• Home
 • »
 • Blog
 • »
 • In Spanje wonen en investeren: Ontdek 12 betoverende redenen

In Spanje wonen en investeren: Ontdek 12 betoverende redenen

min leestijd

Een Dame En Een Jongen Van Middelbare Leeftijd Naast Een Oudere Dame Hijsen Een Spaanse Vlag Trots Dat Ze In Spanje Wonen En Investeren

Als de gedachten aan in Spanje wonen en investeren u betoveren en in vervoering brengen, dan bent u zeker niet de enige met vlinders in de buik!

In dit zonnige paradijs vindt u een harmonische samensmelting van zonovergoten landschappen, smakelijke tapas, overheerlijke wijnen en een volk doordrenkt met levensvreugde! 

Of u nu hunkert naar de bruisende stadsdrukte van Madrid, Valencia, Alicante of Barcelona, de serene rust van het Andalusische platteland, of de prachtige lage zandstranden van de Costa del Sol, Spanje omarmt u in elk geval met open armen!

Hieronder leiden we u van de kleurrijke Spaanse cultuur tot de heerlijke gastronomie en de onbegrensde investeringsmogelijkheden van dit prachtige land.

Laat ons u meenemen op een verrijkende digitale ontdekkingsreis door Spanje, waar u kunt genieten van de zon, de siësta, lekkere specialiteiten en streekproducten, aantrekkelijke voorwaarden om er te telewerken, verse voeding aan scherpe prijzen en een leven dat uw stoutste dromen overtreft!

In Spanje wonen en investeren: Twaalf redenen om dit paradijs van zon, cultuur en investeringen te overwegen

Een Dame En Een Jongen Van Middelbare Leeftijd Naast Een Oudere Dame Hijsen Een Spaanse Vlag Trots Dat Ze In Spanje Wonen En Investeren

Steeds meer mensen (Belgen en Nederlanders dus ook) komen tot de conclusie dat Spanje het beloofde land is om te investeren en te wonen.

Ze worden aangetrokken door de verleidelijke zonnestralen, de onweerstaanbare charme van de cultuur en de lucratieve (en nog betaalbare) vastgoedmarkt.

Wat leidt deze avonturiers zoal naar de zonnige kusten of het binnenland van Spanje? 

Hieronder onthullen we twaalf onweerstaanbare redenen waarom mensen hun hart aan Spanje verliezen! Hierbij laten we u het Spanje zien dat u nog niet kende.

Van de rijke cultuur tot de perfecte klimatologische omstandigheden, stap voor stap zullen we u helpen om de sprong te wagen om in dit land te investeren en te wonen!

Spaanse cultuur

De Torens Van Het Meesterwerk Van Gaudi De Sagrada Familia In Barcelona

Waar u ook naartoe gaat, u zult er ongetwijfeld ondergedompeld worden in de rijke geschiedenis van Spanje (en misschien ook wel in de unieke geschiedenis van Andalusië).

Spanje is namelijk een natie die sinds haar ontstaan is opgebouwd uit vele verschillende groepen, elk met hun eigen bijzonderheden en verschillen.

Het resultaat hiervan is een Spaanse cultuur die zeer divers is en een reeks Spaanse regio's met hun eigen tradities en specialiteiten. 

Als u dus besluit om in Spanje te gaan wonen, betekent dit automatisch ook dat u fascinerende momenten kunt beleven en cultureel 'gezegende' plaatsen kunt ontdekken. 

U kunt bijvoorbeeld naar Granada gaan en er het Alhambra gaan bekijken, u kan Barcelona bezoeken om er de meesterwerken van Gaudí te bewonderen, of u kan naar het noorden gaan om er de grot van Altamira te verkennen.

Het perfecte klimaat

Valencia Stad Op Een Zonnig Weerpictogram Gerelateerde Weersvoorspelling In Spanje Wonen En Investeren Betekent Goed Weer

Spanje biedt het hele jaar door ideaal weer, met ongeveer 300 zonnige dagen per jaar! Heel wat Belgen en Nederlanders die depressief worden door het grijze, natte weer zien hier dus natuurlijk een opportuniteit in!

In de winter kunt u in Spanje gewoon met een trui en/of jas over straat lopen (u kunt er met andere woorden genieten van mild winterweer) en in de zomer kunt u heerlijk ontspannen op het strand en 's avonds buiten leven zoals iedereen.

Bovendien is een van de belangrijkste voordelen van het Spaanse grondgebied de diversiteit van het landschap:

 • Als u bijvoorbeeld de voorkeur geeft aan een iets vochtiger en regenachtiger klimaat, is het noorden van het land iets voor u.
 • Als u daarentegen van de zon en hogere temperaturen houdt omdat u vitamine D nodig hebt, is de Middellandse Zeekust ideaal (van Catalonië tot Andalusië).

Artistiek erfgoed en inspiratie

Spanje staat bekend om zijn rijke artistieke erfgoed en heeft vele beroemde kunstenaars voortgebracht, zoals Pablo Picasso, Salvador Dalí en Antoni Gaudí. 

Als u een liefhebber van kunst en cultuur bent, zult u in Spanje talloze musea, galerieën en architectonische meesterwerken vinden die u zullen inspireren en verwonderen. 

Van het iconische Museo Nacional del Prado in Madrid tot het surrealistische Dalí Theatre-Museum in Figueres, er valt altijd wel iets nieuws en betoverends te ontdekken. 

Door de rijke artistieke erfgoed dat Spanje te bieden heeft, trekt het land een breed scala aan bezoekers aan, waaronder kunstliefhebbers en creatieve geesten.

Weetje: Dit biedt een geweldige kans om op de juiste locatie te investeren in een tweede huis in Spanje en deze Spaanse woning (af en toe) te verhuren aan huurders die op zoek zijn naar een inspirerende omgeving tijdens hun verblijf!

Een van de beste levenskwaliteiten ter wereld

Groep Jonge Gelukkige Vrienden Die Volop Genieten Van Een Picknick En Toasten Met Een Glas Rode Wijn

Spanje staat bekend als een land met een ongelooflijke levenskwaliteit.

Hier vindt u namelijk niet de stressvolle werk- en levensstijl die vaak voorkomt in andere grote steden zoals New York, Brussel, Amsterdam, Parijs of Londen.

De Spaanse mentaliteit en geest is gebaseerd op het optimaal benutten van het leven, vooral als het gaat om het delen van toffe momenten met anderen.

En quasi iedereen kan van deze sociale levensstijl en de hoge levenskwaliteit genieten dankzij de lage kosten van levensonderhoud in Spanje.

Veel zaken zoals voedsel en producten in supermarkten, maaltijden in restaurants, en zelfs huizen- en huurprijzen, zijn er veel goedkoper dan in Nederland, België en vele andere Europese landen. 

Daarom kunt u in Spanje een ongelooflijk leven leiden met een normaal salaris en in Spanje leven met een Belgisch of Nederlands pensioen is ook absoluut haalbaar en realistisch!

De voordelen van de voeding en medische voorzieningen

Gezonde Verse Mediterrane Producten Gepresenteerd Op Een Rustieke Houten Plank Met Glaasje Rode Wijn

De mediterrane voeding van Spanje, die rijk is aan verse vis, fruit en groenten, de vele zonuren, maar ook de ontspannen en plezierige levensstijl...

Deze fantastische zaken dragen allemaal bij aan het feit dat Spanje een van de hoogste levensverwachtingen ter wereld heeft!

Volgens sommige studies heeft Spanje ook een van de beste medische zorgstelsels ter wereld. U zou het misschien niet verwachten maar de Spanjaarden zijn geavanceerd op het vlak van hun gezondheidsvoorzieningen!

Er is een quasi gratis openbaar gezondheidsstelsel in voege dat toegankelijk is voor alle inwoners van het land (de belastingbetalers) en een buitengewone dienstverlening biedt. 

Weetje: Als u bepaalde behandelingen en operaties zou willen ondergaan in de private gezondheidszorg in Spanje, zult u vaststellen dat de prijzen hiervoor betaalbaarder zijn dan in de meeste andere Europese landen. 

Actieve levensstijl en buitenactiviteiten

Spanje biedt een overvloed aan mogelijkheden voor leuke buitenactiviteiten en een actieve levensstijl.

