• Home
  • »
  • Blog
  • »
  • Boa Vista eiland met majestueuze woestijnlandschappen om te ontdekken

Boa Vista eiland met majestueuze woestijnlandschappen om te ontdekken

min leestijd

Vastgelopen Scheepswrak Op Zandbank Vlakbij Het Praia De Atalanta Strand Op Het Eiland Boa Vista

Wist u dat het eiland Boa Vista het op twee na grootste eiland van de Kaapverdische archipel is?

Als u op zoek bent naar gouden stranden, indrukwekkende duinen, uitgestrekte woestijnlandschappen en turquoise wateren, dan is Boa Visa eiland de ideale bestemming!

Lees hieronder verder en ontdek alles over de mogelijke activiteiten, bezienswaardigheden en typische gerechten van dit eiland...

Boa Vista: Inleiding

Close Up Foto Van Zijkant Van Houten Vissersbootje Aan Een Woning Op Het Eiland Boa Vista Met Daarop De Naam Boavista

Het eiland Boa Vista is een Kaapverdisch eiland van duinen en paradijselijke stranden die tot de mooiste ter wereld behoren.

Dit mooie eiland met woestijnlandschappen wordt begrensd door talrijke zandstranden en de helderblauwe Atlantische Oceaan.

Op dit eiland kunt u unieke en prachtige landschappen bewonderen. Het vlakke terrein en de verschillende zandduinen geven de indruk dat u zich in een woestijn bevindt die vergelijkbaar is met de Sahara.

Hieronder laten we u kennismaken met wat het eiland Boa Vista zoal te bieden heeft voor uw vakantie in Kaapverdië...

Wat is er te doen in Boa Vista?

Scheepswrak Cabo de Santa Maria

Vastgelopen Scheepswrak Op Zandbank Vlakbij Het Praia De Atalanta Strand Op Het Eiland Boa Vista

Voor de nieuwsgierigen is er het scheepswrak van het vrachtschip Cabo de Santa Maria, een Spaans galjoen dat in het jaar 1968 voor de kust van het eiland strandde.

U kunt dit wrak gaan bekijken op een zandbank vlakbij het Praia de Atalanta strand.

Dit strand ligt in het noorden van het eiland Boa Vista, op een dikke 5 kilometer ten noordoosten van de eilandhoofdstad Sal Rei en op ongeveer 3 kilometer ten westen van de lage berg Vigía.

Weetje: Het Praia de Atalanta strand maakt deel uit van het natuurreservaat Boa Esperança:

Natuurreservaat Boa Esperança

Prachtig Ongerept Strand Met Kleine Zandduinen Waarop Groene Planten Groeien Op Het Eiland Boa Vista In Kaapverdië

De beschermingsdoelstellingen van dit natuurreservaat zijn het behoud en de instandhouding van de ecologische processen die voortvloeien uit de dynamiek van het zand en de aanwezigheid van de monding van de Ribeira de Rabil.

Concreet gaat het om een hele resem wetlands (zie foto hieronder) en zoutpannen die van belang zijn. Dit natuurgebied heeft een oppervlakte van een kleine 3 750 hectare.

Lang Gras Planten En Palmbomen In Moerasgebied Van Ribeira Do Rabil Ten Oosten Van De Deserto De Viana Op Boa Vista Eiland

Het Boa Esperança natuurgebied ligt ten oosten van Sal Rei en bestaat uit een duinsysteem dat loopt van de kust van Boa Esperança, inclusief de stranden van Atalanta, Sobrado en Copinha, tot Pesqueiro de Banco en tot de zuidkust van de stad Sal Rei, in Praia de Carlota. 

Weetje: Om mogelijke effecten op de natuur van dit reservaat onder controle te houden, is er een mariene beschermingszone opgenomen aan de noord- en westkust, met een oppervlakte van respectievelijk 125 en 91 hectare.

De belangrijkste bedreiging voor dit natuurreservaat houdt verband met de lokaal georganiseerde zandwinning.

Dit komt doordat er geen doeltreffend toezicht is en dat er ook partijen zijn die zand winnen zonder dat ze hiervoor een geschikte vergunning hebben.

Mooie zandstranden en zandvlaktes op Boa Vista

Close Up Van Aangespoelde Schelp Van Zeedier Op Goudgeel Strand Op Eiland Boa Vista Met Atlantische Oceaan Op Achtergrond

De culturele bezienswaardigheden op het eiland Boa Vista zijn eigenlijk niet de belangrijkste attracties van het eiland...

Dé belangrijkste bezienswaardigheden zijn de ongerepte landschappen, de grote zandvlaktes en de mooie fijne zandstranden die u een ontspannen verblijf in de Kaapverdische archipel kunnen bezorgen.

Uitnodigend Strand Met Aparte Zone Vol Ligbedden Kleine Palmbomen En Rieten Parasols Op Het Zonovergoten Eiland Boa Vista

Viana-woestijn

Het eiland Boa Vista staat wereldwijd bekend als het eiland van de duinen en de Viana woestijn.

Close Up Foto Van Twee Quads Tijdens Excursie Op Zandvlakte Met Woestijnlandschap Op Het Eiland Boa Vista In Kaapverdië

In dit woestijnlandschap worden er onder andere kameelritjes en quadrijden aangeboden als ontspannende activiteit voor toeristen.

Dit eiland is een uniek stukje tropisch paradijs van uitzonderlijke schoonheid met uitgestrekte zandvlakten en ongerepte zandstranden:

Ongerepte Zandstranden Langs De Kustlijn Van Eiland Boa Vista In Kaapverdië Met Atlantische Oceaan In Prachtige Blauwe Kleuren

Het klimaat is er het hele jaar door aangenaam en het water van de oceaan is er ook aangenaam warm met prachtige blauwgroene kleuren.

In Boa Vista kunt u bijgevolg vele watersporten beoefenen en de stranden op dit eiland behoren tot de beste ter wereld.

Santa Monica strand

Waarschuwingsbord Met Schildpad Op Op Strand Van Santa Mónica Broedplaats Van Zeeschildpadden Op Het Eiland Boa Vista Op Kaapverdische Eilanden

Een bekend strand op Boa Vista is bijvoorbeeld het Santa Monica strand. Dit meer dan 11 kilometer lang strand is zeker een bezoekje waard. 

U kunt zich hier onderdompelen in een ongerepte, pure natuur.

Weetje: De golven van de Atlantische Oceaan Vaak zijn hier vaak krachtig, wat opportuniteiten biedt voor ervaren surfers!

Zicht Op Atlantische Oceaan Vanop Houten Terras Met Ruw Zandstrand Langs Kustlijn Op Boa Vista Eiland

Tip: Vooral tijdens de zomermaanden kalmeren de golven hier, wat een surrealistisch ruimtelijk gevoel oplevert. Het lijkt wel of u hier de hele oceaan voor uzelf hebt.

Ondanks het gebrek aan vegetatie op dit strand is het er altijd mogelijk om te genieten van de prachtige Kaapverdische fauna!

Er zijn vele soorten vogels te zien die op vis jagen waar het water lager staat. En tijdens het voorjaar kunt u er ook soms walwissen in de verte zien.

Close Up Van Onechte Karetschildpad Caretta Caretta Die Net Eieren Gelegd Heeft In Begraven Nest Onder Zand Op Broedplaats Op Strand Op Boa Vista Eiland

Er bevinden zich op dit strand (en op andere stranden) trouwens ook broedplaatsen van zeeschildpadden!

Muziek op het eiland Boa Vista

Het eiland Boa Vista staat bekend als de bakermat van Kaapverdische muzikanten.

Vanop dit eiland begonnen namelijk veel bekende Kaapverdische muzikanten naam en faam te maken. En het is ook op dit eiland dat de nationale morna muziek ontstaan is!

Tiental Vissersbootjes Die In Baai Voor Anker Liggen Vlakbij Steiger Getrokken Vanaf Kustlijn Van Het Eiland Boa Vista

Op dit eiland zijn serenades en tocatinas (feesten met traditionele liederen en muziek) essentiële elementen in het leven van de gastvrije en vriendelijke Kaapverdische bevolking.

En elke bezoeker kan het bevestigen: De Kaapverdische cultuur en mentaliteit is rijk aan "morabeza" (wat warme gastvrijheid betekent).

Historische bezienswaardigheden in Boa Vista

Prachtige Rood Roze Bougainvillea Plant In Bloei Op Het Voetpad In Het Dorp Bofareira In Het Noorden Van Boa Vista

Als u Boa Vista bezoekt, kunt u in het stadje Sal Rei duidelijke tekenen vinden van een rijk verleden waarin de Europese architectuur haar stempel heeft gedrukt.

Rode Pick Up Die Passeert Langs Pleintje En Hoofdstraat Gaat Inrijden In Buurt Van Sal Rei Op Het Eiland Boa Vista In Kaapverdië

U kan er namelijk de overblijfselen van de zoutwinning (de belangrijkste bron van de economie in die tijd) ontdekken, die dateren uit de zeventiende eeuw en die ook de gouden periode laten zien die het eiland in het verleden gekend heeft.

U kan er ook de katholieke en wit-blauwe Santa Isabel kerk bezoeken:

Tegenover deze plaats kunt u de ruïnes ontdekken van het voormalige fort van de hertog Bragança, dat op een mini eilandje staat en baadt in zeewater. Weetje: Deze plek is zeer populair bij duikers.

Naast een gloednieuw hotel aan het strand van Praia de Cruz ligt een kleine Joodse begraafplaats, een kostbaar overblijfsel van de Joodse gemeenschap in de omgeving.

Weetje: De dichtstbijzijnde stad bij de luchthaven is Rabil, waar u de oude parochiekerk van São Roque (gebouwd in 1801), de oudste van het eiland, kunt bewonderen.

Rijwoning Die Geschilderd Is In Donkerblauw En Donkerrood Met Golfplaten Als Dak Typische Straatbeeld Van Het Eiland Boa Vista In Cabo Verde

Tip: Als u naar Rabil gaat, bezoek dan de pottenbakkerswerkplaats waar men heeft geprobeerd om beroemde voorwerpen met een specifiek karakter te behouden en waarvan de productie gebaseerd is op methoden van Afrikaanse oorsprong.

Tussen Rabil en Estância de Baixo kunt u een grote vallei bewonderen die rijk is aan vegetatie en gedomineerd wordt door kokosnoot- en dadelpalmen.

Te ontdekken landschappen en gerechten in Boa Vista

Ruw Dor Terrein Met Rotsachtige Heuvel In De Verte En Veel Wolken In De Lucht Op Boa Vista Eiland

In tegenstelling tot de rest van het eiland wordt het landschap van dit gebied beïnvloed door de aanwezigheid van een uitgestrekt hydrografisch bekken (stroomgebied), dat als een van de grootste van Kaapverdië wordt beschouwd.

We dienen er echter op te wijzen dat het water tijdens het regenseizoen slechts gedurende korte perioden echt voluit stroomt.

Enkele van de meest pittoreske plaatsen op Boa Vista om te bezoeken, zijn de landbouwdorpen in het noorden:

  • Fundo de Figueiras,
  • Cabeço de Tarafos,
  • En João Galego.

De gastronomie van het eiland Boa Vista is nauw verbonden met de visserij, die ook de hoofdactiviteit van de plaatselijke bevolking is.

Vers Gevangen Red Snappers En Kreeften In Zwarte Emmer Op Steiger Op Boa Vista Eiland In Kaapverdië

Daardoor zijn er veel typische Kaapverdische gerechten te verkrijgen op basis van verse vis en zeevruchten.

Boa Vista eiland: Conclusie

Romantische Zonsondergang Van Zon In Atlantische Oceaan Gezien Vanop Strand Van Boa Vista Eiland

Boa Vista, bekend om zijn zandstranden en woestijnlandschappen, is samen met het eiland Sal een van de meest bezochte eilanden van Kaapverdië.

Op dit unieke eiland met speciale woestijnlandschappen zijn er vele watersportactiviteiten en hotelfaciliteiten beschikbaar die aan ieders verwachtingen voldoen.

In het algemeen is Boa Vista een eiland vol vriendelijke mensen die weten hoe ze bezoekers moeten ontvangen.

Gastvrijheid is hier echt een ding en als bezoeker kunt u hier genieten van een verblijf dat gekenmerkt wordt door ontdekking, avontuur en rust.

Voor leuke activiteiten in Kaapverdië bent u op dit eiland aan het juiste adres met andere woorden.

Gerelateerde Artikelen:

Contacteer ons

    Privacybeleid *