• Home
 • »
 • Blog
 • »
 • Hoe een vastgoedmakelaar in Spanje kiezen? Opties en Tips

Hoe een vastgoedmakelaar in Spanje kiezen? Opties en Tips

min leestijd

vergrootglas dat verschillende woningen bekijkt in context van geschikte vastgoedmakelaar in spanje vinden

Veel mensen willen investeren in onroerend goed in Spanje. Maar voordat u aan een aankoopproces begint, is het echter raadzaam om u te omringen met de juiste mensen.

Bijvoorbeeld met een betrouwbare en professionele vastgoedmakelaar in Spanje die u kan helpen bij het vinden van het juiste vastgoed in Spanje en u kan begeleiden tijdens het hele aankoopproces.

Maar hoe kiest u nu de juiste vastgoedmakelaar in Spanje? Er zijn zoveel opties en het kan soms lastig zijn om door de bomen het bos nog te zien…

Hoe een vastgoedmakelaar in Spanje kiezen? Inleiding

vergrootglas dat verschillende woningen bekijkt in context van geschikte vastgoedmakelaar in spanje vinden

In deze gids zullen we enkele handige tips en adviezen met u delen om u te helpen de juiste vastgoedmakelaar in Spanje te vinden die echt 100% past bij uw specifieke verlangens, behoeften en wensen.

We bespreken verschillende opties die beschikbaar zijn, zoals klassieke vastgoedmakelaars enerzijds en vastgoedjagers die speciaal op maat van uw profiel op zoek gaan anderzijds.

Als u een tweede woning in Spanje wilt kopen, zult u onvermijdelijk overwegen om een makelaar in te schakelen. Maar u kunt ook een beroep doen op de diensten van een vastgoedmakelaar die als uw persoonlijke vastgoedjager in Spanje functioneert.

Deze werkt op maat van uw wensen en verlangens en heeft tot taak die zeldzame parel te vinden die volledig aan uw criteria en verwachtingen voldoet.

Maar hoe werkt een dergelijke vastgoedmakelaar op maat in Spanje en is dit de beste keuze voor uw vastgoedproject?

In dit artikel laten wij u kennismaken met de rol van een vastgoedmakelaar die maatwerk levert en geven wij u tevens advies over hoe u de juiste keuze maakt.

Bovendien geven we ook handige adviezen over waar u op moet letten bij het kiezen van een vastgoedjager, zoals ervaring, kennis van de lokale markt, professionele presentatie, reputatie (online en offline), tarieven, aard van de diensten en nog veel meer.

Hopelijk zult u dankzij dit artikel een beter inzicht krijgen in hoe u de juiste vastgoedjager in Spanje kunt kiezen om uw droomhuis of -appartement in Spanje te vinden.

Wat is het verschil tussen een klassieke makelaar en een makelaar die speciaal voor u op zoek gaat?

vraagteken in tekstballon in context van verschillende soorten vastgoedmakelaars qua dienstenpakket in spanje

Eerst en vooral is het essentieel om te begrijpen dat een klassieke vastgoedmakelaar in Spanje met een voorraad woningen en appartementen werkt.

Dit in tegenstelling tot de makelaar die op maat werkt en dus eigenlijk als uw privé vastgoeddetective functioneert…

Deze heeft als taak om uw toekomstige woning, villa, penthouse of appartement te zoeken op basis van uw instructies, wensen en budget.

Klassieke makelaar versus vastgoedjager

Een klassiek makelaarskantoor werkt voor een eigenaar van onroerend goed die wil verkopen. Het doel van een dergelijke vastgoedexpert is om het onroerend goed in kwestie koste wat kost te verkopen.

Een vastgoedjager die op maat van uw profiel vastgoed zoekt, werkt voor u als potentiële toekomstige eigenaar en koper en biedt u een veel persoonlijkere service op maat aan.

Of u wilt werken met een klassieke makelaar of een vastgoedjager die op maat zoekt voor u, hangt dus volledig af van wat u zelf wilt en verlangt.

Sommige mensen geven inderdaad de voorkeur aan een gespecialiseerde vastgoedjager in Spanje om de bovengenoemde redenen alsook om stress te vermijden.

De meeste mensen voelen zich ook zekerder bij een vastgoedjager, omdat die op maat voor u werkt en zoekt en niet specifiek voor een andere persoon die verkoopt of een bouwpromotor.

Opgelet: Het is belangrijk om te vermelden dat als u voor de gepersonaliseerde begeleiding en diensten van een vastgoedjager in Spanje kiest, u hem/haar moet betalen voor deze dienst. Niets is gratis!

