• Home
 • »
 • Blog
 • »
 • Bezienswaardigheden op de Kaapverdische Eilanden: Unieke Tips

Bezienswaardigheden op de Kaapverdische Eilanden: Unieke Tips

min leestijd

Prachtig Helikopterbeeld Van De Stad Praia Op Het Eiland Santiago Hoofdstad Van Kaapverdië

Er zijn talloze bezienswaardigheden op de Kaapverdische Eilanden dus u zult uw prioriteiten moeten stellen als bezoeker!

Om te beginnen een belangrijk weetje: Als u Kaapverdië wilt ontdekken, moet u weten dat elk eiland van deze eilandengroep uniek is.

Lees verder en doe inspiratie op om van uw bezoek aan Kaapverdië een onvergetelijk moment te maken...

Bezienswaardigheden op de Kaapverdische Eilanden: Inleiding

Kaapverdië is een unieke plek in de Atlantische Oceaan waar een verscheidenheid aan plaatsen te ontdekken valt: of het nu gaat om de tropische stranden, de wandelpaden, de hoge bergtoppen of de surfplekken, er is een reeks plaatsen en bezienswaardigheden die u niet mag missen.

In wat volgt presenteren wij u enkele interessante plaatsen die u kunt bezoeken op elk van de eilanden van de Kaapverdische archipel:

Boa Vista: Het eiland van de duinen

Azuurblauwe Golven Botsen Tegen Beige Rotsen Op Het Woestijnachtige Eiland Boa Vista Bezienswaardigheden Op De Kaapverdische Eilanden

In tegenstelling tot de andere eilanden van Kaapverdië is Boa Vista een zandeiland met woestijnachtige landschappen, gekend als het eiland van de duinen, dat veel unieke Kaapverdische activiteiten biedt:

 • Met de quad rijden in de Viana-woestijn
 • Kitesurfen
 • Schildpaddenbroedplaatsen bezoeken op de stranden van Chaves en Santa Monica
 • Een ambachtelijke pottenbakkerij bezoeken in het dorp Rabil, etc.

Santiago: Het dichtstbevolkte eiland van Kaapverdië

Prachtig Helikopterbeeld Van De Stad Praia Op Het Eiland Santiago Hoofdstad Van Kaapverdië

Op het eiland Santiago bevindt zich de huidige Kaapverdische hoofdstad Praia, maar ook de overblijfselen van de oude hoofdstad uit het verleden:

 • Sinds 1770 is Praia de hoofdstad van de Republiek Kaapverdië. Deze stad ligt aan de zuidkust van het eiland Santiago en speelde destijds ook een belangrijke rol in de internationale slavenhandel. Sinds zijn ontstaan is Praia dus een drukke havenstad.
 • Ribeira Grande, in een ver verleden (zie geschiedenis van Kaapverdië) omgedoopt tot Cidade Velha, was de eerste koloniale stad die door de Europeanen in de tropen op het eiland Santiago werd gebouwd. Dit is de oude hoofdstad van Kaapverdië. Enkele belangrijke ruïnes en overblijfselen hiervan liggen op slechts enkele kilometers afstand van de huidige hoofdstad Praia, waaronder een koninklijk fort.

Het kleine eiland Maio

Mooie Goed Onderhouden Kerk In Wit En Geel Op Het Afgelegen Eiland Maio Bezienswaardigheden Op De Kaapverdische Eilanden

Dit kleine eiland in het zuiden van de Kaapverdische archipel is ideaal voor een intiemer verblijf, ver weg van de grootschaligere toeristische activiteiten en plaatsen op de andere eilanden.

Met zijn winderige duinen en ongerepte stranden biedt Maio een aantal prachtige plekken en activiteiten om werkelijk met volle teugen van te genieten:

 • Spannende duikexcursies om de nog ongerepte onderwaterwereld te ontdekken
 • Zonnebaden op een van de verlaten en bijzonder rustige stranden
 • Windsurfen en kitesurfen in een van de baaien, enzovoort.

Het vulkanische eiland Fogo

Gezicht Als Beeldhouwwerk Gemaakt Van Stollingsgesteente Afkomstig Van De Pico Do Fogo Vulkaan Op De Achtergrond Op Het Eiland Fogo In Kaapverdië

Fogo is het hoogste punt van de Kaapverdische eilanden en wordt heel vaak bezocht door wandelaars (op eigen risico want het gaat om een actieve vulkaan!).

De "Pico do Fogo" vulkaan domineert de skyline van de Kaapverdische archipel met zijn hoogte van maar liefst 2 829 meter.

Het is een actieve vulkaan, omgeven door de Chã das Caldeiras en een natuurpark (er bevinden zich hier ook wijngaarden die goed gedijen dankzij de vruchtbare vulkanische bodem).

