• Home
  • »
  • Blog
  • »
  • Eiland Sal: Ontdek de verborgen pracht van dit paradijs van Kaapverdië

Eiland Sal: Ontdek de verborgen pracht van dit paradijs van Kaapverdië

min leestijd

Frivole Roze Paarse En Witte Kleuren Van Bougainvillea Bloemen En Zwembad En Azuurblauwe Oceaan Op De Achtergrond Op Eiland Sal In De Kaapverdische Eilanden

Voor bezoekers die Kaapverdië voor het eerst bezoeken, is het eiland Sal vaak hun uitvalsbasis. Het is het eiland dat op jaarbasis de meeste buitenlandse bezoekers ontvangt in de hele Kaapverdische archipel.

Sal staat vooral bekend om zijn prachtige witte zandstranden maar ook om de zoutwinning uit het verleden en de gunstige omgeving voor diverse boardsporten.

De sterke wind in het gebied rond Sal is een puur genot voor surfers, windsurfers en kitesurfers.

Lees verder en ontdek waarom Sal als de verborgen parel van Kaapverdië wordt beschouwd.

Eiland Sal: Inleiding

Tiental Vissersbootjes En Enkele Plezierboten Die Voor Anker Liggen In De Baai Van Het Santa Maria Strand Op Het Eiland Sal

Het eiland Sal biedt een breed scala aan toeristische faciliteiten die de internationale bezoekers in staat stellen om met volle teugen te genieten van een verscheidenheid aan activiteiten in Kaapverdië en tevens van een zeer comfortabele accommodatie.

Het aangename klimaat en de heerlijke zandstranden zijn een groot pluspunt van dit eiland!

Moeder Die Samen Met Zoontje In Het Zand Zit Op Het Strand Op Het Eiland Sal Met Voeten In De Atlantische Oceaan En Met Rug Naar Fotograaf

Als u echt verlangt naar een strandvakantie of een sportieve vakantie of een combinatie van de twee, dan is het eiland Sal een ideale bestemming voor u.

Een ook op het vlak van bezienswaardigheden in Kaapverdië zit u op het eiland Sal op een goede locatie! U kunt er bijvoorbeeld het dorp Santa Maria en het natuurlijke zwembad van Buracona aan de noordwestkust bezoeken:

Het contrast tussen de zwarte rots en het turkooisblauwe water, in combinatie met de lichtinval, is er inderdaad indrukwekkend.

Van bovenaf kunt u door een opening in een grot kijken waarin u dan een blauw oog ziet verschijnen (vandaar de benaming Blue Eye grot).

Wanneer u zich voldoende heeft ondergedompeld in de Kaapverdische cultuur, kunt u zich compleet ontspannen bij het zwembad van uw hotel.

Toerisme en investeringen in stijgende lijn

Hieronder laten wij u kennismaken met dit eiland dat elk jaar meer en meer toeristen uit België en Nederland aantrekt.

Dronebeeld Van Parasols Op Strand Onderaan En Wandelpad Richting Bar En Bistro Op Eilandje In Kunstmatige Lagoon In Atlantische Oceaan

Naam van het eiland Sal is een gevolg van de lokale zoutwinning

Vier Kaapverdianen Kijken Vanop Een Trap Naar Gigantische Zoutpannen Waar Aan Zoutwinning Werd Gedaan

Aanvankelijk werd het eiland Sal "Lhana" genoemd vanwege het zeer vlakke terrein.

Later kreeg het eiland zijn huidige naam nadat er werd vastgesteld dat het een grote hoeveelheid natuurlijk zout bevatte.

Sal, wat "zout" betekent in het Portugees, is in essentie een verwijzing naar de Pedra de Lume zoutmijnen op het eiland.

Houten Overblijfselen Opgesteld In Verlengde Van Elkaar Als Transportsysteem Voor Zout Vanaf De Zoutpannen Naar De Haven In Pedra De Lume In Kaapverdië

Interessant weetje: Vandaag de dag zijn de structuren die werden gebruikt voor de exploitatie van zout, dat tussen de achttiende en twintigste eeuw eeuw in grote hoeveelheden naar de Afrikaanse kust en Brazilië werd geëxporteerd, nog steeds zichtbaar op het eiland.