Concreet bestaat deze vergoeding doorgaans uit twee componenten:

 • Ten eerste moet u een vergoeding betalen voordat hij/zij het onderzoek en opzoekwerk opstart (zo is men zeker dat u ernstig bent en ook centen hebt)
 • Vervolgens betaalt u hem/haar een extra succesvergoeding wanneer hij/zij uw droompand kan vinden en de aankoop officieel ondertekend wordt.

Goed om te weten: Als de vastgoedjager na meerdere gepersonaliseerde aanbiedingen niet de woning of het appartement van uw dromen vindt, verliest u wel degelijk uw eerste betaling. U betaalt dan logischerwijs wel geen succesvergoeding.

Wat is een vastgoedjager in Spanje precies?

vraagtekens gevormd door wolken in blauwe hemel in kader van verschillende soorten dienstverlening bij vastgoedmakelaar in spanje kiezen

Allereerst is een vastgoedjager geen tussenpersoon of “klassiek” makelaarskantoor.

U zou hem/haar kunnen definiëren als een professional (vastgoedmakelaar of niet) die onafhankelijk is en wiens hoofdactiviteit erin bestaat om u te adviseren bij een aankoop in Spanje en uw perfecte eigendom te vinden.

Anders gesteld, het is ook zijn/haar job om u te helpen om de klassieke valkuilen van vastgoed kopen in Spanje volledig te vermijden!

Voor sommige Belgen en Nederlanders is dit misschien een ietwat “vreemd” concept, maar in de Verenigde Staten is het een volwaardige professionele activiteit!

Heel vaak heeft de vastgoedjager in Spanje al ervaring met investeringen in Spaans onroerend goed. Het is dus sterk aanbevolen om een vastgoedjager in Spanje te kiezen die al ervaring heeft met de Spaanse vastgoedmarkt.

Anders gesteld, vermijd een beginnende of “geïmproviseerde” vastgoedjager die niet professioneel genoeg is en te weinig ervaring en kennis van zaken heeft.

Vergeet niet dat de aankoop van een huis of appartement in Spanje een aanzienlijke aankoop is en dat het daarom essentieel is om op veilig te spelen en uw project in handen te geven van een gekwalificeerd persoon die uw belangen voor de volle 100% behartigt!

Als de vastgoedjager al bekend is met de Spaanse vastgoedmarkt en er veel kennis van heeft, zal hij of zij ook effectiever zijn in het vinden van uw toekomstige woning of flat.

Vergeet niet dat de rol van de vastgoedjager in Spanje erin bestaat u zo goed mogelijk te adviseren en uw droomhuis of -appartement in Spanje te vinden.

Waarom zou u kiezen voor een vastgoedjager met een gepersonaliseerde aanpak in Spanje? Redenen

dame aan het werk op computer in spaans makelaarskantoor op zoek naar een goede vastgoeddeal voor klant

Sommige mensen besluiten een vastgoedjager die maatwerk levert in te schakelen om verschillende redenen.

In de eerste plaats kan dit worden verklaard door de geografische afstand tussen Spanje enerzijds en België en Nederland anderzijds. Dit komt omdat de potentiële koper geen tijd genoeg wil of kan besteden aan het zoeken naar zijn toekomstige woning of flat in Spanje.

Ten tweede verkiezen sommige kopers gebruik te maken van de gepersonaliseerde diensten op maat van een vastgoedjager in Spanje omdat ze niet weten hoe ze naar de juiste deal moeten zoeken.

Of gewoon omdat ze bereid zijn om te betalen voor deze professionele dienst van een echte lokale vastgoedprofessional.

Een andere reden is de taalbarrière. Het inschakelen van een lokale vastgoedjager die Spaans kan spreken met de eigenaars/verkopers kan een groot voordeel zijn.

Een andere verklaring is dat de toekomstige koper gefrustreerd is… Na verschillende websites van makelaars te hebben afgespeurd naar interessant vastgoed te koop in Spanje, heeft hij/zij zijn/haar toekomstige woning of appartement nog steeds niet gevonden…

De frustratie borrelt op (wat een tijdverlies!) en daarom wil hij/zij dat een gespecialiseerde vastgoedjager de zeldzame parel vindt op basis van specifieke instructies en richtlijnen.

Goed om te weten inzake Spaans vastgoed kopen: Niet alle op de markt beschikbare huizen, appartementen, penthouses en villa’s verschijnen publiek in de catalogi van de makelaars in Spanje.

