• Home
 • »
 • Blog
 • »
 • Vijf tips voor een slimme financiering van beleggingsvastgoed

Vijf tips voor een slimme financiering van beleggingsvastgoed

min leestijd

financiering beleggingsvastgoed vijf belangrijke tips voor vastgoedinvesteerders

Wilt u graag investeren in vastgoed maar weet u niet hoe u uw eerste aankoop moet financieren? Indien dit het geval zou zijn, dan is deze pagina uitermate geschikt voor u. De financiering van beleggings­vastgoed gaat namelijk gepaard met enkele ongeschreven wetten die van toepassing zijn.

Wat volgt zijn vijf verschillende tips om slim en succesvol opbrengstvastgoed te financieren:

Na de selectie komt de finan­ciering van beleggings­vastgoed aan bod

Wilt u direct naar het overzicht van aanbieders? Geen probleem:

Welk type beleggings­vastgoed zoekt u?

Geschikt vastgoed voor verhuur selecteren is reeds een hele uitdaging op zich. Het kopen van een opbrengsteigendom brengt namelijk een pak vraagstukken met zich mee.

Wenst u zelf huisbaas te zijn en alles zelf onder controle te houden? Van A tot Z, van het onderhoud tot de verhuur en het screenen van potentiële huurders?

Van het oplossen van (banale) problemen tot het opvolgen van slecht betalende huurders?

Of voelt u daarentegen meer voor een zorgeloze vastgoed­belegging met gegarandeerde huur­inkomsten via een verhuur­garantie?

Waarbij alles voor u geregeld wordt waardoor u passieve inkomsten met vastgoed kunt verdienen? Dan is beleggen in vastgoed met verhuurgarantie eerder iets voor u.

Denk er goed over na vooraleer u uw zuurverdiende centen in onroerend goed belegt!

Een weloverwogen beslissing nemen qua welk type investerings­vastgoed kopen kan u een pak kopzorgen en stress besparen later!

Consulteer in deze optiek zeker ook de volgende naslagwerken:

Hoe wenst u het beleggingspand te financieren?

Zodra u het perfecte verhuurpand gevonden heeft, dringt zich de vraag op hoe u dit nu gaat financieren? Met een beetje creativiteit en voorbereiding komt zo'n financiering echter voor heel wat vastgoedinvesteerders binnen handbereik.

Voor een opbrengsteigendom lenen kan vrij eenvoudig en vlot verlopen, mits u weet waarop te letten...

Hier zijn 5 tips om vastgoed­beleggingen te finan­cieren:

 1. Voorzie voldoende eigen inbreng
 2. Wees een sterke lener
 3. Vergelijk diverse kredietverstrekkers
 4. Vraag om (gedeeltelijke) financiering door de eigenaar
 5. Wees in elk geval creatief

Wanneer u klaar bent om een lening aan te gaan voor een onroerend goed, kunnen deze tips u helpen om uw slaagkansen te vergroten.

Een hypothecaire lening voor een opbrengst­eigendom afsluiten wordt hierdoor hopelijk gemakkelijker en eenvoudiger!

Vijf tips voor de financiering van beleggings­vastgoed

Voorzie voldoende eigen inbreng voor finan­ciering van beleggings­pand

voldoende eigen inbreng voor financiering beleggingspand is belangrijkQua financiering van beleggingsvastgoed geldt de volgende vuistregel: Hoe meer u zelf inbrengt, hoe vlotter u een hypothecaire lening zal kunnen afsluiten.

De richtlijn tegenwoordig is dat u minstens 15 à 20% van het aankoopbedrag zelf moet kunnen neertellen om een hypothecaire lening te kunnen krijgen.

Dit betekent dus dat u over voldoende eigen liquide middelen moet beschikken. Gelden die vlot toegankelijk zijn en die u dus snel kunt aanwenden om een eigen inbreng te doen.

