• Home
 • »
 • Blog
 • »
 • Investeren in Spaans vastgoed: Welk investeerdersprofiel past bij u?

Investeren in Spaans vastgoed: Welk investeerdersprofiel past bij u?

min leestijd

Typisch Spaanse Huizen Met Zwembaden En Aangelegde Tuinen Dichtbij De Mediterraanse Zee In De Provincie Alicante als illustratie van investeren in Spaans vastgoed

Investeren in Spaans vastgoed is als het vinden van een verborgen schat.

Een schat die wordt weerspiegeld in zonovergoten stranden, betoverende culturen, heerlijke gastronomie en natuurlijk financieel potentieel. 

Spaans vastgoed biedt talloze mogelijkheden, van het eigenaarschap van een droomhuis, tot de zorgeloze levensstijl van de pensionado, tot de lucratieve mogelijkheden van huurinkomsten. 

Kom hieronder te weten wie deze investeerders zijn die kiezen om hun geld te planten in de vruchtbare grond van de Spaanse vastgoedmarkt.

Investeren in Spaans vastgoed: Inleiding

Typisch Spaanse Huizen Met Zwembaden En Aangelegde Tuinen Dichtbij De Mediterraanse Zee In De Provincie Alicante als illustratie van investeren in Spaans vastgoed

Investeren in Spaanse immobiliën is meer dan alleen het verwerven van een stuk onroerend goed: het is een kans om een unieke levensstijl te omarmen, financiële winst te behalen en te genieten van de voordelen van een tweede huis onder de warme Spaanse zon

Maar wie zijn de mensen die kiezen voor deze boeiende investeringsroute? En wat drijft hen?

Of u nu droomt van een pensioen in Spanje aan de Middellandse Zee, het bezitten van een vakantiehuis of het realiseren van lucratieve huurinkomsten, deze gids duikt diep in de diverse profielen van Spaanse vastgoedinvesteerders.

Tip: Bekijk zeker en vast ook de investeringsaanbieding Investeren in vastgoed Spanje met mooi rendement en vrij te bepalen privégebruik.

Maak kennis met de motivaties, uitdagingen en voordelen van elk profiel en ontdek de unieke aantrekkingskracht van het Spaanse vastgoedlandschap.

Verschillende profielen van Spaanse vastgoedinvesteerders

Er zijn verschillende profielen van mensen die willen investeren in Spanje, en hun belangrijkste motivaties kunnen als volgt worden samengevat:

Bent u volledig overdonderd door het enorme aanbod op de Spaanse vastgoedmarkt?

Geniet van Persoonlijke Begeleiding & Toegang tot Exclusieve Deals!

Vind Uw Gewenste Spaanse Woning met Ons Gratis Advies op Maat

 1. Het kopen van een tweede huis in Spanje om er zelf een paar maanden per jaar door te brengen.
 2. Met pensioen gaan in Spanje als Belg of Nederlander om te genieten van de Spaanse zon.
 3. Investeren in onroerend goed in Spanje voor verhuur.

Als u van plan bent om in Spanje te gaan wonen, is het belangrijk om aandacht te besteden aan de verschillende administratieve procedures aangezien de wetgeving, sociale rechten, belastingen en heffingen in Spanje anders zijn dan in Nederland of België.

Dit artikel biedt een uitgebreid overzicht van de verschillende profielen van mensen die willen investeren in Spanje.

Profiel 1: Het kopen van een tweede huis als investering voor eigen gebruik in Spanje

Luxe Toeristische Appartementen Met Beneden En Bovenverdieping Met Privé Zwembad En Tuintje De Zee In De Achtergrond

Voordelen van het investeren in een tweede huis in Spanje

Het kopen van een woning in Spanje om te gebruiken als tweede huis is een populaire keuze voor veel Belgen en Nederlanders.

Voor velen is het kopen van een tweede huis in steden als Barcelona, Valencia, Malaga of Sevilla een droom die uitkomt.

Anderen verkiezen de Costa Dorada, Costa Brava of de Costa del Sol. En ook de vastgoedmarkt van de Costa Blanca heeft een pak interessante troeven te bieden!

Bekijk in dit kader zeker en vast de volgende overzichtspagina's:

Spanje biedt een uitzonderlijke natuurlijke omgeving, variërend van prachtige stranden tot indrukwekkende bergen en uitgestrekte vlaktes.

De levenskost in Spanje is toegankelijker en de levensstijl zeer aangenaam, met talloze restaurants, tapas, een mild klimaat (hoewel het soms heel heet kan zijn in Spanje) en een unieke cultuur met prachtige architectuur.

Reizen vanuit België of Nederland naar Spanje is ook gemakkelijk en betaalbaar dankzij de low-cost luchtvaartmaatschappijen.

