• Home
 • »
 • Blog
 • »
 • Huis kopen op Malta: Booming business voor mensen met spaarcenten!

Huis kopen op Malta: Booming business voor mensen met spaarcenten!

min leestijd

huis kopen op malta booming vastgoedmarkt uitstekende belegging wereldwijd leven

Malta bloeit en Malta groeit. Straffer nog, Malta is booming. En dat zorgt voor opportuniteiten voor diegenen die een huis kopen op Malta als hoofdverblijfplaats, vakantiewoning of als opbrengsteigendom.

Er is een stevige en stabiele stroom van mensen die naar Malta verhuizen omwille van diverse redenen…

Sommigen emigreren naar Malta om er te werken, sommigen om er een bedrijf uit te bouwen, sommigen om er rijksinwoner te worden als gepensioneerde of rentenier, sommigen om er te studeren, enzovoort.

Al deze categorieën vertegenwoordigen mensen die voor een langere periode naar het eiland verhuizen. En ook al verschillen ze fundamenteel qua budget en vereisten, toch hebben ze één ding gemeenschappelijk! Ze hebben namelijk allemaal een plaats nodig om te wonen!

Hierdoor stijgt de vraag naar vastgoed en stijgen dus ook de prijzen. Kortom, het meerwaardepotentieel is aanzienlijk in Malta.

Groeiende gemeenschap van expats | Huis kopen op Malta

Het aantal buitenlanders dat naar Malta trekt om er te wonen zit in stijgende lijn. Dit demografische fenomeen zorgt voor toenemende opportuniteiten op het gebied van investeren in opbrengsteigendommen op Malta.

Een van de meest aantrekkelijke aspecten van deze beleggingsopportuniteit is de diversiteit van zowel de vraag- als aanbodzijde.

Een groot en gevarieerd aanbod van eigendommen op verschillende locaties in Malta kan de wensen en behoeften van een hele diverse markt vervullen.

De vraag naar vastgoed in Malta is helemaal niet uniform maar extreem divers. Er is dus vraag naar allerlei soorten en types vastgoed zoals:

 • Kleine studio’s in de buurt van de Universiteit in Msida
 • Perfect afgewerkte flats in residentiële buurten
 • Goed onderhouden en aantrekkelijke villa’s
 • Toffe flats in Valletta
 • Appartementen met zicht op een jachthaven
 • Gezellige Maltese landhuizen

Aangezien de drijfveren en beweegredenen van mensen om te verhuizen naar Malta blijven diversifiëren en toenemen, variëren hun vereisten ook meer en meer. En deze instroom van buitenlanders is natuurlijk positief voor de verhuurmarkt!

Ook toeristen zijn potentiële huurders | Huis kopen op Malta

Malta is langzaam maar zeker een reputatie aan het opbouwen bij jongeren als vakantie-eiland bij uitstek in de Middellandse Zee. Traditioneel is Malta namelijk meer in trek bij iets oudere bezoekers. Zo is de gemiddelde bezoekende toerist meer dan 50 jaar oud.

Malta is nu ook marktaandeel aan het veroveren bij de jongere generaties, en terecht!

Deze evolutie brengt met zich mee dat er veel vraag is naar vakantieflats die beschikbaar zijn voor een korte periode. De vraag is vooral extreem hoog in het hoogseizoen.

Eerst huiswerk maken, dan pas een eigendom kopen in Malta

Het is een uitstekend moment om te investeren in opbrengsteigendommen in Malta. Dit betekent echter niet dat je overhaaste beslissingen moet nemen.

Onderzoek goed de regio in kwestie (vraag en aanbod) en bekijk ook welke banken jou een hypothecaire lening willen toestaan en aan welke voorwaarden.

Denk ook goed na over de verhuur van jouw opbrengsteigendom na de aankoop. Hoe ga je een maximaal rendement uit jouw investeringseigendom halen? Ga je verhuizen naar Malta, dan kan je de verhuur waarschijnlijk zelf in goede banen leiden.

Het is een ander geval indien je in België of Nederland blijft wonen. Dan ben je zelf niet altijd aanwezig om kort op de bal te spelen.

