Infohoek

types hypothecaire lening tweede woning

Lening tweede woning: Aanbieders, Procedure & Inzichten (Hypothecair of Bullet)

Geld lenen kost tegenwoordig niet veel meer in vergelijking met vroeger. De rente staat namelijk historisch laag. Dit is nadeliger voor spaarders maar heel voordelig voor mensen die geld willen lenen! Lening tweede woning: Enkele inzichten vind je op deze pagina!

We gaan echter van start met een overzicht van de scherpste hypotheekverstrekkers in Nederland en België! Hypotheken online vergelijken en het scherpste rentetarief op de kop tikken is nog nooit zo gemakkelijk en snel geweest!

Lees verder hieronder en vraag op 5 minuutjes tijd mogelijks de deal van jouw leven aan!

Aanbod hypothecaire leningen | Beste online aanbieders

Hypothecaire leningen NEDERLAND

Nieuwe hypothecaire lening afsluiten in Nederland

Verlangt u naar een superscherp rentetarief voor een hypothecaire lening om uw tweede woning of opbrengsteigendom te financieren?

Dan kan u dankzij 2 minuutjes inspanning tientallen geldverstrekkers laten vergelijken voor u, gratis en geheel vrijblijvend.

U laat gewoon uw gegevens na en nadien vergelijkt men alle spelers in Nederland voor u!

U wordt daarna gratis telefonisch op de hoogte gebracht van de uitkomst en de scherpste hypotheekrente voor uw situatie!

Op de beveiligde website van Nationaal Bespaarcentrum

Bestaande hypotheek oversluiten in Nederland

Betaalt u veel te veel voor uw huidige hypothecaire lening? Droomt u van scherpere rentetarieven? Laat dan bekijken of u een nieuwe hypotheek kunt afsluiten die uw oude hypothecaire lening aflost.

U kan, net zoals meer dan 10 000 andere Nederlanders, gratis en voor niets een overzicht opvragen met de scherpste rentetarieven voor uw situatie.

Dankzij deze vergelijkingsdienst kan u ook rekenen op professionele begeleiding om alle verdoken kosten in rekening te brengen. Met andere woorden, het zal duidelijk worden of het echt de moeite de loont om uw huidige hypotheek te oversluiten.

Men zal namelijk tijdens het vergelijken ook rekening houden met enkele niet zo voor de hand liggende kosten zoals een boete voor het vervroegd opzeggen van uw huidige hypothecaire lening, belastingen, dossierkosten, notariskosten, enzovoort.

U krijgt dus een mooie kosten/baten analyse gepresenteerd waaruit duidelijk zal blijken of u maandelijks geld kan besparen of niet door uw huidige hypotheek te oversluiten!

Interesse om uw jaarlijkse interestkosten te doen dalen? Laat dan in vijf minuutjes vrijblijvend uw gegevens na en u zal gratis een overzicht gepresenteerd krijgen van uw opties!

Op de beveiligde website van Hypotheek Oversluiten

Hypothecaire leningen BELGIË

Hypothecaire leningen vergelijken

Bent u op zoek naar het scherpste hypotheektarief in België voor de financiering van de aankoop van onroerend goed?

En wenst u geholpen te worden door een onafhankelijke tussenpersoon die NIET vergoed wordt met een procentuele commissie maar met een vaste vergoeding? Zodanig dat deze instantie dus geen baat heeft bij het adviseren van een voor u minder gunstige hypotheek?

Dan kan u terecht bij de beste Belgische consulent voor een gratis advies en de 3 scherpste voorstellen op de markt.

Met andere woorden, u spendeert 4 minuutjes van uw tijd om uw gegevens en wensen na te laten.

Vervolgens zullen de specialisten onderhandelen met ALLE kredietverstrekkers in België (grootbanken, kleinere banken, niche spelers). U krijgt uiteindelijk de drie scherpste voorstellen gepresenteerd op maat van uw situatie en wensen!

Op zoek naar de scherpste hypothecaire lening in België? Hier bent u aan het juiste adres, kosteloos en geheel vrijblijvend!

Op de beveiligde website van Hypotheek Consultant België

De perfecte hypothecaire lening voor je tweede woning

Investeren in een tweede woning zit in de lift omdat de rente historisch laag staat. Spaargeld brengt niet veel meer op, zeker wanneer je de inflatie in rekening brengt.

Samen met je partner droom je van een tweede woning in binnen- of buitenland. Hoe pak je de financiering aan?

Je hebt verschillende opties, afhankelijk van je specifieke situatie!

De kans is groot dat je graag de financiering zou regelen in het land waar je woont (Nederland of België). Bij een bank die je kent, bij je huisbankier of gewoon om geen last te hebben van een mogelijke taalbarrière.

Basisprincipes uit de praktijk

Je kan als inwoner van België of Nederland zeker en vast terecht bij een lokale bank om jouw tweede woning te financieren. Je kan perfect een hypothecaire lening afsluiten welke gewaarborgd wordt met een hypotheek.

Echter, lokale banken zijn helemaal niet happig om een hypotheek te vestigen op vastgoed in het buitenland.

Met andere woorden, als Belgisch of Nederlands ingezetene dien je reeds vastgoed te bezitten in respectievelijk België of Nederland. Enkel in zo’n scenario zal je een hypothecaire lening kunnen aangaan voor om jouw tweede woning te financieren.

Qua voorwaarden kan je gerust op beide oren slapen. Lokale banken in België en Nederland behandelen alle dossiers afzonderlijk en hanteren geen afzonderlijke regels voor binnen- of buitenland.

De lokale bank in België of Nederland kijkt altijd naar twee belangrijke componenten:

 1. Jouw financiële situatie en je capaciteit om terug te betalen
 2. De waarde van het vastgoed in respectievelijk België of Nederland dat als waarborg wordt gebruikt

Opmerking

Je kan ook steeds proberen om een hypothecaire lening te verkrijgen in het land waar je de tweede woning wenst aan te kopen.

Indien je over voldoende eigen inbreng beschikt kan zo’n lokale bank je zeker een hypothecaire lening verschaffen. Deze buitenlandse bank zal dan een hypotheek vestigen op het onroerend goed in kwestie.

Opties om een hypothecaire lening voor een tweede woning te krijgen

Afhankelijk van jouw situatie kan je op verschillende manieren een hypothecaire lening aangaan. Hieronder vind je enkele mogelijke pistes!

Bijlenen – Lening tweede woning

Dankzij de lage rente is het gemakkelijk om een bedrag bij te lenen voor de aankoop van:

 • Een buitenverblijf voor privégebruik
 • Een opbrengsteigendom voor gemengd gebruik
 • Een pure opbrengsteigendom

We spreken hier over bijlenen omdat dit bepaalde voordelen met zich meebrengt!

Wanneer een gezin al een aanzienlijk deel van een bestaand woonkrediet heeft afbetaald, kan dit gezin het reeds afgeloste kapitaal opnieuw bijlenen binnen datzelfde lopende contract.

Het voordeel van bijlenen binnen een reeds lopend contract is dat er geen nieuwe hypotheek gevestigd moet worden. En dit betekent dus een ernstige besparing op de notariskosten!

Nieuwe hypothecaire lening

In bepaalde gevallen kan het zijn dat er geen hypothecaire lening meer loopt, bijvoorbeeld omdat je huidige eigendom reeds afbetaald is.

In zo’n geval kan je deze woning, die jouw eigendom is, als waarborg gebruiken. En dan kan een lokale bank hier een hypotheek op vestigen.

Het nadeel ten opzichte van bijlenen is dat er in dit geval een nieuwe hypotheek moest gevestigd worden. En dit brengt extra notariskosten met zich mee.

Lening met speciaal onderpand: Een beleggingsportefeuille

Er bestaat ook de mogelijkheid om iets anders dan onroerend goed als onderpand voor de lening te gebruiken! Zo kan het zijn dat je een beleggingsportefeuille bezit, al dan niet in combinatie met tegoeden op een geldrekening.

Je kan zo’n beleggingsportefeuille als onderpand gebruiken voor de lening voor de tweede woning.

De filosofie erachter is simpel: de jaarlijkse opbrengsten van jouw beleggingsportefeuille kunnen de jaarlijkse kosten van de lening dekken.

De bank in kwestie zal de beleggingsportefeuille eerst naar waarde inschatten. Men kijkt dan naar bepaalde parameters van de beleggingsportefeuille zoals:

 • De looptijd
 • De kwaliteit
 • Het risiconiveau van elke belegging in deze portefeuille
 • De volatiliteit van elke belegging in de portefeuille

De geschatte waarde van jouw beleggingsportefeuille zal dan dienst doen als onderpand voor de lening voor de tweede woning. Op basis van deze waarde wordt dus ook bepaald welk maximumbedrag je kan lenen.

Persoonlijke situatie is bepalend | Lening tweede woning

Elke situatie is anders en iedere bank hanteert andere interne richtlijnen. Toch zijn er ook een aantal algemeen geldende richtlijnen van toepassing.

Eigen inbreng hypothecaire lening tweede woning

Hoe hoger je eigen inbreng, hoe interessanter en lager de rentevoet die je kan krijgen.

Afbetalingscapaciteit voor lening tweede woning

Wat is je afbetalingscapaciteit en hoeveel kan je maandelijks terugbetalen? De meeste banken focussen op een limiet van een derde van jouw totale inkomen.

Met andere woorden, banken berekenen jouw aflossingscapaciteit op basis van jouw inkomen. En ze bepalen dat je maximaal een derde van dat inkomen kan vrijmaken om maandelijks jouw lening af te betalen.

Jouw totale inkomen heeft dus een invloed op hoeveel je kunt lenen.