Overwegingen bij het investeren in een tweede huis in Spanje

Het is aan te raden om een woning te kopen in een stad met goede verbindingen of dicht bij een grote stad met toeristische, culturele en uitgaansvoorzieningen.

Tip: Bekijk ons ander artikel voor de beste Spaanse steden om vastgoed te kopen.

Het is ook sterk aanbevolen om bij de aankoop van een woning in Spanje begeleiding te krijgen van een Spaanse advocaat om onverwachte kosten en problemen met de Spaanse woning te voorkomen.

Vastgoed te koop in Spanje: Actueel aanbod

Profiel 2: Investeren in Spaans vastgoed voor pensionering

Gelukkig Koppel Van Middelbare Leeftijd Wandelen Hand In Hand Langs Een Jachthaven Genietend Van Een Actieve Dag In De Zomerzon

Voordelen van het investeren in Spaans vastgoed voor pensionering

Mensen die denken aan pensioneren in Spanje worden terecht verleid door het warme klimaat, de vriendelijke mensen en de goede levensstandaard.

Spanje biedt ook een gezond en aangenaam klimaat, waardoor het ideaal is voor mensen met gezondheidsproblemen.

Weetje: Wist u dat Spanje de hoogste levensverwachting in de EU heeft?

Tweede weetje: Bent u op zoek naar een warme costa met mild klimaat? Met toegankelijke prijzen? Bekijk dan even het volgende aanbod van vastgoed te koop aan de Costa Cálida:

Overwegingen bij het investeren in Spaans vastgoed voor pensionering

Als u overweegt uw pensioen door te brengen in Spanje, zijn er bepaalde administratieve procedures waar u rekening mee moet houden.

Deze omvatten onder andere:

Inzicht in uw recht om als resident of niet-resident in Spanje te verblijven

Illustratie Van Verhuizen In Spanje Een Kartonnen Huis Gezet Op Een Steekwagen Op Een Kaart Van Spanje Met Een Witte Achtergrond

Als u afkomstig bent uit een land van de Europese Unie (inclusief Zwitserland), kunt u maximaal 3 maanden in Spanje verblijven zonder u in te schrijven.

Als u echter langer dan 3 maanden in Spanje wilt verblijven, bijvoorbeeld om uw pensioen daar door te brengen, moet u een verblijfsvergunning ("Tarjeta de Residencia") aanvragen bij de vreemdelingendienst (Oficina de Extranjeros).

Deze verblijfsvergunning is 5 jaar geldig is en moet daarna worden verlengd.

Om uw Spaanse verblijfsvergunning te verkrijgen, zullen de autoriteiten u vragen om aan te tonen dat u een gezondheidsdekking heeft en dat uw financiële situatie u toelaat om er te wonen zonder ten laste te komen van het systeem.

Als gepensioneerde voldoet u aan het bovenstaande dankzij uw pensioen (dat uw financiële stabiliteit bewijst) en de sociale bijdragen die u tijdens uw werkende jaren hebt betaald in uw thuisland (waardoor u toegang krijgt tot het Spaanse zorgsysteem).

Het belang van een vreemdelingenidentificatienummer (NIE)

Het NIE nummer in Spanje is een uniek en exclusief persoonsnummer dat wordt toegekend aan buitenlanders door het directoraat-generaal van de politie.

Het is essentieel om een NIE te hebben in Spanje, omdat dit nummer wordt gebruikt op allerhande openbare documenten en formulieren die aan buitenlanders worden verstrekt.

Het verkrijgen van een NIE kan worden gedaan bij de Spaanse consulaten in uw land van herkomst of rechtstreeks in Spanje bij het nationale politiebureau in uw woonplaats.

Dekking en bescherming van de sociale zekerheid in Spanje

Als u permanent in Spanje woont, heeft u recht op sociale bescherming in Spanje, bekend als "Seguridad social".

Er bestaan overeenkomsten tussen de landen van de Europese Unie en Spanje, waardoor u toegang heeft tot sociale dekking.

Informeer bij uw ziekenfonds of verzekeringsmaatschappij naar de juiste formulieren voor expatriatie naar Spanje.

Het Spaanse banksysteem

Een Rechter Hand Steekt Een Muntstuk In Een Spaarvarken Beschilderd Met De Spaanse Vlag Staande Op Houten Planken

Het is aanbevolen om een Spaanse bankrekening te openen om al uw transacties te vergemakkelijken.

Bovendien is het ook nuttig om een creditcard te hebben, die zeer gebruikelijk is in Spanje en waar u de meeste betalingen mee kunt doen.

Het openen van een bankrekening in Spanje is doorgaans vrij eenvoudig en snel.

