• Home
 • »
 • Blog
 • »
 • De grootste fout van nieuwe vastgoedbeleggers + enkele oplossingen hiervoor

De grootste fout van nieuwe vastgoedbeleggers + enkele oplossingen hiervoor

min leestijd

grootste fout van nieuwe vastgoedbeleggers enkele oplossingen hiervoor

De grootste fout van nieuwe vastgoedbeleggers ontdekken is belangrijk om snel vooruitgang te boeken als beginner.

Bent u nieuw in de wereld van vastgoedinvesteringen, het stre­ven naar financiële onaf­hankelijkheid en het bewerk­stelligen van een vervroegd pen­sioen?

Dan bent u waarschijnlijk erg gemotiveerd om zoveel mogelijk bij te leren. Hieronder maakt u kennis met de grootste fout die beginnende vastgoedbeleggers maken en hoe u deze kunt vermijden.

U maakt tenslotte ook kennis met een aanbod van kant-en-klaar, passief beleggingsvastgoed dat de kans op beginnersfouten drastisch verkleint en uw kansen op financieel succes aanzienlijk verhoogt.

Gigantische stroom aan in­formatie

Als beginnende vastgoedbelegger heeft u hoogstwaarschijnlijk de neiging om er stevig in te vliegen, misschien zelfs op maniakale wijze…

U leest boeken, tijdschriften, kranten, websites, luistert naar podcasts, woont opleidingen en bijscholingen bij, leest blogberichten en nieuwsbrieven, bekijkt YouTube-video’s, enzo­voort.

U functioneert als een spons en tracht zoveel mogelijk kennis te absorberen. Deze enorme blootstelling aan informatie is ongetwijfeld een geschenk en voordeel dat u kunt inzetten in uw streven naar financiële onaf­hankelijkheid.

Al deze kennis komt echter niet zonder nadelen. Het grootste nadeel is dat u zich al snel overweldigd kunt voelen door de gigantische hoeveelheid infor­matie die off- en online te vinden is.

En dan duiken logischerwijze al gauw vragen en opmerkingen op in de trend van:

 • Wat als ik een eerste opbrengstpand koop en vervolgens grandioos faal? Moet ik schrik hebben om fouten te maken als beginnende belegger?
 • Heb ik echt het potentieel om te doen wat zij doen? Waarom twijfel ik een beetje?
 • Waar moet ik beginnen als ik wil geld beleggen in vastgoed?
 • Wat betekent die term precies? Dat vervelende vakjargon doet me veel tijd verliezen…
 • Hoe moet ik me in hemelsnaam al deze dingen herinneren? Ik verzuip in informatie!
 • Wat is het eerste dat ik moet doen wanneer het gaat over beginnen in vastgoed?
 • Hoe kan ik de tijd vinden om dit vol te houden? Ik heb maar twee handen en een voltijdse job + gezin…
 • Wanneer word ik zo goed als die persoon uit het interview die zijn/haar schaapjes al lang op het droge heeft?
 • Welke manier om te investeren in vastgoed is de beste voor mij?
 • Hoe kan het dat iedereen in deze interviews, podcasts en video’s al meerdere opbrengstpanden bezit?

Als u nog twee jaar bezig bent met uit te zoeken hoe geld te investeren in onroerend goed of het streven naar financiële onafhankelijkheid, dan ervaart u waarschijnlijk af en toe een overweldigend gevoel.

Geef in elk geval niet op! Door op te geven zal rentenieren met vastgoed en vervroegd op pensioen gaan alleen maar een droom blijven in plaats van realiteit te worden!

De grootste fout van nieuwe vast­goed­beleggers

Opgeven als gevolg van een overweldigd gevoel is de grootste fout die nieuwkomers maken!

Nogal wat beginnende in­vesteerders raken snel overweldigd en gooien veel te vlug de handdoek in de ring. Ze geven gewoon te vroeg op. Wat natuurlijk zonde is want iedereen heeft talent maar niet iedereen heeft de discipline en het doorzettingsvermogen…

De enorme hoeveelheid be­schikbare informatie en de constante behoefte om zichzelf te vergelijken met diegenen die al decennialang financiële onaf­hankelijkheid nastreven, zijn funest voor hun enthousiasme en opwinding.

Maak die grootste fout van nieuwe vastgoedbeleggers dus niet! Opgeven is gemakkelijk. Het leven is aan de doorzetters en door op te geven heeft nog nooit iemand iets bereikt…

Hieronder volgen een paar inzichten en manieren om uzelf te kalmeren. Hopelijk vindt u er de motivatie in om uw oorspronkelijke vuur binnenin opnieuw aan te wakkeren, zij het gematigder en met aandacht voor de langere termijn…

Oplossingen om de grootste fout van nieuwe vast­goed­beleggers niet zelf te maken

Durf nee te zeggen tegen uit­nodigingen en eve­nementen

durf uitnodigingen te weigeren kies voor zelfontwikkeling die u iets bijbrengt

Time is money en een heel schaars en waardevol iets voor iedere mens op aarde. Wanneer er zich dus een kans voordoet om een evenement of een webinar bij te wonen, gaat u er best niet automatisch akkoord mee.