Er zijn dus wel degelijk een pak off-market deals ook… Indien u hele specifieke wensen heeft, kan dit dus een oplossing bieden!

Welke diensten op maat biedt een vastgoedjager in Spanje?

vastgoedmakelaar geeft advies van een blauwdruk aan klant met behulp van tabletcomputer

Het is belangrijk om te weten dat elke vastgoedjager in Spanje zijn/haar eigen manier van werken heeft.

Voor sommigen is het slechts een kwestie van advies geven (wat minder aan te raden is!).

Anderen focussen zich meer op het doelgericht zoeken naar en vinden van uw gedroomd vastgoed om u vervolgens te begeleiden bij de ondertekening van de koop voor de notaris.

Zij zullen de rest van het werk qua juridische aandachtspunten en checks doorgeven aan een Spaanse advocaat die u ook moet betalen.

Nog andere vastgoedjagers in Spanje bieden nog uitgebreidere en gepersonaliseerde pakketten qua dienstverlening en maatwerk aan.

Hoe is het om met een vastgoedjager te werken?

makelaar zoekt via tandwiel naar symbolen die informatie kunnen bevatten betreft een aankoopproject in spanje

Vindt u het idee van een vastgoedjager die voor u op zoek gaat naar uw droomwoning in Spanje best wel interessant? Maar vraagt u zich af hoe dit in de praktijk verloopt?

Hieronder volgt een voorbeeld van hoe het werkt wanneer u een vastgoedjager in Spanje inschakelt…

Merk op dat dit slechts een voorbeeld is dat ter illustratie dient en dat alle vastgoedjagers in Spanje natuurlijk hun eigen specifieke manier van werken hebben.

Voorbeeld Stel u schakelt een vastgoedjager in

Deze vastgoedjager vraagt u vervolgens als toekomstige koper om alle nodige informatie over uw gedroomd aankoopproject in Spanje te bezorgen.

Concreet betekent dit dat jullie samen een profiel opmaken aan de hand van verschillende kenmerken, eigenschappen en uw persoonlijk klantenprofiel:

 • Het type vastgoed dat u zoekt: studio, appartement, halfopen bebouwing, vrijstaande villa, penthouse, enzovoort.
 • Nieuwbouw (net gebouwd of op plan) of tweedehands onroerend goed
 • Locatie: gewenste stad of regio in Spanje
 • Het gewenst aantal slaapkamers en badkamers
 • De leeftijd van het gebouw (nieuw of tweedehands)
 • De stijl: modern of traditioneel (finca-stijl of eerder Andalusische stijl zoals in Marbella en Estepona vaak te zien is?)
 • Uw budget, dat tevens ineens rekening houdt met belastingen, zoals btw en AJD voor nieuwe gebouwen (10% van de aankoopprijs + AJD die varieert per regio) of ITP
 • Aanvullende wensen, eisen en verlangens: bijvoorbeeld accommodatie met of zonder zwembad, dicht bij een ziekenhuis, diensten, enz.
 • Persoonlijke wensen qua maximale gemeenschappelijke kosten per maand indien het om vastgoed in een Spaanse urbanisatie gaat
 • Op wandelafstand van het strand (of aan het strand)
 • Afstand tot diensten en horecazaken
 • Wanneer wilt u kopen? Wat is uw tijdshorizon om de aankoopprocedure op te starten?

Op basis van deze (en nog vele andere) antwoorden gaat uw vastgoedjager vervolgens gepersonaliseerd op maat van uw profiel en wensen op zoek naar uw toekomstig huis of appartement in Spanje! Fantastisch, toch?!

Hoe vindt een vastgoedjager uw toekomstig huis of appartement in Spanje?

In het algemeen zoekt een professionele vastgoedjager in Spanje naar uw toekomstige eigendom via verschillende mogelijke platforms op het internet, en raadpleegt hij/zij ook vastgoedadvertenties in diverse professionele catalogi.

De rol en taak van een dergelijke vastgoedjager is dus ook om andere klassieke vastgoedmakelaars te contacteren en zijn netwerk te laten “werken” op zoek naar uw droompand in Spanje.

Weetje: Een vastgoedjager maakt gebruik van diverse tools en instrumenten die voorbehouden zijn aan vastgoedprofessionals in Spanje.

Dankzij deze instrumenten kan hij de Spaanse vastgoedmarkt met een vergrootglas bestuderen en de beste deals eruit halen die passen bij uw budget, wensen en verlangens!