Of het nu gaat om wandelen in de prachtige natuurparken van de Pyreneeën, surfen op de golven van de Atlantische Oceaan, met een boot(je) varen op de Middellandse Zee of de Mar Menor, jagen op 4 types Ibex (Beceite, Zuidoostelijke, Gredos en Ronda steenbok) in de prachtige Spaanse gebergtes, fietsen door schilderachtige landschappen of golfen op golfbanen van wereldklasse, er is voor elk wat wils!

Het milde klimaat in Spanje maakt het mogelijk om het hele jaar door van deze activiteiten te genieten en tegelijkertijd gezond en fit te blijven (tip: vermijd fysieke activiteiten overdag tijdens de zomermaanden wanneer de Spaanse hitte echt krachtig is).

Met de vele mogelijkheden voor buitenactiviteiten en een actieve levensstijl in Spanje, zoals wandelen, fietsen, surfen en golfen, kunt u uw Spaanse woning of appartement eventueel ook te huur aanbieden en positioneren als een ideale uitvalsbasis voor avontuurlijke vakantiegangers. 

Met andere woorden, faciliteiten en voorzieningen aanbieden die gericht zijn op deze activiteiten kan helpen bij het aantrekken van huurders die op zoek zijn naar een spannende en energieke vakantie-ervaring!

De vele expatgemeenschappen

Illustratie Van Toetsenbord Met Knop Met De Tekst Verblijfsvergunning En Andere Met Spaanse Vlag Immigratie Gerelateerd

Verhuizen naar een nieuw land kan een moeilijk proces zijn. U laat immers uw familie en vrienden achter en moet langzaam maar zeker een nieuwe sociale kring opbouwen.

Maar geen paniek want in Spanje is dat helemaal niet moeilijk!

Via diverse online platforms en sociale media kunt u alle evenementen vinden die er wekelijks georganiseerd worden! Dit zijn perfecte momenten voor expats om nieuwe vrienden te maken en toffe contacten te leggen.

Natuurlijk zijn deze evenementen talrijker in grote steden zoals Madrid, Barcelona of Valencia.

Maar waar u ook gaat wonen, er betstaat hoogstwaarschijnlijk wel een lokale Facebook-groep met expats die in dat gebied wonen.

Over het algemeen is mensen ontmoeten die zich in dezelfde situatie bevinden als u in Spanje dus heel gemakkelijk.

Met de juiste ingesteldheid en de nodige portie positivisme zult u absoluut geen probleem hebben om gelijkgestemde mensen met dezelfde interesses te vinden!

Een verblijfsvergunning verkrijgen is gemakkelijk

Vlag Van Europese Unie Op Gele Achtergrond Met Houten Blokjes Die Verwijzen Naar Vrijheid Van Personen Als Een Van De Vier Vrijheden In De EU Beweging

Een ander voordeel van Spanje is de immigratiewetgeving.

Voor EU-inwoners (Belgen en Nederlanders onder andere)

Ten eerste is Spanje bijzonder eenvoudig toegankelijk voor EU-burgers zoals Nederlanders en Belgen dankzij de 4 Europese vrijheden (vrij verkeer van (1) goederen, (2) personen, (3) diensten en (4) kapitaal).

Belgen en Nederlanders kunnen dus huren in Spanje of verschillende types vastgoed kopen in Spanje als ze dat wensen. Bovendien kunnen ze er solliciteren en een job uitoefenen, er zich vestigen als zelfstandige ondernemer of er gewoon pensioneren en van het leven genieten.

Daarnaast zijn er ook veel mogelijkheden voor niet-EU-burgers (van buiten de Europese Unie) die in Spanje willen gaan wonen en werken.

Dit lijkt misschien irrelevant voor Belgen en Nederlanders maar het is het niet! Indirect heeft het namelijk een effect op de vraag naar Spaans vastgoed te koop (alsook naar degelijk Spaans vastgoed te huur).

Voor niet-EU inwoners

Het verkrijgen van een visum voor niet-EU inwoners in Spanje is ook relatief eenvoudig te noemen.

Zo is er het Spaanse Gouden investeerdersvisum, een verblijfsvergunning die kan worden verkregen door eenvoudigweg minimaal 500 000 euro te investeren in onroerend goed in Spanje.

Als men naar Spanje wilt verhuizen, heeft men sowieso een huis of appartement nodig om in te wonen. Dus voor bepaalde niet-EU onderdanen met voldoende liquide middelen kan dit een zeer goede optie zijn. 

Er bestaan echter ook nog andere verblijfsvergunningen die zijn aangepast aan vele specifieke situaties van buitenlanders uit de hele wereld die in Spanje willen wonen.

Als een niet-EU onderdaan bijvoorbeeld met pensioen wilt gaan in Spanje, is het non-profit visum ideaal. 

Goed om te weten: het is mogelijk om gespecialiseerde immigratieadvocaten in te schakelen om u tijdens het proces te begeleiden.

Investeren in onroerend goed in Spanje

Mediterraans Stenen Huis In Een Ruwe Idyllische Omgeving Gebouwd Tussen De Bomen Niet Ver Van De Zee

Met betrekking tot investeren in onroerend goed in Spanje zijn er twee belangrijke aandachtspunten:

Twee aandachtspunten

Ten eerste zijn er, ongeacht uw budget, veel aanbiedingen beschikbaar die hoogstwaarschijnlijk binnen uw financiële mogelijkheden vallen.

Zo is er een ruim aanbod van bestaand/tweedehands vastgoed te vinden op het platteland.

Opgelet: Het overweldigende aantal opties maakt het echter niet gemakkelijk om een nieuwe woning te vinden.

Tip: Nieuwbouw vastgoed in Spanje biedt ook grote voordelen (en ook off-plan kopen in Spanje behoort tot uw mogelijkheden)!

Ten tweede zijn er veel huizen en appartementen beschikbaar tegen een betaalbare prijs.

Ter vergelijking: In Spanje kunt u voor hetzelfde geld veel meer krijgen dan in België of Nederland.

Let op, dit betekent niet dat u geen duurdere premium opties kunt vinden in Spanje!

De vastgoedmarkt in Spanje is namelijk divers en biedt veel mogelijkheden voor investeerders, dat is waarom beleggen in Spaans vastgoed net zo interessant is.

Aanbod van onroerend goed te koop: Impressie

Andalusië

€75.000 (Vanaf prijs)

Scherpe prijs/m²

Hotelkamer

Te koop voor verhuur en privé

Fuengirola, Málaga, Spanje

€111.525 (Vanaf prijs)

Tot 5% rendement + privégebruik

Flat, Hotelkamer

Te koop voor verhuur en privé

Av. Sierra Morena, 2, 29692 Manilva, Málaga, Spanje

€172.000 Vanaf prijs

Uitmuntende faciliteiten

Flat

Te koop voor verhuur en privé

Manilva, Costa del Sol, Spanje

€194.000 (Vanaf prijs)

Ook voor kleinere budgetten

Flat

Te koop voor verhuur en privé

Estepona, Málaga, Spanje

€203.000 (Vanaf prijs)

Mediterraanse stijl | Scherpe prijs

€278.000 (Vanaf prijs)

Toplocatie Costa del Sol

Flat

Te koop voor verhuur en privé

Cancelada, Málaga, Spanje

Pagina  [tcb_pagination_current_page] van [tcb_pagination_total_pages]

Murcia

€212.000 (Vanaf) Excl. Kosten

8 à 9% Netto: Ongeëvenaard

Flat

Te koop voor verhuur en privé

Costa Blanca en Costa Cálida, Spanje

€182.500 incl. kosten

Nieuwbouw aan zee + zwembad

€200.000 incl. kosten

Luxe penthouses aan scherpe prijs

€211.000 incl. kosten

Super verhouding prijs/kwaliteit

€410.000 incl. kosten

Op wandelafstand van Mar Menor

Huis, Villa

Te koop voor verhuur en privé

Santiago de la Ribera, Murcia, Spanje

€455.000 incl. kosten

Privé zwembad + tuin

Huis, Villa

Te koop voor verhuur en privé

Santiago de la Ribera, Murcia, Spanje

Traditionele feesten en vieringen

Spanje staat bekend om zijn levendige en kleurrijke traditionele feesten en vieringen, zoals de beroemde Semana Santa (Heilige Week) in Sevilla, het spectaculaire Fallas festival in Valencia en de bruisende Feria de Abril in Sevilla. 

Deze evenementen bieden een unieke kans om de lokale cultuur en tradities te ervaren, waarbij muziek, dans, kostuums en heerlijk eten samenkomen.

