Defensief Beleggen in Vastgoed
Tekst

Defensief beleggen in vastgoed – Introductie & overzicht van de 10 delen

Les 1 Onderdeel 1

Talloze mensen proberen vastgoedmagnaten te worden zonder van defensief beleggen in vastgoed een werkpunt te maken.

Ze streven allemaal naar financieel succes op de een of andere manier. Helaas zal de overgrote meerderheid van deze mensen falen. 

Ondanks hun inspanningen zullen velen van hen niet in staat zijn om hun gewone baan op te geven. En indien ze dat wel doen, zullen ze misschien niet in staat zijn om een stabiele en passieve inkomstenstroom te behouden als vastgoedbelegger.

Velen van hen zullen van het ene naar het andere seminar gaan, boek na boek lezen en uiteindelijk het vak helemaal verlaten uit frustratie, mislukking of ongeduld. Het kan zijn dat u zo iemand kent of dat uzelf die persoon bent.

Is er een oplossing voor dit probleem en dilemma? Ja! De oplossing en het antwoord vindt u in deze opleiding over defensief beleggen in vastgoed.

Deze les maakt deel uit van de gratis opleiding

Defensief Beleggen
in Vastgoed

BEKIJK HET OVERZICHT VAN DEZE OPLEIDING

WL Logo
defensief beleggen in vastgoed introductie

De sleutel tot succesvol investeren is gebruikmaken van 10 principes van defensief beleggen in vastgoed 

sleutel tot succesvol investeren tien universele principes van defensief beleggen

Vastgoedmarkten gaan op en neer en elke belegger, of deze nu een beginner is of ervaren, moet de principes van succesvol beleggen aanleren om te kunnen overleven.

Hoewel de term defensief beleggen in vastgoed suggereert dat deze info bedoeld is voor degenen die investeren in dalende en krimpende huizenmarkten, gelden de volgende principes voor elke markt.

Deze info biedt een uiteenzetting van tien universele principes die de tijd hebben doorstaan en zullen blijven doorstaan. Ongeacht hoe de markt evolueert, zullen deze tien principes van defensief beleggen elke keer weer voor u werken, in elke markt.

De 10 principes - bewezen en betrouwbaar

tien betrouwbare concepten om conservatief en bedachtzaam te beleggen in vastgoed

Deze tien principes zijn geen wondermiddelen maar beproefde en betrouwbare concepten.

Deze methoden worden gebruikt door ervaren vastgoedbeleggers maar zijn even goed van toepassing op beleggers die beginnen met vastgoed.

Laura en Dirk - Een voorbeeld

Neem het volgende scenario als voorbeeld: Laura en haar man Dirk waren een drukbezet koppel die een paar jaar geleden wouden stoppen met hun stressvolle bezigheden.

Ze deden het professioneel gezien vrij goed en waren erin geslaagd om een paar honderdduizend euro bijeen te sparen (een paar ton voor de Nederlanders). 

Ze naderden echter de pensioenleeftijd en hadden niet genoeg geld in hun pensioenspaarplan om comfortabel met pensioen te kunnen gaan. Zelf een extra pensioen opbouwen met vastgoed leek haar dus bijzonder interessant en verstandig.

Laura begon zich te verdiepen in hoe verstandig te investeren in vastgoed.

Ze leerde succesvolle principes om te beleggen in vastgoed en heeft in minder dan drie jaar tijd 5 eigendommen gekocht. Hierdoor bedraagt de netto waarde van de vastgoedportefeuille meer dan 1,5 miljoen euro!

Haar succes was typerend voor iemand die een goede investeringsstrategie heeft en waardebeleggen in vastgoed vooropstelt.

Haar financieel succes was dus niet zomaar het gevolg van haar budgettaire situatie (en de paar honderdduizend euro die ze ter beschikking had om te investeren).

Veel mensen beginnen met een fatsoenlijk bedrag en verliezen het omdat ze geen plan voor de lange termijn hebben.

Of omdat ze het blokkeren in laagrenderende investeringen die te veel tijd vergen om voldoende passieve pensioeninkomsten op te bouwen. Of omdat ze het geld verspillen aan heel risicovolle beleggingen met een hoog risico op kapitaalsvernietiging.

U denkt nu misschien het volgende: "Maar ik heb helemaal geen honderdduizenden euro's ter beschikking om te beleggen. Hoe kan ik toch aan de slag gaan en verzekerd zijn van een gelijkaardig succes?"

U heeft simpelweg niet veel geld nodig om te beginnen. In feite hebben de meeste mensen wellicht minder dan 30.000 euro als ze beginnen met beleggen in vastgoed.