Enkele adviezen voor het kiezen van een geschikte vastgoedjager in Spanje

bedrijfsteam van makelaars in spanje die werken op kantoor met moderne digitale computerlaptop

Nu u de diensten en de werking van een vastgoedjager in Spanje beter begrijpt, rest enkel nog de keuze van de juiste professional.

Doe dus eerst en vooral voldoende onderzoek naar de vastgoedjagers die in eerste instantie uw aandacht trekken…

Vraag gerust naar een website waar zijn/haar diensten worden vermeld en analyseer de beoordelingen van andere klanten op zijn/haar professionele pagina’s.

Over het algemeen is deze persoon waarschijnlijk ook te vinden op diverse sociale media kanalen.

Breng een bezoekje aan al deze communicatiekanalen om vast te stellen wat ze over zichzelf zeggen en let ook op hun interacties met andere mensen.

Hieronder volgen nog enkele andere tips voor het kiezen van een geschikte professionele vastgoedjager in Spanje:

Vastgoedmakelaar in Spanje kiezen die een professionele website heeft

Hoewel het tegenwoordig misschien voor de hand ligt, zijn er nog steeds vastgoedjagers actief in Spanje die geen website of sociale media pagina hebben waarop hun diensten, contactgegevens en tarieven vermeld staan.

Dit betekent niet noodzakelijk dat ze niet bekwaam zijn… Maar laat ons eerlijk zijn, het hebben van een website is een teken dat een vastgoedjager serieus en professioneel met zijn/haar vak bezig is.

Kies een vastgoedjager die in Spanje woont

kaart spanje met de regio murcia in rood aangeduid met de bedoeling daar een vastgoedmakelaar in spanje kiezen voor aankoop vastgoed in die streek

Het is het beste om te kiezen voor een vastgoedjager die zelf in Spanje woont, vooral als die persoon de Spaanse en Engelse taal spreekt.

In het andere geval is het raadzaam om te kiezen voor een Nederlandstalige vastgoedjager (die eventueel ter plaatse woont), zodat u uw verwachtingen beter kunt overbrengen en communiceren.

Kies een vastgoedjager in Spanje die een specifiek gebied beheerst

Sommige vastgoedjagers bieden hun zoekservice aan in heel Spanje en dekken zogezegd alle mogelijke gebieden in Spanje. Wees hier echter voorzichtig mee!

Hoe kan iemand die bijvoorbeeld in Andalusië woont degelijk en met kennis van zaken zoeken naar uw eigendom op Tenerife of aan de Costa Brava bijvoorbeeld?

Kortom, het is het beste om een professionele vastgoedjager te selecteren die gespecialiseerd is in zijn of haar specifieke regio en die ervoor kan zorgen dat u het neusje van de zalm uit die specifieke regio gepresenteerd krijgt!

Tip: Regel een bezoek van enkele dagen zodat u samen met uw vastgoedjager het vastgoed kunt bezichtigen in Spanje.

Wat zijn de tarieven voor de diensten van een vastgoedjager?

een onroerendgoedmakelaar met transparante prijzen geeft vertrouwen als die duidelijk weergegeven worden

Meestal staan de tarieven vermeld op de website van de vastgoedjager. Vaak vindt u hier verschillende prijspakketten met verschillende soorten diensten.

Als u echter leest dat de tarieven alleen op aanvraag worden meegedeeld en niet duidelijk worden weergegeven, dan is dit een slecht teken. Tracht deze vastgoedjager dan gewoon te vermijden.

Weetje: Een vastgoedjager in Spanje die serieus en professioneel is, begrijpt dat transparantie in termen van prijzen en vertrouwen essentieel zijn voor zijn beroep.

Een van de taken van de vastgoedjager in Spanje is ook om u uit te leggen wat wel en niet haalbaar is

vastgoedmakelaar in spanje kiezen op wazige achtergrond met uitgestoken hand vol met vraagtekens

Wanneer de vastgoedjager alle informatie heeft over het pand dat hij/zij dient te zoeken voor u, beoordeelt hij/zij ook of uw project “haalbaar” en realistisch genoeg is.

Mensen die in Spanje willen kopen, hebben namelijk vaak een grote onwetendheid over de Spaanse vastgoedmarkt. Ze vinden het moeilijk om te begrijpen dat de vastgoedprijzen niet meer dezelfde zijn als 25 jaar geleden.

Soms is het gezochte type eigendom bijzonder schaars of is het helaas niet verenigbaar met het budget van de klant.