Het bijwonen van deze feesten zorgt voor onvergetelijke herinneringen en een diepere waardering voor de rijke culturele diversiteit van Spanje.

De levendige traditionele feesten en vieringen in Spanje trekken jaarlijks tienduizenden bezoekers aan.

Interessant weetje: Door uw Spaanse woning te positioneren als een comfortabele en gunstig gelegen accommodatie tijdens deze festivals, kunt u extra huurders aantrekken die willen genieten van de festiviteiten en de lokale cultuur willen ervaren.

Met andere woorden, de Spaanse cultuur opent mogelijkheden voor short-term verhuur en het genereren van extra inkomsten tijdens populaire evenementen. Bekijk in deze context zeker en vast de aanbieding Appartement kopen in Spanje voor verhuur met 8 à 9% netto rendement en gratis privé gebruik.

Spaanse gastronomie: Wijnen, ham en tapas

Droge Spaanse Serrano Ham Waar Flinterdunne Sneedjes Worden Afgesneden Met Speciaal Vlijmscherp Flexibel Mes

Een andere reden om te investeren in Spanje en er te wonen is ongetwijfeld de Spaanse gastronomie!

Spanje staat namelijk bekend om zijn uitstekende wijnen en het wijntoerisme wordt steeds populairder in dit adembenemend mooi land.

Als u naar Spanje gaat, kunt u eigenlijk niet genieten van een maaltijd zonder een glas lokale wijn: Het lijkt bijna verplicht!

Of het nu wit, rosé of rood is, er zijn heel wat wijnen te vinden van hoge kwaliteit.

Maar als we het over wijn hebben, hebben we het ook over tapas, de kleine hapjes die het hart vormen van de Spaanse gastronomie.

Deze kleine bordjes met typisch Spaanse gerechten zijn ook perfect om op een aangename manier sociaal contact te hebben met andere mensen uit de buurt of met vrienden en familie!

Levendige Spaanse nachten

Bewegingseffecten En Kleuren Uitgevoerd Door De Handen Van Een Dj Aan Een Mengtafel In Discotheek

Een van de dingen waar de Spanjaarden heel goed in zijn, is feesten en plezier beleven! In Spanje behoren de feestnachten tot de beste ter wereld! 

Steden als Ibiza, Madrid en Barcelona zijn ideale bestemmingen geworden voor toeristen en Spanjaarden die de beroemdste DJ's ter wereld willen zien.

Tip: Houdt u van het bruisende stadsleven in Spanje en bent u op zoek naar een Spaans buitenverblijf? Lees dan het overzicht van de Beste steden om vastgoed te kopen in Spanje!

Maar de doorsnee Spaanse feestnacht heeft nog veel meer te bieden.

Toeristen en lokale inwoners genieten ervan om eropuit te trekken en de sfeer is altijd zeer charmant en uitgelaten! U voelt er direct een andere, minder gestresseerde sfeer! Echt genieten geblazen met andere woorden!

In Spanje wonen en investeren: Slotwoord

Na het bespreken van de bovenstaande twaalf onweerstaanbare redenen, is het niet moeilijk om in te zien waarom Spanje wordt beschouwd als een waar paradijs om te investeren en te wonen.

Hoewel we nog steeds slechts oppervlakkig uitgewerkt hebben, hopen we dat we u hebben kunnen laten zien hoe verrijkend het kan zijn om in Spanje te leven en te investeren.

Er is zoveel meer te ontdekken dan we ooit in woorden kunnen vatten:

 • De prachtige landschappen,
 • De vriendelijke en verwelkomende mensen, 
 • Het overheerlijke eten, 
 • De geweldige mogelijkheden voor investeringen., enzovoort.

Kortom, er liggen nog honderden, misschien wel duizenden redenen in het verschiet om u te overtuigen.

Maar zoals altijd kan het ware begrip alleen komen van het zelf ervaren van de landschappen, de gastronomie, de natuur, de sfeer, enzovoort!

We hopen in elk geval dat u zich geïnspireerd voelt om de sprong te wagen en de schoonheden van Spanje, inclusief het toerisme in Spanje, zelf te gaan ontdekken. Uw Spaanse avontuur wacht op u!

Gerelateerde Artikelen:

Contacteer ons

  Privacybeleid *