Infohoek

drie soorten beleggingen om in te investeren

Drie soorten beleggingen waarin je kunt investeren – Doe hier inspiratie op!

Steeds meer Nederlanders en Belgen overwegen te investeren of te beleggen. Dit valt te verklaren door de bijzonder lage rente die momenteel door banken aangeboden wordt. Hier vindt u drie soorten beleggingen als alternatieve spaarformule.

Beleggen levert doorgaans een hoger rendement op dan een traditionele spaarrekening maar kan ook een risico met zich meebrengen. Denk aan een plotselinge financiële crisis waarbij de aandelenkoersen sterk dalen.

Drie soorten beleggingen als alternatief

In dit artikel zetten we verschillende investeringen en meer specifiek drie andere soorten beleggingen op een rijtje. Niet enkel gericht op Nederland of België, maar op wereldwijde mogelijkheden van beleggen.

#1: Investeer in een vakantiewoning in het buitenland

Een van de mogelijkheden die je hebt wanneer je wilt investeren, is de aanschaf van een tweede woning. Denk aan een vakantiewoning in Spanje, een vakantiehuisje in Griekenland, enzovoorts. De huizenprijzen zijn in dergelijke landen veel lager dan in Nederland of België.

Door zo’n woning te verhuren, verdien je jaarlijks een deel van de investering terug. Het kan verstandig zijn om een buitenlandse makelaar in te schakelen voor hulp bij de aanschaf van een vakantiewoning.

Lees meer tips en info over investeren in tweede verblijven op de volgende pagina’s:

#2: Beleggen in goud wint aan populariteit – Drie soorten beleggingen

Naast de mogelijkheid om wereldwijd een vakantiewoning aan te schaffen, kun je ook investeren in goud. Goud is niet gekoppeld aan een individuele beurs, zoals aandelen van bijvoorbeeld Shell dat wel zijn.

Dit maakt de belegging in goud een wereldwijde investering! Beleggen in goud kan online, maar bijvoorbeeld ook via een goudkantoor in de buurt. In dit laatste geval dien je zelf zorg te dragen voor de beveiliging van het goud.

#3: Een investering in zonnepanelen of windmolens

Een derde belegging die interessant kan zijn als je een wereldwijde blik hebt, is een investering in zonnepanelen of windmolens. Steeds meer energieleveranciers bieden deze mogelijkheid aan.

Je koopt in zo’n geval een klein stukje van een windmolen. De energie die door de windmolen gegenereerd wordt, wordt vervolgens van je energierekening afgetrokken. Zo verdien je iedere maand een deel van je investering terug.

Dit is de meest groene investering van de drie soorten beleggingen in dit artikel.

Meer inspiratie over beleggen

Wenst u nog meer info over mogelijke beleggingsalternatieven dan de bovenstaande drie soorten beleggingen? Bekijk dan gerust de volgende pagina’s:

Vastgoedbeleggingen met gewaarborgde inkomsten

Enkele interessante vastgoedbeleggingen zonder zorgen en met verhuurgarantie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *