• Home
 • »
 • Blog
 • »
 • Immo Malta: Een belegging met veel potentieel in de Middellandse Zee

Immo Malta: Een belegging met veel potentieel in de Middellandse Zee

min leestijd

immo malta liberale magneet voor investeringen wereldwijd leven

Beleggen in immo Malta: het bezorgde eigenaars van opbrengsteigendommen in Malta een gemiddeld jaarlijks rendement van vijf procent. Ook de prijzen van het vastgoed in Malta blijven stijgen.

Het is dus geen wonder dat de internationale gemeenschap meer en meer investeert in eigendommen in Malta.

Hier kom je te weten waarom deze mediterraanse parel een echte magneet is geworden voor zij die hun portfolio van beleggingsvastgoed wensen uit te breiden.

Immo Malta: Groeipotentieel met stevige fundering

Wie kon er zich vroeger inbeelden dat een klein eiland in het midden van de Middellandse Zee zo gigantisch veel potentieel zou hebben?

In een tijdspanne van slechts enkele decennia is Malta ontbolsterd tot een ware investeringsmagneet. Deze eilandengroep is geëvolueerd van een zuivere vakantiebestemming met zon en cultuur naar een bestemming die nog veel meer te bieden heeft.

Malta trekt namelijk ook vakantiegangers aan die gesteld zijn op extreme luxe en comfort. Ook grote internationale bedrijven, ondernemers en investeerders willen hun graantje meepikken van wat deze kleine eilandnatie te bieden heeft.

Het gevolg is dat de immobiliënmarkt geëxplodeerd is. Meer en meer internationale bezoekers en expats beslissen om hier een eigen stek te kopen, zij het als hoofdverblijfplaats, als vakantiewoning of als pure opbrengsteigendom.

Grond op Malta is schaars en hierdoor is de kost van onroerend goed blijven stijgen. Prijzen van vastgoed bleven hier ook stabiel gedurende de crash van de Europese vastgoedmarkt. De index van de huizenprijzen in Malta zit ook in de lift.

Deze factoren bezorgen investeerders een uitstekend rendement, los van het feit of ze een woning aankopen om er zelf in te wonen of om ze te verhuren.

Maltese levensstijl is een pluspunt

De levensstijl op Malta is ook een groot voordeel. Dit eiland heeft namelijk voor iedereen wel iets in petto. Je wordt er geconfronteerd met een dynamische geschiedenis, ontzettend veel cultuur en een visie op het leven die bezoekers betovert.

Bezoekers kunnen genieten van het allerbeste dat het Middellandse Zeegebied te bieden heeft. Je treft er kwaliteitsvolle restaurants aan en je vindt er alle internationale keukens en gerechten. Je hebt er ook talloze bars en terrasjes om er te genieten van zon, zee en tof gezelschap.

Malta en Gozo hebben een ruwe kustlijn met vele karaktervolle kliffen. Hier vind je een balans van moderne levensstijl en pure, ruwe landschappen. Je treft er ook een fabelachtige mix van oud en nieuw aan.

Dit maakt van Malta een interessante en dynamische plaats om in te leven en te investeren.

Divers aanbod | Immo Malta

Het gevarieerde aanbod van eigendommen bezorgt beleggers ook opwindende vooruitzichten. Je kan er namelijk kiezen uit heel uiteenlopende soorten vastgoed:

 • Grote appartementen met onbelemmerd zeezicht:

immo malta zeezicht ta monita marsascala wereldwijd leven

 • Reusachtige villa’s met zwembaden en uitgestrekte tuinen
 • Nog te renoveren eigendommen met veel potentieel
 • Historische landhuizen in gezellige kleine dorpjes
 • Compleet afgewerkte nieuwbouwprojecten in chique, hedendaagse residenties

Voor elke investeerder wat wils dus!

In Malta wonen +/- 420 000 mensen en tref je bovendien een mengelmoes aan nationaliteiten aan. In Malta is er een permanent groeiende gemeenschap van expats aanwezig. Deze expats zijn afkomstig van overal ter wereld.