Gebouw Met Infrastructuur Om Zout Te Winnen Uit Water Van Atlantische Oceaan Met Gigantische Zoutpannen Erachter Op Eiland Sal In Kaapverdië

De zoutpannen van Pedra de Lume, gelegen in de krater van een oude vulkaan, zijn hier een goed voorbeeld van en zijn zeker en vast een bezoek waard.

De enige toegang ernaartoe is heel interessant want het is een tunnel die twee verschillende werelden van elkaar lijkt te scheiden.

Het uitzicht in de krater met de zoutpannen is uniek en de kleur van de bodem, die bedekt is met zout, varieert tussen turkoois, blauw, wit en roze.

Er is ook een soort zoutmeer in deze Pedra Lume zoutkrater waarin toeristen kunnen zwemmen. Dit zout meer is vergelijkbaar met de Dode Zee want door het hoge zoutgehalte drijf je automatisch!

Persoon In Oranje Handdoek Gaat Zwemmen In Meer Van Pedra Lume Zoutkrater Waar Je Drijft Door Zoutgehalte Zoals In Dode Zee Op Eiland Sal

De zoutontginning werd in het verleden stopgezet en deze zoutmijnen van Pedra de Lume zijn nu een essentiële toeristische attractie op het eiland Sal geworden.

De economische ontwikkeling van deze parel van Kaapverdië

Groepje Van 5 Toeristen Die Aan Het Paardrijden Zijn Onder Begeleiding Bij Zonsondergang Op Prachtig Wit Zandstrand Op Het Eiland Sal In Kaapverdië

Het eiland Sal wordt beschouwd als het "jongste" eiland van het land. Het heeft namelijk een bevolking met een lage gemiddelde leeftijd die nog een beetje op zoek is naar een eigen identiteit.

De Kaapverdische geschiedenis leert ons dat de economische ontwikkeling van het eiland Sal begon met de grote vraag naar arbeidskrachten in de zoutmijnen.

De lokale economie ging vervolgens in een nog hogere versnelling na de bouw van de internationale luchthaven Amílcar Cabral, de eerste internationale luchthaven ooit die in de Kaapverdische archipel werd aangelegd.

Zicht Vanuit Vliegtuig Op Kilometerslange Witte Zandstrand Santa Maria Op Het Eiland Sal In Kaapverdië

De mooiste hoek van het paradijs Sal, waar de turquoise zee en gouden zandstranden naast een dorre en onvruchtbare natuur liggen, bevindt zich op de zuidelijke punt van het eiland:

Hier ligt namelijk het stadje Santa Maria, waar ook het gelijknamige Santa Maria strand ligt. En dit is een van de bekendste en populairste stranden van de hele Kaapverdische archipel.

Aan de rand van dit goudkleurige en kilometerslange strand, waar men het hele jaar door kan genieten van aangenaam warm zeewater, liggen de luxueuze hotelcomplexen.

Het eiland Sal heeft zich in de loop der tijd geleidelijk ontwikkeld tot een toeristische bestemming, die op heden zeer populair is bij toeristen uit de hele wereld.

En ook de Belgen en Nederlanders weten ondertussen hun weg te vinden naar dit fantastisch paradijs in Kaapverdië.

Op het eiland Sal zijn er verschillende watersporten mogelijk en de diverse internationale hotels bieden hun reizigers als het nodige om optimaal en in alle veiligheid van deze activiteiten te genieten.

Frivole Roze Paarse En Witte Kleuren Van Bougainvillea Bloemen En Zwembad En Azuurblauwe Oceaan Op De Achtergrond Op Eiland Sal In De Kaapverdische Eilanden

Wat is er te doen of te zien op het eiland Sal?

Watersportactiviteiten

Twee Mannen Aan Het Windsurfen Op Het Helderblauwe Water Van Atlantische Oceaan Voor De Kust Van Het Eiland Sal In Kaapverdië

Of u nu kitesurfer, gewone surfer, windsurfer, duiker, snorkelaar of sportvisser bent, het eiland Sal is een waar paradijs voor u als watersportliefhebber! Lees er meer over in speciale sectie watersportactiviteiten in Kaapverdië!

