• Home
 • »
 • Blog
 • »
 • Lening tweede woning: Aanbieders, Procedure & Inzichten (Hypothecair of Bullet)

Lening tweede woning: Aanbieders, Procedure & Inzichten (Hypothecair of Bullet)

min leestijd

types hypothecaire lening tweede woning

Hoe kan u voordelig geld lenen om vastgoed mee aan te kopen? Welkom op onze specifieke pagina Lening tweede woning die enkele specifieke inzichten en concrete tips biedt zodat u het onderste uit de kan kan halen!

We gaan van start met een overzicht van de scherpste hypotheekverstrekkers in Nederland, België en Spanje!

Hypotheken online vergelijken en het scherpste rentetarief op de kop tikken is nog nooit zo gemakkelijk en snel geweest!

Lees verder hieronder en vraag op 5 minuutjes tijd mogelijks de hypotheekdeal van uw leven aan!

Aanbod hypothecaire leningen | Beste online aanbieders

 • Dé vastgoedfinancier van beleggingspanden in Nederland
 • Hoge max. hypotheek tot 80% v.d. waarde v.h. pand (LTV)
 • Voor residentieel, commercieel & mixed use vastgoed voor verhuur
 • Projectfinanciering voor verbouwen & transformeren verkrijgbaar
 • Voor particuliere & professionele beleggers die financiering zoeken
 • Online simulatietool (bereken bedrag en indicatieve rente in enkele minuten)
 • Gratis en vrijblijvende eerste afspraak
 • Vestigingen verspreid over het hele land
 • Keuze uit alle geldverstrekkers in Nederland
 • Onafhankelijk financieel advies sinds 1998
 • Huidige hypotheek oversluiten kan
 • Gratis telefonisch adviesgesprek
 • Hypotheekberekening op maat
 • Keuze uit laagste rentes uit de NL markt
 • Bestaande hypotheek oversluiten mogelijk
 • Voor particuliere vastgoedbeleggers in Nederland
 • Laagste hypotheekrente op de markt garantie
 • Voorstel op maat binnen de 24 uur
 • Onafhankelijke vergelijker van hypotheken
 • Toegang tot alle Nederlandse kredietverstrekkers
 • Voor particuliere vastgoedbeleggers in Nederland

Hypothecaire leningen NEDERLAND

Nieuwe hypothecaire lening afsluiten in Nederland

Verlangt u naar een superscherp rentetarief voor een hypothecaire lening om uw tweede woning of opbrengsteigendom te financieren?

Dan kan u dankzij 2 minuutjes inspanning tientallen geldverstrekkers laten vergelijken voor u, gratis en geheel vrijblijvend.

U laat gewoon uw gegevens na en nadien vergelijkt men alle spelers in Nederland voor u!

U wordt daarna gratis op de hoogte gebracht van de uitkomst en de scherpste hypotheekrente voor uw situatie!

Op de beveiligde website van Find.nl

Hypothecaire leningen vergelijken in Nederland

Bent u als Nederlander op zoek naar het beste hypotheekvoorstel? Ontdek vrijblijvend uit 39 aanbieders welke hypotheek voor u het voordeligst is.

Via de website Hypotheek Rentetarieven wordt u vrijblijvend bijgestaan door een onafhankelijke kredietadviseur. Deze biedt u een helikopterzicht op de hele sector van kredietverstrekkers in Nederland.

U kan de aanvraagprocedure doorlopen op 5 minuten tijd en daarna kan u gewoon ontspannen laten uitzoeken waar u de beste deal kunt krijgen!

U krijgt namelijk toegang tot een netwerk van een kleine 40 kredietverstrekkers in Nederland, waardoor u al snel kunt zien waar u de beste deal kunt krijgen op maat van uw situatie en wensen!

Op zoek naar de voordeligste hypothecaire lening in Nederland voor een eerste, tweede, derde woning? Of voor een opbrengsteigendom? Of wenst u een bestaande hypothecaire lening te oversluiten? Doe dan spoedig een aanvraag op de website van deze aanbieder!

Op de beveiligde website van Hypotheek Rentetarieven

Hypothecaire leningen BELGIË

Hypothecaire leningen vergelijken in België

Bent u op zoek naar het scherpste hypotheektarief in België voor de financiering van de aankoop van onroerend goed?

En wenst u geholpen te worden door een onafhankelijke tussenpersoon die NIET vergoed wordt met een procentuele commissie maar met een vaste vergoeding? Zodanig dat deze instantie dus geen baat heeft bij het adviseren van een voor u minder gunstige hypotheek?

Dan kan u terecht bij de beste onafhankelijke Belgische consulent voor een gratis advies en de scherpste voorstellen op de markt.

Met andere woorden, u spendeert enkele minuutjes van uw tijd om uw gegevens en wensen na te laten.

Vervolgens zullen de specialisten onderhandelen met TALLOZE kredietverstrekkers in België (grootbanken, kleinere banken, niche spelers). U krijgt vervolgens de scherpste voorstellen gepresenteerd op maat van uw situatie en wensen!

Op zoek naar de voordeligste hypothecaire lening in België? Hier bent u aan het juiste adres, kosteloos en geheel vrijblijvend!

Op de beveiligde website

Hypothecaire leningen SPANJE

Hypothecaire leningen vergelijken in Spanje

Bent u op zoek naar de voordeligste hypothecaire lening voor vastgoed in Spanje?

Doe dan beroep op de volgende Nederlandstalige vergelijkersdienst HypoScan Spanje die meer dan 20 Spaanse kredietverstrekkers met elkaar vergelijkt voor uw specifiek dossier!

Laat nu gratis uw hypotheek in Spanje berekenen en ontdek waar u het hoogste hypotheekbedrag aan de laagste rentevoet kunt genieten!

De Nederlandstalige hypotheekexpert van deze service is onafhankelijk en vergelijkt vrijblijvend meer dan twintig verschillende banken voor u.

Het vastgoed in Spanje kan functioneren als onderpand voor een lening en dus kunnen ze doorgaans betere voorwaarden bieden dan banken in België en Nederland.

Met Nederlandstalige begeleiding op maat

De perfecte hypothecaire lening voor je tweede woning

Investeren in een tweede woning zit in de lift omdat de rente historisch laag staat. Spaargeld brengt niet veel meer op, zeker wanneer je de inflatie in rekening brengt.

Samen met je partner droom je van een tweede woning in binnen- of buitenland. Hoe pak je dergelijke beleggingspanden financieren aan in de praktijk?

Je hebt verschillende opties, afhankelijk van je specifieke situatie!

De kans is groot dat je graag de financiering zou regelen in het land waar je woont (Nederland of België). Bij een bank die je kent, bij je huisbankier of gewoon om geen last te hebben van een mogelijke taalbarrière.

Basisprincipes uit de praktijk

Je kan als inwoner van België of Nederland zeker en vast terecht bij een lokale bank om jouw tweede woning te financieren. Je kan perfect een hypothecaire lening afsluiten welke gewaarborgd wordt met een hypotheek.

Echter, lokale banken zijn helemaal niet happig om een hypotheek te vestigen op vastgoed in het buitenland.

Met andere woorden, als Belgisch of Nederlands ingezetene dien je reeds vastgoed te bezitten in respectievelijk België of Nederland. Enkel in zo'n scenario zal je een hypothecaire lening kunnen aangaan voor om jouw tweede woning te financieren.

Qua voorwaarden kan je gerust op beide oren slapen. Lokale banken in België en Nederland behandelen alle dossiers afzonderlijk en hanteren geen afzonderlijke regels voor binnen- of buitenland.

De lokale bank in België of Nederland kijkt altijd naar twee belangrijke componenten:

 1. Jouw financiële situatie en je capaciteit om terug te betalen
 2. De waarde van het vastgoed in respectievelijk België of Nederland dat als waarborg wordt gebruikt

Opmerking

Je kan ook steeds proberen om een hypothecaire lening te verkrijgen in het land waar je de tweede woning wenst aan te kopen.

Indien je over voldoende eigen inbreng beschikt kan zo'n lokale bank je zeker een hypothecaire lening verschaffen. Deze buitenlandse bank zal dan een hypotheek vestigen op het onroerend goed in kwestie.

Opties om een hypothecaire lening voor een tweede woning te krijgen

Afhankelijk van jouw situatie kan je op verschillende manieren een hypothecaire lening aangaan. Hieronder vind je enkele mogelijke pistes!

Bijlenen - Lening tweede woning

Dankzij de lage rente is het gemakkelijk om een bedrag bij te lenen voor de aankoop van:

 • Een buitenverblijf voor privégebruik
 • Een opbrengsteigendom voor gemengd gebruik
 • Een pure opbrengsteigendom

We spreken hier over bijlenen omdat dit bepaalde voordelen met zich meebrengt!

Wanneer een gezin al een aanzienlijk deel van een bestaand woonkrediet heeft afbetaald, kan dit gezin het reeds afgeloste kapitaal opnieuw bijlenen binnen datzelfde lopende contract.

Het voordeel van bijlenen binnen een reeds lopend contract is dat er geen nieuwe hypotheek gevestigd moet worden. En dit betekent dus een ernstige besparing op de notariskosten!

Nieuwe hypothecaire lening

In bepaalde gevallen kan het zijn dat er geen hypothecaire lening meer loopt, bijvoorbeeld omdat je huidige eigendom reeds afbetaald is.

In zo'n geval kan je deze woning, die jouw eigendom is, als waarborg gebruiken. En dan kan een lokale bank hier een hypotheek op vestigen.

Het nadeel ten opzichte van bijlenen is dat er in dit geval een nieuwe hypotheek moest gevestigd worden. En dit brengt extra notariskosten met zich mee.

Lening met speciaal onderpand: Een beleggingsportefeuille

Er bestaat ook de mogelijkheid om iets anders dan onroerend goed als onderpand voor de lening te gebruiken! Zo kan het zijn dat je een beleggingsportefeuille bezit, al dan niet in combinatie met tegoeden op een geldrekening.

Je kan zo'n beleggingsportefeuille als onderpand gebruiken voor de lening voor de tweede woning.

De filosofie erachter is simpel: de jaarlijkse opbrengsten van jouw beleggingsportefeuille kunnen de jaarlijkse kosten van de lening dekken.

De bank in kwestie zal de beleggingsportefeuille eerst naar waarde inschatten. Men kijkt dan naar bepaalde parameters van de beleggingsportefeuille zoals:

 • De looptijd
 • De kwaliteit
 • Het risiconiveau van elke belegging in deze portefeuille
 • De volatiliteit van elke belegging in de portefeuille

De geschatte waarde van jouw beleggingsportefeuille zal dan dienst doen als onderpand voor de lening voor de tweede woning. Op basis van deze waarde wordt dus ook bepaald welk maximumbedrag je kan lenen.

Persoonlijke situatie is bepalend | Lening tweede woning

Elke situatie is anders en iedere bank hanteert andere interne richtlijnen. Toch zijn er ook een aantal algemeen geldende richtlijnen van toepassing.

Eigen inbreng hypothecaire lening tweede woning

Hoe hoger je eigen inbreng, hoe interessanter en lager de rentevoet die je kan krijgen.

Afbetalingscapaciteit voor lening tweede woning

Wat is je afbetalingscapaciteit en hoeveel kan je maandelijks terugbetalen? De meeste banken focussen op een limiet van een derde van jouw totale inkomen.

Met andere woorden, banken berekenen jouw aflossingscapaciteit op basis van jouw inkomen. En ze bepalen dat je maximaal een derde van dat inkomen kan vrijmaken om maandelijks jouw lening af te betalen.

Jouw totale inkomen heeft dus een invloed op hoeveel je kunt lenen.

Financiële situatie

Wil je geld lenen voor een beleggingspand als nieuweling zonder veel ervaring? Hoe zit het dan met jouw persoonlijke financiële situatie?

Zijn jouw bankrekeningen aangezuiverd? Sta je nergens in het rood? Vanzelfsprekend zal je een betere deal kunnen verkrijgen indien je bankrekeningen een positieve balans vertonen.

Heb je nog bepaalde consumenten- of microkredieten lopen? Je doet er dan goed aan om deze eerst af te lossen en volledig terug te betalen. Dit vergroot ook je kredietwaardigheid.

Professionele situatie

Indien je professioneel instabiel lijkt te zijn voor de banken zul je het moeilijk hebben om een goede hypothecaire lening te verkrijgen.

Kredietverstrekkers verkiezen ontleners met een gezonde, stabiele professionele situatie.

Met andere woorden, banken zien graag kredietaanvragers met een contract van onbepaalde duur komen. Banken vragen in zo'n geval naar aanslagbiljetten van de fiscus en loonfiches van de betrokken personen.

Vrije beroepers (ook medische vrije beroepen), zelfstandigen en ondernemers zullen open kaart moeten spelen en balans en resultatenrekening van de voorbije jaren moeten presenteren om een hypothecaire lening te verkrijgen.

Rentevoet lening tweede woning

Er bestaan drie types hypothecaire leningen op het gebied van de rentevoet:

 1. Hypothecaire lening met vaste rentevoet
 2. Een hypothecaire lening met variabele rentevoet
 3. Hypothecaire lening met vaste EN variabele rentevoet

Vanzelfsprekend is een variabele rentevoet niet geschikt voor mensen die niet met risico kunnen leven. Een variabele rentevoet houdt altijd een risico in.

Een vaste rentevoet daarentegen zorgt voor geen verrassingen. Je weet op voorhand wat de rentevoet zal zijn en wat je maandelijks zal afbetalen.

Concurrentie - Hypothecaire lening tweede woning

Durf gerust enkele banken te contacteren. Wat vergelijken kan geen kwaad en dikwijls kan je echt wel een substantieel bedrag uitsparen.

Je kan ook gewoon beroep doen op een onafhankelijke makelaar die dan een geschikte lening voor jouw situatie en tweede woning zal zoeken.

Lening tweede woning en wisselkoersen: Opgelet!

Indien je van plan bent om een tweede woning te kopen in een land dat een andere munt heeft dan de euro, wees je dan bewust van de valkuilen.

Je kan er meer informatie over lezen op onze specifieke informatiepagina over de impact van wisselkoersen.

Beleggingsvastgoed dat financierbaar is met (hypothecaire) lening

Om optimaal rendement te kunnen behalen op uw vastgoedbelegging, is het noodzakelijk om deels te financieren met vreemd vermogen.

De leningen zijn vandaag vrij goedkoop en dus kunt u het rendement op uw eigen inbreng ernstig opkrikken met behulp van een hypothecaire lening of een bullet krediet.

En dat kan interessant zijn om met een vrij beperkte eigen inbreng toch te genieten van zorgeloos vastgoed met verhuurgarantie en een toprendement!

Andere informatie over leningen en kredieten

Voor vastgoedbeleggers

Voor spaarders en beleggers in het algemeen

Wist u dat leningen ook als beleggingsproduct worden aangeboden?

Via online Peer-2-Peer kredietplatformen kan u als kleine particuliere belegger geld uitlenen en interest verdienen. Lees er alles over op Beleggen in leningen.

Daarnaast leest u ook pakken inspiratie op de volgende infopagina's over spaargeld:

Aanbod vastgoedbeleggingen

Aanbiedingen voor grotere budgetten

€89.400 Minimale Eigen Inbreng

8 à 9% Netto: Ongeëvenaard

€107.350 Startkapitaal

€1.060 Netto Inkomsten / Maand

Flat

Te koop voor verhuur en privé

Punta Prima, Alicante, Spanje

€100.000 (min. eigen middelen)

5 à 6% gegarandeerd rendement

Gesubsidieerd vastgoed, Huis

Te koop enkel voor verhuur

Vlaanderen, België

€83.000 Eigen Inbreng

Tot 9% Rendement

Flat

Te koop voor verhuur en privé

Benijófar, Alicante, Spanje

€78.200 Startkapitaal

€760 Netto Inkomsten / Maand

Flat

Te koop voor verhuur en privé

San Miguel de Salinas, Alicante, Spanje

€50.000 minimale investering

Tot 6% Rendement Gegarandeerd

Gesubsidieerd vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Kortrijk, België

Aanbiedingen voor kleinere budgetten

€1.000 min. te beleggen kapitaal

Rente per kwartaal uitbetaald

Serviceflat, Zorgvastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

€100 minimum per maand

8,1% rendementsprognose

Commercieel vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

€1.000 minimaal bedrag

Tot 7,5% rendement

Huis, Maatschappelijk verantwoord vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

Vastgoed in het buitenland: Extra informatie

Contacteer ons

  Privacybeleid *