• Home
 • »
 • Blog
 • »
 • Geld beleggen in vastgoed: Bouw in 6 stappen uw vastgoedimperium uit

Geld beleggen in vastgoed: Bouw in 6 stappen uw vastgoedimperium uit

min leestijd

geld beleggen in vastgoed vastgoedimperium uitbouwen in 6 stappen

Een vastgoedimperium bezitten dat maandelijks genoeg centen oplevert om zorgeloos door het leven te gaan. Welke belegger droomt er niet van? Uw geld beleggen in vastgoed volgens het 6-stappenplan hieronder kan u helpen om uw droom te realiseren.

Schets van een droomscenario – Geld beleggen in vastgoed

Stel u start vandaag met uw vastgoedavontuur en binnen 10 jaar leeft u royaal van uw vastgoedinkomsten.

U start met een kleine woning die u verhuurt aan een gezin. U koopt nog zo’n opbrengsteigendom.

U gaat niet op restaurant, spendeert weinig tot geen geld aan vakanties en u spaart zoveel mogelijk om zo snel mogelijk bijkomende opbrengstunits te verwerven.

Voor u het weet koopt u een eerste duplex of triplex. U wint aan ervaring en u bent dus wel te vinden voor multi-familie eigendommen (opbrengstpanden die opgedeeld zijn in verschillende opbrengsteigendommen).

Na een tijdje beslist u om het gaspedaal verder in te drukken en te specialiseren in dergelijke multi-familie eigendommen.

En na een zware maar interessante rit van +/- een decennium bezit u nu genoeg vastgoed om royaal van het leven te genieten. Dankzij de passieve inkomsten die al uw vastgoedbeleggingen maandelijks in het laatje brengen!

Zou u hiermee kunnen leven? Nu uw geld beleggen in vastgoed en binnen tien jaar geen financiële zorgen meer hebben? Het antwoord op deze vraag kan eenvoudig beantwoord worden via een wedervraag: Wie niet?

Een sterk en betrouwbaar vastgoedimperium uitbouwen is zoals de constructie van een gebouw.

U dient te starten met een betrouwbare en solide fundering, net zoals een gebouw ook moet opgetrokken worden met als basis een fundering.

Indien de fundering zwak is, zal om het even wat er op gebouwd wordt uiteindelijk vergaan, desintegreren en uiteenvallen. Dus laten we starten met de basis: de fundering van uw vastgoedimperium.

Stap 1: Bouw uw fundering

Of u nu een beginnende vastgoedbelegger of een doorgewinterde vastgoedveteraan met talloze vastgoeddeals op uw palmares bent, u heeft in elk geval een oerdegelijke basiskennis en gezond boerenverstand nodig.

De fundering van elk vastgoedimperium start met een degelijke opleiding.

Indien u geen besef heeft van hoe vastgoed en investeringsvastgoed werkt, dan bent u onmogelijk in staat om een goed geïnformeerde beleggingsbeslissing te maken.

En eraan beginnen zonder de basisbeginselen van vastgoed te beheersen, zal in de meeste gevallen tot veel stress, kopzorgen en kostelijke fouten leiden.

Een deel van het beheersen van de materie van beleggingsvastgoed draait rond het aanleren van verschillende strategieën om geld te verdienen met vastgoed.

Alsook het identificeren van de strategie of strategieën die het best aansluiten bij uw persoonlijk risicoprofiel en wensen en verlangens qua geld beleggen in vastgoed.

Enkele strategieën zijn:

 • Kopen en in portfolio houden voor de lange termijn
 • Kopen en voor de korte termijn in bezit houden
 • Verkoper en koper als intermediair met elkaar in contact brengen
 • Kopen, renoveren en verkopen
 • Kopen, renoveren, verhuren, herfinancieren en herhalen
 • Of een combinatie van bovenstaande

Indien u net begint met investeren in vastgoed als spaaralternatief, dan is het waarschijnlijk overweldigend om na te denken over hoe u de eerste deal zult realiseren. Laat staan dat u zich kunt inbeelden hoe uw eerste 15 vastgoeddeals vorm zullen krijgen…

Een strategie en plan bedenken voor het bouwen van uw vastgoedimperium kan moeilijk en ingewikkeld zijn. En dat is perfect normaal.

Zoek een passende strategie

Zoek een investeringsstrategie die u interessant lijkt indien geld beleggen in vastgoed uw doel is en start vanuit die initiële aantrekking en interesse.

Lijkt het u bijvoorbeeld interessant om jaarlijks € 60 000 aan passieve vastgoedinkomsten te ontvangen? Bedenk dan een passend plan om dit uiteindelijke doel te bereiken met kopen, in portfolio houden en verhuren.

Investeren in vastgoed is zoals het beklimmen van een berg.

Het kan zijn dat u de top nog niet ziet, of zelfs de volgende helling nog niet kunt inschatten… Maar zolang u stap na stap blijft doorgaan in de goede richting, blijft u voortgang maken.

Vanzelfsprekend zal u hindernissen en obstakels moeten overwinnen tijdens uw avontuur van als particulier beleggen in vastgoed.

U zal enkele opdoffers te verwerken krijgen op weg naar de top, maar zolang u het overleeft, bent u goed bezig en wordt u er uiteindelijk sterker door als vastgoedinvesteerder.

Lees in dit kader zeker en vast ook de pagina Particulier beleggen in vastgoed: Cruciale due diligence aspecten voor een geslaagde aankoop!

Stap 2: Begin klein, maar begin

Om een stilstaande vrachtwagen of trein in beweging te krijgen, is er veel energie nodig. En in eerste instantie lijkt het alsof er niets gebeurt. Hetzelfde kan gezegd worden over beginnen met beleggen in vastgoed.

Alle begin is moeilijk – Geld beleggen in vastgoed

U steekt pakken tijd en energie in het absorberen van nieuwe kennis en informatie en het voelt aan alsof u veel progressie maakt. Maar aan het eind van de dag kan u helaas geen resultaten voorleggen die dit gevoel staven. Dit is normaal: Alle begin is moeilijk.

Van zodra u een goede basis van kennis en inzichten heeft opgebouwd, dient u zo snel mogelijk de verworven kennis toe te passen in de praktijk.

U dient met andere woorden de rekenmachine opzij te leggen en u moet op avontuur trekken in de echte wereld. Begin bijvoorbeeld op zoek te gaan naar bepaalde aanbiedingen of deals die in lijn liggen met uw investeringscriteria en doelstellingen.

Zo kan u onderaan deze pagina een overzicht vinden van interessante kant-en-klare opbrengsteigendommen inclusief verhuurgarantie!

Start klein en begin met 1 eenvoudige opbrengsteigendom. Leer het klappen van de zweep qua financiering, verhuur, rendementen, enzovoort. Doe er vertrouwen mee op en van daaruit kan u dan schalen naar meer opbrengsteigendommen.

En wat ook belangrijk is: Reflecteer en denk na over het traject dat u heeft afgelegd. Evalueer uw eerste deal en zoek uit wat er in de toekomst beter kan. De beste investeerders trachten om nooit twee maal dezelfde fout te maken.

Check ook de pagina Tips voor het kopen van een opbrengsteigendom voor nog meer diepgaande info en advies. En laat u ook even inspireren door diverse types nichevastgoed op de volgende pagina’s:

Stap 3: Spaar, spaar, spaar

beleggen in vastgoed spaaralternatief vastgoedportefeuille uitbouwen

Beleggen in vastgoed vereist doorgaans kapitaal. Als startende vastgoedbelegger die weinig tot niets kan voorleggen qua track record, bent u dus aangewezen op de traditionele financieringskanalen van vastgoed. Het goede nieuws is dat hier helemaal niets mis mee is.

Indien u dus via de normale weg beleggingsvastgoed wenst te financieren, zal u over de brug moeten komen met een eigen inbreng. Reken bijvoorbeeld op 20% van de aankoopprijs als eigen inbreng.

Dit betekent dat u genoeg kapitaal dient bijeen te sparen om van start te kunnen gaan.

En eens u een eerste opbrengsteigendom bezit en u wenst er nog, dan kan u nadenken over het samenstellen van een budgettering.

Uw doel moet dan zijn om maandelijks een bepaald bedrag opzij te zetten. En om dit kapitaal dan later via het financiële hefboomeffect aan te wenden om nog meer opbrengsteigendommen toe te voegen aan uw vastgoedportefeuille.

Om maandelijks geld opzij te zetten kan u ook uw maandelijkse cashflow van reeds verworven opbrengsteigendommen aanspreken.

Geld beleggen in vastgoed kan versneld verlopen na verloop van tijd

De maandelijkse cashflow die uw eerste opbrengsteigendom oplevert mag dan niet veel lijken, maar naarmate de tijd verstrijkt begint dit wel degelijk aardig te cijferen.

Indien u deze maandelijkse cashflow van de opbrengsteigendom bij uw maandelijks persoonlijk gespaard bedrag voegt, zal u aangenaam verrast zijn van hoe snel u een nieuwe 20% eigen inbreng bij elkaar kunt sparen voor de aanbetaling van een bijkomende opbrengsteigendom!