Weetje: Er worden ook regelmatig kampioenschappen en wedstrijden georganiseerd!

Gezellige lokale restaurantjes

Op gastronomisch gebied in Kaapverdië is het raadzaam om te genieten van de gemoedelijke sfeer in de lokale restaurants in de dorpjes of aan het strand met zeezicht (met het geluid van de golven op de achtergrond, echt romantisch...).

Proef er zeker en vast de vis van de dag, vers gevangen en simpelweg overheerlijk klaargemaakt!

Op het eiland Sal heerst in elk geval de unieke Kaapverdische sfeer. En dat is genieten voor de doorsnee Belg en Nederlander die stijf staat van de stress op het werk!

Er wordt bijvoorbeeld vaak typische Kaapverdische muziek gezongen door groepjes muzikanten, wier liedjes de bezoekers vermaken terwijl ze genieten van de lokale Kaapverdische culinaire specialiteiten.

Terreinrijden

Een van de meest voorkomende vrijetijdsactiviteiten op dit eiland is het terreinrijden, dat door het reliëf geliefd is en een geschikte omgeving biedt voor avontuur.

Tip: De woestijnlandschappen van het eiland Boa Vista zijn nog geschikter voor een avontuur op de quad of in een terreinwagen!

Blue Eye grot Buracona

Buracona Blue Eye Grot Met Combinatie Van Lichtinval In Zeewater Voor Speciale Lichteffecten

Aan de noordkust van het eiland kunt u ook een mysterieuze kloof en grot bezoeken, Buracona genaamd. Deze grot die in een rots verzonken zit, wordt ook de Blue Eye cave genoemd.

Onstuimige Wilde Golven In De Lagune Van Buracona Gekend Als Blue Eye Grot Op Het Eiland Sal In De Kaapverdische Archipel

Dit is een verwijzing naar het blauwe oog dat te zien valt op een bepaald moment van de dag (vanwege de specifiek invalshoek van de zonnestralen in het zeewater in de grot).

Houten Wandelpad Met Gevlochten Koorden Als Balustrade En Leuning Met Buracona Blue Eye Grot Op Achtergrond Op Eiland Sal

Naast deze grot zijn er bij Buracona ook natuurlijke poelen aanwezig die gevormd worden door diverse grote holtes die op natuurlijke wijze in de rotsen zijn uitgesneden door de Atlantische Oceaan en die voortdurend worden gevuld met zeewater door de aankomende golven.

Deze natuurlijke poelen vormen doorgaans geen gevaar voor wie erin wil zwemmen (afhankelijk van hoe wild de zee is) en stellen u in staat om verschillende momenten in het water door te brengen op deze bijzondere plek.

Uitzicht Op Klein Dorpje Met Kleurrijke Huizen In Espargos Met Atlantische Oceaan In Verte Vanaf De Monte Curral Op Eiland Sal In Kaapverdië Cabo Verde

Tip: Bezoek ook het stadje Espargos, het belangrijkste stedelijke centrum van het eiland Sal, indien u zin heeft om wat lokale sfeer op te snuiven (zie foto hierboven).

Vooral wie van woningen en bouwstijlen houdt, loont het de moeite om op verkenning te gaan bij de lokale inwoners. Zo ontdekt u de typische Kaapverdische bouwstijl op het eiland Sal:

Kleurrijke Woning Met Oranje Dak En Witte Gevel Met Rode Kozijnen Caribische Architectuur Op Eiland Sal In Kaapverdië

Eiland Sal: Conclusie

Het eiland Sal is het meest bezochte eiland door buitenlandse toeristen in de hele Kaapverdische archipel.

Dit dankzij de vlotte bereikbaarheid via de internationale luchthaven, het ruime hotelaanbod (inclusief 5-sterrenhotels, all-inclusieve hotels en zelfs adults-only hotels) en de vele beschikbare watersportactiviteiten.

Op dit pareltje van een eiland is er voor elk wat wils en of u nu een weekje wilt ontspannen of uw kitesurfvaardigheden wilt verbeteren, het eiland Sal is de ideale plek om uw volgende vakantie door te brengen...

Contacteer ons

    Privacybeleid *