voor gemengd gebruik

€89.400 Minimale Eigen Inbreng

8 à 9% Netto: Ongeëvenaard

€78.200 Startkapitaal

€760 Netto Inkomsten / Maand

Flat

Te koop voor verhuur en privé

San Miguel de Salinas, Alicante, Spanje

Hoe ver wilt u van de stad zitten?

Als u op het punt staat om de plek van uw recreatiewoning uit te kiezen, hou dan zeker rekening met uw persoonlijke levensstijl en behoeftes. Wilt u een plek hebben om te kunnen vissen of golfen?

Of zoekt u eerder een afgelegen kleine hutje in het bos? Of geeft u eerder de voorkeur aan een levendige stad?

Heeft u liever een eigen boerderij of een luxe chalet van drie verdiepingen hoog? De nabijheid van de stad of het dorp zal een belangrijke factor spelen in uw keuze.

Hou rekening met hoe ver weg ziekenhuizen, brandweer, politie, winkelcentra, clubs, speelpleinen, bioscopen en theaters zijn.

Gaat u met de auto, boot, (hogesnelheids)trein of vliegtuig reizen? Hoe goed zijn de wegen onderweg? Is er een groot vliegveld in de buurt en kan u er goedkoop naartoe vliegen?

Hoe vaak denkt u naar de dichtstbijzijnde stad te gaan? Als dat consistent elk weekend zou zijn, wilt u misschien niet meer dan een paar uur van de stad vandaan wonen.

Als het daarentegen maar twee keer per jaar is, is het niet zo heel erg om zeven tot acht uur van de stad verwijderd te zitten.

U moet ook de transportkosten van het reizen elke maand budgetteren en inschatten om te kijken of het financieel haalbaar is.

Vraag ook informatie aan over hoe dichtbij recreatieve faciliteiten zijn.

Zult u er zich vervelen of zijn er golflessen, fiets- en looproutes, een jachthaven, een kuuroord voor de dames, een (water)pretpark, (overdekte) speeltuinen, meren, paarden en/of overdekte skipistes in de buurt?

Onderzoek het klimaat en de omgeving

investeren in recreatiewoningen aan het strand idyllische locatie

Het weer en de 4 seizoenen

De meest gewenste gebieden zijn meestal die met de mildste klimaten en meestal zijn dit ook de duurdere gebieden. Idealiter zou u in alle vier de seizoenen het gebied moeten bezoeken.

Enkel zo komt u te weten hoe de streek aanvoelt tijdens de vier verschillende seizoenen.

Let op met ongewenste geuren

Een langer bezoek aan de regio zal u ook de mogelijkheid bieden om potentiële problemen te ontdekken, zoals slechte riolering of stank in de omgeving.

Denk aan vervelende geuren afkomstig van slachterijen, verbrandingsovens, afvalbergen, kippen- en varkenskwekerijen of zware industrie in de nabije omgeving.

Onderzoek potentiële bronnen van geluidsoverlast

En wat is het geluidsniveau op verschillende momenten van de dag? Hoe ver weg is het vliegveld? Zullen er elk half uur vliegtuigen boven uw hoofd vliegen?

Of zullen er geregeld vrachtwagens of tractors voorbij scheuren? Als u overweegt om aan het water te gaan wonen, zoek dan ook uit of het gezoem van motorboten en jetski’s u eventueel ernstig zal storen.

Vraag onderhoudsfrequenties na

Probeer ook uit te vissen of de gemeente de wegen onderhoudt of dat de wegen privéterrein zijn.

Buren zijn belangrijk in plattelandsgebieden, dus probeer er achter te komen wie zij zijn en wat hun ingesteldheid en gastvrijheid is ten aanzien van nieuwkomers.

Het is ook handig om te informeren naar elektriciteit, gas, telecom, water, riolering en septische putten. Probeer er achter te komen hoe frequent de septische put geleegd wordt (en wanneer de laatste keer was).

Het is ook handig om te weten te komen of er pesticiden in de buurt zijn gebruikt, aangezien dit uw gezondheid kan beïnvloeden. Dit kan door landbouwers zijn maar even goed door een lokale tuinier.

U moet wellicht ook iemand met kennis van zaken meebrengen om het dak, de ramen, de riolering, de leidingen, de afvoersystemen en de elektriciteitsaansluiting te controleren op gebreken.

Let op met renovaties (en lijken die dan sowieso uit de kast vallen)

Een recreatiewoning als belegging aankopen? Let dan op met renovaties en vervallen panden. Als u van plan bent om een pand te renoveren, probeer er dan achter te komen of uw gemeente restricties zal opleggen.

Praat met buurtbewoners, of probeer informatie te verkrijgen van het gemeentehuis, de bibliotheek of de dienst van ruimtelijke ordening om meer te weten te komen over de omgeving.

Conclusie: Op onderzoek gaan is de boodschap

Stel uw wensen en behoeftes vast en bepaal hoeveel u wilt betalen of investeren wanneer u voor een bepaald type recreatief vastgoed op een bepaalde plek kiest.

Investeren in vakantiewoningen, of het nu in de stad of op het platteland is, vergt hoe dan ook een aanzienlijke investering en u moet dan ook zeker zijn dat u blij zal zijn met uw uiteindelijke beslissing.

5 veelgemaakte fouten bij investeren in vakantiewoningen

investeren in vakantiewoningen tips overzicht te vermijden fouten

Beleggen in hoogwaardig recreatief vastgoed vergt een stappenproces. Het is hierbij belangrijk om te weten wat u moet doen en het is net zo belangrijk om te weten wat u zeker NIET moet doen.

U dient het aankoopproces zo transparant en eenvoudig mogelijk te houden. Bij elke stap in dit proces dient u er vooral voor te zorgen dat u investeert in het beste recreatief vastgoed voor uw wensen.

Of u nu wilt jagen, wandelen, kamperen, golven, zeilen, fietsen, een huis wilt bouwen, wilt investeren of alleen wilt ontspannen (of een combinatie van deze) in frivole stadjes al winkelend…

Met dit in gedachten volgen hieronder vijf veelgemaakte fouten van aspirant-kopers van vakantiewoningen die u moet vermijden:

Veronderstellen dat uw budget ontoereikend is

Hou altijd uw einddoel in de gaten: het kopen van een vakantiewoning (als investering) die perfect pas bij u en uw familie.

Als u uw budget bepaalt, onthoud dan dat u krijgt waarvoor u betaalt.

Begrijp dat verschillende panden een verschillende waarde hebben. En wat is het nut van net iets minder betalen als het vastgoed in kwestie dan toch niet 100% uw ding is of indien u er sowieso niet vaak gebruik kunt van maken.

Dan bent u beter om iets meer te betalen maar wel comfortabel en tevreden te zijn op de momenten dat quality time er toe doet.

En vergis u niet: U hoeft niet de totale aankoopprijs uit eigen zak te betalen! In de meeste gevallen is dit zelfs niet slim vanuit rendementsperspectief!

Dit betekent dat u met uw ogenschijnlijk kleine budget waarschijnlijk veel verder kunt springen dan u zelf oorspronkelijk dacht…

(Hypothecaire) lening voor de financiering van de vakantiewoning

Wanneer u uw opties op de Franse vastgoedmarkt gaat bekijken, zal u prijsvorken vinden van laag tot hoog. Bekijk sowieso meerdere opties en vergeet niet dat u het hele aankoopbedrag niet zelf hoeft te financieren!

Met andere woorden, in het merendeel van de gevallen sluiten kopers een (hypothecaire) lening af om de aankoop van de vakantiewoning te finaliseren.

Indien het om rendement gaat, is dit trouwens de enige slimme financieringsmethode! De verklaring hiervoor ligt voor de hand: U kan met een beperkte eigen inbreng toch de volle eigendom verwerven van een vakantiewoning.