Spaans leren

Het is geen geheim dat Spanjaarden graag in hun moedertaal communiceren en dat Engels niet door iedereen wordt gesproken.

Daarom is het sterk aan te raden om Spaans te leren voordat u naar Spanje gaat.

Een goede kennis van de taal zal u helpen om beter te integreren in de Spaanse samenleving en uw leven daar aangenamer te maken.

Profiel 3: Investeren in Spaans vastgoed voor verhuur

Concept Van Onroerend Goed Verhuren In Spanje Man Geeft Sleutel Met Huisvormige Sleutelhanger Af In Een Modern Licht En Lobbyinterieur

Spanje is een van de top toeristische bestemmingen ter wereld, wat betekent dat er een constante vraag is naar huurwoningen, vooral in de grote steden en aan de kust.

Tip: Toerisme is slechts een van de vele interessante sectoren om in te investeren in Spanje.

Deze vraag biedt potentiële vastgoedbeleggers aantrekkelijke mogelijkheden voor stabiele en rendabele investeringen.

Hier zijn enkele voordelen en overwegingen als u in Spaans vastgoed wilt investeren om te verhuren:

Voordelen van het investeren in Spaans vastgoed voor verhuur

Sterke vraag: Het hele jaar door is er een constante vraag naar huurwoningen, vooral in toeristische hotspots en stedelijke gebieden (zoals deze beste Spaanse steden voor vastgoedinvesteerders).

Een van de redenen waarom deze vraag zo sterk is, is omdat ze bestaat uit korte- en langetermijnverhuur in Spanje.

Hoog rendement: Dankzij het hoge aantal toeristen en de vraag naar huurwoningen kunnen de rendementen op verhuurde vastgoedbeleggingen aanzienlijk zijn.

Waardestijging: De vastgoedprijzen in Spanje zijn over het algemeen aan het stijgen, wat betekent dat uw investering waarschijnlijk in waarde zal toenemen over de tijd.

In ieder geval, in Spanje krijgt u alvast meer vastgoed voor hetzelfde geld in vergelijking met Nederland of België.

Overzicht van opbrengsteigendommen te koop in Spanje

€89.400 Minimale Eigen Inbreng
8 à 9% Netto: Ongeëvenaard
€107.350 Startkapitaal
€1.060 Netto Inkomsten / Maand
€83.000 Eigen Inbreng
Tot 9% Rendement
€78.200 Startkapitaal
€760 Netto Inkomsten / Maand
€249.000 Vanaf Prijs
All-in, geen verrassingen
Flat
Los Altos, Torrevieja, Alicante, Spanje

Overwegingen bij het investeren in Spaans vastgoed voor verhuur

Wetgeving: Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de wetgeving rond het verhuren van vastgoed in Spanje aangezien er regels en voorschriften zijn die moeten worden nageleefd

Zo kunnen bijvoorbeeld regio's verschillende regels hebben voor de verhuur van vakantiewoningen en kunnen de mede-eigenaars van de Spaanse residentie ook iets te zeggen hebben over vakantieverhuur.

Beheer: Het beheer van een huurwoning kan tijdrovend zijn, vooral als u niet in Spanje woont.

Het kan daarom nuttig zijn om een beheermaatschappij in te huren om zaken als huurbetalingen, onderhoud en huurdersrelaties te behandelen.

Belastingen: U moet op de hoogte zijn van de belastingverplichtingen die verbonden zijn aan het bezitten en verhuren van onroerend goed in Spanje, waaronder inkomstenbelasting en gemeentelijke belastingen in Spanje.

Type onroerend goed: Denk goed na over wat u precies wilt en niet wilt. Elk type onroerend goed biedt voor- en nadelen en alles hangt af van uw specifieke wensen qua locatie, faciliteiten en budget.

Bekijk zeker en vast de volgende pagina's voor meer inzichten in het huidige actueel aanbod in Spanje:

Investeren in Spaans vastgoed: Conclusie

Mooie Spaanse Vakantiehuizen Midden Een Oase Van Groen En Blauwe Lucht En Zee

Investeren in Spaans vastgoed kan zeker de moeite waard zijn, of het nu gaat om een tweede huis, voor uw pensionering of voor verhuur.

Het is echter belangrijk om uw huiswerk te doen, de markt te begrijpen en professioneel advies in te winnen om ervoor te zorgen dat uw investering geen kat in een zak wordt.

Spanje heeft veel te bieden, zowel op het gebied van levensstijl als investeringsmogelijkheden, dus waarom zou u niet overwegen om ook te investeren in Spaans vastgoed?

Contacteer ons

  Privacybeleid *

  Bent u volledig overdonderd door het enorme aanbod op de Spaanse vastgoedmarkt?

  Geniet van Persoonlijke Begeleiding & Toegang tot Exclusieve Deals!