Denk eerst goed na over de kans die zich aanbiedt en wat het zou inhouden. Met andere woorden, zoek uit wat de voordelen zijn en of ze het de moeite maken om uw tijd ervoor vrij te maken.

Wanneer u de wereld van investeren in vastgoed aan het ontdekken bent, woon dan in elk geval niet elke workshop over beleggen in vastgoed bij. Met andere woorden, de grootste fout van nieuwe vastgoedbeleggers kan u vermijden door selectief te zijn en spaarzaam om te gaan met uw tijd.

Zorg er ook voor dat de inhoud van bijscholingen, boeken, cursussen, workshops, enzovoort niet uw pet te boven gaat… Als beginner zal u gewoon kostbare tijd verliezen indien u direct wilt inpikken op het niveau van ervaren vastgoedbeleggers.

U kunt dan beter wat geld en tijd besteden aan een andere workshop, avondopleiding of online cursus op maat van beginners die u veel beter verder kan helpen in de initiële fase.

Durf zaken op uw to-do lijst schrappen zonder ze effec­tief uit te voeren

Als nieuwkomer in de vastgoedsector kan het handig zijn om een to do lijstje bij te houden. Dit kan in fysieke vorm met pen en papier, digitaal in een softwareprogramma, in een applicatie of in de cloud, of zelfs in uw hoofd…

Dergelijke lijstjes helpen u om uw eerste stappen als vastgoed­investeerder te structureren en ordenen. Op die manier kan u gerust evolueren daar u geen schrik hoeft te hebben dat u plots iets zou gaan vergeten.

Maar louter en alleen een lijst met taken bijhouden is natuurlijk alleen maar een hulpmiddel. Het hoeft helemaal geen complete obsessie te worden. Het is belangrijk dat u dit begrijpt want het kan u helpen om orde in de chaos te scheppen!

Hoe? Door de lijst kritisch te bekijken en evalueren op momenten dat u zich gestresseerd voelt! U kunt op dergelijke momenten best wel punten en taken vinden die eigenlijk helemaal niet zo belangrijk zijn.

Deze puntjes kan u dan ineens gewoon doorstrepen. Ziet u het niet zitten om ze te schrappen, stel ze dan op zijn minst uit naar een later moment in de toekomst. Een moment waarop u rijper bent en/of wanneer u zich minder overweldigd voelt.

Accepteer dat groeien als vast­goed­belegger tijd en geduld vergt

in vastgoed leren beleggen vergt tijd en geduld

Leren beleggen in vastgoed is geen sprint maar een marathon.

Iedere succesvolle vastgoed­belegger stond ooit in uw schoenen. Dit betekent dat zij momenteel kunnen terugkijken op een periode van jaren of zelfs decennia om bij te leren en kennis en ervaring op te doen.

Om succesvol te worden heeft u tijd, geduld en door­zettingsvermogen nodig. Rome werd ook niet op één dag gebouwd!

Accepteer dat u niet alles ineens kunt doen en wees tevreden met wat u vandaag wél kunt doen. Maak zeker en vast niet de fout om uzelf te gaan vergelijken met doorgewinterde veteranen die een 15-jarige voorsprong hebben opgebouwd.

Zoek vrede, geluk en dank­baarheid in het feit dat u begonnen bent en bezig bent in de vastgoedwereld, welke enorme opportuniteiten en voordelen kan bieden!

Traag maar gestaag vooruitgang boeken is de sleutel voor financieel succes met onroerend goed! De zaken trachten te forceren leidt alleen maar tot problemen.

Stel een lijstje op dat uw belang­rijkste prio­riteiten om­vat

vermijd grootste fout van nieuwe vastgoedinvesteerders door lijst van prioriteiten op te stellen

Uw prioriteiten moeten volledig overeenstemmen met uw persoonlijke doelstellingen! En om het simpel te houden dient u maar een handvol prioriteiten voorop te stellen om na te streven.

Uw prioriteiten rangschikken geeft u een mooie uitvalsbasis om dagelijks te groeien als belegger. Indien u vandaag bijvoorbeeld wat tijd heeft om uw investeringsplan met vastgoed verder vorm te geven, begin dan met uw hoofdprioriteit (prioriteit nummer 1).

Indien uw persoonlijk doel is om eerst 75 000 euro bijeen te sparen om uw eerste opbrengsteigendom te kopen, dan kan u hiermee starten voor vandaag.

Verlies geen tijd met andere taken en aandachtspunten tot wanneer u een doorbraak boekt en effectief goed op weg bent met het opbouwen van dat spaarbedrag.

Vaker dan niet laten beginnende vastgoedinvesteerders zich leiden door de taken die ze liefst doen. Ze geven vaak de voorkeur aan hun favoriete taken op de lijst, ook al zijn dit helemaal niet de meest belangrijke!

Denk aan de persoon die nog een pak onderzoekswerk te verrichten heeft, maar al heel snel en vaak afdwaalt. En al snel video’s en series bekijkt in plaats van meer concreet werk te verrichten…

Dus: Maak er een streefdoel van om het doel en de belangrijkste zaken niet uit het oog te verliezen! Zo kan u steeds het maximum uit uw beperkt beschikbare tijd halen!

Gun uzelf de tijd om de groot­ste fout van nieuwe vastgoed­beleggers te ver­mijden

geef uzelf tijd en leg de druk niet te hoog als nieuwe vastgoedinvesteerder

Bepaalde leerprocessen vergen tijd en energie. Vergelijk het met Moeder Natuur. Bepaalde zaken kan u gewoon niet forceren en hebben tijd nodig. Hoe hard u de zaken ook wenst te forceren, het maakt niets uit…

U kunt geen baby in 1 maand tijd maken door 9 vrouwen te bezwangeren – Warren Buffett

Indien we veel te snel of hard gaan om een bepaald doel te bereiken, dan gebeurt het heel vaak dat we te maken krijgen met een burn-out nog voor we in de buurt komen van de eindmeet. Dit slaat bovendien op alle aspecten van het leven, niet alleen op beleggen in vastgoed.

Doe precies wat goed voelt op een gegeven dag en niets meer dan dat. Het is niet omdat uw idool tijdens een podcast te kennen gaf iedere werkdag af te sluiten om 2 uur ’s nachts, dat u daarom dezelfde roofbouw op uw lichaam moet plegen…

En het is niet omdat de uitvinder van een populaire applicatie beslist heeft om alle sociale contact te verbreken tijdens de ontwikkelingsfase, dat u daarom hetzelfde pad moet volgen.

Passief beleggen in vastgoed en een investeringsportfolio op­bouwen is geen sprint. Het is ook geen marathon. Het kan eerder vergeleken worden met een stevige en strategische wandeling door het land. U kan niet plots 70 kilometer overslaan ’s nachts op magische wijze…

U dient zoiets dag per dag aan te pakken door uw energie te focussen op de meest essentiële taken. Tegelijkertijd mag u op geen enkel moment vergeten dat u uw persoonlijk geluk niet uit het oog mag verliezen.

Door de aandachtspunten van hierboven in uw achterhoofd te houden, zal u uw kansen vergroten om ooit uw wildste dromen te realiseren. En op die manier kan u vermijden om de grootste fout van nieuwe vastgoedbeleggers (te vroeg opbranden) te maken.

Indien u te veel op te snelle wijze wilt realiseren, dan bestaat de kans dat u te vroeg zult opgeven omdat u zich overweldigd voelt. Ga daarom kalm maar resoluut te werk en overhaast niets.

Kant-en-klaar be­leggings­vastgoed te koop met ver­huur­garantie

Minimaliseer de kans op beginnersfouten met behulp van de volgende opbrengst­eigendommen die kant-en-klaar worden op­geleverd inclusief verhuur­garantie.

Beleggen in vastgoed met verhuurgarantie kan op diverse manieren daar er verschillende types verhuurgarantie bestaan. Dit is mogelijks een oplossing in onzekere tijden en periodes van extreem lage rentevoeten en te volatiele beurzen.

Het is ook het ideale beleggingsproduct om de grootste fout van nieuwe vastgoedbeleggers, zijnde op­geven, te vermijden.

Aanbiedingen voor grotere budgetten

€89.400 Minimale Eigen Inbreng

8 à 9% Netto: Ongeëvenaard

€107.350 Startkapitaal

€1.060 Netto Inkomsten / Maand

Flat

Te koop voor verhuur en privé

Punta Prima, Alicante, Spanje

€100.000 (min. eigen middelen)

5 à 6% gegarandeerd rendement

Gesubsidieerd vastgoed, Huis

Te koop enkel voor verhuur

Vlaanderen, België

€83.000 Eigen Inbreng

Tot 9% Rendement

Flat

Te koop voor verhuur en privé

Benijófar, Alicante, Spanje

€78.200 Startkapitaal

€760 Netto Inkomsten / Maand

Flat

Te koop voor verhuur en privé

San Miguel de Salinas, Alicante, Spanje

€50.000 minimale investering

Tot 6% Rendement Gegarandeerd

Gesubsidieerd vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Kortrijk, België

Aanbiedingen voor kleinere budgetten

€1.000 min. te beleggen kapitaal

Rente per kwartaal uitbetaald

Serviceflat, Zorgvastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

€100 minimum per maand

8,1% rendementsprognose

Commercieel vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

€1.000 minimaal bedrag

Tot 7,5% rendement

Huis, Maatschappelijk verantwoord vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

Gerelateerde Artikelen:

Contacteer ons

  Privacybeleid *