Bent u op zoek naar een bijkomende opbrengsteigendom? Check dan het aanbod van zorgeloze opbrengsteigendommen inclusief verhuurgarantie onderaan deze pagina.

Stap 4: Stel uw bergbeklimmingsteam samen

Hierboven werd het reeds aangehaald… Investeren in vastgoed om een vastgoedimperium uit te bouwen, kan vergeleken worden met het beklimmen van een berg.

En iedereen die reeds een respectabele berg beklommen heeft, deed dit hoogstwaarschijnlijk niet helemaal alleen. Bergbeklimmers stellen een betrouwbaar team samen om hen te helpen met het bereiken van de top.

Investeren in vastgoed voor verhuur is in deze context niet anders.

Wilt u een mooi vastgoedimperium uitbouwen en geld beleggen in vastgoed? Dan dient u zich te omringen met een team van capabele professionals die weten hoe ze de dingen gedaan krijgen.

Cruciale teamleden want geld beleggen in vastgoed doe je niet alleen

Vergeet de volgende teamleden zeker niet:

Vergeet de reserves niet aan te duiden

Net zoals bij teamsporten is het aangeraden om enkele reserve teamleden te hebben om noodsituaties op te vangen.

Indien een bepaald teamlid u in de steek laat of indien deze gewoon incapabel blijkt te zijn, dan dient u in staat te zijn om deze ‘schakel’ weg te snijden en een vervanger in de plaats te zetten.

Als u nog maar net gestart bent met het investeren in vastgoed, dient u zich geen zorgen te maken. U zal gaandeweg teamleden toevoegen aan uw team, op basis van uw organische groei zullen er zich automatisch teamleden aanbieden.

De sleutel is om de boodschap te verspreiden. Praat met mensen, zowel binnen als buiten de vastgoedsector, en maak duidelijk dat u gretig op zoek bent naar vastgoeddeals.

Schets ook duidelijk de profielen waarnaar u op zoek bent qua medewerkers en teamleden.

Van zodra u de eerste vastgoeddeals op uw palmares heeft, zal u waarschijnlijk gaandeweg wel wat indrukwekkende talenten aantrekken. Soort zoekt soort…

Dit zal u dan op termijn in een positie van overvloed brengen. Na verloop van tijd zal u met meer vertrouwen potentiële partners kunnen screenen. Bovendien zal u strenger kunnen zijn daar u al wat bewezen heeft (waardoor u ernstiger genomen wordt).

Stap 5: Start met geavanceerde strategieën

Na een aantal jaren zou het kunnen zijn dat u vol vertrouwen zit. Waarschijnlijk heeft u uw eerste vastgoeddeals reeds achter de rug. Indien u het goed heeft aangepakt, brengen uw huidige opbrengsteigendommen maandelijkse passieve inkomsten op.

Het wordt dus stilaan het moment om uw horizon te verruimen qua strategieën om te groeien en uw vastgoedportfolio verder op te schalen.

Indien u een groter opbrengstpand op het oog heeft, waarin meerdere opbrengsteigendommen werden ondergebracht, dan kan het zijn dat u vrij lang moet sparen om de benodigde eigen inbreng bijeen te sparen.

Als dit te lang zou duren, waarom overweegt u dan niet om uw huidige vastgoedportfolio te herfinancieren?

Via de herfinanciering van uw bestaande vastgoedportfolio kan u extra middelen vrijmaken om sneller te schakelen.

U kan uw openstaande schulden verder uitspreiden in de tijd, wat lagere maandelijkse aflossingen met zich meebrengt. Dit betekent meer financiële speelruimte om een bijkomende opbrengsteigendom extra te gaan financieren.

Opgelet: Naarmate de tijd verstrijkt, heeft u ook een steeds groter aandeel van uw bestaande opbrengsteigendommen reeds afgelost.

Dit eigen vermogen kan u ook gebruiken als hefboom om een gunstige herfinanciering en een bijkomende financiering voor een extra opbrengsteigendom af te sluiten.

Tip: Check onderaan deze pagina het aanbod van aanbiedingen van kant-en-klare opbrengsteigendommen met gewaarborgde huurinkomsten.

Dergelijke hefboomconstructies zullen zich automatisch aanbieden en voordoen wanneer de tijd rijp is en u voldoende ervaring heeft verworven om uw vastgoedimperium verder uit te bouwen.

Stap 6: Hou het momentum vast

Van zodra u enkele vastgoeddeals verzilverd heeft, zal u gemakkelijker in de achteruitkijkspiegel kunnen kijken.

Op dat moment zal u in staat zijn om zelf de analyse te maken. Een analyse in de trend van :”Moest ik toen geweten hebben wat ik nu weet, ik zou A, B en C anders gedaan hebben”.