Financiële situatie

Zijn jouw bankrekeningen aangezuiverd? Sta je nergens in het rood? Vanzelfsprekend zal je een betere deal kunnen verkrijgen indien je bankrekeningen een positieve balans vertonen.

Heb je nog bepaalde consumenten- of microkredieten lopen? Je doet er dan goed aan om deze eerst af te lossen en volledig terug te betalen. Dit vergroot ook je kredietwaardigheid.

Professionele situatie

Indien je professioneel instabiel lijkt te zijn voor de banken zul je het moeilijk hebben om een goede hypothecaire lening te verkrijgen.

Kredietverstrekkers verkiezen ontleners met een gezonde, stabiele professionele situatie. Met andere woorden, banken zien graag kredietaanvragers met een contract van onbepaalde duur komen. Banken vragen in zo’n geval naar aanslagbiljetten van de fiscus en loonfiches van de betrokken personen.

Vrije beroepers, zelfstandigen en ondernemers zullen open kaart moeten spelen en balans en resultatenrekening van de voorbije jaren moeten presenteren om een hypothecaire lening te verkrijgen.

Rentevoet lening tweede woning

Er bestaan drie types hypothecaire leningen op het gebied van de rentevoet:

 1. Hypothecaire lening met vaste rentevoet
 2. Een hypothecaire lening met variabele rentevoet
 3. Hypothecaire lening met vaste EN variabele rentevoet

Vanzelfsprekend is een variabele rentevoet niet geschikt voor mensen die niet met risico kunnen leven. Een variabele rentevoet houdt altijd een risico in.

Een vaste rentevoet daarentegen zorgt voor geen verrassingen. Je weet op voorhand wat de rentevoet zal zijn en wat je maandelijks zal afbetalen.

Concurrentie – Hypothecaire lening tweede woning

Durf gerust enkele banken te contacteren. Wat vergelijken kan geen kwaad en dikwijls kan je echt wel een substantieel bedrag uitsparen.

Je kan ook gewoon beroep doen op een onafhankelijke makelaar die dan een geschikte lening voor jouw situatie en tweede woning zal zoeken.

Lening tweede woning en wisselkoersen: Opgelet!

Indien je van plan bent om een tweede woning te kopen in een land dat een andere munt heeft dan de euro, wees je dan bewust van de valkuilen.

Je kan er meer informatie over lezen op onze specifieke informatiepagina over de impact van wisselkoersen.

Beleggingsvastgoed dat financierbaar is met (hypothecaire) lening

Om optimaal rendement te kunnen behalen op uw vastgoedbelegging, is het noodzakelijk om deels te financieren met vreemd vermogen.

De leningen zijn vandaag vrij goedkoop en dus kunt u het rendement op uw eigen inbreng ernstig opkrikken met behulp van een hypothecaire lening of een bullet krediet.

Hieronder kan u enkele aanbiedingen vinden in het buitenland. Het gaat om investeren in vastgoed en het verwerven van de volle eigendom ervan. Dit betekent dat u een (hypothecaire) lening kunt afsluiten om de aankoop ervan (deels) te financieren.

En dat kan interessant zijn om met een vrij beperkte eigen inbreng toch te genieten van zorgeloos vastgoed met verhuurgarantie en een toprendement!

Frankrijk: Opbrengsteigendommen waarvoor u kunt lenen

 • Koop een tweede huis in Frankrijk in een luxe golf en spa resort in de Limousin streek, strijk jaarlijks minimaal 7% rendement op en investeer vanaf 42500 euro eigen inbreng. Krijg als kers op de taart jaarlijks 6 weken gratis eigen privé gebruik cadeau, inclusief toegang tot alle faciliteiten!

Duitsland voor beleggingsvastgoed waarvoor u een lening kunt krijgen

 • Investeren in Duits onroerend goed, met verhuurgarantie en zorgeloze beheerservice. U verwerft de volle eigendom en u kan dus een (hypothecaire) lening afsluiten voor de financiering van een Duitse opbrengsteigenom. De Duitse economie kan uw baken van stabiliteit worden.

België voor vastgoedbeleggingen die u met vreemd vermogen kunt financieren

Andere informatie over leningen en kredieten

Voor ondernemers en bedrijven

Bent u een ondernemer of bedrijfsleider en zoekt u naar bijkomend werkkapitaal voor uw bedrijf? Bezoek dan onze specifieke pagina met 25 tips over hoe een bedrijfskrediet aanvragen (inclusief uitgebreid overzicht van flexibele online kredietverstrekkers).

Voor particulieren

Heeft u plots onvoorziene kosten die u wegens cashflowredenen niet direct kunt betalen? Dan kan een mini lening aanvragen een oplossing zijn om uw tijdelijk cashflowtekort op te vangen.

Voor spaarders en beleggers

Wist u dat leningen ook als beleggingsproduct worden aangeboden? Via online Peer-2-Peer kredietplatformen kan u als kleine particuliere belegger geld uitlenen en interest verdienen. Lees er alles over op Beleggen in leningen.

Vastgoed in het buitenland: Extra informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *