• Home
 • »
 • Blog
 • »
 • Financiering beleggingspand: Cruciaal aspect van vermogensopbouw

Financiering beleggingspand: Cruciaal aspect van vermogensopbouw

min leestijd

financiering beleggingspand cruciaal aspect van vermogensopbouw

Financiering als wezenlijk aspect van de opbouw van een vastgoedportefeuille

Of het nu uw eerste of uw zevende is, een eigendom of appartement kopen voor verhuur is een beproefde weg naar rijkdom en welvaart op lange termijn.

Het is een stenen weg en strategie naar persoonlijke rijkdom en financiële vrijheid.

En het is een manier van vermogen opbouwen die geduld en discipline vergt om uw doelstellingen te bereiken.

Maar vergis u niet: Onroerend goed verwerven is niet alleen een kwestie van een geschikt beleggingspand uitkiezen (zie overzicht onderaan) en passief geld incasseren.

In feite is de opbouw van een portefeuille van beleggingspanden een strategisch samenspel van bewegende delen, waarvan financiering een van de meest wezenlijke aspecten is.

Als u op het juiste moment over voldoende fondsen kunt beschikken, kunt u namelijk een vermogensportefeuille opbouwen en tegelijk de financiële druk op uw dagelijks huishoudbudget verminderen.

Lees hieronder de belangrijkste stappen om met behulp van vastgoedleningen de financiering van een beleggingspand te regelen en uw welvaart te laten groeien.

Doelen stellen als vertrekpunt voor financiering beleggingspand

doelen stellen voor vermogensopbouw is vertrekpuntStap één is uzelf afvragen wat u werkelijk met uw vastgoedportefeuille wilt bereiken.

Wilt u bij uw pensionering in stijl reizen? Of wilt u gewoon een vervroegd vertrek uit het beroepsleven bewerkstelligen?

Misschien is uw drijfveer wel psychologisch? De continue en stabiele instroom van huurinkomsten kan een rustgevend effect hebben als u zich van nature vaak (financiële) zorgen maakt.

Zijn er grote persoonlijke mijlpalen die u onderweg zou willen bereiken?

Zoals het renoveren en opwaarderen van uw huis of uw kinderen naar een uitstekende school kunnen sturen?

Misschien is uw motivatie wel ingegeven door ongeloof in de huidige beleidsmakers?

Er zijn tegenwoordig geen garanties meer en de kans is reëel dat u op het einde van de rit een extreem laag pensioen zult ontvangen versus een stijgende kost van het levensonderhoud.

Besteed zeker en vast voldoende tijd aan het bedenken van uw persoonlijke doelstellingen. Denk na over uw leven in de toekomst over 5, 10, 15, 20, 25 en 30 jaar.

Hebt u personen ten laste die u moet onderhouden? Nu en/of in de toekomst?

Gaat u zich voorbereiden op verkleining nu de kinderen het huis uit zijn? Plant u met andere woorden een verhuis van de grote hoofdverblijfplaats naar een kleinere stek voor twee personen?

Zou een verhuis naar het buitenland mogelijk zijn? Permanent of gedeeltelijk?

Wat zou een huuropbrengst van drie of vier woningen kunnen betekenen voor uw levensstijl? En voor de levensstijl van die van uw gezin?

Durf ambitieus zijn

Als u uw doelstellingen begrijpt, zowel uiteindelijk als geleidelijk tijdens het leven, kunt u bepalen wanneer u het best een beroep doet op vastgoedfinanciering en in welke mate.

In elk geval: Wees niet bang om groot te dromen. Men overschat vaak wat men op korte termijn zoals 1 jaar kan bereiken, terwijl men vaak ook onderschat wat men op de lange termijn kan bereiken.

U kunt uw doelen dus beter hoog stellen en er uiteindelijk niet in slagen om ze te bereiken versus ze (te) laag stellen en ze bereiken!

Financiële duidelijkheid scheppen voor financiering beleggingspand

financiële duidelijkheid scheppen uitgavenpatroon monitoren prioriteiten stellenDoelen stellen is de eerste stap qua vermogensopbouw met vastgoed.

Gedurfde doelen stellen die niet door beperkingen worden gehinderd, moet gebeuren vóór men naar financiën en begrotingen kijkt.

Met andere woorden, droom groot qua doelen stellen.

Doe dit vooraleer u wakker wordt in de realiteit van het harde werk dat het allemaal zal moeten bewerkstelligen!

Minimum eigen inbreng en effect ervan op extra kosten

Om een opbrengsteigendom te kopen, hebt u (in de meeste gevallen) een minimum eigen inbreng van 15 à 20 procent van de aankoopprijs nodig.

Zo'n relatief kleine inbreng van eigen middelen brengt echter wel extra kosten met zich mee.

Denk aan een hypotheekverzekering van de geldverstrekker, een verplichte schuldsaldoverzekering (individuele levensverzekering) om overlijden in te dekken en/of iets minder interessante rentevoeten.

Een grotere eigen inbreng doen (meer dan 20%, bijvoorbeeld 40 of 50% van de aankoopprijs) zal de vastgoedfinancier daarentegen aantonen dat u een veiligere kredietnemer bent.

Dit zal de kans op de hierboven aangehaalde extra kosten verlagen.

In elk geval, zoek goed uit welke extra kosten u kan verwachten indien u op het punt staat om een financiering van beleggingsvastgoed aan te gaan.

Om van start te gaan geven de aanbiedingen onderaan deze pagina u reeds een goed idee van de kostprijs en de vereiste eigen inbreng.

Budget bepalen door financiële prioriteiten te stellen

De tweede stap bij de aankoop van een eigendom voor verhuur is precies te weten komen wat uw budget is.

Hebt u de kosten van alle streamingdiensten, de maaltijden buitenshuis, sigaretten, alcoholische dranken en de gekochte lunches bij elkaar opgeteld?

Hoeveel geld houdt u over aan het eind van de maand? Is het genoeg om te sparen voor een som geld die kan dienen als minimum eigen inbreng (+/- 20% van de aankoopprijs) voor een verhuurpand?

Indien u te weinig blijkt over te houden op het einde van de maand, zult u uw uitgavengedrag moeten aanpassen en bijsturen.

U dient zich geen zorgen te maken: U moet hiervoor niet gaan leven zoals een student zonder veel inkomsten in het hoger onderwijs.

Het draait vooral rond financiële duidelijkheid creëren voor uzelf. Enkel zo kan u rationele, rustige beslissingen nemen over wat u voorrang wilt geven.

Er gaat niets boven het heldere inzicht van uw bankrekening te analyseren en zwart op wit te constateren waar uw geld elke dag naartoe gaat.

Na een grondige analyse zult u in een goede positie verkeren om te bepalen welke uitgaven u graag wilt behouden en waar u op wilt bezuinigen.

Vergeet de bijkomende kosten niet

Wat uw te sparen (en uiteindelijk te investeren) budget betreft...

Vergeet niet om rekening te houden met extra kosten en uitgaven van een vastgoedtransactie waarvoor u doorgaans niet kunt lenen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Registratierechten, zegelrecht, btw (voor nieuwbouw)
 • Kosten voor het aanvragen van een hypothecaire lening voor een opbrengsteigendom
 • Juridische kosten zoals notariskosten
 • Kosten van professionele inspecties en schattingen, en
 • Verzekeringen

Sparen voor een minimum eigen inbreng (noodzakelijk om financiering beleggingspand te verkrijgen) kan dus tijd en energie kosten. Hoeveel tijd exact hangt van u af.

Ontleencapaciteit berekenen

ontleencapaciteit berekenen bij financiering beleggingspand alsook andere parameters zoals kredietgeschiedenis bestuderenDe volgende stap is beroep doen op een expert om uw ontleencapaciteit te berekenen en enkele grote beslissingen te nemen:

 • Hoeveel kunt u lenen?
 • En hoeveel moet u lenen?
 • Tot slot: Hoeveel zult u lenen?
 • Welk type vastgoedfinanciering zult u gebruiken? Een klassieke hypothecaire lening of een aflossingsvrije lening (bullet krediet)?

Praten over ontleencapaciteit is een cruciale stap vol verleidingen en valkuilen die velen ten val brengen.

Uw ontleencapaciteit gaat om meer dan hoeveel geld u verdient.

Talloze parameters beïnvloeden uw ontleencapaciteit

Wanneer kredietverstrekkers uw ontleencapaciteit beoordelen, bekijken ze tegenwoordig alle aspecten van uw (financiële) leven.

Hoewel het gemakkelijk is te denken dat banken u geld zullen lenen uitsluitend op basis van uw inkomen, ligt het iets ingewikkelder dan dat.

Uw salaris is zeker een belangrijke factor bij het bepalen van uw leenvermogen maar er spelen nog een aantal andere factoren mee...

Andere parameters die uw ontleencapaciteit beïnvloeden, zijn de volgende:

 • Bent u een huishouden met twee inkomens of bent u de enige kostwinner?
 • Bent u in loondienst of bent u zelfstandig (waardoor de bank uw inkomen als minder zeker kan beschouwen)?
 • Hoeveel personen heeft u ten laste? (Kinderen, senioren, enzovoort)
 • Uw vaste en discretionaire uitgaven
 • Het soort inkomsten dat u verdient (beroepsinkomsten, roerende inkomsten, onroerende inkomsten, vervangingsinkomen, ziektevergoedingen, enzovoort)
 • Kredietgeschiedenis, samen met eventuele kredietkaarten en hun limieten. Kredietverstrekkers baseren hun beoordelingen op het feit dat al uw kredietkaarten tot hun volledige financiële limiet worden gebruikt
 • Persoonlijke leningen (zoals dure consumentenkredieten)
 • De looptijd van de lening die u aanvraagt (hoe lang zult u erover doen om het krediet af te betalen).

Bedenkingen voor succes: Financiering beleggingspand in praktijk

Bij het beantwoorden van de vraag "Hoeveel moet ik lenen?" moet u rekening houden met zaken zoals uw werkzekerheid.

Zult u de aflossingen kunnen blijven doen als u uw baan kwijt bent en terugvalt op werkloosheidsvergoedingen?

U dient eigenlijk ook rekening te houden met de toestand van de economie, of u nu werknemer of zelfstandige bent...

Voelt u dat er een zware recessie zit aan te komen?

Dan kan het interessant zijn om meer zekerheid en minder risico in te bouwen.

Wanneer u een vastgoedfinanciering aanvraagt, zijn dit belangrijke overwegingen die te belangrijk zijn om over te slaan.

Tot slot nog dit: Een goede hypotheekmakelaar zal u kunnen helpen met hypothecaire leningen vergelijken en het uitzoeken van de beste deal voor uw situatie.

Wanneer u een hypotheekmakelaar inschakelt, doet u een beroep op een professional die relaties onderhoudt met een netwerk van tientallen kredietverstrekkers.

Dit is vanzelfsprekend een machtig instrument om te kunnen aanspreken.

Zeker wanneer u grote beslissingen neemt die de volgende 15 of 20 jaar of langer van uw financiële leven zullen beïnvloeden.

Verstandig blijven en buffer aanleggen

verstandig en defensief blijven en buffer aanleggen is slimTijdens uw zoektocht naar een geschikte vastgoedfinanciering is het mogelijk dat uw dossier goedgekeurd wordt voor een hoger te ontlenen bedrag dan u gedacht had.

Als dit het geval is, is het van cruciaal belang om niet te gaan zweven.

Het is belangrijk om steeds het evenwicht te bewaren en uw persoonlijke budgettering niet uit het oog te verliezen.

Het is misschien verleidelijk om zo veel mogelijk krediet mee te graaien en uw portefeuille zo snel mogelijk op te bouwen met interessante beleggingen zoals die onderaan de pagina...

Maar dit is exact het moment waarop een ogenschijnlijk kleine misrekening uw langetermijnstrategie onderuit kan halen.

Als u er niet voor zorgt dat er voldoende inkomsten zijn uit uw huurwoningen, uit dividenden van aandelen en uit lonen om al uw leningen af te lossen, dan duiken er gegarandeerd problemen op.

Er is maar een onverwachte grote reparatie of een periode van leegstand nodig en plotseling komt u onder extreme financiële druk te staan.

In plaats daarvan moet u uw cijfers en budgettering bekijken en een financiële buffer aanleggen voor het onverwachte.

Financiering beleggingspand optimaliseren? Doe beroep op een ervaren kredietmakelaar

Inzicht krijgen in leningen en hoe u vastgoedfinanciering het best kunt gebruiken als onderdeel van uw investeringsplannen kan lastig zijn.

Maar dit is het domein waar een ervaren hypotheekmakelaar van goudwaarde kan zijn voor u.

