• Home
 • »
 • Blog
 • »
 • Huis kopen op Malta: Booming business voor mensen met spaarcenten!

Huis kopen op Malta: Booming business voor mensen met spaarcenten!

min leestijd

huis kopen op malta booming vastgoedmarkt uitstekende belegging wereldwijd leven

Malta bloeit en Malta groeit. Straffer nog, Malta is booming. En dat zorgt voor opportuniteiten voor diegenen die een huis kopen op Malta als hoofdverblijfplaats, vakantiewoning of als opbrengsteigendom.

Er is een stevige en stabiele stroom van mensen die naar Malta verhuizen omwille van diverse redenen…

Sommigen emigreren naar Malta om er te werken, sommigen om er een bedrijf uit te bouwen, sommigen om er rijksinwoner te worden als gepensioneerde of rentenier, sommigen om er te studeren, enzovoort.

Al deze categorieën vertegenwoordigen mensen die voor een langere periode naar het eiland verhuizen. En ook al verschillen ze fundamenteel qua budget en vereisten, toch hebben ze één ding gemeenschappelijk! Ze hebben namelijk allemaal een plaats nodig om te wonen!

Hierdoor stijgt de vraag naar vastgoed en stijgen dus ook de prijzen. Kortom, het meerwaardepotentieel is aanzienlijk in Malta.

Groeiende gemeenschap van expats | Huis kopen op Malta

Het aantal buitenlanders dat naar Malta trekt om er te wonen zit in stijgende lijn. Dit demografische fenomeen zorgt voor toenemende opportuniteiten op het gebied van investeren in opbrengsteigendommen op Malta.

Een van de meest aantrekkelijke aspecten van deze beleggingsopportuniteit is de diversiteit van zowel de vraag- als aanbodzijde.

Een groot en gevarieerd aanbod van eigendommen op verschillende locaties in Malta kan de wensen en behoeften van een hele diverse markt vervullen.

De vraag naar vastgoed in Malta is helemaal niet uniform maar extreem divers. Er is dus vraag naar allerlei soorten en types vastgoed zoals:

 • Kleine studio’s in de buurt van de Universiteit in Msida
 • Perfect afgewerkte flats in residentiële buurten
 • Goed onderhouden en aantrekkelijke villa’s
 • Toffe flats in Valletta
 • Appartementen met zicht op een jachthaven
 • Gezellige Maltese landhuizen

Aangezien de drijfveren en beweegredenen van mensen om te verhuizen naar Malta blijven diversifiëren en toenemen, variëren hun vereisten ook meer en meer. En deze instroom van buitenlanders is natuurlijk positief voor de verhuurmarkt!

Ook toeristen zijn potentiële huurders | Huis kopen op Malta

Malta is langzaam maar zeker een reputatie aan het opbouwen bij jongeren als vakantie-eiland bij uitstek in de Middellandse Zee. Traditioneel is Malta namelijk meer in trek bij iets oudere bezoekers. Zo is de gemiddelde bezoekende toerist meer dan 50 jaar oud.

Malta is nu ook marktaandeel aan het veroveren bij de jongere generaties, en terecht!

Deze evolutie brengt met zich mee dat er veel vraag is naar vakantieflats die beschikbaar zijn voor een korte periode. De vraag is vooral extreem hoog in het hoogseizoen.

Eerst huiswerk maken, dan pas een eigendom kopen in Malta

Het is een uitstekend moment om te investeren in opbrengsteigendommen in Malta. Dit betekent echter niet dat je overhaaste beslissingen moet nemen.

Onderzoek goed de regio in kwestie (vraag en aanbod) en bekijk ook welke banken jou een hypothecaire lening willen toestaan en aan welke voorwaarden.

Denk ook goed na over de verhuur van jouw opbrengsteigendom na de aankoop. Hoe ga je een maximaal rendement uit jouw investeringseigendom halen? Ga je verhuizen naar Malta, dan kan je de verhuur waarschijnlijk zelf in goede banen leiden.

Het is een ander geval indien je in België of Nederland blijft wonen. Dan ben je zelf niet altijd aanwezig om kort op de bal te spelen.

In zo’n situatie kan je beroep doen op een professionele vastgoedmakelaar. Deze kan je dan helpen met de verhuur van jouw eigendom.

Wijzigende trends qua locatie | Huis kopen op Malta

Regio’s zoals Centraal-Malta, niet echt bekend omwille van een florerende opbrengsteigendommenlocatie, zijn tegenwoordig echt wel in trek.

Families die iets willen huren voor een langere periode kiezen voor deze regio omwille van de rustigere omgeving. Sliema en St. Julian’s zijn voor de doorsnee familie namelijk veel te druk (en vaak ook veel te duur qua huurprijzen).

Als investeerder tref je in Malta een groot potentieel aan qua mogelijke rendementen op opbrengsteigendommen.

De kwaliteit, de duurzaamheid en de kwaliteit van de bouwprojecten gericht op buitenlandse investeerders zijn er het laatste decennium ook enorm op vooruit gegaan. Zo zijn de investeringseigendommen in de Speciaal Toegewezen Zones van uitstekende kwaliteit.

In deze zones kan je als buitenlander een of meerdere eigendommen aankopen om te verhuren zonder dat je een vergunning dient te verkrijgen.

Je kan nog meer informatie lezen op de andere pagina’s over de aankoopmogelijkheden van vastgoed in Malta en ook over het aankoopproces van onroerend goed in Malta.

Andere handige info | Huis kopen op Malta

Als investeerder dien je ook goed te begrijpen dat Malta verschillende programma’s en een speciale fiscaliteit hanteert om buitenlanders aan te trekken.

Zowel voor gepensioneerden, renteniers, ondernemers en werknemers is Malta bijzonder gunstig. Gepensioneerden en renteniers dienen bovendien een eigendom aan te kopen OF een eigendom te huren aan een bepaald minimumbedrag per jaar.

Deze categorie van buitenlanders zijn dus ook potentiële huurders van jouw opbrengsteigendom: vermogend en gesteld op comfort, kwaliteit en afwerking!

Op nog een andere pagina lees je precies waarom Malta een echte investeringsmagneet is in het midden van de Middellandse Zee!

Je kan ook steeds het aanbod van interessante vastgoedaanbiedingen in Malta bekijken! Een huis kopen op Malta is nog nooit zo gemakkelijk geweest.

Vastgoedbeleggingen in andere Europese landen

Groen Frankrijk

Is Malta te warm voor u tijdens de zomer? Of te dicht bevolkt en/of bebouwd? Dan kan Frankrijk een bestemming zijn die beter aansluit bij uw persoonlijke wensen en verlangens!

Interesse in een Franse recreatiewoning met minimaal 5% verhuurgarantie en 4 weken per jaar gratis privé gebruik cadeau? Bekijk dan als de bliksem de aanbieding Tweede woning kopen in Frankrijk in het luxe resort Wyndham Halcyon Retreat Golf & Spa!

Als kers op de taart kunt u optioneel gebruik maken van twee wederverkoopgaranties: Na 5 jaar een verkoop aan minimaal 125% de oorspronkelijke aankoopprijs of na 10 jaar een verkoop aan minimaal 150% van de oorspronkelijk betaalde prijs.

Via de link hierboven ontdekt u foto’s, video’s, grondplannen van de luxe studio’s, appartementen en boomhutten.

De Limousin streek staat voor ongerepte natuur en bijzonder veel groen (in tegenstelling tot Malta waar alles rost en dor wordt tijdens de zomermaanden).

Toeristisch vastgoed als nichebelegging

Heeft u meer interesse in een belegging in toeristisch vastgoed zonder dat u er zelf gratis gebruik kunt van maken? Overweeg dan recreatievastgoed met rendementsgarantie en tot 8% rendement voor u als belegger.

U leest er alles over op de pagina van de aanbieding Recreatievastgoed als belegging. U kan als belegger instappen vanaf een bedrag van € 17 230.

Optioneel kan u na 5 of 10 jaar de wederverkoopgarantie inroepen. In de praktijk kunt u dan verkopen aan respectievelijk minimaal 125 en 150% van de oorspronkelijke aankoopprijs. Persoonlijk gebruik maken van het recreatievastgoed mits betaling.

België – Koning van de subsidies

Geeft u eerder de voorkeur aan een belegging in Belgisch vastgoed? Denk dan aan het fiscale kluwen dat men er in de loop van de jaren van gemaakt heeft.

U kunt er bijzonder aardig uw voordeel mee doen! Bekijk in deze context van investeren in vastgoed op fiscaal gestimuleerde wijze de volgende twee aanbiedingen:

Gerelateerde Artikelen:

Contacteer ons   ↙ Uw landcode *

  Privacybeleid *