De rest van het aankoopbedrag wordt betaald door de bank.

Vervolgens kan u jaarlijks, via een verhuurgarantie, een bepaald rendement verdienen dat berekend wordt over de aankoopprijs van de vakantiewoning (en niet over uw beperktere eigen inbreng).

Hefboomeffect bij investeren in vakantiewoningen

Moraal van het verhaal: Door beleggingspanden deels te financieren met vreemd vermogen, maakt u optimaal gebruik van het hefboomeffect bij het investeren in vastgoed.

Uw lening kost momenteel niet veel maar u strijkt wel de volle pot op qua rendement.

Op die manier scoort u dus een rendement op uw geïnvesteerde eigen middelen dat nog een pak hoger uitvalt dan wat de promotor afficheert.

Rendementen die vermeld worden zijn meestal uitgedrukt ten opzichte van de aankoopprijs, niet ten opzichte van uw ingebrachte eigen middelen.

Beleggen in vakantiewoningen met behulp van een (hypothecaire) lening kan dus financieel lucratief zijn in bepaalde gevallen!

Beleggen in vakantiewoningen met weinig geld (eigen inbreng)

Een vakantiewoning kopen kan al vanaf zo’n 50 000 euro eigen inbreng, de rest kan u dan gaan lenen.

Zo wordt een vakantiehuis kopen vergelijkbaar met het kopen van een nieuwe auto. Met dat verschil dat u voor de aankoop van zo’n recreatiewoning ook ‘geblokkeerd kapitaal’ kunt gebruiken om te belenen.

Met andere woorden: heeft u een privé pensioenspaarplan, een levensverzekering of een groepsverzekering lopen waarin u reeds kapitaal heeft opgespaard?

Dan kan u dit kapitaal beschouwen als onderdeel van de 50 000 euro minimum eigen inbreng.

En met behulp van een passende (hypothecaire) lening kan u dan een opklimmend rendement genieten, jaarlijks, berekend over de totale aankoopprijs.

Dit zorgt voor prachtige rendementen op de eigen middelen die u belegd heeft, zelfs na aflossing van de lening.

Onvoldoende nadenken over de functie van de vakantiewoning

vakantiewoningen aan de kust in binnen of buitenland

Dit zal verschillen van koper tot koper, dus maak een lijstje van hoe u de vakantiewoning zal gebruiken.

Het is het beste om nu aan deze dingen te denken en niet als u al een recreatiewoning gekocht heeft.

Lees in deze context ook zeker en vast Vastgoed in het buitenland kopen? Bepaal dan eerst jouw doel!

Voorbeeld 1: Investeren in vakantiewoningen voor ontspanning en plezier

Jagen als hobby

Als jagen uw einddoel is, zijn er bepaalde specifieke zaken die u uzelf kunt afvragen:

Hoeveel mensen zullen op uw grond kunnen jagen? Of, op hoeveel dieren denkt u te jagen? Dit kan invloed hebben op hoeveel grond u moet kopen. Waar wilt u op jagen?

Het antwoord kan u helpen met het kiezen van de plaats en zo kunt u opletten op bepaalde eigenschappen van uw vastgoed die goed bij uw faunavoorkeur zullen passen.

Wilt u groot wild op uw gronden? Als dat het geval is, moet u erg gefocust zijn op de beschikbaarheid en aanlevering van goede voeding en waterbronnen, of hoe makkelijk het is om zelf eten te verbouwen.

Golfen als hobby

Beleggen in vakantiewoningen als fervent golfer? En is een piekfijne 18-holes golfbaan in de buurt van uw vakantiewoning een absolute must?

Dan gaat u beter selecteren op basis van dit golfbaan criterium en stelt u de golfsport beter centraal in uw zoektocht.