En wanneer u 25% of meer zelf kunt neerleggen, komt u bij verschillende hypotheek­verstrekkers zelfs in aanmerking voor een betere rentevoet! U wordt met andere woorden beloond voor een voldoende grote inbreng van eigen middelen.

Let wel, u dient hier ook niet mee te overdrijven want hoe meer eigen vermogen u aanwendt, hoe minder krachtig uw financiële hefboomeffect zal zijn!

Door een grotere eigen inbreng te doen, neemt u zelf een hoger risico en heeft u meer 'skin in the game'. U heeft meer te verliezen wanneer de investering niet rendeert want u heeft er zelf ook een pak eigen spaarcenten ingestoken.

Dat is een krachtig argument en geeft de kredietverstrekker meer vertrouwen en zekerheid dat ze het uitgeleend geld zullen recupereren van u.

En indien de vastgoedinvestering geen financieel succes blijkt, zal u eerst uw eigen investering volledig verliezen alvorens de kredietverstrekker er geld aan verliest.

De kredietverstrekker is met andere woorden een bevoorrecht schuldeiser en zal eerst gecompenseerd worden uit de opbrengsten van een eventuele verkoop.

Wordt er met een klein verlies verkocht, dan zal u dat verlies moeten slikken ten belope van maximaal uw eigen inbreng.

De kredietverstrekker wordt namelijk eerst gecompenseerd ten belope van het geld dat aan u werd uitgeleend. Pas daarna, en voor zover er nog iets overblijft, kunt u uw eigen inbreng (deels) recupereren.

Wees een sterke kredietnemer

Heel wat factoren beïnvloeden welke voorwaarden en rentevoet u kunt krijgen in de context van geld lenen voor een beleggingspand.

Onder andere de verhouding tussen het bedrag van de lening ten opzichte van de totale waarde van het vastgoed en het specifieke beleid van de geldverstrekker spelen een grote rol.

Maar het belangrijkste is en blijft uw persoonlijk kredietrapport. Daarom is het steeds handig om uw kredietscore te raadplegen alvorens u een interessante hypothecaire lening tracht af te sluiten.

Indien u alles gedaan heeft wat u kunt om de situatie te optimaliseren, zoals het aflossen van openstaande schulden om van de zwarte lijst verwijderd te worden, dan dient u zich neer te leggen bij minder interessante rentevoeten.

Het alternatief voor een gemiddeld tot zwak persoonlijk kredietrapport is namelijk het slikken van hogere interestvoeten om de financiering van een beleggingspand af te ronden.

Los van uw persoonlijke kredietscore spelen uw liquide middelen ook een belangrijke rol.

Tegenwoordig eisen krediet­verstrekkers een bepaalde cashreserve zoals een buffer van pakweg 6 maanden die u toelaat om al uw persoonlijke en investeringsgerelateerde kosten te betalen.

Indien u meerdere verhuur­eigendommen heeft, willen geldverstrekkers dus een bepaalde reserve voor elke eigendom.

Op die manier geraakt u niet plots in geldproblemen wanneer een woning tijdelijk niet verhuurd wordt (leegstand) of wanneer er sprake is van wanbetaling.

Vergelijk om de beste finan­ciering voor een beleggings­pand te vinden

Indien uw eigen inbreng net minder is dan wat die eigenlijk zou moeten zijn, of wanneer u andere verzachtende omstandig­heden kunt inroepen, overweeg dan om een kleinere nichespeler te contacteren voor een offerte.

Overweeg om een kleinere lokale speler in te schakelen versus een logge en grote, nationale financiële instelling.

Met andere woorden, kleinere kredietverstrekkers kunnen in bepaalde situaties en instanties vaak iets flexibeler zijn en bovendien kennen ze de lokale markt vaak even goed of beter.

Daarbovenop hebben ze grote interesse om lokaal marktaandeel te veroveren en te investeren in klantenbinding.