Zij weten hoe kredietverstrekkers werken en bieden zelfs hun diensten online aan:

Beleggingspand financieren via beste kredietverstrekkers in Nederland

 • Dé vastgoedfinancier van beleggingspanden in Nederland
 • Hoge max. hypotheek tot 80% v.d. waarde v.h. pand (LTV)
 • Voor residentieel, commercieel & mixed use vastgoed voor verhuur
 • Projectfinanciering voor verbouwen & transformeren verkrijgbaar
 • Voor particuliere & professionele beleggers die financiering zoeken
 • Online simulatietool (bereken bedrag en indicatieve rente in enkele minuten)
 • Gratis en vrijblijvende eerste afspraak
 • Vestigingen verspreid over het hele land
 • Keuze uit alle geldverstrekkers in Nederland
 • Onafhankelijk financieel advies sinds 1998
 • Huidige hypotheek oversluiten kan
 • Gratis telefonisch adviesgesprek
 • Hypotheekberekening op maat
 • Keuze uit laagste rentes uit de NL markt
 • Bestaande hypotheek oversluiten mogelijk
 • Voor particuliere vastgoedbeleggers in Nederland
 • Laagste hypotheekrente op de markt garantie
 • Voorstel op maat binnen de 24 uur
 • Onafhankelijke vergelijker van hypotheken
 • Toegang tot alle Nederlandse kredietverstrekkers
 • Voor particuliere vastgoedbeleggers in Nederland

Ze weten welk type lening geschikt is voor uw doelen met het investeringsvastgoed, wat vastgoedfinanciers eisen als onderdeel van het goedkeuringsproces en voor welke verbintenissen en verplichtingen u tekent wanneer u een lening aangaat.

Opbrengsteigendommen in Spanje financieren via juiste kredietverstrekkers

Tegenwoordig is investeren in vastgoed in Spanje gezien de betaalbaarheid en het rendement ervan een interessante optie voor Nederlanders en Belgen.

Concreet is het er zelfs mogelijk om cashflowpositief te draaien op maandelijkse basis met een quotiteit/leverage van 70%. Een voorbeeld hiervan zijn de cashflowpositieve nieuwbouwappartementen te koop in Punta Prima voor verhuur en eigen gebruik.

Dit is in de praktijk quasi onmogelijk geworden op de Belgische en Nederlandse vastgoedmarkt. Voor een dergelijke quotiteit dient u doorgaans maandelijks toe te steken (u dient dus over voldoende spaarcapaciteit te beschikken).

In elk geval, de juiste financiering van Spaans beleggingsvastgoed maakt of kraakt de rentabiliteit van dit type vastgoedbelegging!

Bent u benieuwd welk hypotheekbedrag u lokaal in Spanje kunt lenen en aan welke rentevoet? Aarzel dan geen seconde en laat vrijblijvend berekenen wat de beste hypotheek in Spanje is voor uw situatie. Er worden offertes aangevraagd bij meer dan 20 verschillende banken in Spanje!

Dit zijn allemaal sleutelelementen als het gaat om het creëren van een succesvolle onroerend goed portefeuille met behulp van vastgoedfinancieringen.

Beschikbare beleggingspanden in de aanbieding

Aanbiedingen voor grotere budgetten

€89.400 Minimale Eigen Inbreng

8 à 9% Netto: Ongeëvenaard

€107.350 Startkapitaal

€1.060 Netto Inkomsten / Maand

Flat

Te koop voor verhuur en privé

Punta Prima, Alicante, Spanje

€100.000 (min. eigen middelen)

5 à 6% gegarandeerd rendement

Gesubsidieerd vastgoed, Huis

Te koop enkel voor verhuur

Vlaanderen, België

€83.000 Eigen Inbreng

Tot 9% Rendement

Flat

Te koop voor verhuur en privé

Benijófar, Alicante, Spanje

€78.200 Startkapitaal

€760 Netto Inkomsten / Maand

Flat

Te koop voor verhuur en privé

San Miguel de Salinas, Alicante, Spanje

€50.000 minimale investering

Tot 6% Rendement Gegarandeerd

Gesubsidieerd vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Kortrijk, België

Aanbiedingen voor kleinere budgetten

€1.000 min. te beleggen kapitaal

Rente per kwartaal uitbetaald

Serviceflat, Zorgvastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

€100 minimum per maand

8,1% rendementsprognose

Commercieel vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

€1.000 minimaal bedrag

Tot 7,5% rendement

Huis, Maatschappelijk verantwoord vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

Contacteer ons

  Privacybeleid *