In feite is het zo dat hoe meer geld u in het begin ter beschikking heeft, hoe meer u ook te verliezen heeft en dus ook hoe defensiever u moet zijn in uw aanpak.

Wat betekent defensief beleggen in vastgoed?

Defensief betekent onder andere dat u bedachtzaam, conservatief en niet te riskant bent in uw aanpak.

hoe de juiste defensieve vastgoedbelegging en opbrengsteigendom vinden en selecteren

Het betekent dat u weet in welke fase van de vastgoedcyclus de specifieke investeringsmarkt zich bevindt. En of de vastgoedmarkt nu in een stijgende of dalende trend zit, het maakt niet bijzonder veel uit. U wilt vooral niet te vroeg verkopen of te laat kopen.

Defensief beleggen in vastgoed betekent ook dat u weet hoe u uw cashflow kunt beschermen, hoe u alle aspecten van een vastgoeddeal kunt analyseren, hoe u uw investeringen als een professionele investeerder kunt monitoren en hoe u uw opbrengsteigendommen kunt beheren zonder risico op kopzorgen en stress.

Enerzijds kan u, indien u de tien technieken van defensief beleggen in onroerend goed toepast, in minder dan tien jaar tijd financieel onafhankelijk (en dus rijk) worden. Maar...

Snel rijk worden met vastgoed is een illusie

Anderzijds moet u er echter rekening mee houden dat investeren in vastgoed geen beleggingstechniek is om snel rijk te worden

Het vergt namelijk tijd, zorgvuldigheid, doorzettingsvermogen en een goede planning. Bovenal moet u verstandige beleggingsprincipes hanteren. 

Echter, als u toepast wat u in deze tiendelige opleiding leest, kunt u een succesvolle particuliere vastgoedbelegger worden. En dit ongeacht waar of hoe u begint. 

Hopelijk kan deze info u helpen om van u het volgende succesverhaal te maken. In deze opleiding wordt vooral benadrukt hoe belangrijk het is om verstandig te beleggen.

Hopelijk zal dit dus een impact hebben die u in de juiste, defensieve richting kan sturen. 

10-delige opleiding over defensief beleggen in vastgoed die u kan bingelezen

defensief beleggen in vastgoed tiendelige reeks om te bingelezen

Deze informatie werd gecompileerd en geschreven als een handig hulpmiddel dat u dagelijks kunt gebruiken.

Deze opleiding over defensief investeren in onroerend goed is bedoeld om effectief te worden toegepast waardoor u wellicht meerdere malen zal willen terugkeren om iets te herlezen.

Om u later opzoekwerk te besparen en om een goed overzicht te bewaren, werd deze informatie opgedeeld in tien hoofdstukken die u kan bingelezen als een bezetene.

Eén hoofdstuk voor elk van de tien principes van defensief beleggen:

 1. 1
  In hoofdstuk 1 leert u wat er nodig is om een vastgoedbelegger te zijn: geduld is een schone deugd. Aan de hand van voorbeelden wordt u begeleid in het beleggingsproces en zal u de nodige vaardigheden kunnen ontwikkelen om een succesvolle vastgoedbelegger te zijn. Rijk worden is relatief. Hoe rijk wilt u zijn, waar begint u en hoe bereikt u uw doelen? Hoofdstuk 1 helpt u met het beantwoorden van deze vragen.
 2. 2
  Hoofdstuk 2 gaat in detail in op de vastgoedmarkt, hoe u kunt bepalen in welke cyclus van de markt u zich bevindt en hoe u die informatie kunt gebruiken om winst te maken. Er wordt onder andere gesproken over mediaanprijzen versus gemiddelde prijzen en wat dit voor u betekent. Daarnaast leert u of het proberen timen van de vastgoedmarkt een goed of slecht idee is.
 3. 3
  Hoofdstuk 3 is de essentie van de beleggingswereld, namelijk leren hoe u de werkelijke waarde van een onroerend goed kunt bepalen en het met winst kunt verkopen. U komt in detail te weten wat er nodig is om een pand te renoveren, welke reparaties en renovaties waarde toevoegen en welke verbeteringen en herstellingen u moet vermijden omdat ze uw rendement op de vastgoedinvestering niet zullen verhogen. U leert ook welke factoren effectief de waarde bepalen en hoe ze u kunnen helpen bij het kopen van een opbrengsteigendom aan de juiste prijs.
 4. 4
  Hoofdstuk 4 is waarschijnlijk de belangrijkste van de hele opleiding. U zult ontdekken hoe u geld kunt verdienen met vastgoed wanneer u aankoopt (in tegenstelling tot het maken van winst bij de exit wanneer u verkoopt). Als u niet begrijpt wat hiermee bedoeld wordt, lees dan zeker elk woord van dit hoofdstuk twee keer!
 5. 5
  Hoofdstuk 5 geeft inzicht in waar u kunt beleggen. Belegt u in uw eigen achtertuin, in een ander deel van het land, of misschien zelfs in het buitenland? Is de locatie belangrijker dan de prijs of andersom? Er wordt met specifieke voorbeelden uitgelegd welke soort projecten en ontwikkelaars de moeite waard zijn en hoe u een deal kunt analyseren. U zult ook kunnen herkennen welke soorten onroerend goed rendabeler zijn dan andere - en welke u koste wat het kost moet vermijden.
 6. 6
  Hoofdstuk 6 bespreekt het kritieke onderwerp van kasstromen (cashflow) versus kasreserves. Verschillende bronnen van inkomsten worden besproken alsook formules voor het analyseren van cashflow. Bovendien wordt er uitgelegd hoe u toch een reserve kunt aanleggen indien u met niet veel kapitaal start.
 7. 7
  Hoofdstuk 7 behandelt diverse exitstrategieën. De realiteit is dat niet alle deals uitdraaien zoals u verwacht. Het is dus belangrijk om meerdere actieplannen en een back-upplan te hebben qua exit en verkoop.
 8. 8
  Hoofdstuk 8 geeft u details over de juridische en fiscale aspecten van onroerend goed als belegging. U leert eenvoudige technieken om de inkomsten die u verdient ook maximaal te behouden.
 9. 9
  Hoofdstuk 9 onthult veelvoorkomende zwendelpraktijken en valkuilen op het gebied van vastgoedinvesteringen die u moet vermijden, de veelvoorkomende mythe over investeren "zonder eigen inbreng", het terugkrijgen van cash geld bij het afsluiten van de deal en andere manieren om "snel rijk te worden". U zal deze praktijken kunnen herkennen en bepalen hoe u zich kan beschermen tegen gewetenloze oplichters. U zal ook leren waar u op moet letten bij het onderzoeken van een lokale of online beleggersclub die misschien wel interessant lijkt.
 10. 10
  In hoofdstuk 10 krijgt u specifieke voorbeelden van hoe u beleggen in vastgoed niet als hobbyist maar als ondernemer kunt aanpakken. Zo kunt u bijvoorbeeld uw bedrijf en uw kantoor oprichten, doelen stellen, partners inschakelen, medewerkers inhuren en de nodige stappen ondernemen om een professionele vastgoedbelegger te zijn. U beoordeelt uw sterke en zwakke punten en brengt de belangrijke medewerkers samen die deel kunnen uitmaken van uw succesvol vastgoedteam.
defensief beleggen in vastgoed als ondernemer en niet meer als hobbyist

Het echte geheim van succesvol investeren

Het geheim is dat er geen geheim is. Toch geldt het volgende oerdegelijke advies: Investeren in vastgoed voor verhuur doet u stap voor stap.

Dat betekent zorgvuldig plannen, niet overdrijven en langzaam uw vastgoedportefeuille opbouwen zodat u de pedalen niet verliest. 

het echte geheim van succesvol investeren marathonaanpak geen sprint

Als u van plan was om een marathon te lopen, dan zou u toch niet zomaar komen opdagen voor de wedstrijd?

Natuurlijk niet: U zou zich voorbereiden en het stap voor stap doen.

U zou overleggen met experts, uw trainingsschema plannen, werken aan uw uithoudingsvermogen, goed eten en voldoende water drinken, crosstrainen, stretchen voor en na elke inspanning en stapsgewijs opbouwen naar de grote uitdaging.

Hopelijk kan deze opleiding u helpen om veelgemaakte fouten te voorkomen. Bovenal zou deze info het investeringsproces voor u gemakkelijker en winstgevender moeten maken.

Als u deze tien principes van defensief beleggen in vastgoed ook echt toepast in de praktijk, dan verandert u voorgoed uw denkwijze over het vraagstuk investeren in vastgoed of niet?

Tot slot nog dit: succes is een proces, geen eindbestemming.

Hopelijk geniet u dus van het proces en kan u gebruikmaken van deze opleiding om u naar de top te brengen - waar dat ook mag zijn voor u.

Deze les maakt deel uit van de gratis opleiding

Defensief Beleggen
in Vastgoed

BEKIJK HET OVERZICHT VAN DEZE OPLEIDING

WL Logo
Pen