In zo’n situatie kan je beroep doen op een professionele vastgoedmakelaar. Deze kan je dan helpen met de verhuur van jouw eigendom.

Wijzigende trends qua locatie | Huis kopen op Malta

Regio’s zoals Centraal-Malta, niet echt bekend omwille van een florerende opbrengsteigendommenlocatie, zijn tegenwoordig echt wel in trek.

Families die iets willen huren voor een langere periode kiezen voor deze regio omwille van de rustigere omgeving. Sliema en St. Julian’s zijn voor de doorsnee familie namelijk veel te druk (en vaak ook veel te duur qua huurprijzen).

Als investeerder tref je in Malta een groot potentieel aan qua mogelijke rendementen op opbrengsteigendommen.

De kwaliteit, de duurzaamheid en de kwaliteit van de bouwprojecten gericht op buitenlandse investeerders zijn er het laatste decennium ook enorm op vooruit gegaan. Zo zijn de investeringseigendommen in de Speciaal Toegewezen Zones van uitstekende kwaliteit.

In deze zones kan je als buitenlander een of meerdere eigendommen aankopen om te verhuren zonder dat je een vergunning dient te verkrijgen.

Je kan nog meer informatie lezen op de andere pagina’s over de aankoopmogelijkheden van vastgoed in Malta en ook over het aankoopproces van onroerend goed in Malta.

Andere handige info | Huis kopen op Malta

Als investeerder dien je ook goed te begrijpen dat Malta verschillende programma’s en een speciale fiscaliteit hanteert om buitenlanders aan te trekken.

Zowel voor gepensioneerden, renteniers, ondernemers en werknemers is Malta bijzonder gunstig. Gepensioneerden en renteniers dienen bovendien een eigendom aan te kopen OF een eigendom te huren aan een bepaald minimumbedrag per jaar.

Deze categorie van buitenlanders zijn dus ook potentiële huurders van jouw opbrengsteigendom: vermogend en gesteld op comfort, kwaliteit en afwerking!

Op nog een andere pagina lees je precies waarom Malta een echte investeringsmagneet is in het midden van de Middellandse Zee!

Je kan ook steeds het aanbod van interessante vastgoedaanbiedingen in Malta bekijken! Een huis kopen op Malta is nog nooit zo gemakkelijk geweest.

Vastgoedbeleggingen in andere Europese landen

Aanbiedingen voor grotere budgetten

€78.200 Startkapitaal

€ 760 Netto Inkomsten / Maand

Flat

Te koop voor verhuur en privé

San Miguel de Salinas, Alicante, Spanje

€50.000 minimale investering

Tot 6% Rendement Gegarandeerd

Gesubsidieerd vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Kortrijk, België

€212.000 Vanaf Prijs Excl. Kosten

8 à 9% Netto: Ongeëvenaard

Flat

Te koop voor verhuur en privé

Costa Blanca en Costa Cálida, Spanje

€65.000 Minimum Eigen Inbreng

Vrij van Onroerende Voorheffing

Maatschappelijk verantwoord vastgoed, Serviceflat, Zorgvastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Aarschot, België

€100.000 (min. eigen middelen)

5 à 6% gegarandeerd rendement

Gesubsidieerd vastgoed, Huis

Te koop enkel voor verhuur

Vlaanderen, België

€50.000 (min. eigen inbreng)

5% rendement | Gratis gebruik

Flat, Hotelkamer, Huis

Te koop voor verhuur en privé

Domaine de la Fôt, 23300 Noth, Frankrijk

Aanbiedingen voor kleinere budgetten

€1.000 min. te beleggen kapitaal

Rente per kwartaal uitbetaald

Serviceflat, Zorgvastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

€100 minimum per maand

8,1% rendementsprognose

Commercieel vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

€1.000 minimaal bedrag

Tot 7,5% rendement

Huis, Maatschappelijk verantwoord vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

Gerelateerde Artikelen:

Contacteer ons


   ↙ Uw landcode *

  Privacybeleid *