De customer lifetime value speelt meer dan ooit en men kan u een schitterende deal aanbieden omdat men weet dat u op termijn toch geld in het laatje zult brengen (via de overheveling van uw bundel verzekeringen en de jaarlijkse premies die daar uit voortvloeien bijvoorbeeld).

In deze context zijn onafhankelijke hypotheek­makelaars zeker en vast een slimme en goede optie. Zij hebben toegang tot een breed netwerk van kredietverstrekkers en kunnen dus heel eenvoudig voor u gaan vergelijken.

U schetst uw situatie en zij gaan vervolgens uitzoeken in hun netwerk van tientallen krediet­verstrekkers waar u de beste deal kunt krijgen.

Dergelijke onafhankelijke hypo­theekadviseurs bestaan zowel in België als Nederland:

Financiering van beleggings­vastgoed in België - Vergelijk krediet­verstrekkers

Wenst u een beleggingspand in België te financieren? Onderzoek dan zeker en vast al uw mogelijkheden want u kan er duizenden euro's mee besparen op de lange termijn.

Maak daarom gebruik van dé onafhankelijke hypotheekadviseur van België.

Via deze hypotheekconsultant, die compleet onafhankelijk te werk gaat, kan u via één aanvraag de voorstellen van handenvol kredietverstrekkers ontvangen.

Het enige wat u dient te doen, is de online aanvraagprocedure doorlopen welke nog geen 5 minuten in beslag neemt.

Deze vergelijkingsdienst is kosteloos en vrijblijvend dus aarzel niet en maak er gebruik van. Via 1 aanvraag een overzicht gepresenteerd krijgen van de rentevoeten en voorwaarden die u kunt krijgen bij diverse kredietverstrekkers. Waarom niet?

Het is alleszins een enorme tijdsbesparing en veel efficiënter dan bij elke kredietverstrekker afzonderlijk een aanvraag te gaan indienen.

Financiering van beleggings­vastgoed in Nederland

Vergelijk hieronder de scherpste vastgoedfinancieringen in Nederland:

 • Dé vastgoedfinancier van beleggingspanden in Nederland
 • Hoge max. hypotheek tot 80% v.d. waarde v.h. pand (LTV)
 • Voor residentieel, commercieel & mixed use vastgoed voor verhuur
 • Projectfinanciering voor verbouwen & transformeren verkrijgbaar
 • Voor particuliere & professionele beleggers die financiering zoeken
 • Online simulatietool (bereken bedrag en indicatieve rente in enkele minuten)
 • Gratis en vrijblijvende eerste afspraak
 • Vestigingen verspreid over het hele land
 • Keuze uit alle geldverstrekkers in Nederland
 • Onafhankelijk financieel advies sinds 1998
 • Huidige hypotheek oversluiten kan
 • Gratis telefonisch adviesgesprek
 • Hypotheekberekening op maat
 • Keuze uit laagste rentes uit de NL markt
 • Bestaande hypotheek oversluiten mogelijk
 • Voor particuliere vastgoedbeleggers in Nederland
 • Laagste hypotheekrente op de markt garantie
 • Voorstel op maat binnen de 24 uur
 • Onafhankelijke vergelijker van hypotheken
 • Toegang tot alle Nederlandse kredietverstrekkers
 • Voor particuliere vastgoedbeleggers in Nederland
Vergelijk minstens 30 krediet­verleners met 1 aanvraag

Wilt u simpelweg de goedkoopste hypotheek vinden in Nederland? Zonder hiervoor twintig banken te bezoeken?

Bezoek dan nu pijlsnel de website Hypotheek Rentetarieven voor een hypotheekvergelijking op maat van uw situatie. Het kost u slechts 5 minuten tijd en vervolgens vergelijkt men minstens 30 kredietverstrekkers om de beste deal voor u te vinden!

Deze vergelijkerswebsite is gratis en vrijblijvend dus u heeft niets te verliezen!