Ga op zoek naar vakantiewoningen die aan of op een golfresort gelegen zijn. Dikwijls zijn er premium faciliteiten aanwezig waar u als eigenaar ook gebruik kunt van maken, zoals onderstaande aanbiedingen:

€89.400 Minimale Eigen Inbreng

8 à 9% Netto: Ongeëvenaard

€78.200 Startkapitaal

€760 Netto Inkomsten / Maand

Flat

Te koop voor verhuur en privé

San Miguel de Salinas, Alicante, Spanje

Kinderen als hobby – Alles in het teken van het gezin

Kinderen zijn iets speciaal. Tegenwoordig kunt u ze vrij lang stil houden met een tablet of smartphone. Maar dat is natuurlijk niet de bedoeling van een vakantiewoning…

De bedoeling is dat kinderen buiten spelen, een frisse neus halen, in de tuin kunnen spelen, enzovoort.

Wat voor faciliteiten voor de kinderen zijn er beschikbaar op het domein? Of in de buurt? Het is belangrijk om hier rekening mee te houden!

Wist u dat er resorts bestaan die specifiek aandacht besteden aan de allerjongsten?

Denk aan een overdekte binnenspeeltuin en een waterpretpark.

Kortom, de droom van ieder kind!

Watersport op zee en cultuur

Houdt u van de zee en af en toe wat cultuur? Dan kan het ook interessant zijn om een unieke badplaats uit te kiezen.

Om te duiken, om te zeilen, om andere watersporten te beoefenen…

Voorbeeld 2: Investeren in vakantiewoningen als pure belegging voor het rendement

Een vakantiewoning als belegging kan zeker en vast het klassieke spaarboekje aftroeven als alternatief!

Wenst u te investeren in vakantiewoningen omwille van de belegging en het hiermee gepaard gaande rendement?

Dan is uw insteek volledig anders. In zo’n geval wilt u vooral focussen op een vastgoedbelegging die steek houdt.

Er zijn promotoren waar u jaarlijks een vast rendement kunt opstrijken maar er bestaan ook promotoren die een variabel rendement aanbieden.

Als belegger dient u zelf te beslissen waar u tevreden mee bent.

Voorbeeld 3: Investeren in vakantiewoningen voor privé-gebruik én voor rendement

Wenst u een beleggingsalternatief voor uw spaarboekje? En zoekt u daarom naar een vrij risicoloze belegging?

Overweegt u te investeren in vakantiewoningen als manier om een belegging met laag risico te doen?

Begrijp dan dat dit, afhankelijk van de promotor en locatie, met enkele leuke extra bonusrendementen kan komen!

Zo kan u in bepaalde resorts, als eigenaar van een eigendom, genieten van bepaalde bonusrendementen in natura, zoals:

 • Gratis x aantal weken per jaar zelf gebruik maken van de vakantiewoning, of
 • Sterk verlaagd tarief om zelf de vakantiewoning te gebruiken

Niet in zee gaan met een gerenommeerde speler

Er is simpelweg geen beter alternatief. Het verkrijgen van advies van een promotor en vastgoedexpert die reeds jaren gespecialiseerd is in recreatief vastgoed, is de allerbeste zet.

Waar u vooral moet naar zoeken zijn professionals die veel ervaring hebben in het verkopen van recreatief vastgoed. Bij voorkeur zijn het experts die hun expertise onderhouden door bijscholing te volgen en ook bijkomende (internationaal erkende) certificaten proberen te behalen.

Dergelijke promotoren en profielen kunnen u helpen met van alles: van het maken van rendementssimulaties op maat van uw situatie (eigen inbreng, beleggingshorizon) tot het vinden van een geschikte financiering voor de vakantiewoning via een gespecialiseerde kredietverstrekker voor vastgoedaankopen in binnen- en buitenland.

Dergelijke experts zullen er ook voor zorgen dat uw daadwerkelijke aankoop soepel en zonder problemen zal verlopen.

De aankoopprijs niet naar waarde inschatten

Dit gaat over de aspecten van de waarde van vastgoed, zoals gebruikte materialen, waardering van de grond, de impact van locatie op de prijs en de inplanting van het vastgoed op de grond.