Daarom zal de rol van de vastgoedjager er ook in bestaan u te wijzen op de realiteit en u te vertellen wat haalbaar is en wat niet.

Uiteindelijk zal het u echt wel helpen om uw project te heroverwegen en aan te passen.

Dit kan zeker en vast helpen om later problemen en frustraties te vermijden, bijvoorbeeld indien uw doel is om later effectief te wonen in Spanje terwijl de woning eigenlijk te klein blijkt daarvoor achteraf…

Een lokale vastgoedjager kiezen: Regionale tip

Kies voor een vastgoedjager die alleen het gebied waar hij of zij woont en enkele aangrenzende gebieden voorstelt.

Als u een lokale vastgoedjager kiest, weet die professional perfect waar hij/zij het over heeft.

Het is absoluut beter en verstandiger om zo iemand te kiezen dan iemand die een gebied in Spanje voorstelt waar hij/zij nog nooit zelf is geweest.

Dus schakel een vastgoedjager in die zelf in Spanje woont in het gebied waarin u geïnteresseerd bent.

Hoe een vastgoedmakelaar in Spanje kiezen? Conclusie

een succesvolle deal van professionele spaanse vastgoedmakelaar met kopers op de achtergrond

Steeds meer Nederlanders en Belgen die vastgoed in Spanje willen kopen, maken gebruik van de diensten van een professionele vastgoedjager met een gepersonaliseerd dienstenpakket.

In tegenstelling tot een klassieke makelaar die voor een eigenaar werkt en als doel heeft het vastgoed te verkopen, werkt een vastgoedjager voor de koper en zorgt hij ervoor dat hij het vastgoed vindt dat aan de verwachtingen van de koper voldoet.

Het is raadzaam uw vastgoedjager zorgvuldig te kiezen, bij voorkeur één die slechts één regio bestrijkt (en niet heel Spanje).

Dit om er zeker van te zijn dat hij/zij een prachtig appartement of huis vindt dat aan uw criteria voldoet.

Weetje: Wanneer u een vastgoedjager inhuurt, kunt u er zeker van zijn dat hij of zij voor u werkt en zijn of haar best zal doen om het perfecte pand te vinden voor u!

Al dit werk moet echter worden betaald en daarom moet u zich ervan bewust zijn dat de honoraria van de vastgoedjager al beginnen lopen voordat hij/zij effectief op zoek gaat naar eigendommen die voor u geschikt zouden kunnen zijn.

Interesse in onroerend goed in Spanje te koop?

Vastgoed in Andalusië

€204.000 Vanaf Prijs Excl. Kosten

8 à 9% Netto: Ongeëvenaard

Flat

Te koop voor verhuur en privé

Costa Blanca en Costa Cálida, Spanje

€75.000 (Vanaf prijs)

Scherpe prijs/m²

Hotelkamer

Te koop voor verhuur en privé

Fuengirola, Málaga, Spanje

€111.525 (Vanaf prijs)

Tot 5% rendement + privégebruik

Flat, Hotelkamer

Te koop voor verhuur en privé

Av. Sierra Morena, 2, 29692 Manilva, Málaga, Spanje

€172.000 Vanaf prijs

Uitmuntende faciliteiten

Flat

Te koop voor verhuur en privé

Manilva, Costa del Sol, Spanje

€194.000 (Vanaf prijs)

Ook voor kleinere budgetten

Flat

Te koop voor verhuur en privé

Estepona, Málaga, Spanje

€203.000 (Vanaf prijs)

Mediterraanse stijl | Scherpe prijs

Pagina  [tcb_pagination_current_page] van [tcb_pagination_total_pages]

Vastgoed in Murcia

€204.000 Vanaf Prijs Excl. Kosten

8 à 9% Netto: Ongeëvenaard

Flat

Te koop voor verhuur en privé

Costa Blanca en Costa Cálida, Spanje

€182.500 incl. kosten

Nieuwbouw aan zee + zwembad

€200.000 incl. kosten

Luxe penthouses aan scherpe prijs

€211.000 incl. kosten

Super verhouding prijs/kwaliteit

€410.000 incl. kosten

Op wandelafstand van Mar Menor

Huis, Villa

Te koop voor verhuur en privé

Santiago de la Ribera, Murcia, Spanje

€455.000 incl. kosten

Privé zwembad + tuin

Huis, Villa

Te koop voor verhuur en privé

Santiago de la Ribera, Murcia, Spanje

Gerelateerde Artikelen:

Contacteer ons
   ↙ Uw landcode *

  Privacybeleid *