En dat is het uiteindelijke doel om te kunnen groeien als investeerder! Dit betekent namelijk dat u bijleert en groeit. Neem de lessen die u geleerd heeft mee naar elke volgende vastgoeddeal.

Uw geld beleggen in vastgoed wordt dan eenvoudiger en zo kan u steeds betere deals afsluiten.

Tracht ook een netwerk met andere vastgoedinvesteerders uit te bouwen. Het is een kleine wereld en u kan vast en zeker iets opsteken van hun fouten ook! Zo hoeft u ze niet meer zelf te maken.

De snelste manier om uw vastgoedportefeuille op te schalen, is het toevoegen van waarde aan de opbrengsteigendommen:

 • Enerzijds kan dit door de tijd en de economische cycli hun werk te laten doen op de langere termijn.
 • Anderzijds kan u een potentiële meerwaarde ook deels zelf afdwingen door zelf waarde toe te voegen.

Indien u de waarde van een opbrengstpand zelf kunt opkrikken door laag aan te kopen en slim te renoveren, kan u de vruchten van uw harde werk plukken in de vorm van een mooi toegenomen eigen vermogen.

Want op het moment dat u de opbrengsteigendom verkoopt (en na aflossing van de lening) blijft u achter met een mooie meerwaarde. Hetzelfde scenario is van toepassing indien u niet verkoopt maar herfinanciert.

In beide gevallen maakt u uw aandeel in het opbrengstpand liquide en dit kapitaal kan u dan vlot gaan gebruiken om een grotere opbrengsteigendom te gaan verwerven (misschien wel een pand met meerdere units in om te verhuren).

Hou dit lang genoeg vol en u zal uiteindelijk een mooi vastgoedimperium voor uzelf hebben opgebouwd.

Tot slot nog enkele tips inzake geld beleggen in vastgoed

Onthou in elk geval dat u er hoogstwaarschijnlijk niet alleen en solo zult in slagen. Dus omring u met de juiste mensen die u kunnen bijstaan tijdens de opbouw van uw imperium.

En tot slot nog deze raad: Verloochen nooit uw afkomst. Beloon de personen die u geholpen hebben met het bereiken van uw doelen en tracht zelf ook mensen te helpen.

Help bij voorkeur starters die hetzelfde traject hebben gekozen als uzelf en die best wel wat raad of een duwtje in de rug kunnen gebruiken.

Beginnen met vastgoed is bewonderenswaardig en verdient gerust een duwtje in de rug, u bent zelf ook ooit in die positie geweest…

Vergeet ook niet dat er nog andere zaken zijn dan vastgoed. Een goede beleggingsportefeuille bestaat uit diverse soorten activa. Heeft u nood aan wat bijkomende inspiratie om uw spaargeld meer te diversifiëren? Lees dan de volgende inspiratiepagina’s:

Kant-en-klare opbrengsteigendommen inclusief verhuurgarantie

Wilt u geld passief beleggen in vastgoed en passieve inkomsten beginnen genereren?

Bekijk dan de volgende aanbiedingen van opbrengsteigendommen, waarvan vele met verhuurgarantie en gewaarborgde inkomsten:

Aanbiedingen voor grotere budgetten

€89.400 Minimale Eigen Inbreng

8 à 9% Netto: Ongeëvenaard

€107.350 Startkapitaal

€1.060 Netto Inkomsten / Maand

Flat

Te koop voor verhuur en privé

Punta Prima, Alicante, Spanje

€100.000 (min. eigen middelen)

5 à 6% gegarandeerd rendement

Gesubsidieerd vastgoed, Huis

Te koop enkel voor verhuur

Vlaanderen, België

€83.000 Eigen Inbreng

Tot 9% Rendement

Flat

Te koop voor verhuur en privé

Benijófar, Alicante, Spanje

€78.200 Startkapitaal

€760 Netto Inkomsten / Maand

Flat

Te koop voor verhuur en privé

San Miguel de Salinas, Alicante, Spanje

€50.000 minimale investering

Tot 6% Rendement Gegarandeerd

Gesubsidieerd vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Kortrijk, België

Aanbiedingen voor kleinere budgetten

€1.000 min. te beleggen kapitaal

Rente per kwartaal uitbetaald

Serviceflat, Zorgvastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

€100 minimum per maand

8,1% rendementsprognose

Commercieel vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

€1.000 minimaal bedrag

Tot 7,5% rendement

Huis, Maatschappelijk verantwoord vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

Gerelateerde Artikelen:

Contacteer ons

  Privacybeleid *