Warren Buffett vatte het heel goed samen:

De prijs is hoeveel u betaalt. De waarde is wat u krijgt.

Nogmaals, het is belangrijk om met een expert te werken die u van A tot Z kan uitleggen hoe de waarde van een bepaalde vakantiewoning tot stand komt.

Een goede expert zal u klaar en duidelijk kunnen vertellen welke de verschillende factoren zijn die meespelen.

Is de omgeving aantrekkelijk? Heeft de locatie de mogelijkheid om als ontspanningsplek te dienen? Hoe zien vergelijkbare plekken in de omgeving eruit?

Is de vakantiewoning die u zou kopen waardevast? Is er een track record uit het verleden qua evolutie van de waarde?

Het rendement van investeren in vakantiewoningen onderschatten

Nogal wat mensen met spaargeld hebben de wens om het spaarboekje te vervangen door iets dat wel nog rendement opbrengt.

Een investering in vastgoed kan ook dienen als afdekkingsinstrument tegen de risicovollere aandelenmarkten.

Vastgoedinvesteringen doen het goed als het gaat om inflatiebestrijding en bieden een manier voor investeerders om hun beleggingsportefeuille te diversifiëren.

En ook al zijn prestaties uit het verleden niet per se een indicator voor opbrengsten in de toekomst, toch is er een groeiende vraag naar recreatief opbrengstvastgoed.

Dit komt doordat steeds meer mensen op zoek zijn naar een toevluchtsoord voor hun familie en vrienden.

En, een bijkomend en niet te onderschatten voordeel is dat zo’n eigendom ook kan worden gebruikt als een goed renderende investering!

Het rendement van een vakantiewoning kan best wel interessant zijn.

Investeren in vakantiewoningen – Kanttekening

Tot slot nog een belangrijke kanttekening inzake beleggen in vakantiewoningen: Het is bijna onmogelijk om als koper van recreatief vastgoed alle ins en outs van een slimme aankoop te kennen.

Om te beleggen in vakantiehuizen is het dus niet meer dan logisch om een expert in te schakelen.

Het is per slot van rekening belangrijk dat u geen fouten maakt die u kunnen weerhouden van het kopen van de juiste vakantiewoning – een plek waar u het meeste van zal genieten, privé, financieel of beide!

Investeren in vakantieparken kan aantrekkelijk zijn en financieel steek houden. Het is juist een kwestie van goed uw huiswerk te maken!

Check in het kader van grondig uw huiswerk maken zeker ook nog de volgende twee pagina’s:

Nog meer mogelijkheden om te beleggen in vastgoed

Aanbiedingen voor grotere budgetten

€89.400 Minimale Eigen Inbreng

8 à 9% Netto: Ongeëvenaard

€107.350 Startkapitaal

€1.060 Netto Inkomsten / Maand

Flat

Te koop voor verhuur en privé

Punta Prima, Alicante, Spanje

€100.000 (min. eigen middelen)

5 à 6% gegarandeerd rendement

Gesubsidieerd vastgoed, Huis

Te koop enkel voor verhuur

Vlaanderen, België

€83.000 Eigen Inbreng

Tot 9% Rendement

Flat

Te koop voor verhuur en privé

Benijófar, Alicante, Spanje

€78.200 Startkapitaal

€760 Netto Inkomsten / Maand

Flat

Te koop voor verhuur en privé

San Miguel de Salinas, Alicante, Spanje

€50.000 minimale investering

Tot 6% Rendement Gegarandeerd

Gesubsidieerd vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Kortrijk, België

Aanbiedingen voor kleinere budgetten

€1.000 min. te beleggen kapitaal

Rente per kwartaal uitbetaald

Serviceflat, Zorgvastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

€100 minimum per maand

8,1% rendementsprognose

Commercieel vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

€1.000 minimaal bedrag

Tot 7,5% rendement

Huis, Maatschappelijk verantwoord vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

Gerelateerde Artikelen:

Contacteer ons

  Privacybeleid *