Aan de westkant van het eiland Fogo ligt de stad São Filipe, met een historisch centrum dat dateert uit de negentiende eeuw en bestaat uit klassieke sobrados huizen.

Het eiland Sal: Het land van zout

Helikopterbeeld Van Het Lange Santa Maria Strand Op Het Eiland Sal Bezienswaardigheden Op De Kaapverdische Eilanden

De naam "Sal" is afkomstig van het zout dat gedurende de negentiende eeuw uit de zoutmijnen van het eiland werd gewonnen.

Dankzij de gunstige wind staat het eiland Sal bekend om zijn uitstekende kitesurf- en windsurfplekken.

Dit eiland is ook gezegend met diverse 5-sterrenhotels en het kilometerslange witte Santa Maria strand (zie foto hierboven).

Het groene eiland São Nicolau

Zandkleurige Carbeirinho Kliffen Met Speciaal Reliëf Op Het Eiland São Nicolau In Kaapverdië

São Nicolau, dat over het algemeen minder bekend is, is een eiland dat veel voordelen biedt voor een ontspannen vakantie.

De Monte Gordo (1 304 meter hoog) biedt de mogelijkheid om er te wandelen in een aangename groene omgeving met veel lokale vegetatie en gewassen.

De wateren rond het eiland zijn bijzonder rijk aan vis (lees er meer over op de pagina Fauna in Kaapverdië) en het is mogelijk om er:

 • Te genieten van een ontspannende boottocht
 • Eens te snorkelen in het azuurblauwe en warme water van de Atlantische Oceaan
 • Te gaan duiken op enkele prachtige duikplekken, enzovoort.

Het tuineiland Brava: Bezienswaardigheden op de Kaapverdische Eilanden

Het bergachtige terrein en het weelderige groen van het eiland Brava maken het een prachtige omgeving om in te wandelen.

Bekijk de onderstaande video voor een impressie van de prachtige landschappen:

Brava heeft de bijnaam "Tuineiland" vanwege de prachtige tuinen en bloemen rond de huizen en op hun gevels.

Tip: Een wandeling maken door het stadje Nova Sintra is bijzonder aangenaam!

Santo Antão: Een must voor wandelingen

Magnifieke 36 Kilometer Lange Estrada A Corda Weg Op Het Eiland Santo Antão In Kaapverdië Gebouwd Met Lokale Stenen En Keien Bezienswaardigheden Op De Kaapverdische Eilanden

Het eiland Santo Antão is de favoriete bestemming van wandelaars van overal ter wereld met enkele prachtige wandelplekken:

 • De Topo da Coroa, gelegen op 1 979 meter hoogte
 • Pico da Cruz, gelegen op 1 584 meter hoogte
 • Natuurpark Cova-Paul-Ribeira da Torre met de Cova-krater op 1 166 meter hoogte
 • De valleien van Paúl en Ribeira da Torre, met hun talrijke lokale teelten (guave, maïs, bananen, suikerriet, enz.) en imposante vegetatie.

São Vicente: Een van de muzikale bezienswaardigheden op de Kaapverdische Eilanden

Bloemenperkje Met 5 Palmbomen Aan Jachthaven Van Stadje Mindelo Op Het Eiland São Vicente In Cabo Verde

Als u naar São Vicente gaat, kunt u er leven op de ritmes van de traditionele Kaapverdische muziek met de morna en de coldeira die er overal te horen zijn.

Mindelo is een havenstad op dit eiland (zie foto hierboven) en is de geboorteplaats van wijlen zangeres Cesária Évora. Deze stad organiseert jaarlijks het grootste carnaval van de archipel op de klanken van funaná onder andere.

Het Baía das Gatas festival is een bekend muzikaal evenement dat ook heeft bijgedragen aan de reputatie van het eiland.

Weetje: Muziek speelt een belangrijke rol in de Kaapverdische cultuur (net zoals gastronomie in Kaapverdië ook belangrijk is trouwens)!

Santa Luzia: Het onbewoonde eiland

Santa Luzia is een eiland van de archipel waar geen inwoners zijn.

Het is geclassificeerd als natuurreservaat en het is gezegend met een pure, ongerepte natuur die zowel terrestrische en aquatische soorten beschermt.

Bekijk de onderstaande video voor een realistische impressie van dit onbewoonde eiland in Kaapverdië:

Bezienswaardigheden op de Kaapverdische Eilanden: Conclusie

Welk eiland van de Kaapverdische archipel u ook besluit te bezoeken, er zijn activiteiten en plaatsen genoeg die voor iedereen interessant en onvergetelijk zijn.

Van duiken tot wandelen of gewoon slenteren door typische Kaapverdische dorpjes, u zult tijdens uw verblijf in Kaapverdië keuze te over hebben!

Gerelateerde Artikelen:

Contacteer ons

  Privacybeleid *