Vergelijk minstens 10 krediet­verleners met 1 aanvraag

In Nederland beleggingsvastgoed financieren hoeft ook niet extreem lastig of moeilijk te zijn. Het begint bij slim en doordacht onderzoek te verrichten.

Wist u dat u via één eenmalige aanvraag direct meer dan tien offertes van verschillende kredietverstrekkers kunt krijgen? Zonder dat u de moeite moet doen om bij elke krediet­verstrekker afzonderlijk een hypotheekaanvraag in te dienen?

Via Find.nl, een onafhankelijke hypotheekvergelijker, kan u op vijf minuten tijd een hypotheekaanvraag indienen. Om vervolgens vanuit uw luie zetel voorstellen te ontvangen van +/- 10 verschillende hypotheek­verstrekkers in Nederland!

Via dit kanaal kan u gegarandeerd de beste deal voor een hypothecaire lening vinden, zonder dat u er zelf dagen tijd moet gaan insteken.

Het gaat om een eenmalige hypotheekaanvraag indienen en de rest wordt u op een presenteerblaadje aangeboden! Een droom, is het niet?

Financiering van beleggingsvastgoed in Spanje

Wist u dat u voordelig kunt lenen in Spanje voor de aankoop van een pand voor kortetermijnverhuur?

Een hypotheek in Spanje aan het hoogst mogelijke hypotheekbedrag en de laagste rentevoet kan u het gemakkelijkst vinden door beroep te doen op een onafhankelijke hypotheekmakelaar die verschillende banken met elkaar vergelijkt voor u.

Maak hier vrijblijvend gebruik van door uw details en aanvraag na te laten op de pagina Hypotheek berekenen in Spanje!

Deze HypoScan Spanje service wordt in dit kader aangeboden via een holistische benadering en een vergelijking van meer dan 20 verschillende Spaanse banken en dus meer dan 20 verschillende Spaanse hypotheken.

U kan rekenen op een professionele, onafhankelijke Nederlandstalige begeleiding op maat van uw situatie en wensen. Zo vindt u zonder enige twijfel de beste hypotheek voor Spaans investeringsvastgoed.

Vraag de verkoper om financiering van beleggings­vastgoed (beter gekend als seller financing in het Engels)

In tijden wanneer bijna iedereen in aanmerking kwam om een hypothecaire lening te krijgen, wekte de vraag van potentiële kopers om financiering te krijgen van de eigenaar/verkoper vaak argwaan op bij de verkoper.

Seller financing was in het verleden eerder iets niet alledaags, om het zacht uit te drukken.

Tegenwoordig is dit veel acceptabeler, aangezien krediet­verstrekkers steeds strenger worden (deels opgelegd vanuit Europa) en de vereisten voor leners ook toegenomen zijn (bijvoorbeeld qua vereiste minimale eigen inbreng).

Maar ook al zit deze alternatieve vorm van vastgoedfinanciering in de lift, toch dient u een goed plan uit te werken voordat u deze route kiest.

U moet het heft in eigen handen nemen en klaar en duidelijk communiceren dat u graag financiering wenst te krijgen van de eigenaar.

U kan eveneens melden welk bedrag u wenst te financieren en aan welke voorwaarden. U moet als het ware uw plan verkopen aan de huidige eigenaar.

Daar de huidige eigenaar het onroerend goed als onderpand kan krijgen, zal deze hoogstwaarschijnlijk wel open staan voor een faire seller financing deal waarbij u maandelijks het kapitaal aflost + een interestpercentage betaalt op het openstaande bedrag bijvoorbeeld.

Deze tactiek van proactief handelen toont de verkoper dat u de transactie serieus neemt en dat u klaar bent om de deal af te sluiten, gebaseerd op de praktische uitwerking die u uitgewerkt en gepresenteerd heeft.

