• Home
  • »
  • Blog
  • »
  • (Boven)Gemiddeld vastgoed kopen dat normaal is voor die specifieke buurt: Slim!

(Boven)Gemiddeld vastgoed kopen dat normaal is voor die specifieke buurt: Slim!

min leestijd

(boven)gemiddeld vastgoed kopen dat normaal is voor die specifieke buurt is slim

Hoe kan u de kansen op financieel succes met een vastgoedbelegging maximaliseren? Door te kiezen voor (boven)gemiddeld vastgoed dat niet uit de toon valt in vergelijking met andere panden in dezelfde buurt.

Opteer dus voor een opbrengsteigendom die normaal is voor de buurt die u op het oog heeft.

En vermijd panden die qua faciliteiten en voorzieningen minder bieden dan het gemiddelde pand voor die locatie.

Lees hieronder verder om aan de hand van enkele voorbeelden deze visie en aanpak beter te begrijpen.

Vermijd om in stereotypen te denken

vermijd om in stereotypen te denken over vastgoed voor verhuur en opbrengsteigendommen

Als u dit nu leest, dan u heeft u hoogstwaarschijnlijk al ergens het advies gekregen om geen huis met twee slaapkamers en een badkamer te kopen voor verhuur.

Als u dergelijk advies leest of te horen krijgt, bedenk dan toch even in welke situatie dit wél interessant en zinvol zou kunnen zijn.

Stel bijvoorbeeld dat u de mogelijkheid heeft om een pand met twee slaapkamers en een badkamer te kopen. En vervolgens moet u beslissen of het zinvol is om dat soort advies op te volgen of niet…

De norm in een bepaalde buurt is uw kompas

norm en standaard in bepaalde buurt is kompas en richtlijn voor selectie van geschikt opbrengstpand voor verhuur

Stel dat het u het pand kunt kopen voor verhuur vlakbij een hogeschool of universiteit.

En stel dat de prijs ervan u aanspreekt omdat de intrinsieke waarde van het pand volgens u hoger ligt dan de vraagprijs en omdat de verhouding tussen de huurinkomsten en de prijs van het pand wel steek houdt voor u.

De terugverdientijd spreekt u met andere woorden wel aan en eventueel kan u slim financieren om het rendement op uw geïnvesteerde eigen middelen op te krikken.

Kortom, u wenst dit pand op te nemen in uw vastgoedportefeuille. Maar wat doet u dan met het advies om nooit een huis te kopen voor verhuur met 2 slaapkamers en 1 badkamer? Het negeren of er toch rekening mee houden?

Om dit vraagstuk op te lossen, gaat u best op onderzoek in die specifieke buurt. U bekijkt het gemiddelde pand en huis dat te koop staat en u tracht een trend te spotten. En stel dat u vaststelt dat het merendeel van de huizen in die buurt ook zijn ingericht met twee slaapkamers en een badkamer…

Denkt u dan dat u het pand in dat scenario zou kopen als opbrengsteigendom? Verstandige vastgoedbeleggers zouden bevestigend en JA antwoorden.

Waarom? Omdat het pand in kwestie normaal en standaard is voor die buurt.

U moet daarentegen nooit een huis met twee slaapkamers en een badkamer aanschaffen als investering indien de gemiddelde woning in die buurt is ingericht met drie of vier slaapkamers en twee badkamers (of wat de standaard ook mag zijn in die buurt).

Ga op zoek naar dat tikkeltje extra – (Boven)gemiddeld vastgoed zoeken

(boven)gemiddeld vastgoed zoeken speur naar tikkeltje extra en troeven en voordelen

Gaat u een beleggingspand kopen? Vergeet dan zeker en vast niet de volgende gouden raad:

Koop nooit een pand voor verhuur dat qua inrichting, faciliteiten en capaciteit onder het gemiddelde van de buurt in kwestie zit. Investeer niet in vastgoed dat onder de lokale norm zit!

U mag met andere woorden nooit investeren in een pand voor verhuur dat uit de toon valt in de buurt van dat pand.

Het advies voor beginnende vastgoedbeleggers is dus vrij logisch: Investeren in vastgoed hoeft niet complex te zijn indien u altijd koopt wat steek houdt voor die specifieke buurt.

Koop alleen maar investeringsvastgoed in een regio, buurt en wijk indien het onroerend goed past bij die specifieke buurt.

Koop met andere woorden opbrengsteigendommen die passen bij de andere panden in de buurt.

En koop nooit beleggingspanden voor verhuur die qua inrichting, faciliteiten en voorzieningen onder de lokale norm en standaard zitten.

Enkele voorbeelden van (boven)­gemiddeld vastgoed selecteren

voorbeelden van (boven)gemiddeld vastgoed selecteren als particuliere investeerder

Stel dat u op het punt staat om vastgoed te kopen voor verhuur in een premium wijk waar de standaard een woning inclusief parkeergarage met twee autostaanplaatsen is.

In zo een geval zoekt u als belegger een soortgelijk pand en zeker en vast GEEN pand zonder parkeergarage of met een parkeergarage voor slechts 1 wagen.

U vermijdt dergelijke panden omdat ze gewoon onder de lokale standaard en norm zitten.

Het doet er dus niet toe wat uw persoonlijk gevoel of oordeel is in deze context. Wat wel belangrijk is, is om een vastgoedinvestering te kopen die op zijn minst een reflectie is van een normale of gemiddelde woning of flat in de buurt.

Zo wenst u heel graag een huis te kopen met vier slaapkamers en twee badkamers indien alle andere panden in de nabije omgeving slechts drie slaapkamers en twee badkamers hebben.

En zo wenst u ook graag het pand te bezitten dat gezegend is met een aangebouwde parkeergarage met twee autostaanplaatsen indien alle andere woningen in de buurt dit voordeel niet kunnen bieden.

Een dergelijke aanpak als belegger plaatst uw opbrengsteigendom boven al het vastgoed in de nabije omgeving.

En zulke panden met unieke voordelen en troeven zijn goede investeringen die passen in het kader van waardebeleggen in vastgoed met een focus op de intrinsieke waarde voor de lange termijn.

Besteed aandacht aan de selectie van de juiste partner

aandacht besteden aan selectie juiste vastgoedpartner is belangrijk

Tot slot nog wat advies:

Koop nooit een vastgoedbelegging zonder te weten met wie u zaken doet.

Leer de mensen en het team van de ontwikkelaar kennen en gebruik uw voelsprieten en instinct.

Tracht aan te voelen of de mentaliteit van de medewerkers past bij wat u verlangt van een goede ontwikkelaar en/of dienstverlener van een verhuurdienst.

Het houdt alleen maar steek om geld te beleggen in vastgoed indien u zelf een grondige due diligence uitvoert. Dit is namelijk uw investering en het is uw geld.

Ongeacht hoe u investeert in onroerend goed, het is belangrijk om te begrijpen dat u de belegging doet voor uzelf, uw kinderen of voor de volgende generaties (in het kader van generationele vermogensplanning bijvoorbeeld).

U wilt dus precies weten met wie u zaken doet.

Hiermee willen we niet gezegd hebben dat beleggers niet succesvol kunnen zijn indien ze zouden kiezen voor een andere aanpak en strategie.

Het is ook mogelijk om op een andere wijze financieel succes en geluk te vinden zonder de bouwheer, de promotor, het team en de verhuurservice te ontmoeten.

Maar het zijn meestal uitzonderingsgevallen die hierin slagen en we kunnen alleen maar aanraden om de borst nat te maken!

Stel vragen tijdens persoonlijke interactie

stel vragen tijdens persoonlijke interactie met vastgoedontwikkelaar en medewerkers

Doe moeite om ter plaatse te gaan, maak kennis met het bedrijf, de medewerkers, de bedrijfscultuur en ga het onroerend goed samen bezoeken.

Bespreek fiscale details, het lastenboek, de mogelijke financieringsopties voor het vastgoed, een all-in verhuurservice, eventuele verhuurgaranties die van toepassing zouden zijn, enzovoort.

Het advies ligt dus voor de hand indien u een vastgoedportefeuille wenst op te bouwen: Verplaats u, doe moeite en ga persoonlijk langs om kennis te maken met het bedrijf, de dienstverleners en de mensen waarmee u zaken zou gaan doen.

Langsgaan op kantoor bij een ontwikkelaar van sleutel-op-de-deur beleggingsvastgoed is een geweldige manier om precies te weten te komen met wie u zaken doet.

Persoonlijke interactie en vragen stellen zijn de twee beste manieren om te weten te komen wie u in vertrouwen neemt om uw vastgoedportefeuille (of wie weet zelfs vastgoedimperium) mee te helpen opbouwen.

Due diligence als particuliere vastgoedbelegger is cruciaal, zeker indien u (boven)gemiddeld vastgoed voor verhuur op de kop wenst te tikken!

Zoals u ondertussen begrepen heeft, komt er heel wat kijken bij een doordachte aankoop en selectie van opbrengsteigendommen.

Onderschat ook het beheer van de opbrengsteigendommen achteraf niet (zelf huisbaas worden versus passief beleggen in vastgoed – Lees er meer over op actief of passief beleggen in vastgoed)…

Juiste sleutel-op-de-deur aanbieder selecteren is de sleutel tot financieel succes

juiste sleutel op de deur aanbieder selecteren is de sleutel tot financieel succes

Hopelijk hebben we u gewapend met de nodige inzichten en kennis wanneer u van plan bent om een beleggingspand te kopen in het buitenland of in een andere provincie en om passieve inkomsten met het vastgoed te verdienen.

Zorgeloos beheren en verhuren

In dit kader dient u absoluut het juiste bedrijf te selecteren dat sleutel-op-de-deur investeringsvastgoed inclusief rentmeesterschap oplevert en verzorgt.

Vastgoed in het buitenland kopen als verhuurinvestering, dat kan alleen zorgeloos indien u met een professionele partij in zee gaat.

Ga ook na welk dienstenpakket ze leveren en of er een all-in verhuurservice wordt geboden.

Passief beleggen in vastgoed kan op die manier vlot en zonder veel problemen verlopen.

Ook in het kader van een extra pensioen opbouwen en extra passieve pensioeninkomsten met vastgoed verzekeren is dergelijk investeringsvastgoed inclusief beheer en verhuurservice bijzonder interessant.

Zorgeloze inkomsten en/of rendement – (Boven)gemiddeld vastgoed

Hoe investeren in vastgoed indien u op zoek bent naar (absolute) zekerheid qua inkomsten en rendement en geen zorgen?

Filter dan nog strenger en selecteer enkel die aanbieders die een vorm van verhuurgarantie en/of rendementsgarantie aanbieden.

Maar opgelet want rendement is niet alles. Er is namelijk een groot verschil tussen fictief en echt rendement van vastgoed.

Vertrouw niemand wanneer het op centen aankomt!

Due diligence is belangrijk

due diligence uitvoeren kan veel geld opleveren voor particuliere vastgoedbeleggers

Zorg er altijd voor dat u zichzelf beschermt want u bent de enige die uw eigen belangen kunt en wilt beschermen. U bent de enige die uw vermogen en investeringen als een goede huisvader kunt behandelen.

Doe dus steeds een grondige due diligence, ga alleen in zee met professionele en goede ontwikkelaars die een goed gediversifieerd team tewerkstellen, op goede locaties en in de juiste investeringsmarkt en het financieel succes met zorgeloos rendement zal volgen.

Zorgeloos sleutel-op-de-deur investeringsvastgoed met zekerheden te koop

zorgeloos sleutel op de deur investeringsvastgoed met zekerheden te koop overzicht

Om af te ronden krijgt u hieronder een overzicht van enkele types kant-en-klaar vastgoed te koop, specifiek voor passieve beleggers.

Vele van deze aanbiedingen komen met dienstverlening zoals beheer, verhuurservice, verhuurgarantie, enzovoort.

Laat u inspireren en bekijk de aanbiedingen in detail om te ontdekken wat u wel en niet interessant vindt:

Aanbiedingen voor grotere budgetten

€89.400 Minimale Eigen Inbreng

8 à 9% Netto: Ongeëvenaard

€107.350 Startkapitaal

€1.060 Netto Inkomsten / Maand

Flat

Te koop voor verhuur en privé

Punta Prima, Alicante, Spanje

€100.000 (min. eigen middelen)

5 à 6% gegarandeerd rendement

Gesubsidieerd vastgoed, Huis

Te koop enkel voor verhuur

Vlaanderen, België

€83.000 Eigen Inbreng

Tot 9% Rendement

Flat

Te koop voor verhuur en privé

Benijófar, Alicante, Spanje

€78.200 Startkapitaal

€760 Netto Inkomsten / Maand

Flat

Te koop voor verhuur en privé

San Miguel de Salinas, Alicante, Spanje

€50.000 minimale investering

Tot 6% Rendement Gegarandeerd

Gesubsidieerd vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Kortrijk, België

Aanbiedingen voor kleinere budgetten

€1.000 min. te beleggen kapitaal

Rente per kwartaal uitbetaald

Serviceflat, Zorgvastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

€100 minimum per maand

8,1% rendementsprognose

Commercieel vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

€1.000 minimaal bedrag

Tot 7,5% rendement

Huis, Maatschappelijk verantwoord vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

Andere artikels uit deze reeks

Gerelateerde Artikelen:

Contacteer ons

    Privacybeleid *