Velen hiervan zijn in Malta beland omwille van professionele redenen en om te genieten van de vele stimuli en incentives voor bedrijven en hun werknemers. Anderen hebben Malta uitgekozen als de perfecte plaats om te pensioneren of te rentenieren.

Malta is een veilige haven voor families met kinderen. Er is een betrouwbaar systeem van gezondheidszorg aanwezig en het onderwijs ligt er in lijn met de betere Europese onderwijssystemen.

De bevolking spreekt er Maltees en Engels, wat het gemakkelijk maakt voor buitenlanders om zich te integreren. Tegelijkertijd bevindt Malta zich dichtbij de rest van Europa en is het eiland uitstekend verbonden met de rest van de wereld.

De centrale locatie van de Maltese eilandengroep in de Middellandse Zee vormt dus geen struikelblok en is eerder een voordeel!

Stimuli en incentives | Immo Malta

Als kers op de taart heeft Malta een hele resem incentives in het leven geroepen om individuen en bedrijven aan te moedigen om te investeren in Malta.

Deze liberale politiek heeft deze eilandnatie geen windeieren gelegd. De economie van Malta behoort namelijk tot de besten van de klas in de Eurozone!

Enkele voorbeelden van deze incentives zijn:

Wanneer je alles in rekening brengt, kan je niet anders dan concluderen dat hier een aantrekkelijke mix aanwezig is die vele criteria vervult. Er investeren in vastgoed is dus hot en gewild!

Work-life balans in Malta

Malta is natuurlijk ook een plaats waar levensgenieters kunnen genieten van een optimale work-life balans.

Het leven lijkt iets trager te gaan op Malta, zeker wanneer je het vergelijkt met de stress en drukte die zo typerend is voor West-Europa.

Malta is niet gigantisch groot en na het verlaten van jouw werkplaats kan je heel snel op het strand staan of aan het zwembad liggen.

Conclusie: Belegging in immo Malta

Indien je al lang droomt van jouw eigen stukje paradijs, kan Malta zeker de plaats zijn om het te vinden.

Je kan hier als Belg of Nederlander terecht voor het investeren in immo Malta, of het nu om een nieuwe hoofdverblijfplaats, een vakantiewoning of een pure opbrengsteigendom gaat.

Je kan hier op Wereldwijd Leven ook meer te weten komen over de exacte details van de aankoopmogelijkheden als buitenlander in Malta en de aankoopprocedure van vastgoed in Malta.

Tot slot kan je ook nog wat meer lezen over de bloeiende verhuurmarkt in Malta, te danken aan stijgende aantallen toeristen en expats.

Andere vastgoedbeleggingen met groot potentieel voor beleggers

Aanbiedingen voor grotere budgetten

€89.400 Minimale Eigen Inbreng

8 à 9% Netto: Ongeëvenaard

€107.350 Startkapitaal

€1.060 Netto Inkomsten / Maand

Flat

Te koop voor verhuur en privé

Punta Prima, Alicante, Spanje

€100.000 (min. eigen middelen)

5 à 6% gegarandeerd rendement

Gesubsidieerd vastgoed, Huis

Te koop enkel voor verhuur

Vlaanderen, België

€83.000 Eigen Inbreng

Tot 9% Rendement

Flat

Te koop voor verhuur en privé

Benijófar, Alicante, Spanje

€78.200 Startkapitaal

€760 Netto Inkomsten / Maand

Flat

Te koop voor verhuur en privé

San Miguel de Salinas, Alicante, Spanje

€50.000 minimale investering

Tot 6% Rendement Gegarandeerd

Gesubsidieerd vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Kortrijk, België

Aanbiedingen voor kleinere budgetten

€1.000 min. te beleggen kapitaal

Rente per kwartaal uitbetaald

Serviceflat, Zorgvastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

€100 minimum per maand

8,1% rendementsprognose

Commercieel vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

€1.000 minimaal bedrag

Tot 7,5% rendement

Huis, Maatschappelijk verantwoord vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

Gerelateerde Artikelen:

Contacteer ons

  Privacybeleid *