Wees creatief want gebraden kippen vliegen niemand in de mond

U krijgt niets zomaar cadeau in het leven. Wilt u iets, dan moet u het grijpen en afdwingen. U dient niet te rekenen op anderen en denk niet dat u als bij wonder financiering zult vinden zonder er enige moeite voor te doen.

Indien u een goede vastgoedbelegging voor ogen heeft, met een potentieel korte terugverdientijd, een goed rendement en een potentieel hoge winstmarge bij een latere verkoop, dan dient u creatief te zijn om de deal af te ronden.

Zelfs indien uw persoonlijk kredietrapport het niet toelaat, dan nog dient u als ondernemer na te denken over alternatieve financieringsvormen.

Denk hierbij aan uw reeds afgeloste woning als onderpand geven voor het verkrijgen van een hypothecaire lening.

Of overweeg om het kapitaal dat u heeft gespaard in levens­verzekeringen, groeps­verzekeringen of pensioen­spaarplannen te belenen (door dat opgespaard kapitaal als onderpand te geven). Ook effecten zoals aandelen of vastrentende obligaties kunnen als onderpand dienen.

Dergelijke financiering op maat, met als onderpand roerende goederen, wordt in het vakjargon een Lombard-lening genoemd.

De effectieve aankoop van beleggingsvastgoed financieren is misschien ook mogelijk via particuliere leningen. Hiervoor kunt u terecht bij tal van peer-to-peer websites, die een groep van beleggers verbinden met individuele ontleners.

Wees erop voorbereid dat u mogelijks met een portie scepticisme zult geconfronteerd worden. Vooral wanneer u nog geen of weinig ervaring heeft en nog niet bijster veel succesvolle vastgoedbeleggingen kunt voor­leggen als track record.

Sommige peer-to-peer websites eisen ook dat uw persoonlijke kredietgeschiedenis aan bepaalde voorwaarden voldoet.

Wanneer u leent van een persoon, in plaats van een financiële instelling, zal hij/zij over het algemeen conservatiever en meer beschermend zijn, aangezien deze persoon zijn/haar geld ter beschikking stelt van een vreemde...

Gebruik vastgoed­beleggingen om een pensioen­inkomen te garanderen

beleggingspand financieren met vreemd vermogen 5 tips voor vastgoedbelegging om pensioeninkomsten te verzekerenIn vastgoed beleggen is een populaire manier om passieve pensioeninkomsten te genereren. Het blijkt één van de favoriete lange-termijn investeringen te zijn voor mensen die hun oude dag willen veiligstellen.

De reden hiervoor is de continue stroom van inkomsten die voortvloeit uit vastgoed, aangezien investeerders maan­delijkse huur­inkomsten ontvangen. Voor gepensioneerden is dat exact de zekerheid die zij zoeken wanneer ze niet meer aan het werk zijn.

En deze recurrente inkomsten kunnen stijgen en doorgroeien in de toekomst. Er zit rek op naar boven toe.

Na verloop van tijd kan men voor een goed onderhouden vastgoed een hogere huurprijs vragen, waardoor investeerders maan­delijks steeds grotere inkomsten ontvangen.

Samen met een indexerings­mechanisme zorgt dit ervoor dat de huur­inkomsten inflatie­bestendig zijn.

Daarnaast kan het investerings­vastgoed ook stijgen in waarde. Wat later dan eventueel een mooie meerwaarde kan opleveren.

Wanneer men dan besluit om het vastgoed te verkopen of om te investeren in een ander onroerend goed, kan men een groter eigen vermogen gaan aanboren en aanwenden om een nieuwe financiering aan te gaan.

Uiteraard heeft het beleggen in vastgoed nog tal van andere voordelen. Denk maar aan de waardevastheid in tijden van onzekerheid en de vrij gunstige fiscale behandeling van verhuur­inkomsten in vergelijking met inkomsten uit arbeid.

