• Home
  • »
  • Blog
  • »
  • Hoe uw investeringspotentieel met onroerend goed maximaliseren? 4 Manieren

Hoe uw investeringspotentieel met onroerend goed maximaliseren? 4 Manieren

min leestijd

hoe uw investeringspotentieel met onroerend goed maximaliseren 4 manieren

Bij het beleggen in onroerend goed bestaat er een voortdurende spanning tussen het uitbreiden van uw vastgoedportefeuille enerzijds en uw investeringspotentieel met onroerend goed maximaliseren dat u reeds in portefeuille heeft anderzijds.

De meeste vastgoedbeleggers willen hun vastgoedportfolio opschalen en doen groeien. Immers, door uw portefeuille van onroerend goed voor verhuur te laten groeien, groeien ook uw huurinkomsten.

Als belegger moet u echter goed beseffen hoe belangrijk het is om uw investeringspotentieel en prestaties te maximaliseren voordat u nieuwe doelstellingen stelt op het gebied van bijkomende investeringen.

Hieronder maakt u kennis met 4 interessante methodes om uw investeringspotentieel als vastgoedbelegger te maximaliseren.

Deze optimalisatie en maximalisatie dient voorrang te krijgen op een verdere uitbreiding van uw vastgoedportfolio.

Uw investeringspotentieel met onroerend goed maximaliseren kan op 4 manieren

Ken de waarde van kritiek en vat die niet persoonlijk op

ken de waarde van kritiek in kader van investeringspotentieel met onroerend goed maximaliseren

Dit is misschien wel het belangrijkste advies als het gaat om uw maximaal investeringspotentieel te bereiken:

Luister naar kritiek en doe er uw voordeel mee (neem het niet persoonlijk).

Hoewel niet alle kritiek steek houdt, loont het dikwijls toch de moeite om te luisteren naar feedback van anderen (positief of negatief, dat maakt niet uit).

Als belegger in onroerend goed moet u oppassen voor de natuurlijke impuls om kritiek direct van tafel te vegen en te negeren.

In plaats daarvan moet u luisteren naar kritiek, uw ego opzijzetten en uw tekortkomingen leren kennen.

U moet streven naar volmaaktheid en u mag nooit doen alsof u die bereikt hebt. Niemand is perfect en iedereen maakt fouten. Iedereen heeft sterke en zwakkere punten.

Want als u eenmaal denkt dat u te ervaren, te slim of te goed bent om te falen, dan zult u onvermijdelijk met uw hoofd tegen de muur lopen.

Als vastgoedinvesteerder moet u met beide voeten op de grond staan en niet gaan zweven.

U dient te beseffen dat u zelf onmogelijk over alle juiste antwoorden kunt beschikken en dat u bijgevolg ook af en toe fouten maakt.

Kortom, u moet niet alleen regelmatig om feedback van huurders en partners vragen maar u moet ook aandachtig luisteren als er kritiek komt.

Gaat u voor het eerst een huis kopen om het te verhuren als beginnende onroerend goed belegger?

Dan moet u erkennen dat u hier en daar zult struikelen over bepaalde hindernissen en tevens enkele blinde hoeken zult hebben.

Het is dus des te belangrijker om naar de ervaringen, belevenissen en het perspectief van anderen te luisteren (huurders, leveranciers en zakenpartners) om te weten te komen op welke vlakken u nog kunt verbeteren en groeien.

Dit betekent uiteraard niet dat u zich hierdoor moet laten ontmoedigen, integendeel. U kan als beginner meteen van start gaan door onderstaande aanbiedingen te onderzoeken.

Wees niet tevreden met goed genoeg

wees niet tevreden met goed genoeg streef steeds perfectie en uitmuntendheid na

In de meeste situaties zou de overgrote meerderheid van de lezers zich waarschijnlijk tevreden stellen met een tevredenheidsscore van 9 op 10 (toegekend door uw huurders).

Maar… Wilt u het maximum uit uw vastgoedportfolio halen? Dan dient u te streven naar perfectie, zowel voor uzelf als voor uw huurders.

Streven naar perfectie betekent dat u moet weigeren om de kleine dingen te negeren die verhinderen dat de huurders een 10 op 10 ervaring en belevenis hebben voor elk aspect van het huur- en woonproces.

Door ook de details in orde te (laten) brengen als eigenaar/verhuurder, blijft u continu gemotiveerd en gefixeerd op het doel van perfectie en uitmuntendheid.

Dit advies van streven naar het allerbeste geldt trouwens ook voor onze vastgoedmarkten en het uitbreiden van uw vastgoedportefeuille.

U moet pas uitbreiden of een bijkomende opbrengsteigendom aankopen (vergeet de onderstaande aanbiedingen niet te bekijken) als u absoluut overtuigd bent van de kwaliteit, het toekomstperspectief en de betrouwbaarheid van het pand en het gebied waar het verhuurpand gelegen is.

Dit streven naar het allerbeste vertaalt zich in de praktijk in een gezonde ijver en motivatie.

Let u op de details? Durft u vragen te stellen? Bent u gemotiveerd om vooruit te gaan en om uw vastgoedportefeuille te laten groeien op termijn?

Dit geldt trouwens ook voor passieve vastgoedinvesteerders die het beheer, het onderhoud en de verhuur uitbesteden aan een verhuurmakelaar en beheersteam.

Bent u passief of actief bezig met investeringsvastgoed? Het speelt in essentie geen rol.

U draagt uiteindelijk toch de verantwoordelijkheid en u zult zelf de vruchten plukken van uw eigen, grondige due diligence en betrokkenheid. Bijvoorbeeld op het gebied van uitstekend vastgoedbeheer nastreven.