Indien u zich liever niet bezig houdt met het rechtstreeks beheren van vastgoed, kunt u het vastgoed aankopen via een vastgoedmakelaar of promotor en dit laten beheren door een professional.

Of ga voor een compleet zorgeloze investering via een verhuurgarantie.

Lees nog meer over de pensioenproblematiek en finan­ciële pensioen­planning op de volgende pagina's:

Besluit inzake de finan­ciering van beleggings­vastgoed

Vastgoed is meestal een lange termijn investering waarvan de voordelen pas na een tijdje naar boven komen.

Op welke manier u ook investeert in vastgoed, u kan gegarandeerd geld verdienen door enkele slimme financieringsprincipes te volgen.

Wanneer u overgaat tot de finan­ciering van beleggings­vastgoed, dubbelcheck dan zeker of u zich de betalingen en kosten verbonden met de lening voor een tweede woning kunt veroorloven.

Vervolgens, terwijl u de lening afbetaalt, kunt u uitzoeken hoe u de rentevoet verder kunt verlagen, gebaseerd op uw stabiele lenings­geschiedenis en een lager uitstaand nog af te lossen saldo.

Vergeet ook niet te vergelijken om de goedkoopste rentetarieven te verzilveren:

 • Dé vastgoedfinancier van beleggingspanden in Nederland
 • Hoge max. hypotheek tot 80% v.d. waarde v.h. pand (LTV)
 • Voor residentieel, commercieel & mixed use vastgoed voor verhuur
 • Projectfinanciering voor verbouwen & transformeren verkrijgbaar
 • Voor particuliere & professionele beleggers die financiering zoeken
 • Online simulatietool (bereken bedrag en indicatieve rente in enkele minuten)
 • Gratis en vrijblijvende eerste afspraak
 • Vestigingen verspreid over het hele land
 • Keuze uit alle geldverstrekkers in Nederland
 • Onafhankelijk financieel advies sinds 1998
 • Huidige hypotheek oversluiten kan
 • Gratis telefonisch adviesgesprek
 • Hypotheekberekening op maat
 • Keuze uit laagste rentes uit de NL markt
 • Bestaande hypotheek oversluiten mogelijk
 • Voor particuliere vastgoedbeleggers in Nederland
 • Laagste hypotheekrente op de markt garantie
 • Voorstel op maat binnen de 24 uur
 • Onafhankelijke vergelijker van hypotheken
 • Toegang tot alle Nederlandse kredietverstrekkers
 • Voor particuliere vastgoedbeleggers in Nederland

Aanbod van beleggingsvastgoed

Aanbiedingen voor grotere budgetten

€89.400 Minimale Eigen Inbreng

8 à 9% Netto: Ongeëvenaard

€107.350 Startkapitaal

€1.060 Netto Inkomsten / Maand

Flat

Te koop voor verhuur en privé

Punta Prima, Alicante, Spanje

€100.000 (min. eigen middelen)

5 à 6% gegarandeerd rendement

Gesubsidieerd vastgoed, Huis

Te koop enkel voor verhuur

Vlaanderen, België

€83.000 Eigen Inbreng

Tot 9% Rendement

Flat

Te koop voor verhuur en privé

Benijófar, Alicante, Spanje

€78.200 Startkapitaal

€760 Netto Inkomsten / Maand

Flat

Te koop voor verhuur en privé

San Miguel de Salinas, Alicante, Spanje

€50.000 minimale investering

Tot 6% Rendement Gegarandeerd

Gesubsidieerd vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Kortrijk, België

Aanbiedingen voor kleinere budgetten

€1.000 min. te beleggen kapitaal

Rente per kwartaal uitbetaald

Serviceflat, Zorgvastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

€100 minimum per maand

8,1% rendementsprognose

Commercieel vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

€1.000 minimaal bedrag

Tot 7,5% rendement

Huis, Maatschappelijk verantwoord vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

Gerelateerde Artikelen:

Contacteer ons

  Privacybeleid *