Durf grote, ambitieuze doelen stellen

durf grote ambitieuze doelen stellen en herevalueer ze geregeld om continu een uitdaging te hebben

Doelen stellen is essentieel bij het investeren in onroerend goed. Met andere woorden, uw grote doelstellingen moeten veranderen wanneer ze bereikt zijn.

Of het nu gaat om het beheren van een bepaalde totale eurowaarde aan onroerend goed of het bezitten van een bepaald aantal investeringseigendommen, het maakt niet uit.

Uw doelstellingen dienen mee te evolueren zodat u steeds een nieuwe uitdaging heeft.

U moet zich altijd afvragen wat het volgende doel is wanneer uw huidige doelstellingen bereikt zijn.

Als vastgoedbelegger moet u groot durven dromen en u dient ruimdenkend te zijn.

U moet bereid zijn om uw investeringstraject, uw veranderende prioriteiten en uw tevredenheid over uw vastgoedinvesteringen objectief te analyseren en onderzoeken.

Misschien is de investeringsstrategie en het beleggingsmodel dat u momenteel volgt, niets voor u.

Of misschien moet u de frequentie van de eigendomsaankopen veranderen. Of misschien moet u passief gaan beleggen in plaats van actief?

Investeren in onroerend goed voor verhuur via een vennootschap of als natuurlijke persoon is een mix van kleine, kortetermijndoelstellingen enerzijds en mijlpalen op grote schaal op de lange termijn anderzijds.

Weet u waar u bent en waar u wilt zijn? Maak voldoende tijd vrij om hier grondig over na te denken en om mogelijke investeringspanden te vergelijken.

Bouw een ondersteunend netwerk op

bouw een ondersteunend netwerk van professionele partners op om te steunen voor uw portefeuille van opbrengsteigendommen

Ondersteuning is een groot deel van het succes van talloze succesvolle vastgoedinvesteerders.

U kunt gemakkelijk meer dan een decennium spenderen aan het bijschaven en verfijnen van uw systemen, teams, partners en netwerken zodat ze als een goed geoliede machine samenwerken.

Is uw investeringspotentieel met onroerend goed maximaliseren een belangrijke doelstelling? Dan dient u tijd en energie te steken in het opbouwen van uw zakelijk netwerk en beheersteam.

Communicatie bijvoorbeeld is een essentieel onderdeel van uw vastgoedportefeuille die huurinkomsten oplevert.

Deze communicatie heeft niet alleen te maken met algemene transparantie en met het feit dat de betrokken stakeholders steeds op de hoogte zijn van alles.

Goede communicatie gaat ook over het opbouwen van een gevoel van vertrouwen en geloof tussen alle partners.

Als vastgoedbelegger mag u uw zakelijk netwerk nooit verwaarlozen. Uw netwerk is namelijk van essentieel belang om uw beleggingsdoelstellingen te bereiken.

En bent u een passieve vastgoedinvesteerder? Ook in dat geval gaat uw netwerk verder dan uw verhuurmakelaar die instaat voor de verhuur en het onderhoud.

Zo kunnen andere particuliere beleggers en gelijkgestemden u misschien wel op ideeën brengen en u inspireren, u aanmoedigen, u advies geven en steun verlenen.

Nuancering: Dit geldt vooral voor nieuwe beleggers in onroerend goed die misschien nog niet hetzelfde vertrouwen en dezelfde zekerheid in hun beslissingen hebben als een vastgoedinvesteerder met talloze jaren ervaring.

Hoe uw investeringspotentieel met onroerend goed maximaliseren: Conclusie

conclusie geef voorrang aan maximalisatie van uw huidig investeringsportfolio in plaats van te snel extra investeringseigendommen bij te kopen

Bent u een beginnende belegger? Dan moet u leren van degenen die al lang in het vak zitten. En lees het artikel Hoe onroerend goed met laag risico een investering met hoog risico wordt voor enkele interessante inzichten!

U zult hierdoor grote fouten kunnen vermijden, goede preventieve beslissingen kunnen nemen en de solide basis vinden voor het succes van uw vastgoedinvesteringen op de lange termijn.

En vergeet niet dat u eerst moet focussen op de maximalisatie van uw huidig investeringspotentieel in plaats van te snel te willen groeien en onnodige risico’s te nemen qua leningen, leverage, uitbesteden van het beheer, enzovoort.

Onroerend goed om uw portefeuille verder mee uit te breiden

Aanbiedingen voor grotere budgetten

€89.400 Minimale Eigen Inbreng

8 à 9% Netto: Ongeëvenaard

€107.350 Startkapitaal

€1.060 Netto Inkomsten / Maand

Flat

Te koop voor verhuur en privé

Punta Prima, Alicante, Spanje

€100.000 (min. eigen middelen)

5 à 6% gegarandeerd rendement

Gesubsidieerd vastgoed, Huis

Te koop enkel voor verhuur

Vlaanderen, België

€83.000 Eigen Inbreng

Tot 9% Rendement

Flat

Te koop voor verhuur en privé

Benijófar, Alicante, Spanje

€78.200 Startkapitaal

€760 Netto Inkomsten / Maand

Flat

Te koop voor verhuur en privé

San Miguel de Salinas, Alicante, Spanje

€50.000 minimale investering

Tot 6% Rendement Gegarandeerd

Gesubsidieerd vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Kortrijk, België

Aanbiedingen voor kleinere budgetten

€1.000 min. te beleggen kapitaal

Rente per kwartaal uitbetaald

Serviceflat, Zorgvastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

€100 minimum per maand

8,1% rendementsprognose

Commercieel vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

€1.000 minimaal bedrag

Tot 7,5% rendement

Huis, Maatschappelijk verantwoord vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

Gerelateerde Artikelen:

Contacteer ons

    Privacybeleid *